(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 4 مهر 1389- شماره 19749

فرمانده نيروي زميني ارتش در گفت و گوي اختصاصي با كيهان عنوان كرد
توليد سلاحهاي جديد متناسب با تاكتيك هاي نظامي نوين
جنگ رواني سه گانه آمريكا عليه ايران
پشت پرده حوادث مسجد قباي شيراز



فرمانده نيروي زميني ارتش در گفت و گوي اختصاصي با كيهان عنوان كرد
توليد سلاحهاي جديد متناسب با تاكتيك هاي نظامي نوين

مجيدمغازه اي
امروز در صنايع دفاعي و وزارت دفاع ، انواع بالگردهاي عملياتي و پشتيباني در مدل هاي مختلف ساخته مي شود . در نيروهاي مسلح و نيروي زميني ارتش هم در چند سال گذشته توجه ويژه اي به پرنده هاي بدون سرنشين و استفاده از اين نوع فناوري در مأموريت ها انجام شده است . نيروي زميني همواره تلاش كرده است سربازان را به عنوان هدف اصلي جنگ نرم دشمن بيدار و هوشيار و براي مقابله با تهديد نرم دشمن آماده كند . اينها بخشي هايي از گفته هاي امير سرتيپ پوردستان ، فرمانده نيروي زميني ارتش در گفت و گو با ما است كه مشروح آن در پي مي آيد .
¤ يكي از موضوعات اصلي در نيروي زميني ارتش ارتقاي توان رزمي است. براي تطبيق آموزش نيروي زميني با آموزش هاي نوين چه تدابيري انديشيده ايد؟
- توازن رزمي داراي سه مؤلفه اصلي آموزش، تجهيزات و نيروي انساني است كه در اين بين آموزش نقش كليدي دارد ، چرا كه آموزش به عنوان حلقه واسط بين تجهيزات و نيروي انساني و پيوند دهنده رابطه اين دو در يك يگان نظامي به حساب مي آيد. به همين علت در نيروي زميني براي مباحث آموزش چه در بخش آموزش عمومي و همگاني و چه در بخش آموزش هاي تخصصي سرمايه گذاري هاي زيادي انجام مي شود و به عنوان يك مؤلفه اصلي همواره مورد توجه قرار گرفته است. در نيروي زميني بعد از جنگ تحميلي و گذر از يك فضاي جنگ كلاسيك، تجربه هاي 8 سال دفاع مقدس در كتاب هاي آموزشي و مقالات مختلف به چاپ رسيده و روي تاكتيك ها و تكنيك ها مطالعات مختلفي انجام شد. اما بعد از حادثه 11 سپتامبر يك فضاي جديد در جهان حاكم شد و كلمات جديد وارد ادبيات نظامي شد. با توجه به فرمايش مقام معظم رهبري، جنگ اول و دوم خليج فارس و جنگ افغانستان را چندين هزار ساعت مورد مطالعه كارشناسي قرار داديم و مطابق اين كار كارشناسي، دكترين دفاعي تعريف و مطابق آن تاكتيك هاي نظامي مورد نياز طراحي شد. در مرحله بعد متناسب با تاكتيك هاي نظامي طراحي شده سلاح هاي مورد نياز طراحي شد كه تعدادي از سلاح ها را خودمان ساختيم و ساخت تعدادي را هم مطابق با نيازمندي ها به وزارت دفاع واگذار كرديم . در اين مرحله نياز بود كه بحث ها تخصصي تر شده و فضاي ديگري بر آموزش ها حاكم شود ، چرا كه در فضاي ناهمتراز ، نيروهاي غيرحرفه اي نمي توانند كارايي داشته باشند. در چنين فضايي نيرويي مي تواند بيشترين كارايي را داشته باشد كه از دانش بالاتري برخوردار باشد.
¤ مدتي پيش يكي از مجلات نظامي آمريكا، با درج يك گزارش، بخش زيادي از ناوگان هوايي و بالگردهاي ايران را فرسوده اعلام كرده و حتي در بخش هايي از اين مطلب به تعداد بالگردهاي موجود در ايران هم اشاره شد. به نظر جنابعالي به عنوان فرمانده نيروي زميني ارتش اين نوع مطالب تا چه اندازه مي تواند صحت داشته باشد و ارزيابي شما از شرايط كنوني هوانيروز و بالگردهاي ايران چگونه است؟
- احساس آمريكايي ها و نيروهاي فرامنطقه اي اين بود كه با رفتن آنها از ايران بعد از گذشت چند ماه نيروهاي نظامي ايران زمين گير خواهند شد. اما روحيه ايمان، اعتقاد و اعتماد به نفس كاركنان باعث شد كه تجهيزات مختلف را در مرحله آماده قرار دهند.
در هشت سال دفاع مقدس عملياتي وجود ندارد كه هوانيروز نقش آفريني نداشته باشد، از سال 65 كه تعدادي از عمليات ها به صورت مجزا توسط سپاه و ارتش انجام شده است، نقش هوانيروز در پشتيباني از نيروها به خوبي مشخص است و اين نشان از قابليت هاي رزمي اين نيرو است كه مي تواند به خوبي انجام وظيفه نمايد.
از طرف ديگر در تمامي حوادث طبيعي هم هوانيروز نقش داشته است و اين نشان از بالندگي و قدرت آمادگي اين يگان در نيروي زميني ارتش دارد. البته بايد توجه داشت كه يكي از نعمت هاي موجود در ارتش ظرفيت هاي انساني بالا با قابليت هاي ارزنده است.
امروز در صنايع دفاعي و وزارت دفاع انواع بالگردهاي عملياتي و پشتيباني در مدل هاي مختلف ساخته مي شود كه اگر از بالگردهاي مشابه آمريكايي قابليتي بيشتر نداشته باشد، كمتر از آنها هم نيست و اين بالگردها مي توانند در تمام صحنه هاي عملياتي نقش آفريني داشته باشند. مدتي قبل هم اخباري مربوط به فرسوده شدن ناوگان بالگردي ايران در تعدادي از رسانه هاي بيگانه منتشر شد كه ما در مقابل اينگونه صحبت ها براي نشان دادن قدرت هوانيروز در نيروي زميني در 29 فروردين سال گذشته 140 فروند بالگرد را در رژه روز ارتش به پرواز درآورديم تا قابليت هاي امروزي اين يگان حساس و كارآمد بيشتر از گذشته براي جهانيان و دشمنان اين نظام مشخص شود.
¤ صنعت بالگرد در بخش نظامي در جهان به شدت در حال رشد و تغيير است و روز به روز بالگردهاي جديد با قابليت هاي مختلف در ارتش هاي جهان وارد مي شود، اما بالگردهاي هوانيروز متعلق به سال هاي قبل از انقلاب است كه در مراحل مختلف بهينه سازي شده است. آيا برنامه اي براي ساخت بالگردهاي جديد در نيروي زميني وجود دارد؟
- قابليت سلاح ها و نوع سلاح هايي كه در حال حاضر استفاده مي شود با سلاح ها و جنگ هاي آينده بسيار متفاوت است. در شرايط كنوني بيشتر فناوري هاي نظامي به سمت پرنده هاي بدون سرنشين مي روند.
در كشورهاي مختلف، بالگردها و هواپيماهاي بدون سرنشين با توجه به شرايط جنگ هاي آينده بسيار مورد استفاده قرار گرفته است. در نيروهاي مسلح و نيروي زميني ارتش هم در چند سال گذشته توجه ويژه اي به پرنده هاي بدون سرنشين و استفاده از اين نوع فناوري در مأموريت ها شده است و در اين زمينه به دستاوردهاي مهمي دست پيدا كرده ايم و پيشرفت هاي خوبي داشته ايم.
در حال حاضر هم در نيروي زميني ارتش و هم در وزارت دفاع، توانايي ساخت انواع هواپيماهاي بدون سرنشين با قابليت هاي شناسايي و تهاجمي وجود دارد. به تازگي در نيروي زميني مطالعات و تحقيقاتي براي ساخت بالگردهاي بدون سرنشين هم انجام شده است.
مطالعات كارشناسي نشان مي دهد كه در بسياري از موارد ، قابليت هاي بالگردهاي بدون سرنشين از بالگردهاي امروزي بيشتر است و نيروي زميني هم قراردادهايي براي خريد اين نوع بالگردها با وزارت دفاع منعقد كرده است و در آينده اي نزديك اين بالگردها به هوانيروز تحويل داده مي شود.
¤ چند سالي است، صحبت هايي در زمينه سلاح هاي انفرادي و تغيير سلاح هاي سازماني ارتش مطرح است. آيا براي جايگزيني سلاح هاي انفرادي برنامه اي داريد؟
- براي حضور در جنگ هاي نامتقارن در بحث سلاح هاي انفرادي تدابير ويژه اي در نظر گرفته شده است و در اين زمينه به دستاوردهاي مهمي در نيروي زميني رسيده ايم. براي جايگزيني و به روز كردن سلاح هاي انفرادي هم يك سلاح 20 ميلي متري، سلاح اسنايبر كه يك تك تيرانداز براي نفوذ در جليقه هاي ضدگلوله است و يك مسلسل 6 لول با نواخت تير 4500 تا 6هزار تير در دقيقه در نظر گرفته شده است. علاوه بر اين سلاح هاي كامپوزيتي كه امواج الكترومغناطيس روي آنها اثر كمتري دارند هم پيش بيني شده، در كل سعي شده است كه در عرصه جنگ هاي نامتقارن سلاح هاي انفرادي هم كارايي هاي لازم را داشته باشند.
¤ تجهيزات و يگان هاي زرهي به عنوان قلب تپنده و شاهرگ حياتي يك جنگ نامتقارن به حساب مي آيند. در چند سال گذشته شاهد عملياتي شدن تانك هاي ذوالفقار و نفربرهاي سفير در نيروي زميني بوده ايم، اما تغيير و تحول در يگان هاي زرهي ارتش هاي جهان با شدت و سرعت زيادي در حال انجام است، براي هماهنگي با اين تغييرات چه تدابيري در دستور كار نيروي زميني قرار دارد؟
- در نبردهاي ناهمتراز، تانك ها و نفربرهايي كه حضور دارند، بايد هم مشخصه اصلي تحرك بسيار بالا، حجم كوچك و دقت بالا را دارا باشند، چرا كه در اين نوع از جنگ ها، سلاح هاي هوشمند داراي برد بالايي هستند. با توجه به اين موضوع و تغييرات يگان هاي زرهي در ارتش هاي جهان در تلاش هستيم كه باهمكاري صنايع دفاعي خودرويي با قابليت هاي اين نوع از جنگ ها را طراحي كنيم، اما به غير ازاين طرح در نيروي زميني هم در حال حاضر طراحي يك نفربر زرهي فوق سبك انجام شده است و نمونه اول آن در حال ساخت است كه به احتمال زياد اين نمونه در سال جاري تكميل و براي توليد انبوه به صنايع دفاعي ارائه خواهد شد.
¤ بخش زيادي از جوانان دوران سربازي خود را در پادگان هاي نيروي زميني سپري مي كنند، با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري در اين خصوص چه اقداماتي در نيروي زميني انجام شده است؟
- با توجه به سياست هاي تدوين شده و ابلاغي سعي شده است كه فضايي همراه با شادي و نشاط براي سربازان در پادگان ها فراهم شود و سربازي كه وارد محيط پادگان مي شود با سربازي كه بعد از 20 ماه از پادگان خارج مي شود ، تفاوت عمده اي داشته باشد. اصول كلي كه در اين كار دنبال مي كنيم، تلاش در راه استفاده از استعدادهاي سربازان و شكوفايي اين استعدادها در دوران سربازي است. افزايش اعتماد به نفس از طريق آموزش هاي مختلف در شرايط ويژه از جمله اصلي ترين برنامه هاي دوران سربازي است. از طرف ديگر بايد توجه داشت كه شخصي كه از خانواده جدا مي شود، بايد تحت يكسري آموزش هاي نظامي قرار گيرد ، چرا كه مي خواهد در دوران جنگ و مواقع نياز با روحيه بالا و قابليت هاي آموزش ديده در صحنه نبرد حاضر شود، به همين جهت ما در بحث هاي آموزشي سختگيري خواهيم داشت و اين كار را با حساسيت بالايي انجام مي دهيم. اما اين به اين معنا نيست كه به طور مداوم به سرباز، سختگيري داشته باشيم، چرا كه سرباز بعد از مرحله آموزش بايد ذهن و فكرش براي مأموريت هاي مختلف آماده شود.
¤ در شرايط كنوني با توجه به جنگ نرم دشمنان عليه جمهوري اسلامي به طور طبيعي آموزش هاي دوران سربازي هم تحت تأثير اين هجمه دشمن قرار خواهد گرفت. براي مقابله با اين هجمه دشمن چه تدابيري و اقداماتي در دستور كار نيروي زميني قرار دارد؟
- در شرايط كنوني و با توجه به جنگ نرم دشمنان، كار ما در بحث سربازان بسيار سخت شده است. چرا كه دشمنان با اقدامات مختلف خود روي فكر و ذهن سربازان ما به شدت تمركز كرده اند و ما بايد از يك طرف، سربازان را براي حضور در يك نبرد سخت آماده كرده و از طرف ديگر بايد ذهن و فكر سرباز را براي ورود به يك عرصه جنگ نرم مهيا كنيم. در حال حاضر با توجه به اين وضعيت، فرماندهان يگانها ، عقيدتي- سياسي ها و حفاظت اطلاعات يگانهاي مختلف، دستورالعمل هاي خاص خود را دارند. پيش بيني كلاس هاي آموزش عقيدتي،تعبيه دستگاه هاي پخش ويدئويي در تمام آسايشگاه ها و برگزاري جلسات پرسش و پاسخ در پادگان ها از جمله اقداماتي است كه در چند وقت گذشته براي تطبيق شرايط موجود و دوران سربازي انجام شده است . از طرف ديگر به علت اينكه پادگان هاي نيروي زميني داراي قدمت بالايي بودند، به طور طبيعي فضاي پادگان ها از وضعيت مناسبي برخوردار نبود كه در سال هاي اخير تمامي فضاهاي آسايشگاهي سربازان مناسب شده است و امكاناتي كه در اختيار سربازان قرار مي گيرد، بهتر از گذشته شده است. احداث پارك هاي ويژه سربازان در پادگان ها، سينماي سربازان و فضاي ورزشي مناسب از جمله مواردي است كه در چند سال گذشته مورد توجه فرماندهان رده هاي مختلف نيروي زميني قرارداشته است.
¤ به تازگي تشكيل يگان هاي عمليات رواني در دستور كار نيروي زميني قرار گرفته است، فعاليت اين يگان ها به چه صورت و در راستاي چه اهدافي خواهد بود؟
- مدتي قبل تشكيل يگان هاي عمليات رواني در دستور كار نيروي زميني ارتش قرار گرفت و ساز و كار تشكيل اين يگان ها فراهم شد. در حال حاضر تعدادي از گروهان هاي عمليات رواني فعاليت خود را در گروه هاي توپخانه و قرارگاه هاي نيروي زميني آغاز كرده اند. علاوه بر اين پيش بيني مركز راديويي ندا و راديوهاي تك موج براي سربازان براي استفاده در مناطق عملياتي و قرار دادن اطلاعات و اخبار براي مقابله با جنگ رواني دشمن عليه سربازان انجام شده است. اين ساز و كار به صورت ساختاري در نيروي زميني پيش بيني شده است و فعاليت مقابله با جنگ رواني دشمن توسط اين يگان انجام
مي شود. البته بايد توجه داشت كه مقابله با تهديد نرم و جنگ رواني دشمن در دستور كار تمامي واحدهاي عقيدتي سياسي و فرماندهان نيروي زميني هم قرار گرفته است. اين يگان از يگان هاي سازماني است كه انجام وظيفه مي كند ودر حال حاضر تجهيزات يگان در مرحله تكميل شدن است و علاوه بر اين، يك تيپ عمليات رواني هم در ساختار نيروي زميني پيش بيني شده كه در حال حاضر ، مراحل تصويب نهايي را سپري
مي كند.
¤ «همت مضاعف و كار مضاعف» از نظر يك فرمانده نظامي و نقش آن در بالندگي و پيشرفت در نيروي زميني ارتش را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
- به نظر من يكي از موارد عيني و عملي همت مضاعف و كار مضاعف، نيروهاي مسلح هستند، چرا كه نيروهاي مسلح آرامش و آسايش خود را در تقويت بنيه دفاعي و توان رزمي مي دانند تا بتوانند قابليت هاي لازم و ضروري ، كه مشخصه يك نيروي مسلح و شايسته نظام قدرتمند جمهوري اسلامي است را در خود ايجاد كنند و به همين خاطر ، تلاش هاي خودشان را براي رسيدن به توان بالا به كار مي گيرند. اما اين فرمايش مقام معظم رهبري مسئوليت نيروهاي مسلح را دو چندان افزايش مي دهد و سعي
مي كنيم كه در سال جاري هم با همت و كار مضاعف قابليت هاي عملياتي و دفاعي خود را بالاتر ببريم. البته در كنار آن به تجديد قوا و تقويت انگيزه و ارتقاء آمادگي روحي كاركنان توجه ويژه اي داريم.

 



جنگ رواني سه گانه آمريكا عليه ايران

رضا سراج
درآستانه مذاكرات ايران و 1+5 آمريكا و برخي از متحدان اروپايي آن موسوم به حلقه وين، با كمك گروه هاي ضد انقلاب و جريان فتنه، جنگ رواني سه گانه و پردامنه اي را عليه جمهوري اسلامي به راه انداخته اند.
ضلع اول: فعاليت هاي هسته اي ايران
فعاليت هاي هسته اي ايران و موضوع غني سازي اورانيوم، ضلع اول مثلث جنگ رواني آمريكا و متحدان اروپايي واشنگتن است. نقش آفريني اين ضلع به صورت توأمان به سازمان تروريستي منافقين و دبيركل آژانس واگذار شد.
دراين رابطه راديو فردا وابسته به سازمان سيا درتاريخ 19/6/89 به نقل از شوراي ملي امنيت (منافقين) اعلام نمود كه جمهوري اسلامي ايران از پنج سال پيش عمليات ساختماني تأسيسات جديدي براي غني سازي اورانيوم را درمنطقه آبيك آغاز كرده است.
همچنين عليرضا جعفرزاده سخنگوي شوراي ملي مقاومت (منافقين) با برپايي كنفرانس خبري در واشنگتن و نمايش برخي تصاوير ماهواره اي مدعي شد كه اين تأسيسات به طور مخفي در بهجت آباد و آبيك قزوين قرار داشته و براي نصب دستگاه هاي سانتريفيوژ به منظور غني سازي اورانيوم مي باشد. جعفرزاده دراين كنفرانس خبري تصريح كرد كه اطلاعات مربوط به اين سايت، براي دولت و كنگره آمريكا و همچنين آژانس بين المللي انرژي اتمي ارسال گرديده است.
پس از سندسازي گروهك تروريستي منافقين، آقاي يوكياآمانو (مديركل آژانس) درتاريخ 23/6/89 در نطق آغازين خود در برابر 35عضو شوراي حكام مدعي شد كه ايران در روند بازرسي ها از پذيرش دو بازرس بين المللي امتناع ورزيده است. وي درگزارش خود با ذكر ابعاد احتمالي نظامي در برنامه هسته اي ايران، عملاً جنگ رواني پيرامون موضوع هسته اي را پردامنه ساخت.
پس از گزارش 47 بندي و يازده صفحه اي آمانو، صداي آلمان ادعا نمود كه اين مطالب، منبع قابل استنادي براي كشورهايي است كه درصدد افزايش فشارها بر جمهوري اسلامي هستند. درهمين رابطه كاخ سفيد نيز مدعي شد كه گزارش جديد مدير كل آژانس نشان مي دهد كه تهران هنوز به تلاش هايش براي گسترش برنامه هاي هسته اي خود ادامه داده و به توانايي براي ساخت سلاح هاي هسته اي نزديك شده است.
متعاقب اين فضاسازي نشريه فارين پاليسي با استناد به گزارش يوكيا آمانو نوشت كه چشم دولت درايران به دنبال دستيابي به تسليحات هسته اي بوده وهيچ كدام از تلاش هاي بين المللي تاكنون دراين مسير (مهار ايران) موفق نبوده است. درهمين راستا روزنامه واشنگتن پست مدعي شد كه تهران هم اكنون اورانيوم كم غني شده كافي براي دو بمب اتمي دراختيار دارد.
درادامه اين روند سايت كلمه با درج سخنان ميرحسين موسوي، جنگ رواني درموضوع هسته اي را به فضاي داخل كشور رله نمود. آقاي موسوي دريك همراهي آشكار با سناريوي كاخ سفيد، متحدان اروپايي واشنگتن و منافقين، نظام را به ماجراجويي متهم كرد و اذعان نمود كه اين ماجراجويي ها باعث افزايش فشارهاي بين المللي و احتمال حركت هاي غيرمترقبه شده است.
ضلع دوم: عدم رعايت حقوق بشر درايران
ادعاي عدم رعايت حقوق بشر درايران، ضلع دوم جنگ رواني نظام سلطه عليه جمهوري اسلامي است.
نقش آفريني دراين ضلع را برخي از سران كشورهاي اروپايي و همچنين سران و عوامل فتنه، عهده دار شدند.
تصويب يك قطعنامه درپارلمان اتحاديه اروپا پيرامون نقض حقوق بشر درايران از يك سو و همچنين واكنش ساركوزي رئيس جمهور فرانسه، آنجلامركل صدراعظم آلمان و ديويد كامرون نخست وزيرانگليس به حكم اعدام سكينه محمدي آشتياني (زني كه علاوه بر ارتباط نامشروع همسرش رانيز به قتل رساند) از سوي ديگر، عملياتي شدن اين فاز را كليد زد.
خارج ساختن وكيل مدافع سكينه محمدي از كشور وپوشش رسانه اي گسترده آن، ملاقات وي با وزير خارجه آلمان، كمپين سازي بين المللي و راه اندازي كارزار درحاشيه جشنواره و نيز ايتاليا، ناظر بر شكل گيري ضلع مذكور بود.
درادامه اين روند، بين المللي كردن وضعيت شيوا نظر آهاري و نسرين ستوده نيز توسط گروه هاي ضد انقلاب و شيرين عبادي در دستور كار قرارگرفت. راديو فردا درتاريخ 14/4/89 سعي نمود با بزرگنمايي و بازتاب كمپين هاي چند نفره درحمايت از نظر آهاري در برلين، واشنگتن، لس آنجلس، لندن وفرانكفورت روند مذكور را پررنگ تر نمايد.
پس از فضاسازي برخي از سران كشورهاي اروپايي و ضد انقلاب خارج نشين. نوبت به نقش آفريني سران و عوامل جريان فتنه در داخل كشور رسيد.
دراين راستا جبهه مشاركت به بهانه وضعيت صفايي فراهاني، درنامه سرگشاده اي به فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، سعي كرد به اين روند بپيوندد.
جبهه مشاركت دراين بيانيه كه راديو فردا وابسته به سازمان سيا درتاريخ 22/6/89 به صورت گسترده اي آن را بازتاب داد. عملا كوشيد وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را به عنوان ناقضان حقوق سبز درايران معرفي نمايد و درحقيقت با اين اقدام، ضلع دوم جنگ رواني عليه نظام جمهوري اسلامي را تكميل كند.
درادامه اين روند سايت كلمه به نقل از ميرحسين موسوي مدعي شد نظام جمهوري اسلامي يك نظامي ماكياولي است كه كرامت انسان ها و حقوق آنها را ناديده مي گيرد. دراين راستا نامه نگاري هاي اخير، در واقع فاز تكميلي ضلع مذكور مي باشند.
انتشار نامه مهدي كروبي و ادعاي ايجاد رعب و وحشت در زندان و جامعه و همچنين انتشار نامه هاي عبدا... مؤمني، حمزه كرمي، شكوري راد و... كه عموماً نظام را متهم به عدم رعايت حقوق شهروندي و حقوق زندانيان نموده اند، همگي ناظر بر نقش آفريني تعيين شده و تعريف شده سران عوامل فتنه با سناريوي آمريكايي-اروپايي جنگ رواني عليه جمهوري اسلامي ايران مي باشد.
ضلع سوم: تحريم ها
درسه گانه جنگ رواني آمريكا عليه ايران، القاي اثر بخشي تحريم ها، گسترده بودن تحريم ها، استقبال كشورها از موضوع تحريم ها و همچنين ضرورت تنگ تر نمودن حلقه محاصره اقتصادي مورد تأكيد و توجه قرار گرفته است.
دراين رابطه بحران نمايي كه از سوي برخي از سران و عوامل فتنه صورت مي پذيرد، درواقع ترجماني از ضلع سوم جنگ رواني آمريكا و متحدان اروپايي آن عليه جمهوري اسلامي ايران است كه به فضاي عمومي جامعه رله مي گردد.
اهداف جنگ رواني سه گانه عليه جمهوري اسلامي ايران
ديپلماسي مجازي، تصوير سازي، مديريت بر ادراكات درواقع تلاشي است براي دستكاري افكار عمومي، دراين نبرد نرم. با استفاده از تكنيك هاي جنگ رواني - به عنوان يكي ازلايه هاي جنگ نرم- از يك سو تمركز مسئولان كشور هدف را بر هم مي زنند و از سوي ديگر افكار عمومي كشور هدف به سمت رويگرداني از نظام حاكم بر كشورشان سوق داده مي شود.
بطور كلي اهداف جنگ رواني سه گانه عليه جمهوري اسلامي را مي توان به شرح زير دسته بندي نمود:
1) بر هم زدن تمركز مسئولان جمهوري اسلامي ايران در آستانه مذاكرات وين
2)تعديل مواضع جمهوري اسلامي ايران در مذاكرات با 1+5
3) ممانعت از ميرايي تحريم ها و نافرماني بازيگران رسمي در روند اعمال تحريم ها عليه جمهوري اسلامي ايران
4) خارج ساختن جريان فتنه از انفعال با تعيين و تعريف نقش آفريني براي اين جريان
5) جلوگيري از شكاف در 1+5 به ويژه چين و روسيه درآستانه مذاكره با ايران
6) تداوم سناريوي جنگ رواني و تبليغاتي ايران هراسي
7) وادار كردن جمهوري اسلامي ايران به بازي در پازل مذاكره با آمريكا

 



پشت پرده حوادث مسجد قباي شيراز

حجت الاسلام حجت الله احمدي، مدرس حوزه علميه قم و از طلاب شيرازي كه از ابتدا در جريان حوادث مسجد قباي شيراز حضور داشت در گفت وگويي با اشاره به حوادث مسجد قباي شيراز در روز قدس و عملكرد دستغيب اظهار داشت: هر كسي كه سابقه مسجد قبا را بداند، در جريان است كه علي محمد دستغيب از ابتدا هم به برخي احكام امام تمكين نمي كرد و حتي اين شخص يك بار هم در نمازجمعه شيراز حضور پيدا نكرده است و مريدان و طلبه هاي خود را از حضور در نمازجمعه نهي مي كند.
¤ دستغيب در سال 64 مريدان خود را براي به هم ريختن نمازجمعه تحريك كرد
وي افزود: در سال 64 هم مريدهاي اين شخص به تحريك وي نمازجمعه را به هم ريختند به طوري كه امام(ره) آيت الله جنتي را مأمور كردند كه به شيراز بيايند و مسائل را حل كنند كه اين حكم هم اكنون در صحيفه نور موجود است كه متأسفانه دستغيب مسائل مطرح شده از سوي آيت الله جنتي را هم نپذيرفت و به اعمال خود ادامه داد و بعد از آن امام دستغيب را فراخواند و به وي تذكر و هشدار داد اما باز اين روند ادامه پيدا كرد.
اين مدرس حوزه علميه ادامه داد: در سال 64 هم علي محمد دستغيب يك سخنراني مي كند كه باعث تحريك مريدان خود مي شود و در واقع در اوج جنگ تحميلي اين شخص عليه نماينده حضرت امام سخنراني مي كند و اين موضوع زماني اتفاق افتاد كه اين عده ادعاي پيروي از خط امام را داشتند ولي باز هم به مخالفت عملي با فرمايش و حكم امام گام برداشتند.
¤ بعد از حذف منتظري از سوي امام، دستغيب مي گفت كه منتظري هنوز مرجعيت دارد
احمدي با بيان اينكه طيف دستغيب ارتباط قوي با منتظري نيز داشت خاطرنشان كرد: سيد مهدي هاشمي مدتي را در زندان عادل آباد شيراز بود و از اين طريق و به واسطه مبارزاني كه در مسجد قبا فعاليت داشتند با دستغيب ارتباط پيدا كرد و از اين طريق هم دستغيب با منتظري مرتبط شد و حتي بعد از حذف منتظري هم دستغيب از وي حمايت مي كرد و مي گفت كه منتظري هنوز مرجعيت دارد.
وي در ادامه با اشاره به مواضع دستغيب در خصوص رهبر انقلاب يادآور شد: اگرچه اين شخص برخي مسائل را بيان مي كند ولي در عمل با رهبر انقلاب مخالفت مي كند و شاهد بوديم كه حتي دستغيب در ايام رهبري آيت الله خامنه اي باز هم حاضر نشد كه پشت سر نماينده ايشان نماز بخواند و به همين دليل در نمازجمعه حضور پيدا نمي كرد و مريدان خود را نيز از حضور در نمازجمعه نهي مي كرد.
احمدي اظهار داشت: در ايام بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري هم دستغيب بحث تقلب در انتخابات را به صراحت مطرح كرد و حتي برخي ادله و شواهد را غير از آن شواهدي كه موسوي مطرح مي كرد، عنوان كرد.
اين مدرس حوزه علميه قم با اشاره به وقوع درگيري هاي بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري گفت: در جريان فتنه دستغيب مدعي شد كه نظام ظالم است و مردم بي گناه را مي زند و حتي اين شخص مدعي شد كه آنقدر مردم را مي كشند كه نظام بصورت روزانه جنازه ها را تحويل مردم مي دهد.
وي با بيان اينكه دستغيب مسئله ولايت فقها رانيز مطرح كرده است، افزود: دستغيب مدعي است كه فقها ولايت دارند و بعد از آن نيز اين شخص مدعي شد كه خروج از قانون اساسي اتفاق افتاده است و بايد طبق قانون اساسي عمل شود.
احمدي با بيان اينكه دستغيب در جريان مسائل روز عاشورا نيز پيام هايي را در حمايت از فتنه گران صادر كرد، خاطرنشان ساخت: اين شخص خواهرزاده موسوي را شهيد خطاب كرد و بعد از آن هم در روز 22بهمن پيامي صادر كرد و از اوضاع موجود ابراز نارضايتي كرد و از علما درخواست نمود كه امر به معروف و نهي از منكر را ترك نكنند و در صحنه حاضر شوند و مقابل نظام بايستند تا اينكه در مردادماه سال جاري و در پاسخ به نامه موسوي و كروبي، دستغيب گفت كه به موسوي و كروبي تهمت زده شده است و اين دو، اشخاص محترم و معتقدي هستند و كساني كه به اين افراد تهمت زده اند بايد پاسخگو باشند.
اين مدرس حوزه علميه گفت: در ماه رمضان سال جاري نيز دستغيب تلويحاً اعلام كرد كه شجره طيبه فقط حكومت پيامبر(ص) بود و هر حكومتي كه از عدل خارج شود، ديگر مصداق شجره طيبه نخواهد بود و بعد از آن هم گفت كه ولايت فقيه نبايد از قانون اساسي خارج شود و آنجا عبارت شجره خبيثه را مطرح كرد كه فرداي آن روز راديو فردا سخنان دستغيب را نيز پخش كرد.
احمدي با اشاره به اعتراضات گسترده مردمي در خصوص سخنان موهن دستغيب در خصوص ولايت فقيه اظهار داشت: حدود 2 هفته اعتراضات زيادي از سوي مردم مقابل مسجد قبا انجام شد و در يكي از اين اعتراضات خود بنده هم در آنجا حاضر شدم و سخنراني كردم و در آنجا مردم را در عين حال كه اعتراض مي كردند دعوت به آرامش كردم، اين مسائل ادامه پيدا كرد تا روز قدس و زماني كه مردم ديدند كه هيچ اقدام قانوني اتفاق نيفتاده است و مسجد قبا به يك كانون فتنه تبديل شده است و پايگاهي است كه سخنان دشمنان نظام خيلي صريح و جسورانه از آنجا مطرح مي شود و رسانه هاي بيگانه هم آن را پوشش مي دهند مردم صبر و تحمل شان تمام شد.
وي افزود: در روز قدس خود من در ميان مردم بودم و همان جا از مردم خواستم وارد مسجد نشوند و بهانه به دست فتنه گران ندهند ولي بعد از نمازجمعه ديديم كه سيل جمعيت وارد مسجد قبا شد و مردم خشم و انزجار خود را از مواضع افراطي دستغيب ابراز كردند.
¤ حتي رسانه هاي غربي هم مانند دستغيب عليه نظام موضع نمي گيرند
احمدي با بيان اينكه حتي رسانه هاي غربي نيز مانند دستغيب عليه مسئولان نظام موضع نمي گيرند، گفت: دستغيب كه فردي كاملا ساده لوح است متأسفانه خيلي سريع تحت تأثير برخي مسائل قرار مي گيرد و در بسياري موارد مانند منتظري است.
اين مدرس حوزه علميه با بيان اينكه ما اطمينان داريم كه برخي اطرافيان دستغيب نفوذي دستگاه اطلاعاتي بيگانه هستند، خاطرنشان كرد: متأسفانه اطرافيان دستغيب به محض اينكه مسئله اي را به وي منتقل مي كنند دستغيب سريعاً و بدون هرگونه تحقيق در خصوص آن مسئله موضع مي گيرد.
¤ روز قدس از پشت بام مسجد قبا كه پر از سنگ و آجر بود به سمت مردم سنگ پراني شد
احمدي در ادامه به تشريح مسائل اتفاق افتاده در مسجد قبا در روز قدس پرداخت و گفت: اعتراضات در ابتدا خيلي آرام بود و حتي بنا بر گفته فرماندار قرار بود براي جلوگيري از بروز هرگونه درگيري در آن روز، مسجد خالي باشد ولي متأسفانه وقتي مردم به نشانه اعتراض وارد مسجد شدند شاهد بودند كه ده ها نفر در مسجد مستقر بودند و حتي پشت بام مسجد پر از سنگ و آجر بود و اين افراد بعد از تحريك مردم از داخل مسجد و متشنج كردن فضا يك باره شروع كردند به سنگ پراني از روي پشت بام و هر چيزي را كه دم دستشان بود به سمت مردم پرت كردند كه در جريان اين حوادث حدود 60 نفر زخمي شدند و برخي از افراد همان روز در بيمارستان بستري شدند.
احمدي گفت: متأسفانه بعد از اين اتفاقات و درگيريها مسئولان استان اقدام قاطعي انجام ندادند كه وضعيت مشخص شود و مردم تكليف خود را بدانند چرا كه بايد در خصوص مكاني كه در آنجا عليه ولايت برخي اقدامات انجام مي شود تصميم قاطعي اخذ كرد.
¤ روحانيوني كه عليه دستغيب موضع گرفتند به دادگاه احضار شدند
اين مدرس حوزه علميه يادآور شد: فرداي روز قدس باز هم دستغيب سخنراني كرد و از عملكرد طلبه هاي خود دفاع كرد چرا كه در جريان درگيري ها ما شاهد بوديم كه حتي برخي افراد معمم از پشت بام سنگ پراني مي كردند، در مجموع بعد از اين اتفاقات و طي چند روز اخير روحانيون ولايت مدار كه در جريان اين مسائل بودند و عليه دستغيب موضع گرفته بودند به دادگاه ويژه روحانيت احضار شدند.
وي افزود: هفته گذشته سه نفر از روحانيون به نام هاي حجت الاسلام ضابط، اسفندياري و آذرنيا بازداشت شدند كه در حال حاضر دو نفر آنها آزاد شدند و بعد از آن هم حجت الاسلام ولدان را كه رئيس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه كهگيلويه و بويراحمد است، بازداشت كردند ولي حقيقتاً حضور اين افراد در مسائل به خاطر دفاع از ولايت بود و مردم هم كه وارد مسجد شدند واقعاً صبرشان تمام شده بود.
¤ تاكنون هيچ يك از افراد طيف دستغيب حتي به دادگاه هم احضار نشده اند
اين مدرس حوزه علميه اظهار داشت: زماني كه مردم وارد مسجد شدند حجت الاسلام عليزاده نماينده ولي فقيه در سپاه و حجت الاسلام ولدان وارد مسجد شدند تا فضا را آرام كنند و به هيچ وجه كسي قصد ايجاد درگيري و تنش را نداشت ولي متأسفانه مجموعه دستگاه قضايي برخي طلبه ها را بازداشت كرده است در حالي كه هيچ يك از اشخاص شاخص طيف دستغيب دستگير و بازداشت نشدند و حتي به دادگاه ويژه روحانيت هم احضار نشدند.
احمدي با اشاره به مصوبه شوراي تامين استان درخصوص خالي بودن مسجد در روز قدس بيان داشت: متاسفانه جريان مسجد قبا شب قبل از روز قدس مسجد را تخليه نكرد و حتي خانم هاي حامي دستغيب نيز در مسجد حضور داشتند تا بتوانند فضا را متشنج كنند و بعداز آن مظلوم نمايي كنند.
احمدي با بيان اينكه نيروي انتظامي بايد درخصوص خالي نبودن مسجد پاسخگو باشد، اظهار داشت: اگر اين موضوع از سوي استانداري به نيروي انتظامي ابلاغ شده باشد مسئولان ذي ربط بايد بگويند چرا اين مصوبه را اجرايي نكردند و اگر هم اين مصوبه ابلاغ نشده بازهم مسئولين ذي ربط بايد درخصوص آن پاسخگو باشند.
اين مدرس حوزه علميه قم يادآور شد: به نظر مي رسد جريان دستغيب پروژه اي براي مشروعيت بخشيدن به فتنه سبز است و فتنه گران قصد دارند بعداز فوت منتظري و رد صلاحيت صانعي روي دستغيب كار كنند چرا كه وي هم سيد است و هم نسبت فاميلي با آيت الله دستغيب دارد و هم اينكه ادعاي مرجعيت دارد و همچنين حدود 500 طلبه در اختيار وي است و به شدت هم ساده لوح است و فتنه گران مي توانند به راحتي اين شخص را مديريت كنند.
احمدي گفت: دستغيب چندين سايت دارد كه در آنجا به سؤالات مختلف پاسخ مي دهد به طور مثال اين شخص در پاسخ به يكي از سؤالات درخصوص وزير شدن خانم ها گفته كه ما اساسا دولت و رئيس جمهور را قبول نداريم كه حالا بخواهيم درخصوص وزير شدن خانم ها در دولت صحبت كنيم و بعداز آن هم اعلام كرده بود كه وزير نمي تواند زن باشد.
اين مدرس حوزه علميه با اشاره به نامه اخير دستغيب خطاب به اعضاي مجلس خبرگان بيان داشت: در اين نامه دستغيب بازهم مدعي شده كه در انتخابات تقلب صورت گرفته و به طور مثال گفته است كه بعداز گذشت يك سال از 22 خرداد هنوز بسياري از مردم به دنبال مطالبات خود هستند و اين درحالي است كه حتي خود سران فتنه هم ديگر بحث تقلب را مطرح نمي كنند.
وي افزود: دستغيب دراين نامه مدعي شده كه از قانون اساسي انحراف صورت گرفته و به همين دليل مجلس خبرگان بايد ورود پيدا كند و جلوي انحراف را بگيرد.
احمدي اظهار داشت: دستغيب بحث القاي نارضايتي در مردم را به شدت دنبال مي كند كه همه اين مسائل نشان مي دهد كه دستغيب را از بيرون مديريت مي كنند و در واقع دستغيب و مسجد قبا به تريبوني عليه ولايت تبديل شده اند.
اين مدرس حوزه علميه قم يادآور شد: «آيت الله علي اصغر دستغيب كه برادر علي محمد دستغيب است، چند روز پيش طي مصاحبه اي اعلام كرده بود كساني كه مي گويند ما ولايت فقيه را قبول داريم ولي، ولي فقيه را قبول نداريم خط دشمن را پيگيري مي كنند.
احمدي جريان دستغيب را جريان خطرناكي دانست و اظهار داشت: اين جريان حتي از جريان موسوي و كروبي نيز خطرناك تر است چرا كه موسوي و كروبي منفعل شده اند و اگر هم موضعي مي گيرند موضع آنها به تندي مواضع دستغيب نيست.
وي با بيان اينكه دستغيب با قاطعيت از فتنه گران حمايت مي كند، گفت: متاسفانه دادگاه ويژه روحانيت و نه شوراي عالي حوزه علميه و نه جامعه مدرسين هنوز موضع رسمي و جدي درخصوص دستغيب نگرفته اند.
اين طلبه شيرازي خاطرنشان كرد: 16 نماينده استان شيراز طي نامه اي به كميسيون امنيت ملي مجلس خواستار چاره انديشي درخصوص اين موضوع شده اند، چرا كه اين مسئله هم اكنون وارد فاز امنيتي شده است و بعداز مجروح شدن تعدادي نيروهاي ولايتمدار در مسجد قبا و بازداشت روحانيون خط ولايت واقعا طيف حزب اللهي و مذهبي استان خيلي ناراحت هستند و از اين مسائل به شدت ابراز نارضايتي مي كنند، چرا كه طيف دستغيب خيلي پيروزمندانه بر مواضع خود پافشاري مي كنند.
وي ضمن تاكيد بر برخورد قاطع مسئولان با اين جريان خطرناك اظهار داشت: مطالبه مردم اين است كه حوزه هاي علميه دستغيب تعطيل شود چرا كه اين شخص به هيچ وجه صلاحيت شاگردپروري ندارد و اكثريت طلبه هاي اين شخص افراد سطحي نگر هستند كه در مقابل ولايت ايستاده اند و به فرقه انحرافي تبديل شده اند.
وي حوزه هاي علميه تحت نظر دستغيب را پايگاه فتنه دانست و تاكيد كرد: مردم از شوراي عالي حوزه علميه و همچنين جامعه مدرسين مي خواهند كه دستغيب ديگر طلبه پروري نكند و بيش از اين افراد را فريب ندهد چرا كه اين مسئله هم از نظر عقيدتي و هم ازنظر امنيتي مسئله اي است كه به فضاي تقابل دامن مي زند و ممكن است مشكلات عديده اي را در جامعه ايجاد كند.
منبع: فارس

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14