(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 20 مرداد 1390- شماره 19997

سرطان سينه شايع ترين سرطان زنان
توصيه هاي طب سنتي براي روزه داران : پرخوري را حذف و كم خوري را پيشه كنيد
به دنبال زندگي سعادتمندانه



سرطان سينه شايع ترين سرطان زنان

دبير اجرايي ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي با بيان اينكه سرطان سينه شايع ترين سرطان در زنان است، گفت: 75درصد توده هاي بدخيم سينه با خودآزمايي بيماران قابل تشخيص است.
به گزارش دبيرخانه ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي كه با عنوان «مديريت عود و عوارض سرطان هاي شايع پس از درمان در ايران (موضعي، منطقه اي، دوردست)» در آبان 90 در سالن همايش هاي رازي برگزار مي شود، دكتر رحيم نيك پي دبير اجرايي كنگره با تاكيد بر ضرورت آغاز خودآزمايي سينه توسط زنان از سن 20 سالگي اظهار كرد: همچنين اين معاينه بايد هر 6 تا 12 ماه يك بار توسط پزشك و كادر درمان انجام شود. وي علائم هشداردهنده سرطان سينه را شامل هر نوع تغيير شكل در سايز، ترشحات نوك پستان و يا لمس هر نوع توده در زيربغل برشمرد و افزود: خطر ابتلاء به سرطان پستان در كساني با سابقه ابتلاء در اقوام درجه يك (مادر، خواهر، مادربزرگ، خاله) تا 4 برابر بيشتر از افراد عادي و در افراد چاق 5/1 تا 2 برابر سايرين و مصرف كنندگان غذاهاي پرچرب و الكل تا 2 برابر ديگران است.
به گفته دبير اجرايي ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي، خطر ابتلاء به سرطان پستان در زناني كه در سنين كمتر از 20 سالگي باردار مي شوند 30 تا 40 درصد كمتر از سايرين است.
دكتر نيك پي با بيان اين كه سرطان ريه هم در مردان از شايع ترين سرطان ها به شمار مي رود، ادامه داد: استعمال دخانيات، عوامل شغلي و قرارگيري در معرض مواد سرطان زا نظير مواد شيميايي و راديواكتيو و نيز آلودگي هوا از عوامل خطر در بروز سرطان ريه است.
وي گفت: هرگونه علائم غيرطبيعي اعم از سرفه هايي غيرمعمول، مداوم به همراه خلط خوني، كاهش وزن، خستگي زودرس، گرفتگي صدا و كم اشتهايي از علايم هشداردهنده سرطان ريه است.
دبير اجرايي ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي افزود: سرطان پوست از سرطان هاي شايع در هر 2 جنس است و آفتاب سوختگي، نور آفتاب و اشعه ماوراء بنفش از عوامل خطر براي بروز اين سرطان است.
دكتر نيك پي ادامه داد: نتايج بررسي ها حاكي از آن است كه افراد تا سن 18 سالگي 70 تا 80 درصد عمر خود را در معرض آفتاب قرار دارند كه اين امر اهميت استفاده از كرم هاي ضدآفتاب را در سنين كودكي وجواني را نشان مي دهد.
وي يادآور شد: براي كاهش خطر بروز سرطان پوست افراد بايستي از كرم هاي ضدآفتاب با SPF بالاي 15، كلاه لبه دار به ويژه در فاصله زماني 10صبح تا 4 بعدازظهر استفاده كنند همچنين چنانچه فرد به طور مستمر در معرض نور آفتاب قرار دارد بايد استفاده از كرم ضدآفتاب هر 2 تا 3 ساعت يك بار تكرار شود.
اين جراح با بيان اينكه هر نوع تغييري در خالهاي بدن اعم از بزرگ شدن، تغيير اندازه، تغيير رنگ خون و خون ريزي را از علائم هشداردهنده اي دانست كه به دليل احتمال سرطاني بودن آنان بايد توسط پزشك مورد معاينه قرار گيرند.

 



توصيه هاي طب سنتي براي روزه داران : پرخوري را حذف و كم خوري را پيشه كنيد

به گفته سيد علي ابوالحبيب، محقق طب اسلامي تغذيه در طول ماه رمضان از اهميت زيادي برخوردار است و با تغذيه صحيح مي توان مواد سمي را از بدن خارج كرد.
تغذيه در طول ماه رمضان از اهميت زيادي برخوردار است و رفتارهاي نوع تغذيه در ماه رمضان با سايرماه ها متفاوت است همچنين روش صحيح تغذيه درماه مبارك رمضان يكي از موارد مهمي است كه لازم است مورد توجه قرارگيرد تا از عوارض جسمي يا عصبي جلوگيري شود.
¤ سحري معادل صبحانه بايد سبك باشد
در ماه رمضان سحري بسيار اهميت دارد. سحري معادل صبحانه عادي افراد است يعني مصرف يك غذاي بسيار سبك، در وعده سحر نبايد زياده خوري صورت گيرد ولي وعده افطار وعده اي است كه معادل عصرانه كه مي توان از مواد غذايي متفاوتي استفاده كرد.
در بدن انسان چهار طبع صفرا، دم،بلغم و سودا وجود دارد كه از اين چهار طبع صفراوي هاو سوداوي ها كم خوراك هستند همچنين دموي ها و بلغمي ها اشتهاي زيادي به مصرف زياد و غذا دارند.
بلغمي كساني هستند كه درهر 4 فصل احساس سرما مي كنند ولي گروه سوداوي مزاج خيلي احساس سردي نمي كنند. اما در بين گرم مزاجان، گروه صفرا مزاج هميشه و در چهار فصل حرارت بدنشان بالاست و هميشه از گرما شاكي هستند اما گروه دموي مزاج، فقط در فصول بهار و تابستان از گرما شاكي هستند و در بقيه فصول خيلي احساس بدي ندارند.صفراوي ها در تمام فصول سال، خصوصاً در تابستان دماي بدنشان بالاست، آن قدر كه در هيچ فصلي نياز به پوشانيدن بدن خود ندارند. دموي ها فقط در فصول گرم سال (يعني در تابستان) حرارت بدنشان بالاست ولي درپاييز و زمستان به لباس گرم احتياج پيدا مي كنند، بلغمي ها، افرادي هستند كه در تمام فصول سال، خصوصاً احتياج مبرم به پوشيدن لباس گرم دارند.
اين محقق طب اسلامي مي افزايد: سوداوي ها ، هم مثل دموي ها فقط در فصول سرد سال (يعني پاييز و زمستان) به لباس گرم احتياج دارند و در ساير فصول برخلاف بلغمي ها، خيلي احساس سردي نداشته و حالت عادي دارند و بالاخره گروه پنجمي وجود دارند كه اگر چه با يكي از شرايط گفته شده فوق منطبق بوده ولي قسمتي از بدنشان (مثل نوك انگشتان دست) هميشه سرد است يا هميشه گرم است (مثل كف پاها)
¤ در ماه رمضان از پرخوري بايد پرهيز كرد و كم خوري را بايد پيشه گرفت
بايد وعده سحر طوري مصرف شود كه كالري مورد نياز روزانه را تأمين كنند. در ماه رمضان از پرخوري بايد پرهيز كرد و كم خوري را بايد پيشه گرفت. كم خوري اثرات مهمي را در بدن به جا مي گذارد به عنوان مثال مي توان گفت كه در داخل عضلات و در بين چربي ها اخلاطي مخفي است كه فقط با گرسنگي طولاني از بدن خارج مي شودو به بيان ساده مي توان گفت كه در بين عضلات و چربي هاي بدن موادسمي مخفي شده است كه در درمان روزه داري به مصرف مي رسد.
اگر يك فرد 30 روز كامل روزه بگيرد به طور كامل مواد سمي از بدن وي خارج مي شود و فرداي عيد فطر بدني سالم دارد و سموم بدن به صورت علمي و معنوي ازبين رفته است و روح نيز تحت تاثير جسمانيات ما تولد جديدي پيدا كرده است.
هرچه درطول 11ماه در بدن ذخيره شده است در اين 30روز ازبين مي رود بدن انسان حدود يك كيلو و نيم سم اضافي در خود محفوظ مي كند و اين فقط از طريق روزه داري طولاني از بين مي رود.
در ماه رمضان حتماً بايد افطار و سحري خورده شود از نظر طب سنتي پس از گرفتن يك روزه كامل خلط صفرا در بدن افزايش پيدا مي كند بايد دانست كه غذاي مصرفي دروعده افطار طوري انتخاب شود كه موجب ازياد صفرا نشود به دليل اينكه در زمان افطارصفرا در بدن زياد است و بايد مواد غذايي خنك و با طبع سرد مصرف شود.
¤ مصرف مواد غذايي انرژي زا در وعده افطار صفراي بدن را افزايش مي دهد
مصرف مواد غذايي انرژي زا مانند زولبيا باميه، پيتزا و غذاي چرب در وعده افطار صفراي بدن را افزايش مي دهد زماني كه صفرا در بدن زياد شود بيماري هاي زياد نيز بروز پيدا مي كند كه مي توان به ريزش مو، صدا در گوش، داغي كف پا، سياه شدن پوست و گر گرفتگي اشاره كرد.
صفرا مزاج خشك وگرم است و مي توان در وعده افطار از مواد غذايي خنك استفاده كرد، در زمان افطار بايد مراقب ازدياد صفرا باشيم. مي توان از شربت هاي خنك مانند كاسني، سكنجبين و خاكشير در وعده افطار مصرف كرد و حتي از ميوه هاي آبدار مانند هندوانه، آلو و هلو نيز مي توان مصرف كرد.
غذايي كه در وعده افطار خورده مي شود تا سحر آماده براي جذب خون مي شود. از ساعت 12 شب تا 6 صبح ساعات سردي بدن است كه بلغم در خون زياد است كه براي اينكه اين بلغم از خون خارج شود، بايد موادغذايي گرم در وعده سحر مصرف شود مانند غذاهايي مانند فسنجان، خرما، حلواارده و عسل كه اين موادغذايي بلغم را از بدن خارج مي كند. اگر در وعده سحر نيز غذاهاي سرد خورده شود، طبع بدن به سمت سردي مي رود و فرد را دچار بيماري هايي مانند آرتروز مي كند.
غذاهاي خورده شده در وعده سحر بايد گرم و خشك و ضدبلغم باشد. در سحر نبايد غذاهاي سنگين خورده شود، در زمان افطار صفرا رو به ازدياد است و در وعده سحر بلغم كه بايد به تعادل برسد، پس بايد با توجه به اين طبع ها غذاهاي موردنظر را انتخاب و مصرف كرد. اگر كه اين مسائل رعايت نشود و در وعده افطار بيشتر غذاهاي گرم و صفرازا خورده شود و در وعده سحر غذاهاي سرد مصرف شود بدن دچار مشكل مي شود.
مي توان روزه را با يك استكان آب جوش و يك خرما باز كرد. اين كار تشنگي بدن را كه به حالت اورژانسي رسيده است، برطرف مي كند. ماه رمضان خواص غيرطبي مانند گذشت، فداكاري و عزت نفس را نيز دارد كه اين خصلت ها در افرادي كه روزه مي گيرند، افزايش پيدا مي كند.
افرادي كه گرم مزاج هستند با استفاده از موادغذايي سرد معده شان تغيير نمي كند ولي بلغمي مزاج ها به دليل اينكه طبع سرد دارند و معده آنها سرد است با مصرف غذاهايي كه طبع سرد دارند، زخم و ورم معده با گذشت زمان ايجاد مي شود.
براي پيشگيري از سوزش و درد معده مي توان قبل از مصرف وعده سحر و افطار يك استكان عرق بومادران همراه با عرق نعناع مصرف كرد به دليل اينكه عرق بومادران از ترشح اسيدمعده پيشگيري مي كند و مانع بروز دردهاي معده در روزه داران مي شود.
البته مي توان گفت كه در وعده سحر و وعده افطار نبايد به طور خالص گرمي يا به طور خالص سردي خورد بايد در وعده سحر 70 درصد موادغذايي از جنس گرمي و 30 درصد از مواد سرد باشد و در وعده افطار اين رويه برعكس است يعني 70 درصد مواد سرد و 30 درصد مواد گرم خورده شود. مي توان در وعده افطار از مركباتي مانند پرتقال استفاده كرد همچنين هندوانه، آب زرشك و خاكشير نيز از صفراي توليدشده در طول روز را از بين مي برد.
كساني كه داراي معده هاي ضعيف هستند بايد در ماه رمضان در مصرف برخي از غذاها احتياط كنند البته سه نوع معده داريم يكي معده سالم كه معده معتدلي است و مصرف غذاهاي گرم و سرد تأثيري بر آن ندارد. ديگري معده سرد يا بلغمي است كه زماني كه غذاهاي سرد مثل ميوه هاي تابستاني، آلو، هلو و زردآلو مصرف مي كنند دچار دل درد و نفخ معده مي شود كه اين نوع معده باعث بروز باد در سراسر شكم مي شود. همچنين يبوست نيز ايجاد مي كند. معده گرم معده اي است كه اگر موادغذايي گرم خورده شود، موجب ازدياد صفرا مي شود كه موجب بروز سردرد، گرگرفتگي، جوش و كهير مي كند.
¤ در زمان افطار و سحر
افراد صفرا و بلغم را رعايت كنند
پس مي توان توصيه كرد در زمان افطار و سحر افراد صفرا و بلغم را رعايت كنند مي توان از مواد گياهي مثل شيرين بيان و تركيبي از بومادران و عرق نعناع به عنوان داروي متعادل كننده معده قبل از سحر و بعد از افطار استفاده كرد تا در طول روز از بروز سردرد، سوزش معده و بي حالي پيشگيري كند.
يك فرد پرخور كه رعايت سردي و گرمي غذا را نكرده و نوشيدني زياد نيز مصرف كرده و در وعده افطار و سحر نيز به مقدار زياد غذا مصرف كرده در آينده دچار بيماريهاي گوارشي مي شود پس بهتر است كه مردم غذاهاي متعادل مصرف كنند. در وعده سحر از مواد غذايي، كالري زا مانند برنج و ميوه هايي مانند خرما، انجير و گوشت مي توان استفاده كرد.

 



به دنبال زندگي سعادتمندانه

سزاوار
سيستم كلي نيازهاي جوانان توضيح دهنده الزامات زندگي فردي آنهاست. برپايه اين سيستم هر نيازي پس از برآورده شدن نياز قبلي، اهميت يافته و تشكيل مي شود.
پنج نياز اصلي عبارت اند از: نيازهاي فيزيولوژيكي، داشتن امنيت يا حتي حس امنيت، دوست داشتن و دوست داشته شدن، نياز به احترام و نياز به فهم و درك با ديگر انسان ها.
نيازهاي حياتي كه شامل نيازهاي اساسي براي ادامه زندگي است، مانند هوا، غذا، آب، خواب و... پس از برآورده شدن نيازهاي اوليه حياتي، نياز به تامين امنيت اهميت پيدا مي كند.
داشتن سر پناه، داشتن خانه اي امن و نبود ترس و وحشت و تعلق داشتن كه شامل تعلق به يك گروه يا داشتن يك رابطه دوستانه نزديك يا به طور كلي دوست داشتن و پذيرفته شدن از سوي ديگران است.
چهارمين نياز، شامل 2 بخش است: احترام به خود و به رسميت شناخته شدن از طرف ديگران. احترام به خود از داشتن لياقت و مهارت در انجام كارهاي محول شده ناشي مي شود.
نياز به تحسين شدن يعني نياز داشتن به تأييد و تصديق ديگران، براي نمونه جواناني كه اتومبيل هاي گران قيمت مي رانند و خود را با اشياي لوكس و قيمتي احاطه مي كنند، نياز به بالا بردن سطح احترام خويشتن دارند. آخرين مرحله، نياز به خودشكوفايي است كه شامل به حداكثر رساندن پتانسيل و ظرفيت دروني شخص است و بخش عمده و مهمي را تشكيل مي دهد.
ريچارد بولار استاد جامعه شناس دانشگاه ايلي نويز در اين باره مي گويد: موسيقيدان بايد موسيقي بسازد، نقاش بايد نقاشي كند، شاعر بايد شعر بگويد، اگر آنها در نهايت با خود به صلح و آرامش رسيده باشند. وقتي ما در همه مراحل پيشين به رضايت خاطر رسيده باشيم، آنگاه اين نقطه آغازي بر پيشرفت و توسعه پتانسيل و ظرفيت واقعي ماست كه با خلاق و خودجوش شدن و داشتن آمادگي براي تجربيات مختلف، صورت مي گيرد.
پايين ترين پله بايد پيش از آن كه بتوانيم به مراحل بالاتر برويم، دست كم به اندازه كافي راضي كننده باشد، براي نمونه يك جوان ممكن است تا مرحله احترام بالا رفته باشد، اما اگر آب و غذا را رد كند و ناديده بگيرد به طور خودكار به پائين ترين مرحله سقوط مي كند و به سرعت علاقه خود را در جست وجوي تحسين شدن از سوي ديگران از دست مي دهد. تا زماني كه نيازهاي فيزيولوژيكي اوليه ما تامين شوند.
همه مراحل رشد ما بر پايه يكديگر بنا شده است. اگر غذا و سرپناه نداشته باشيم، محبت، اهميت خود را از دست مي دهد. خودشكوفايي در سايه كمبود امنيت يا احترام به خود رخ نمي دهد و تحقق نمي يابد.
بولار بر اين عقيده است كه جواني كه قابل اعتماد و امين است و قدرت حفاظت از خود را داشته، به رشد و شكوفايي و عشق گرايش دارد. فقط هنگامي كه نيازهاي اساسي بشر راضي نشود او به تبهكاري روي مي آورد.
وي همچنين معتقد است كه همه 4 مرحله پايين تر نيازهاي ما از تامين نيازهاي حياتي زندگي تا احترام بايد ارضا شود تا از عملكردهاي خودپسندانه ما جلوگيري به عمل آيد. فقط زماني به مرحله خودشكوفايي مي رسيم كه آزادانه و خودخواسته بزرگوار باشيم.
حال جايگاه پول باتوجه به اين موارد كجاست؟ اگر تابع منطق باشيم، برخلاف باور عمومي، پول در نهايت به حرص و طمع منتهي نمي شود، بلكه برعكس، استفاده عاقلانه از پول مي تواند ما را در رسيدن به خودشكوفايي و بخشندگي ياري رساند. پول نمي تواند براي ما عشق بخرد، اما براي نيازهاي اساسي حياتي و امنيتي ما ضروري است.
پول به ما در نياز به احترام كمك مي كند و آن گاه كه همه نيازهاي 4 مرحله برآورده شد، مي تواند براي ما رهايي از تعلقات مادي را فراهم كند تا بتوانيم آنچه را كه مي خواهيم انجام دهيم و آن چيزي بشويم كه مي خواسته ايم.
مطالعات نشان مي دهد كه همگام با رضايت شغلي و عاطفي، امنيت مالي يكي از عواملي است كه فرسودگي جوانان را به بررسي ها نشان مي دهد عوامل روان شناختي كه متخصصان سالمندان تعويق انداخته، موجب طولاني شدن عمر مي شود براي پيشگويي طول عمر به كار مي برند، بررسي مشكلات مالي و مقروض بودن است كه مي تواند به عنوان عامل منفي، فرسودگي جسم را شتاب بخشد. احساس امنيت مالي و زندگي با اتكاي مالي بر خود به عنوان عامل مثبت شناخته شده است كه موجب به تعويق افتادن فرسودگي يك جوان شود. آن گونه كه مطالعات مي گويند، بايد آموخت چگونه مشكلات مالي را حل كرد و به اين ترتيب زندگي طولاني و همراه با موفقيت و سعادت بيشتري داشت.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14