(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 26 فروردين 1389- شماره 19620
 

سرنوشت «سينما دنيا»ي اهواز نامعلوم است
امسال باغ تاريخي فين كاشان ثبت جهاني مي شود
پژواك
كسب مقام برتر مسابقات ادبي توسط مربيان كانون نيشابور
بهره برداري از اولين و تنها مركز پرورش ماهي آزاد درياي خزر
امسال در تبريز انجام مي شود برگزاري كنفرانس رأساي موزه هاي كاريكاتور جهان
توسعه حوزه هنري آذربايجان شرقي كتاب دو زبانه دست هاي كوچك دعا منتشر شد
بزرگترين سينماي روباز خاورميانه در سنندج راه اندازي شد
برافراشته شدن بزرگترين پرچم ايران در ساحل هرمزگان
برگزاري اعتكاف علمي در آموزش و پرورش گناباد
راه اندازي رشته فرش در دانشگاه علمي كاربردي فيروزآباد فارس
دبير انجمن خانه مردم ابيانه: نوروز امسال به كالبد تاريخي روستاي ابيانه آسيب جدي وارد شد
مدير شبكه بهداشت و درمان دزفول: كيهان توانايي بسيار بالايي درعرصه اطلاع رساني دارد
برگزاري مسابقه كتابخواني سيره آفتاب در آذربايجان شرقي



سرنوشت «سينما دنيا»ي اهواز نامعلوم است

در سال 1370 سينما دنياي اهواز واقع در خيابان امام خميني طبقه دوم بازار عياري طعمه حريق مي شود و سقف طبقه اول ريزش مي كند و كميسيون بند2 ماده 20 سالن هاي سينما؛ به اتفاق آرا رأي به تعطيلي سينما مي دهند اما متوليان اين سالن به دليل علاقه به مباحث فرهنگي و نيز تغيير كاربري در طبقه دوم بازار عياري تصميم به خريد قطعه زميني جهت احداث سالن جديدي به نام سينما دنياي اهواز مي گيرند. بنابراين ابتدا قطعه زميني در منطقه كيان پارس جنب پارك دولت تهيه و پروانه ساخت و ساز را نيز از شهرداري وقت اخذ مي كند اما به دليل هم جواري با دادگاه انقلاب اجازه ساخت نمي دهند به همين خاطر با پيشنهاد شهرداري مقرر مي شود قطعه زميني در طرح جامع شهري واقع در منطقه كيان پارس؛ حدفاصل خيابان هاي 18 و 13 به امر احداث سينما اختصاص يابد. براي روشن شدن موضوع و موشكافي دقيق زواياي اين مسئله پاي صحبت عبدالمجيد وحيدي از سرمايه گذاران اين طرح نشستيم كه وي در ادامه توضيح داد: با برآورد مبلغ كارشناسي زمين جديد و پرداخت مابه التفاوت زمين مورد نظر را جهت احداث سالن در اختيار گرفتيم و اقدام به احداث دو سالن مجزا جهت نمايش فيلم و تئاتر كرديم كه ظرفيت سالن سينما 480 صندلي و ظرفيت سالن تئاتر 280 صندلي است. وي با اشاره به اين كه هيچ حمايت و همكاري در خصوص پرداخت تسهيلات در طول اجراي اين پروژه به ما داده نشده، گفت: پس از طي مراحل مختلف كار با توجه به اين كه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وقت پيشنهاد كرده بود كه به دليل عدم بازگشت سود سرمايه گذاران در صنعت سينما بخش خصوصي رغبتي به ورود به اين بخش ندارد لذا يك سري تسهيلات در اين باره در نظر مي گيريم كه ما هرچه پيگيري كرديم هيچ تسهيلاتي عايدمان نشد و در سال 80 با هزينه شخصي اين طرح را به طور كامل اجرا كرديم. وحيدي خاطرنشان كرد: البته در زمان شهرداري مهندس هلاكويي هزينه پاركينگ اين طرح بيش از 15ميليون تومان برآورد شد كه در هامش پروانه ساختمان مكتوب شد كه اگر معافيتي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين طرح تعلق گيرد، شامل بخشودگي مي شود در غير اين صورت در پايان كار اين مبلغ به طور كامل اخذ خواهد شد كه متأسفانه در سال 80 مديران شهري جديد با اين دستور مخالفت كردند و اعلام داشتند كه عوارض پاركينگ بايد به صورت كامل پرداخت شود در حالي كه در عين ناباوري متوجه شديم قطعه زميني كه در طرح جامع 58 هكتاري شهر اهواز به پاركينگ اختصاص داده شده بود؛ جهت احداث بيمارستان واگذار شده است. اين در حالي است كه ضوابط ساخت بيمارستان اجازه نمي دهد بيمارستان در مجاورت مراكز پرتردد عمومي احداث شود اما مي بينيم كه پس از دادن مجوز به احداث سينما در سال 73 و با علم به اين موضوع پروانه احداث بيمارستان در مجاورت سالن سينما دنيا اهواز صادر شده است و ورودي اورژانس بيمارستان با فاصله اي حدود 5 متر در كنار درب سينما قرار مي گيرد و كدام شهروند به سينمايي مي رود كه مرتباً صداي آژير آمبولانس در اطراف آن شنيده مي شود و كدام بيمار در بيمارستاني كه در مجاورت يك سالن سينماي عمومي است؛ آرامش خواهد يافت؟ وي با اشاره به اين كه شهرداري ها بايد متولي ايجاد پاركينگ باشند نه تحميل كننده بار مضاعف ترافيكي بر شهر؛ اظهار داشت: علي رغم شكايات و نامه نگاري هاي متعدد به ساختمان هاي مختلف اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شوراي شهر 8 سال از زمان تكميل پروژه مي گذرد و هيچ نتيجه اي به دست نياورديم و كماكان اين سالن به جاي بهره برداري رو به فرسايش مي گذارد.
وحيدي هزينه احداث سينما دنيا اهواز را 4ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: اين سرمايه ملي است كه به هدر مي رود و نبايد بي تفاوت از كنار آن عبور كرد.
فاطمه زورمند
خبرنگار كيهان در اهواز

 



امسال باغ تاريخي فين كاشان ثبت جهاني مي شود

كاشان - خبرنگار كيهان:
رئيس اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان، از ثبت جهاني باغ فين در سال جاري خبر داد.
اسفنديار حيدري پور در جمع خبرنگاران گفت: باغ تاريخي فين اين شهرستان نياز به يك طرح 2 ساله در بخش هاي داخلي، حريم و فضاي سبز دارد.
وي، هزينه اجراي طرح فضاي سبز باغ فين را 400 ميليون ريال دانست و افزود: تاكنون تمام 140 اصله درخت خشك شده اين باغ قطع شده و 200 نهال به جاي آنها كاشته مي شود.
وي، همچنين از افتتاح موزه اين باغ طي 6 ماه نخست سال جاري خبر داد و تصريح كرد: اين طرح به 40 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه تا پايان تيرماه امسال نيمي از اين اعتبار جذب مي شود.
حيدري پور با اشاره به تجاوزات صورت گرفته به حريم تپه هاي سيلك كاشان در سال هاي گذشته خاطرنشان كرد: در سفر سوم هيئت دولت به استان اصفهان، مسكن و شهرسازي و منابع طبيعي موظف شدند زمين مناسب را در اختيار ميراث فرهنگي قرار دهند تا نسبت به آزادسازي حريم تپه هاي سيلك اقدام شود.
وي در مورد اجراي 4 طرح شهرك صنايع دستي نيز در شهرستان هاي كاشان، شهرضا، نطنز و نائين خاطرنشان كرد: طرح شهرك صنايع دستي كاشان با 85 درصد پيشرفت فيزيكي در سال 89 آماده بهره برداري مي شود.

 



پژواك

راه اندازي بانك بازيگران
اصفهان- خبرنگار كيهان: دفتر انجمن سينماي جوانان اصفهان اقدام به راه اندازي بانك بازيگران كرده است.
اين بانك شامل علاقه مندان به بازيگري در مقاطع سني مختلف مي باشد كه آمادگي خود را جهت ايفاي نقش در فيلم هاي كوتاه و بلند اعلام مي كنند. فيلم سازان اصفهاني مي توانند پس از هماهنگي با دفتر انجمن به بانك دسترسي پيدا نموده و بازيگر خود را انتخاب كنند.
علاقه مندان بازيگري مي توانند با مراجعه به دفتر انجمن سينماي جوان اصفهان نسبت به عضويت در اين بانك اقدام كنند.
نمايش الاغ پردردسر
كاشان- خبرنگار كيهان:
نمايش شاد و موزيكال «الاغ پردردسر» از گروه تئاتر سكوت در فرهنگسراي مهر سازمان رفاهي تفريحي شهرداري كاشان به روي پرده رفت.
در اين نمايش كه داستان الاغي است كه با دردسرهاي مهاجرت به شهر مواجه شده، تلاش گرديده مفاهيم اجتماعي به كودكان آموزش داده شود.
اين نمايش به نوشته و كارگرداني رضا رادبخت و با بازي محمد عباس زاده، داود معيني كيا و رضا رادبخت به روي صحنه رفت.
معرفي برگزيدگان شعر سيب
تبريز- خبرنگار كيهان:
نفرات برگزيده اولين جشنواره سراسري شعر «سيب» مراغه، در مجتمع فرهنگي و هنري اين شهر، معرفي شدند.
در جشنواره شعر «سيب» مراغه كه بيش از 2000 اثر براي آن ارسال شده بود، 22نفر به عنوان نفرات اول و دوم برگزيده شدند.
تقدير از برترين نمايش نامه خوان هاي گلستان
گرگان- خبرنگار كيهان: نفرات برتر نخستين جشنواره نمايش نامه خواني و اتودهاي نمايشي استان گلستان معرفي شدند.
هنرمنداني از شهرهاي گرگان، گنبدكاووس، كلاله، علي آباد كتول، آق قلا، كردكوي و بندرگز با بيش از 60 اثر نمايش نامه و اتود نمايشي در اين جشنواره حضور داشتند و پس از بازبيني آثار به مدت 2 روز به رقابت پرداختند.
در بخش اتودهاي نمايشي از نفرات برتر موسيقي، طراحي واجراي بروشور، طرح نمايش،بازيگري و كارگرداني و در بخش نمايش نامه خواني نيز از نفرات برتر در بخش نويسندگي، طراحي بروشور و آفيش، نقش خواني، توضيح خوان صحنه و كارگرداني با اهدا لوح تقدير و جوايز نقدي تقدير شد.

 



كسب مقام برتر مسابقات ادبي توسط مربيان كانون نيشابور

نيشابور- خبرنگار كيهان:
مربيان كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان نيشابور مقام هاي برگزيده مسابقات ادبي آفرينش و بازنويسي متون كهن كشور را به خود اختصاص دادند.
كارشناس فرهنگي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در نيشابور با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: همه ساله كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كشور در راستاي ارتقاي سطح علمي، فرهنگي، هنري، آموزشي و ادبي مربيان خود اقدام به برگزاري مسابقات متعدد در بين اين قشر مي كند كه بايد آموخته هاي خود را به كودكان و نوجوانان انتقال دهند. سال گذشته نيز 2 مسابقه ادبي آفرينش و بازنويسي و بازآفريني متون كهن در كشور برگزار شد كه مربيان نيشابور توانستند خوش درخشيده و مقام هاي برگزيده كشوري را به خود اختصاص دهند.
طيبه اديبي گفت: در مسابقه ادبي آفرينش در بخش داستان نويسي، زهره اكبرآبادي و سميه سلامي راد، مربيان مركز شماره يك نيشابور مقام هاي برگزيده كشور را از آن خود كردند. داوري اين مسابقات را محمدرضا بايرامي، نورا حق پرست و خسروباباخاني، از نويسندگان مطرح حوزه كودك و نوجوان بر عهده داشتند.
وي يادآور شد: در مسابقه بازآفريني و بازنويسي متون كهن با محوريت كتاب هاي «گلستان سعدي» و «جوامع الحكايات محمد عوفي» نيز در بخش بازآفريني زهره اكبرآبادي و فاطمه انجيدني مربيان مركز يك و در بخش بازنويسي سميه سلامي راد مربي ادبي مراكز نيشابور موفق به كسب مقام هاي برگزيده كشور شدند. داوري اين مسابقات نيز بر عهده داوود غفارزادگان، ابراهيم حسن بيگي و شهرام شفيعي، از چهره هاي مطرح داستان نويسي كشور بود.

 



بهره برداري از اولين و تنها مركز پرورش ماهي آزاد درياي خزر

سوادكوه- خبرنگار كيهان:
تنها مركز پرورش ماهي آزاد گونه اختصاصي سواحل مازندران براي اولين بار در كشور در روستاي امام كلاي لغور شهرستان سوادكوه به بهره برداري رسيد.
5 هزار قطعه بچه ماهي 10 گرمي پس از 630 روز (21 ماه) دوره پرورش در تنها مركز پرورش ماهي آزاد در كشور 7500 كيلوگرم غذا مصرف كردند تا با ميانگين رشد روزانه حدود دو گرم و با 88 درصد بازماندگي 3500 قطعه ماهي آزاد درياي خزر را با ميانگين وزن 1300 گرم و 5750 كيلوگرم توليد اولين دوره پرورش اين گونه انحصاري و اختصاصي را روانه بازار مصرف كردند.
حبيب نژاد مديركل شيلات مازندران طي بازديدي از اولين مركز پرورش ماهي آزاد در روستاي امام كلاي لغور شهرستان سوادكوه گفت: اين گونه انحصاري خاص سواحل مازندران در حال انقراض بود كه با شناسايي، كار كارشناسي و تلاش مجموعه تحت مديريت مهندس تيموري در مزرعه زرين قزل آلاي لغور اين پروژه با موفقيت به پايان رسيد و بيش از 5 تن توليد اين مركز به بازار مصرف عرضه شد.
مهندس تيموري مدير مزرعه پرورش ماهي آزاد درياي خزر نيز گفت: 330 قطعه از اين گونه انحصاري به مركز تحقيقات شيلات در كارگاه تكثير و بازسازي ذخاير آبزيان شهيد باهنر كلاردشت براي تكثير و جلوگيري از انقراض آن تحويل داده شد.
مدير تنها مركز پرورش ماهي آزاد در كشور اظهار داشت كه در صورت حمايت جدي دستگاههاي دولتي اين مجموعه مي تواند ظرفيت توليد اين گونه انحصاري را به يك صد تن افزايش داده و براي پانزده نفر بصورت مستقيم و دهها نفر بصورت غيرمستقيم ايجاد اشتغال پايدار كند.

 



امسال در تبريز انجام مي شود برگزاري كنفرانس رأساي موزه هاي كاريكاتور جهان

تبريز- خبرنگار كيهان:
در سال جديد دومين كنفرانس رؤساي موزه هاي كاريكاتور جهان در تبريز برگزار مي شود.
رئيس انجمن كاريكاتور تبريز با اعلام مطلب فوق گفت: با توجه به مدارك موجود، قديمي ترين آثار شناسنامه اي كه در آن، به نحو بارزي ويژگي هاي كاريكاتور به كار رفته، مربوط به يك هنرمند و مينياتوريست آذربايجاني به نام «كمال - تبريزي» است كه در آثار معروف خود به نام هاي «درويش»، «سفر اسپانيا»، «مرد چاق» و «دختر و پسر جوان» در سال 1560 استفاده كرده ولي به طور رسمي در سال 1585 آن را در تبريز چاپ كرده است.
رحيم بقال اصغري افزود: در مجسمه هاي سنگي 4 هزار سال پيش «مشكين شهر» و سنگ مجسمه هاي موزه آذربايجان، ردپاي كاريكاتور ديده مي شود.
وي اظهار داشت: چون نشريه فكاهي «ملانصرالدين» در سال 1906 براي اولين بار در 7 آوريل، منتشر شده است و خود وي به عنوان يك چهره طنز و كاريكاتور جهاني مطرح و شناخته مي شود، هفتم آوريل از سوي «انجمن كاريكاتور تبريز» به عنوان روز جهاني كاريكاتور، نام گذاري شده است.
اصغري ادامه داد: خانه كاريكاتور تبريز، چاپ دايره المعارف كاريكاتوريست هاي ايران و انتشار كتاب با محوريت «تاريخ موزه كاريكاتور» را دنبال مي كند.
به گفته وي، دهمين جشنواره كاريكاتور با موضوع همت مضاعف كار مضاعف از برنامه هاي سال جاري انجمن كاريكاتور تبريز است.

 



توسعه حوزه هنري آذربايجان شرقي كتاب دو زبانه دست هاي كوچك دعا منتشر شد

تبريز- خبرنگار كيهان:
مجموعه چهارم كتاب «دست هاي كوچك دعا» به زبان هاي فارسي و انگليسي، از سوي حوزه هنري آذربايجان شرقي، انتشار يافت.
رئيس حوزه، هنري آذربايجان شرقي، با اعلام خبر فوق گفت: اين كتاب حاوي 160 اثر برگزيده از ميان دعاها و دل نوشته هاي كودكان كشورمان و 20 كشور ديگر است كه به صورت تصويرسازي شده در قالب كتابي نفيس با كاغذ گلاسه و در 180 صفحه رنگي به چاپ رسيده است و تصاوير شركت كنندگان جشنواره «دست هاي كوچك دعا» در آن چاپ شده است.
حسن نجفي يادآور شد: در اين كتاب آثار برگزيده و منتخب دومين جشنواره بين المللي و چهارمين جشنواره سراسري «دست هاي كوچك دعا»، گنجانده شده و دعاها و آثار مربوط به كودكان كشورهايي مانند تركيه، آذربايجان، تاجيكستان، افغانستان، پاكستان و عراق چاپ شده كه بسيار جالب توجه است.

 



بزرگترين سينماي روباز خاورميانه در سنندج راه اندازي شد

سنندج- خبرنگار كيهان:
پس از وقفه اي چند ساله بزرگترين سينماي روباز خاورميانه در پارك جنگلي آبيدر سنندج طي مراسمي آغاز به كار كرد.
استاندار كردستان در اين مراسم گفت: پارك جنگلي آبيدر يادگار ماندگار معاون اول رئيس جمهور در كردستان است و بايد براي حفظ و توسعه فضاهاي سبز اين پارك و ساير فضاهاي سبز شهر زيبا و منحصر به فرد سنندج كه سرزندگي و نشاط مردم را به دنبال دارد تلاش و توجه ويژه اي كرد.
اسماعيل نجار افزود: شهرداري و شوراي اسلامي شهر با نظارت بر فضاهاي سبز و تفرج گاهها كه جلوه ويژه اي به زيبايي و جذابيت شهر سنندج داده است بايد با يك برنامه ريزي و مطالعه دقيق نيازمندي هاي اين شهر زيبا را بررسي و در راستاي تحقق آن اقدام نمايند.
در اين مراسم شهردار سنندج نيز با ارائه گزارشي از روند بازسازي سينماي روباز آبيدر گفت: سينماي روباز آبيدر سنندج در آسيا و خاورميانه بي نظير است و علاوه بر پخش فيلم هاي تاثيرگذار در جامعه از طريق پرده اين سينما مي توان در زمينه هاي توسعه فرهنگ سازي و ارتقاي شاخصه هاي فرهنگي از آن استفاده كرده و از همه مهمتر بر جاذبه هاي گردشگري پارك جنگلي آبيدر افزوده خواهد شد.
فريدون پوررضايي افزود: اين سينما درآمدزايي پايداري براي شهرداري سنندج در زمينه تبليغات ادارات و يا بخش خصوصي ايجاد كرده و قابليت پخش پنج شبكه سيماي جمهوري اسلامي را نيز داراست كه مي توان استفاده هاي مطلوب و بهينه اي از آن كرد.
وي اظهار داشت: طبق آمار و اسناد موجود روزهاي جمعه 6 هزار خودرو به آبيدر سنندج مي آيند كه قطعا با آغاز به كار دوباره سينما اين آمار افزايش يافته و موجب درآمدزايي بيشتري براي شهرداري و كمك موثري براي توسعه فضاهاي سبز شهري خواهد بود.
شهردار سنندج هزينه بازسازي و راه اندازي اين سينما را بيش از دو ميليارد ريال اعلام كرد.

 



برافراشته شدن بزرگترين پرچم ايران در ساحل هرمزگان

بندرعباس - خبرنگار كيهان:
در سال همت مضاعف و كار مضاعف و همزمان با روز ملي فناوري هسته اي، بزرگترين پرچم سه رنگ جمهوري اسلامي ايران توسط شهرداري بندرعباس در دهكده ساحلي غدير، برافراشته شد.
اين پرچم 60 متر مربع مساحت دارد و ارتفاع ميله اي آن به 40 متر مي رسد.
شهردار بندرعباس در حاشيه برافراشته شدن اين پرچم در كنار آب هاي خليج فارس گفت: در سالي كه ازسوي رهبر معظم انقلاب به سال همت مضاعف و كار مضاعف نامگذاري شده است، براي شهرداري مايه افتخار است با كار و تلاش شبانه روزي و چند برابر، موجبات آسايش و رفاه هرچه بيشتر شهروندان را فراهم مي كند و عمل به فرامين رهبر معظم انقلاب نيز بر مجموعه شهرداري، فرض و تكليف است.
شريف شريفي نژاد افزود: پرچم پر افتخار جمهوري اسلامي، نماد مقدس نظام اسلامي است و شهروندان خطه هرمزگان و شهر بندرعباس، محافظان هميشگي خليج تا ابد فارس هستند.

 



برگزاري اعتكاف علمي در آموزش و پرورش گناباد

گناباد - خبرنگار كيهان:
معاون آموزش و نوآوري مديريت آموزش و پرورش گناباد از برگزاري اعتكاف علمي در اين شهر خبر داد.
حسين باقري گفت: اين طرح در راستاي كيفيت بخشي و تقويت بنيه دانش پژوهان و ارتقاي سطح آگاهي و اطلاعات با حضور شبانه روزي و روزانه در 2 مركز پيش دانشگاهي شاهد ريحانه النبي و نمونه محموديه از 2 فروردين آغاز و تا 11 فروردين ادامه يافت.
وي هدف از اعتكاف علمي را بالا بردن سطح علمي دانش آموزان و تمرين زندگي، تعامل اجتماعي با يكديگر و ايجاد فضاي مناسب براي مطالعه عنوان كرد و افزود: از جمله برنامه هاي جانبي آن، قرائت قرآن، زيارت عاشورا،اقامه نماز جماعت، پذيرايي و استراحت و اردوي زيارتي به امام زاده سيدمحمد عابد كاخك بود و در پايان به دانش آموزان لوح يادبود اهدا شد.

 



راه اندازي رشته فرش در دانشگاه علمي كاربردي فيروزآباد فارس

فيروزآباد فارس- خبرنگار كيهان:
رشته فرش در صورت تصويب در دانشگاه علمي كاربردي فيروزآباد فارس راه اندازي مي شود.
سرپرست اداره بازرگاني فيروزآباد فارس با اعلام اين خبر افزود: 500 نفر از بافندگان فرش در اين شهرستان از مزاياي بيمه بازنشستگي و يا فوت حين كار بهره مند و 910 خانوار فرش باف نيز از سهام عدالت برخوردار شده اند.
صفر عباسي عمده توليدات بافندگان اين شهر را قالي، قاليچه و گبه عنوان كرد و گفت: فرش هاي بافته شده در اين شهرستان با ساير استان هاي كشور متفاوت و مختص به خود است.
وي گفت: طرح فرش هاي بافته شده در فيروزآباد ذهني است و قابل كپي برداري و نمونه برداري نيست و از پشم و نخ مرينوس بافته مي شود.
عباسي علت ركود در صنعت فرش فيروزآباد را بالا بودن هزينه تهيه مواد اوليه و نرخ دستمزدها و عدم بازاريابي تخصصي ذكر كرد.

 



دبير انجمن خانه مردم ابيانه: نوروز امسال به كالبد تاريخي روستاي ابيانه آسيب جدي وارد شد

بادرود- خبرنگار كيهان:
نبود فضاهاي بهداشتي، امكانات اوليه و ورود بيش از حد گردشگران به همراه فقدان مديريت و برنامه ريزي صحيح از سوي مسئولان آسيب هاي جدي به كالبد تاريخي روستاي ابيانه در نوروز امسال وارد كرد.
دبير انجمن خانه مردم ابيانه با اظهار اين مطلب گفت: بافت تاريخي ابيانه، محدوده كوچك و بسته با 17هكتار مساحت است و مسير اصلي گردشگري كه گردشگران مي توانند در آن حركت كنند، حدود 600متر طول و سه تا سه و نيم متر عرض دارد و در اين مسير، گردشگران بايد بناهاي تاريخي ابيانه را ببينند.
عباس شاكري زاد ابيانه با تاكيد بر اين كه به دليل وسعت كم ابيانه، اين روستا مي تواند پذيراي تعداد محدودي گردشگر در طول روز باشد، گفت: اگر تعداد گردشگران زياد شود، از يك سو، به دليل مصالح استفاده شده در ساختمان هاي ابيانه، به بافت تاريخي روستا آسيب وارد مي شود و رفت و آمد بيش از حد گردشگران به ساختمان هاي كاهگلي در مدت كوتاهي آسيب مي زند و از سوي ديگر، گردشگران امكان بازديد كامل از نقاط ديدني ابيانه را از دست مي دهند.
او با اشاره به ورود حدود پنج هزار نفر به ابيانه در برخي روزها در نوروز امسال، گفت: وقتي اين جمعيت به يك روستاي كوچك و تاريخي بدون داشتن كمترين امكانات براي پذيرايي وارد مي شود، برنامه و مسير مناسبي براي آن ها وجود ندارد و بسترهاي لازم نيز فراهم نيست.
وي سرويس هاي بهداشتي و آب آشاميدني را از ساده ترين موارد اوليه اي دانست كه به آن ها نياز است و ادامه داد: در مكاني كه گردشگران زيادي رفت و آمد مي كنند، بايد توقفگاه هاي كوتاه مدتي تعريف شود، در حالي كه در ابيانه اين امكانات وجود ندارد.
شاكري زاد با اشاره به اين كه در يك سال گذشته، حتي يك قدم نيز در راستاي بهبود امكانات رفاهي در ابيانه برداشته نشده است، مدعي شد: در سال 1388، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي حفاظت و مرمت ساختمان هاي ابيانه هزينه نكرد و براي تاسيسات زيربنايي اين روستاي تاريخي قدمي برداشته نشد.
وي گفت: وقتي سازماني كه متولي اين روستاي تاريخي است، ساده ترين امكانات رفاهي را براي گردشگران در اين مكان فراهم نكرده است، چگونه يك گردشگر مي تواند هم مكان هاي ديدني روستا را ببيند و هم از بازديد خود راضي و خشنود باشد.
او بيان كرد: وقتي جمعيت زيادي به ابيانه وارد مي شود، زندگي طبيعي مردم بومي روستا مختل مي شود. از يك طرف، مردم ابيانه در اين زمان امكان خروج از خانه را ندارند و از سوي ديگر، گردشگران نمي توانند بازديد مناسبي از روستا داشته باشند.
وي با تاكيد بر اين كه ابيانه از نظر ساختار تشكيلات اداري دچار مشكل است، اظهار داشت: مديريتي كه براي اين روستا طراحي شده، با باري كه بر دوش آن قرار گرفته است، تناسب ندارد. بايد براي ابيانه مديريت و ساختار تشكيلات اداري جديدي تعريف شود.
به گفته او، در طول تعطيلات نوروز و با توجه به جمعيت زيادي كه روزانه به اين روستاي تاريخي وارد شد، دو نفر از گردشگران كه در چادر مسافرتي در حال استراحت بودند و به دليل سرماي زياد، زغال براي گرم كردن به چادر برده بودند كه دچار گاز گرفتگي شدند و چون امكانات اوليه پزشكي مانند اورژانس در منطقه وجود نداشت و تا ز مان رسيدن به آن جا، در ترافيك جاده ورودي ابيانه گير كرده بودند اين دو گردشگر جان خود را از دست دادند و پس از فوت آن ها، يك دستگاه آمبولانس در ابيانه مستقر شد.

 



مدير شبكه بهداشت و درمان دزفول: كيهان توانايي بسيار بالايي درعرصه اطلاع رساني دارد

دزفول -خبرنگاركيهان:
«اميرحاتمي كيا» مدير شبكه بهداشت و درمان دزفول به همراه جمعي از مسئولان و كارشناسان مسئول بهداشت و درمان اين شهر در ديدار از دفتر خبرنگاري روزنامه كيهان دزفول به مناسبت آغاز هفته سلامت افزود: روزنامه كيهان توان عملياتي خوبي درمصاف خبري با رسانه هاي استكباري داشته و در دفاع خبري از منافع كشور و مردم بسيار حرفه اي عمل مي كند.
وي گفت:اطلاع رساني به موقع و دقيق كار بسيار مهمي است و كيهان درعرصه خبر وتنوير افكار عمومي از سرعت و دقت بسيار خوبي در انجام امور برخوردار است.
حاتمي كيا با قدرداني از تلاش خبرنگاران اين رسانه در پوشش اخبار و رويدادهاي بهداشت و درمان خاطر نشان كرد كه كيهان همكاري بسيار خوبي در انعكاس اخبار و آگاهي رساني به مردم منطقه در زمينه مسايل بهداشتي و درماني دارد.
مديرشبكه بهداشت و درمان با اشاره به آغاز هفته سلامت گفت:شعار امسال سازمان جهاني بهداشت «شهرنشيني وسلامت» است و اين شبكه بيشترين فعاليتهاي خود را براين محور متمركز خواهد كرد.
دراين ديدار مسئول دفتركيهان دزفول گزارشي در فعاليتهاي اين نمايندگي در دزفول ارايه كرد.

 



برگزاري مسابقه كتابخواني سيره آفتاب در آذربايجان شرقي

تبريز- خبرنگار كيهان:
به منظور آشنايي نسل جوان با سيره عملي و انديشه هاي امام خميني مسابقه كتابخواني سيره آفتاب براي نسل جوان در آذربايجان شرقي برگزار مي شود.
رئيس حوزه هنري آذربايجان شرقي با اعلام مطلب فوق جوايز برگزيدگان اين مسابقه روز 12خرداد امسال و همزمان با سالگرد رحلت امام خميني(ره) اهدا خواهد شد.
حسن نجفي افزود: كتاب «سيره آفتاب» مشتمل بر توصيه هاي اخلاقي، عرفاني و شرعي امام بزرگوار به همراه برگزيده اي از سيره عملي ايشان در مسائل فردي، خانوادگي، اجتماعي، عبادات، حالات معنوي، مسائل اخلاقي شرعي، جوانان، مسائل انقلاب، سياست و جهان اسلام است.وي گفت: اين مسابقه بين گروه سني 15 تا 30سال برگزار مي شود.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14