(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 8 بهمن 1390- شماره 20129

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
بررسي فوري طرح قطع صادرات نفت به اروپا در مجلس
خطيب جمعه تهران: مسئولان بايد خيلي زودتر با ماجراي سكه و دلار برخورد مي كردند
صبح پنجشنبه تروريست ها 11زائر ايراني را در سوريه ربودند
تحريم هاي اروپا عليه ايران بر روي كاغذ باقي ماند
هشدار معاون وزير خارجه درباره پيامدهاي همراهي برخي كشورهاي منطقه با تحريم نفتي ايران
قدرداني رژيم صهيونيستي از اقدام ضدايراني دولت آذربايجان
كوتاه از انتخابات
بولتون : معافيت از شركت در تحريم ايران تقاضاي بسياري از كشورهاست
اعمال تحريم هاي بيشتر هيچ كمكي به حل مسئله هسته اي ايران نمي كند
برژينسكي: تشديد تحريم ها عليه ايران بازي با آتش است
رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا: مناقشه با ايران پيامدهاي ناگواري خواهد داشت



بررسي فوري طرح قطع صادرات نفت به اروپا در مجلس

مجلس شوراي اسلامي اين هفته طرح قطع صادرات نفت به اروپا را بررسي و تصويب خواهد كرد.
در اين رابطه حجت الاسلام حسين ابراهيمي گفت: در شرايط فعلي اروپا و شرايط اقتصاد جهاني حتي سخن گفتن از تحريم نفت ايران يك عمل جاهلانه و احمقانه است. در اين چند روز اخير شاهد بوديم كه حرف زدن از تحريم عرصه را بر اروپا تنگ كرد و به نوعي در تامين سوخت اروپا مشكل ايجاد شد و ديديم كه حرف زدن از اين موضوع براي اروپا مشكل ايجاد كرد، چه رسد به آنكه بخواهد اقدام عملي در اين رابطه انجام دهد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: تا روز يكشنبه، مجلس شوراي اسلامي بايد يك طرح دو فوريتي را به تصويب برساند و ما فروش نفت خود را به اروپا از همين هفته قطع كنيم لذا به دنبال اين هستيم كه از همين هفته آينده صادرات نفت به اروپا را قطع كنيم و براي اين كار يك طرح دو فوريتي را آماده خواهيم كرد.
وي ادامه داد: سخن از تحريم نفت ايران قطعا يك جنگ رواني است و در اصل آنها نفت ايران را هنوز تحريم نكرده اند و به بهانه هاي گوناگون فعلا آن را به تعويق انداخته اند لذا خود اروپا بر انجام اين تحريم ها كاملا مردد است و به نوعي به دنبال فرافكني و بازي با افكارعمومي است.
وي ادامه داد: معتقدم عربستان امروز دچار بحران هاي داخلي است و معلوم نيست حكومت عربستان تا چه زماني ماندگار باشد، چه آنكه مي بينيم دولت هاي ديكتاتور ديگر منطقه نيز يكي پس از ديگري سقوط مي كنند لذا اين سوال را بايد از اروپا پرسيد كه چگونه مي تواند بر روي حكومتي كه در معرض خطر سقوط است، حساب باز كند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: عربستان در صدور نفتي كه هم اكنون براي توليد و صدور آن به اپك متعهد شده است، با مشكل مواجه است، با اين حال چگونه مي تواند جايگزين نفت ايران شود؟ علاوه بر اين نفت ها بايد از تنگه هرمز و خليج فارس عبور كند، لذا به نظر مي آيد كه دشمنان به خوبي نمي توانند اوضاع را رصد كنند، بنابراين بايد تاكيد كنم كه عربستان توانايي اين كار را ندارد.
در همين ارتباط حسين نجابت عضو كميسيون انرژي مجلس نيز عنوان كرد: در حال حاضر كشورهاي اروپايي فقط 17 درصد نفت ايران را خريداري مي كنند و در صورتي كه آن ها نفت ايران را تحريم كنند هيچ ضربه اي به كشورما وارد نمي شود و با توقف فروش نفت ايران به اروپا آن ها لطمه بزرگي خواهند خورد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: با بررسي توقف فروش نفت ايران به اروپا جمهوري اسلامي ايران در يك سياست پيشگيرانه و تهاجمي نفت خود را به كشورهاي اروپايي به خصوص اروپاي غربي نمي فروشد.
نجابت خاطر نشان كرد: در حال حاضر كشورهاي آسياي ميانه و بسياري از كشورهاي مختلف دنيا تقاضا براي خريد نفت جمهوري اسلامي ايران را داده اند.
وي اظهار داشت: در جلسه هفته آينده مجلس شوراي اسلامي بحث ساماندهي بازار ارز و طلا و همچنين مسئله تحريم در دستور كار مجلس قرار خواهد داشت كه نمايندگان به بررسي و تصميم گيري براي اين موضوع مي پردازند.
«حسن غفوري فرد» از ديگر اعضاي كميسيون انرژي مجلس نيز از تهيه طرح توقف فروش نفت ايران به اروپا خبر داده و اعلام كرده است كه اين طرح در جلسه علني روز يكشنبه مجلس بررسي مي شود.
براساس اين طرح دولت مكلف به توقف فروش نفت به اروپا پيش از آغاز تحريم نفتي ايران از سوي اتحاديه اروپا است.
مويد حسيني صدر عضو هيئت رئيسه كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي هم با اشاره به تصميم اتحاديه اروپا براي تحريم نفتي كشورمان گفت: برخي از نمايندگان مجلس خواستار قطع صادرات نفت كشورمان به كشورهاي اتحاديه اروپا هستند؛ اين تصميم در شرايط كنوني و فصل سرما در اروپا، قطعا ضربه زيادي را متوجه دولت هاي اروپايي خواهد كرد.
وي در اين زمينه افزود: با توجه به نياز اروپايي ها به نفت كشورمان، اگر اين اقدام صورت پذيرد، آنها غافلگير خواهند شد.
حسيني صدر با بيان اينكه بايد در مورد قطع صادرات نفت ايران به اتحاديه اروپا هوشمندانه عمل كرد، اظهار داشت: اروپا در حال حاضر دچار بحران هاي شديد داخلي از جمله گراني و تورم بالا و همچنين اعتراضات مردمي است و اين اقدام مجلس ايران اين بحران ها را دو چندان خواهد كرد.
«اروپايي ها هرگز نمي توانند نفت كشور ديگري را جايگزين نفت با كيفيت ايران كنند؛ عربستان هم اگر اعلام كرده كه مي تواند نفت خود را جايگزين نفت ايران كند، اقدام نابخردانه اي كرده است چرا كه اولا توان كمك نفتي به اروپا را ندارد و ثانيا با اعتراضات داخلي مواجه خواهد شد».عضو هيئت رئيسه كميسيون انرژي مجلس در پايان تاكيد كرد: قطعا طرح قطع صادرات نفت ايران به اروپا، جزو طرح هايي خواهد بود كه با رأي بالايي توسط مجلس هشتم تصويب شده است.
سيدعماد حسيني سخنگوي همين كميسيون نيز در اين زمينه افزود: بازي با سومين قدرت نفتي جهان، بازار معاملات نفت و انرژي جهان را تحت تاثير مستقيم قرار مي دهد و اروپا نيز از اين تاثيرات شديد در امان نخواهد بود.
سخنگوي كميسيون انرژي مجلس تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي درصدد تصويب طرحي است كه براساس آن ايران صادرات نفت به اتحاديه اروپا را متوقف خواهد كرد، اقدامي كه در گام اول سه كشور ايتاليا، اسپانيا و يونان را به عنوان واردكنندگان عمده نفت ايران، فلج خواهد كرد.
وي همچنين تاكيد كرد كه متضرر اصلي جنگ نفتي ايران و اتحاديه اروپا قطعا اروپا خواهد بود چرا كه اين كشورها دچار چالش هاي فراوان داخلي هستند و با قطع شدن صادرات نفت ايران به اين اتحاديه، فشارها و بحران هاي داخلي در اتحاديه اروپا افزايش خواهد يافت.
محمداسماعيل كوثري عضو كميسيون امنيت مجلس هم هشدار داد: ما اعلام كرده ايم كه اگر نگذارند نفت ما صادر شود، اجازه صادرات نفت كشورهاي ديگر از تنگه هرمز را نمي دهيم.

 



خطيب جمعه تهران: مسئولان بايد خيلي زودتر با ماجراي سكه و دلار برخورد مي كردند

امام جمعه موقت تهران به مهلت 6 ماهه اتحاديه اروپا اشاره كرد و گفت: چرا از هم اكنون تحريم را آغاز نكردند؟ دليل اين است كه خود گرفتار هستند و بحران ، كشورهاي اروپايي را فرا گرفته است. هدف اروپا تاثير روي انتخابات است.
به گزارش فارس، آيت الله سيد احمد خاتمي امام جمعه موقت تهران در خطبه هاي ديروز نماز عبادي سياسي جمعه تهران،به تحريم خريد نفت از سوي اتحاديه اروپا اشاره و تصريح كرد: در اين زمينه 7 نكته وجود دارد؛ نكته اول اينكه اين موضوع تازگي ندارد و آنها شق القمر نكردند.
آيت الله خاتمي با اشاره به فرموده مقام معظم رهبري مبني بر اينكه ما در شرايط شعب ابيطالب نيستيم بلكه در زمان بدر قرار داريم، گفت: زماني كه دنيا عليه ما جنگ احزاب به راه انداخته ما همچنان كه در جنگ بدر 313 نفر بر هزار نفر غلبه كردند به ياري خداوند پيروز خواهيم شد.
آيت الله خاتمي گفت: از ويژگي هاي انقلاب اسلامي فرصت سازي است؛ از دل تحريم هاي بيش از 30 سال پيشرفت هاي خيره كننده هسته اي بيرون آمد. اميدواريم همين تحريم ها سبب شود ملت ما به سمت اقتصاد منهاي نفت ، خيز بردارد و اين امر مهم توسط مردم محقق خواهد شد اما راهش اين است كه به توليد بها داده شود.
وي بر همين اساس توليد را رمز رشد و موفقيت اقتصاد دانست و اظهار داشت: بايد مشكلات توليدگران بيشتر برطرف شود چرا كه در اين صورت هم كشور آباد خواهد شد و هم بيكاري علاج مي شود. همچنين تودهني محكمي به تحريم كنندگان خواهد بود.
آيت الله خاتمي تصريح كرد: حداكثر 17 درصد نفت ما را كشورهاي اروپايي و بويژه اسپانيا، ايتاليا، يونان و فرانسه خريداري مي كنند كه در حال حاضر غرق در مشكلات خود هستند.
امام جمعه موقت تهران در عين حال به بدهي هاي هزار ميلياردي برخي كشورها در اروپا اشاره كرد و يادآور شد: كشورهاي اروپايي با تحريم نفت ايران بر مشكلات خود مي افزايند چرا كه در حال حاضر قيمت هر بشكه نفت 110 دلار است و بيشتر هم خواهد شد.
وي خطاب به كشورهاي اروپايي افزود: شما قبل از اينكه ما را تحريم كنيد، خود را تحريم كرده ايد چرا كه ما مشتري هاي مستقلي داريم كه به طور وصف ناپذير از نفت ما استقبال و ملتمسانه خواهان آن هستند؛ از اين رو اتحاديه اروپا با طناب پوسيده آمريكا به چاه رفت.
آيت الله خاتمي نكته ديگر در اين زمينه را اين دانست كه اين تحريم ها هزينه استقلال است و گفت: ملتي كه مي خواهد سربلند باشد و آقابالاسر نداشته باشد، بايد هزينه بپردازد. ملت ما 32 سال است كه براي انقلاب هزينه مي دهد و در اين زمينه نيز دشمن را به زير خواهد كشيد.
امام جمعه موقت تهران در ادامه به مهلت 6 ماهه اتحاديه اروپا اشاره و اضافه كرد: چرا از هم اكنون تحريم را آغاز نكردند؟ دليل اين است كه خود گرفتار هستند و بحران، كشورهاي اروپايي را فرا گرفته است.
وي با بيان اينكه كشورهاي اروپايي در اين روزهاي مانده به انتخابات مي خواهند تأثير انتخاباتي بر كشور ما بگذارند، افزود: آنها پس از انتخابات اين موضوع را مطرح مي كنند كه ببخشيد اين تحريم ناموفق بوده و در واقع دست از پا درازتر فرار مي كنند؛ از اين رو هر تحليل گري مي داند كه اين 6 ماه فرصت با اين هدف بوده است.
آيت الله خاتمي اظهار داشت: آنچه در اين قصه بسيار خنده دار است، بازيگري عربستان است؛ اين كشور مي گويد ما نيازهاي نفتي اروپايي ها را تأمين مي كنيم كه بايد در جواب آنها گفت، اولا شما عرضه اين كار را نداريد، ثانيا ملت هاي بيدار شده منطقه شما را به روز سياه مي نشانند و تنها پرونده سياهي را بر پرونده هاي خود مي افزاييد.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينكه اوباما در سخنراني اخير خود فضولي هاي زيادي كرده است، گفت: اوباما گفته ما ايران را منزوي مي كنيم و مطمئن باشيد جلوي اتمي شدن آن را خواهيم گرفت. جواب اين است كه شما منزوي شده ايد چرا فرار رو به جلو مي كنيد.
وي بر همين اساس ادامه داد: 4 نوكر حلقه بگوش شما در منطقه در يك سال سرنگون شده است و جنبش 99 درصدي، شما را به روز سياه نشانده ، چرا دروغ مي گوئيد؛ به كوري چشم شما ايران، اتمي شده است.
آيت الله خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود به گراني هاي فزاينده اي كه طي هفته گذشته در كشور وجود داشت، اشاره كرد و اظهار داشت: در روزهاي گذشته مسئولان به صحنه آمدند و قدري حباب سكه و دلار شكسته شد اما بايد از اين حوادث عبرت گرفت و اينكه چرا دلاري كه در بدترين وضعيت خود است در ايران گران شد.
امام جمعه موقت تهران بر همين اساس به جدا شدن منطقه يورو از دلار اشاره و اضافه كرد: چين، هند و برخي از كشورهاي بزرگ حساب خود را از دلار جدا كرده اند؛ همچنين جنبش وال استريت لرزه به اقتصاد آمريكا وارد كرد از اين رو دلار رشد بين المللي نداشت.
وي به 5 عامل مؤثر در گراني دلار در كشورمان اشاره كرد و گفت: جنگ رواني دشمن و فضاي رسانه اي در پي تحريم نفت، فراواني حجم نقدينگي در دست مردم، سوءاستفاده دلال ها، تحليل نادرست در عرصه اقتصاد و سياه نمايي اقتصاد كشور از جمله اين عوامل است.
آيت الله خاتمي با تاكيد بر اينكه برخي به گونه اي اوضاع كشور را ترسيم مي كردند كه كشور دچار ورشكستگي شده است، اين ادعاها خلاف واقع و ذخيره ارزي ما بسيار مناسب است.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينكه 10 درصد واردات به كشور كم شده و وضعيت صادرات غير نفتي مطلوب است، اظهار داشت: اين سياه نمايي ها خلاف واقع بوده و آب به آسياب دشمن مي ريزد.
وي در عين حال گفت كه نمي توان از برخي سوء تدبيرها گذشت؛ مسئولان چهارشنبه پيگير اين مسئله شدند درحالي كه در طول دو هفته گذشته قيمت دلار و سكه هر روز بالا مي رفت، كاش زودتر به اين موضوع رسيدگي مي شد؛ اينجا جاي مچ گيري نيست ولي بايد به داد اين ملت رسيد.
آيت الله خاتمي با تأكيد بر اينكه مردم در 22 بهمن ماه امسال بار ديگر قدرت خود را به نمايش خواهند گذاشت، تصريح كرد: بايد جلوي تصميمات غيركارشناسانه گرفته شود و در اين عرصه كسي سياسي عمل نكند.
امام جمعه موقت تهران در بخش ديگري از سخنان خود به مسئله انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اشاره و اضافه كرد: نمي توان از اين مسئله مهم كه دشمنان داخلي، خارجي و ضد انقلاب روي آن زوم كرده اند و ملتمسانه به مردم مي گويند كه مردم در انتخابات شركت نكنيد، به سادگي عبور كرد.
آيت الله خاتمي به عوامل تلخ شدن انتخابات در كام مردم اشاره كرد و يادآور شد: كانديداها تبليغات تخريبي نداشته باشند و مصالح نظام را قرباني مصالح خود نكنند، قانون شكني نكنند، وعده هاي دروغ ندهند، اسراف نداشته باشند، به كانون هاي قدرت و ثروت نزديك نشوند و از امكانات بيت المال استفاده نكنند.
وي همچنين به ايام دهه مبارك فجر اشاره و اضافه كرد: پس از 57 سال دين ستيزي، خداوند نور را به اين ملت عنايت كرد. از اين رو بايد با برگزاري باشكوه مبارك دهه فجر قدردان اين نعمت بزرگ باشيم.
آيت الله خاتمي بر همين اساس به وظيفه رسانه هاي مكتوب و صدا و سيما اشاره كرد كه بايد 57 سال سياه وجود رژيم جنايتكار پهلوي را براي نسل دوم و سوم انقلاب نشان دهند و خدمات جمهوري اسلامي ايران را به تصوير بكشند.
امام جمعه موقت تهران به شكل گيري مجلس مصر با اكثريت مسلمانان و سقوط 4 ديكتاتور يمن اشاره كرد و اظهار داشت: در هر جاي جهان اسلام اگر انتخابات آزاد باشد نتيجه همين خواهد شد.
وي ادامه داد: موضوعي كه كام ما را تلخ كرده جنايات حكام بحرين است كه ملت مسلمان بحرين را سركوب مي كنند؛ همچنين كتاب هاي درسي را مي خواهند با ادبيات وهابيون سعودي بنويسند و اين جنايت بسيار بزرگي است، اما ملت بحرين بدانند كه پيروزي نزديك است.
آيت الله خاتمي در خطبه اول نماز جمعه ديروز تهران نيزفراموشي قيامت را زمينه تباه شدن عمل انسان و جهنمي شدن دانست و اظهار داشت: يكي از زيرمجموعه هاي اصل انس با خدا، ايمان به وعده هاي خدا است.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه كشور: ملت انقلابي ايران مانند هميشه در مقابل تحريم ها ايستادگي مي كند
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه كشور گفت: ملت انقلابي ايران مانند هميشه در مقابل تحريم ها و فشارهاي اقتصادي امريكا و اروپا ايستادگي مي كند و تحريم ها هيچ گونه تاثيري بر جامعه اسلامي نخواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي به عنوان سخنران پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران گفت: امروزه موج بيداري اسلامي در جهان بويژه جهان اسلام به وجود آمده و اين امر براي ترويج و پايداري جوامع اسلامي بسيار مهم و ارزشمند است.
به گزارش ايرنا حجت الاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي به تربيت نسل جوان جامعه تاكيد كرد و گفت: يك مربي آگاه و هوشمند مي تواند با يك رفتار مناسب در مخاطب خود انقلاب روحي ايجاد كند و بايد در اين راستا براي توانمند سازي و آگاهي نسل جوان برنامه ريزي آموزشي و تربيتي قوي و غني داشته باشيم.
تقوي با بيان اين كه نسل جوان با ارزش ترين سرمايه جامعه اسلامي است و بايد آنان را از صدمات و تهاجمات فرهنگي دشمنان دور نگه داريم، افزود: اين موضوع مهم مورد تاكيد مقام معظم رهبري قرار دارد. بنابراين انتظار مي رود مورد توجه دستگاه هاي تربيتي و مسئولان كشور نيز قرار گيرد.
وي گفت: هم اكنون هدف پخش برنامه هاي ماهواره اي و سايت ها براي جداسازي نسل جوان از فرهنگ، تاريخ و هويت اسلامي آنان است و خانواده ها بايد بيش از گذشته به اين موضوع مهم توجه داشته باشند.
وي ادامه داد: والدين و مربيان تربيتي قبل از اين كه بخواهند مساله تربيتي را به جوانان القاء كنند و بر سر زبان بياورند مي بايد خود به آن مساله تربيتي اعتقاد داشته باشند و عمل كنند تا تربيت اسلامي تاثير دوچنداني در نسل جوان كشور ايجاد كند.

 



صبح پنجشنبه تروريست ها 11زائر ايراني را در سوريه ربودند

همزمان با تشديد فشارهاي محور عربي- غربي عليه كشور سوريه، يك گروه مسلح ناشناس با حمله به يك اتوبوس حامل زائران ايراني در مسير حلب، 11زائر را ربودند.
اخبار منتشر شده حاكي از آن است كه 11زائر ايراني صبح روز پنجشنبه در سوريه ربوده شده اند.
جزئيات اين حادثه از اين قرار بوده كه يك اتوبوس ايراني با 48 نفر زائر ايراني در مسير حلب دمشق توسط يك گروه مسلح ناشناس با تهديد اسلحه متوقف مي شوند. افراد گروه مسلح مذكور پس از پياده كردن همه مسافران و ضرب و شتم راننده ايراني اتوبوس، اقدام به ربودن 11تن از زائران مي كنند.
پس از ربايش اين 11زائر، راننده اتوبوس و ساير مسافران به سمت مقصد خود حركت كرده و وارد دمشق شده اند.
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان ضمن محكوم كردن اين اقدام گفت: براساس اخبار رسيده يازده نفر از زائرين كشورمان كه به قصد زيارت و ابراز ارادت به اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام از طريق زميني عازم دمشق بوده اند، توسط گروهي ناشناس در طول مسير ربوده شده اند.
رامين مهمان پرست افزود: اين گونه اقدامات خلاف اصول انساني و تعهدات اخلاقي و بين المللي به هيچ وجه قابل توجيه نبوده و انتظار مي رود اين افراد در اسرع وقت نسبت به رهايي زوار ايراني اقدام كنند. همچنين از مسئولان دولت سوريه نيز درخواست به كارگيري همه امكانات خود جهت اطمينان از سلامت جان اين اتباع ايراني و آزادي هرچه سريع تر آنان را داريم.
به گزارش شبكه العالم، ربايندگان اتباع ايراني در سوريه با تهيه تصاويري از اين افراد تلاش كردند نشان دهند آنان عضو سپاه پاسداران ايران هستند.

 



گزارش خبري از واكنش كشورهاي مختلف به تحريم هاي نفتي
تحريم هاي اروپا عليه ايران بر روي كاغذ باقي ماند

سرويس سياسي-
مخالفت آشكار بسياري از كشورهاي بزرگ با اعمال تحريم هاي غيرقانوني اتحاديه اروپا عليه ايران نشان مي دهد تحريم نفتي بر ضد ايران نگرفته و عدم همراهي با اين تحريم ها باعث شده است تا تحريم نفتي كشورمان تنها بر روي كاغذ باقي مانده باشد.
در تازه ترين مواضع، وزارت امور خارجه چين با اعلام مخالفت نسبت به تحريم يك جانبه اتحاديه اروپا عليه ايران تأكيد كرد كه اعمال كوركورانه فشار و تحريم عليه ايران رويكردي غيرسازنده است.
به گزارش رويترز، وزارت امور خارجه چين طي بيانيه اي اعلام كرد كه پكن همواره با اعمال تحريم هاي يك جانبه عليه ايران مخالفت كرده است.
يادآور مي شود چين يكي از خريداران بزرگ نفت ايران است كه در سال 2011 با افزايش ميزان واردات از ايران در مقايسه با سال پيش از آن، 30 درصد نياز خود را از طريق نفت ايران تأمين كرد.
همچنين در پي تحريم هاي اخير اتحاديه اروپا، بنياد كلاركسون اعلام كرد، به دليل افزايش واردات نفت چين از ايران، دولت چين 2 نفتكش غول پيكر جديد براي انتقال نفت جزيره خارك ايران به چين اجاره مي كند.
بنابر گزارش هاي منتشره، هم اكنون حدود 270 هزار تن نفت خام جزيره خارك توسط دولت چين رزرو شده است و قرار است دوم فوريه توسط كشتي «ژي ليان سان» به چين انتقال داده شود.
در همين حال، وزير امور خارجه روسيه در واكنش به توافق شكننده وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در مورد تحريم نفتي ايران با حمايت از برنامه هسته اي صلح آميز كشورمان تصريح كرد اين تحريم ها نتيجه عكس دارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، «سرگئي لاوروف» تأكيد كرد: تحريم هاي يكجانبه كمكي به حل برنامه هسته اي ايران نمي كند و روسيه تمام كشورها را از انجام اقدامات سختگيرانه عليه اين كشور برحذر مي دارد و خواهان از سرگيري مذاكرات هسته اي است.
لاوروف با ابراز اميدواري درباره از سرگيري هر چه سريعتر مذاكرات هسته اي ميان ايران و قدرت هاي غربي گفت: چشم انداز روشني درباره از سرگيري مذاكرات هسته اي در آينده نزديك وجود دارد و اين فرصت ها با وجود اقدامات اخير از جمله گزارش ضد ايراني «يوكيو آمانو» مدير كل آژانس بين الملل انرژي اتمي همچنان وجود دارد.
از سوي ديگر؛ وزارت امور خارجه پاكستان با تاكيد بر ادامه همكاري ها با ايران اعلام كرد كه تحريم ها اثري بر پروژه خط لوله گاز ايران- پاكستان ندارد.
«عبدالباسط»، سخنگوي وزارت خارجه پاكستان ضمن اعلام اين خبر تصريح كرد كه در سياست هاي پاكستان تغييري حاصل نشده و اين كشور تلاش مي كند كه تا سال 2014 پروژه مزبور به اتمام رسد.
در همين راستا وزير نفت الجزاير با اشاره به تحريم نفت ايران توسط اروپا و احتمال اقدام پيش دستانه ايران گفت كشورش براي پركردن جاي خالي نفت ايران در بازار اروپا توليد خود را افزايش نخواهد داد.
براساس گزارش خبرگزاري رسمي الجزاير يوسف يوسفي گفت: «اگر ايران در اقدامي پيش دستانه در برابر يك تحريم نفتي برنامه ر يزي شده عرضه نفت خود را متوقف كند الجزاير توليد خود را افزايش نخواهد داد».
وي افزود: «ما براي خود برنامه اي داريم كه تغيير داده نخواهد شد». گفتني است؛ اين موضع الجزاير در نقطه مقابل عربستان قرار دارد كه ادعا كرده در برابر تحريم نفت ايران توسط اروپا صادرات نفت خود به اين قاره را افزايش خواهد داد.
همچنين، وزير نفت ونزوئلا با اظهار نگراني كشورش از تحريم ها عليه ايران گفت: هرگونه شرايطي كه در تنگه هرمز به وقوع بپيوندد يا هرگونه حمله اي كه عليه ايران صورت گيرد باعث بي ثباتي شده و قيمت نفت را افزايش خواهد داد.
به گزارش فارس، «رافائل راميرز»، وزير نفت ونزوئلا، ضمن ديدار از ذخاير غني نفتي در جنوب شرقي اين كشور در منطقه «ارينوكو»، گفت: كاراكاس نگراني خود را درباره تحريم هاي كشورهاي عضو مانند ايران در اوپك مطرح مي كند.
ژاپن نيز از جمله كشورهايي است كه در پي تحريم نفتي ايران از سوي اتحاديه اروپا، با اين موضوع مخالفت و تأكيد كرد كه اين اقدام بر اقتصاد ژاپن تأثير مي گذارد. آخرين خبرها در مورد ژاپن حاكي از آن است كه اين كشور به دنبال آن است تا خود را از مشاركت در تحريم ايران معاف كند.
«خبرگزاري كيودو» گزارش داد: وزارت خارجه ژاپن اعلام كرد، يك هيئت ديپلماتيك بلندپايه ژاپني اوايل فوريه به منظور رايزني در زمينه تحريم هاي جديد آمريكا عليه ايران به واشنگتن اعزام خواهد شد.

 



هشدار معاون وزير خارجه درباره پيامدهاي همراهي برخي كشورهاي منطقه با تحريم نفتي ايران

معاون عربي و آفريقايي وزير امور خارجه كشورمان در جريان سفر به برخي كشورهاي عربي منطقه تاكيد كرد كه جانشيني نفت ايران از سوي بعضي كشورها غيرقابل قبول است.
«حسين امير عبداللهيان» در كويت با «خالد جارارد» قائم مقام وزير خارجه اين كشور ديدار و درباره موضوعاتي همچون امنيت و ثبات در منطقه، همكاري هاي دوجانبه و آخرين تحولات در كشورهاي منطقه گفت وگو و رايزني كرد.
وي با اشاره به اهميت امنيت و ثبات در منطقه خليج فارس اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران در سي سال گذشته با رفتار و عملكرد خود اثبات كرده است كه حفظ امنيت پايدار در منطقه از اولويت هاي سياست خارجي كشورمان بوده است و بر همين منوال نيز در آينده عمل مي كند.
امير عبداللهيان افزود: امنيت در منطقه قابل تفكيك نيست و شامل همه كشورهاي اين منطقه خواهد شد.
معاون عربي و آفريقايي وزير امور خارجه اضافه كرد: چنانچه كشورهاي منطقه هوشيار باشند و اهداف آمريكا و دشمنان خود را شناخته و هوشمندانه عمل كنند زمينه براي ناامني و بي ثباتي در منطقه فراهم نخواهد شد.
معاون عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه همچنين، در آغاز سفر منطقه اي خود به امارات عربي متحده با انور محمد قرتاش، وزير مشاور در امور خارجي دولت اين كشور ديدار كرد.
وي با تاكيد بر اين كه ايران با كشورهاي منطقه روابط دوستانه دارد، افزود: ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم و بر همين اساس تامين امنيت و ثبات در اين منطقه حساس از اولويت هاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است.
معاون عربي و آفريقايي وزير خارجه با تاكيد بر اين كه نفت يك كالاي استراتژيك است كه تاثير تعيين كننده اي در مبادلات جهاني و روابط بين الملل دارد، گفت: تامين امنيت توليد و انتقال انرژي در اين منطقه از اولويت هاي راهبرد دفاعي ايران است.
امير عبداللهيان با اشاره به انتشار بعضي اخبار در رسانه ها حاكي از تحريم نفتي و جانشيني نفت ايران از سوي بعضي از كشورها افزود: ما اطمينان داريم كشورهاي منطقه هوشيار بوده و همه جوانب اين قضيه را مورد توجه قرار داده و چنانچه چنين اقدامي صورت پذيرد ايران آن را دوستانه تلقي نخواهد كرد.

 



قدرداني رژيم صهيونيستي از اقدام ضدايراني دولت آذربايجان

رژيم صهيونيستي از اقدام اخير جمهوري آذربايجان براي كاهش تبعات ترور دانشمندان هسته اي ايران، تشكر كرد.
رژيم صهيونيستي كه بشدت از تبعات سياسي، حقوقي و تبليغاتي ترور دانشمندان هسته اي ايران نگران است، از اقدام اخير جمهوري آذربايجان براي كاهش اين تبعات تشكر كرد.
همزمان با افزايش انتقادها از اقدام رژيم صهيونيستي در ترور دانشمندان هسته اي ايران، وزارت امنيت ملي جمهوري آذربايجان با ساخت و نمايش فيلمي مضحك مدعي شد دو نفر را كه از سوي ايران براي ترور سفير رژيم صهيونيستي در باكو ماموريت داشتند، دستگير كرده است.
اين خوشخدمتي جمهوري آذربايجان براي كاهش تبعات تبليغاتي ترور دانشمندان هسته اي ايران، بلافاصله با قدرداني رژيم صهيونيستي مواجه شد.
شيمون پرز رئيس جمهور رژيم صهيونيستي از رئيس جمهوري آذربايجان براي آنچه جلوگيري از ترور شخصيت هاي اجتماعي اسرائيل در جمهوري آذربايجان خواند، تشكر كرد.
به گزارش خبرگزاري آپا، سخنگوي مطبوعاتي رياست جمهوري رژيم صهيونيستي گفت: شيمون پرز در جريان ديدار با الهام علي اف رئيس جمهوري آذربايجان در حاشيه نشست اقتصادي داووس سوئيس از خدمات علي اف قدرداني كرد.
براساس اين گزارش، در اين ديدار رئيس جمهوري آذربايجان نيز گفت: باكو ثابت كرده قادر است از خود و همه شهروندان ساكن اين كشور اعم از بومي يا خارجي صرفنظر از منسوبيت قومي و ديني شان دفاع كند.
رئيس جمهور آذربايجان همچنين اظهار داشت: جمهوري آذربايجان درصدد است همچنان همكاري با رژيم صهيونيستي را در همه زمينه ها از جمله در مسائل امنيتي تداوم بخشد.
سفارت ايران در باكو نيز با صدور بيانيه اي با تكذيب اين ادعا و صهيونيستي خواندن اين توطئه تاكيد كرد: مشخص است كه اين ادعا با هدف تحت الشعاع قرار دادن ترور دانشمندان هسته اي ايران و تشديد سياست ايران هراسي و اسلام ستيزي صورت گرفته است و با توجه به عزم روساي جمهوري دو كشور براي توسعه مناسبات، نظارت جدي و هوشياري لازم است تا اقدامي خارج از خواست آنها صورت نگيرد.
ادعاي جديد جمهوري آذربايجان عليه ايران پس از آن صورت مي گيرد كه طي ماه هاي اخير، رسانه ها با افشاي ابعاد گسترده اي از فعاليت گروهك تروريستي منافقين، پ ك ك و پژاك اعلام آمادگي باكو براي انتقال تعدادي از منافقين از پايگاه اشرف به جمهوري آذربايجان، اعلام كردند: جمهوري آذربايجان به لانه تروريست تبديل شده است.
ناظران آگاه با اشاره به اعترافات مجيد جمالي فش عامل موساد كه علي محمدي دانشمند هسته اي ايران را ترور كرد، مبني بر تردد مكرر از باكو به تل آويو، معتقدند ادعاي اخير باكو نوعي فرار به جلو در جهت انحراف افكار عمومي از همكاري احتمالي وزارت امنيت ملي جمهوري آذربايجان با موساد در ترور دانشمندان هسته اي ايران مي باشد.
پخش اين فيلم مضحكانه كه نسخه آذري سناريو سيا در باصطلاح تلاش ايران براي ترور سفير عربستان در واشنگتن است، با واكنش انديشمندان و روشنفكران جمهوري آذربايجان مواجه شده و آنها اين موضوع را خوش خدمتي جمهوري آذربايجان به غرب و رژيم صهيونيستي همزمان با تشديد فشارهاي غرب به ايران خوانده اند. طي سالهاي اخير جمهوري آذربايجان همسو با افزايش همكاري خود با رژيم صهيونيستي در همه ابعاد كوشيده است ايران را به عنوان دشمن اين كشور معرفي كند.

 



كوتاه از انتخابات

انتخابات يعني جشن بزرگ ملي
حبيب الله عسگر اولادي تاكيد كرد كه در انتخابات مابين حق و باطل انتخاب نمي كنيم چرا كه اگر انتخاب مابين صالح و فاسد بود ديگر انتخابات تبديل به جشن ملي نمي شد. وي افزود: وقتي فردي را هيات هاي اجرايي و شوراي نگهبان تاييد مي كند يعني او براي قانون گذاري و تصميم گيري در مجلس شايستگي دارد و صالح است، اين كه ما بگوييم ما اصولگرايي ناب هستيم و ديگران نيستند اين برتري جويي به ناحق است. حتي نبايد اين روش را در مقابل اصلاح طلبان به كار ببريم. البته منظور ما اصلاح طلباني نيستند كه براندازي كردند و ديگر جايي در انتخابات ندارند.
رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري در جمع دبيران استان هاي حزب موتلفه افزود: آن اصلاح طلبي كه اعلام مي كند، متعهد به قانون اساسي و ولايت فقيه و خط امام است، مي تواند بيايد و نبايد او را حذف كرد.
وي افزود: بايد فضا براي كساني كه صلاحيت شان تاييد شده باز باشد و طبيعي است كه نظرات جبهه اصولگرايي و اصلاح طلبي و منفردين از هم متفاوت است و اگر مجلس آينده محل رقابت اين سه جريان باشد در تضارب آرا نظرات پخته مي شود، البته بايد گفت مساله كساني كه شوراي نگهبان مي گويد به ثروت و قدرت نزديك شده اند و يا در گذشته امتحان خوبي نداده اند فرق دارد.
حضور پرشور بهانه را از دشمن مي گيرد
محمدحسين صفارهرندي گفت كه حضور پرشور مردم در انتخابات بهانه مقابله با نظام اسلامي را از دشمن مي گيرد.
وي افزود: دشمن قصد دارد با ايجاد آشوب و اختلاف ميان مردم كاري كنند كه ملت در دل خود احساس برائت و نفرت از حضور در انتخابات داشته باشند. وي در جمع بسيجيان آران و بيدگل تاكيد كرد: انتخابات پيش روي مجلس شوراي اسلامي بايد همانند گذشته محل مانور حضور مردم و وسيله اي براي نمايش اقتدار نظام اسلامي در منطقه و جهان باشد.
صفارهرندي خاطرنشان كرد: كسي كه با راي مردم به مجلس راه مي يابد بايد در حد و اندازه عظمت نظام اسلامي بوده و در مقابل آشوب ها و التهاب ها قدرت درك و فهم موقعيت را داشته باشد.
بدون تابلو اما با چراغ خاموش
غلامعلي حداد عادل در جمع خبرنگاران در همدان در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه ارزيابي اش از اقدامات جريان انحرافي براي حضور در انتخابات چيست، نيز با بيان اينكه جريان انحرافي در انتخابات تابلويي ندارد، ابراز كرد: اگر جريان انحرافي هم بخواهد فعاليتي با عنوان خودش صورت بگيرد، قاعدتا با چراغ خاموش انجام مي شود اما ما شاهد آشكاري نداريم كه بگوييم فلان آقا از طرف جريان انحرافي نامزد شده و وظيفه داريم در راستاي تبيين اصولگرايي و معرفي نامزدهاي اصولگرا به مردم تلاش كنيم و به طور قطع مردم راه خود را تشخيص مي دهند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ما واقعا موجبي نمي بينيم كه تصور كنيم نامزدهاي اصولگرايان در مسيري در حركت هستند كه مثلا به تقويت انحراف منتهي شود يا با فتنه همكاري شود، اظهار كرد: شما بايد ببينيد در استان از جبهه متحد اصولگرايان نامزدهايي كه معرفي مي شوند آيا اين ايرادها به آنها وارد است يا نه، كه قطعا نيست؛ اين روش در سراسر كشور نيز اعمال مي شود و ما اين اختلاف را جدي و ريشه اي نمي دانيم.

 



بولتون : معافيت از شركت در تحريم ايران تقاضاي بسياري از كشورهاست

جان بولتون كه معمولاً مواضع تند و راديكالي بر ضد ايران دارد طي مقاله اي اذعان كرد كه معافيت براي شركت در تحريم ايران از سوي بسياري از كشورها، اثر تحريم ها را بسيار محدود كرده است.
نماينده سابق ايالات متحده در سازمان ملل متحد و نومحافظه كار راست گراي آمريكايي در مقاله اي به اروپا هشدار داد كه اجازه ندهد ايران از بحران مالي اين قاره منتفع شود.
به گزارش بلومبرگ، بولتون تصريح كرد كه اقدامات ناكارآمد غرب براي متوقف كردن برنامه هسته اي ايران و بحران اقتصادي اروپا با يكديگر دچار تزاحم شده اند و در حالي كه اتحاديه اروپا محدوديت هايي را عليه ايران اعمال كرده است اقتصادهاي بحران زده اروپايي به دنبال معافيت از اين تحريم ها هستند.
بولتون با خنده دار توصيف كردن تلاش هاي فرانسه و بريتانيا براي اعمال تحريم بر ضد ايران مدعي شد كه اين كشورها مدت ها مخالف اقدامات سخت گيرانه ايالات متحده عليه ايران بوده اند. با اين حال نه فرانسه و نه بريتانيا هيچ يك وارد كننده نفت از ايران نيستند لذا تحريم نفتي اين كشور تأثير چنداني بر آنها نخواهد داشت؛ اما تأثيرات بالقوه اين تحريم بر اقتصادهاي بحران زده اروپايي نظير يونان و اسپانيا عميق خواهد بود. يونان يك سوم از انرژي خود را از ايران وارد مي كند و اگر قيمت انرژي افزايش يابد به شدت ضرر خواهد كرد و ايتاليا 12 درصد و اسپانيا نيز 15 درصد از نفت خود را از ايران خريداري مي كنند.
بنابراين گزارش، هيچ تعجبي نداشت كه مذاكرات منجر به تحريم هاي ضد ايراني اتحاديه اروپا مذاكراتي سخت بود. فشار مستمر برخي كشورهاي اروپايي براي تأخير تحريم ها و قائل شدن استثنا براي خود بدون وجود تدابير قبلي هر كشور اروپايي را به حال خود رها كرده است تا خود ميزان تطبيق خود را با تحريم ها بسنجد.
بولتون تصريح كرده است كه تدابير انديشيده شده از سوي دولت اوباما براي معافيت برخي كشورها در صورت لزوم از تحريم هاي ضد ايراني عملاً تأثير اين تحريم ها را كم كرده است. اگر فرضاً اوباما كوچك ترين معافيتي به تركيه اعطا كند بي ترديد ژاپن و كره جنوبي نيز خواستار معافيت خواهند شد. هند نيز اعلام كرده است كه تنها در صورتي واردات نفت خود از ايران را محدود مي كند كه سازمان ملل چنين چيزي را تصويب كرده باشد و مشخص است كه روسيه و چين چنين اجازه اي نخواهند داد. با اين وصف، اثر قانون تحريم جديد بسيار محدود خواهد بود.
نماينده سابق آمريكا در سازمان ملل همچنين تصريح كرده است كه اسرائيل در مواجهه با ايران تنها مانده است.
وي مدعي شده است كه اوباما نيز براي جلوگيري از هرگوه حمله پيش دستانه اسرائيل به ايران حداكثر فشار را بر رژيم اسرائيل وارد مي كند و تاكنون نيز اين فشارها موفق بوده اند.

 



روسيه و تركيه با صدور بيانيه مشترك تاكيد كردند
اعمال تحريم هاي بيشتر هيچ كمكي به حل مسئله هسته اي ايران نمي كند

وزيران امور خارجه روسيه و تركيه پس از پايان نشست كارگروه مشترك برنامه ريزي استراتژيك بين دو كشور در مسكو، بيانيه اي مشترك مشتمل بر سي ماده امضا و در آن بر حل ديپلماتيك مسئله هسته اي ايران تاكيد كردند.
به گزارش فارس ، سرگئي لاوروف و احمد داوداوغلو وزيران امور خارجه روسيه و تركيه پس از پايان نشست كارگروه مشترك برنامه ريزي استراتژيك بين دو كشور در مسكو، بيانيه اي مشترك مشتمل بر سي ماده منتشر كردند.
در ماده هشتم اين بيانيه دو طرف بر اهميت نقش كليدي سازمان ملل متحد در برقراري صلح و ثبات و رفاه بين المللي و حفظ و استمرار آن و مبارزه با مسائل و معضلات بين المللي نظير قاچاق مواد مخدر و تروريسم و منابع مالي آن و جرائم فرامرزي تاكيد كردند.
دو طرف در ماده يازدهم بيانيه مذكور بر عزم و اراده خود در زمينه اجراي سه محور پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي موسوم به ان پي تي شامل ممانعت از گسترش اين قبيل سلاح ها، خلع سلاح كامل هسته اي و استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي تاكيد كرده و در همين راستا از تصميمات اتخاذ شده در كنفرانس بازنگري ان پي تي در سال 2010 و اجراي آن حمايت كردند. دو طرف همچنين بر مشاركت كليه كشورهاي خاورميانه در كنفرانسي كه به منظور خلع سلاح كامل منطقه از هرگونه سلاح هسته اي برگزار مي شود تاكيد كردند.
در ماده هجدهم اين بيانيه با اشاره به روند تحولات در كشورهاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا، اين تحولات نتيجه خواسته هاي مشروع مردم اين كشورها ارزيابي و بر ضرورت حل بحران هاي حاكم بر منطقه در چارچوب حقوق بين الملل و تنها از طريق صلح آميز و رعايت اصل احترام به تماميت ارضي و حاكميت ملي و بر پايه ديالوگ گسترده ملي تاكيد شد. طرفين در اين بند تاكيد كردند كه براي حل مسئله سوريه از تلاش هاي اتحاديه عرب براي حل صلح آميز اين مسئله حمايت مي كنند و در ضمن تحولات پيش آمده در منطقه خاورميانه نبايد باعث شود تا مسائل اصلي ديگر نظير اختلافات اعراب با رژيم صهيونيستي ناديده گرفته شده و اين اختلاف بايد در چارچوب تصميمات شوراي امنيت سازمان ملل و اقدامات صلح جويانه اعراب و بر اساس قوانين بين المللي و به طور عادلانه و پايدار حل شود.
طرفين در ماده بيست و يك ضمن ابراز نگراني از تحولات پيرامون مسئله هسته اي ايران، با اشاره به اظهارات 21 سپتامبر كاترين اشتون نماينده عالي سياست خارجي اتحاديه اروپا به نمايندگي از طرف آلمان، چين، روسيه، انگليس، آمريكا و فرانسه تاكيد كردند كه حل مسئله هسته اي ايران تنها از طريق ديپلماتيك و آغاز دوباره مذاكرات بدون هرگونه پيش شرط ممكن است. طرفين همچنين تاكيد كردند كه اعمال تحريم هاي بيشتر هيچ كمكي به حل اين مسئله نمي كند. دو طرف با اشاره به حق مسلم استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي از سوي ايران به شرط اداي مسئوليت هاي ناشي از عضويت در ان پي تي، حمايت خود را از گسترش ديالوگ و همكاري بين ايران و آژانس بين المللي انرژي هسته اي با ايجاد اعتماد در زمينه اينكه برنامه هسته اي ايران كاملا صلح آميز است، ابراز كردند.
در ماده بيست و دو طرفين در رابطه با امكان سيروسفر آزادانه در تنگه هرمز از تحولات پيش آمده حول ايران ابراز نگراني كرده و با اشاره به تحولات جاري در خاورميانه و شمال آفريقا تاكيد كردند كه هرگونه رويارويي در منطقه نه تنها كشورهاي منطقه، بلكه تمامي جامعه بين الملل را تحت تاثير منفي قرار خواهد داد. دو طرف از همه طرف هاي درگير در اين زمينه خواستار اعتدال و پرهيز از بياناتي كه بحران را تشديد كند، شدند.

 



برژينسكي: تشديد تحريم ها عليه ايران بازي با آتش است

سرويس سياسي-
زيبيگنيو برژينسكي تشديد تحريم ها بر ضد ايران را بازي كردن با آتش دانست كه هزينه هاي زيادي براي آمريكا خواهد داشت.
برژينسكي مشاور سابق امنيت ملي دولت آمريكا در دوران جيمي كارتر در مصاحبه با شبكه تلويزيوني بلومبرگ تصريح كرد: هرگونه تشديد تحريم ها عليه ايران عاملي در جهت تقويت اتحاد ميان مردم و دولت اين كشور است و آن عاملي تهديدآميز براي آمريكا خواهد بود.
وي در مصاحبه با اين شبكه تلويزيوني هشدار داد كه نسبت به هرگونه تهديد ايران بايد مواظب باشيم.
مشاور اسبق امنيت ملي آمريكا اذعان كرد: ما در 10 سال گذشته در 2 جنگ طولاني حضور داشته ايم و در اين بين مقادير زيادي هزينه هاي مادي و جاني داشته ايم كه موقعيت ما را در جهان تضعيف كرده است.
برژينسكي با تصريح بر اينكه ما بايد در برابر اعمال تحريم ها عليه ايران با درايت برخورد كنيم اضافه كرد كه ما در حال بازي كردن با آتش هستيم و ايراني ها توانايي آتش افروزي دارند و اين اقدام تاثير زيادي بر اقتصاد جهاني خواهد داشت.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنانش گفت: به نظر من در موقعيت كنوني به نفع آمريكا نيست زيرا آمريكا در اين جنگ بايد تمامي هزينه ها را پرداخت كند و در اين جنگ روسيه و چين وارد نمي شوند و آنها در بيست سال گذشته تنها ما را در حالي كه به پاي خود شليك مي كنيم نگاه كرده اند و شاهد روند نزولي ما به عنوان يك ابرقدرت جهاني بوده اند.
خاطرنشان مي شود در پي تحريم هاي اخير آمريكا و اروپا عليه ايران در موضوع تحريم نفتي و بانك مركزي جمهوري اسلامي، روسيه و چين از جمله كشورهاي بزرگي هستند كه مخالفت شان را با تحريم هاي بر ضد ايران اعلام كرده اند.
اين مقام سابق آمريكايي تاكيد كرد: من موافق نيستم كه ايراني ها را با تحريم هاي خود مجبور به تسليم و يا تقابل كنيم زيرا بايد هزينه هاي بعدي را در نظر داشته باشيم.


 



رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا: مناقشه با ايران پيامدهاي ناگواري خواهد داشت

رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا اعلام كرد كه اقدام نظامي عليه ايران پيامدهاي امنيتي و اقتصادي ناگواري به دنبال خواهد داشت.
«مارتين دمپسي»، در گفت وگويي با مجله «نشنال جرنال» ضمن نسبت دادن تسليحات هسته اي به برنامه هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران هشدار داد كه مناقشه با ايران به تزلزل در منطقه مي انجامد و تأثير اقتصادي شديدي بر آمريكا خواهد داشت.
وي كه در دفتر خود در پنتاگون مصاحبه مي كرد، مدعي شد: فكر مي كنم مسيري كه دنبال مي كنيم - تحريم هاي اقتصادي و فشار ديپلماتيك- در حال تاثيرگذاري است.
اين مقام نظامي ادامه داد: فكر مي كنم كه براي تصميم گيري درباره اين كه رويكرد اقتصادي و ديپلماتيك ناكافي است زودهنگام است.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14