(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 30 مرداد 1390- شماره 20005

كوتاه اقتصادي
رئيس جمهور: توزيع منابع بانكي بايد از حالت رانتي خارج شود
بهمني: ديگر مجوز تاسيس بانك خصوصي جديد نمي دهيم
فرزين: تمام درآمد يارانه ها هزينه شده است
هزينه ساخت و ساز مسكن 10 درصد بالا رفت
بحران مالي غرب همچنان بازار طلا را ملتهب نگه داشته است
شوراي رقابت: واگذاري بنگاه ها نبايد انحصار بازار را افزايش دهد
رشد جمعيت در مناطق روستايي كاهش يافته است
بهره برداري از 6 سد ملي در هفته دولت
فرمانده مرزباني ناجا: تعطيلي بازارچه هاي مرزنشينان به مصلحت نيست
معاونت سرمايه انساني رئيس جمهور: تفاهمنامه دوركاري هميشگي نيست
موافقت ايران با انعقاد قرارداد توسعه ميادين نفتي مشترك با عراق
رويترز: سياست تحريم غرب عليه ايران با شكست ديگري مواجه شد



كوتاه اقتصادي

¤ هيئت وزيران در راستاي تسريع در احداث ساختمان همايشهاي بين المللي، علي نيكزاد را به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهور براي اعمال اختيارات هيئت وزيران در خصوص احداث محل ساختمان همايش هاي بين المللي در تهران تعيين كرد.
¤ رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران گفت: ريشه قبيله گرايي در اقتصاد ايران بايد خشكانده شود. محمد نهاونديان در گفت وگو با مهر افزود: وقتي تأكيد بر روي توجيه اقتصادي پروژه ها در كشور مي شود، مقصود جلوگيري از قبيله گرايي ها در اقتصاد كشور است، به اين معنا كه يك پروژه، فارغ از اينكه انتصاب به چه فرد و گروهي دارد، اگر از توجيه اقتصادي برخوردار است، بايد تحت حمايت سيستم بانكي و صندوق توسعه ملي قرار گيرد.
¤ دولت نحوه تامين اعتبار لازم براي احداث آزاد راه قائم شهر- ساري به طول حدود 44 كيلومتر را با مشاركت بخش خصوصي تعيين كرد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، وزيران عضو كميسيون امور زيربنايي، صنعت و محيط زيست به وزارت راه و شهرسازي اجازه دادند براي اجراي آزاد راه شش خطه قائم شهر- ساري به طول حدود 44 كيلومتر، شامل احداث آزادراه و ايجاد تاسيسات جانبي خاص و نگهداري و بهره برداري از آن نسبت به انعقاد قرارداد مشاركت با شركت احداث، نگهداري و بهره برداري آزادراه قائم شهر- ساري اقدام كند. بر اين اساس، وزارت راه و شهرسازي پنجاه درصد منابع مالي لازم براي احداث آزادراه و تأسيسات جانبي خاص آن را از محل رديف اعتباري و فروش اوراق مشاركت در چارچوب مقرر در قوانين بودجه سالانه تامين و در مدت اجرا متناسب با پيشرفت كار و طبق مفاد قرارداد منعقده به حساب مشترك طرح واريز مي كند. طرف مشاركت نيز تامين پنجاه درصد باقي مانده منابع مالي لازم براي احداث آزادراه و تاسيسات جانبي خاص را تعهد و تامين و به حساب مشترك طرح واريز مي كند.
¤ رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار از تنظيم يكسري ساز و كارهايي در بازار سرمايه براي افزايش حجم معاملات فيوچر سكه خبر داد و گفت: دستورالعمل آپشن مراحل نهايي خود را در سازمان بورس مي گذراند.
¤ معاون وزير اقتصاد امسال را سال واگذاري سهام پالايشگاه ها اعلام كرد و گفت: در اين زمينه هماهنگي هايي با وزارت نفت صورت گرفته، همچنين كارهاي مربوط به واگذاري نيروگاه ها انجام شده است. اصغر ابوالحسني هستياني در گفت وگو با مهر با اشاره به اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي گفت: هم اكنون نوبت به بخش خصوصي است كه وارد عمل شود، زيرا دولت نقش خود را در اين زمينه انجام داده است.
¤ مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور با تشريح راهكارهاي جديد تامين مالي بخش آب، گفت: استفاده از 500 ميليون يورو منابع بانك توسعه اسلامي، 1000 ميليارد تومان اوراق مشاركت، بهره گيري از منابع صندوق توسعه ملي و بانك جهاني از جمله راهكارهاي تامين مالي بخش آب كشور در سال 90 است.

 



رئيس جمهور: توزيع منابع بانكي بايد از حالت رانتي خارج شود

رئيس جمهور، با تاكيد بر اينكه سيستم بانكي كشور بايد اصلاح شود گفت: توزيع منابع مالي و بانكي از حالت رانتي و رابطه اي خارج شود.
به گزارش ايسنا، محمود احمدي نژاد كه در مراسم معارفه وزير صنعت، معدن و تجارت سخن مي گفت، با تسليت فرارسيدن ايام شهادت حضرت علي(ع) به سخنان محرابيان در اين جلسه اشاره كرد و گفت: آقاي محرابيان جزو مديران شايسته و عالم كشور هستند و در طول فعاليت هاي دولت دهم و نهم كارهاي ماندگار و خوبي را انجام داده اند و انشاءالله اين كارها ادامه خواهد داشت.
رئيس جمهور با بيان اينكه دو وزارتخانه ادغام شده اند و وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت ايجاد شده است، گفت: در حال حاضر تصميم بر اين بوده كه اين ادغام صورت بگيرد و ممكن است 20 سال ديگر عده اي بيايند و بگويند كه بايد تفكيك شود، ولي اكنون تصميم بر ادغام بوده و اين كار صورت گرفته است و فعاليت هاي وزارتخانه سنگين تر شده است و اميدوارم كه آقاي غضنفري كه از مديران دلسوز و شايسته كشور هستند از همه ظرفيت هاي موجود براي پيشبرد امور استفاده كنند.
رئيس جمهور در بخش ديگري از صحبت هاي خود با بيان اينكه ما براي ساختن كشور نيازمند كار عالمانه، هدفمند و هم افزا هستيم، به نقش مردم در اين زمينه اشاره كرد و گفت: خوشبختانه تصوري كه ساليان طولاني حاكم بر مديريت بود كه كارها را بايد دولت تصدي كند، امروز به تاريخ پيوسته است و در واقع ذهنيت مديران و برنامه ريزان در اين ارتباط اصلاح شده است و اكنون كمتر كساني هستند كه اين تفكر را داشته باشند كه دولت بايد متصدي همه امور باشد و همه كارها را خود انجام دهد، سرمايه گذاري، واردات و صادرات را فقط خود دولت انجام دهد. همانطور كه گفتم اين ذهنيت اصلاح شده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه بايد كارها را به مردم بسپاريم و مردم در اين زمينه نقش آفريني كنند، گفت: شرايط براي كار عالمانه و هم افزا وجود دارد، داراي منابع مادي و مالي خوبي هستيم و در اين زمينه غني هستيم، پول كم نداريم، ولي بعضا شاهد احتكار منابع پولي و مالي هستيم.
وي همچنين با ابراز تاسف از برخي از احتكارها و مديريت هاي ناصحيح منابع مالي، گفت: مثلا كسي مي خواهد سرمايه گذاري كند و با 10واحد مي تواند اين كار را انجام دهد، ولي با 40 يا 50 واحد هزينه انجام مي دهد. يا فردي ثبت سفارش مي دهد و منابع دريافت مي كند، براي واردات كالايي، كالا را وارد مي كند و سود مي كند، ولي منابع را به بانك برنمي گرداند.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه سيستم بانكي كشور بايد اصلاح شود و توزيع منابع مالي و بانكي از حالت رانتي و رابطه اي خارج شود و عقود در آن اجرا شود، گفت: بخشي از كار نيز برعهده فعالان اقتصادي است، در هر كجا كار مي كنند، بايد فكر كنند كه براي يك مجموعه و هدف كار مي كنند.
احمدي نژاد با اشاره به تلاش مستكبران براي خدشه وارد كردن به فرهنگ ما از جمله فرهنگ كار و خدمت به مردم در طول ساليان سال، گفت: آنها تلاش كرده اند خدمت به جامعه را به حاشيه ببرند، گرچه با پيروزي انقلاب اسلامي بخش مهمي از تلاش هايي كه آنها كرده بودند، خنثي و اصلاح شد، ولي هنوز انگشت شمار افرادي را داريم كه مي گويند فلان كالا در انحصار ما باشد و ديگران وارد اين موضوع نشوند يا اينكه ما كالا را وارد كنيم و سود ببريم و توجهي به توليد داخل ندارند و اينكه چه ضربه اي به توليد داخل وارد مي شود.
وي در ادامه گفت: اگر هر فعال اقتصادي منابع خود را در چارچوب منابع ملي برنامه ريزي كند همه سود مي برند و كسي ضرر نمي كند. خوشبختانه اين روحيه در جمع وسيعي از فعالان اقتصادي وجود دارد و بايد همگاني و عملياتي شود. امروز قوانين خوبي وجود دارد و به لحاظ حقوقي نيز توليد و تجارت پشتيباني قوي دارد و براي كشور هم توليد، هم تجارت، هم صادرات و واردات لازم است، چرا كه اقتصاد يك مجموعه است و اگر توليد مي كنيم معناي آن نيست كه واردات نكنيم، اينها همه يك مجموعه اند.رئيس جمهور با اشاره به تحريم هاي دشمنان گفت: دشمن تحريم كرده؛ اما برخي از رفتارها بدتر از تحريم است، رفتارهايي كه تحت يك سلسله روابط و قالب هاي فكري آن را مي بينيم و ما بايد اين را بشكنيم و حركت به سمت جلو نيز كار شماست.احمدي نژاد در پايان ضمن تشكر از محرابيان وزير سابق صنعت و معدن و اهداي لوحي به وي، حكم غضنفري را براي وزارتخانه جديدالتاسيس به او اعطا كرد.

 



بهمني: ديگر مجوز تاسيس بانك خصوصي جديد نمي دهيم

رئيس كل بانك مركزي تاكيد كرد ديگر مجوز تاسيس بانك خصوصي جديد نمي دهيم.
محمود بهمني در گفت وگو با فارس با اشاره به پايان اولتيماتوم بانك مركزي براي افزايش سرمايه بانك هاي خصوصي و موسسات مالي و اعتباري اظهار داشت: طبق اعلام قبلي هر موسسه يا بانكي كه تا پايان تيرماه افزايش سرمايه نداده باشد، يك رتبه از اعتبار آن كاسته خواهد شد.
وي درباره بانك هايي كه تا پايان تيرماه افزايش سرمايه نداده اند، گفت: خوشبختانه تمام بانك هاي خصوصي موجود سرمايه خود را به 400 ميليارد تومان رسانده اند.
رئيس كل بانك مركزي در ادامه با تاكيد بر اينكه ديگر اين بانك مجوز تاسيس بانك خصوصي جديد صادر نخواهد كرد، افزود: امسال فقط مجوزهاي سال گذشته را بررسي مي كنيم و ديگر تقاضاي جديد را نمي پذيريم.
بهمني ادامه داد: هيچ بانك جديدي در سال جديد تاسيس نخواهد شد چرا كه برنامه بانك مركزي در اين خصوص تغيير كرده است.وي با تاكيد بر اينكه امسال مجوز بانك هايي كه پرونده آنها 2 سال در بانك مركزي بوده صادر خواهد شد، گفت: از اين پس بانك مركزي روي كيفيت بانك ها تمركز خواهد كرد و سعي مي كنيم كنترل را در تعداد بانك ها اعمال كنيم.
رئيس كل بانك مركزي در مورد نظارت بر موسسات مالي و اعتباري كه مجوز از بانك مركزي دريافت نكرده اند گفت: بانك مركزي به طور جدي پيگير برخورد با موسسات متخلف مالي و اعتباري غيرمجاز است.
بهمني در ادامه همچنين درباره تخلف بانك ها در اجرايي نكردن مصوبه بانك مركزي در مورد اخذ وثائق ضامن هاي غير كارمند رسمي، افزود: براساس تصميم اخير بانك مركزي تمامي بانك ها مكلف به اجراي اين دستورالعمل هستند و بايد وثائق ضامن هاي غيركارمند رسمي حتي تجار را بپذيرند.
رئيس كل بانك مركزي در مورد برخورد با بانك هاي متخلف گفت: بانك مركزي در صورت نياز اقدام به ارائه تذكر كتبي و برخورد قاطع با متخلفين خواهد كرد.
بهمني در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه اعلام نرخ تورم در روزهاي اخير از سوي شما موجب نقض ماده 54 قانون برنامه پنجم مبني بر اينكه از اين پس بايد مركز آمار شاخص هاي اقتصادي از جمله نرخ تورم را اعلام كند، نمي شود؟ گفت: مركز آمار هم مي تواند نرخ تورم را اعلام كند و بانك مركزي كاري به اين مسئله ندارد.
وي درباره اينكه از اين به بعد بانك مركزي نرخ تورم را اعلام خواهد كرد يا خير؟ افزود: در روزهاي اخير به دليل اينكه برخي ارقام بالاتر را براي تورم تيرماه عنوان مي كردند بنده نرخ تورم محاسبه شده در بانك مركزي را اعلام كردم.
رئيس كل بانك مركزي همچنين در بخش ديگري از اين گفت وگوبا تكذيب برخي اخبار مبني بر اينكه تغييرات اخير شوراي پول و اعتبار به خاطر اختلاف فكري اين افراد با بانك مركزي بوده است، تصريح كرد: علاوه بر اينكه زمان عضويت اين افراد تمام شده بود خودشان نيز تمايلي به ادامه همكاري نداشتند.
بهمني در همين ارتباط اشاره كرد: افراد خارج شده از شوراي پول و اعتبار بارها تاكيد كرده بودند كه نبودنشان مسئله اي ندارد.
وي در پاسخ به برخي اظهارات مبني بر اينكه با ورود افراد جديد به شوراي پول و اعتبار احتمال طرح مجدد پيشنهاد تغيير در بسته سياستي-نظارتي به خصوص نرخ سود وجود دارد، بيان كرد: خير اصلا اين تغييرات ارتباطي با بازنگري در بسته سياستي-نظارتي ندارد چرا كه منطق هيچ وقت در اين خصوص تغيير نمي كند.
رئيس كل بانك مركزي درباره احتمال تغيير نرخ سود تا پايان سال 90 نيز گفت: اصلا معلوم نيست كه بخواهيم در ماه هاي آينده اين نرخ ها را تغيير دهيم.
وي افزود: بايد شرايط اقتصادي و تورمي در ماه هاي آينده را بررسي كنيم تا به اين نتيجه برسيم كه تغييراتي را در بسته سال 90 اعمال كنيم.

 



فرزين: تمام درآمد يارانه ها هزينه شده است

دبير ستاد هدفمندسازي يارانه ها تاكيد كرد: تمامي درآمد ناشي از هدفمند كردن يارانه ها به اضافه تنخواه قانوني ابتداي اجراي قانون در قالب، بازپرداخت نقدي و تسهيلات به بخش صنعت هزينه شده است.
محمدرضا فرزين در گفت وگو با ايسنا درباره بحث هايي كه راجع به درآمد 60ميليارد دلاري هدفمند كردن يارانه ها كه عنوان شده اظهار كرد: درآمد هدفمند كردن در اين مدت 60ميليارد دلار نبوده است، بلكه وزير اقتصاد اين رقم را به نقل از برآوردهاي كارشناسي صندوق بين المللي پول و نه اعلام رسمي اين صندوق، براي يك سال عنوان كرده بود. اما گويا اين امر با سوءبرداشت مواجه شده است.
وي ادامه داد: صندوق بين المللي پول براساس برآوردهاي كارشناسي و تحليلي كه از منافع اجراي اين قانون در ايران داشته در گزارش تحليلي خود اين منافع را مجموعا براي يك سال 60 ميليارد دلار برآورد كرده بود.
دبير ستاد هدفمند كردن يارانه ها تاكيد كرد: تمامي درآمد حاصل از هدفمندي تاكنون به صورت بازپرداخت نقدي و تسهيلات به بخش صنعت پرداخت شده است؛ علاوه بر اين در ابتداي واريز يارانه نقدي، طبق قانون دولت رقمي را به صورت تنخواه برداشت كرده است.
به گفته فرزين با محاسبه هزينه هايي كه تاكنون از محل درآمد يارانه هاي نقدي پرداخت شده مي توان به رقم دقيق درآمدهاي ناشي از هدفمند كردن يارانه ها دست يافت.
وي ادامه داد: هر آنچه كه تاكنون از محل هدفمند كردن يارانه ها درآمد داشته ايم به اضافه تنخواه ابتدايي هزينه شده است و حساب و كتاب در اين باره شفاف است.

 



هزينه ساخت و ساز مسكن 10 درصد بالا رفت

معاون وزير راه و شهرسازي از افزايش 10 درصد هزينه ساخت و ساز مسكن در كشور خبر داد و گفت: اين ميزان افزايش را طبيعي مي دانيم.
سيدمحمود فاطمي عقدا در گفتگو با مهر با رد افزايش 20 درصدي قيمت ساخت و ساز مسكن در ماه هاي گذشته، اظهار داشت: قيمت ساخت و ساز در مجموع حدود 10 درصد افزايش داشته كه اين ميزان هم طبيعي است و حتي از نرخ تورم ساليانه هم كمتر است و اين موضوع يكي از ويژگي هاي مسكن مهر به شمار مي رود.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: ا فزايش قيمتي بالاتر از اين حد پيش بيني شده در قراردادها اتفاق نيفتاده است كه نياز به اقدام خاصي داشته باشد.
پس از اجراي هدفمندي يارانه ها و افزايش هزينه حامل هاي انرژي و سوخت، توليدكنندگان مصالح ساختماني اعلام كردند كه هزينه هاي آنها با افزايش زيادي روبرو شده است، در اين ميان توليدكنندگان آجر و بلوك بيش از سايرين در معرض افزايش هزينه ها قرار گرفتند.
پس از گذشت چند ماه از اجراي اين طرح، ايرج رهبر رئيس كانون سراسري انبوه سازان در گفتگويي از افزايش 20 درصدي قيمت ساخت و ساز خبر داده و گفته بود: انبوه سازان براي قراردادهاي آينده مسكن مهر ابراز نگراني مي كنند.
از آنجايي كه انبوه سازان مجري ساخت مسكن مهر كه يكي از بزرگترين پروژه هاي مسكن سازي در كشور است به شمار مي روند؛ بنابراين اعلام افزايش قيمت، نگراني هايي را براي هزينه هاي ساخت و ساز مسكن در كشور بوجود آورد.
اما وزير راه و شهرسازي اظهار داشت قراردادهاي آينده مسكن مهر در 3 ماهه چهارم سال بسته مي شود و تمامي شرايط براي ساخت مسكن مهر مدنظر قرار مي گيرد؛ بنابراين انبوه سازان مشكلي براي ساخت مسكن مهر در آينده هم ندارند.

 



بحران مالي غرب همچنان بازار طلا را ملتهب نگه داشته است

ادامه بحران مالي غرب خصوصا كاهش رشد اقتصادي منطقه يورو، و به ويژه كاهش رشد اقتصادي آلمان و فرانسه و وضع اقتصادي آمريكا موجب انتقال سرمايه ها به سمت خريد طلا شده است.
رئيس اتحاديه كشوري طلا، جواهرات، نقره، سكه و صراف با اعلام مطلب فوق افزود: از طرفي افزايش تورم در كشورهاي در حال توسعه موجب شد كه قيمت طلا براي اولين بار به ركورد هزار و 868 دلار برسد و روز شنبه هر اونس طلا در بازارهاي مالي هزار و 852 دلار شد كه در يك هفته گذشته 105 دلار افزايش و در يك ماه گذشته 250 دلار افزايش قيمت يعني 15 درصد رشد قيمت داشته است.
محمد كشتي آراي در گفت وگو با ايسنا با بيان اين كه پيش بيني مي شود هر اونس طلا به دو هزار دلار برسد، گفت: بازار داخل با وجود كاهش تقاضا، با افزايش هيجانات قيمت هاي خارجي بار ديگر تحت تاثير قيمت جهاني طلا و سكه قرار گرفت و قيمت طلاو سكه افزايش پيدا كرد.
وي افزود: به طوري كه روز شنبه سكه طرح قديم 520 هزار تومان، سكه طرح جديد 510 هزار تومان، نيم سكه 255 هزار تومان، ربع سكه 135 هزار تومان و سكه گرمي 76 هزار تومان شد.
هم چنين يك مثقال طلاي 17 عيار 225 هزار و 500 تومان، يك مثقال طلاي 18 عيار 238 هزار تومان و يك گرم طلاي 18 عيار 52 هزار تومان عرضه شد.
كشتي آراي تاكيد كرد: اين اعداد و ارقام براي اولين بار براي طلاو سكه رقم مي خورد، نرخ دلار نيز مقداري بالا رفته اما هنوز التهابي نيست.
بر اين اساس ديروز دلار در بازار داخلي هزار و 182 تومان، يورو هزار و 715 تومان و پوند هزار و 950 تومان بود.
البته بنا به اعلام اتحاديه طلا، جواهرات، نقره، سكه و صراف تهران سكه طرح قديم ديروز 515 هزار تومان، سكه طرح جديد 507 هزار تومان، نيم سكه 253 هزار تومان، ربع سكه 133 هزار تومان و سكه هاي گرمي 76 هزار تومان بود.
از روز پنج شنبه تاكنون شاهد افزايش 20 هزار توماني هستيم، به گونه اي كه قيمت سكه طرح قديم در روز پنج شنبه 495 هزار تومان، سكه طرح جديد 486 هزار تومان، نيم سكه 246 هزار تومان، ربع سكه 129 هزار تومان، سكه گرمي 74 هزار تومان و هر گرم طلاي 18 عيار 50 هزار و 141 تومان بود.
قيمت سكه طرح قديم ديروز در بازار 525 هزار تومان، سكه طرح جديد 515 هزار تومان، نيم سكه 258 هزار تومان، ربع سكه 136 هزار تومان و سكه گرمي 79 هزار تومان بود.
هم چنين هر گرم طلاي 18 عيار 52 هزار و 600 تومان است.
به گفته كارشناسان طلا، بازار طلا دچار شوك شده است و افزايش قيمت ها هم چنان ادامه دارد.
در عين حال يك كارشناس اقتصاد بين الملل شكسته شدن خط مقاومت 1800 دلاري طلا را كاملا غيرعادي مي داند و نسبت به فرصت طلبي هاي سوداگرانه در اين فضا هشدار مي دهد.
شاهين شايان آراني در گفت وگو با فارس با اعتقاد بر اينكه بازار طلا حباب دارد اظهار داشت: امكان سقوط قيمت طلا با همان شتاب رشد وجود دارد.

 



شوراي رقابت: واگذاري بنگاه ها نبايد انحصار بازار را افزايش دهد

شوراي رقابت تاكيد كرد كه در واگذاري بنگاه ها و سهام شركت ها از سوي دولت بايد به نحوي عمل شود كه درجه تمركز و درجه انحصار در بازار كالاها و خدمات مربوط، افزايش نيابد.
به گزارش ايسنا اين شورا در هفتادوپنجمين جلسه شوراي خود پس از بحث و بررسي در مورد واگذاري بنگاه هاي دولتي و سهام شركت ها توسط دولت و نيز قيمت گذاري حامل هاي انرژي مقرر كرد در اجراي ماده 47 و بند 20 ماده يك قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي در واگذاري بنگاه ها و سهام شركت ها بايد به نحوي عمل شود كه درجه انحصار و تمركز در بازار كالاها و خدمات مربوط، افزايش نيابد.
همچنين در اين جلسه مقرر شد در اجراي بند 5 ماده 58 قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و تكليف شوراي رقابت در تصويب دستورالعمل تنظيم قيمت، مقدار و شرايط دسترسي به بازار كالاها و خدمات انحصاري و با توجه به اين كه بازار حامل هاي انرژي از مصاديق بازارهاي انحصاري است، لازم است پيش نويس پيشنهادي دستورالعمل قيمت از سوي ستاد هدفمندي يارانه ها براي شوراي رقابت ارسال تا تصميم مقتضي اتخاذ شود.

 



رشد جمعيت در مناطق روستايي كاهش يافته است

رشد جمعيت روستايي كشور طي 20 سال گذشته كاهش يافته و از 21/1درصد طي سالهاي 85-1370 به منهاي 44/0 درصد در سالهاي 85-1375 رسيده است.
به گزارش ايرنا، رشد منفي جمعيت در تمام مناطق روستايي كشور طي دو دهه مشاهده مي شود به طوري كه فقط 5 استان كشور با رشد مثبت جمعيت مواجه بوده اند.
مناطق روستايي استانهاي سيستان و بلوچستان، فارس، كهگيلويه و بويراحمد، كرمان و هرمزگان با اينكه داراي رشد مثبت جمعيت بوده اند اما طي سالهاي ياد شده رشد جمعيت هم در آن مناطق نسبت به دوره هاي گذشته، افول كرده است.
رشد جمعيت طي سالهاي ياد شده در استانهاي سيستان و بلوچستان از 05/3 به
71/2درصد، فارس از 91/0به 18/0، كهگيلويه و بويراحمد از 83/2به 04/0، كرمان از 83/1به 54/1و هرمزگان از 08/3 به
85/1درصد كاهش يافته است.
به عبارتي جمعيت مناطق روستايي كشور به طور عام روند منفي جمعيتي را سپري كرده است كه بخشي از اين كاهش مي تواند به علت كاهش زاد و ولد و بخشي ديگر به علت مهاجرت و جستجوي كار جمعيت باشد.
استانهاي يزد، تهران و چهارمحال بختياري از جمله استانهايي هستند كه كاهش رشد جمعيت مناطق روستايي در آنها بسيار محسوس است به طوري كه رشد جمعيت در مناطق روستايي اين استانها به ترتيب از 15/4 به منهاي 92/0، از 26/2به منهاي 07/2و از 2/3به منهاي 61/0 درصد رسيده است.
براساس گزارش مركز آمار ايران، تعداد آباديهاي كشور در سال 1365 برابر با 65 هزار و349 آبادي بود كه در سال 1385 اين تعداد به 63 هزار و904 آبادي رسيده است.
كاهش تعداد آبادي هاي كشور در حالي است كه تعداد شهرهاي كشور از 494 شهر در سال 1365 به يك هزارو12شهر درسال 1385 رسيده است.
تعامل هرچه بيشتر مناطق شهري و روستايي، افزايش سواد در ميان زنان روستايي، وجود خانه هاي بهداشت در جهت دادن آگاهي به جمعيت زنان روستايي براي پيشگيري از حاملگي هاي ناخواسته، عدم رونق بخش كشاورزي و مهاجرت كه به دليل توزيع ناعادلانه امكانات رخ مي دهد و منجر به ماندگاري جمعيت روستايي در شهرها شده است مي تواند مهمترين علل كاهش جمعيت روستايي كشور باشد.همچنين بعد خانوار (اندازه خانوار) در مناطق روستايي كشور نشان مي دهد كه تعداد خانوارهاي هفت نفره و بيشتر از 04/34 درصد در سال 1365 به
38/13درصد در سال 1385 رسيده است.
كاهش ياد شده به علت كاهش ميزان زاد و ولد در ميان خانوارها است به طوري كه خانوارها تمايل به فرزندآوري نظير گذشته ندارند و در نتيجه خانوارهاي با جمعيت بالا كاهش يافته است.

 



بهره برداري از 6 سد ملي در هفته دولت

6 سد ملي همزمان با هفته دولت آبگيري و بهره برداري از آنها آغاز مي شود.
روابط عمومي وزارت نيرو طي اطلاعيه اعلام كرد: حجم كل مخزن اين 6 سد 599 ميليون و 160 هزار متر مكعب و مجموع آب قابل تنظيم آنها 329 ميليون و 600 هزار متر مكعب است.
اين تعداد سد شامل سد خاكي ماشكيد 1 (عليا) از نوع خاكي در استان سيستان و بلوچستان واقع شده و حجم مخزن آن 67 ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم اين سد بيش از 15 ميليون متر مكعب است.
سد «شميل ونيان» خاكي با هسته رسي در استان هرمزگان نيز داراي حجم مخزن 126 ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم 66 ميليون و 100 هزار متر مكعب است.
سد «رامهرمز (جره)» نيز كه از نوع خاكي با هسته رسي است در استان خوزستان قرار گرفته و داراي 180 ميليون متر مكعب حجم مخزن و 100 ميليون و 800 هزار متر مكعب آب قابل تنظيم است. همچنين سد بتوني وزني «اسديه (دهانه رزه بيرجند)» در استان خراسان جنوبي نيز داراي حجم مخزني معادل 24 ميليون و 160 هزار مترمكعب و آب قابل تنظيم هفت ميليون و 300 هزار متر مكعب است.
سدهاي خاكي با هسته رسي «خوانسار (باغكل)» در استان اصفهان با حجم مخزن پنج ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم 4 ميليون و 540 هزار متر مكعب و آق چاق (آغ چاي) در استان آذربايجان غربي با حجم مخزن 197 ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم 135 ميليون و 800 هزار متر مكعب از ديگر سدهاي ملي قابل بهره برداري در هفته دولت امسال هستند.
سازمان حسابرسي روش هاي وزارت نيرو را تاييد كرد
وزير نيرو با تشريح مكانيزم فروش اموال و دارايي هاي اين وزارتخانه به مبلغ 50 هزار ميليارد تومان، گفت: سازمان حسابرسي روش هاي وزارت نيرو را براي فروش اموال و دارايي ها براي پرداخت بدهي ها تاييد كرده و بخشي از آن را به معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي فرستاده است.
مجيد نامجو در گفت وگو با فارس در پاسخ به اين سؤال كه ظاهرا فروش اموال وزارت نيرو و دارايي ها به ميزان 5 هزار ميليارد تومان به جريان افتاده است افزود: فروش اموال و دارايي ها يك مكانيزم و چرخه وسيعي دارد كه بايد انجام شود.
وي ادامه داد: ابتدا بايد بدهي هاي خود را از طريق ذيحساب هاي شركت ها احصا كنيم و مديران عامل شركت ها آن را امضا كنند تا اين بدهي توسط وزارت نيرو تاييد و نامه آن به سمت معاونت نظارت راهبردي ارائه شود.
نامجو اضافه كرد: براي تحقق اين بدهي ها معاونت نظارت راهبردي يك سامانه جديد ايجاد كرده است و سازمان حسابرسي را گذاشته كه اين بدهي ها را رسيدگي كند.
وزير نيرو تاكيد كرد: سازمان حسابرسي ساز و كار خود را دارد و بايد دوباره يك تيم را بفرستد و دفاتر و اسناد را ببينند و ملاحظات خود را عمل كنند. در اين ميان خوشبختانه اين كار رخ داده و سازمان حسابرسي هم روش هاي وزارت نيرو را تاييد و بخشي از آن را به معاونت نظارت راهبردي فرستاده است.
وي اضافه كرد: معاونت نظارت راهبردي هم بايد اين ها را بلافاصله به وزارت اقتصاد اعلام كند كه اين بدهي ها مورد تاييد است و به عنوان بدهي دولت تلقي مي شود و وزارت اقتصاد ساز و كار ماده 35 قانون را براي ما عمل كند.
نامجو گفت: در ماده 35 هم اين اجازه را دولت داده است كه وزارت نيرو اموال و دارايي ها را شناسايي كند و اجازه فروش و عرضه اين ها را در بورس، فرابورس و مزايده داده و اين كه قيمت گذاري شود.

 



فرمانده مرزباني ناجا: تعطيلي بازارچه هاي مرزنشينان به مصلحت نيست

فرمانده مرزباني ناجا با بيان اينكه تعطيلي بازارچه هاي مرزنشينان به مصلحت حوزه هاي مرزي نيست درباره كنترل بازارچه هاي رسمي در مرزها گفت: نظارت بر شناورها در حوزه دريا با مشكلات همراه است.
سردار حسين ذوالفقاري درباره احتمال تعطيل شدن بازارچه هاي مرزنشينان، اظهار كرد: اين موضوع به صورت رسمي اعلام نشده است اما ما هم شنيده ايم كه برخي از مراجع ذيربط نظرشان اين است كه اين بازارچه ها تعطيل شود چون معتقدند كه ممكن است در اين بازارچه ها قاچاق كالا نيز صورت گيرد.
وي با بيان اينكه ممكن است تخلفات جزيي در اين بازارچه ها رخ دهد، افزود: مي توان اين تخلفات را كنترل كرد چون نمايندگان استانداري و مرزباني در اين مناطق حضور دارند.
ذوالفقاري با بيان اينكه بيشتر كالاهايي كه در اين بازارچه ها تبادل مي شود، مايحتاج عادي است، افزود: نظر ما اين است كه اگر اشكالي در بازارچه ها وجود داشته باشد توسط نمايندگان استان و شوراي تامين استان قابل حل است اما اگر بازارچه ها تعطيل شود به مصلحت حوزه هاي مرزي نيست چرا كه بخشي از مردم مرزنشين كه تا ديروز عبور غيرمجاز از مرزها داشتند امروز با كمترين درآمدي كه در اين بازارچه ها دارند، راضي هستند.
به گزارش ايسنا وي خاطرنشان كرد: در مواردي كه به طور موقت اين بازارچه ها را تعطيل كرديم ديديم كه هم مردم و هم مسئولان در اين باره اعتراض داشتند.

 



معاونت سرمايه انساني رئيس جمهور: تفاهمنامه دوركاري هميشگي نيست

به تازگي وزارت تازه تاسيس كار، تعاون و رفاه اجتماعي در بخشنامه اي از كارمندان دوركار خود خواسته است به محل كارشان برگردند.
در اين زمينه معاون راهبردي منابع انساني معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور تاكيد كرد كه درخواست بازگشت نيروهاي دوركار به محل كارشان براساس تصميم مدير اين وزارتخانه بوده و بلااشكال است.
هاجر تحريري نيك صفت در گفت وگو با ايسنا با بيان اين كه تصميم گيري درباره نيروهاي دوركار به مسئول هر بخش مانند وزارتخانه بستگي دارد گفت: وزير كار سابق در يك شرايطي مي توانست افراد را دوركار كند، اما الان شرايط طوري است كه به حضور آن ها نياز دارد.
وي افزود: در حال حاضر 3 وزارتخانه ادغام شده اند و نيروها بايد ساماندهي شوند، بنابراين هيچ اشكالي ندارد كه از نيروها خواسته شود به سر كارشان برگردند.او ادامه داد: حتي در تفاهم نامه دوركاري هم گفته نشده كه يك كارمند براي هميشه دوركار مي شود، بنابراين براساس اقتضائات خاص مي توان از نيروي كار خواست به شرايط قبلي خود بازگردد.

 



موافقت ايران با انعقاد قرارداد توسعه ميادين نفتي مشترك با عراق

مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي از تفاهم كلي براي امضاي قراردادي با عراقي ها به منظور توسعه ميادين مشترك خبر داد.
مهدي فكور در گفت وگو با خبرگزاري فارس از موافقت كلي ايران با انعقاد قرارداد مشترك با كشور عراق به منظور توسعه ميدان هاي مشترك با اين كشور خبر داد.
وي ادامه داد: در حال حاضر اين قرارداد در دستور كار شركت ملي نفت ايران قرار گرفته است و جزئيات آن بررسي مي شود.
مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي با اشاره به اينكه تنها بر سر كليات اين قرارداد با عراقي ها به تفاهم رسيديم تصريح كرد: ما آماده امضاي اين قرارداد هستيم و بحث هاي حقوقي و جزئيات آن نيز در شركت ملي نفت بررسي مي شود اما مشكلي بر سر امضاي قرارداد وجود ندارد.
فكور خاطرنشان كرد: در حال حاضر منتظر اعلام آمادگي از طرف عراق هستيم كه به دليل تغيير در كابينه زمان امضاي اين قرارداد تغيير پيدا كرده است.
ايران با كشور عراق در سه ميدان «نفت شهر»، «پايدار غرب» و «دهلران» مشترك است.

 



با بهره برداري از واحد جديد توليد بنزين در اراك
رويترز: سياست تحريم غرب عليه ايران با شكست ديگري مواجه شد

شركت نفتي سينوپك چين اعلام كرد بهره برداري آزمايشي از يك واحد جديد توليد بنزين در پالايشگاه اراك ايران را آغاز كرده است.
به گزارش فارس به نقل از رويترز، شركت سينوپك چين اعلام كرد بهره برداري آزمايشي از واحد پالايش پالايشگاه اراك را آغاز كرده است.
اين واحد جديد پالايشگاهي بيشتر به توليد بنزين اختصاص دارد. ايران كه يكي از بزرگترين توليدكنندگان نفت خام جهان به شمار مي رود در نظر دارد با توسعه ظرفيت پالايشگاهي خود ضمن تامين نياز داخلي از خام فروشي نفت جلوگيري كند.
بهره برداري از اين واحد شكستي براي سياست تحريم غرب عليه ايران تلقي مي شود. آمريكا و اروپا از تيرسال گذشته خارج از چارچوب سازمان ملل هرگونه سرمايه گذاري و مشاركت شركتهاي غربي در بخش نفت و گاز ايران را ممنوع كرده اند. اين اقدام فرصت بيشتري براي شركت هاي شرقي و به ويژه چيني فراهم آورده است.
ايران قصد دارد ظرفيت توليد بنزين در پالايشگاه اراك را روزانه 70 هزار بشكه افزايش دهد. شركت سينوپك چين بدون توجه به تحريمهاي آمريكا به فعاليت در ايران ادامه مي دهد. اين شركت همچنين بيش از 2 ميليارد دلار براي توسعه ميدان نفتي يادآوران سرمايه گذاري كرده است. قرارداد اين پروژه اواخر سال 2007 به امضاي دو طرف رسيده است.
سينوپك بزرگترين شركت پالايشگاهي آسيا به شمار مي رود و از ابتداي ساي 2011 واردات ميعانات گازي را از ايران آغاز كرده است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14