(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


سه شنبه 17 اردیبهشت 1392 - شماره 20483

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
آنچه از پرده برون افتاد (يادداشت روز)
کيهان و خوانندگان
گفت و شنود(پشم نخ !)
از امروز به مدت 5 روز ثبت نام نامزدهاي رياست جمهوري آغاز شد
سخنگوي قوه قضائيه : 10 هزار بدهکار بانکي ممنوع‌الخروج‌ هستند
هم خودش را مي‌شناسد
و هم کساني که قيامت کردند! (خبر ويژه)
نگراني آمريکا از عمق روابط ايران و عراق(خبر ويژه)
اين ادب مسبوق به سابقه است!!(خبر ويژه)
حزب‌الله از زيرزمين هم اسرائيل را تهديد مي‌کند(خبر ويژه)
باج‌گيري دو سويه اسرائيل از رژيم‌هاي مرتجع(خبر ويژه)
 


از ژانويه 2011 که خيزش و خروش ملت‌هاي مسلمان در منطقه حرکت عظيم «بيداري اسلامي» را کليد زد تا حالا که بيش از دو سال از آن تاريخ مي‌گذرد؛ تلاش جبهه غربي-عبري با همراهي ارتجاع عربي مشخصا بر دو راهبرد متمرکز بوده است: 1- انحراف در بيداري اسلامي 2- تضعيف جبهه مقاومت و آنچه در اين ميان قابل اعتناست پروژه‌اي است که مي‌توانست دو راهبرد مورد اشاره را عملي نمايد.
اين پروژه با طراحي و کارگرداني غربي‌ها به صحنه آمد، با حمايت مالي ارتجاع عرب پشتيباني شد و از طريق تروريسم و جريان تکفيري-صهيونيستي اجرايي گشت؛ «بحران‌سازي در سوريه»!
از همين روي؛ به راحتي مي‌توان فهميد که چرا جبهه غربي-عبري و ارتجاع عربي با شروع تحولات منطقه در بستر بيداري اسلامي، سوريه را نشانه رفتند.
طي دو سال گذشته تلاش‌ها و تحرکات گسترده و هماهنگ شده‌اي از سوي جبهه ياد شده انجام گرفت تا به اصطلاح کار سوريه را يکسره کند و اکنون حمله نظامي چند روز پيش رژيم صهيونيستي به سوريه نيز در ادامه همين خط بوده و جداي از پازل دشمن براي ضربه زدن به جبهه مقاومت و انحراف در مسير بيداري اسلامي نيست.
درباره پيام‌ها و پيامدهاي حمله اخير تل‌آويو به دمشق نکاتي قابل تامل است:
يکم- رئيس‌جمهور آمريکا 18 اوت 2011 طي بيانيه‌اي کتبي اعلام کرد وقت آن رسيده که بشاراسد رئيس‌جمهور سوريه کنار برود. بعد از آن ديگر مقامات غربي نيز همين موضع را تکرار کردند و چندين اجلاس برگزار شد تا مقدمات برکناري بشاراسد فراهم گردد. هيلاري کلينتون-وزير خارجه وقت آمريکا- هم به صراحت اعلام کرد؛ «اسد رفتني است» و در ادامه رسانه‌هاي غربي با اطمينان، سناريوي کناره‌گيري اسد از قدرت را دنبال کردند ولي آنچه محرز گشت برخلاف اين ارزيابي‌ها و موضع‌گيري‌ها بود.
به عبارت روشن‌تر؛ لابي سياسي و توطئه‌هاي ديپلماتيک نتوانست باعث رفتن بشاراسد از قدرت بشود و اين کودتاي قدرت‌هاي جهاني عليه سوريه به عنوان عضو شاخص جبهه مقاومت به شکست انجاميد.
اين رسوايي تا آنجايي بود که حتي فارين پاليسي سال گذشته (آبان 91) طي گزارشي نوشت؛ «از وعده اوباما براي رفتن اسد 452 روز مي‌گذرد ولي او کماکان در قدرت است». اکنون 6 ماه نيز از گزارش فارين پاليسي مي‌گذرد و با اين احتساب بيش از 600 روز از تلاش‌ها، توطئه‌ها و دسيسه‌ها عليه سوريه سپري شده ولي دمشق مقاومت کرده و ايستاده است.
از سوي ديگر؛ کمک‌هاي تسليحاتي و مالي به مخالفان و شورشيان براي براندازي حکومت سوريه کارساز نبوده است.
در گام بعدي اتهام‌سازي عليه دمشق با سناريوي موضوعي به نام «تسليحات شيميايي» که يک هجمه تبليغاتي و جنگ رواني بر ضد دولت اسد بود نيز نگرفت و سوريه سقوط نکرد. جبهه غربي-عبري با همراهي منافقانه و خائنانه ارتجاع عربي و استفاده از جريان تکفيري و تروريست‌ها همه گزينه‌هاي موجود را استفاده کرد ولي طرفي نبست و حمله اخير رژيم صهيونيستي به دمشق آخرين گزينه است به اين اميد که کارگر بيفتد. بنابراين اولين پيام اين حمله، شکست سناريوها و پروژه‌هايي است که در 25 ماه گذشته عليه سوريه انجام دادند ولي ناکام ماندند.
دوم-ورود رژيم صهيونيستي به جنگ با سوريه و حمله جنگنده‌هاي اسراييلي به مراکز تحقيقاتي و امنيتي دمشق به وضوح نشان داد ادعاي غربي‌ها و ارتجاع عربي که تلاش مي‌کردند موقعيت سوريه را در قالب بهار عربي جا بزنند يک دروغ بزرگ و تاريخي است.
حمله نظامي صهيونيست‌ها به دمشق ثابت کرد ماهيت آنچه که در سوريه مي‌گذرد با خيزش و خروش ملت‌هاي مسلمان در منطقه کاملا متفاوت است.
البته از ابتدا شواهد و قرائن نشان مي‌داد بحران در سوريه بخاطر انتقام از «جبهه مقاومت» است ولي حمله صهيونيست‌ها پيوند و همدستي رژيم صهيونيستي با معارضان و تروريست‌ها را برملا کرد. دقيقا در شرايطي که ملت و دولت سوريه طي يکماه اخير موفقيت‌هاي بزرگي در برابر معارضان بدست آوردند و حومه دمشق را از تروريست‌ها پاکسازي کردند، به يکباره رژيم صهيونيستي به دمشق حمله مي‌کند.
آيا اين اقدام رژيم صهيونيستي چيزي جز حمايت از تروريست‌ها و معارضان براي خارج کردن آنها از تنگنا بوده است؟
سوم- نقش آمريکايي‌ها در حمله رژيم صهيونيستي به دمشق غير قابل انکار است. اين حمله فراتر از اين است که گفته شود بدون اجازه و چراغ سبز آمريکا صورت گرفته است.
رژيم صهيونيستي علي‌رغم اين ژست تو خالي که مستقل از آمريکا، گزينه نظامي را روي ميز مي‌گذارد کاملا گمارده واشنگتن عمل مي‌کند.
آمريکايي‌ها ماه‌هاست که رفتن اسد از قدرت را در بوق و کرنا کرده‌اند ولي اين اتفاق عملي نشده و از همين روي اين پروژه را اکنون از طريق تل‌آويو دنبال مي‌کنند.
جالب است که در همين ارتباط، آلون لئيل از مقامات سابق وزارت خارجه رژيم صهيونيستي روز گذشته در مصاحبه با الجزيره اذعان مي‌کند؛ «حمله اسرائيل به مناطقي در سوريه با هماهنگي آمريکا صورت گرفته است.»
شرايط نامساعد آمريکا در مسائل اقتصادي و اعتراضات افکار عمومي در اين کشور پيرامون به راه افتادن هرگونه جنگي از سوي واشنگتن، باعث شده تا دولت اوباما بداند نمي‌تواند مستقيما به موضوع سوريه ورود نمايد.
چهارم- حمله رژيم صهيونيستي به سوريه يک اشتباه راهبردي در شرايط کنوني است.
هدف جبهه غربي-عبري- عربي همان‌طور که در بالا اشاره شد «انحراف بيداري اسلامي» و «تضعيف جبهه مقاومت» بوده است. اين حمله نتيجه معکوس خواهد داشت چرا؟ چون حقانيت دولت و ملت سوريه در مبارزه با معارضان و تروريست‌ها براي افکار عمومي منطقه و حتي کندذهن‌ترين اشخاص نمايان و عيان شده است.
امروز پيوند آشکار تل‌آويو با جريان تکفيري-تروريستي برملا شده و اين اتفاق مبارکي است که براي جبهه مقاومت رخ داده است.
اکنون مشخص شده که معارضان براندازي دولت اسد را در پازل دشمن پي گرفته بودند و ارتباط در‌هم تنيده‌اي با رژيم صهيونيستي داشته‌اند.
مقوله سوريه در شرايط کنوني روح تازه‌اي به حرکت بيداري اسلامي خواهد بخشيد و جبهه مقاومت برخلاف ارزيابي واشنگتن-تل‌آويو تقويت خواهد شد.
اين نکته نيز گفتني است که توطئه‌ها، دسيسه‌ها و دروغ‌هاي آمريکا، رژيم صهيونيستي و ارتجاع عربي درباره سوريه يکي پس از ديگري برملا مي‌شود و هرچه زمان بگذرد سيماي بدون رتوش رسانه‌هاي غربي در پمپاژ دروغ‌ها و شايعات نمايان خواهد شد.
خاطرنشان مي‌شود پيش از حمله رژيم صهيونيستي به سوريه، رسانه‌‌هاي غربي و عبري، دمشق رابه استفاده از سلاح‌ هاي شيميايي متهم مي‌کردند و اين در حالي است که ديروز کميته تحقيقات سازمان ملل در مورد جرايم جنگي و نقض حقوق بشر در سوريه تصريح کرد هيچ شواهدي پيرامون استفاده نيروهاي دولتي سوريه از تسليحات شيميايي به دست نيامده است و از سوي ديگر تاکيد کرد؛ «گروه‌‌هاي مسلح مخالف در سوريه از سلاح‌هاي شيميايي استفاده کرده‌اند».
پنجم- و بالاخره بايد گفت حمله رژيم صهيونيستي به سوريه پس از هتک حرمت تکفيري‌ها، به پيکر مطهر حجربن‌عدي صحابه جليل‌القدر پيامبر اسلام، ماهيت واقعي جريان تکفيري را برملا کرد.
اين جريان همان جرياني است که در سوريه عليه ملت و دولت اين کشور دست به آشوب مي‌زند و بي‌پروا اقدامات تروريستي را ساماندهي مي‌کند و گروه‌‌هاي اسلامي را تکفير مي‌نمايد و از سوي ديگر با دشمن نشان دار «اسلام» و صهيونيست‌هاي جنايتکار پيوندي رازگونه دارد.!
حمله اخير رژيم صهيونيستي به سوريه و ارتباط رمزآلود با جريان تکفيري يک پيام و پيامد آشکار دارد و آن اين است که اين جريان خبيث همچون آن «غده سرطاني» به پايان راه نزديک شده است و در اين ميان هوشياري شيعه و سني را مي‌طلبد که جدول دشمن را پر نکنند.
حسام الدين برومند

 


سامانه پيام کوتاه 30002323
* اين سخن که ما جنگ و دشمني با اسرائيل نداريم با سخن فرد منحرفي که گفت مردم اسرائيل دوست ما هستند هيچ فرقي باهم ندارند اگرچه گويندگان هر دو سخن به ظاهر رقيب يکديگر نشان داده شده باشند. به همين دليل ثابت مي‌شود که فتنه و انحراف در يک خط فکري قرار دارند و براي مشغول ساختن مردم جنگ زرگري راه انداخته‌اند.
4778---0914
* از دولت انقلابي بشار اسد و مسئولين نظام جمهوري اسلامي درخواست مي‌کنم اگر نيروهاي مسلح سوري براي دفاع از مقدسات و اماکن مقدس نيازمند کمک هستند اجازه اعزام رزمندگان 8 سال دفاع مقدس و بسيجي‌هاي دهه سوم و چهارم انقلاب را بدهند تا شورشيان سلفي و وهابي را که شيعه و سني از رفتارهاي آنان منزجرند سرکوب کنيم.
روح‌اللهي رزمنده دفاع مقدس از کاشان
* مي‌خواستم بدانم کتاب «راز قطعنامه» که در روزنامه معرفي کرده‌ايد همان پاورقي «جام زهر» که سال گذشته در صفحه پاورقي روزنامه کيهان چاپ شده است مي‌باشد؟ در صورت صحت چگونه مي‌توانيم کتاب مذکور را تهيه کنيم؟
کيهان: کتاب مذکور همان پاورقي مندرج در روزنامه است البته با افزودن برخي ناگفته‌هاي ديگر درباره علل پذيرش قطعنامه 598 و افرادي که در آن نقش داشته‌اند. همچنين جهت تهيه کتاب مي‌توانيد آن را از غرفه کيهان در نمايشگاه بين‌المللي کتاب راهرو 19-غرفه 19 و يا کتابفروشي‌هاي معتبر تهيه فرماييد.
* سازمان کنفرانس اسلامي و سازمان‌هاي عريض و طويل بين‌المللي که بايد حامي مظلومان باشند آلت دست قدرت‌هاي متجاوزند چه عکس‌العملي در قبال ددمنشي تروريست‌هاي اجاره‌اي در سوريه و نبش قبر صحابي پيامبر اعظم(ص) از خود نشان مي‌دهند. آيا نبايد کشورهاي اسلامي سفيران خود را از عربستان قطر و ترکيه و آمريکا فرا خوانند؟!
6432---0919 و 6960---0936 و 7200---0919
* نامزدهاي اصولگرا اگر همه خودشان را سرباز ولايت بدانند بايد يک نفر را که از همه صالح‌تر است برگزينند و بقيه حمايتش بکنند. در اين صورت اين معنا تحقق پيدا مي‌کند که شيفته قدرت نبوده بلکه عاشقان خدمت هستند.
8189---0914 و 3783---0936
*واقعيت اين است که در دور جديد سفرهاي استاني آقاي رئيس‌جمهور، استقبال مردم از ايشان کم شده است. اين واقعيت به منزله اين است که خيلي‌ها از حاشيه‌سازي‌هاي به وجود آمده که روي زندگي مردم تأثير گذاشته ناراحت هستند و دوست دارند آقاي احمدي‌نژاد از حلقه انحرافي فاصله بگيرد و به آغوش ملت برگردد.
0950---0919
* آقاياني که مدعي‌اند از امام زمان(عج) حکم دارند مواظب باشند دشمنان اهل‌بيت(ع) مثل «بيت‌العدل حيفا» عاشق حرفهايي از اين دست هستند، نکند بر اثر غفلت و يا جهالت بعداً متوجه شوند که آلت‌دست صهيونيست‌ها هستند...
5530---0936
* پذيرفتني نيست شهرستان«باوي» استان خوزستان با داشتن 180 هزار نفر جمعيت بيمارستان نداشته باشد. خدا مي‌داند مردم اين شهر به خاطر اين مشکل تا چه حد به زحمت افتاده‌اند.
8369---0916
* پرداخت يارانه‌ها به مردم در صورتي خوب است که بازار تحت نظارت و کنترل دقيق دولت و مسئولين باشد در ضمن سهم يارانه توليد نيز پرداخت بشود.
7902---0919
* نامه‌هايي که خطاب به مسئولين و دستگاه‌هاي دولتي نوشته و از طريق پست ارسال مي‌کنيم همه به دليل نداشتن کدپستي عودت داده مي‌شوند. متأسفانه طوري شده که هر کس با کوچک‌ترين بهانه از انجام وظيفه قانوني خود که بابت آن حقوق مي‌گيرد شانه خالي مي‌کند.
2367---0914
* براي خريدن روغن به قيمت اعلام شده از سوي دولت به مغازه‌دارها مراجعه مي‌کنيم جواب مي‌دهند فقط روغن به قيمت جديد داريم. تکليف مردم در اين بين چيست و چه کسي راست مي‌گويد؟
6654---0914
* معاون بازرسي شوراي اصناف سري به فروشگاه‌هايي مانند اتکا بزنند تا فروش روغن با 40 درصد اضافه قيمت را ملاحظه کنند و بعد اعلام کنند فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي با قيمت قبل مي‌فروشند.
1330---0919
* مسئولين مسکن مهر کرج اعلام کرده‌اند آورده هر عضو پروژه مسکن ماهدشت بايد به 20 تا 23 ميليون تومان برسد در حالي که طبق قرارداد قرار بود واحدها را با 10 ميليون تومان آورده تحويل بدهند.در ضمن تهديد شده‌ايم چنانچه در مدت 15 روز نسبت به افزايش آورده اقدام نکنيم از واجدين شرايط حذف مي‌شويم. تو را به خدا مشکل را به گوش مسئولين برسانيد بلکه گشايش در کار ما بشود.
4085---0935
* برخي مسئولين و نمايندگان محترم شوشتر و گتوند بيش از يک دهه است که براي سقف‌دار شدن سيلوهاي روباز صحبت مي‌کنند مقالات و مطالب زيادي هم در اين زمينه چاپ شده است ولي هيچ اقدام عملي صورت نگرفته است و با اين بارندگي‌هاي اخير صدها تن گندم در سيلوهاي باز در حال نابودي است. چه کسي پاسخگوي اين خسارت‌هاست؟
2148--- 0937
* اگر رتبه عالي حق معلم نبوده چرا داده‌اند و اگر حق او بوده چرا بعد از دو سال آن هم در هفته معلم از او طلب مدرک «رتبه عالي» مي‌کنند؟!
5255--- 0915
* چرا کسي با گراني افسار گسيخته موتورسيکلت مقابله نمي‌کند؟ کساني که به اين وسيله نقليه عمومي نياز دارند چگونه نسبت به خريد آن اقدام کنند قيمت موتورسيکلت توليد داخل بين 1/5 تا 2/5 ميليون است.
1933---0933
* قطعه زميني در انتهاي خيابان گل‌بهار ولنجک (2 قطعه يکي نيمه‌کاره رها شده و ديگري در حال ساخت) که از سال 60 تا به حال رها شده بود و براي کاربري عمومي در نظر گرفته شده بود ناگهان در اين روزها مالک آن پيدا شد و بدون نصب تابلو و به صورت غيراستاندارد اقدام به گودبرداري نموده که هر هفته شاهد ترکيدن لوله‌هاي آب محل هستيم سؤالي که در ذهن اهالي تداعي مي‌کند اين است که مگر شوراي شهر و شهرداري بازرس ندارد پس چرا وارد عمل نمي‌شوند و چرا چشم خود را بر روي اين تخلفات مي‌بندند؟
ابردار
* از وزير محترم راه و شهرسازي درخواست مي‌شود سري به محله اتابک منطقه 15 بزنند و از وضعيت بغرنج مستاجرين مطلع شوند و راه‌حلي ارائه نمايند براي يک ساختمان کوچک کلنگي ماهيانه 700 هزار تومان اجاره بها مي‌گيرند. اين واقعا از عهده اهالي محل برنمي‌آيد. چرا که خيلي‌ها کل حقوقشان به هفتصدهزار تومان هم نمي‌رسد حال با اين هزينه مي‌بايست به اقساط و خورد و خوراک خود نيز بپردازند؟!
جانباز يوسف‌خاني
* رئيس‌جمهور محترم در تبريز گفت عده‌اي دست به دست هم داده‌اند تا آرامش بازار و مردم را به هم بريزند اما نگفت که ما هم فقط تماشاگر حادثه‌ايم!
6654---0914
* روغن نباتي 40 درصد گران مي‌شود و سپس 10 درصد ارزان مي‌شود آيا شما مي‌توانيد به اين دولت براي کاهش گراني آفرين بگوئيد؟
يک شهروند
* هزينه حج 12 ميليون تومان شده است. از اين مبلغ 2 تا 3 ميليون تومان براي خريد سوغاتي هزينه مي‌شود ولي بقيه‌اش اسلحه و بمب مي‌شود و با آن در عراق، سوريه، پاکستان و... مسلمانان را مي‌کشند.
1395-0917
* چرا هيچ خبري از اجراي حکم اعدام مفسدين کلان اقتصادي نيست؟ نکند آنها در گرمي بازار انتخابات به فراموشي سپرده شوند و فردا شاهد آزادي آنها باشيم.
8516-0919 و 7250-0919
* رسول اعظم(ص) فرمودند: کسي که تهيدست را از مال خويش بهره‌مند گرداند و داد مردم را از خود ستاند او مومن حقيقي است.
6263-0938
* با سپاس از قلم انديشمند آقاي زارعي، بايد براي فردا آماده شويم که جهان تشنه فرهنگ ناب محمدي(ص) است گرچه امروز بوي خون از دشنه دين تحريف شده وهابيت مشام فرهنگ را مي‌آزارد.
سلماني
* اگر قوه قضائيه چند زورگير را اعدام کند و به اشد مجازات برساند دست بقيه آنها از زورگيري کوتاه خواهد شد.
8720-0912
* دولت خيلي وقت است که به خواب رفته است چون هيچ کاري براي قطع دستهاي پشت پرده گراني انجام نمي‌دهد؟
9725-0917
* از دست اندرکاران سريال عبرت‌آموز کلاه پهلوي تشکر مي‌کنم. واقعا ماهيت سفاک مدعيان دروغين حقوق زنان را آشکار مي‌کند.
1933-0933 و يک خواننده ديگر
* خدايا ما را ببخش که در کار خير يا «جار» زديم يا «جا» زديم.
5559-0937
* از قوه قضائيه انتطار مي‌رود در مورد متخلفين با قاطعيت بيشتري برخورد نمايند تا مجرم پس از آزادي هوس ارتکاب جرم مجدد را نداشته باشد.
5054-0911
* دولت و متوليان امر چرا براي تبديل عضويت‌ها اقدام جدي نمي‌کنند؟! انتطار مي‌رود فکري به حال اين قشر از کارگران که قشر زحمتکش جامعه هستند شود.
2162-0914
* شک نبايد کرد که برخي تنها به فکر کسب قدرت و زر و سيم هستند و شهدا و مردم را هم فراموش و تنها به منافع حزب و جناح خود مي‌نگرند. بايد به اينها گفت از خشم خدا بترسيد که آه مظلومين زندگيشان را به آتش مي‌کشد.
8927-0939
* يکي از معضلات اصلي کشور ما عدم هماهنگي لازم بين قواي سه گانه است و اينکه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبري مکرر بر وحدت قواي سه‌گانه تاکيد داشته و دارند نشان اهميت آن است و بي‌توجهي به آن به جاي حل مشکل بر مشکلات کشور و مردم مي‌افزايد و انرژي و امکانات‌ ملي به هدر مي‌رود.
8516-0919
* به عنوان راننده‌اي که در مسير تهران- شيراز تردد مي‌کنم با انواع تابلوهاي تبليغاتي روبه رو مي‌شوم ولي دريغ از يک حديث گهربار از معصومين يا ذکر صلوات به ويژه در اتوبان قم- تهران. اين همه تبليغات چيپس و پفک و سوهان و گز و... هست چه اشکالي دارد که حديث «دروغ کليد هر شري است» را هم در مسير نصب کنيم.
اصغر کردبچه
* در مراسم جشن ورزشگاه آزادي عده‌اي با اوج بدحجابي و بي‌عفتي چهره مراسم را ننگين کردند. لازم است با اين گونه افراد برخورد قانوني شود.
6263-0938
* مسافران در راه مانده قطار که در شهر غريب، زير آفتاب و يا زير بارش باران همراه خانواده خويش دربه در دنبال وسيله نقليه‌اي هستند که زودتر به مقصدشان برسند از فانتزي بودن کوپه‌هاي قطار و دکوراسيون‌هاي داخل آن زياد لذت نمي‌برند.
7902-0919
* 8 سال قبل براي روي کار آمدن آقاي احمدي‌نژاد رياست محترم جمهوري نذر و نياز کرديم امروز هم براي نجات ايشان از دست اطرافيان انحرافي دعا مي‌کنيم. اميدواريم آقاي احمدي‌نژاد با خدمات زيادي که در دوره تصدي مسئوليت خويش کرده عاقبت به خير بشود و با نام نيک از قدرت کنار بکشد.
6858-0919
* آقاي رئيس جمهور حق ندارد پرچمي را که 300هزار ايراني براي برافراشته ماندن آن به خاک و خون افتاده و شهيد شده‌اند اين روزها در مراسم‌هاي تبليغات انتخاباتي که با پول بيت‌المال راه انداخته يا فرد معلوم‌الحالي مثل مشايي دست به دست نمايد.
1395-0917
* سازمان بازرسي کل کشور اعلام کرد اختلال در بازار ارز 90 درصد به سوءمديريت مسئولان و 10درصد به دلالان ارز بستگي دارد. قوه قضائيه با دلالان ارز برخورد کرد و حکم صادر نمود ولي چرا جرأت برخورد با يک نفر از 90 درصد را که سوءمديريت داشتند، نداشت؟
يک شهروند
* آيا اگر مردان در فيلم‌ها لباس زنانه بپوشند اين بي‌حرمتي به جنس زن محسوب مي شود يا خير.
5621-0912
* بهتر است مسئولان صدا و سيما در پخش آگهي‌هاي ميان برنامه‌اي خود دقت کنند تا خدايي ناکرده آگهي‌هاي لوازم بهداشتي که پخش مي‌کنند مشابه آگهي‌هاي ماهواره‌اي نباشد.
يک شهروند
* فارغ‌التحصيل دانشکده دندانپزشکي دانشگاه آزاد هستم. بايد طرحي را بگذرانيم که فلسفه آ‌ن اين است که در ازاي خدمتي که دولت به ما کرده ما بايد خدمت کنيم درحالي که دولت يک ريال هم بابت تحصيلات ما پرداخت نکرده است. حال اين طرح اجباري است، ولي اجبار کردن دانشجويان شهرستاني در تهران براي گذراندن طرح چه معني و مفهومي دارد؟
فارغ‌التحصيل دانشگاه آزاد
* از مسئولان شهرداري 16 ناحيه يک خيابان دشت آزادگان شمالي حدفاصل پلاک 1 تا 64، چند شير آب از قديم بوده که با فشار قوي آب هدر مي‌رود و کاسبان محل با بي‌دقتي تمام اين آب را اسراف مي‌کنند، پياده‌روها را مي‌شويند و خلاصه به صورت جنون‌آميز آب را اسراف مي‌کنند. از مسئولان تقاضاي رسيدگي داريم.
يکي از اهالي
* بازنشستگان و معلمان هرگز خاطره خوشي از دوران آقاي هاشمي رفسنجاني و خاتمي ندارند و نبايد در مقابل سخنان آنان ساکت بنشينند.
غلامرضا عوني
* از آنجا که برخي از کانديداهاي رياست جمهوري ممکن است از ظرفيت لازم براي مناظره تلويزيوني برخوردار نباشند و مناظره را به مسائل شخصي و بي راهه و خلاف واقع سوق دهند و اذهان عمومي را مشوش کنند و باعث به مخاطره افتادن امنيت ملي شوند، مناسب است مسئولين امنيتي انتظامي جلوي مناظره‌هاي بي‌خاصيت و تبليغات خياباني و کارناوال‌ها را بگيرند تا اسباب ناراحتي مردم فراهم نشود.
بختياري
* حکمي که دادگاه ويژه روحانيت عليه حجت‌الاسلام رسايي نماينده محترم مجلس و عليه نشريه هفته‌نامه ارزشي 9 دي صادر کرده عجيب است. چرا مشابه چنين برخوردي را با سران فتنه مثل کروبي و خاتمي نکردند.
2731-0913
* چرا 9 دي بايد توقيف شود؟ لطفا اعتراض ما را به گوش مسئولين امر برسانيد.
0956-0916
* 16 ساله بودم که در قالب نيروهاي بسيجي عازم جبهه شدم و خدمت کردم. بعد از جنگ هر چه تلاش کردم بتوانم مسکني براي خود و خانواده‌ام دست پا بکنم موفق نشدم. درحال حاضر مستأجر و دست به گريبان مخارج سنگين زندگي هستم. در ضمن از ديگران هم زخم زبان مي‌شنوم و بيشتر غصه مي‌خورم.
يک جبهه رفته خانه به دوش
* پنج نفر از وزنه‌برداران تيم ملي با مربي خود اختلاف پيدا کرده‌اند هر دو طرف سرمايه کشور محسوب مي‌شوند. خواهش مي‌کنم يک ريش سفيد از تربيت بدني يا از مسئولين ذي‌نفوذ وساطت کند و اين اختلاف و مشکل به وجود آمده راحل نمايد.
رضايي‌فر
* آقاي احمدي‌نژاد متأسفانه امروزه دوروبرت را کساني گرفته‌اند و به شما به‌به و چه‌چه مي‌گويند که در سال 84 به طور کلي کناره‌گيري شما را از انتخابات مي‌خواستند. حالا چطور شده که با اين آقايان در يک کاسه آش مي‌خوريد؟
يک دبير
* نصب پرچم جمهوري اسلامي ايران با ميله‌هاي بسيار بلند در مکان‌هاي مخصوص کار بسيار خوبي است ولي براي تکامل اين اقدام پيشنهاد مي‌شود نام مقدس الله در بالاي ميله پرچم‌ها به صورت بزرگ و دو بعدي و يا سه بعدي نصب گردد. تا بدين وسيله در جهت تقريب مذاهب ممالک اسلامي اتحاد بيشتري به وجود آيد.
حميد عدالتخواه
* اگر توانستيم تاکنون در برابر توطئه‌هاي دشمنان داخلي و خارجي بايستيم فقط با توجه به پيروي از ولايت بوده است. آقاي احمدي‌نژاد بايد بداند که مردم به شخص راي نمي‌دهند بلکه به راه و هدف راي خواهند داد.
يک شهروند
* از نيروهاي امنيتي اطلاعاتي درخواست مي‌شود با هوشياري و مراقبت‌هاي ويژه مانع هر گونه تحرک ضدانقلاب داخلي و خارجي قبل و بعد از انتخابات شوند و فتنه و توطئه‌ها را در نطفه خفه کنند.
9309-0937
* وضعيت پوشش بعضي از خانم‌ها در شهر تهران به عنوان پايتخت کشور اسف‌بار شده است. دولت فقط به فکر جمع‌آوري راي براي نامزد مورد نظرش مي‌باشد و جامعه را رها کرده است. حداقل از خون شهدا خجالت بکشيم و قدري حيا بکنيم.
2041-0910
* شخصي که در مقام رياست جمهوري اسلامي ايران قرار مي‌گيرد مسئوليت دين و دنياي بيش از 75 ميليون ايراني را به عهده گرفته است. بنابراين عقل حکم مي‌کند هيچ کس به صرف هوي و هوس و لذت‌طلبي اين مسئوليت بي‌نهايت خطير را به عنوان لقمه شيرين انتخاب نکند.
6263‌-‌0938
* آقاي احمدي‌نژاد رياست محترم جمهوري اگر چه تفکر ضدآمريکايي و ضداسرائيلي داشت ولي بعضي از رفتارهاي مديريتي ايشان دشمن را به طمع انداخت و از سوي ديگر مردم را دچار مشکل ساخت.
0950‌-‌0919
* شايد يکي از دلايل پاک کردن مرغ در مرغ‌فروشي‌ها جلب مشتري باشد ولي شنيده مي‌شود که آشغال گوشت مرغ‌هاي پاک شده فروخته شده را تحويل برخي از کارخانه‌هاي توليدکننده سوسيس و کالباس مي‌دهند. اميدوارم در صورت صحت خبر با عوامل متخلف برخورد قانوني شود.
8352‌-‌0919
* به اپراتورهاي تلفن همراه نصيحت کنيد از راه حرام کاسبي نکنند چرا وقتي درخواست قطع پيام‌هاي تبليغاتي کرده‌ايم ترتيب اثر نمي‌دهند.
6858‌-‌0919
* از خدا خواسته‌ام و باز مي‌خواهم که چشم بصيرتمان را در عمل به وظايف سياسي- اسلامي خويش همواره روشن نگه دارد تا اسير باندهاي مخرب و شياطين داخلي و خارجي نشويم. مخصوصا در انتخابات بتوانيم درست عمل بکنيم و فريب نخوريم.
9005-0913
* با توجه به تهديد فرزندانمان از سوي بيماري‌هاي پوستي و سالک از شهرداري و اداره بهداشت محيط مشهد مقدس درخواست مي‌شود نسبت به نظافت و بهبود کيفيت جمع‌آوري زباله و تخليه صحيح مخازن زباله‌هاي انتهاي خيابان علامه طباطبايي(ره) کوي طلاب نظارت بيشتري داشته باشند.
3419‌-‌0915
* در حالي که ترکيه عليه مقاومت و به نفع رژيم صهيونيستي مشغول توطئه در سوريه است و در طرح دوستي با آمريکا به او پايگاه مي‌دهد و در حال بهبود روابط و معامله با رژيم اشغالگر قدس مي‌باشد تقويت و توسعه روابط اقتصادي با او در اين برهه چه توجيهي دارد؟
افتخار
* اگر قرار است باز هم تجربه داغ شير يارانه‌اي تکرار شود و صف‌هاي چند ساعته و حرف‌ها و حديث‌ها و آزار و اذيت روحي و جنگ اعصاب باشد همان بهتر که مردم عطاي شير را به لقايش ببخشند.
9005‌-‌0913
* چرا نرخ تورم درباره هزينه‌هاي توليد خودرو 52 درصد اعلام مي‌شود ولي براي افزايش حقوق 25 درصد؟!
8853‌-‌0912
* هر چند که مردم ما با بصيرت خود 9 دي‌ها و 22 بهمن‌ها و 23 تيرها را خلق مي‌کنند ولي لازم است خواص جامعه و مسئولين به وظيفه اصلي و ذاتي خود که ارتقاي فرهنگ ديني و مبارزه با ناهنجاري‌هاي اجتماعي است جامه عمل بپوشند و الا اگر امام زمان(عج) هم تشريف بياورند همين افراد ناهنجار و خواص بي‌بصيرت شهادت آقا را رقم خواهند زد.
قابل قبادي از رشت
* از مسئولان فرهنگي و هاديان جامعه بخصوص آقاي قرائتي تقاضا داريم در مورد ازدواجهاي آسان بيشتر صحبت کنند و جوانان را راهنمايي نمايند تا بسياري از معضلات پيش روي جوانان حل شود.
يک شهروند
* اگر مسئولان به دستورات حکيمانه رهبر معظم انقلاب گوش فرا مي‌دادند خيلي از مشکلات اقتصادي و فرهنگي کشور برطرف مي‌شد.
قاسمي
* تبليغات با بازيگري خانم‌هايي که پوشش مناسبي ندارند از رسانه ملي کار درستي نيست.
7642‌-‌0912
* مقدار واقعي شکلاتهايي که از سوي برخي از کارخانه‌ها عرضه مي‌شود خيلي کمتر از آن مقداري است که روي برخي جعبه‌هاي آنها درج مي‌شود.
6381‌-‌0912
* چند روز قبل اعلام کرديد چند هزار بيمار ايدزي در کشور وجود دارد. اين بيماري گاه از طريق دندانپزشکي‌ها منتقل مي‌شود. چندي قبل به مطب دندانپزشکي مراجعه کرده و شاهد بي‌توجهي پزشکان به رعايت بهداشت و استريل کردن لوازم دندانپزشکي بودم. از مسئولان وزارت بهداشت تقاضاي نظارت دقيق‌تر و بيشتر بر مطب‌هاي دندانپزشکي هستيم.
پيکر
* بعد از تورم حدود 40 درصدي کنوني افزايش مجدد قيمت حامل‌هاي انرژي در بودجه و اخذ ماليات تصاعدي از مردم (فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها با چراغ خاموش) عاقلانه نيست. بهترين راه کاهش هزينه‌هاي دولت فروش اموال آسمان‌خراش برخي از بانکها است که به قيمت ورشکستگي توليدکننده‌ها و کشاورزان به دست آمده است.
اسدي
* مزدوران تروريست فعال در سوريه کيسه زر عربستان را ديده‌اند و تا پول‌هاي اين کيسه تمام نشود خيانت مزدوران عليه مردم مظلوم سوريه پايان نمي‌پذيرد.
6091‌-‌0915
* 22 سال است که به دليل عدم اجراي راي کميسيون ماده 100 شهرداري براي اخذ سند بلاتکليف مانده‌ام. وقتي راي صادره از کميسيون ماده 100 شهرداري‌ها ضمانت اجرايي ندارد چرا راي صادر مي‌کنند.
1582---0912
* از شهرداري محترم منطقه 4 اهواز درخواست مي‌شود آسفالته شدن بخشي از خيابان نسترن بين دانشگاه و پرديس که محل تردد روزانه دانش‌آموزان و مردم است و آسفالت نشده را فراموش نکند.
6966---0916
* مدت 4 ماه است که کارکنان مجتمع متقين که زير نظر اوقاف استان تهران فعاليت بيش از 90 ساله دارد از حقوق و مزايا محروم هستند و متاسفانه بيمه آنها نيز قطع شده و براي درمان با مشکل جدي مواجه شده‌اند از مسئولين امر انتظار رفع مشکل ياد شده را دارم.
يکي از کارکنان مجتمع متقين
* در آزمون نظام مهندسي شهريور 91 قبول شدم به خاطر يک ماه کسري سنوات پروانه اشتغال صادر نمي‌کنند. مگر اين آزمون براي اشتغال جوانان نيست؟ به خاطر يک ماه، زندگي من نبايد دگرگون شود.
0048---0918
* با گذشت بيش از 40 روز از سال 92 متاسفانه صنايع فولاد طلب 8 ‌ماهه سال 91 اضافه حقوق ما را پرداخت ننموده است همچنين با گذشت بيش از 10 روز از ارديبهشت حقوق فروردين ما پرداخت نشده است چرا؟ از مسئولين امر درخواست رسيدگي دارم.
پودينه - بازنشسته صنايع فولاد، از زاهدان

 


گفت: روزنامه دولتي خورشيد وابسته به حلقه انحرافي نوشته بود طرفداران دولت (يعني پادوهاي اجاره‌اي حلقه انحرافي) از اصولگرايان نااميد شده و به محمد خاتمي نزديک شده‌اند!
گفتم: ديدي بالاخره دم خروس بيرون زد؟!
گفت: ديروز هم شريف‌زاده عضو حلقه انحرافي و نماينده دولت در يک ميزگرد در دانشگاه تهران گفته است «من از اصلاح‌طلبان تعجب مي‌کنم که با وجود احمدي‌نژاد چرا دنبال هاشمي هستند»!
گفتم: از اول هم معلوم بود که حلقه انحرافي يکي از شاخک‌هاي فتنه‌گران آمريکايي- اسرائيلي 88 است و دعواي احمدي‌نژاد و هاشمي و خاتمي، جنگ زرگري است. حالا که ديگر با صراحت ماهيت خودشان را لو داده‌اند.
گفت: چقدر هم ناشيانه مي‌خواستند ماهيت خودشان را پنهان کنند!
گفتم: يارو رفته بود از بزازي پارچه بخرد، بزاز پارچه‌اي را نشان داد و گفت متري 4 هزار تومان. يارو با تعجب گفت؛ همين پارچه را بزازي سر کوچه متري 2هزار تومان مي‌دهد؟ و بزاز گفت؛ اين پارچه پشم نخ است ولي پارچه آن بزازي نخ پشم است!

 


در حالي که از روزهاي ثبت‌‌نام نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در دوره هاي قبل ، صف هاي طويل اشخاصي که براي حضور در عرصه انتخابات در جلوي ميزهاي ثبت نام  وزارت کشور صف مي کشيدند، در اذهان عمومي مانده است؛ از صبح امروز ثبت نام از داوطلبان يازدهمين دوره اين انتخابات براي شرکت در يکي از حساس‌ترين ماراتن‌‌‌هاي سياسي کشور در محل ساختمان وزارت کشور آغاز شد.
بر اساس اطلاعيه شماره 9 ستاد انتخابات کشور ثبت نام از داوطلبان انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري از امروز تا روز شنبه21 ارديبهشت ماه، به مدت پنج روز از ساعت 8 الي 18 در محل وزارت کشور انجام مي پذيرد.
در همين رابطه، دبير ستاد انتخابات کشور در مورد شرايط نامزدها براي ثبت‌نام در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: داوطلبان يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بايد طبق استناد به ماده 115 قانون اساسي داراي 5 شرط اصلي از جمله اينکه آن فرد بايد از رجال سياسي ـ مذهبي، ايراني‌الاصل، تابعيت جمهوري اسلامي ايران، مدير و مدبر، داراي حسن سابقه، امانت و تقوا، مومن و معتقد به جمهوري اسلامي ايران و مذهب رسمي کشور باشد.
صولت مرتضوي افزود: با توجه به شرايطي که قانون جديد وضع کرده است، تقاضا داريم افرادي که داراي چنين شرايطي هستند مراجعه کنند لذا پيش‌بيني مي‌کنيم کساني که اين ويژگي‌ها را در خود ندارند نسبت به سال‌هاي گذشته کمتر ثبت‌نام خواهند کرد.
وي در مورد زمان ثبت‌نام نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري اظهار کرد: از نامزدها درخواست داريم تا در زمان مقرر مراجعه کنند و ثبت‌نام خود را به روزهاي پاياني محول نکنند تا با تراکم بيش از حد روبه رو نشويم.
دبير ستاد انتخابات کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران خاطرنشان کرد: نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري حتما مدارک کافي و لازم را که در اطلاعيه وزارت کشور آمده است همراه خود داشته باشند.
شرايط ثبت نام داوطلبان
ستاد انتخابات کشور در ادامه اطلاعيه شماره 9 آورده است؛ داوطلبان مي توانند شخصاً يا از طريق معرفي نماينده تام الاختيار خود جهت اعلام داوطلبي و تکميل فرم پرسشنامه با همراه داشتن اصل شناسنامه و چهار برگ تصوير کليه صفحات آن و 12 قطعه عکس 4×6 جديد که در سال جاري گرفته باشند، به ستاد انتخابات کشور واقع در ميدان فاطمي، ابتداي خيابان شهيد گمنام، تالار بزرگ کشور مراجعه کنند.
26 ارديبهشت زمان
اعلام صلاحيت کانديداها
وزارت کشور پس از پايان مهلت ثبت نام نامزدها بايد مدارک داوطلبان را به دبيرخانه شوراي نگهبان تسليم کند و شوراي نگهبان بايد ظرف پنج روز از تاريخ وصول مدارک داوطلبان به صلاحيت آنان رسيدگي و نظر خود را به وزارت کشور اعلام کند و  وزارت کشور موظف است پس از وصول نظريه شوراي نگهبان اسامي نامزدهاي رياست جمهوري را با استفاده از وسايل ارتباط جمعي ظرف مدت دو روز به اطلاع مردم سراسر کشور برساند.
از سوي ديگر، سخنگوي شوراي نگهبان درباره اختيارات اين شورا در تاييد صلاحيت نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري گفت: در انتخابات رياست جهوري از جهت قانوني کانديداها براي ثبت‌‌نام محدوديت سني ندارند ولي ممکن است در بحث توانايي‌‌هاي آنها محل بحث اعضا شوراي نگهبان قرار گيرند.
عباسعلي کدخدايي در گفت و گو با جهان در پاسخ به اين سوال که در صورت رد صلاحيت برخي نامزدها آيا رييس جمهوري يا يک مقام ديگر مي تواند به شوراي نگهبان تذکر دهد؟ اظهار کرد: هيچ کس نمي تواند به شوراي نگهبان تذکر دهد اما ممکن است کسي نسبت به صلاحيت خودش که مورد تاييد واقع نشده اعتراضي داشته باشد، قانونگذار پيش بيني کرده که مي تواند اعتراض خودش را اعلام کند و شورا هم آن را بررسي و اعلام نظر مي کند ولي نتيجه نهايي را شوراي نگهبان اعلام مي کند و نهاد و مقام ديگري حق دخالت ندارد.
وي با اشاره به فتنه 88 و نظر شوراي نگهبان در اين خصوص گفت: کساني که نقش موثري در فتنه 88 داشتند انتظار نداشته باشند که شوراي نگهبان صلاحيت آنها را تاييد کند چون مردم آنها را نخواهند بخشيد اما ممکن است کساني فريب خورده باشند و در يک زمان مناسبي متوجه شده و به آغوش نظام بازگشته اند؛ در رابطه با آنها شوراي نگهبان با رافت اسلامي رفتار و اعلام نظر مي کند، همانطور که در مجلس شوراي اسلامي هم اين اتفاق افتاد، برخي افراد که در قضيه فتنه88 متهم بودند و در بررسي ها به اين نتيجه رسيديم که به هر حال اينها نقش موثري نداشتند و اعلام برائت کردند اينها در بررسي صلاحيت ها موثر بود الان هم بر همين اساس عمل مي کنيم.

 


سخنگوي دستگاه قضا با تشريح آخرين وضعيت برخي پرونده هاي مهم قضايي از ممنوع‌‌الخروج شدن 10 هزار بدهکار بانکي خبر داد.
حجت‌الاسلام غلامحسين محسني‌اژه‌اي در چهل‌وششمين نشست خبري با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌که افرادي در کشور داراي پرونده‌هاي کيفري و سوء‌استفاده کلان بانکي هستند ولي محاکمه نشده‌اند، آيا اين افراد متهم را مي‌توانيد ممنوع‌الخروج کنيد؟ گفت : افرادي وجود دارند که داراي پرونده‌هاي کيفري هستند و اينکه محاکمه نشده‌اند؛ بايد بگويم اين مطلب درست است و اينکه در زمان ديگري رسيدگي مي‌شود بايد يادآور شوم که اين موضوع بستگي به دستگاهي دارد که پرونده در آن است. وي در مورد ممنوع‌الخروج شدن متهمان نيز افزود: بعضي از افرادي که پرونده اقتصادي دارند ممنوع‌الخروج شدند و بعضي ديگر نيز با نظر قاضي ممنوع‌الخروج شدند؛ در واقع قاضي زماني متهمان را ممنوع‌الخروج مي‌کند که اين متهمان بدهي بانکي داشته باشند که در اين صورت بانک مرکزي از قوه قضاييه تقاضاي ممنوع‌الخروجي اين افراد را مي‌کند و متعاقبا اين کار انجام مي‌شود.
محسني‌اژه‌اي ادامه داد: در موارد ديگر نسبت به ممنوع‌الخروج شدن متهمان بايد يادآور شوم که اين امر بستگي به نظر قاضي دارد و قاضي اين موضوع را بررسي مي‌کند که احتمال فرار اين متهمان وجود دارد و در اين صورت فرد متهم را ممنوع‌الخروج مي‌کند. سخنگوي دستگاه قضايي تاکيد کرد: بيش از 10 هزار نفر به عنوان بدهکاران بانکي در کشور هستند که به درخواست قاضي و بانک مرکزي ممنوع‌الخروج شدند.
وضعيت پرونده مهدي هاشمي
محسني‌اژه‌اي در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اين‌که وکيل آقاي مهدي هاشمي اعلام کرده که پرونده وي به دليل نقص به دادسرا رفته است، اگر اين پرونده نقصي داشته، چراتاکنون قاضي رسيدگي به اين پرونده متوجه آن نشده است؟ اظهار کرد: پرونده که حجم آن زياد است را آقاي سراج با دقت مطالعه کرده‌اند در واقع علت اصلي نقص پرونده نبوده است و درخواست اصلي درخواست وکلا و متهم پرونده مبني بر اين بود که ما نتوانستيم پرونده را مطالعه کنيم و آماده دفاع نيستيم. البته پرونده نواقصي هم داشته که آقاي سراج قرار بود آن‌ها را ضمن محاکمه رفع کند اما زماني که ملاحظه کردند که آن‌ها درخواست مهلت دارند، قاضي خودش نواقصي را که به نظرش مي‌آمد در همين فرصت انجام دهد را رد کرد تا فرصت ديگري نگيرد؛ لذا اگر آن‌ها درخواست استمهال نمي‌کردند، دادگاه همان روز پانزدهم ارديبهشت شروع مي‌شد و در حين رسيدگي قاضي مي‌توانست نواقص را رفع کند.
مردم در انتخاب اعضاي شوراهاي شهر و روستا دقت بيشتري کنند
سخنگوي دستگاه قضايي در ادامه نشست خبري اظهار کرد: مردم کمابيش مطلع شدند که طي سنوات گذشته به خصوص در سال‌هاي 91 و 92 تعدادي از اعضاي شورا در شهرهاي مختلف مثل رشت و ديگر شهرها به دليل اتهاماتي که داشتند تحت تعقيب قرار گرفتند و بعضي وقت‌ها تعدادي که تعقيب و بازداشت شدند به حدي بود که اصلا شورا منحل شد و بعضي جاها با مشکلاتي مواجه شدند. مردم در انتخابات آينده که مي‌خواهند اعضاي شوراهاي شهر و روستا را انتخاب کنند دقت بيشتري داشته باشند و ببينند فردي که مي‌خواهند انتخاب کنند چه سابقه‌اي داشته که ظرف يکي دو سال منجر به بازداشت او شده است.
تمهيدات دستگاه قضا
براي برخورد با هرگونه فتنه احتمالي
محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه قوه قضاييه و شوراي نگهبان چه تمهيداتي براي برخورد با حوادثي همچون حوادث سال 88 دارند؟ گفت: در اعتراضاتي را که در سال 88 بود، مي‌توانستند از طريق قانوني وارد شوند و اگر از طريق قانون وارد مي‌شدند هيچ مشکلي پيش نمي‌آمد. اينکه کسي بگويد راي من کم شده، راهکار دارد؛ ولي مشکل اين بود که از مجراي غيرقانوني وارد شدند.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا شوراي نگهبان تساهل و تسامح نخواهد کرد؟، گفت: بناي شوراي نگهبان بر عمل به قانون است. در قانون از عبارت احراز صلاحيت استفاده شده است. براي اين کار از مراجعي که در قانون ذکر شده استعلام مي‌کنند و هر کسي که صلاحيتش احراز شد، تاييد مي‌شود.
محسني‌اژه‌اي اظهار کرد:‌ البته صلاحيت شوراها ربطي به شوراي نگهبان ندارد ولي در مورد رياست جمهوري يکي از مراجعي که از آن استعلام مي‌شود قوه قضاييه است و در نهايت هم تصميم‌گيرنده شوراي نگهبان است. ولي قوه قضاييه هم به وظايفي که در قانون براي آن پيش‌بيني شده عمل مي‌کند.
تاييد خبربازداشت ديپلمات سابق وزارت خارجه
محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوالي در مورد صحت دستگيري باقر اسدي يکي از ديپلمات‌هاي ارشد کشور و اين که وي در خصوص چه مساله‌اي دستگير شده است، گفت: بله؛ ايشان بازداشت شده اما از بيان جزييات به دليل منع قانوني معذورم؛ زيرا پرونده در مرحله‌ تحقيقات مقدماتي قرار دارد.
اقدامات قوه قضاييه براي زندانيان ايراني خارج
سخنگوي دستگاه قضايي در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران مبني بر اين‌که اقدامات قوه قضاييه براي زندانيان ايراني خارج از کشور چيست؟، بيان کرد: اگر از من آمار بخواهيد اطلاعي از آن ندارم؛ اما مطلع هستم که تعدادي از افرادي که در زندان‌هاي خارج از کشور هستند به دليل مواد مخدر است. بنابراين هفته‌ گذشته به ارمنستان سفر کردم. حدود 12 نفر از هموطنان ما در آن‌جا محکوم هستند که ما تلاش مي‌کنيم اين افراد به تهران منتقل شوند و ادامه‌ محکوميتشان را در تهران تحمل کنند و به همين منظور موافقتنامه‌هاي مختلفي مانند استرداد مجرمين و ... را امضا کرديم.
آخرين خبرها در مورد پرونده فساد بزرگ مالي
محسني اژه‌اي در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران مبني بر اين‌که آخرين خبرها در مورد پرونده فساد بزرگ مالي چيست و آيا اسناد جديد باعث تشکيل دادگاه جديد مي‌شود؟ اظهار کرد: اگر چيزهايي که از گمرک فرستاده‌اند اثبات شود بله نياز به محاکمه دارد؛ اما همان‌طور که قبلا گفتم ممکن است عنوان اتهامي فرق نکند و ممکن است ميزان جزاي نقدي يا رد مال بالا رود. همچين در مورد جزييات پرونده بايد بگويم در مورد مسائل مالي تحقيقات هنوز ادامه دارد که البته مشکلي در کار کارشناسي به وجود آمده، بنابراين يکي از مشکلات اين پرونده رد مال اين افراد است. البته اگر شکات با محکومين بتوانند به زبان مشترکي برسند کار راحت‌تر حل مي‌شود، در غير اين صورت ممکن است زمان ببرد.
وضعيت شرکت‌هاي گروه آريا
در ادامه خبرنگار ديگري در مورد شرکت‌هاي زيرمجموعه گروه آريا پرسيد و گفت که آيا دستگاه قضايي اين شرکت‌ها را به حال خود رها کرده است؟ سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينکه شرکت‌هاي گروه آريا سه نوع بودند، گفت: يکسري از اين شرکت‌ها، شرکت‌هاي فعال بودند که در حال حاضر هم فعال هستند و فعال‌تر هم شده‌اند و خللي به فعاليت آنها وارد نشده است. دستگيري مديرعامل و هيات مديره اين شرکت‌ها کار دشواري بود چرا که بانک‌ها نگران بودند و حتي اين شرکت‌ها مي‌توانست تعطيل شود اما قوه قضاييه خدمت بزرگي را انجام داد و اين شرکت‌ها نه تنها تعطيل نشده بلکه سوددهي هم داشته است.
محسني‌اژه‌اي با بيان اينکه بعضي از شرکت‌هاي زيرمجموعه گروه آريا راه‌اندازي نشده و در ابتداي کار بوده و کارکردي هم نداشتند، ادامه داد: شرکت‌هاي ديگر نيمه فعال بودند و الان هم همين روال را دارند و سوددهي هم ندارند. در حال حاضر تعدادي از شرکت‌هاي زيرمجموعه گروه آريا مستقل هستند و مشکل خاصي در رابطه با فعال و نيمه فعال بودن آنها وجود ندارد.
وضعيت پرونده هاي برادران لاريجاني
سخنگوي قوه قضاييه درباره آخرين وضعيت پرونده محمدجواد لاريجاني گفت که بايد ابهامات موجود در اين پرونده حل شود. به گزارش ايسنا محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اين‌که چرا رسيدگي به پرونده محمدجواد لاريجاني طولاني شده است؟ گفت: اين پرونده نه موضوع حاد و نه موضوع پيچيده‌اي است. ما داريم بررسي مي‌کنيم که زمين‌هايي که در آن زمان داده شده آيا طبق قانون و مقررات واگذار شده يا خير. اگر اين موضوع حل شود، مسائل بعدي حل خواهد شد. وي تصريح کرد: اگر بر طبق مقررات زمين‌ها واگذار شده باشد، به يک صورت برخورد مي‌شود و اگر برخلاف مقررات انجام شده باشد، به گونه‌اي ديگر با آن برخورد مي‌کنيم. در واقع بايد اين مساله روشن شود. وي درباره پرونده‌ فاضل لاريجاني نيز گفت: مطالعه در مورد اين پرونده هنوز به اتمام نرسيده است و بايد تحقيقات در اين زمينه تکميل شود..

 


شبکه دولتي انگليس معتقد است نامزدي خاتمي از حيث هزينه‌سازي براي جمهوري اسلامي مطلوب است اما در جمع‌بندي کلي چيزي عايد اپوزيسيون نمي‌کند.
بي‌بي‌سي فارسي در تحليلي با ادعاي اينکه عدم احراز صلاحيت خاتمي وجهه نظام را خدشه‌دار مي‌کند، تصريح مي‌کند که حتي در صورت تأييد صلاحيت و رسيدن به قدرت، خاتمي اختيار چنداني نخواهد داشت و نقشي بيشتر از تدارکاتچي ايفا نخواهد کرد.
بي‌بي‌سي همچنين خاطرنشان کرد: يادآوري رأي دادن خاتمي در انتخابات مجلس در دماوند، مي‌تواند بيانگر عدم توانايي خاتمي در ايستادگي مانند کروبي و موسوي باشد. از جنبه ديگر بايد از افرادي که رئيس دولت اصلاحات را به کانديداتوري دعوت مي‌کنند پرسيد که آيا تا آخر در کنار او خواهند ايستاد؟ يادآوري بيش از هشتصد روز حبس خانگي ميرحسين موسوي و مهدي کروبي به حل اين معما کمک خواهد کرد. در اعتراضات بعد از انتخابات 88، بارها شعار «موسوي بازداشت بشه، ايران قيامت ميشه» تکرار شد ولي با آغاز حبس خانگي اين دو در بهمن 89، اعتراضي به وقوع نپيوست.

 


«روابط عميق ايران با عراق، نفوذ آمريکا در عراق را تحت تاثير خود قرار داده است.»
يک پايگاه اينترنتي آمريکايي با انتشار اين مطلب نسبت به گسترش روابط تهران- بغداد هشدار داد. المانيتور نوشت: ايران با نفوذترين کشور در عراق به شمار مي‌رود. ميزان نفوذ ايران در عراق بسيار زياد است و همکاري‌هاي دو طرف به خصوص پس از تشديد بحران در سوريه، بيشتر شده است. از سوي ديگر در ماه‌هاي مارس و اوايل آوريل مقامات ايران و عراق سفرهاي مکرري به بغداد و تهران داشتند که در جريان آن قراردادهاي متنوعي منعقد شد. در ماه مارس، وزير امور خارجه ايران رهسپار عراق شد. صالحي با رهبران مذهبي در نجف ملاقات کرد و معاون او نيز به گفت‌وگو با مقامات عراقي بر سر موضوعات سوريه و بحرين، نشست. در دهم مارس، وزير نفت ايران براي گفت‌وگو با نوري المالکي، نخست‌وزير، راهي بغداد شد. آنها در خصوص پروژه‌هاي مشترکي شامل گاز طبيعي که از ايران به عراق صادر مي‌شود، مذاکره کرده و براي صادرات گاز به عراق از تاريخ 20 جولاي 2013 توافق کردند.
المانيتور ادامه مي‌دهد: در ماه آوريل وزير اطلاعات ايران به عراق رفت و با نخست‌وزير، رئيس مجلس، مشاور امنيت ملي و حکيم ملاقات و رايزني کرد. در ماه فوريه نيز رئيس منطقه آزاد تجاري عراق به ايران سفر کرد و پس از ملاقات با همتاي ايراني خود در منطقه آزاد تجاري اروند، توافقنامه‌اي در زمينه ارتقاي مبادله‌هاي دريايي و راه‌آهن بين دو کشور و همچنين همکاري‌هاي پالايشگاهي و پتروشيمي، منعقد کرد. در 6 مارس نيز وزير کشور عراق با همتاي ايراني خود ملاقات کرد. آنها در مورد همکاري‌هاي مرزي و آموزش نيروي پليس عراق توسط ايران، مذاکره کردند. همان زمان ايران، عراق و سوريه توافقنامه همکاري ارتباطاتي امضا کردند که به موجب آن سه کشور تبادل اطلاعات خواهند داشت. همچنين گزارش‌ها حاکي از آن است که ايران خدمات اينترنتي نيز به عراق ارائه مي‌کند. قرارداد ديگري نيز در تاريخ 12 مارس براي تقويت همکاري‌ها بين نيروي دريايي ايران و عراق و برگزاري مانورهاي نظامي مشترک منعقد شد.
اين گزارش ادامه مي‌دهد: روشن است که روابط ايران و عراق به سرعت در حال رشد است. ارزش روابط تجاري دو کشور در حال حاضر 10 ميليارد و 700 ميليون دلار محاسبه مي‌شود و انتظار مي‌رود اين رقم در پايان سال 2013 به 12 ميليارد دلار برسد. ايران به دنبال آن است که نه تنها روابط خود را با دولت مرکزي عراق، بلکه با دولت منطقه‌اي کردستان نيز تقويت کند. همچنان روابط ايران با دولت مرکزي عراق بسيار نزديک است. در نوامبر 2012، ايران عمليات احداث خط لوله گاز هزار و 500 کيلومتري را آغاز کرد که ايران را به عراق و سوريه ارتباط مي‌دهد. گفته مي‌شود که بخش 225 کيلومتري اين خط لوله که بنا بوده در خاک ايران احداث شود مراحل پاياني را پشت سر مي‌گذارد و انتقال گاز به عراق از تابستان 2013، شروع مي‌شود. هرچند ساخت اين خط لوله دشوار است اما گامي مهم در راستاي تقويت روابط تهران- بغداد و دور زدن تحريم‌ها به شمار مي‌رود.
المانيتور در پايان خاطرنشان کرد: در صورتي که فشار بر مسئله ايران و سوريه افزايش يابد تلاش براي رونق هرچه بيشتر روابط تهران با بغداد دور از ذهن نخواهد بود، چرا که عراق نقشي مهم ايفا مي‌کند و پلي در سياست سوريه- ايران محسوب مي‌شود. از سوي ديگر عراق مي‌تواند به يک منطقه ترانزيتي براي ايران تبديل شود که به روي بازارهاي خارجي گشوده مي‌شود. در همين حال، روابط ايران با عراق، نفوذ آمريکا در اين کشور را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. در واقع بايد گفت آمريکايي‌ها از زماني که به عراق حمله کرده‌اند تنها زماني توانسته‌اند اهداف خود را پيش ببرند که ايران نيز خواسته است. اين روند در زمان شکل‌گيري دولت بسيار مشهود بود.

 


نگاهي به نامه سال 59 هاشمي‌رفسنجاني خطاب به حضرت امام خميني(ره) در سال 1359 نشان مي‌دهد که هيجان‌زدگي وي و گم کردن نسبت خود با ولايت‌فقيه در موقعيت‌هاي حساس مسبوق به سابقه است.
در اين نامه بدون سلام که به بهانه موضوع بني‌صدر نگاشته شده، هرچند سخن از «النصيحه لائمه المومنين است» اما در چند پاراگراف از موضع ادب و احترام و تواضع فاصله مي‌گيرد از جمله آنجا که با لحني متناقض مي‌نويسد: اينجانب که جنابعالي را مثل جانم دوست دارم و روي زمين کسي را صالح‌تر از شما سراغ ندارم، گاهي به ذهنم خطور مي‌کند که تبليغات و ادعاهاي ديگران شما را تحت تأثير قرار داده]![ و قاطعيت و صراحت لازم را- که از ويژگيهاي شما در هدايت انقلاب بوده- در موارد فوق‌الذکر ضعيف‌تر از گذشته نشان مي‌دهيد، بسياري از مردم هم متحيرند که چرا امام قاطع و صريح در اين مسائل سرنوشت‌ساز صراحت ندارد.
هاشمي همچنين با کنايه مي‌نويسد: ما انتظار نداريم نصايح ذو وجهي از رسانه‌هاي جمعي بشنويم، احضار کنيد و امر بفرماييد(!)
به گزارش سايت هاشمي، او همچنين در اين نامه با بيان اينکه «احساس مي‌کنم که روابط و ملاقاتهاي ما با جنابعالي، صورت تشريفاتي به خود مي‌گيرد و محدوديتهايي در طرح و بحث مطالب- منجمله خوف از اينکه جنابعالي موضع‌گيري سياسي و رقابت تلقي کنيد- به وجود آمده و من خائفم که اين حالت خسارت‌بار باشد» مي‌افزايد: خود شما مي‌دانيد که موضع نسبتا سخت مکتبي امروز ما، دنباله نظرات قاطع شما از اول انقلاب تا به امروز است، بعد از پيروزي معمولا ما مسامحه‌هايي در اينگونه موارد داشتيم و جنابعالي مخالف بوديد، اما نظرات شما را با تعديلهايي اجرا مي‌کرديم؛ شما اجازه ورود افراد تارک‌الصلوه يا متظاهر به فسق را در کارهاي مهم نمي‌داديد، شما روزنامه آيندگان و... تحريم مي‌کرديد، شما از حضور زنان بي‌حجاب در ادارات مانع بوديد، شما از وجود موسيقي و زن بي‌حجاب در راديو تلويزيون جلوگيري مي‌کرديد؟ همين‌ها موارد اختلاف ما با آنها است. آيا رواست که به خاطر اجراي نظرات جنابعالي ما درگير باشيم و متهم و جنابعالي در مقابل اينها موضع بي‌طرف بگيريد؟ آيا بي‌خط بودن و آسايش‌طلبي را مي‌پسنديد؟ البته اگر مصلحت مي‌دانيد که مقام رهبري در همين موضع باشد و سربازان خير و شر جريانات را تحمل کنند، ما از جان و دل حاضر به پذيرش اين مصلحت هستيم، ولي لااقل به خود ما بگوئيد.
البته مشي 29سال بعد آقاي هاشمي و عدم‌تمکين وي از موضع صريح ولي‌فقيه درباره فتنه‌گران ضدانقلاب، حکمت مواضع حضرت امام و عدم پايبندي آقاي هاشمي به مدعاهاي آن نامه را نشان داد.



در حالي که پهپادهاي حزب‌الله سال گذشته براي چندمين بار در عمق آسمان فلسطين اشغالي به پرواز درآمدند، مقامات صهيونيست مي‌گويند ارتش حزب‌الله از زيرزمين نيز اسرائيل را تهديد مي‌کند.
يک افسر بلندپايه در بخش عمليات ارتش رژيم صهيونيستي گفت: خطرهاي زيادي در جبهه شمالي ما وجود دارد و حزب‌الله لبنان در حال حاضر از زيرزمين ما را تهديد مي‌کند.
به گزارش روزنامه «الحيات» اين افسر صهيونيست تصريح کرد: حزب‌الله تونل‌هاي زيادي زير زمين حفر کرده است و سعي مي‌کند نيروهاي ارتش ما را براي مبارزه به آنجا بکشاند. تهديد از زيرزمين در اين منطقه طي سال‌هاي اخير افزايش يافته است.
وي خاطرنشان کرد: اوضاع جنوب لبنان درحال حاضر در مقايسه با گذشته و طي جنگ دوم لبنان بسيار تغيير کرده است؛ ساخت و سازهاي زيادي زير زمين انجام شده وتونل‌هاي فراواني حفر شده است و اگر ما قصد داشته باشيم بار ديگر در اين منطقه وارد جنگ شويم، با مشکلات سخت‌تري مواجه خواهيم شد.
يادآور مي‌شود نيروهاي صهيونيستي در جريان جنگ 33 روزه (سال 2006) به واسطه وجود همين تونل‌ها، تلفات معتنابهي را متحمل شدند. در همان جنگ دو فروند ناوچه جنگي صهيونيست‌ها در درياي مديترانه منهدم شد و البته تانک‌هاي مرکاوا و هلي‌کوپترهاي پيشرفته ارتش صهيونيستي نيز از قدرت کوبنده حزب‌الله در امان نماند.

 


محافل رسانه‌اي از ابعاد مختلف به نقش اسرائيل و اعراب مرتجع در تحولات اخير سوريه و ارتباط آن با موضوع خيانت به آرمان فلسطين پرداخته‌اند.
روزنامه النهار در تحليلي خاطر نشان کرد: تعديلي که کميسيون پيگيري طرح صلح عربي پذيرفته اعمال کند و طرح تبادل اراضي کرانه باختري با اراضي ديگري از اسرائيل را بپذيرد، نشان‌دهنده آغاز معادلاتي جديد بر سر تغييرات منطقه‌اي است. اعرابي که اين روزها با سوريه درگير هستند، مي‌خواهند به هر قيمتي شده جبهه فلسطيني بسته شده و پرونده‌اش بايگاني شود. به اين ترتيب اعراب رسما درگيري خود با اسرائيل را به اولويت دوم خود تبديل کرده‌اند و درگيري با دمشق را اولويت نخست خود قرار داده‌اند.
اين روزنامه مي‌نويسد: در اين ميان اسرائيل نيز مي‌داند که تنگناهاي سياسي مواضع اعراب چيست براي همين فرصت را مناسب مي‌بيند تا آن جا که مي‌تواند اعراب را وادار کند که از مساله فلسطين کوتاه بيايند و امتياز بدهند.
النهار افزود: هرچه درگيري در سوريه شديدتر مي‌شود، اسرائيل احساس مي‌کند که اعراب بيش از پيش گرفتار در اين درگيري مي‌شوند و آن‌گاه آنها مجبور خواهند شد تا امتيازهاي بيشتري را بر سر پرونده فلسطيني به تل‌آويو بدهند، فقط براي اين که بتوانند حمايت آمريکا را عليه اسد در اين جنگ به دست آورند. آنها خود را بيش از پيش گرفتار مي‌بينند و براي اين که خود را از اين درگيري نجات دهند حاضرند از جيب فلسطيني‌ها امتياز دهند.
در همين حال روزنامه القدس‌العربي در تحليلي نوشت: اتحاديه عرب پاداش بسيار بزرگ و خوبي به آمريکا داده است و در اين چارچوب، هفته گذشته هيئتي به نام کميته پيگيري طرح صلح از سوي اين اتحاديه به واشنگتن رفت تا از يک طرح مرده و اساسا شکست‌خورده حمايت کند.
براساس اين طرح، براي نخستين‌بار مسئله تبادل اراضي ميان فلسطيني‌ها و اسرائيلي‌ها پذيرفته شد و اين در حقيقت به معناي مبادله مقاديري از اراضي فلسطيني در مقابل مقاديري ديگر از اراضي فلسطيني‌ها است و در اين ميان تنها اشغالگران اسرائيلي سود مي‌برند.
اين روزنامه تصريح کرد: چيزي که باعث ايجاد شک و ابهام و نگراني بيشتر ما مي‌شود اين است که عقب‌نشيني‌هاي عرب‌ها هميشه به نفع اسرائيلي‌ها و به ضرر فلسطيني‌ها بوده است.
القدس العربي درباره ادعاي به کارگيري سلاح شيميايي از سوي حکومت سوريه خاطر نشان کرد: چرا آمريکا يک قطره اشک براي کودکان فلسطيني در غزه که با فسفر سفيد اسرائيلي‌ها کشته شدند، نريخت و سخني از خط قرمز و زرد و بنفش نگفت؟
در همين حال روزنامه ديلي‌تلگراف معتقد است حمله هوايي اسرائيل به سوريه براي درگير کردن بيشتر آمريکا در بحران سوريه است چرا که نتانياهو پي برده که اوباما مايل به دخالت مستقيم در اين بحران نيست.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10