(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 7 بهمن 1389- شماره 19850

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
اين مسافر ويزا نمي خواهد ! (يادداشت روز)
كيهان و خوانندگان
زلزله (گفت و شنود)
فعالان سياسي: سران قوا در نشست هاي صميمانه اختلافات خود را حل كنند
سخنگوي سفارت آمريكا در عراق: تهران علاقه اي به مذاكره با واشنگتن ندارد
تعميق شكاف ميان 1+5 روسيه و چين خواستار ادامه مذاكرات شدند
بيانيه وزارت خارجه تركيه درباره نشست اسلامبول؛دو طرف راه مذاكره در دوره آتي را باز گذاشته اند
انقلاب تونس نتيجه كف زدن غرب براي ديكتاتورهاي عرب است (خبر ويژه)
نيوزويك: ترس از تكرار ماجراي ايران به جان سكولارهاي تونس افتاده است (خبر ويژه)
معاون نتانياهو: اسرائيل نمي خواهد حكومت اسلامي ايران را در مرزش ببيند (خبر ويژه)
اينجوري مذاكره كنيد! (خبر ويژه)
مصري ها در تب و تاب انقلاب (خبر ويژه)
خوب كاري كرده كه مدافع همجنس گراهاست! (خبر ويژه)



اين مسافر ويزا نمي خواهد ! (يادداشت روز)

آن روز، وقتي پيش بيني رسول خدا(ص) به گوش شماري از مشركان رسيد، ابرو به ناباوري بالا كشيدند و شايد هم به استهزاء خنديدند! خبر آمده بود كه سپاه عظيمي براي مقابله با اسلام نوپاي آن روزها، عازم مدينه است. دشمنان رنگارنگ همه اختلاف نظرها و تفاوت سليقه ها را وانهاده و بر مقابله با اسلام و مسلمانان كه مدينه پايگاهشان بود، به وحدت! رسيده بودند. خبر كه به مدينه رسيده بود، جماعت اندك وكم شمار مسلمانان از مهاجر و انصار به فرمان رسول خدا(ص) براي مقابله آماده شده بودند. به پيشنهاد سلمان فارسي كه نزد پيامبر خدا(ص) قبول افتاده بود، تصميم به حفر خندق در اطراف مدينه گرفتند. آن روز يكي از روزهاي حفر خندق بود. با ضربه شديد كلنگ بر سنگي خارا و سخت، جرقه اي جهيد. لبخندي به ملاحت و رضايت بر لب هاي مبارك رسول خدا(ص) نشست و فرمود؛ در پرتو اين جرقه، فتح روم و ايران را ديدم. همين سخن بود كه وقتي به گوش مشركان رسيد، تعجب همراه با ناباوري و استهزاء آنان را در پي داشت. سپاه عظيمي با همه توان و شركت تمامي دشمنان عازم مدينه است، سپاهي با نفرات پرشمار و در اين سوي، گروهي اندك با دست هاي خالي از مال و منال كه براي مقابله به حفر خندق روي آورده اند و با اين حال پيامبرشان از فتح روم و ايران، دو ابرقدرت آن دوران سخن مي گويد! عجيب مي نمود و براي ناباوران، باورنكردني!
چند سال بعد، وقتي پيام خداجويانه و عدالت خواهانه اسلام به گوش مردم آن روزهاي روم و ايران رسيد، آن پيام را در ضمير و فطرت خويش آشنا يافتند و با ورود سپاهيان اسلام به سرزمين هايشان به ياري آنان شتافتند. كاخ ابرقدرت هاي آن روزگاران ترك برداشت و خيلي زودتر از آنچه انتظار مي رفت فرو ريخت و... دل هاي مردم روم و ايران به تسخير اسلام درآمد. آن روزها، اما رسول خدا(ص) رخت از جهان بسته بود و به ظاهر و با كالبد جسماني در ميان امت خويش نبود.
يكي از روزهاي مياني شهريورماه سال 1360 شمسي است. ايران اسلامي در پي انقلابي پيروز با جنگي تمام عيار روبروست. اين بار هم «جنگ احزاب» است - نام ديگر جنگ خندق- تمامي دشمنان اسلام به تخاصم در مقابل انقلاب نوپاي اسلامي صف كشيده اند، آمريكا، اروپا، اسرائيل، بسياري از كشورهاي عربي و پياده نظام و ستون پنجم داخلي آنها نيز كه جاي خود دارد. بخش هاي گسترده اي از خاك ايران اسلامي به تسخير دشمن درآمده است. در اين حال و هوا غلبه بر دشمن فقط در حد و اندازه پيشگيري از اشغال كامل ميهن اسلامي نيز، آرزويي دور و دراز و براي كساني، احتمالا دست نايافتني به نظر مي رسد. معادلات- بخوانيد نامعادلات- مادي اينگونه حكم مي كنند. اما، در همان روزها امام راحل ما- رضوان الله تعالي عليه- با اطمينان و اعتمادي مثال زدني و در پيامي به مناسبت حج سال 1360، خطاب به ملت هاي مسلمان مي فرمايند: «هان اي مسلمانان جهان و مستضعفان تحت سلطه ستمگران به پا خيزيد و دست اتحاد به هم دهيد و از اسلام و مقدرات خود دفاع كنيد و از هياهوي قدرتمندان نهراسيد كه اين قرن به خواست خداوند قادر، قرن غلبه مستضعفان بر مستكبران و حق بر باطل است. جهان بايد بداند كه ايران راه خود را پيدا كرده است و تا قطع منافع آمريكاي جهانخوار، اين دشمن كينه توز مستضعفين جهان با آن مبارزه اي آشتي ناپذير دارد.» و در پيام ديگري باز هم در همان حال و هوا، تاكيد مي فرمايند و اطمينان مي دهند اسلام، تمامي سنگرهاي كليدي جهان را فتح خواهد كرد. فروپاشي شوروي سابق را گام نخست مي دانند و آمريكا را در آينده اي نه چندان دورتر، رو به زوال معرفي مي كنند.
وقتي شوروي سابق فرو پاشيد، حزب الله لبنان بر چهارمين ارتش مجهز جهان و تحت حمايت بي دريغ مستكبران در فاصله اي 33 روزه پيروز شد، غزه در مقاومتي 22 روزه پشت رژيم صهيونيستي را شكست، مردم يمن به پا خاستند، در اردن، الجزاير، تونس، مصر، و... پوزه قدرت هاي استكباري به خاك مذلت ماليده شد، اسلامگرايان در عراق و تركيه قدرت را به دست گرفتند و... امام راحل ما(ره) به ظاهر در ميان ما نبود ولي آنچه با نگاه ملكوتي خويش پيش بيني كرده بود، لباس واقعيت پوشيده بود.
اين قرن به قول حضرت امام(ره) قرن غلبه مستضعفان بر مستكبران است و چرا نباشد؟ اسلام يك «باور» است. باوري برخاسته از ايمان به خدا كه ظلم ستيز و عدالت خواه است. با فطرت انسان ها و عقل و درك آنها همخواني دارد. مرگ را نه فقط پايان كار نمي داند، بلكه معتقد به برتري غيرقابل مقايسه زندگي پس از مرگ بر حيات اين جهاني است. اين باور فراتر از مرزهاي جغرافيايي است و از آنجا كه جايگاه و خاستگاه آن قلوب مردم مسلمان است، براي عبور از مرزهاي جغرافيايي و صدور به اين سوي و آن سوي جهان- مخصوصاً جهان اسلام- نياز به ويزا و رواديد ندارد. به بيان ديگر، هر جا كه مسلماني هست و هر منطقه اي كه مسلمان نشين است به طور طبيعي و منطقي در معرض پيدايش نهضت هايي است، شبيه آنچه در انقلاب اسلامي به وقوع پيوست. رخدادهاي اخير تونس، مصر، اردن، الجزاير، يمن و... گوياترين شاهد اين حقيقت است.
اكنون نگاهي به شعارهاي مردم در كشورهاي ياد شده بيندازيد، مرگ بر آمريكا، مرگ بر اسرائيل، اسلام دين من است، حاكم آمريكايي نمي خواهيم، از شهادت نمي ترسيم و... آيا اين شعارها به ذهن و خاطره جهانيان آشنا نمي آيد؟ آيا تمامي اين شعارها كه مردم كشورهاي ياد شده تا پاي جان بر آن اصرار مي ورزند، همان شعارهاي مردم ايران در جريان شكل گيري انقلاب اسلامي نيست؟
ديروز، روزنامه انگليسي اينديپندنت نوشت؛ «تحولات تونس در حال گسترش به سراسر خاورميانه است و كل منطقه آماده انقلاب عليه ديكتاتورهاي وابسته به آمريكاست». «رابرت فيسك» خبرنگار ارشد و پرآوازه مسائل خاورميانه در اينديپندنت تأكيد مي كند «ما شاهد شكل گيري يك خاورميانه جديد خواهيم بود كه با پروژه «خاورميانه جديد» آمريكا شباهتي ندارد و آمريكا از آن خشنود نخواهد بود.»
روزنامه آمريكايي كريستين ساينس مانيتور در گزارشي از تحولات مصر با اشاره به خواسته هاي اعلام شده مردم آن سامان، نوشت «انقلابي كه در تونس شكل گرفت، در حال انتشار به سراسر خاورميانه است و در قدم اول به مصر رسيده است».
«سيلوان شالوم» معاون نتانياهو با نگراني و اضطراب مي گويد؛ «در مرزهاي اسرائيل، حكومت هاي اسلامي شبيه ايران در حال شكل گيري است.»
چند سال قبل، روزنامه واشنگتن پست با اشاره به حركت هاي اسلامي منطقه نوشته بود؛ «آنچه به نظر مي رسد آن است كه «خاورميانه جديد» در حال شكل گيري است، اما، برخلاف نظر بوش اين خاورميانه جديد با محوريت ايران شكل گرفته است.»
شرح اين ماجرا اگرچه به درازا مي كشد و بخش هاي قابل توجهي از آن در اخبار و گزارش هاي مستند كيهان -از جمله كيهان امروز- آمده است، ولي آنچه بي ترديد مي توان گفت و مقامات و رسانه هاي غربي در حركتي ناشيانه سعي در سانسور آن دارند، اين كه جهان اسلام به قول «آلوين تافلر» آبستن حوادث جديدي است. حوادث و رخدادهايي كه اسلام خميني(ره) محور آن است و به قول اوليوت كوهن، هزاره سوم برخلاف پيش بيني فوكوياما در دكترين «پايان تاريخ»، شاهد قطب قدرتمند اسلام با پرچمداري ايران است.
حسين شريعتمداري

 



ساعت 3 تا 6 بعد از ظهر: 33110065
تمام ساعات شبانه روز:33916546
سامانه پیام کوتاه: 30002323

كيهان و خوانندگان

¤شهداي بزرگوار كربلا پيروان خود يعني شهداي عزيز انقلاب را براي هميشه بيمه كردند اميدواريم ما را هم پيرو خودشان بكنند و سرنوشت ما هم به شهادت ختم بشود تا روز قيامت خجالت زده هم رزمان شهيد خود نباشيم.
7861---0913
¤ما وفاداران به انقلاب با قدرت به راه خود ادامه مي دهيم هر كجا هم اشتباه كرديم و قدمي جلوتر از ولايت برداشتيم اين شجاعت را داريم كه عذر خواهي بكنيم ولي نمي گذاريم انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد.
5212---0936
¤اگر دل ما با خدا صاف باشد و در تمام كارها خدا را در نظر داشته باشيم هيچگاه در زندگي بدي نخواهيم ديد و به كسي هم بدي نمي كنيم. اين مطلب را كه گفتم قسمتي از وصيت نامه يك شهيد بود.
2786---0912
¤تاكيد آقاي هاشمي به سخنان گذشته اش در خطبه نماز جمعه به منزله روحيه دادن به فتنه گران است. در ضمن دشمنان نظام با اين سخنان آقاي هاشمي خوش به حالشان شده و اظهار شادماني مي كنند. انتظار داشتيم ايشان در جهت مايوس ساختن و عصباني كردن بيگانگان موضع گيري مي كردند.
0841---0912
¤از حسن سليقه كيهان در انتخاب سروده مولانا عمان ساماني به جاي گفت وشنود هميشگي روزنامه تشكر مي كنم. لطفا اضافه كنيد كه اشعار و سروده هاي اين شاعر عارف و عاشق اهل بيت ناشناخته مانده است.
3385---0913
¤موضع گيري هاي اخير تاج زاده عليه حجاب و ديگر مقدسات ديني واقعا شرم آور است. خداوند همه ما را عاقبت به خير از دنيا ببرد.
4096---0935
¤ بعضي از خواص مردود كه مأموريتشان را در مقابله با دولت مي بينند در زماني كه در مصدر قدرت بودند كاري كردند كه خريد ماهواره بيشتر شد. بعد هم موقع انتخابات شعار دادند جوانان به كساني كه مخالف ماهواره باشند رأي نمي دهند. ولي خدا را شكر مردم دست رد به سينه آنان زدند.
8858---0912
¤مدت هفت سال از احداث و بهره برداري از شهرك امام خميني(ره) وابسته به وزارت دفاع مي گذرد و با وجود 2 هزار واحد مسكوني هنوز از داشتن اتوبوس شركت واحد محروم است. ساكنين شهرك براي رفت و آمد واقعا با مشكل مواجه هستند. تقاضاي رسيدگي داريم.
3577---0919
¤ دستفروش هاي ابتداي جاده ملارد هر شب از برق هاي دولتي استفاده مي كنند. مسئولين اداره برق كرج با اينكه از موضوع اطلاع دارند ولي معلوم نيست چرا و روي چه حسابي با متخلفين از قانون برخورد نمي كنند.
9195---0919
¤ اراذل و اوباش كشور كه بعضي از آنها به خاطر جنايت هاي مرتكب شده اعدام مي شوند معلول و دست پرورده مفسدين اقتصادي هستند چرا يك نفر از اين مفسدين اقتصادي را به دار مجازات آويزان نمي كنند كه بقيه حساب كار خودشان را بكنند و ريشه فساد و شرارت كنده شود.
8516---0919
¤ روز برفي چند روز قبل به دانشكده تهران بخش دانشگاه تهران واقع در ميرداماد تهران مراجعه كردم چند دانشجو دختر و پسر را ديدم كه با وضع زننده اي شوخي هاي غيراخلاقي مي كردند. بجاي اينكه آنها خجالت بكشند بنده خجالت كشيدم. هنوز باور آنچه كه ديدم براي من سخت است. اميدوارم رسيدگي شود.
2834---0912
¤ كرايه ميني بوس از سنندج به كرمانشاه و برعكس 1700 تومان تعيين شده اما به علت نبود نظارت هر راننده مبلغي را حتي چند برابر نرخ مصوب طلب مي كند و اين مشكلات و درگيري بين مسافرين و راننده را در پي دارد از مسئولين درخواست مي شود به اين معضل پايان دهند.
محمدي از سنندج
¤ سازمان آب و برق خوزستان زمينهاي آبي كشاورزان پشت سد جره را به قيمت 2500 تومان بدون نظر كشاورزان مصادره كرده و چنان برنامه ريزي كرده كه دست كشاورزان براي شكايت به جايي بند نباشد. از مسئولين امر درخواست رسيدگي داريم.
2491---0913
¤ چرا بيشتر استخدام هاي بانكها، مركز تعويض پلاك، پليس+10 و... از بين خانمها هستند اين در حالي است كه اكثر مراجعين اين بخشها آقايان هستند؟ با وجود قشر سه ميليوني جوان بيكار آيا اين نوع استخدام صحيح است؟
4843---0936
¤ شركت خودرو سرويس كه به عنوان يك واسطه حمل و نقل عمل مي كند بدون اين كه كوچكترين خدماتي ارائه كند، حدود 35 درصد حق الزحمه رانندگان تاكسي را كه در اختيار گرفته براي خود برمي دارد. چرا اجازه نمي دهند دستگاه هايي كه نياز به تاكسي سرويس دارند به صورت مستقيم وارد عقد قرارداد بشوند.
سعدياني
¤ در برنامه پياده روي خانوادگي كه صبح هر جمعه در يكي از استان هاي كشور انجام مي شود در اهداي جوايز نفيس واقعاً زياده روي مي شود. نبايد اجازه داده شود كه اين گونه به بيت المال چوب حراج بزنند. در اين گونه پياده روي ها اختلاط زن و مرد نامحرم گاهي با رفتارهاي خلاف شرع مقدس همراه است. ولي متأسفانه كمتر مورد توجه مسئولين قرار مي گيرد.
شهبازي
¤ مسئولين امر لطف كرده مشكل سفر زيارتي عمره زوج هاي جوان را مقداري آسان كرده اند ولي گذاشتن وثيقه به مبلغ 15 ميليون تومان بصورت 5 ميليون تومان نقد و 10 ميليون تومان چك براي مشمولين خدمت سربازي تكليف سنگيني است. تقاضا داريم شرايط را در اين مورد نيز مقداري آسان بكنند.
4392---0912
¤ مدتي است فيلم هايي كه اجازه اكران نگرفته اند بصورت سي دي در سطح شهر عرضه مي شود. سؤال بنده اين است كه چرا مسئولين در اين مورد بي تفاوت هستند و احساس مسئوليت نمي كنند.
5089---0915
پاسخ روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق تهران بزرگ
در پاسخ به مطلب مندرج در تاريخ 14/10/89 با عنوان «خاموشي معابر» محدوده زيرپل ري واقع در تقاطع بزرگراه محلاتي كه در ستون ارتباطات مردمي درج شده است به آگاهي مي رساند:
با هماهنگي هاي به عمل آمده مشكل خاموشي پايه هاي روشنايي محدوده مذكور مرتفع شده و در حال حاضر محل فوق از روشنايي كامل برخوردار مي باشد.
پاسخ روابط عمومي وزارت راه و ترابري
در پاسخ به مطلب مندرج در كيهان 15/10/89 مبني بر (غيراستاندارد بودن جاده زرند به راور استان كرمان) به آگاهي مي رساند: محور مذكور با مشخصات راه فرعي و با رعايت كليه مشخصات فني راهسازي از جمله عرض آسفالت، عرض محور، شيب هاي طولي و عرضي و غيره احداث گرديده است. ولي در حال حاضر به عنوان مسير ارتباطي به مشهد مقدس مورد استفاده قرار مي گيرد كه از ترافيك بالايي برخوردار مي باشد و براي بهسازي محور فوق الذكر برآورد هزينه نيز شده كه بلافاصله پس از تامين بودجه، عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.
شايان ذكر است عمليات ايمن سازي محور ياد شده نيز توسط اداره كل راه و ترابري استان كرمان صورت گرفته است.»

 



زلزله (گفت و شنود)

گفت: اين روزها مقامات و رسانه هاي غربي بدجوري از حركت هاي ضد آمريكايي در مصر و تونس و الجزاير و اردن و... شوكه و عصباني هستند.
گفتم: سران فتنه و گروههاي ضد انقلاب حامي آنها هم بدجوري تب كرده اند و به هذيان گويي افتاده اند.
گفت: آمريكا و متحدانش، اخبار اين كشورها و شعارهاي اسلامي مردم آن را سانسور مي كنند.
گفتم: حيوونكي ها حق دارند! چون انتظار داشتند جمهوري اسلامي از فتنه 88 آسيب ببيند ولي حالا كه مي بينند بقيه كشورهاي خاورميانه هم از ايران اسلامي الگو گرفته اند، دچار قوز بالا قوز شده اند.
گفت: تا كي مي توانند خودشان را به آن راه بزنند و اين همه واقعيت هاي معمولي را انكار كنند؟!
گفتم: چه عرض كنم؟! از يارو پرسيدند، متوجه زلزله 8 ريشتري شدي؟ و يارو گفت؛ نه! آخه من رويم آن ور بود!

 



فعالان سياسي: سران قوا در نشست هاي صميمانه اختلافات خود را حل كنند

سرويس سياسي-
تعدادي از فعالان سياسي با اشاره به اهميت تعامل قواي سه گانه گفتند: سران قوا بايد در نشست هاي صميمانه اختلافات خود را حل كنند.
حجت الاسلام سيديونس موسوي عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در همين رابطه به فارس گفت: مسئولان قواي سه گانه بايد شرايط كشور را درك كرده و نسبت به كمين جريان فتنه و دشمنان خارجي براي اختلاف بين مسئولان هوشيار باشند.
وي با اشاره به نامه رئيس جمهور در انتقاد از عملكرد مديريت مجلس و مجمع تشخيص افزود: بهتر اين بود كه آقاي احمدي نژاد به جاي نگارش نامه سرگشاده به مجلس، با آقاي لاريجاني در يك محفل صميمي گفت وگو مي كرد كه قطعا با توجه به ولايتمداري و اصولگرا بودن رئيس جمهور و رئيس مجلس، دغدغه رئيس جمهور برطرف مي شد.
نماينده مردم فيروزآباد نسبت به انتشار خبري مبني بر پاسخ نامه رئيس جمهور از سوي هيئت رئيسه مجلس واكنش نشان داد و گفت: اميدواريم مجلسي ها چنين كاري را نكنند چرا كه رسانه هاي ضد انقلاب چنين انتظاري دارند.
موسوي با بيان اينكه رسانه اي كردن مشكلات كشور از سوي سران قوا موجب خرسندي دشمنان انقلاب خواهد شد، از رئيس جمهور و رئيس مجلس خواست از نگارش نامه هاي سرگشاده و اختلاف برانگيز به يكديگر پرهيز كنند.
وحدت قوا
نياز ضروري جامعه است
جواد آرين منش نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نيز در گفت وگو با فارس با تاكيد بر وحدت قواي سه گانه و با بيان اينكه امروز كشور با تهديدات گوناگوني از سوي دشمنان داخلي و خارجي انقلاب اسلامي مواجه است، اظهار داشت: استكبار جهاني با به خدمت گرفتن سازمان ها و نهادهاي بين المللي همه توان خود را براي تضعيف نظام جمهوري اسلامي به كار گرفته و سعي مي كند با بهره گيري از رسانه هاي وابسته نظير ماهواره و شبكه هاي اينترنت جنگ گسترده نرم و تهديدات سايبري را طراحي كند و هر روز ده ها شبكه فارسي زبان به شيوه هاي مرموز اركان نظام اسلامي را هدف قرار داده اند و امروز جامعه بيش از هر زماني نيازمند وحدت، انسجام و يكپارچگي سه قوه است.
وي افزود: سران قوا، نخبگان سياسي كشور به ويژه اصولگرايان و وفاداران به نظام جمهوري اسلامي از هر سليقه اي كه هستند بايد گام هاي بلندي را در جهت وحدت و همگرايي بردارند.
نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه دامن زدن به اختلافات و بزرگنمايي مشكلات و ضعف تعاملات ميان قواي سه گانه، موضع گيري هاي افراطي و تقابل ميان قوا خواست دشمنان انقلاب اسلامي است، تصريح كرد: قطعا در چنين شرايطي نقش سه قوه و نخبگان نقش ممتاز و تعيين كننده اي است.
عضو شوراي مركزي حزب موتلفه در ادامه خاطرنشان كرد: مردم از اينكه روساي قواي كشور را در كنار هم و رهبري ببينند، خوشحال شده و نور اميد در دل آنها دميده مي شود و اعتقاد دارند كه با همدلي و همگرايي و استفاده از ظرفيت هاي كشور مي توان بر توطئه هاي داخلي و خارجي فائق آمد لذا انتظار دارند تا مسائل و مشكلات قوا به جاي رسانه اي شدن و انتقال اختلاف سليقه ها به جامعه و رسانه ها در جلسات و نشست ها در محضر رهبري حل و فصل شود و مصالح نظام و مردم بر سلايق فردي ترجيح داده شود.
در همين حال محسن كوهكن نماينده لنجان در گفت وگو با ايسنا مدعي شد كه مجلس بايد به نامه رئيس جمهور پاسخ دهد.
وي با اين ادعا كه بي پاسخ گذاشتن نامه رئيس جمهور توهين به ايشان محسوب مي شود گفت: بايد بخش هايي از نامه كه نياز به پاسخ دارد استخراج شود و با استدلال منطقي و برادرانه به اطلاع رئيس جمهور برسد.
 



سخنگوي سفارت آمريكا در عراق: تهران علاقه اي به مذاكره با واشنگتن ندارد

سرويس سياسي-
سخنگوي سفارت آمريكا در بغداد تصريح كرد كه ما ترجيح مي دهيم با ايران درباره عراق گفت وگو كنيم اما اين كشور تمايلي در اين باره نشان نمي دهد.
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، ديويد رانز با اعلام اين مطلب گفت: مذاكرات واشنگتن با ايران به مذاكرات كشورهاي 1+5 درباره برنامه هسته اي اين كشور محدود مي شود و ما با ايران گفت وگوي مستقيم نداريم.
در مذاكرات اخير ايران و 1+5 در اسلامبول، دكتر جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد چرا با هيئت آمريكايي ملاقات نكرديد تأكيد كرد: ضرورتي نداشت.
رانز ادعا كرد: نيروهاي آمريكايي طبق توافقنامه امنيتي و در موعد مقرر از عراق خارج خواهند شد و خروج نيروهاي آمريكايي به معناي خارج شدن آخرين نظامي تحت امر ارتش خواهد بود اما طبيعي است كه تعدادي از افسران آمريكايي تحت دستور سفير آمريكا و وابسته نظامي اين كشور يا دفتر كمك هاي امنيتي در عراق باقي خواهند ماند ضمن آنكه نيروهاي محافظ نيز به حضور خود در عراق ادامه خواهند داد.
وي درباره كاهش شدت اتهامات آمريكابه كشورهاي همسايه در خصوص مسئله عراق همچنانكه اخيراً انگشت اتهام اين كشور به سوي سوريه و ايران نشانه رفته بود گفت: در روابط عراق با همسايگانش تحول و بهبود قابل ملاحظه اي ايجاد شده است ما شاهد آن هستيم كه دولت جديد عراق در ميان همسايگان خود در منطقه از حمايت زيادي برخوردار است و ملاحظه مي كنيم كه مسئولان وزارتخانه ها و مسئولان عالي رتبه منطقه اي از كشورهاي اردن، تركيه و دبير كل اتحاديه عرب و مسئولان ايراني به عراق سفر مي كنند.

 



تعميق شكاف ميان 1+5 روسيه و چين خواستار ادامه مذاكرات شدند

در حالي كه اشتون در چند روز گذشته از نامعين بودن ادامه مذاكرات خبر داده بود، مقامات چين و روسيه بر ادامه اين گفت وگوها با ايران تاكيد كردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ريانووستي، سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه روز گذشته اعلام كرد: مسكو خواهان ادامه گفت وگو بين تهران و گروه 1+5 مي باشد.
بنابراين گزارش، لاوروف طي گفت وگويي با خبرنگاران در مسكو اظهار داشت: نتيجه مهم گفت وگوهاي استانبول اين بود كه ما همگي درك نموديم لازم است گام به گام و مرحله به مرحله به جلو حركت نماييم. ما تلاش مي نماييم تا گفت وگوها ادامه يابد.
ديپلمات ارشد روسي در ادامه عنوان نمود كه موضوع هسته اي ايران تنها از طريق توافق هاي سياسي حل خواهد شد.
در همين رابطه خبرگزاري ايتارتاس به نقل از لاوروف عنوان نمود كه كرملين بشدت مخالف تحريم هاي همه جانبه بر عليه ايران مي باشد.
به گزارش ايتارتاس، لاوروف با كنايه از اقدامات يكسويه آمريكا در اين رابطه اظهار داشت: بايد همگي متعهد به اجراي قوانين سازمان ملل باشند.
سرگئي ريابكوف، معاون وزارت خارجه روسيه نيز در گفت وگو با راشاتودي از عزم روسيه براي حل موضوع هسته اي ايران از طريق ديپلماسي خبر داد. به گزارش راشاتودي، ريابكوف طي مصاحبه اي گفت: اين كار تنها از پس ديپلماسي برمي آيد. البته موضوع مشكلي است ولي گروه شش آماده ادامه مذاكره مي باشد.
ريابكوف با واقع بيني اظهار داشت: بايد در زمينه هاي مشترك به تفاهم رسيد كه البته هنوز به ثمر نرسيده است.
ريابكوف گفت: من مطمئنم كه ايران نيز به نتايجي بعد از اين دور از مذاكرات رسيده است. ما در حال پيگيري رويكردي بهتر براي رسيدن به نتيجه كلي هستيم.
وزارت خارجه چين نيز در سخناني مخالف با «كاترين اشتون» رسما اعلام داشت كه راجع به برنامه هسته اي ايران بايد گفت وگوهاي بيشتري صورت گيرد.
به گزارش نووستي، هونگ لي، سخنگوي وزارت خارجه چين اعلام داشت كه موضوع هسته اي ايران با يك نشست يا دو نشست حل نمي شود و تنها با تداوم گفت وگوها و با درك دوجانبه مي توان به تفاهم رسيد.

 



بيانيه وزارت خارجه تركيه درباره نشست اسلامبول؛ دو طرف راه مذاكره در دوره آتي را باز گذاشته اند

وزارت امور خارجه جمهوري تركيه درباره نشست اسلامبول بيانيه اي مطبوعاتي صادر كرد.
در بيانيه وزارت خارجه تركيه آمده است:
گروه 1+5 (آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه، آلمان) و ايران در تاريخ 2-1 بهمن ماه 1389 به ميزباني كشورمان در اسلامبول گرد هم آمدند. دو طرف در راستاي يافتن زمينه مشترك همكاري در موضوعات هسته اي تماس هايي انجام داده و بدين وسيله انتظارات خود را به طور متقابل بيان كرده اند.
در اثناي مذاكرات براي نخستين بار كشورهاي گروه وين (آمريكا، روسيه، فرانسه) با ايران نشستي جداگانه نيز برگزار كردند.
كشورمان طي مذاكرات مذكور در راستاي تقاضاهاي موجود با طرف هاي مذاكره تماس هايي برقرار و توصيه هاي سازنده لازم را ارائه كرده است. طبيعتا دراين روند اصل، حصول توافق بين طرف هاست. از اين كه دو طرف به منظور حل مسائل براساس نتايج مذاكرات، راه مذاكره در دوره آتي را باز گذاشته اند استقبال مي كنيم و انتظار داريم پيشنهادات ارائه شده در اسلامبول را به دقت مورد ارزيابي قرار دهند.
كشورمان بعد از اين نيز همانند گذشته تلاش هاي خود را در راستاي پيشرفت اين روند و حل مسالمت آميز موضوع ادامه خواهد داد.
از سركار خانم كاترين اشتون- نماينده عالي روابط خارجي و سياست هاي امنيتي اتحاديه اروپا و معاون رئيس كميسيون اروپا- و نمايندگان گروه 1+5 و جناب آقاي سعيد جليلي- دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران- بابت موضع دورانديشانه اي كه در مذاكرات اسلامبول اتخاذ كردند و همچنين همكاري كه با تركيه داشته اند قدرداني كرده و آرزوي موفقيت در تلاش هاي آتي را داريم.

 



انقلاب تونس نتيجه كف زدن غرب براي ديكتاتورهاي عرب است (خبر ويژه)

انقلاب تونس فرياد مستضعفان عليه استبداد بود، مانند فريادي كه در سال 1979 (1357 شمسي) در ايران شنيده شد.
اين تحليل دكتر سعيد الشهابي از رخدادهاي اخير كشور تونس است. وي در روزنامه القدس العربي در اين باره نوشت، انقلاب تونس به سبب شتاب و فراگيري و موفقيت در براندازي رئيس جمهور اين كشور بسياري را شگفت زده كرد.
وي با مقايسه حكومت هاي حبيب بورقيبه و زين العابدين بن علي افزود؛ صاحبنظران و تحليلگران و سياستمداران غربي ديدگاه هاي خود را صرفا به حوادث روزمره محدود مي كنند و به نقش غرب در تداوم نظام هاي ديكتاتوري و سركوب ملت هاي عربي و اسلامي اشاره نمي كنند.
غربي ها يا با مواضع سياسي خود يا تجربه هاي امنيتي يا ناديده گرفتن فريادها و نشنيدن صداهاي استغاثه و كمك افرادي كه در زندان ها شكنجه مي شوند از اين حكام ستمكار حمايت مي كنند.
نويسنده مي افزايد وقتي بن علي نظام بورقيبه را سرنگون كرد غربي ها براي او كف زدند و او را مانعي در برابر رسيدن اسلامگرايان به حكومت دانستند و از افراط گرايي وي در لائيسيته و سكولاريسم حمايت كردند و به ادامه مداخله ها در زندگي شخصي مردم و سلطه و سيطره بر مساجد و ممنوعيت احزاب ديني اعتراض نكردند.
الشهابي غربي ها را به نفاق و دورويي متهم كرد و افزود بن علي حماقت هاي بسياري مرتكب شد و ريختن خون تظاهر كنندگان روند سقوط نظام او را سرعت بخشيد.
وي مي افزايد آنچه در تونس مي گذرد صرفا مختص به يك كشور عربي مبتلا به استبداد نيست بلكه مساله مربوط به ملت هاي عربي است كه وقتي ملت تونس ديوار سكوت و زنجيرهاي استبداد را در هم شكستند و عليه نظامي كه با آتش و آهن حكومت مي كرد سر به شورش برداشته اند آنها نيز نفسي كشيدند.
اين انتفاضه ملت تونس در اغلب پايتخت هاي عربي بازتاب داشته است و در اكثر سمينارها و وبلاگ ها از اين بيداري عمومي كه جهان مانند آن را جز در سال 1979 در ايران سراغ ندارد تمجيد مي كنند. وي در پايان ابراز اميدواري كرد در تونس نظامي متمدن و ميانه رو بر سر كار آيد چرا كه جهان عرب اكنون به اين كشور چشم دوخته است تا الگويي جديد در قدرت معرفي كند كه از سويي استقلال كشور را تضمين نمايد و با تكيه بر بازوان فرزندان ميهن به آباداني و اعتلاي كشور در سايه آزادي و عدالت و مشورت بپردازد.
گفتني است مقامات غربي و رژيم صهيونيستي انكار نمي كنند كه انقلاب تونس، برگرفته از الگوي انقلاب اسلامي در ايران است و شعارهاي مردم نظير «الله اكبر» ، «مرگ بر آمريكا»، «مرگ بر اسرائيل» و «اسلام دين من است» را نشانه هاي غيرقابل ترديدي از اين الگو گيري مي دانند.

 



نيوزويك: ترس از تكرار ماجراي ايران به جان سكولارهاي تونس افتاده است (خبر ويژه)

سرنگوني رئيس جمهور تونس ممكن است به حاكميت اسلامگرايان و شكل گيري ايراني ديگر بينجامد.
مجله آمريكايي نيوزويك با درج اين احتمال نوشت: تونسي ها براي تغييرات شادي مي كنند اما جريان هاي سكولار و ليبرال در اين كشور از اين كه فعاليت مساجد آزاد شده نگران شده اند. ترس آنها از اين است كه اسلامگرايان در صحنه سياسي قدرت بگيرند.
نيوزويك مي افزايد: با توجه به شدت عملي كه «بن علي» در هدفگيري اسلامگرايان به كار برد، هيچ كس به وضوح نمي داند آنها تا چه حد مي توانند در صحنه سياسي قدرت بگيرند. النهضه ، بزرگترين حزب اسلامي تونس، كه به زبان عربي به معناي بازخيزي است، در انتخابات 1989 توانست قريب 02درصد آرا را كسب كند. اما اينكه اكنون مي تواند از حمايت بيشتري برخوردار شود يا نه، خود موضوع يك سوال است. مجله آمريكايي همچنين با نگراني يادآور شده است: فعلاً حاميان النهضه حضور خود را در خيابان هاي تونس شروع كرده اند. اخيراً شماري از جواناني كه مي گفتند حاميان النهضه هستند در مقابل ساختمان حزب دموكراتيك مترقي- بزرگترين گروه اپوزيسيون قانوني- جمع شده بودند و فرياد مي زدند «استعفا، استعفا». آنها آمده بودند تا به تصميم اين حزب براي مشاركت در دولت موقتي اعتراض كنند كه روز قبل اعلام شده بود، و بسياري از اعضاي رژيم سابق نيز جزو آن بودند. حضور اسلامگرايان در ميان معترضين، نگراني جريان هاي سكولار را برانگيخته است. نگراني آنها در اين است كه اصولگرايان مذهبي سازمان يافته ترند و مي توانند از طريق مساجد حمايت سياسي كسب كنند.
صداي آمريكا ضمن انتشار تحليل نيوزويك، عكسي از نمازجمعه تهران را نيز در ميان تحليل مذكور منتشر كرد.

 



معاون نتانياهو: اسرائيل نمي خواهد حكومت اسلامي ايران را در مرزش ببيند (خبر ويژه)

معاون نخست وزير رژيم صهيونيستي با ابراز نگراني از نخست وزيري كانديداي حزب الله لبنان گفت: اسرائيل به هيچ وجه نمي خواهد حكومت اسلامي ايران را در مرزش ببيند.
سايت رسمي وزارت خارجه رژيم صهيونيستي درگزارشي با ابراز نگراني از تظاهرات مردمي عليه رژيم ديكتاتور مبارك در مصر و نخست وزيري كانديداي حزب الله لبنان نوشت: در لبنان اوضاع فوق العاده بحراني است و در چنين وضعي، اسرائيل خود را با يك معضل بزرگ و تشنج زا روبرو خواهد ديد. مصر هم شاهد گسترده ترين تظاهرات اعتراضي عليه دولت پرزيدنت حسني مبارك بوده است.
سايت وزارت خارجه رژيم صهيونيستي سپس با اشاره به ابراز نگراني هيلاري كلينتون از تحولات اخير لبنان به بيان وحشت معاون اول نخست وزير اسرائيل هم پرداخت و نوشت: سيلوان شالوم در يك مصاحبه راديويي گفت كه اورشليم به هيچ وجه خواستار وضعي نيست كه جمهوري اسلامي ايران از طريق حزب الله لبنان، همسايه شمالي خودش گردد.
وي با بيان اينكه اسرائيل رويدادهاي لبنان را از نزديك دنبال مي كند مدعي شد جامعه جهاني نبايد بگذارد كه حزب الله لبنان پيروز شود!

 



اينجوري مذاكره كنيد! (خبر ويژه)

راديو تحت حمايت سرويس اطلاعاتي هلند به كشورهاي غربي رهنمود داد كه اگر نمي توانند در مذاكرات هسته اي از عهده ايران بربيايند سراغ موضوع حقوق بشر بروند.
مهرداد درويش پور در گفت وگو با راديو زمانه با اشاره به اين كه غربي ها بيشتر به دنبال منافع خودشان هستند تا دفاع از حقوق بشر، گفته است: «معمولا سياست كشورها اين بوده است كه مسئله حقوق بشر اگر نگوييم كاملا قرباني شود، دست كم به حاشيه رانده شده و به نوعي در نظر گرفته نشود تا مبادا به روند مذاكرات هسته اي لطمه وارد كند».
وي در ادامه با اشاره به اين كه اكنون اين سياست تغيير كرده درباره علت آن مي گويد غربي ها دريافته اند امتيازگيري در بحث هسته اي دشوار شده است.
درويش پور سپس در قالب رهنمودي به غربي ها مي گويد: «اين واقعيت است كه كشورهاي غربي در درجه اول به مصالح اقتصادي، ديپلماتيك و ژئوپليتيك خودشان مي انديشند. بنابراين تا آن گاه كه احساس كنند كم توجهي شان به مسئله حقوق بشر با واكنش قدرتمند طرفداران حقوق بشر روبرو نمي شود، براي اين كه اين امر باعث نشود كه مناسبات اقتصادي، ديپلماتيك و ژئوپليتيك شان خدشه دار شود، به اين بي اعتنايي خود ادامه مي دهند. مقاومت جمهوري اسلامي ايران بر سر مسئله هسته اي به اين منجر شده است كه اتفاقا مسئله حقوق بشر بيشتر مورد توجه قرار گيرد».
اين همكار سيانيوز در اين گفت وگو از كاترين اشتون بابت تلاش طرح موضوع حقوق بشر در مذاكرات با ايران تجليل كرده است. اين در حالي است كه درمذاكرات اسلامبول نه فقط بحث حقوق بشر مطرح نشده بلكه طرف هاي غربي از هرگونه امتيازگيري از ايران نااميد شده اند تا آنجا كه يك سناتور آمريكايي بعد از پايان بي نتيجه مذاكرات با كنايه اي تلخ به خانم كاترين اشتون تسليت گفت.

 



مصري ها در تب و تاب انقلاب (خبر ويژه)

روزنامه لوفيگارو نوشت جوانان مصري از طريق اينترنت مردم را به شورش عليه حكومت دعوت مي كنند.
اين روزنامه افزود هشتاد هزار كاربر اينترنتي وعده داده بودند در تظاهرات روز سه شنبه شركت كنند. آيا انقلاب مجازي مي تواند حقيقي شود؟ مصري ها روز سه شنبه به فراخوان اينترنتي براي تظاهرات عليه رژيم حسني مبارك پاسخ مثبت دادند.
يكي از هشتاد هزار كاربري كه وعده داده بودند در تظاهرات شركت كنند مي گويد ما از روز 25 ژانويه فعاليت خود را براي زنده ماندن يا مردن آغاز مي كنيم.
هر چند نيمي از اين كاربران به خيابانها ريختند اما اين تظاهرات در تاريخ چند دهه گذشته بي سابقه است زيرا براساس قانون وضع فوق العاده كه از 30 سال پيش در مصر وضع شده هرگونه تظاهراتي ممنوع است.
اين بار نيز همانند اعتصاب عمومي روز ششم آوريل 2008 كه منجر به شورش هاي خونيني در محلات در دلتاي نيل شد فراخوان راهپيمايي توسط اينترنت منتشر شد. شعار كاربران مصري اين بود ما همه خالد سعيد هستيم.
خالد سعيد جواني اهل اسكندريه بود كه سال گذشته هنگام خروج از يك كافي نت توسط پليس مضروب و كشته شد. كاربران مصري زمان برگزاري تظاهرات را براساس يك نماد انتخاب كردند زيرا در تاريخ مصر روز بيست و پنجم ژانويه بعنوان جشن پليس نامگذاري شده است.
پليس مصر در بيست و پنجم ژانويه سال 1952 در برابر نيروهاي انگليسي در اسماعيليه شورش كرد. شورشي كه پيام آور كودتا و سرنگوني حكومت سلطنتي خواهد بود. عادل يكي از برگزار كنندگان مي گويد: ما اميدواريم اين روز نشان دهنده آغاز جنبشي اساسي براي كنار زدن نظام سركوب و فاسد حسني مبارك باشد.
درخواست برگزاري تظاهرات با حمايت شخصيت هايي چون عادل الاصواني كه انقلاب در مصر را پس از انقلاب تونس اجتناب ناپذير مي داند همراه شد. اخوان المسلمين اصلي ترين نيروهاي مخالف دولت نيز اعلام كردند جوانانشان مي توانند در تظاهرات شركت كنند. عصام العريان يكي از سخنگويان اخوان المسلمين در مصر مي گويد ما بعنوان يك جنبش مردم را به شركت در انتخابات فرا نمي خوانيم اما دعوت ائتلاف ملي را براي تغيير مي پذيريم.
موفقيت تظاهرات روز سه شنبه به ظرفيت بسيج شدن جوانان بستگي خواهد داشت. جوانان مصري در واقع نسلي تلخ و سرخورده اند كه حدود دو سوم جمعيت كشور را تشكيل مي دهند و همواره مبارك را بعنوان رئيس جمهور تجربه كرده اند و نود درصد بيكاران كشور را تشكيل مي دهند.
از زمان انقلاب تونس بورس قاهره سقوط كرده و ليره مصر دچار افت ارزش شده است و سرمايه گذاران خارجي و بخش گردشگري بعنوان اصلي ترين منابع درآمد مصر نگران ثبات كشور هستند.

 



خوب كاري كرده كه مدافع همجنس گراهاست! (خبر ويژه)

پايگاه اينترنتي بي بي سي فارسي ديروز بخش مهمي از صفحه ايران خود را به دفاع از فردي اختصاص داد كه جرم او دفاع از هم جنس گرايي در ايران است.
اين پايگاه اينترنتي كه اين روزها به شدت با بحران سوژه در حوزه هاي به اصطلاح حقوق بشري روبروست در تازه ترين اقدام خود به دفاع از سيامك قادري، خبرنگار سابق و اخراجي ايرنا پرداخته است كه مهم ترين عنوان اتهامي او دفاع از هم جنس گرايي و مصاحبه با جمعي از هم جنس گرايان است.
بي بي سي نوشته است: «اين روزنامه نگار بعد از سخنراني محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در دانشگاه كلمبيا كه گفته بود «ما در ايران همجنس گرا نداريم»، با شماري از همجنس گرايان ايران مصاحبه كرده بود. به گفته يكي از دوستان آقاي قادري، اين خبرنگار كه حكم 60 ضربه شلاقش به خاطر همكاري با هم جنس گراها اعلام شده، به حكم صادره اعتراض و تقاضاي تجديدنظر كرده است.»
اين نحوه خبر رساني بي بي سي در حالي است كه ظاهراً پيوندهاي عاطفي ميان فتنه گران در ايران و منحرفان اخلاقي بسيار ريشه دار است. شيرين عبادي هم چند ماه قبل در مصاحبه اي با راديو فردا تاكيد كرده بود كه خود را متعهد به دفاع از حقوق هم جنس گراها مي داند. بنا به گزارش خبرگزاري ايتاليا، وي آبان ماه گذشته در نشستي عمومي در سالن آمفي تئاتر لاسپتزيا تصريح كرد: «همجنس بازي جرم نيست اما اين در حالي است كه در ايران همجنس بازان به مجازات اعدام محكوم مي شوند.» وي در ادامه همجنس بازان را افرادي بي گناه خوانده و خطاب به دولت ايتاليا گفته بود: «به من كمك كنيد تا آنها را نجات دهم».
اكبر گاف ديگر هم دست فراري فتنه گران در ايران هم طي مقاله اي كه همان ايام منتشر شد همجنس بازي را سبكي از زندگي خواند كه در اسلام و ايران مورد اجحاف قرار گرفته شده است. وي در مقاله اي با عنوان همجنس گرايان؟ اقليتي ناحق؟ و فاقد حقوق؟ مي نويسد: «آدمي از ميان سبك هاي متفاوت زندگي، سبكي يا سبكهايي را برمي گزيند. همجنس گرايي، همچون يهوديت و بهائيت و تسنن و تشيع، يك سبك متفاوت زندگي محسوب مي شود». گنجي در اين مقاله در پاسخ به كساني كه همجنس بازي را مخالف اسلام مي دانند مي گويد: «ملاك اسلام چيست تا بدانيم همجنس بازي با اسلام سازگار هست يا نه»؟!
سران داخلي فتنه هنوز موضع خود را درباره اين جنبه از دسته گل هاي هوادارانشان روشن نكرده اند!

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14