(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


دوشنبه 04 آذر 1392 - شماره 20648

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
روحانی : برای حل مشکلات کشور نیازمند تفکر بسیجی هستیم
رئیس‌جمهور فردا گزارش ۱۰۰ روزه دولت را ارائه می‌دهد
با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت
معارفه ولایتی در مرکز تحقیقات‌استراتژیک برگزار شد
سرلشکر جعفری: سد توسعه انقلاب بعد از فتنه 88 شکسته شد
ساختمان لادنی‌ها به جنت‌آباد اسباب‌کشی کردند
جان‌کری با نقض‌توافقنامه،حق غنی‌سازی ایران را انکار کرد
آمریکا قابل اعتماد نبود
توافق ژنو یک ساعت دوام آورد
درمکتب امام
در صحن مجلس مطرح شد
تیم هسته‌ای جزئیات مذاکرات را به نمایندگان ارائه دهد
حضور علوی و صالحی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
استقبال کشورهای جهان از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای ژنو
رئيس سازمان حج و زيارت خبر داد
آغاز اعزام زائران عمره از 27 آذرماه
   


رئیس‌جمهور با بیان اینکه بسیج چپ و راست نداشته و مقید به جناح بندی های رایج سیاسی نیست، تاکید کرد: برای عبور از پیچ تاریخی و حل مشکلات کشور نیازمند تفکر بسیجی هستیم.
حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه عصر روز گذشته هیئت دولت، ضمن بزرگداشت هفته بسیج، این هفته را فرصت و مناسبتی برای شناخت فرهنگ و تفکر بسیجی و تعمیم آن در جامعه دانست و گفت: هنگامی که امام(ره) آرزو می‌کنند«ای کاش یک بسیجی بودم» و رهبر معظم انقلاب انسانِ تراز مکتب را در همه زمینه‌ها بسیجی معرفی می کنند، معلوم می شود که باید مقام بسیجی را فراتر از تقسیم‌بندی‌ها و تمایزهای سیاسی و اداری تعریف کنیم.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بسیج چپ و راست نداشته و مقید به جناح بندی های رایج سیاسی نیست؛ اگر بسیجی فراجناحی نباشد، باید در تعلق خود به تفکر و فرهنگ بسیجی تجدید نظر کند.
وی با یادآوری اینکه بسیج و بسیجی آئینه‌دار فرهنگ ایثار، عشق و شهادت هستند، افزود: بسیج یعنی نخواستن برای خود و توانستن برای رشد و توسعه کشور.
رئیس‌جمهور هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای را بسیجی دانست و گفت: برای عبور از پیچ تاریخی و حل مشکلات کشور نیازمند تفکر بسیجی هستیم؛ در گام اول مذاکرات اخیر، قدم مطمئن، مهم و خوبی در ذوب شدن یخ ها و شکل گیری اعتماد برداشته شده و حقوق هسته‌ای مردم و غنی‌سازی مورد تصریح قرار گرفته است.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: البته حق فعالیت هسته‌ای و غنی‌سازی از حقوق مسلم وقطعی هر ملت و حق روشن و آشکاری است و آنچه اهمیت دارد، تصریح به این حق است که یک دستاورد سیاسی برای مردم است.
رئیس‌جمهور هدایت و حمایت‌های مقام معظم رهبری از تلاش‌های دیپلماتیک دولت و دستاوردهای گروه مذاکره‌کننده را موجب دلگرمی هر چه بیشتر مسئولان دانست و با تقدیر از آنان گفت: ارشادات رهبر معظم انقلاب همواره راهنمای این دولت بوده و خواهد بود.
روحانی از ملت بزرگوار ایران که همواره پشتیبان دولت بوده‌اند و خانواده معظم شهدا به ویژه خانواده شهدای هسته‌ای کشور که تلاش‌های دولت را ادامه راه شهدای خود می دانند، تشکر کرد.

 


حجت‌الاسلام حسن روحانی سه‌شنبه شب پس از اخبار ساعت ۲۱ شبکه یک سیما با شرکت در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی گزارشی از عملکرد ۱۰۰ روزه ابتدایی دولت ارائه می‌کند.
پس از این گزارش رئیس‌جمهور، در روزهای آینده گزارش‌هایی به صورت جزیی و در بخش‌های مختلف به اطلاع مردم خواهد رسید.
به گزارش فارس، حسن روحانی در ابتدای دوران ریاست جمهوری خود اعلام کرده بود که درصدمین روز از آغاز به کار دولتش گزارش‌هایی را درباره عملکردش به جامعه ارائه دهد و رئیس دفتر رئیس‌جمهور نیز تاکید کرده بود که این سنت گزارش‌دهی 100 روزه ادامه پیدا می‌کند.

 


مراسم معارفه علی‌اکبر ولایتی رئیس جدید مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته با حضور رئیس این مجمع برگزار شد.
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم معارفه علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که در سالن همایش آفتاب مرکز تحقیقات استراتژیک برگزار شد، با بیان خاطراتی از جریان مذاکرات قطعنامه جنگ که علی‌اکبر ولایتی در آن حضور داشت، گفت: انصافاً آقای ظریف که دست‌پرورده آقای روحانی بودند، به خوبی توانستند مذاکرات را هدایت کنند.
هاشمی ادامه داد: اگر دستور رهبری و فرمانشان مبنی بر اینکه از تیم مذاکره‌کننده حمایت می‌کنیم، نبود، اینها را دچار لکنت‌زبان می‌کرد. بنابر این تیم مذاکره‌کننده پشت‌‌شان را رهبری محکم و خیالشان را راحت کرد. وی افزود: این مذاکره اینقدر سخت بود که آمریکایی‌ها برای عرض تسلیت به رژیم صهیونیستی می‌روند.
در این مراسم علی‌اکبر ولایتی رئیس جدید مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از اعتماد مقام معظم رهبری و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به خود تشکر کرد و گفت: امیدواریم آن طور که مقام معظم رهبری فرمودند و آقای هاشمی رفسنجانی نیز این خواسته را عنوان کردند، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یک پشتوانه علمی و پژوهشی برای سیاست‌های کلی کشور و نظام باشد.
 گفتنی است؛ پیش از این حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی کشورمان، ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشت که با حکم هاشمی رفسنجانی این سمت به علی‌اکبر ولایتی واگذار شد.

 


فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: سد توسعه انقلاب بعد از فتنه 88 شکسته شد.
سرلشکر محمدعلی جعفری دریادواره شهید احمدرضا عباسی شهید شاخص ملی در اراک با اشاره به دشمنی‌های استکبار با ایران و علل این دشمنی‌ها افزود: با یک انقلاب نظام وابسته به آمریکا ساقط و بدون کم‌ترین درگیری و خون‌ریزی با شعار الله‌اکبر و ایستادگی در راه دین و با سر دادن شعارهای ناب اسلامی و با حمایت صددرصدی مردم ایران رژیم گذشته ساقط و یک نظام اسلامی در ایران مستقر شد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه استکبار به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تحریم کرد، توطئه سیاسی را در سال 88 رقم زد، گفت: در فتنه گسترده و برنامه‌ریزی شده سال 88 باز هم جواب مردم به دشمنان جواب دندان‌شکنی بود که می‌توان گفت 9 دی درس‌های بسیار بزرگی به دشمنان و دیگر جوامع اسلامی داد.
وی با بیان اینکه سد توسعه انقلاب بعد از فتنه 88 شکسته شد، تصریح کرد: بعد از این فتنه نهضت بیداری اسلامی در بسیاری از کشورهای منطقه آغاز شد، به طوری که دامنه این بیداری به کشورهای اروپایی و غربی و آمریکایی نیز کشیده شد.

 


احمدی‌نژاد و همراهانش با تخلیه ساختمان لادن به ساختمانی در جنت‌آباد نقل‌مکان کردند.
محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق کشورمان و همراهان وی پس از تخلیه ساختمان لادن در حوالی میدان ونک به ساختمانی 8 طبقه در جنت‌آباد نقل‌مکان کردند.
پس از این که نهاد ریاست‌جمهوری، ساختمان لادن را متعلق به وزارت دادگستری اعلام کرد و در نامه‌ای خواستار تخلیه این ساختمان شد، هیئت دولت سابق با تخلیه ساختمان لادن، فعالیت‌های خود را در ساختمانی در خیابان جنت‌آباد واقع در منطقه غرب تهران، پیگیری خواهد کرد.
به گزارش فارس، حمید بقایی پیش از این گفته بود که در حال تخلیه ساختمان لادن هستند و سه مکان برای استقرار تیم احمدی‌نژاد مدنظر آنهاست.

 


در حالی که دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان تاکید می‌کند که حداقل در 2 بند از توافقنامه ژنو بر حق غنی‌سازی ایران تصریح شده است، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ادعا می‌کند که 5+1 حق غنی‌سازی ایران را تایید نکرده و در توافقنامه ژنو به این حق هیچ اشاره‌ای نشده است. این اظهارنظرهای متضاد که از سوی دو مقام رسمی طرف مذاکره مطرح شده است، یکی از اصلی‌ترین محور مورد اختلاف ایران و کشورهای 5+1 را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. استناد ظریف به ماده 4 معاهده NPT است و معتقد است، تفسیر آمریکا از متن این ماده یک تفسیر منحصربفرد است که با تفسیر جامعه بین‌الملل از این ماده متفاوت است. از سوی دیگر جان کری می‌گوید؛ نه فقط در ماده 4 معاهده NPT بلکه در هیچیک از چهار گوشه معاهده مزبور، هیچ اشاره‌ای نشده است که حاکی از حق غنی‌سازی برای کشورهای عضو این پیمان باشد! در همان حال آلن ایر، سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا در تماس با شبکه رادیو تلویزیونی فارسی زبان آمریکا VOA اظهارات جان کری را تایید کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا مفاد توافقنامه ژنو می‌تواند روی قطعنامه‌‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هسته‌ای ایران تاثیر بگذارد؟ گفت؛ قطعنامه‌های شورای امنیت به قوت خود باقی است و ایران ملزم به رعایت مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت و اجرای آن است. این تفاوت نظر در تفسیر یکی از اصلی‌ترین محورهای تفاهمنامه از یکسو می‌تواند اعتبار توافقنامه یاد شده را کاهش بدهد و از سوی دیگر چنانچه حریف در جریان مذاکرات بر حق غنی‌سازی ایران تاکید کرده و بعد از امضای توافقنامه این تایید شفاهی را نفی کرده باشد، بار دیگر این واقعیت تایید شده است که آمریکا قابل اعتماد نیست و نباید از لبخندهای فریبکارانه دیپلمات‌ها و مقامات آمریکایی فریب خورد.
تنها چند ساعت پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1 در ژنو، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت: توافق حاصل شده یک گام اول است که برنامه هسته‌ای ایران را به عقب می‌برد، فاصله مدت زمانی که ایران احتیاج دارد که به بمب برسد، به عقب می‌برد، متحدان ما همچون اسرائیل را امن‌تر می‌کند این فرایند مشکل و دشواری بوده است و این فرایند سختی برای ما و متحدان ما بوده است و برای دولت ایران هم سخت بوده است.
وی در بخش بعدی سخنانش مدعی شد، این توافق گام اول نمی‌گوید که ایران حق غنی‌سازی دارد و در این سند به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نشده است. در چهار گوشه ان‌پی‌تی چنین چیزی مطرح نشده است و این سند هم نمی‌گوید که ایران حق غنی‌سازی دارد، این موضوع مورد توافق طرفین است و تحت توافق دو طرف است که معلوم شود این غنی‌سازی ادامه داشته باشد یا خیر.
وی به برخی مخالفت‌هایی که ممکن است با این توافق وجود دارد اشاره کرد و گفت: آنهایی هستند که معتقدند این توافق کامل نیست. آنها نیز مسئول هستند که بگویند که چه جایگزینی بهتر است. شاید بگویند افزایش فشارها را آنقدر باید زیاد می‌کردیم که در نهایت ایران به سوی فروپاشی سوق پیدا کند اما تحت هیچ شرایطی و طبق نظر کارشناسان این امر این طور نیست اگر ما تحریم‌ها را بیشتر کنیم ایران پیشرفت هسته‌ای بیشتری پیدا می‌کند و اسرائیل بیشتر تهدید می‌شود و ایران می‌توانست سانتریفیوژهای بیشتری بسازد و اوباما معتقد است که این راه‌حل موفق نیست.
کری سپس مثالی آورد و گفت: در سال 2003، ایران 164 سانتریفیوژ داشت و در آن زمان ایران پیشنهادی داد که با آن موفق نشد و هم‌اکنون تعداد سانتریفیوژهای ایران پیشرفت زیادی داشته است. اگر تحریم‌ها را افزایش می‌دادیم و به سیاست خود و انجمن جامعه بین‌المللی هیچ کمکی نمی‌شد و اتحاد بین‌المللی ضعیف می‌شد و اگر به تحریم‌ها در حالی که ایران تمایل به مذاکره دارد، ادامه بدهیم، اتحاد بین‌المللی از بین می‌رود.
اوباما و تکرار ادعاهای واهی
رئیس‌جمهور آمریکا هم در واکنش به توافق ژنو، گفت: برای اولین بار در 10 سال گذشته توانستیم گسترش برنامه هسته‌ای ایران را متوقف و بخش‌هایی از آن را به عقب ببریم. امروز که دیپلماسی راه جدیدی را به دنیایی باز کرده که امن‌تر است، آینده‌ای که در آن می‌توانیم تایید کنیم که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و قادر نخواهد بود سلاح هسته‌ای تولید کند.
اوباما پس از اشاره به بندهای توافقنامه ژنو، در خصوص امتیازاتی که این توافقنامه به ایران می‌دهد گفت: در طرف ما، ایالات متحده و دوستان و هم‌پیمانان ما توافق کردیم تا از شدت تحریم‌های ایران بکاهیم اما در عین حال تحریم‌های عمده همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند. ما از وضع تحریم‌های جدید دوری کرده و به دولت ایران امکان دستیابی به بخشی از درآمدهایی که به واسطه تحریم‌ها از دسترس‌شان خارج شده بود را می‌دهیم اما ساختارهای وسیع تحریم‌ها پابرجا خواهد ماند و ما با جدیت به اعمال آنها ادامه خواهیم داد و اگر ایران به صورت کامل به تعهداتش طی این دوره 6 ماهه متعهد نماند این کاهش تحریم‌ها مجددا برداشته شده و فشارها مجددا ابقا خواهند شد.
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنانش تصریح کرد که ایران، همانند سایر کشورها حق برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دارد. اوباما گفت دولت همچنان با کنگره همکاری می‌کند تا در صورت عدم توافق با ایران تحریم‌های بیشتری وضع کند.
واکنش نمایندگان آمریکا
ایریک کانتور، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: من همچنان نگران این هستم که این توافق به اندازه کافی توانایی غنی‌سازی ایران را متوقف نمی‌کند در حالیکه این توافق اجرایی می‌شود آمریکا باید هوشیار باشد و بلافاصله و با قوت به هرگونه تخلفی از جانب ایران واکنش نشان دهد. علاوه بر آن ما باید اتحادمان در منطقه را بازسازی کنیم و با جدیت در کنار شرکای نزدیک‌مان در برابر خصومت‌های ایران بایستیم.
اد رویس، سناتور جمهوریخواه ایالت کالیفرنیا و رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از کری خواست که به حضور این کمیته برسد و درباره مفاد توافق صورت گرفته توضیح دهد.
رویس در بیانیه‌ای با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد: من نگرانی‌هایی جدی درباره این مسئله دارم که توافقنامه استانداردهای لازم برای محافظت از آمریکا و متحدانمان را رعایت نمی‌کند. به جای عقب راندن برنامه هسته‌ای ایران، تهران می‌تواند عناصر کلیدی توانایی هسته‌ای تسلیحاتی‌اش را حفظ کند. این ماییم که کار برچیدن را انجام می‌دهیم و ایران را از شر فشار تحریم‌هایی که در طول چند سال افزایش یافته‌اند خلاص می‌‌کنیم. آدام شیف، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا و یکی از اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور در عین ابراز نگرانی درباره این توافق، آن را «گامی مثبت رو به جلو» دانست.
همچنین سناتور لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی در توییتر خود مدعی شد: اگر توافق شامل برچیدن سانتریفیوژهای ایران نباشد در واقع چیزی را به دست نیاورده‌ایم.
سناتور مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه فلوریدا و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال 2016 مدعی شد: اگر دولت ایران اجازه یابد بخش بزرگی از زیرساخت هسته‌ای خود را حفظ کند این توافق، هسته‌ای شدن ایران را محتمل‌تر خواهد کرد. این توافق به سایر کشورهای شروری که مایلند هسته‌ای شوند نشان خواهد داد که می‌توان یک دهه دروغ گفت و در نهایت آمریکا خسته می‌شود و درخواست‌های کلیدی‌اش را کنار می‌گذارد.
وی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد: ایران احتمالا از این توافق و توافق‌های بعدی که نیازمند مصالحه واقعی نیستند برای به دست آوردن توانایی هسته‌ای تسلیحاتی استفاده خواهد کرد.
اذعان روسیه و فرانسه
به حق غنی‌سازی ایران
سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه در واکنش به توافق ژنو، گفت: توافق به دست آمده به این معنی است که ما موافق به رسمیت شناختن حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای از جمله حق برای غنی‌سازی اورانیوم هستیم، با درک این واقعیت که مسایل باقی مانده در برنامه هسته‌ای ایران حل خواهد شد و این برنامه‌ها تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در می‌آید.
وی اضافه کرد: این هدف نهایی است و در سند توافق نهایی در ژنو ثبت شده است.
همچنین لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به خبرنگاران گفت: توافقنامه میان ایران و 1+5 بر حق ایران برای غنی‌سازی صلح‌آمیز تاکید می‌کند و هرگونه دسترسی ایران به تسلیحات هسته‌ای را مسدود می‌سازد.
وی افزود: این مکانیزم شامل نظارت شدید بر توافقنامه جاری است و نتایج آن بستگی به تلاش‌ها و آمادگی‌ها دارد.
«ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس بعد از امضای رسمی توافقنامه میان ایران و گروه 1+5، این توافق را برای تمام دنیا خوب توصیف کرد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشته است: توافقی که با ایران امضا شد برای تمام دنیا از جمله کشورهای خاورمیانه و خود مردم ایران خوب است.
هیگ در بخشی دیگر از این پیام «توافقنامه گام اول» با ایران را «مهم و دلگرم‌کننده» توصیف کرده و گفته است بنا بر این توافق برنامه هسته‌ای ایران برای مدت 6 ماه گسترش نمی‌یابد و در برخی موارد عقب نیز می‌رود.
وی همچنین تاکید کرده است که این توافق نشان داد «می‌توان با ایران تعامل کرد و از طریق دیپلماسی موضوعات دشوار را حل کرد.»
وزارت خارجه چین توافق ژنو را در جهت صلح خاورمیانه توصیف کرد و وزیر خارجه آلمان هم آن را نقطه عطف دانست.

 


مقدمه ساده‌زیستی
اگر بخواهید بی‌خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاح‌های پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه‌های آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند:
- خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید.
آئین انقلاب اسلامی - ص 174

 


جمعی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای خواستار توضیحات حجت‌الاسلام حسن روحانی و محمدجواد ظریف درباره جزئیات و توافقات مذاکرات ژنو شدند.
در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس طی سخنانی در نطق پیش از دستور خود اظهار داشت: ما ضمن تقدیر از تلاش ارزشمند نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به ویژه وزیر امور خارجه در مذاکرات ژنو، برای رسیدن به تمامی حقوق مشروع خود راهی جز ایستادگی و مقاومت در اصول حق و مسلم جمهوری اسلامی ایران در چارچوب هدایت و رهبری ناخدای خدامحور کشتی جمهوری اسلامی نمی‌شناسیم.
نایب رئیس مجلس تاکید کرد: نمایندگان مجلس با تاکید و پافشاری بر حق قطعی و مسلم ملت ایران در برخورداری از غنی‌سازی اورانیوم در داخل خاک کشور برای اهداف مشروع و مسلم خویش، از اقدامات و گام‌هایی که در این زمینه برداشته شده است، حمایت می‌کنند.
نمایندگان مجلس در ابتدای جلسه روز یکشنبه، طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئت‌‌ها را که از شورای نگهبان اعاده شده بود، در دستور کار قرار دادند.
وکلای ملت در بررسی این طرح به منظور رفع ایراد شورای نگهبان با پیشنهاد کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس موافقت و مصوب کردند که مجلس شورای اسلامی در ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه کشور شورای عالی کار و شورای هماهنگی سازمان‌های مناطق آزاد و تجاری و صنعتی جمهوری اسلامی ایران، نماینده ناظر نداشته باشد.
رسایی: توافقات هسته‌ای ژنو
باید به تصویب مجلس برسد
در ادامه جلسه علنی مجلس، حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در اخطار قانون اساسی خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: بر اساس اصل ۱۲۵ قانون اساسی، امضای عهدنامه‌ها، موافقت‌نامه‌‌ها و قراردادهای دولت جمهوری اسلامی ایران با سایر دولت‌ها و امضای مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس باید با هماهنگی رئیس‌جمهور و نماینده قانونی او باشد؛ پس توافقات هسته‌ای ژنو باید به تصویب مجلس برسد.
همچنین علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس طی سخنانی در نطق میان دستور خود اظهار داشت: هنوز محتویات توافقات هسته‌ای منتشر نشده است و بنابراین ارزیابی کامل آن منوط به بررسی توافقات است. براساس اظهارات وزیر خارجه اصل غنی‌سازی به عنوان حق مسلم ملت ایران در توافقنامه به رسمیت شناخته شده است.
وی افزود: طبق اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی کلیه موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس برسد البته این به معنی مخالفت ما با زحمات تیم مذاکره‌کننده نیست.
زارعی تاکید کرد: طبق اطلاع، آقای اوباما در حال توزیع توافقنامه در کنگره است و به جا بود که آقای رئیس‌جمهور نیز با حضور در مجلس محتوای توافقنامه را با مجلس در میان می‌گذاشت.
همچنین در خصوص مذاکرات هسته‌ای، ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: جمعی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضا برای نامه‌ای هستند که بر طبق آن از هیئت رئیسه مجلس خواسته شده که از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه برای حضور در پارلمان برای بررسی جزئیات و توافقات مذاکرات اخیر ژنو دعوت کنند.
طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور
رای نیاورد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی روز گذشته، بررسی درخواست تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور را در دستور کار قرار دادند.
وکلای ملت پس از استماع اظهارات سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات که در مخالفت با این درخواست صحبت کرد و شنیدن دلایل یکی از طراحان این تحقیق و تفحص از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن مجلس با ۷۵ رای موافق، ۱۱۵ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع با این درخواست مخالفت کردند و تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور رای نیاورد.
در ادامه برخی از نمایندگان از جمله محمد‌رضا تابش و بذرپاش پیرامون مذاکرات هسته‌ای تذکر آیین‌نامه‌ای مطرح کردند.
محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس، در اخطار قانون اساسی، گفت: براساس اصل ۷۷ قانون اساسی، قطعنامه‌ها، قرارداد‌ها و موافقتنامه ‌ها باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد؛ مذاکره‌ای صورت گرفته و تفاهم‌نامه‌ای در چارچوب اختیارات شورای عالی امنیت ملی به دولت انجام شده و مسلما اگر از نظر حقوقی در قالب موافقت‌نامه، قرارداد و قطعنامه بین‌المللی باشد، باید به تصویب مجلس برسد و کسی در این مسئله تردید ندارد.
مهرداد بذرپاش نماینده تهران نیز در جلسه علنی روز یکشنبه در اخطار قانون ‌اساسی به برخی مصاحبه‌های صورت گرفته در مورد گفت‌وگوهای ایران با اعضای گروه ۱+۵ اشاره کرد و گفت: جملات متعددی از سوی مسئولان ایرانی و مقامات آمریکایی شنیده می‌شود که مسئولان کشورمان عنوان کرده‌اند که پیشرفت‌های هسته‌ای متوقف نخواهد شد اما اظهارات مقامات آمریکایی عکس این مورد است، بنابراین برای آنکه همه چیز مشخص شود مسئولان تیم مذاکره‌کننده هر چه سریع‌تر سند مذاکرات را منتشر کنند و بر همه این اخبار ضدونقیض خط بطلان بکشند.
محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی روز گذشته مجلس در پاسخ به تذکرات بذرپاش و تابش در مورد مذاکرات هسته‌ای گفت: در این مذاکرات قراردادی امضا نمی‌شود و یک پیش‌نویس تفاهم‌نامه است. ۶ ماه طرفین فرصت دارند که نشان بدهند آیا به تفاهماتی که انجام داده‌اند عمل می‌کنند یا خیر که عمل به تفاهمات برعهده هیئت مذاکره‌کننده نیست، بلکه برعهده مقامات رسمی کشور و در راس آن‌ها مقام معظم رهبری است.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: حتما ان‌شاءالله به محض اینکه آقای ظریف و همکارانشان به ایران بیایند که قاعدتا بیش از ۵،۶ روز آینده نمی‌شود، از وی دعوت می‌کنیم که به مجلس بیاید و گزارش مذاکرات را به صورت مبسوط در جلسه غیرعلنی مجلس مطرح کند. این موضوع به یک همگرایی، هم‌افزایی، همراهی و پشتیبانی نیاز دارد.
باهنر که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی روز یکشنبه خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پایان جلسه را به صدا درآورد و زمان جلسه بعدی را روز سه‌شنبه ۵ آذر با دستور ادامه رسیدگی به دستور هفتگی اعلام کرد.

 


علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای و حجت الاسلام علوی وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند.
سید حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح نشست روز گذشته کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات برای پاسخگویی به سؤال علی مطهری نماینده تهران در این جلسه حضور یافت.
وی افزود: مطهری اعلام کرد چرا هنوز وزارت اطلاعات هیچ گزارشی درباره کار گذاشتن شنود در دفتر کار من نداده است؟ حال آنکه انتظار داشتم برای دفاع از حقوق اجتماعی و شهروندی، هر چه سریع‌تر به این موضوع رسیدگی شود، وزارت اطلاعات مسئول مستقیم امنیت کشور است و دستیابی به افرادی که وارد دفتر من شده‌اند، کار سختی نیست.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه یادآور شد: علوی در این جلسه گفت که وزارت اطلاعات بنای دخالت در مسائل خصوصی افراد را ندارد و در این مورد هم کاری نکر‌ده است، مطهری نیز از پاسخ وزیر قانع نشد.
نقوی تأکید کرد: علی‌اکبر صالحی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی هسته‌ای دیگر میهمان جلسه کمیسیون بود که برای توضیح درباره سفر «یوکیو آمانو» به ایران صحبت‌هایی را مطرح کرد؛ صالحی بیان کرد که طی مذاکرات قبلی آژانس و جمهوری اسلامی، مدالیته‌ای برای شفاف‌سازی، در 6 محور تنظیم و به همه آنها پاسخ داده شد به طوری آژانس رسماً اعلام کرد که ابهامات قبلی رفع شد و دیگر سؤالی بدون پاسخ نمانده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: رئیس سازمان انرژی هسته‌ای کشورمان همچنین اعلام کرد ایران طبق مقررات حق داشته و دارد که اجازه بازدید از سایت پارچین را ندهد، اما طی نشست‌ها و مذاکرات دور جدید هدف همکاری و شفاف‌سازی است.

 


مقامات رسمی کشورهای مختلف از توافق هسته‌ای ایران و 5+1 در ژنو استقبال کردند.
«نوری المالکی» تأکید کرد که توافق ایران و گروه 5+1 نه تنها گامی بزرگ در جهت برقراری امنیت و ثبات در منطقه است بلکه این توافقنامه مقدمه‌ای برای عاری شدن منطقه از سلاح‌های کشتار جمعی است.
مالکی در بیانیه‌ای که از دفتر نخست‌وزیر عراق صادر شد، با اعلام این مطلب ابراز امیدواری کرد که اعتمادسازی و گفت‌وگوها ادامه یابد به گونه‌ای که منافع دو طرف برای منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را محقق کرده و حق ایران در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای به رسمیت شناخته شود و این توافقنامه مقدمه‌ای برای عاری شدن منطقه از سلاح‌های کشتار جمعی باشد.
همچنین «عدنان منصور» وزیر خارجه لبنان توافق هسته‌ای تهران و کشورهای 5+1 را مثبت توصیف کرد و از کشورهای عربی و جهان خواست تا به برنامه هسته‌ای اسرائیل که دارای زرادخانه‌ای بزرگ است و امنیت منطقه را تهدید می‌کند، توجه کنند.
وی در گفت‌وگو با خبرگزاری «الشرق الاوسط» اظهار داشت: این توافق موجب از بین رفتن تنش در روابط ایران و غرب شد و گامی مثبت و رو به جلو در مسیر خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به شمار می‌آید. ضمن اینکه ایران با این توافق، حسن نیت خود را به جهانیان نشان داد.
منصور در ادامه گفت که اسرائیل توافق هسته‌ای آمریکا- ایران را رد می‌کند زیرا می‌خواهد از برنامه هسته‌ای ایران ترس و رعب ایجاد کند.
وی تأکید کرد: ما مقابل یک تهدید برای امنیت منطقه به دلیل سلاح هسته‌ای اسرائیل هستیم. لذا کشورهای عربی و غربی باید اسرائیل را به سوی خلع سلاح هسته‌ای سوق دهند. به ویژه که اسرائیل بر کشورهای غربی فشار آورد تا کنفرانس 2012 درباره عاری ‌ساختن خاورمیانه از سلاح‌های کشتار جمعی را به تأخیر اندازد.
وزارت خارجه سوریه نیز با صدور بیانیه‌ای به ملت و رهبر فرزانه ایران به دلیل توافق با کشورهای بزرگ درباره پرونده‌ هسته‌ای و به رسمیت شناخته شدن حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تبریک گفت.
دمشق اعلام کرد که دستیابی به این توافق نشان داد که بهترین راه برای تضمین امنیت و ثبات و حل و فصل بحران‌های منطقه، راهکارهای سیاسی به دور از هرگونه دخالت خارجی یا تهدید به توسل به زور است.
در این بیانیه آمده است: اسرائیل تنها مانع موجود برای داشتن خاورمیانه عاری از سلاح کشتار جمعی است.
وزارت امور خارجه پاکستان هم با صدور بیانیه‌ای با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و 5+1 اعلام کرد: پاکستان به عنوان یک کشور همسایه و برادر ایران همیشه بر اهمیت یافتن یک راه حل صلح‌آمیز تأکید داشته است.
این بیانیه ادامه می‌دهد که باید از درگیری و رویارویی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران اجتناب شود چون رویارویی می‌تواند منطقه را بی‌ثبات کند.
در همین حال کشورهای عربی تاکنون نسبت به توافق ژنو واکنش نشان نداده‌اند اما سی‌ان‌ان به نقل از یک منبع عربستانی اعلام کرد، ریاض از این توافق راضی نیست.

 


رئيس سازمان حج و زيارت با اعلام زمان اعزام زائران ايراني از 15 صفر (27 آذرماه) براي عمره، گفت: وزارت حج عربستان با اين زمان موافقت کرده و کنسولگري اين کشور نيز براي صدور رواديد اعلام آمادگي کرده است. اميدواريم سيستم صدور رواديد به‌ موقع باز شود تا زائران در اين تاريخ به عربستان اعزام شوند.
به گزارش ايسنا، سعيد اوحدي با بيان اينکه تا 9 روز ديگر، يعني اول ماه صفر زمان اعزام زائران به عربستان قطعي مشخص مي‌شود، ادامه داد: اگر اين اتفاق رخ دهد، عمره امسال 40 روز زودتر از هميشه آغاز مي‌شود.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ما دو ماه زودتر، جدول اعزام را آماده کرده‌ايم و در دو ملاقاتي که با وزير حج عربستان داشتيم، درباره‌ افزايش تعداد زائران ايراني در موسم عمره صحبت کرديم که با آن موافقت شد و امروز با قاطعيت اعلام مي‌کنيم که ظرفيت عمره‌ امسال 60 تا 63 درصد نسبت به سال پيش افزايش مي‌يابد، يعني رقمي حدود 850 هزار نفر. البته براي دستيابي به اين درصد، تعداد روزهاي عمره را از 12 روز به 10 روز کاهش داده‌ايم.
وي در عين حال متذکر شد: اعزام 850 هزار نفر منوط به آغاز زود هنگام عمره است.
اوحدي اظهار کرد: نگاه ما اين است که اگر خدمات سعودي‌ها اجازه دهد، تعداد زائران اعزامي را حتي به 900هزار نفر برسانيم. وي با اعلام آمادگي صد درصد سازمان حج و زيارت و بعثه‌ مقام معظم رهبري براي آغاز عمليات عمره، بيان کرد: براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت‌گرفته، ثبت‌‌نام در کاروان‌هاي 18 استان از ششم آذرماه، در 10 استان ديگر از هفتم آذرماه و در استان‌هاي تهران، قم، قزوين و البرز از هشتم آذرماه به ‌مدت يک هفته آغاز مي‌شود.
رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اولويت‌هاي عمره، يادآوري کرد: اولويت يک تا 300 ثبت‌ نام شده در بانک ملت و دارندگان قبض‌هاي قديمي بانک ملي تا پنجم فروردين‌ماه 1386، که نسبت به تبديل قبض‌هاي خود به کارت سپرده‌گذاري جديد اقدام کرده‌اند، براي عمره 92-93 فراخوانده شده‌اند.
وي در پاسخ به اين پرسش که بارها به دارندگان فيش‌هاي قديمي بانک‌ملي هشدار داده شده که در صورت مراجعه نکردن، قبض‌هاي آنها باطل مي‌شود، اما تا کنون اين اتفاق رخ نداده است، سياست سازمان در اين زمينه چيست؟ گفت: در شوراي برنامه‌ريزي بعثه‌ مقام معظم رهبري و سازمان حج اين موضوع مطرح شده است. يک نقطه ‌نظر اين بود که اين فيش‌ها حاصل قرارداد زائر و بانک است و سازمان حج نمي‌تواند آنها را باطل کند، اما مي‌تواند اولويت‌ آنها را به آخر واگذار کند، چراکه بارها فراخوانده شده و مراجعه نکرده‌اند و برنامه‌ريزي‌ها را نيز دچار اختلال کرده‌اند. با اين حال هنوز نتيجه، متقن نشده است. قطعا در عمره‌ امسال درباره‌ فيش‌هاي قديمي بانک ملي به نتيجه مي‌رسيم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره‌ روشن شدن تکليف انتقال پرواز‌هاي عمره به فرودگاه امام (ره) گفت: حدود 40 درصد پروازهاي عمره از طريق فرودگاه مهرآباد انجام مي‌شود. هرچند امسال با اضافه شدن ايستگاه پروازي همدان، اندکي از اين حجم کم مي‌شود؛ ولي در کل براساس گزارش کارشناسان تقاضا کرده‌ايم که امسال هم پروازهاي عمره از فرودگاه مهرآباد انجام شود.
اوحدي در بخش ديگري از سخنانش درباره‌ پرداخت مابه‌التفاوت سود سپرده‌ عمره‌ و حج، به برگزاري نشست مشترکي با رييس کل بانک مرکزي اشاره و اظهار کرد:‌ در طول اين سال‌ها، بانک‌ها سودي را به سپرده‌گذاران پرداخت مي‌کردند؛ ولي ما با رييس کل بانک مرکزي صحبت کرديم که با توجه به سپرده‌گذاري مردم از چهار - پنج سال پيش در بانک‌ها و همچنين افزايش نرخ تورم، نوسانات نرخ ارزي و تناسب نداشتن نرخ سود و سپرده، درباره‌ سود سپرده‌هاي عمره و حج بازنگري صورت گيرد و آقاي «سيف» قول داده است کارگروهي در بانک مرکزي تشکيل شود و روي اين موضوع کار کند. اميدوارم زودتر نتيجه اعلام شود.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10