(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 10 مرداد 1390- شماره 19988

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
رايزني فشرده وزراي پيشنهادي دولت با نمايندگان ملت
خارج از دستور
معنويات در دوران جواني بدست مي آيد
آيت الله مصباح يزدي : تربيت مديران صالح بايد محور همه فعاليت ها باشد
جعفري دولت آبادي: دادگستري به دستور رئيس قوه قضائيه در اجراي احكام قصاص مصمم است
سفير ايران در كابل: آمريكايي ها مي خواهند وانمود كنند افغان ها قادر به تامين امنيت نيستند
ابوشريف: بايد از بيداري اسلامي براي آزادسازي فلسطين استفاده كرد
آيت الله جوادي آملي در ديدار با وزير ارشاد:
وضع حجاب در تهران و برخي استان ها متناسب با شئونات اسلامي نيست
هاشمي رفسنجاني: امنيت غذايي در كشور جدي گرفته شود



رايزني فشرده وزراي پيشنهادي دولت با نمايندگان ملت

وزراي پيشنهادي دولت در روزهاي باقي مانده تا جلسه راي اعتماد، فرصت را براي رايزني با نمايندگان مغتنم شمرده اند.
تا روز چهارشنبه كه قرار است جلسه راي اعتماد به 4 وزير پيشنهادي دولت برگزار شود، فرصت مناسبي است تا هر يك از اعضاي پيشنهادي براي كابينه، برنامه هاي خود را طي جلسات مختلف با مجلسي ها درميان بگذارند.
در همين ارتباط ديروز رستم قاسمي وزير پيشنهادي نفت كه به مجلس رفته بود در حاشيه جلسه علني، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: چالش مهمي پيش روي صنعت نفت نداريم و مشكلات موجود را با كمك دولت و مجلس حل خواهيم كرد.
وي درباره مهمترين سرفصل برنامه هاي كاري خود، اظهار داشت: مهمترين برنامه ام استفاده بهتر از ميادين مشترك، صيانت از مخازن نفتي و جمع آوري گازهاي همراه نفت است.
وزير پيشنهادي نفت در ادامه تصريح كرد: ديپلماسي خوب انرژي نيز براي رفع چالش هاي پيش رو از اولويت برخوردار است و بنده در كل برنامه هاي خود را به صورت ريز در اختيار مجلس قرار داده ام.
قاسمي در ادامه ارتباط خود با نمايندگان را خوب عنوان كرد و در پاسخ به اين سؤال كه شما آيا به دليل تحريم بين المللي مشكلي براي خروج از كشور نخواهيد داشت، گفت: بنده توسط كشور آمريكا تحريم هستم، نه سازمان ملل لذا براي حضور در كشورهاي ديگر مشكلي ندارم. اين آمريكاست كه مرا تحريم كرده و اين كشور هم مهم نيست.
وي خاطرنشان كرد: سياست ديگر بنده حمايت از بخش خصوصي است و از توان بخش خصوصي براي حضور فعال تر در حوزه صنعت نفت و گاز استفاده خواهم كرد.
«كساني كه با بنده كار كرده اند، مي دانند كه به حضور بخش خصوصي در فعاليت ها اعتقاد خاصي دارم»، اين نكته ديگري بود كه وزير پيشنهادي نفت به آن اشاره كرد و در پاسخ به اين سؤال كه آيا تيم مديريتي شما از سپاه به وزارت نفت خواهند آمد يا نه، پاسخ داد: تيم مديريتي بنده از همان مديران وزارت نفت براي اداره اين وزارتخانه انتخاب خواهند شد.
شيخ الاسلامي و عباسي وزراي پيشنهادي كار، تعاون و تامين اجتماعي و ورزش و جوانان هم سه شنبه هفته جاري قرار است به فراكسيون حمايت از حقوق معلولين و پيشگيري از معلوليت ها بروند.
از سوي ديگر رئيس كميسيون انرژي مجلس نيز با بيان اينكه نگاه وزير پيشنهادي نفت به حوزه هاي نفت و گاز استراتژيك است قاسمي را در اجراي پروژه هاي نفتي و گازي فردي عملياتي عنوان كرد.
كاتوزيان گفت، كميسيون نظرش درباره قاسمي براي تصدي وزارت نفت مثبت است.
برنامه هاي 4 وزير پيشنهادي همچنين در جلسه جمعيت ايثارگران و با حضور خود آنها نيز نقد و بررسي شد.
محمد عباسي در نشست هم انديشي شوراي مركزي و كميته هاي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با اشاره به برنامه هاي خود براي تصدي وزارتخانه جديد ورزش و جوانان گفت: معتقدم دانشگاههاي هنر و ورزش در ايران درست متولد نشدند و نگراني اين است كه نظام هزينه بدهد ولي نتواند درست برداشت كند.
وي با تاكيد بر اينكه موضوع اعتراضي ما اين است كه نگاه سكولار در چنين منابعي حاكم است اظهار داشت: بايد كاري كنيم تا نگاه آرماني ما در ميادين و فرصت هاي ورزشي اتفاق بيافتد و نبايد روبنايي فكر كنيم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان تاكيد كرد: يكي از برنامه هاي اساسي ما هم افزايي در ميان دستگاهها براي ورزش قهرماني و همگاني است چرا كه در اين خصوص در ميان اهالي ورزش اختلاف نظر وجود دارد اما من معتقدم هر دوي اينها مهم است چرا كه ورزش همگاني با سلامت مردم ارتباط دارد و در عين حال بايد به ورزش قهرماني به عنوان قله نگاه كنيم.
وي همچنين در پاسخ به سؤالي در خصوص ديدگاهش نسبت به ورزش بانوان گفت: بايد با حفظ شعائر ديني تلاش كنيم زنان در عرصه هاي ورزشي حضور داشته باشند چرا كه ايران يكي از اولين كشورهايي است كه بانوانش توانستند با حجاب نسبي در مجامع ورزشي شركت كنند و ايران توانست اين موضوع را در فدراسيون هاي جهاني راه بياندازد.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان همچنين در خصوص ورود بانوان به ورزشگاهها نيز گفت: در كشور ما ورود بانوان به ورزشگاهها مرسوم نيست و در اين زمينه نظر ما بايد با نظر رهبر معظم انقلاب هماهنگ باشد.
همچنين حسين فدايي دبيركل جمعيت ايثارگران بعد از سخنان عباسي با بيان اين كه از مجموعه حرف هاي ايشان تحقق آرمان هاي انقلاب مشاهده مي شود، گفت: ارزش ها و آرمان هاي انقلاب بايد مبناي كار باشد و تا زماني كه در اين مسير گام برمي داريد امت حزب الله در خدمت شماست و اگر در اين مسير نباشيد از شما كناره خواهند گرفت.
فدايي ادامه داد: هم اكنون عناصر معتقد و حزب اللهي همچون آقايان تاج نايب رئيس فدراسيون فوتبال و روساي فدراسيون هاي تكواندو و واليبال در عرصه وجود دارند كه بايد از اين ظرفيت ها به نحو احسن استفاده كرد.
شيخ الاسلامي هم در اين جلسه در خصوص تغيير قانون كار نيز تصريح كرد: قانون كار را حتماً تغيير خواهيم داد؛ تغييرات قانون كار در وزارت كار و امور اجتماعي انجام گرفت اما به دليل مواجه شدن با هدفمندي يارانه ها، به مجلس ارائه نشد؛ اين قانون در حال حاضر در برنامه وزارتخانه كار، تعاون و رفاه اجتماعي قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد: در خصوص قانون كار هميشه دغدغه هايي وجود داشته است و براي جلوگيري از حواشي بايد قانون كار جامع و مانع به وجود آيد از اين رو تصميم گرفته شد در جلسات مشترك نمايندگاني از دولت، كارفرمايان و كارگران نظرات خود را ارائه دهند تا با بحث هاي كارشناسي، مجلس با دقت و سرعت به بررسي قانون جديد كار بپردازد.
وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت نيز در پاسخ به اين سؤال كه چگونه از دست اندازي جريان انحرافي در صنعت خودرو جلوگيري مي كنيد؟ گفت: به هيچ وجه اجازه دست اندازي به صنعت خودرو را نخواهم داد.
مهدي غضنفري در خصوص برخي اخبار مبني بر هماهنگي پيشاپيش با وي براي انتصاب احمد قلعه باني به عنوان معاونت اين وزارتخانه جديد به مهر گفت: گفتگويي در خصوص انتصاب احمد قلعه باني به عنوان يكي از معاونت هاي وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت صورت نگرفته است.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه چقدر تلاش مي كنيد جلوي نفوذ جريان انحرافي در صنعت خودروسازي را بگيريد، گفت: همه وزارتخانه ها از رهبر معظم انقلاب تبعيت كامل را دارند و در اين راستا حركت مي كنند.
وزير پيشنهادي وزارتخانه جديد صنعت، معدن و تجارت در پي تكرار سؤال خبرنگار مهر در خصوص نحوه جلوگيري از دست اندازي جريان انحرافي در صنعت خودرو گفت: به هيچ وجه اجازه دست اندازي به صنعت خودرو را نخواهم داد.
غضنفري اعلام كرد: بيشترين برنامه ما در خودروسازي ورود قوي به حوزه صادرات خودرو است.
تصويب فوريت طرح تشديد مبارزه با جرائم خشونت بار
نمايندگان مجلس روز گذشته همچنين با يك فوريت طرح تشديد مبارزه با جرايم خشونت بار موافقت كردند.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني صبح يكشنبه پس از بررسي دو فوريت طرح تشديد مبارزه با جرائم خشونت بار، با دو فوريت اين طرح مخالفت كردند.
پس از مخالفت مجلس، صدر كه رياست جلسه را در غياب باهنر و لاريجاني بر عهده داشت، يك فوريت اين طرح را به راي وكلاي ملت گذاشت كه نمايندگان نيز با يك فوريت آن موافقت كردند.
اين طرح كه به امضاي 21 نفر از نمايندگان مجلس رسيده، داراي يك مقدمه توجيهي و سه ماده است كه در صورت تصويب نهايي آن، ارتكاب جرم در جرائم تعزيري با استفاده از ادوات مندرج در ماده 2 اين طرح، موجب محكوميت به حداكثر مجازات جرم ارتكابي است.
نمايندگان مجلس با فوري بررسي شدن طرح انتزاع وظايف و اختيارات بخش كشاورزي از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد كشاورزي نيز موافقت كردند.
وكلاي ملت ديروز با دو فوريت طرح انتزاع وظايف و اختيارات بخش كشاورزي از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد كشاورزي مخالفت كردند. البته آنها پس از مخالفت با دو فوريت طرح مذكور، به يك فوريت اين طرح راي دادند. اين طرح كه به امضاي 42 نفر از نمايندگان مجلس رسيده، داراي يك مقدمه توجيهي و يك ماده واحده است.
در مقدمه توجيهي اين طرح آمده است: نظر به اينكه در بحث ادغام وزارتخانه هاي صنايع و معادن و بازرگاني و تشكيل وزارت صنعت، معدن و تجارت مباحث بازرگاني و تجارت در اين وزارتخانه بيشتر به سمت و سوي امور صنعتي سوق پيدا مي كند و بخش كشاورزي مغفول واقع خواهد شد و از سوي ديگر براي امر توسعه بخش كشاورزي ضروري است همه امور مربوط در چرخه توليد و بازاررساني محصولات كشاورزي در اختيار يك وزارتخانه قرار گيرد كه پاسخگويي را نيز از يك مرجع مطالبه كنيم و همچنين تجربه سال هاي اخير كه نشان داده مداخله ديگر وزارتخانه ها و اشخاص، تنظيم بازار را با اغتشاش جدي مواجه ساخته و توليدكنندگان عموماً متضرر شده اند. اين طرح با قيد دو فوريت تقديم مي شود.
در صورت تصويب نهايي اين طرح مقرر خواهد شد از تاريخ تصويب اين قانون همه امور مربوط به تجارت بخش كشاورزي و منابع طبيعي اعم از صادرات، واردات، تنظيم بازار داخلي، امور گندم، آرد و نان، فرش دستباف، صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي همراه با همه نيروهاي انساني، شركت ها، مؤسسات تحقيقاتي و پژوهشي، امكانات و اموال منقول و غيرمنقول، دارايي ها، بودجه و اعتبارات، يارانه ها و تعهدات از وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد كشاورزي ملحق مي شود.
نمايندگان ميان دوره اي با مدرك ليسانس نمي توانند نامزد شوند
نمايندگان جهت تأمين نظر شوراي نگهبان در طرح استفساريه ماده 28 قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي به پيشنهاد محمدرضا باهنر مبني بر حفظ بند الف اين طرح استفساريه راي دادند. در بند الف تصريح شد كه منظور قانون گذار در تبصره 3 ماده 28 از دوره نمايندگي طي مدت چهار ساله يا كمتر از آن نيز مي باشد.
بر اين اساس نمايندگان ميان دوره اي نيز مشمول اين ماده مي شدند و يك دوره نمايندگي ولو آن كه كمتر از چهار سال نيز مي بود مي توانست معادل يك مقطع تحصيلي قرار گيرد اما نمايندگان با حذف اين بند از طرح استفساريه شمول آن بر نمايندگان ميان دوره اي را حذف كردند.
براين اساس طبق نظر شوراي نگهبان آن دسته از نمايندگاني كه دوره مجلس هشتم براي آنها اولين دوره نمايندگي است و اگرچه در زمان ثبت نام چند ماه از دوره چهار ساله خود را طي نكرده اند اما اين دوره براي آنها يك مقطع تحصيلي محسوب مي شود و چنانچه مدرك كارشناسي داشته باشند مي توانند براي دور بعد كانديدا شوند اما نمايندگاني كه در مرحله ميان دوره اي وارد مجلس هشتم شده اند با داشتن مدرك كارشناسي نمي توانند براي دور بعد كانديدا شوند.
همچنين نمايندگان به پيشنهاد باهنر و جهت تأمين نظر شوراي نگهبان در بند ب طرح استفساريه ماده 28 قانون انتخابات مجلس مصوب كردند كه مدرك معادل در هر مقطع تحصيلي مدركي است كه واجد ارزش استخدامي باشد.
يك فوريت طرح تهيه شناسنامه رسمي براي اشياء عتيقه و ميراث فرهنگي هم عليرغم رأي منفي 25 نماينده، با 104 رأي مثبت به تصويب رسيد.
مجلسي ها همچنين در ادامه رسيدگي به لايحه امور گمركي، وظايف و اختيارات گمرك ايران را تعيين كرده و آن را به تصويب رساندند.
نطق ميان دستور يك نماينده اقليت حاشيه ساز شد
روز گذشته داريوش قنبري نماينده ايلام در مجلس اظهارات رئيس جمهور مبني بر اعطاي 2 هزار متر به هر خانواده ايراني را خيال پردازي و به دور از عقلانيت دانست، در واكنش به اين موضع گيري زهره الهيان در تذكري نسبت به اظهارات قنبري گفت: جايگاه رياست جمهوري مربوط به شخص نيست بلكه بالاترين جايگاه كشور است. لذا نسبت به دادن برخي عناوين مثل خيال پردازي و اقدامات به دور از عقل بي احترامي و حريم شكني است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه بي احترامي و حريم شكني بايد از انتقاد جدا شود تا رفتار سياسي غلطي پايه گذاري نشود گفت: نمايندگان مجلس با توجه به فرمايشات اخير رهبري نبايد به رئيس جمهور به عنوان والاترين مقام كشور بي احترامي كرده و با بكار بردن الفاظي حريم ها را زير پا بگذارند.
شهاب الدين صدر نايب رئيس مجلس كه پس از باهنر رياست مجلس را برعهده گرفته بود گفت: در صحن علني مجلس نبايد به مسئولان نظام اهانت شده و دستاوردهاي نظام زير سؤال برود.
داريوش قنبري نيز با بيان تذكري گفت: بيان واقعيات جامعه سياه نمايي نيست. بايد مسببان نابساماني ها مورد سؤال قرار گرفته و طرح سؤال از رئيس جمهور در صحن علني مجلس بررسي شود.
ديروز محمد ابراهيم نكونام، نماينده مردم گلپايگان و خوانسار هم گفت: اميدوارم اين بار پس از موفقيت در انتخابات مجلس، اضلاع جبهه واحد اصولگرايي با محوريت روحانيت كه در حال شكل گيري است، تعطيل نشود و پاسخگوي مردم در قبال منتخبين و برنامه هايش باشد. بهروز جعفري نماينده سميرم هم عنوان كرد: بايد حركت ولايتمدارانه دوستداران نظام در تشكيل جبهه فراگير پايداري كه معلول تفكر هدفمند كساني است كه به تأسي از رهبر انقلاب از دولت نهم و دهم حمايت كردند را يك رويكرد مثبت تلقي كرد كه در راستاي برائت از جريان انحرافي و محكوميت جريان فتنه است.

 



خارج از دستور

مصباحي مقدم و قادري عضو هيئت امناي صندوق توسعه ملي شدند
مصباحي مقدم و قادري براي عضويت در هيئت امناي صندوق توسعه ملي انتخاب شدند.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم، جعفر قادري، پيمان فروزش، محمد قسيم عثماني و سيدحسين حسيني صبح يكشنبه براي عضويت در هيئت امناي صندوق توسعه ملي كانديدا شدند تا وكلاي ملت دو نفر از ميان آنها را براي عضويت در هيئت امنا انتخاب كنند.
بر پايه اين گزارش در اين رأي گيري، حجت الاسلام مصباحي مقدم و جعفر قادري به ترتيب با 140 و 126 رأي به عنوان نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در هيئت امناي صندوق توسعه ملي انتخاب شدند.
پيمان فروزش، محمدقسيم عثماني و سيدحسين حسيني نيز به ترتيب با 57، 53 و 19 راي از عضويت در هيئت امناي صندوق توسعه ملي باز ماندند.
پارلمان نيوز اخبار دروغ منتشر مي كند
يك نماينده مجلس به انتشار اخبار دروغ از سوي سايت پارلمان نيوز كه خود را منتسب به مجلس مي داند، اعتراض كرد.
زهره الهيان در تذكري در صحن علني ضمن انتقاد از رويه سايت پارلمان نيوز كه متعلق به فراكسيون اقليت است، گفت: اين سايت به نام مجلس در حال فعاليت است ولي متاسفانه نظارتي بر اين سايت وجود ندارد.
نماينده مردم تهران ادامه داد: اين سايت اخبار كذبي را به نمايندگان نسبت مي دهد؛ در هفته گذشته در رابطه با بحث امنيت اجتماعي قولي از طرف بنده در اين سايت منتشر شد كه كاملا كذب است.
وي بر همين اساس از اداره كل اخبار مجلس خواست كه بر اين سايت نظارت كند تا اين گونه دروغ پراكني صورت نگيرد.
50 نماينده مجلس به كمپين حمايت از قرباني امپراطوري مردوخ پيوستند
50 نماينده مجلس در قالب فراكسيون «حمايت از مبارزه با ريشه هاي تروريزم» به كمپين حمايت از «شان هور» پيوستند.
محمدكريم عابدي رئيس فراكسيون «حمايت از مبارزه با ريشه هاي تروريزم» با اشاره به تشكيل كمپين حمايت از «شان هور» خبرنگار مقتول هفته نامه «نيوزآو د ورلد، به فارس گفت؛ 50 نماينده مجلس كه عضو فراكسيون «حمايت از مبارزه با ريشه هاي تروريزم» مجلس هشتم هستند، به اين كمپين مي پيوندند.
وي افزود: انگليسي ها بايد نسبت به برخورد خشن با خبرنگاران پاسخگوي افكار عمومي باشند، چرا كه آنها ادعاي حقوق بشر را در حالي در «بوق و كرنا» مي كنند كه خودشان نقض كننده حقوق اوليه اصحاب رسانه هستند.
براساس اين گزارش، كمپين حمايت از «شان هور» خبرنگار مقتول هفته نامه «نيوز آو د ورلد» - قرباني امپراطوري مردوخ - كه چندي پيش توسط گروهي از مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران ايراني تشكيل شده، ضمن حمايت از شان هور خبرنگار افشاگر انگليسي به دليل انجام رسالت خبرنگاري، از مجامع بين المللي چرايي قتل اين خبرنگار را مورد مطالبه قرار داده است.
اين كمپين در آدرس اينترنتي seanhoarblogfacom قابل مشاهده است.
72 تيرماه «شان هور» خبرنگار سابق هفته نامه «نيوز آو د ورلد» كه گفته مي شود در انتشار اخبار مربوط به رسوايي شنود غيرقانوني مجموعه «روپرت مردوخ» از شهروندان انگليسي دست داشت، در خانه اش به قتل رسيد و به اين ترتيب دور جديدي از جنجال ها در انگليس آغاز شد.

 



معنويات در دوران جواني بدست مي آيد

مهمترين مشكل دانشگاههاي ما همين متون درسي است، متون درسي ما اسلامي نيست! دانشگاه البته به سمت اسلامي شدن حركت مي كند؛ اما آن كه امام فرمود، مقام معظم رهبري اصرار دارد، مراجع اصرار دارند، مسئولين اصرار دارند اين است كه دانشگاه بايد اسلامي بشود، نه دانشجو مسلمان بشود! داشتن نماز جماعت، داشتن مصلي، داشتن دانشجوي اعتكافي، داشتن دعاي كميل، داشتن توسل؛ اين مسلمان تربيت كردن است، نه اسلامي شدن دانشگاه!! دخترها و پسرها، زنها و مردها از هم جدا بشوند، اينها خوب است؛ اما اينها مسلمان تربيت كردن است.
اسلامي شدن دانشگاهها، وابسته به اسلامي شدن متون درسي آن
وقتي دانشگاه، اسلامي مي شود كه اين متون درسي، اسلامي باشد. متون درسي وقتي اسلامي مي شود كه ما فيزيك و شيمي مان اسلامي باشد. ما اصولا علم غيراسلامي نداريم! فيزيك فقط اسلامي است، شيمي فقط اسلامي است، رياضي فقط اسلامي است. توضيحش اين است: يك زمين شناس در اين باره فكر مي كند كه اين كره زمين طبق مثلا سوابق تجربي در چند ميليون يا چند ميليارد سال قبل چنين بوده است و هم اكنون چنين است و پيش بيني مي شود در آينده نزديك يا دور چنان بشود. در دريا همين طور است، در معادن همين طور است، در راه شيري همين طور است، در شمس و قمر همين طور است، در موجودات سپهري هم همين طور است. اما كي كرد، براي چه كرد؛ اينها را قرآن دارد، اينها در آن علوم نيست!!
عقل استدلالي، حجت خدا بر انسان
بالاخره اين لاشه علم آمده در اين متون درسي، يعني سير افقي پيدا كرده و مي گويد اينچنين بود، اينچنين شد، آنچنان مي شود؛ اما كي كرد، براي چه كرد؟ خود به خود شد يا مبدأ فاعلي دارد! آن نظام قوي فاعلي را حذف كرديم، نظام قوي غائي را حذف كرديم؛ عقل كه اينها را مي فهمد، اين را هم كار بشر دانستيم؛ در حالي كه عقل حجت خداست، مثل روايات است. مگر مي شود چيزي را عقل بفهمد و در قيامت مورد احتجاج نباشد؟! البته در صورتي كه عقل باشد؛ قياس و خيال و گمان و وهم نخواهد بود. اگر عقل استدلالي باشد، برهاني باشد؛ اين هم مثل صحيحه زراره و حمران و محمدبن مسلم است.
آيا ممكن است يك مطلبي را عقل بفهمد، برهاني باشد و حجت خدا نباشد؟ كسي كه متخصص قلب است و مي داند اين قلب باز را بايد اينجور عمل كرد، اين رگ را اينجور پيوند داد و عمداً نكند، آيا در قيامت مسئول است و عذاب مي شود يا نه؟ آيا مي تواند بگويد: خدايا! شما كه در قرآن نگفتي، در روايت نگفتي قلب را چه جور عمل بكني! يا خدا به او مي فرمايد: اين عقلي كه من به تو دادم مثل روايت معتبر است، اين علم، حجت شرعي است. اين علم را كي به تو داد؟ اين عقل را كي به تو داد؟ اين مبادي را كي به تو داد؟ در اقتصاد همين طور است، در سياست همين طور است، در دريانوردي همين طور است، در سپهرگردي همين طور است. هيچ چيزي نيست كه عقل به آن دسترسي پيدا كند و حجت خدا نباشد. پس عقل براساس فالهمها فجورها و تقواها(1)، مي شود حجت الهي، مبدأ فاعلي هم كه دارد، مبدأ غائي هم كه دارد و وقتي اين دو تا بال هو الاول و الاخر(2) را روي لاشه علوم داديد، اين علوم پرواز مي كند.
فيزيك دان و شيمي دان، مفسر عالم طبيعت
آنوقت دانشگاه همان حرف را مي زند كه حوزه مي گويد. حوزه مي گويد: خدا چنين فرمود، دانشگاه مي گويد: خدا چنين كرد؛ آنوقت اين مي شود وحدت حوزه و دانشگاه. مگر فيزيك و شيمي تفسير نظام طبيعت، نيست؟ يك محقق فيزيك دان، يك محقق شيمي دان مفسر عالم طبيعت است. صحنه طبيعت، كتاب الهي است و تك تك موجودات كلمات خدايند. او متكلم اين كلمات است: و لو ان ما في الارض من شجره اقلام و البحر يمده من بعده سبعه ابحر ما نقدت كلمات الله(3)؛ فرمود: اينها كلمات مايند، ما حرف زديم، يكي شده ستاره، يكي شده زمين، يكي شده حجر، يكي شده مدر! خدا آفريد، خدا متكلم است، اينها كلمات الله اند. يك محقق رياضي دان دارد جريان كلمات آسماني را تفسير مي كند. مي گويد: خدا چنين كرد، خدا چنين مي كند.
اگر اين مبدأ فاعلي، اين مبدأ غائي نظام مند از اين بدنه علوم و دروس دانشگاهي گرفته شود، يك لاشه اي مي ماند! و اين لاشه، مسلمان نمي سازد! در آن صورت به زحمت آدم بايد مسائل اسلامي را طرح كند. اما وقتي هر روز در درس گفته شود: اين را كي كرد؟ آيا خود به خود شد؟ براي چه كرد؟ هدفمند است يا عاطل و باطل؟! فرمود: آسمان را ما به اين سبك آفريديم، زمين را اين سبك آفريديم، اين عقل را ما به شما داديم كه شما بفهميد؛ شما صدر و ساقه حياتتان مهمان ماست، چرا همه اينها را مصادره كرديد؟ چرا مي گوئيد بشر فهميد، اينها علوم بشري است! بشر همان بود كه يك مشت خاك بود يا يك قطره آب بود؛ بعدش هم مي شود يك مردار! اين بيان نوراني حضرت امير(ع) است كه شما اولتان نطفه بوديد، آخرتان جيفه بوديد(4)، بينهما هم كذا! بگوئيد خدا كرد، بگوئيد خدا مي كند، بگوئيد خدا از ما طلب كرده؛ آنوقت اين مي شود دانشجوي اسلامي، اين مي شود دانشگاه اسلامي!
لزوم عنايت علوم تجربي به آغاز و انجام آفرينش
آنوقت مسئله حوزه و دانشگاه هيچ فرق نمي كند. اگر او قداستش بيشتر نباشد، كمتر نيست. او هر روز مي گويد: خدا چنين كرد، اينها مي گويند: خدا چنين گفت، ما غير از اين نداريم. اگر كسي (معاذالله) اين حرفها براي او حل نشده باشد، قائل به بخت و اتفاق و شانس باشد؛ در آن صورت همه اش افقي فكر مي كند. اين گرچه اسلامي حرف مي زند، ولي غيراسلامي فكر مي كند؛ اسلامي حرف مي زند، ولي غيراسلامي درس مي خواند. اما وقتي بگويد كي كرد، براي چه كرد؛ اين مي شود اسلامي.
اگر آن بزرگوار گفت: ابر و باد و مه و خورشيد و فلك دركارند، از همين جاها گرفته. فرمود: الله الذي خلق سبع سماوات و من الأرض مثلهن يتنزل الامر بينهن لتعلموا ان الله علي كل شيء قدير و ان الله قد احاط بكل شيء علما، اين در آيه 12 سوره مباركه طلاق است. فرمود: اين نظام عميق محيرالعقول خود به خود پيدا شد يا يك مبدائي دارد؟! آن مبدأ حكيم اين را عاطل و باطل آفريده يا هدفي دارد؟! اين نظام را او آفريد تا شما موحد بشويد؛ خداي سبحان ما را آفريد؛ ما را از خودش صادر كرد: نفخت فيه(5)؛ به طرف خودش جذب مي كند: انك كادح الي ربك كدحاً فملاقيه(6)؛ مائيم و ابديت ما. بالأخره اين شمس و قمر يك وقتي بساطش برچيده مي شود، فرمود: ما كه از بين نمي رويم! اگر يك موجود ابدي هستيم، يك كالاي ابدي مي خواهد؛ كالاي ابدي در بازيگري نيست!
ضرورت توجه به معنويات در دوران جواني
بنابراين اين راه را در همين ايام مي شود تأمين كرد؛ مخصوصاً درحال جواني كه آدم رنگ نگرفته و آينه دلش شفاف است. ولي حيف است كه دست اين جوانها را بگيرند، اين آينه شفاف بلورين زيبا و زينت دار را ببرند در باغ وحش، فقط گرگ و گراز نشانش بدهند! درحالي كه اين آينه را مي شودبه طرف ستاره هاي راه شيري نگه داشت، مي شود به طرف شمس و قمر نگه داشت. آينه را به هر سمت نگه بداريم، در آن منعكس مي شود. الآن شما ببينيد جهان ازنظر بازي و ورزش به كدام سمت دارد مي رود! اين ورزش ممدوح است؟ اين همه به جان هم افتادن، اين همه سرمايه گذاري؛ اين شده تجارت جهاني، نه ورزش جهاني!! ورزش بسيار چيز خوبي است براي تأمين سلامت؛ اما شما ديديد در همين جريان جام جهاني 2006، جهان را چه جور سرگرم كردند؛ همين كه اين بازي تمام شد، حمله به لبنان شروع شد! آنها داشتند توطئه مي كردند براي حمله. مگر حمله به يك كشور آسان است؟ مگر مي شود آدم شبانه تصميم بگيرد كه فردا حمله كند؟ مدت ها فرصت مي طلبد.
غرض آن است كه ما اگر بدانيم، خواهيم فهميد كه اين جان شفاف را و آينه شفاف را به كدام سمت نگه بداريم! در آن صورت ورزش مي كنيم، بازي هم مي كنيم منتها عاقلانه و حكيمانه؛ اينچنين نيست كه اين ابزار دست ديگري باشد! آن هم بسيار چيز خوبي است، اما بازي هاي معقول مقبول و اگر كسي در جواني نداند اين فطرت را و اين آينه شفاف را به كدام سمت نگه بدارد، بالأخره صورت هائي زشت و زننده در اين آينه منعكس مي شود. يك وقتي هم مي بينيد سن به 40-50 گذشت؛ ديگر نه حوصله مطالعه است، نه فرصت تحقيق! تا 40سالگي انسان فرصت دارد از اين جهان بهره ببرد، بقيه، دوران غرامت عمر است! يعني ميانگين سن هر كسي اگر 80سال باشد، آن دوران غنيمتش تا 40سال است؛ از 40سال به بعد دوران غرامت زندگي است! مثل كسي كه تا 40سال مي رود بالاي كوه؛ بعد 40سال دارد سرازير مي شود از آن طرف. با قرص و دارو و مشكلات درد و درمان و خانوادگي و اينهاست! دوران غنيمت زندگي را خيلي هايمان پشت سر گذاشتيم كه آن بود، حالا فعلاً دوران غرامت است براي خيلي از ماها!!
بيانات حضرت آيت الله جوادي آملي (دامت بركاته) در جلسه درس اخلاق در ديدار با جمعي از طلاب و دانشجويان- قم، آذر1385
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- شمس/ 8 2- حديد/ 3 3- لقمان/ 27
4- نهج البلاغه/ حكمت 454 5- حجر/29، ص/72 6- انشقاق، 6
خوان حكمت در ماه مبارك رمضان روزهاي زوج منتشر مي شود.

 



آيت الله مصباح يزدي : تربيت مديران صالح بايد محور همه فعاليت ها باشد

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به نياز جامعه به مديران و انتقاد از كافي نبودن فعاليت هاي انجام شده براي تغيير فرهنگ و تربيت مديران صالح گفت: اينكه چند آيه و روايت در لابه لاي متون غربي قرار بدهيم، فرهنگ مديريت را تغيير نمي دهد.
آيت الله محمد تقي مصباح يزدي در ديدار رئيس مركز آموزش مديريت دولتي و معاون مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهوري با اشاره به نياز جامعه به مديران گفت: در ايران با برچيده شدن رژيم غيراسلامي و استقرار نظام اسلامي، اهداف انقلاب و اجراي برنامه ها به دست مديراني محقق مي شود كه با واسطه يا بدون واسطه در رده هاي مختلف با مردم سروكار دارند.
آيت الله مصباح يزدي با بيان چگونگي تغيير در دستگاه هاي سكولار گفت: تغيير دستگاه حكومت در دولت هاي سكولار فقط تغيير اشخاص است و اهداف تغييري نمي كند. احزاب در دولت هاي سكولار كمابيش اهداف مشابهي دارند و اختلاف آنها بر سر قدرت و تاكتيك هاست.
استاد حوزه علميه، پيروزي انقلاب اسلامي را مقدمه تحولات بنيادين در اهداف و برنامه هاي كشور دانست و گفت: در اين انقلاب، اسلام محور همه فعاليت ها و اهداف است. از آغاز نهضت امام محور همه فرمايشات و بيانيه هاي ايشان اسلام بود و آنچه براي ايشان اصالت داشت برقراري نظام اسلامي بود.
وي ادامه داد: اين انقلاب به وجود آمد كه ارزش هاي جامعه را تغيير بدهد، باورهاي ديني مردم را تقويت كند و ارزش هاي اجتماعي را براساس اين باورها رشد بدهد. بهترين شاهد متن وصيت نامه هاي رزمندگان ما در جنگ هشت ساله است كه غالباً به حمايت و رعايت ارزش هاي انقلاب و رهبري توصيه مي كنند.
عضو مجلس خبرگان رهبري در آسيب شناسي مديريت در آغاز انقلاب گفت: از آنجا كه مديران ما تحصيل كرده غرب بودند و حتي مهم ترين مركز تربيت مدير دانشگاهي وابسته به مركز آمريكايي بود، منابعي براي مديريت اسلامي وجود نداشت و به همين دليل شناخت و انگيزه اي براي تغيير نوع مديريت نبود.
مصباح يزدي كارهاي صورت گرفته را براي تغيير فرهنگ كافي ندانست وگفت: اينكه چند آيه يا روايت در لابه لاي متون غربي قرار بدهيم، فرهنگ مديريت تغيير نمي كند. وي از پژوهش هاي مربوط به مديريت تطبيقي در دانشكده مديريت دانشگاه تهران نام برد و گفت: انجمني كه از اساتيد درجه اول كشور براي تحقيق درباره مسائل مديريت اسلامي تشكيل شده بود با سرمايه خود افراد و مؤسسات اداره مي شد و چند سالي ادامه پيدا كرد كه به دلايلي آن كار نيز دوام پيدا نكرد.
آيت الله مصباح يزدي بيان داشت: اگر اين نظام مي خواهد با ايدئولوژي و ارزش هاي اسلامي و باورهاي ديني اداره شود بايد مديران آن درست تربيت شوند. چگونه مي شود با كساني كه با اصل نظام، ايدئولوژي، باورها و ارزش هايش بيگانه اند اين كار را به سامان رساند؟
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) بهترين كار را انتخاب گروهي براي تهيه طرحي به منظور تربيت مديران صالح اسلامي دانست و گفت: در اين راه دوستان مؤسسه هم مي توانند كمك كنند.
استاد حوزه علميه قم با اشاره به تأكيدحضرت امام (ره) بر آيه 46 سوره سبا گفت: اگر كار براي خدا بود پيشرفت و بركت پيدا مي كند، ولي اگر آميخته به اهداف شخصي و گروهي شد آلوده و خراب مي شود.

 



جعفري دولت آبادي: دادگستري به دستور رئيس قوه قضائيه در اجراي احكام قصاص مصمم است

دادستان تهران، دادگستري را در اجراي احكام قصاص طبق دستور رياست قوه قضائيه مصمم دانست.
جعفري دولت آبادي درباره جنبه عمومي پرونده اسيدپاشي كه با عفو شاكيه اجراي آن متوقف شد، گفت: طبق ماده 614 قانون مجازات اسلامي و قانون اسيدپاشي مربوط به قبل از انقلاب، پرونده به دادگاه اعاده مي شود تا دادگاه با توجه به گذشت شاكي در خصوص جنبه عمومي جرم اظهار نظر كند.
دادستان تهران افزود: ديه هايي كه شاكي مطالبه كرده است بايد محكوم عليه پرداخت كند و تا پرداخت نشود، آزاد نخواهد شد.
وي گفت: اين اولين باري بود كه مي خواستيم حكم قصاص چشم را اجرا كنيم كه با مشكلات اداري و اجرايي همراه بود اما تدابير بسيار خوبي انديشيده شده بود تا از مسائل پزشكي تخطي نشود.
جعفري دولت آبادي افزود: همان موقع هم به رسانه ها اعلام كرديم اين حكم با تمهيد مقدمات اجرا خواهد شد. وي اضافه كرد: در ساعت هفت ، همه مقدمات براي اجراي حكم آماده بود كه شاكيه در آخرين لحظات، از حق قصاص خود گذشت كرد.
وي با اشاره به اينكه برخي افراد در جامعه بيان كرده اند كه قوه قضائيه در اجراي احكام تعلل كرده است، افزود: اين طور نيست و ما احكامي كه در رابطه با مصالح عموم مردم باشد، حتماً اجرا خواهيم كرد اما اجراي برخي احكام مستلزم دقت هاي بسياري است. جعفري دولت آبادي گفت: رئيس قوه قضائيه تاكيد كرده است كه احكام قصاص اجرا شود.
دادستان تهران درباره ادعاي برخي مدعيان حقوق بشر در خصوص سخت گيرانه بودن احكام اسلامي گفت: ما معتقديم اينگونه اظهارنظرها دخالت در امور قضايي ايران تلقي مي شود و كشورها به موجب قوانين خودشان مي توانند احكام را اجرا كنند.
جعفري دولت آبادي افزود: اينكه حوادث را بيش از حد خودش بزرگ كنيم، محل اشكال است. وي با اشاره به اينكه مطبوعات طبق قانون مكلفند كه خبرها را به نحو صحيح منتقل كنند، گفت: معتقديم رسانه ها دچار يك تناقض شده اند به اين معني كه اخبار را منتقل، اما آن را بيش از حد گسترده مي كنند. دادستان تهران افزود: به طور مثال يك چاقو كشي محدود كه در خيلي كشورها روي مي دهد، اگر به صورت گسترده منتشر شود موجب وحشت مردم و القاء ناامني به مردم مي شود.

 



سفير ايران در كابل: آمريكايي ها مي خواهند وانمود كنند افغان ها قادر به تامين امنيت نيستند

مالكي گفت ترورهاي زنجيره اي در افغانستان بي ارتباط به مساله واگذاري امنيت به افغان ها و سناريو آمريكايي ها در بي كفايت نشان دادن افغانستان نيست.
فداحسين مالكي ـ سفير كشورمان در افغانستان ـ در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به مواضع آمريكايي ها مبني بر امضاي اعلاميه استراتژيك با افغانستان تصريح كرد: اين اظهارات و موضع گيري ها نشان دهنده تناقض گويي در ميان رهبران آمريكاست كه هر روز مسائل را پيچيده تر مي كند و شديدا به اعتبار سياسي آمريكايي ها در مجامع بين المللي لطمه مي زند. آمريكايي ها در 10 سال گذشته استراتژي و سياست واحدي را در افغانستان دنبال نكردند چون اگر اين گونه بود در زمينه مبارزه با تروريسم و مواد مخدر جامعه بين الملل توفيقاتي را به دست مي آورد.
وي گفت: اي كاش آمريكايي ها 10 سال پيش امنيت را به افغان ها واگذار مي كردند. تاريخ نشان داده است كه افغان ها توان و ظرفيت اداره كشورشان را دارند.
سفير ايران در افغانستان با اشاره به ترورهاي زنجيره اي اخير در افغانستان و ارتباط آن ها با واگذاري تامين امنيت به افغان ها اظهار كرد: حذف و ترور رهبران سياسي و فرماندهان نظامي نشان دهنده سناريوي جديدي در منطقه است كه با خروج اولين گروه غيرجايگزين آمريكايي ها صورت گرفت. بنابراين ترورهاي اخير بي ارتباط با واگذاري امنيت به افغان ها نيست. آمريكايي ها به دنبال آن هستند تا طوري وانمود كنند كه افغان ها قادر به تامين امنيت نيستند.
مالكي درباره نشست سه جانبه آمريكا، افغانستان و پاكستان در اسلام آباد بيان كرد: هر وقت پاكستان و افغانستان روابط نزديك تري با يكديگر پيدا كنند و پاكستان بيش تر افغانستان را درك كند و در جهت صلح و امنيت كمك كنند، به نفع هر دو كشور و منطقه خواهد بود و ايران نيز از اين روند و مواضع دفاع مي كند.
او درباره تهمت هاي مقامات آمريكايي به ايران مبني بر اين كه برخي سران طالبان در ايران حضور دارند، گفت: اين شيطنتي است كه آمريكايي ها مطرح مي كنند. آن ها زماني اين اظهارات را بيان مي كنند كه خودشان با طالبان مذاكره مي كنند. مذاكره آمريكايي ها با طالبان يك رسوايي سياسي است؛ چون در 10 سال گذشته از مبارزه با طالبان صحبت كردند و الان از مذاكره.
وي افزود: اين اتهامات نسبت به ايران در حالي مطرح مي شود كه شوراي عالي صلح در افغانستان تشكيل شده و خيلي كشورها از آن دفاع كرده اند. ايران نيز از اين شورا حمايت كرده است اما آمريكا سياست دوپهلو دارد؛ از طرفي مي گويد مذاكره خوب است و از طرفي از شوراي عالي صلح براي مذاكره با طالبان سبقت مي گيرد و از سوي ديگر ايران را به ارتباط با طالبان متهم مي كند. اين هم داستاني است كه بايد در كنار داستان كشته شدن بن لادن قرار داد.
سفير ايران در افغانستان خاطرنشان كرد: جامعه بين المللي به تعهداتش در حمايت و پشتيباني همه جانبه از نيروهاي امنيتي و قواي ملي افغانستان عمل نكرده است و اين موجب شده تا قواي نظامي افغانستان نتواند به وظايفش به درستي عمل كند و اين مساله باعث شده اين ذهنيت ايجاد شود كه افغان ها نمي توانند از عهده تامين امنيت كشورشان برآيند.

 



ابوشريف: بايد از بيداري اسلامي براي آزادسازي فلسطين استفاده كرد

نماينده جنبش جهاد اسلامي فلسطين گفت بايد از بيداري ايجاد شده در جهان عرب و اسلام، براي آزادسازي فلسطين استفاده كرد.
ناصر ابوشريف در گفت وگو با ايسنا درباره موانع تحقق تشكيل كشور مستقل فلسطيني بيان كرد: از موانع اصلي تحقق اين امر، وجود اشغالگران صهيونيستي است. اشغالگران اولين و تنها مانع در برابر اين روند به شمار مي روند. علاوه برآنها مطمئنا كساني هستند كه از اين رژيم غاصب حمايت مي كنند و درگذشته اين امكان را براي آن فراهم كردند كه بتوانند چنين دولتي را ايجاد كنند.
وي ادامه داد: تمامي تلاش هايي كه از سوي تشكيلات خودگردان براي تشكيل دولت مستقل انجام مي شود، نادرست است و نهايتا به تشكيل كشور مستقل فلسطيني منتهي نخواهد شد. اسرائيل هرگز از سرزمين هاي فلسطيني دست نخواهد كشيد مگر به واسطه درگيري. مطمئنا ارجاع اين مساله به شوراي امنيت سازمان ملل هم هرگز درست نخواهد بود؛ چرا كه تاكنون قطعنامه هاي بسياري از سوي اين مرجع صادر شده است كه هرگز جامعه جهاني براي اجراي آن قطعنامه ها به اسرائيل فشاري وارد نكرده است و همچنان اين قطعنامه ها درحد نوشته اي بر روي اوراق باقي مانده است و فلسطيني ها نيز نتوانستند دولتي را تشكيل دهند.
نماينده جنبش جهاد اسلامي با بيان اين كه خط و روش ما واضح است و آن هم مقابله با اين رژيم و اخراج آن از سرزمين مان به واسطه تكيه بر امت هاي عربي و اسلامي است،گفت: در حال حاضر نوعي بيداري در امت هاي عربي و اسلامي ايجاد شده كه بايد از اين مساله براي آزادسازي فلسطين استفاده كرد. معتقديم تشكيل دولت فلسطيني در اراضي 67 خواسته هاي ملت فلسطين را برآورده نمي كند. رژيم صهيونيستي تمامي اراضي فلسطين را غصب كرده است در حالي كه كل فلسطين از آن تمام فلسطيني ها است نه فقط اراضي 67 و نوار غزه. به همين دليل بر اين باوريم كه در پيش گرفتن مسير مقاومت و مقابله با اين رژيم غاصب نهايتا مي تواند اين هدف را محقق سازد البته اگر منابع قدرت را درست هدايت كنيم.
وي درباره نقش جامعه جهاني در برابر تحقق اين هدف با توجه به رسميت شناختن كشور مستقل فلسطيني از سوي بيش از 100كشور جهان تصريح كرد: اين مساله كاملا آشكار است كه نهادهاي بين المللي تحت كنترل كشورهاي بزرگي مثل آمريكا هستند و در واقع اين كشورهاي بزرگ هستند كه خواسته هاي شان را اعمال مي كنند. تا زمانيكه آمريكا از اسرائيل حمايت مي كند و اسرائيل بخشي از پروژه غربي است، هرگز دولت مستقل فلسطيني از طريق نهادهاي بين المللي تشكيل نخواهد شد. از اين رو از اين كشورها انتظار هم نداريم كه بخواهند حق فلسطيني ها را بعد از توطئه هاي بسيار عليه آن، به آن بازگرداندند.
ابوشريف ادامه داد: معتقديم سازمان ملل آدرس درستي براي ارجاع اين امر نيست. مقابله با اين رژيم غاصب تنها به واسطه به كارگيري تمامي امكانات و توان جوامع عربي و اسلامي امكان پذير است. جهان عرب و جهان اسلام جهان ضعيفي نيستند. آنها توانايي ها و امكانات زيادي دارند و مي توانند مانع از تحقق پروژه هاي غربي در منطقه شده و بر آن پيروز شوند.

 



آيت الله جوادي آملي در ديدار با وزير ارشاد:
وضع حجاب در تهران و برخي استان ها متناسب با شئونات اسلامي نيست

گروه ادب و هنر-
آيت الله جوادي آملي وضع حجاب و ظاهر جامعه در تهران و برخي استان ها را متناسب با شئونات اسلامي ندانست و اظهار داشت: ريشه بدحجابي ناشي از جهالت است و متوليان فرهنگي بايد راهكارهاي رفع جهالت را شناسايي و در جامعه فرهنگ سازي كنند.
آيت الله عبدالله جوادي آملي در ديدار با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در بيت اين مرجع تقليد در دماوند برگزار شد، خدمات و عملكرد اخير وزارت ارشاد را نيكو و نافع عنوان كرد، اظهار داشت: انتظار است با توجه به موقعيت فعلي و نياز كشور اين خدمات در سطح بالاتري به مردم ارائه شود.
وي با بيان اينكه صداي انقلاب اسلامي امروز به لطف الهي به مناطق مختلف دور و نزديك دنيا رسيده است، تصريح كرد: مردم به اين ندا لبيك گفته و با الگو و سرمشق قرار دادن اين نظام و انقلاب اسلامي اين گونه سرنوشت را رقم زده و شاهد بيداري اسلامي در دنيا و به ويژه در سطح منطقه هستيم.
اين مرجع تقليد خاطرنشان ساخت: همگان واقفند به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي و تثبيت و تشكيل جمهوري اسلامي ايران حاصل اتحاد، يكپارچگي، تلاش، مبارزه و قيام مردمي، روحانيت، مراجع تقليد، علما و در رأس همه آنها حضرت امام خميني(ره) بود كه عليه نظام استكبار و كفر صورت گرفت و امروز ثمره آن حركت سترگ و با بركت، الگويي براي جهانيان شده است.
آيت الله جوادي آملي ملت هاي مسلمان منطقه را مظلوم، بي دفاع، به دور از هرگونه خشونت و جنگ طلبي كه خواهان برقراري نظام حق و عدالت هستند عنوان كرد و نقطه مقابل آنها را آمريكا، ايادي استكبار و غرب كه همواره در صدد جنگ طلبي، خونريزي و پايمال نمودن حق و حقوق انسان هاي مظلوم هستند برشمرد.

 



هاشمي رفسنجاني: امنيت غذايي در كشور جدي گرفته شود

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره توجه به مسئله امنيت غذايي در كشور هشدار داد.
هاشمي رفسنجاني در همايش انجمن علوم و صنايع غذايي ايران كه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات برگزار شد با بيان اين كه «براي كارهاي خوبي كه تا امروز خدمتگزاران در بخش صنايع غذايي براي جامعه انجام داده اند و بخشي از صادرات ما را تامين مي كنند ارزش قائلم» اظهار كرد: 20 تا 50 درصد صنايع غذايي كشور در حال حاضر غيرفعال يا تعطيل است. در شرايطي كه مساله غذايي تا اين اندازه براي دنيا اهميت دارد و كاربردي است، نبايد شاهد تعطيلي صنايع غذايي باشيم.
وي افزود: آمارهاي اعلام شده در رابطه با تعطيلي و غيرفعال بودن صنايع غذايي در بخش كشاورزي نشان دهنده كوتاهي ها در اين بخش است. مردم وقتي نتوانند توليد كنند، بخش مربوط به صنايع غذايي تعطيل مي شود و اوضاع براي كارگران بيكار ـ كه همه زندگي شان به حقوق آن ها وابسته است ـ سخت مي شود و نيروي فعال توليد از قدرت، انگيزه و شوق كار مي افتد يعني دلسرد مي شود كه اين سمي براي توسعه يك كشور و حتي زندگي عادي در آن كشور است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: رئيس خانه كشاورزي اعلام كرده است كه كشاورزي ما مرده است و يا در حال مرگ است البته حتماً در اين تعبير اغراق شده است اما چون ما دست مان در كشاورزي بوده است مي دانيم كه اين شرايط براي كشاورزان مشكل شده است.مركز پژوهش هاي مجلس ادعا مي كند وابستگي ما به محصولات كشاورزي در چهار ـ پنج سال گذشته از 35 درصد به 75 درصد رسيده است، البته سخت است اين آمار را قبول كنيم اما كليات آن را مي پذيرم؛ چراكه سال هاست كه تلاش داريم در رابطه به محصولات كشاورزي و كالاهاي ضروري خودكفا شويم و صادرات داشته باشيم اما با توجه به مشكلات موجود تحقق آن غيرقابل باور است.
وي با بيان اين كه «امنيت غذايي در كشور جدي گرفته نشده است» تصريح كرد: شايد به خاطر وجود پول نفت به مساله صنايع غذايي توجه لازم نمي شود، چون نفت مي فروشيم و مواد را وارد مي كنيم اما اين كار نمي تواند طولاني مدت انجام شود و ادامه پيدا كند؛ چراكه اگر اين رقم ادامه پيدا كند تا 7 يا 8 سال ديگر فقط مي توانيم از پول نفت استفاده كنيم. در حالي كه در بخش كشاورزي و مواد غذايي شاهديم كه دنيا حاضر نشده است در تجارت جهاني و رقابت كنار رود و امتياز بزرگي براي ورود به تجارت جهاني قائل است در كشورهاي پيشرفته حاضر نمي شوند محصولات كشاورزي را وارد كنند و با يارانه ها هزينه هاي توليد را پايين مي آورند تا بتوانند محصولات خود را صادر كنند.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14