(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 17 خرداد 1390- شماره 19944

پول زور (نكته)
چراغ ها بزودي با زباله ها روشن مي شوند
بررسي شيوع يك ناهنجاري اجتماعي در پايتخت ام القراي اسلام ناب
تهران «بد حجاب نما» به كجا مي رود؟
اخبار هفته



پول زور (نكته)

روح الله امين آبادي
زمان ثبت نام دانش آموزان در مدارس كه فرا مي رسد مسئولان آموزشي كشور همه با هم در كنفرانس هاي مطبوعاتي از اين كه برخي مديران مدارس از والدين دانش آموزان پول مي گيرند انتقاد مي كنند و تهديد كه اگر شاهد آن باشند و يا خبري به آنان برسد كه مديري از پدر و يا مادري وجه دستي گرفته تا فرزندش را ثبت نام كند يا كارنامه بدهد با او برخورد خواهد شد!
بچه كه بوديم اين وعده ها را مي شنيديم و روز بعد كه مدير مبلغي را براي ثبت نام طلب مي كرد، مي گفتيم: آقا ديروز... تلويزيون... و مدير هم مي خنديد و مي گفت به شما گفتن ندين و به ما هم گفتن بگيرين!
از آن ايام ساليان مديدي مي گذرد و هر سال مسئولان آموزشي كشور از وزير آموزش و پرورش گرفته تا رئيس آموزش و پرورش استان و شهرستان همه و همه مي گويند پول ندهيد و از آن طرف هم همه پول مي گيرند!
چندي پيش يك نفر با دفتر روزنامه تماس گرفته بود و مي گفت مدير مدرسه اي كه پسرم در آن درس مي خواند گفته براي روز معلم هر يك از دانش آموزان بايد مبلغي را به صورت اختياري! تقديم كنند تا براي تقدير از معلمان هديه اي درخور گرفته شود!
با مسئولان آموزشي تماس گرفتيم و روز بعد آن بنده خدا دوباره تماس گرفت و گفت ديگر پيگيري نكنيد مدير تهديد كرده كه اگر از طريق آموزش و پرورش يا روزنامه ها پيگيري كنيد فرزندانتان بايد اين پايه تحصيلي را دوباره بخوانند!
مديران مدارس همه ساله با بهانه هاي گوناگون از والدين پول اخذ مي كردند و امسال نيز يك بهانه ديگر پيدا كرده اند.
يك مدير مثل راننده مسافركش كه به بهانه هدفمندي يارانه ها قانوني و غيرقانوني مبلغي را به كرايه ها اضافه كرده از والدين مي خواهد براي هزينه آب، برق و گاز مدارس وجهي را بپردازند!
رئيس آموزش و پرورش شهر تهران درباره دريافت شهريه به بهانه مصرف انرژي مي گويد: هيچ مدرسه اي نبايد به بهانه افزايش قيمت انرژي از دانش آموزان مبلغي دريافت كند و در صورت مشاهده چنين مواردي به شدت با اين افراد برخورد مي شود.
يزدي خواه ادامه مي دهد: اگر كمك هاي والدين در قالب داوطلبانه و با رضايت كامل باشد مشكلي وجود ندارد اما نبايد به اجبار و به بهانه كسر از نمره انضباط شهريه از اوليا دريافت شود تا خانواده ها تحت فشار براي پرداخت چنين هزينه هايي قرار بگيرند.
كمك هاي داوطلبانه پوششي است كه مديران از والدين به صورت اجباري وجوهي را دريافت مي كنند، مدارس رسيدهايي را آماده كرده اند كه بر روي آن اذعان شده كه مبلغ اخذ شده به زور نبوده بلكه با اختيار كامل پرداخت شده است!
ثبت نام اينترنتي، كارنامه اينترنتي، نظارت دقيق و همه و همه براي اين صورت مي گيرد تا مديري از دانش آموزان پول زور نگيرد ولي گويا از سويي به والدين مي گويند نده و از سوي ديگر به مديران مي گويند بگير و تا زماني كه اينگونه است كاري نمي شود كرد جز اين كه در رسانه ها دست به افشاگري زد و نوشت كه مدارس از شمال شهر گرفته تا جنوب و نه يك بار و نه ده بار كه در طول سال به دفعات و به بهانه هاي مختلفي چون حق بيمه، روز معلم، هدفمندي يارانه ها، اردوهاي علمي و تفريحي، ثبت نام، كارنامه و... از دانش آموزان پول زور مي گيرند!

 



چراغ ها بزودي با زباله ها روشن مي شوند

ليلا شفيعي
هر نيم مترمكعب گاز زباله مي تواند حدود يك كيلووات برق توليد كند. به اين ترتيب است كه استفاده از زباله به عنوان طلاي كثيف يكي از مهمترين شاخص هاي توسعه براي
هر كشوري محسوب مي شود.
توليد زباله و آلودگي محيط زيست يكي از مشكلات اساسي تمدن امروز است كه خود معلول رشد فزاينده جمعيت و به تبع آن مصرف بي رويه است. از سوي ديگر محدوديت منابع انرژي، مشكلات ناشي از مصرف سوختهاي فسيلي و مصرف گرايي موجب شده است حجم وسيع زباله هاي آلي توليدي سلامت جوامع بشري را به خطر بيندازد. زباله ها و فاضلاب ها از معضلات شهرنشيني هستند كه گريبان اكثر شهرها و خصوصا كلان شهرها را گرفته اند. بخشي از زباله هاي شهري كه خشك هستند قابل بازيافت و استفاده مجددند. ولي هميشه بخش مهمي از زباله ها را زباله هاي تر تشكيل مي دهند. گرچه بخشي از زباله هاي تر شامل ميوه ها و غذا مي شوند كه به كود آلي قابل تبديل اند، ولي باز هم مقدار زيادي از اين زباله ها باقي مي مانند كه تنها راه چاره خلاصي از آنها دفن است. وقتي زباله ها دفن مي شوند؛ بعد از مدتي بيوگاز توليد مي كنند كه بوي بسيار بدي دارد. در اين ميان گاز متاني كه درصد قابل توجهي از بيوگاز حاصل از زباله ها را تشكيل مي دهد، علاوه بر آلودگي محيط زيست 24برابر پديده گلخانه اي را تشديد مي كند. همچنين حاصل تجمع بيوگاز منجر به انفجار عظيمي مي شود كه بسيار خطرناك است. البته استفاده از زباله سوزها هم يكي از گزينه هاي پيش روست. در كشورهاي پيشرفته اماكني وجود دارد كه بخشي از زباله ها را در آنجا تا 2 هزار درجه سانتي گراد حرارت مي دهند. گرماي حاصل از سوختن زباله در اين كوره ها تانكهاي بزرگ آب را به جوش مي آورد و از بخار توليد شده براي توليد الكتريسيته استفاده مي كنند. شايد بعضي ها اينگونه تصور كنند كه سوزاندن زباله بهترين راه براي خلاصي از دست زباله هاست. به ويژه كه مي توان از گرماي حاصل از سوخت آن برق هم توليد كرد. اما سوزاندن زباله هم مشكلاتي دارد. يكي از اين مشكلات آن است كه وقتي زباله ها را در دماي بالاي مي سوزانند، گازهاي زيادي نظير دي اكسين توليد مي شود كه براي سلامت كساني كه نزديك اين مراكز زندگي مي كنند زيان آور است. مشكل دوم اينكه خاكستر باقيمانده شامل فلزاتي نظير سرب و كاديوم است كه به راحتي در آب باران حل مي شوند و از لايه هاي زيرين زمين مي گذرند و آبهاي زيرزميني را آلوده مي كنند. از اين رو كارشناسان يكي از روشهاي كارساز در اين رابطه را هضم بي هوازي توليد بيوگاز مي دانند. اين تكنولوژي علاوه بر سهولت در فرآيند توليد، به عنوان يك انرژي ارزان است كه بازده انرژي آن 2برابر حاصل از سوزاندن زباله هاست. همچنين علاوه بر گرمازايي مي توان مصارف ديگري مانند توليد روشنايي و استفاده در موتورهاي گازسوز داشته باشد كه مهم ترين نتيجه آن كاهش آلودگي محيط زيست است.
روش كار
گفتيم مهمترين فرآورده جانبي در فرآيند پوسيدن زباله ها گاز متان است كه به گاز مرداب شهرت دارد و بوي بد آن را همه مي شناسند. حدود 20درصد بيوگاز را متان كه يك گاز قابل اشتعال است تشكيل مي دهد. بقيه آن را يعني حدود 30درصد دي اكسيد كربن و درصد كمي از گازهاي ازت، اكسيژن، هيدروژن و سولفيد هيدروژن تشكيل مي دهند. محصول جانبي و پسمانده اين فرآيند هم كمپوست يا كود آلي مرغوبي است كه به دليل غني بودن ازت آن در كشاورزي ارزش بالايي دارد. اما براي آنكه اين گاز قابل استحصال شود گام اول لوله كشي ميان زباله هاست. به اين ترتيب كه يك شبكه لوله كشي مشبك در محل دفن زباله ها ايجاد مي كنند كه از لابلاي زباله هاي دفن شده مي گذرد. لوله ها در برخي قسمتها به صورت افقي و برخي قسمت هاي ديگر عمودي نصب مي شوند تا امكان دسترسي به همه گازي كه توسط زباله ها توليد مي شود وجود داشته باشد. در انتهاي انشعابات لوله ها نيز يك دستگاه مكنده داخل يك كانتينر قرار مي گيرد كه به درون آن كه در واقع واحد تصفيه است، مي كشد. در اين واحد توسط رطوبت گير رطوبت گاز حذف مي شود. سپس گاز با فشار به سوله مجاور كانتينر كه همان نيروگاه كوچك توليد برق است، انتقال مي يابد. از سوخت گاز برق به دست مي آيد كه وارد شبكه توزيع مي شود. هر نيم مترمكعب گاز زباله مي تواند حدود يك كيلووات برق توليد كند. به اين ترتيب است كه استفاده از زباله به عنوان طلاي كثيف يكي از مهمترين شاخص هاي توسعه براي هر كشوري محسوب مي شود. هم اكنون در دنيا بيش از 600 نيروگاه در 35 كشور ساخته شده كه در حال بهره برداري و مجموع ظرفيت آنها بالغ بر 130 ميليون تن زباله در سال است. ايران نيز به گفته مسئولان سازمان انرژي هاي نو در حال برنامه ريزي براي توليد برق از 420 هزار تن زباله در كشور است كه اين طرح در مشهد و شيراز به طور آزمايشي در دست اجراست. علاوه بر اين مزايا به گفته يك كارشناس محيط زيست، جمع آوري فاضلاب و فضولات انساني و حيواني در مخازن در بسته علاوه بر آنكه از انتشار آلودگيها در محيط و شيوع آلودگيهاي ميكروبي جلوگيري مي كند، در زمين هاي ماسه اي مثلا در شمال كشور از نفوذ فاضلاب با منابع آب آشاميدني جلوگيري مي نمايد. علاوه بر اينها محصول جانبي بيوگاز نوع مرغوبي از كمپوست يا كود آلي است كه نسبت به نوع تهيه شده در حوضچه هاي روباز از نظر نيتروژن غني تر بوده و عاري از عوامل بيماري زاست.
سابقه بيوگاز
سابقه كار بيوگاز در ايران احتمالا به دوره صفويه باز مي گردد. يعني زماني كه شيخ بهايي حمام معروفش را با شعله يك شمع به كار انداخت در حالي كه انرژي سوخت اين حمام از گاز مردابي كه پشت اين حمام قرار داشت تامين مي شد كه پس از خشك شدن مرداب از كار افتاد. اما اولين دستگاه بيوگاز با مفهوم امروزي در سال 1345 به طور آزمايشي در يكي از روستاهاي استان لرستان احداث گرديد. بعد از انقلاب اسلامي تا 40 دستگاه ديگر توسط جهاد سازندگي در استانهاي مختلف كشور راه اندازي شد. اين در حالي است كه سالها قبل يعني پيش از جنگ جهاني دوم كشورهايي مانند آلمان، فرانسه و چين اين تكنيك را به كار مي بردند.
محمدكاظم بشيري كارشناس محيط زيست در اين باره مي گويد: استفاده از فناوري بيوگاز در مناطق دور افتاده نظير سيستان و بلوچستان و جنوب خراسان بهترين گزينه است. برآوردها نشان مي دهد با بهره برداري كامل از پتانسيل انرژي بيوگاز موجود در كشور مي توان 25 هزار و 500 بشكه نفت در سال صرفه جويي كرد. اما اين آمار حجم انبوهي از ضايعات كشاورزي را شامل نمي شود.
وي مي افزايد: از جمله مناطقي كه براي احداث دستگاه هاي بيوگاز ارجحيت دارند، شرق ايران است.
چرا به علت پراكندگي و فاصله زياد روستاها و شهرها با يكديگر رساندن انرژي اقتصادي نيست. در مناطق جنوبي خراسان، سيستان و بلوچستان نيز به علت اينكه بادهاي منطقه 120 روزه اند، توسعه انرژي بادي ميسر نيست. اما با وجود گاوميش هاي وحشي تالاب هامون و شرايط منطقه فقط احداث دستگاه هاي بيوگاز عقلاني به نظر مي رسد. همچنين در مناطق غرب كشور كه روستاهاي زيادي وجود دارند و زمستانهاي سختي را پشت سر مي گذارنند و ممكن است ارتباط آنها با مراكز امداد و سوخت رساني قطع شود، استفاده از اين سيستم بسيار كارساز است.
چرا بيوگاز در ايران جواب نمي دهد؟
اولين سوالي كه در اين رابطه مطرح مي شود اين است كه چرا طرحهاي استفاده از بيوگاز در ايران موفق نبوده است؟ بشيري مي گويد: مزاياي دستگاه بيوگاز از نظر اقتصادي به صرف نيست. ليكن هنگامي كه جنبه هاي زيست محيطي استفاده از اين طرح در راستاي كاهش آلودگي و احياي منابع طبيعي در نظر گرفته مي شود، ارزش واقعي خود را مي يابد. كارشناسان وزارت جهاد سازندگي عنوان كرده اند كه هزينه انرژي حاصل از ايجاد بيوگاز 6/2 برابر هزينه همان مقدار انرژي از طريق نفت سفيد و 8/6 برابر همان مقدار انرژي از طريق گاز مايع است. اما ذهن حسابگر هر شخصي كه به درستي دستگاه بيوگاز را مي شناسد اين برآورد را ناعادلانه مي داند چرا كه انجام اين پروژه دوستدار محيط زيست در دراز مدت جواب مي دهد. از سوي ديگر ثابت شده است در روستاهايي كه برق دارند، اهالي بر استفاده از انرژي بيوگاز رغبت چنداني نشان نمي دهند. از اين رو بايد كار فرهنگي در اين رابطه صورت گيرد.
گاز متان اگر در يك فوت مكعب بسوزد، 252 كيلو كالري انرژي حرارتي توليد مي كند كه در قياس با ساير موادسوختي رقم قابل توجهي است. از مزيتهاي مهم ديگر متان بر ديگر سوختها اين است كه هنگام احتراق گاز سمي و خطرناك منواكسيد كربن توليد نمي كند. بنابراين از آن مي توان به عنوان سوخت ايمن و سالم در محيط خانه استفاده كرد. امروزه بيوگاز در گرم كردن ديگ هاي بخار كارخانه ها، موتور ژنراتورها و توليد برق و گرم كردن خانه و پخت و پز نيز كاربرد دارد. با اين حال استفاده از فناوري بيوگاز در ايران تاكنون كاربرد عمومي نيافته و در مراحل آزمايشگاهي است. در حالي كه در كشورهاي اروپاي غربي، جنوب شرقي آسيا و به ويژه چين و هندوستان اين فناوري بسيار قابل توجه است. سوئد يكي از بهترين مصرف كنندگان بيوگاز در صنعت حمل ونقل است. به طوري كه تا سال 2050 ميلادي 40 درصد از نيازهاي اين كشور در بخش حمل ونقل از طريق بيوگاز تامين خواهد شد و قابل توجه است كه هزينه توليد بيوگاز در اين كشور از توليد بنزين با صرفه تر است. به گفته كارشناسان در صورت استفاده از بيوگاز در صنعت حمل ونقل جهاني ميزان آلاينده دي اكسيدكربن كه سبب افزايش گازهاي گلخانه اي جهان مي شود تا حدود 85 درصد كاهش خواهد يافت.

 



بررسي شيوع يك ناهنجاري اجتماعي در پايتخت ام القراي اسلام ناب
تهران «بد حجاب نما» به كجا مي رود؟

قاسم حداد اصفهاني
آيا تهران آن چنان كه مي نمايد در ناهنجاري هاي اجتماعي غرق شده است. آيا قرار نيست اين وضع تغيير كند. بدحجابي يا حتي بي حجابي در تهران بيشتر از چند سال قبل ديده مي شود. كشف حجاب كه ابتدا در سينماها آغاز شده بود حالا در درون خودروها شيوع پيدا كرده و رها كردن روسري ها كه به نسيمي بند است به يك عادت تبديل شده.
روزگاري سردار رادان مي گفت: بدحجاب هاي تهران 50هزار نفرند اما چون دائما در خيابان حضور دارند و مانور مي دهند، زياد به چشم مي آيند. هنوز گفته جانشين فرماندهي نيروي انتظامي كه در سال 87، فرمانده تهران بزرگ بود را قبول دارم. بدحجاب ها زياد نيستند، بلكه زياد خود را در معرض ديد قرار مي دهند به قول «لاله افتخاري» نماينده مجلس شوراي اسلامي برخي از آنها عضو شبكه هاي ساماندهي شده اند و به گفته روانشناسان و جامعه شناسان، بعضي هايشان دچار عقده ديده شدن هستند. هرچه باشد، اكنون در پايتخت ام القراي جهان اسلام، دختران و زنان بدحجاب و حتي بي حجاب زياد ديده مي شوند، به ويژه در خيابان هاي پرتردد شهر كه محل عبور و مرور تمام كساني است كه جمهوري اسلامي ايران را الگوي خود قرار داده اند.
«بدحجاب ها آزادي مردم متدين و اخلاق مدار را سلب كرده اند. هنجارهاي جامعه اسلامي ايران را نقض كرده و قانون را زير پاگذاشتند اما هيچ عكس العملي از سوي نهادهاي مسئول ديده نمي شود. همه هشدار مي دهند و مقابله و فرهنگ سازي در اين زمينه را به گردن يكديگر مي اندازند اما عملا حركتي صورت نمي گيرد.» اينها سخن يك مادر شهيد است كه در يك روز گرم خردادماه براي شركت در نمازجمعه آمده. او مي افزايد: «پارك ها، مراكز تفريحي داخل و بيرون تهران به اشغال بدحجاب ها درآمده و متدينين براي رفتن به اين مكان ها، مشكل دارند. بايد فكري بشود. هر مملكتي متناسب با فرهنگ خود، قانون دارد اما اينجا عده اي مي خواهند به قانون بي دين غرب عمل كنند.»
پسر اين زن مي گويد: «چند روز پيش با اصرار خانواده، رفتيم به تنگه واشي در نزديكي فيروزكوه. متاسفانه به دليل كشف حجاب چند نفر و رعايت نكردن حجاب از سوي عده اي ديگر، آنجا نمانديم و برگشتيم. مسئله نرفتن به مراكز تفريحي، الان در بين همه متدينين وجود دارد و اين مسئله، نسل جوان اين خانواده ها را با مشكل مواجه كرده.»
حالا بحث داغ شده و ديگراني هم براي اظهارنظر مي آيند. «رضا تاجري» كه دانشجوي فوق ليسانس حقوق است مي گويد: «در مدت يك سال گذشته براي ديدن يكي دو فيلم مورد علاقه همراه با همسرم به سينما آزادي يا ايران رفتم. متاسفانه برخي هنگام پخش فيلم، به بهانه اينكه سالن تاريك است، كشف حجاب مي كنند. حتي قبل از خاموش شدن چراغ ها هم اين عمل زشت را انجام مي دهند. فيلم متناسب با عقايد متدينين كه در كشور كم ساخته مي شود. معدود فيلم هاي مناسب را هم نمي توانيم در سينماها ببينيم چون حجاب اصلا رعايت نمي شود و مسئولان سينماها هم براي اينكه مشتريان خود را از دست ندهند، حرفي نمي زنند.» رضا البته گفت كه تعداد اين افراد خيلي كم است چون اساسا سينماي ايران تماشاگر ندارد.
لقمه هايي با سس الفاظ ركيك
اينجا پارك لاله تهران است. يك پارك خانوادگي كه شب هاي بهار و تابستان و يكي دو ماه اول پاييز، ميزبان خانواده هايي است كه براي صرف غذايي در خارج از خانه، آنجا جمع مي شوند. غذاهايي كه در خانه تهيه شده و قرار است در يك محيط تفريحي، صرف شود. برخي زن ها و دختران، اينجا هم رعايت حجاب را نكرده اند. متدينين يا بايد دائم چشم خود را ببندند كه امكان ندارد يا اينكه محل را ترك كنند. آيا اين است حق يك انسان مومن از فضاهاي تفريحي؟! آن طرف تر چند جوان دور هم جمع شده اند و با الفاظ ركيك با يكديگر صحبت مي كنند و گاه مشت هاي گره شده در كف دست جواني ديگر قرار مي گيرد و بيرون مي آيد. پليس مدتي جمع آوري خرده فروشان مواد مخدر را انجام داد اما دوباره اين افراد به سطح شهر بازگشته اند. از بحث دور نشويم، حريم ها در پارك ها و تفرجگاه ها رعايت نمي شود و اين براي خانواده هاي اخلاق مدار مشكلات زيادي درست كرده است.«حسين سليمي» مغازه داري در شرق تهران مي گويد: «كشف حجاب در درون خودروها دارد زياد مي شود. پليس، بستن كمربند ايمني و حركات مارپيچ را خلاف مي داند اما اين عمل زشت را نه. ما بايد به فكر اكثريت متدين جامعه باشيم نه يك اقليت كوچك كه مي خواهد اداي غربي ها را درآورد.»او مي افزايد: «برخي همه چيزشان شده پول و فكر مي كنند روزي دست آنهاست. براي همين براي حداكثر كردن ثروت، خود را به آب و آتش مي زنند اما به فكر غيرت و آبرويمان نيستند. باور كنيم كه ريشه بيشتر مفاسد اجتماعي، لقمه هاي شبهه ناك يا حرام است. باور كنيد كه زياد شدن بدحجابي، حاصل زياد شدن ربا و كم فروشي و امثال اينهاست. مسائل ديني همه به هم پيوسته هستند و كسي نمي تواند ادعا كند من در اقتصاد هرگونه بخواهم عمل مي كنم اما دين خود و خانواده را حفظ مي نمايم.»
حجاب قانون است يا عقيده؟
مظاهر ناهنجاري اجتماعي در تهران، در حال افزايش است. قرار است پليس از ابتداي تابستان، وارد عمل شود اما چگونه مي خواهد اين قضيه را به سر منزل مقصود برساند. حال آنكه اجازه ورود به مراكز آموزشي را ندارد و برخي از آن مراكز هم هنجارها را رعايت نمي كنند. «اشرف خواجوي» معلم دبستان كه 25 سال سابقه تدريس دارد درباره نقشي كه برخي مدارس غيرانتفاعي و حتي دولتي در ترويج بدحجابي دارند، مي گويد: «والدين برخي دانش آموزان، نسبت به شرط حجاب براي دخترانشان، معترض مي شوند و متأسفانه مديران برخي مدارس، براي اينكه مشتري را از دست ندهند، حجاب را صرفاضابطه آموزش و پرورش و حاكميت مي نامند.آيا با چنين وضعي مي توان انتظار بهبود فرهنگ پوشش در جامعه را داشت.»
«مهدي شاه ميرزالو» دانشجوي رشته ارتباطات دانشگاه آزاد هم مي گويد: «در دانشگاه هاي دولتي و آزاد هم حجاب رعايت نمي شود. برخي استادان هم رعايت نمي كنند و در سركلاس ها، نسبت به بحث حجاب، اعتراض مي كنند و به نوعي دانشجويان دختر را به سوي رعايت نكردن اين حكم شرعي سوق مي دهند.» او با اشاره به وضع نامطلوب حجاب در دانشگاه ها مي افزايد: «در همه جاي دنيا، فرم لباس دانشگاه مشخص است. نمي گويم همه لباس متحدالشكل بپوشند اما براي لباس دانشگاه ضوابطي وجود دارد. همه مسئولان هم اين را مي دانند اما اقدام عملي نمي كنند. الآن دانشگاه هاي ما مثل بالماسكه است و هر كسي با هر ظاهر و لباسي كه بخواهد مي آيد و به نمايشگاه مد بيشتر شبيه است تا دانشگاه آن هم از نوع زننده.»
اهل قصور و مقصران
مسئله حجاب، حتي در معماري ساختمان هاي ما نيز مورد غفلت واقع شده است. قديمي ها مي گويند، خانه هاي آنها اندروني و بيروني داشت اما الآن در ورودي اكثر آپارتمان ها به سوي آشپزخانه هاي اوپن باز مي شود تا آنجا كه آيت الله جوادي آملي مي گويد: «آشپزخانه اوپن، اسلامي نيست.»
پليس بايد طرح برخورد با بدحجاب هاي تعمدي را در دستور كار خود قرار دهد و آن عده اي كه به قصد ترويج بدحجابي يا خودنمايي، در جامعه پرسه مي زنند را از جامعه، جمع كند. اگر اين اتفاق بيفتد، شهر ما از آلودگي مهم تر از هوا و صوتي، پاك مي شود و آن بدحجابي است. حجاب، جزئي از دين اسلام است و بايد در جامعه مسلمان رعايت شود. اين با منطق مردمسالاري هم انطباق دارد چرا كه اكثريت جامعه، خواهان حجاب هستند. اما عده اي براي خوشامد اقليتي قليل، گرفتن رأي اين افراد يا جلب نظر غربي ها، با بدحجاب ها مسامحه كرده يا بدحجابي را رواج مي دهند. «نورالله حيدري» مخبر كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، جريان انحرافي را مسبب افزايش بدحجابي مي داند و مي گويد: «اين جريان معتقد است بايد بدحجاب ها را كاملا آزاد بگذاريم و در كنار آن توصيه به حجاب و عفاف داشته باشيم اما افراد در انتخاب حجاب يا بدحجابي مختارند.»
در گذشته نيز گروه هاي سياسي كه بعدها فساد اقتصادي و سياسي شان هم برملا شد، مانع از رواج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه مي شدند.
ماه مبارك رجب نزديك است و پس از آن شعبان و رمضان. امسال ماه مبارك رمضان در تابستان قرار گرفته و عده اي ممكن است به بهانه گرما، حرمت اين ماه را نگه ندارند. بايد بدانيم اگر حريم الهي شكسته شود همه مسئولند حتي آنان كه در برابر اين مسئله، سكوت كردند. بنابراين لازم است دستگاه هاي مسئول، اقدام كنند و اگر جريان انحرافي به دولت سايه انداخته و مانع از اجراي فرهنگ عفاف و حجاب است، ديگران به وظيفه خود عمل نمايند.

 



اخبار هفته

تسهيلات وزارت علوم
براي دانشجويان انصرافي
دانشجو با اشاره به تسهيلاتي كه براي دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج از كشور، نقل و انتقال در داخل كشور و دانشجويان انصرافي از سوي وزارت علوم ارائه شده است گفت: مرحله اول تسهيل نقل و انتقال دانشجويان داخل كشور بود كه بتوانند در محل سكونت دائم والدين خود تحصيل كنند كه هم هزينه ها كاهش مي يابد و هم مسائل فرهنگي بيشتر رعايت شود. وي يادآور شد: موضوع بعدي انتقال دانشجويان از خارج به داخل كشور بود كه گفتيم تمام دانشجوياني كه در خارج از كشور تحصيل مي كنند در مقاطع كارداني و كارشناسي چه در دانشگاه هاي معتبر و چه در دانشگاه هايي كه وزارت علوم مدارك شان را تأييد نمي كند، مي توانند درخواست انتقال به دانشگاه هاي داخل دهند كه سطح بندي مي كنيم تا به دانشگاه هاي كشور منتقل شوند و ديگر در خارج از كشور نباشند و در كنار خانواده هاي خود تحصيل كنند.
وزير علوم خاطرنشان كرد: گام سوم در اين حوزه اين است كه براي دانشجويان انصرافي تسهيلاتي قائل شويم دانشجويي ممكن است به دليل مشكلاتي كه داشته نتوانسته ادامه تحصيل دهد و انصراف داده است ما قائل به اين هستيم كه اين دانشجو اگر شرايطي برايش فراهم شد كه بتواند تحصيل خود را ادامه دهد، ما منعش نكنيم و جلوي آن را نگيريم. با توجه به اين ظرفيت هم در دانشگاه هاي كشور وجود دارد، شرايط و جزئيات آن هم اعلام مي شود.
چكاپ پزشكي بانوان شمال تهران
بانوان سرپرست خانوار در شمال تهران به طور رايگان چكاپ مي شوند.
به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه يك مريم كوهي مدير مجموعه شهربانو شهيده شوكت مراد گفت: برگزاري طرح ملي رحمت با مباحث آموزش خانواده و ترويج فرهنگ حجاب و عفاف و اجراي طرح چكاپ رايگان پزشكي با همكاري اداره سلامت و پزشك ويژه بانوان در سال جاري از اقدامات اين اداره است.
وي افزود: برگزاري تور گردشگري يكروزه در بهشت مادران، پياده روي حجاب با شركت 1500 دانش آموز دختر سوم تا پنجم ابتدايي از ديگر برنامه هاي اين طرح است.
جنگلكاري اراضي مسعوديه
با انجام 250 هكتار جنگل كاري در منطقه 15، گردو غبار و آلودگي هوا در اين منطقه كاهش مي يابد.
مهندس نادر لطفي رئيس اداره فضاي سبز منطقه گفت: با توجه به جهت وزش بادهاي تهران معمولا آلودگي ها و گرد و غبار تهران به اين سمت منتقل مي شود و در مواجهه با كوه هاي مسگرآباد، در محل ساكن مي ماند.
وي افزود: پروژه جنگل كاري اراضي مسعوديه با همكاري سازمان پاركها از بهمن ماه سال گذشته شروع شده و عمليات كاشت نيز از ابتداي سالجاري در حال اجراست.
مهندس لطفي گفت: پروژه ياد شده تا پايان تيرماه تكميل مي شود.
پخش 2700 تن آسفالت
در محله رضويه
بيش از 2700 تن آسفالت در معابر محله رضويه منطقه 15 پخش شد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه 15، مهدس حلاجيان معاون فني و عمراني گفت: فعاليت هاي عمراني شامل مرمت، لكه گيري، مرمت روكش آسفالت، جدول بندي و پياده روسازي بوده است.
وي همچنين از 10 هزار و 75 متر مربع پياده رو سازي در اين محله خبر داد و افزود: 6 هزار و 433 متر نيز جدول بندي شده است.
صدور 56 هزار متر پروانه ساختماني
در منطقه 9
معاون شهرسازي و معماري منطقه 9 از صدور 56 هزار متر مربع پروانه ساختماني خبر داد.
حامد سليمي گفت: اين آمار در مقايسه با سال گذشته 7/5درصد رشد نشان مي دهد.
نورپردازي پل هاي عابر پياده
شهردار منطقه 8 از نورپردازي پل هاي عابر پياده خبر داد.
محمد مهدي شادالويي گفت: تا پايان سال جاري تمامي پل هاي عابر پياده با استفاده از لامپهاي كم مصرف نورپردازي مي شوند.
وي با اشاره به بهسازي خيابان آيت ا مدني افزود: اين خيابان به عنوان محور نمونه انتخاب شده است.
خط كشي معابر محله حسيني فردوس
معابر محله حسيني فردوس به طول 35 كيلومتر خط كشي شد.
به گفته مهندس سيروس ميلاني معاون حمل و نقل ترافيك منطقه 18، تابلوها و چراغ هاي راهنمايي و رانندگي در تقاطع بلوار مدائن و خيابانهاي شهيدان اسماعيلي نيز مرمت شد.
وي افزود: خط كشي 29 گذرگاه عابر پياده همچنين مرمت نوارهاي گاردريل واقع در خيابان چهارده معصوم نيز از ساير اقدامات اكيپهاي اجرايي است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14