(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


دوشنبه 17 تـیـر 1392 - شماره 20536

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
کالبد شکافی قربانی کودتا در مصر (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
ذوزنقه ! (گفت و شنود)
سولانا:در مذاکره با روحانی نمی‌توان به سال 2003 برگشت
عضو فراکسیون رهروان: اعضای کارگروه تعامل دولت و مجلس به 140 نفر رسید
طی بیانیه‌ای اعلام شد
ابراز نگرانی شدید ایران از درگیری های مصری-مصری
سایت ملی مذهبی: اصلاح‌طلبان درک سیاسی ندارند(خبر ویژه)
واشنگتن پست: روحانی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی است(خبر ویژه)
دیر نیست که رهبر ایران در سوریه خطبه پیروزی بخواند(خبر ویژه)
کار اصلاح‌طلبان به کجا کشیده که...(خبر ویژه)
روحانی هماهنگ با رهبری عمل خواهد کرد(خبر ویژه)
 


آیا ماجرای مصر و سقوط رئیس‌جمهور «اخوانی» آن به معنای شکست اسلامگرایی و بیداری اسلامی است؟ مصر قطعه‌ای از پازل خاورمیانه بزرگ است، آنجا که موضوعات مربوط به فلسطین اشغالی و سوریه و لبنان، ترکیه و عربستان، قطر و بحرین و عراق و افغانستان کم یا زیاد به هم پیوند خورده است. اتفاق مصر یک ماه پس از اتفاقات خیابانی ترکیه و درست به هنگام مغلوبه شدن جنگ در سوریه (به ویژه پس از بازپس‌گیری منطقه استراتژیک القصیر) رخ داده است. حقیقت این است که انقلاب در مصر هرگز کامل نشد؛ به این معنا که راس رژیم سابق کنار رفت اما ساختارهای قدرت آن از جمله در ارتش و دستگاه قضا تا حدود زیادی سر جای خود باقی ماند و در عین حال، رئیس‌جمهور جدید کمتر به اهداف انقلاب و بیداری اسلامی وفاداری نشان داد. او به مرور با دشمنان بیداری اسلامی در منطقه و جهان (آمریکا، اسرائیل و عربستان و قطر) ساخت و با دوستان آن دشمنی ورزید. در واقع مرزبندی‌های وی کاملا مخدوش شده بود.
ماجرای مصر در نگاهی عمیق‌تر، بار دیگر یک موضوع مهم را برجسته کرده است. اکنون در خاورمیانه می‌توان 3 نسخه از اسلامگرایی را سراغ گرفت:‌ 1-جمهوری اسلامی ایران 2-اسلام سلفی و تکفیری و القاعده‌ای و ارتجاعی با محوریت عربستان 3-اسلام لیبرال و خوش‌گمان به آمریکا و غرب (جلوه‌گر در حزب عدالت و توسعه اردوغان و حزب آزادی و عدالت مرسی). امروز می‌توان «بیداری اسلامی» را با طیف‌بندی‌ها و نوسان - شدت و ضعف- متفاوت در کشورهای منطقه مشاهده کرد. این بیداری یک روند است و نه یک اتفاق لحظه‌ای. بیداری اسلامی در یک فرآیند طولانی و در فراز و نشیب‌ها ساخته می‌شود و علامت بلوغ و کمال آن «مقاومت اسلامی» است. به معنای دیگر بیداری اسلامی شرط لازم هست اما کافی نیست.
بیداری اسلامی با استقامت و پایداری و مقاومت به کمال می‌رسد. «الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا...». البته مسلمانان «سلفی» یا «اخوانی» هر کدام دارای طیف‌بندی هستند و نمی‌توان حکم یکسانی درباره آنها صادرکرد. برخی از آنها ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی هستند. اما مشخصا درباره دولت اردوغانی و دولت مرسی می‌توان گفت که این دو نه تنها مرزبندی روشنی در برابر استکبار آمریکا و اسرائیل ایجاد نکردند بلکه بعضا در موضوعاتی مانند سوریه و جنبش حزب‌الله لبنان و فلسطین، عصای دست جبهه استکبار شدند. این اتفاق با وجود مواضع ضد صهیونیستی در گذشته رخ داد. ترس یا توقع و خوش‌گمانی و میل به غنیمت‌اندوزی و امتیازگیری باعث شد ابتدا طیفی از اخوانی‌های ترکیه به ریاست اردوغان و سپس طیف مرسی در مصر به عادی‌سازی پنهان و پیدای روابط با رژیم اشغالگر قدس بپردازند و به وعده‌های فریبنده آمریکا اعتماد کنند. اما آمریکا و انگلیس و اسرائیل طی چند ماه اخیر ناگهان فرش را از زیر پای اردوغان در ترکیه و مرسی در مصر کشیدند.
گفتیم که انقلاب مصر کامل نبود. اخوانی‌ها در انتخابات به پیروزی رسیدند اما هرگز نتوانستند در جایگاه رهبری انقلاب بایستند؛ چه اینکه موضوع رهبری هنوز در دستگاه فکری آنها به عنوان یک موضوع مهم حل نشده است. رژیم گذشته در این میان تداوم پیدا کرد و با ائتلاف جریان سکولار مورد حمایت غرب توانست جبهه مخالفان قدرتمندی را تشکیل دهد. این در حالی بود که طیفی از مسلمانان اعم از سنی و شیعه نیز از عملکرد دولت مرسی دل خوشی نداشتند. عقبه انقلاب به تدریج سرخورده و منفعل شد. از نمایش تلخ محاکمه و تبرئه مبارک تا دادن مجال جنایت علیه شیعیان (نظیر شهادت مظلومانه شیخ شحاته) و مسیحیان، و از دوستی با ارتجاع عبری- عربی تا عدم حل مشکلات اقتصادی جملگی عرصه را برای کودتا و آشوب علیه دولت مرسی فراهم کرد؛ چیزی شبیه عملکرد محمد مصدق در دوره 32-1331. مرسی درست هنگامی خنجر خورد که نهایت اعتماد را به مثلث آمریکا، اسرائیل و عربستان نشان داده بود. او اولین سفر خارجه را با عربستان و ملاقات ملک عبدالله آغاز کرد اما در سفر تهران صرفا به اندازه تحویل ریاست جنبش عدم تعهد به جمهوری اسلامی حضور پیدا کرد و بدون هیچ ملاقات رسمی به قاهره بازگشت. مرسی تحت فشار همین مثلث بعدها به ایران و حزب‌الله حمله کرد و آنها را رافضی خواند!
او در حالی که اعلام پایبندی به معاهده خیانت‌بار کمپ دیوید می‌کرد و به فلسطین اشغالی سفیر می‌فرستاد و در نامه خود خطاب به شیمون پرز از عبارت «دوست عزیز» استفاده می‌کرد، روابط با دمشق را قطع نمود و خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه شد؛ شاید که از دلارهای آلوده نفتی عربستان بهره بیشتری ببرد. اما ملک عبدالله در ازای همه این خوش خدمتی‌ها نه تنها یک مسکّن واقعی به اقتصاد فقیر مصر تزریق نکرد بلکه به تعبیر برخی رسانه‌ها، انتقام متحد خود حسنی مبارک را از اخوانی‌ها گرفت. اهانت‌های مرسی به حزب‌الله لبنان به خاطر دفاع از خط مقاومت ضد صهیونیستی در سوریه به موازات حمایت از تروریست‌های سلفی و تکفیری و اعلام پایبندی به پیمان کمپ دیوید و بستن گذرگاه مرزی با غزه و مخالف‌خوانی با ایران هیچ کدام نتوانست دل پرکینه دشمنان بیداری اسلامی را نرم کند اما از آن سو به بدگمانی وسیع در داخل و خارج مصر دامن زد. کافی است در این باره به نظرات دو تحلیلگر و اندیشمند مصری که در جهان شناخته شده توجه کنیم.
دو هفته پیش محمد حسنین هیکل در مصاحبه با شبکه کانادایی سی‌بی‌سی تصریح کرد «اوضاع به هم ریخته ترکیه همه را غافلگیر کرد. هرچند من پیش‌بینی کرده بودم که ترکیه به خاطر علویانی که درسوریه و ترکیه زندگی می‌کنند، در بحران سوریه گرفتار خواهد شد... محمد مرسی زمانی علیه سوریه موضع گرفت و روابط را قطع کرد که حتی آمریکا و روسیه برای حل موضوع سوریه از طریق گفت‌وگو به توافق رسیده بودند... مرسی نباید این کار را برای جلب رضایت عربستان و آمریکا و سلفی‌ها می‌کرد و اقدام او در کنار دعوت به جهاد در سوریه عجیب بود. این فاجعه است که محمد مرسی از ایران به عنوان نظام رافضی یاد می‌کند. ایران قدرتی منطقه‌ای است که باید حساب جداگانه برای آن باز کرد. من از حمله وی به حزب‌الله تعجب می‌کنم، چون همه می‌دانیم که هدف واقعی نهفته در پس تحولات سوریه چیست. آنها می‌خواهند برای نابود کردن ایران، به سوریه دست یابند و به همین خاطر با سوریه تسویه حساب می‌کنند. آنها که به حزب‌الله حمله می‌کنند آیا می‌دانند که حزب‌الله از سوی 40 هزار نیروی بیگانه مسلح که وارد سوریه شده‌اند، تهدید می‌شود؟ اقدام مرسی عجیب و ناشایست بود.»
چهره برجسته دیگر، فهمی هویدی است که اوایل آبان سال 91 در السفیر نوشت «جای هیچ تردیدی نیست که استوارنامه سفیر جدید مصر در اسرائیل چیزی جز افتضاح برای مصر نبود و باعث شد مرسی در تنگنای شدید قرار بگیرد. به ذهن هیچ‌کس نمی‌رسید که رئیس‌جمهور منتخب مصر پس از انقلاب، شیمون پرز را با عبارت دوست عزیز و بزرگ خطاب قرار دهد. این در حالی است که ملت مصر با انقلاب، مرحله‌ای را که همه چیز از خارج دیکته می‌شد سپری کرده بود... ملت مصر از سال 1979 و توافقنامه کمپ دیوید هرگز با اسرائیل آشتی نکرد... روزنامه‌های عبری با انتشار نامه مرسی به افکار عمومی گفتند که مرسی چیزی جز نسخه‌ای از رئیس‌جمهور قبل از انقلاب نیست... من نمی‌توانم مخفی کنم وقتی که پرزیدنت مرسی در نیویورک گفت مشکلی با معاهده کمپ دیوید ندارم، چه قدر افسرده شدم در حالی که فکر می‌کردم او هم مانند هر مصری با این معاهده مشکل داشته باشد. او توجه نکرد که با این واژه‌ها، دشمن ملت مصر و اعراب و مسلمانان را خطاب قرار می‌دهد.» مرسی در مصر- مانند اردوغان در ترکیه- خیال می‌کرد از نگاه آمریکا و غرب و جبهه ارتجاع عرب، به عنوان جایگزین لائیک‌ها و ژنرال‌ها و دیکتاتور مخلوع پذیرفته می‌شود. اما به گزارش نیویورک تایمز به نقل از منابع مطلع در دفتر مرسی «مادر فقط گفت که در مدت یک ساعت به بازی خاتمه خواهیم داد. مادر، اصطلاح کنایه‌آمیزی است که مصری‌ها برای قدرت غربی (آمریکا) استفاده می‌کنند که سالها با صرف میلیاردها دلار از ارتش مصر حمایت کرده است.»
اولین دولت پس از انقلاب مصر در حالی به سقوط افتاد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بهمن 1390 و در خطبه‌های نمازجمعه تهران تذکرات و هشدارهایی با این مضمون خطاب به گروه‌های سیاسی مصری داده بودند. «برادران و خواهرانم! مراقب این امانت بزرگ باشید. غرور و نیز ساده‌انگاری، دو آفت بزرگ پس از نخستین پیروزی‌ها هستند... قدرت‌های ضربه خورده جهان و منطقه بی‌شک در افکار شیطانی به سر می‌برند؛ از فکر حذف و انتقام تا طرح فریب دادن و متزلزل کردن و ترساندن و به طمع انداختن شما و سپس نابود کردن انقلاب‌ها... به آمریکا و ناتو اعتماد نکنید. آنان هرگز به مصالح شما و منافع ملت شما نمی‌اندیشند. همچنین از آنان نترسید. آنان پوشالی‌اند و به سرعت ضعیف‌تر نیز شده‌اند. حاکمیت آنان بر جهان اسلام صرفا محصول ترس و جهل ما در 150 سال گذشته بوده است. به آنان امید نبندید و از آنان حساب نبرید... مراقب بازی‌های آنان باشید. همچنین وارد بازی دلارهای نفتی وابستگان و متحدان غرب در میان اعراب نشوید که در آینده از این بازی‌ها سالم بیرون نخواهید آمد... شروع انحراف در نهضت‌های کنونی تن دادن به بقای رژیم صهیونیستی است... تعریف‌ها باید بازخوانی شوند. 2 الگوی اسلام تکفیری و اسلام لائیک از سوی غرب به شما پیشنهاد شده و خواهد شد تا الگوی اسلام اصولگرای معتدل و عقلانی در میان انقلاب‌های منطقه تقویت نشود. به اسلام مطلوب واشنگتن و لندن و پاریس بدبین باشید؛ چه از نوع لائیک و غربگرا و چه از نوع متحجر و خشن آن. به اسلامی که رژیم صهیونیستی را تحمل می‌کند ولی با مذاهب اسلامی دیگر بی‌رحمانه مواجه می‌شود، دست آشتی به سوی آمریکا و ناتو دراز می‌کند ولی در داخل به جنگ‌های قبیله‌ای و مذهبی دامن می‌زند و اشداء با مومنین و رحماء با کفار است، اعتماد نکنید...».
اسلامگرایی ناب، ولایت و برائت را توأمان با هم دارد. «ولایت و برائت» صرفا موضوعی مربوط به فرهنگ شیعه نیست. بدون انزجار از دشمنان امت اسلامی نمی‌توان اسلامگرا ماند. بیداری اسلامی در چنین پویشی لاجرم به کمال خواهد رسید. هدف دشمنان خسته و فرسوده کردن ملت‌های بیدار شده است تا سرانجام خانه‌نشینی پیشه کنند و کار را به ژنرال‌ها و دیکتاتورها یا سکولارها- حاکمان نیابتی غرب- بسپارند.

محمد ایمانی

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323
* درود به تیزهوشی و تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب که اگر ایستادگی آن بزرگوار در برابر زیاده‌خواهی و کارهای غیرقانونی گروهی فتنه‌گر در سال 88 نبود امروز وضع ایران بدتر از مصر می‌شد.
6399---0913 و 4091---0914
* مگر کابینه آقای روحانی رئیس‌جمهور منتخب کشور گوشت قربانی است که مدعیان اصلاحات درصدد برآمده‌اند هر تکه‌ای را که لذیذتر است برای خودشان بردارند؟
6858---0919
* سایت‌های وابسته به فتنه‌گران ، پیشنهادهای دلسوزانه آقای شریعتمداری به آقای روحانی را با تیتر غرض‌آلود «حمله شریعتمداری به روحانی» پوشش می‌دهند و از این طریق عمق کینه‌توزی خود نسبت به کیهان را به نمایش می‌گذارند. عملکرد این سایت‌ها دقیقا مثل عملکرد حلقه انحرافی است که حمایت کیهان از رئیس جمهور را برای منافع خود خطرناک می‌دانند و به آن انگ دشمنی می‌زنند.
اکبر علی‌آبادی
* اعتدال واقعی یعنی با رهبری انقلاب همگام و همسو بودن، نه یک گام به عقب رفتن نه یک گام جلو زدن. ملازم شدن، اعتدال است.
0642---0936
* شنیدیم وزیر خزانه‌داری آمریکا پس از اعمال تحریم جدید علیه کشور جمهوری اسلامی تهدید نظامی نیز کرده است ولی بنویسید تا زمانی که روحیه شهادت‌طلبی در بین مردم زنده است آمریکایی‌ها هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.
7208‌---0919
* رفتار دولتمردان غرب با مسئولین کشورهای جهان سوم مثل رفتاری است که با دستمال کاغذی دارند تا وقتی که قابل استفاده هستند داخل جیب می‌گذارند و بعد از مصرف کردن داخل سطل زباله می‌اندازند. تعجب در این است که با این همه تجربه‌های تاریخی چرا باز بعضی‌ها به کرنش در برابر غرب و غربی‌ها روی می‌آورند.
8847---0919
* حوادث مصر پرده از چهره ظاهرا قانون‌گرا و مردم‌دوست روشنفکران غرب‌گرا کنار زد و ماهیت دیکتاتور‌مآبانه و قانون‌شکن آنها را برملا ساخت فلذا نباید در داخل ایران فریب عمروموسی‌ها و البرادعی‌های وطنی را بخوریم این افراد مدعی قانون‌گرایی در بزنگاه حوادثی مثل فتنه 88 چهره دیکتاتوری خود را نشان دادند.
4468---0913
* حوادث و اتفاقات امروز مصر موید این است که سلفی‌گرایی توانایی ایستادگی در مقابل نظام سلطه را ندارد و عاقبت آن تبدیل شدن به مهره دشمن است.در ماجرای مصر هم دیدیم که آمریکایی‌ها از اخوانی‌ها برای پیاده کردن نقشه شیطانی خود بهره جستند.
4147---0937
* مسئولین آمریکا از رئیس‌جمهور گرفته تا وزیر خارجه این کشور به هر کشور دیگری که مسافرت می‌‌کنند آنجا را به آتش می‌کشند به همین دلیل باید ملت این کشورها اجازه ورود این اخلال‌گران جهانی را به کشورشان ندهند.
6046---0910
* رسوایی جاسوسی الکترونیکی و شنود آمریکا‌ از اتحادیه اروپا موجب گسیختگی روابط آنها شده و این مورد از موارد مشغول شدن دشمنان با یکدیگر است که امیدواریم تداوم داشته باشد و ضرر و زیان هنگفتی به آمریکا بزند.
3419---0915
* از صدا و سیما به‌ویژه آقای ضرغامی رئیس رسانه ملی کشور به خاطر برپایی مراسم تقدیر و تشکر از خدمات ارزنده رئیس‌جمهور و سخنرانی در این مراسم باید تقدیر و تشکر کرد. از مدیر مسئول محترم کیهان نیز به خاطر روشنگری در یادداشت اخیرشان با عنوان« برف فراق» سپاسگزاریم.
نیک‌نام از قم
* ماه رمضان ماه نزول رحمت، هدایت و بهار قرآن است چرا صدا و سیما و مطبوعات دانسته یا ندانسته به‌‌گونه‌ای عمل می‌کنند که مردم آمدن این ماه عزیز را با اعلام سبد چند قلم کالا بشناسند؟
5587---0912
* قرآن در کشورهای آل‌ سعود، آل خلیفه و آل ثانی و... مهجور مانده چرا که فقط به الفاظ و قرائت این کتاب بها داده می‌شود و نه تنها از اندیشه قرآنی در میان آنان خبری نیست، بلکه از آن جلوگیری می‌شود.
9570---0916
* در اثر تلاطم قیمت‌ها در بازار خودرو قیمت موتورسیکلت به طرز وحشت‌آوری افزایش پیدا کرده است تو را به خدا بنویسید این تنها وسیله نقلیه را از قشر محروم جامعه دریغ نکنند.
6293---0919
* از وزیر سخت‌کوش راه و شهرسازی تقاضا داریم از مسئولین استان سیستان و بلوچستان بخواهد پاسخ بدهند چرا جاده زابل-زاهدان بعد از گذشت چندین سال از آغاز پروژه هنوز به بهره‌برداری نرسیده است؟
1667---0919
* توصیه رهبرمعظم انقلاب این است که اگر در منزلی بیماری وجود دارد اطرافیان غیر از بیمارداری رنج دیگری نداشته باشند، ولی واقعیت این است که گران بودن خیلی از داروها مردم را رنج می‌دهد. علاوه بر آن طبق گفته مسئولین مقدار زیادی دارو در گمرک کشور انباشته شده که به دلیل عدم احساس مسئولیت تصمیم‌گیران برای آزادسازی تاریخ مصرفشان رو به اتمام و انقضاء می‌باشد. آیا واقعا راهی برای جلوگیری از این سوءمدیریت‌ها وجود ندارد؟
دکترطوس‌زاده از اصفهان
*در این شرایط سختی که برای تهیه دارو در کشور به وجود آمده خیلی از پزشکان به مقدار بسیار زیاد دارو برای بیمار تجویز می‌کنند. شاهد هستیم که خیلی از این داروها مصرف نمی‌شوند و متأسفانه دور انداخته می‌شوند. ضرورت دارد در این خصوص تذکر داده شود.
پیکر
* 50 سال است مردم شوشتر و گتوند از داشتن پل برگشت از اهواز به شوشتر محروم هستند و هراز چندگاه تصادف‌های دلخراشی صورت می‌گیرد که همراه با خسارت‌های شدید جانی و مالی است. آیا وقت آن نشده که جلوی این هزینه‌ها گرفته بشود و مردم این شهر احساس امنیت و آرامش بکنند؟
2148---0937
* در شهرستان قاین خیلی از تحصیل‌کردگان دانشگاه آزاد و پیام‌نور بیکار هستند با این حال در آموزش و پرورش شهر از آنان برای تدریس استفاده نمی‌کنند. چرا؟
5255---0915
* شرکت گاز شهرستان لنگرود مدت 4ماه است که برای مشترکین گاز شهری چمخاله گالشکلام قبض گاز صادر نکرده است. تکلیف پرداخت پول گاز این شهروندان چه می‌شود و چه کار باید بکنند.
جانعلی‌زاده
* اقساط 340 هزار تومانی مسکن مهر واقعا کمر‌شکن است. امیدواریم در دولت جدید فکری برای تعدیل در این اقساط بشود تا برای امثال ما که درآمد پایین داریم قابل تحمل بشود.
5860---0919
* اعضای شورای شهر و شهردار اصفهان باید پاسخ بدهند چرا بیشترین طرحهای عمرانی از جمله احداث فضای سبز در مناطق ثروتمندنشین شهر انجام شده است و از این طرحها در مناطق محروم‌نشین شهر کمتر خبری هست. به عنوان مثال برای فضای سبز خیابان زینبیه و رفع ترافیک این مناطق کاری انجام نداده‌اند.
0445---0913
* بعد از چندین سال درصدد برآمدم مادرم را با وسیله‌ای راحت و در حد توان مالی به زیارت امام رضا(ع) ببرم. بعد از پرس و جو گفتند قطارهای تور وابسته به بنیاد حرف ندارد. ولی با اینکه برای هر بلیت آن مبلغ 51هزار تومان پول داده بودم نه از شام خبری بود و نه صبحانه‌ای دادند. از همه بدتر بعد از 14 ساعت به مشهد رسید. در ضمن در طول مسیر آب آشامیدنی را به صورت فروشی در اختیار مسافرین می‌گذاشتند.
معمارباشی
* سه‌راه استخر به طرف حکیمیه در شمال‌شرقی تهران چندین سال است که از سوی تعدادی اراذل و اوباش دچار ناامنی شده است. در این هرج و مرج راننده یک دستگاه وانت هم شب هنگام در این محدوده اقدام به فروش قلیان می‌کند. تجمع شبانه گروهی از جوانان رها شده از هر قید و بند امنیت و آسایش ساکنین منطقه را مختل ساخته است از مسئولین نیروی انتظامی درخواست رسیدگی دارم.
رضایی

 


گفت: عضو یکی از گروه‌های مدعی اصلاحات می‌گوید «معنی اعتدال همان اصلاحات است بنابراین در انتخابات اخیر اصلاح‌طلبان پیروز شده‌اند.»
گفتم: ولی خود آقای روحانی می‌گوید شعار اعتدال به اصلاحات ربطی ندارد.
گفت: عضو این گروه می‌گوید تقسیم اصلاح‌طلبان به معتدل و افراطی یک انحراف است که اصولگرایان مطرح کرده‌اند.
گفتم: اصلاح‌طلبان افراطی را هم خود آقای روحانی مطرح کرده و در فتنه‌های 78 و 88 به شدت علیه آنها موضع گرفته است.
گفت: چه عرض کنم؟! مثل این که عضو این گروه خودش هم نمی‌داند که چه می‌گوید؟!
گفتم: گیج شده، حق هم داره! می‌گویند پرگار ضربه مغزی شده بود، به جای دایره، ذوزنقه می‌کشید!

 


یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت برنامه هسته‌ای ایران تصمیمی هوسبازانه و گذرا نیست بلکه موضوعی مستمر با عقبه فنی داخلی است.
هافینگتون پست با اشاره به تعیین رئيس‌جمهور جدید در ایران می‌نویسد: آیا ایران در مذاکرات هسته‌ای‌اش با غرب منعطف‌تر عمل می‌کند؟ و آیا روحانی سیاست خارجی ایران را تغییر می‌دهد؟ تنها گذشت زمان به این سؤالات پاسخ می‌دهد، حسن روحانی در مقام ریاست‌جمهوری احتمالاً از محمود احمدی‌نژاد، دقیق‌تر عمل می‌کند و نرم‌تر است. اما گروه 5+1 و دولت «باراک اوباما» رئيس‌جمهوری آمریکا نباید فراموش کند که هر بسته‌ای که در مورد برنامه هسته‌ای ارائه شود باید به تایید رهبر عالی ایران برسد و همه طیف‌های سیاسی داخلی نیز از آن حمایت کنند و آن را قبول داشته باشند تا به سرنوشت توافق‌نامه شکست خورده ژنو در سال 2009 مبتلا نشود.
این روزنامه می‌افزاید: تلاش برای دست یافتن به فناوری هسته‌ای برای کشوری مثل ایران تصمیم هوسبازانه‌ای نیست که یکشبه گرفته و یک سیاستمدار یا حزب سیاسی در آن نقش داشته باشد؛ این امر به تأمین بودجه مستمر، متخصصان فنی و حمایت گسترده سیاسی طی سال‌های زیاد نیاز دارد. علاقه‌مندی این کشور برای داشتن این برنامه هسته‌ای باید مستمر و همیشگی باشد. اگر یک نفر در زمان جنگ سرد موضع‌گیری آمریکا را مورد بررسی قرار دهد، به این نکته پی می‌برد که هر حزبی به قدرت رسیده چندان تفاوتی در سیاست‌ها حاصل نشده است. برنامه هسته‌ای نیز مورد اجماع همه در ایران قرار دارد.
هافینگتون‌پست همچنین نوشت: آمریکا در تعامل با ایران باید خطوط قرمز این کشور در زمینه برنامه هسته‌ای را در نظر بگیرد. اکنون تحریم‌ها در زمینه مهار ایران و تغییر خطوط قرمز این کشور، اقدامی شکست خورده است.
خاویر سولانا مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در تحلیلی که از سوی او پینیون منتشر شده، تأکید می‌کند: در مورد پرونده هسته‌ای ایران، بی‌شک بازگشت به شرایط سال 2003 غیرممکن است پیشنهاداتی را که آخرین بار به همراه آقای روحانی بر سر میز مذاکره مرور می‌کردیم، دیگر وجود ندارند. ولی ایران با پیروزی روحانی گام بزرگی را به جلو برداشت. اکنون نوبت طرف‌های دیگر مذاکره است. آنها باید بدانند که اکنون بهترین موقعیت برای پیشرفت دیپلماتیک طی یک دهه اخیر است و آنها نیز باید گام مشابهی بردارند.
از سوی دیگر یوشکافیشر وزیر خارجه سابق آلمان، استفاده نکردن غرب از فرصت ریاست‌جمهوری حسن روحانی را نهایت بی‌مسئولیتی توصیف کرد و در روزنامه زود‌دویچه سایتونگ نوشت: خاورمیانه امروز با ده سال پیش فرق فراوان پیدا کرده است، آمریکا حضور خود را به شدت کاهش داده، ماجراجویی در عراق را کنار گذاشته و بزودی در افغانستان هم همین کار را خواهد کرد اما در عین حال ما شاهد فروپاشی آن خاورمیانه‌ای هستیم که در اواخر جنگ اول جهانی توسط فرانسه و انگلیس شکل گرفت.
وی می‌افزاید: در این ناحیه پهناور است که ایران حیطه نفوذی خود را می‌گستراند و در پی کسب منافع برای خود و متحدان خود است.
فیشر می‌نویسد: غرب باید درک کند که جمهوری اسلامی یک رژيم دیکتاتوری نیست و مراکز متعدد قدرت در آنجا وجود دارند که همدیگر را مهار و کنترل می‌کنند.
به اعتقاد این مقام سابق آلمان، حضور تهران در یک کنفرانس سوریه که اکنون اقدامی منطقی شده است کاملاً الزامی است تا بتوان دستکم جدی بودن دولت روحانی را در این زمینه محک زد.
فیشر افزود: تهران در کنفرانس افغانستان که در سال 2001 در بن برگزار شد کاملاً عاقلانه عمل کرد و رفتاری سنجیده از خود نشان داد که متأسفانه در آن تاریخ از سوی آمریکا نادیده گرفته شد.
در همین حال نشریه دیپلمات در تحلیلی پیش‌بینی کرد تندروی‌های دولت و کنگره آمریکا در اعمال تحریم‌ها علیه ایران باعث شکاف‌های تازه در 5+1 شود و رشته‌های چند سال اخیر آمریکا را پنبه کند. این نشریه نوشت: پیروزی حسن روحانی در انتخابات ایران درکنار سردی روابط چین و روسیه با آمریکا، عامل دیگری است که می‌تواند به ایجاد شکاف در گروه 5+1 کمک کند. باید گفت ائتلافی که دولت اوباما علیه ایران ایجاد کرد، اکنون در معرض خطر قرار گرفته است و همین می‌تواند توان آمریکا برای وادار کردن ایران به عقب‌نشینی نیز در چالش هسته‌ای را کاهش دهد.

 


مسئول تشکیل کارگروه تعامل دولت و مجلس از عضویت 140 نماینده در این کارگروه خبر داد و تاکید کرد جلسات این کارگروه از یکشنبه هفته آینده آغاز می‌شود.
احمدرضا دستغیب با اشاره به تشکیل دبیرخانه هفت کارگروه همکاری دولت و مجلس اظهار داشت: کار ساختاری و شکلی این کارگروه‌‌ها انجام شده و اقدامات محتوایی مربوط به جمع‌آوری گزارش و عملکردها در این هفته در حال پیگیری و انجام است.
مسئول تشکیل کارگروه‌های همکاری دولت و مجلس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت تشکیل کارگروه‌های یاد شده را اقدامی جدید و منظم دانست که در زمان رای اعتماد وزرا مفید و مطلوب خواهد بود.
دستغیب تشکیل کارگروه‌ها و فعالیت‌ آنها را سازوکاری جدید برای تعامل بهتر دولت و مجلس عنوان کرد و افزود: زیرساخت‌ها برای این اقدام فراهم شده و همزمان با آغاز به کار مجلس، فعالیت نمایندگان در این کارگروه‌ها آغاز می‌شود.
وی با بیان اینکه اکنون اعضای این کارگروه‌ها به حدود 140 نفر رسیده‌اند از عضویت نمایندگان در این هفت کارگروه خبر داد و در عین حال گفت: حضور نمایندگان در برخی کارگروه‌ها شامل اقتصاد و بودجه و کارگروه تولید پررنگ‌تر است.
مسئول تشکیل کارگرو‌‌ه‌‌های همکاری دولت و مجلس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در گفت‌وگو با فارس ادامه داد: کارگروهی همچون کارگروه فرهنگ و اجتماع درخواست کمتری در مقایسه با سایر گروه‌ها برای عضویت نمایندگان دارد؛‌ البته کمیسیون فرهنگی مجلس نیز کمترین عضو را دارد که همین موضوع بایستی آسیب‌شناسی شود.
دستغیب با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دولت در انتخاب وزرا نهایت دقت را به کار گیرد، تصریح کرد: باور مجلس این است که انتخاب وزرا با دقت خاص و لحاظ جمیع جهات و با شعارهای آقای روحانی مخصوصا اعتدال و استفاده از نیروهای متخصص صورت گیرد.

 


وزارت امور خارجه کشورمان با صدور بیانیه‌ای با ابراز نگرانی شدید از درگیری‌های مصری-مصری روند دستگیری و بازداشت‌های اخیر شخصیتهای این کشور را موجب نگرانی دانست.
وزارت امور خارجه کشورمان با صدور بیانیه ای در خصوص تحولات اخیر مصر اعلام کرد:جمهوری اسلامی ایران تحولا ت جاری در مصر را با دقت پیگیری می نماید و ضمن ابراز نگرانی از درگیری های مصری – مصری در این کشور که جامعه را به خشونت سوق داده ، وحدت ملی و انسجام داخلی کشور را خدشه‌دار ساخته و موجبات خشنودی دشمنان مصر را فراهم می سازد بر ضرورت پایبندی جدی به روند دمکراتیک و استفاده از لوازم و ابزارهای تحقق دمکراسی تاکید می نماید.
در این بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتقاد از رفتار مخرب برخی جریان های تندرو که در ماههای گذشته باعث نگرانی اقشار جامعه مصر گردید ، روند دستگیری و بازداشت های اخیر شخصیتهای این کشور را موجب نگرانی دانسته و بر ضرورت احترام به اصول انسان‌دوستانه تاکید کرده است .
وزارت امور خارجه در این بیانیه مقاومت قهرمانانه مردم مصر علیه توطئه ها و سیاست های رژیم صهیونیستی را برگ زرینی در تاریخ این ملت ارزیابی و لزوم هوشیاری آنان درمقابل توطئه ها و اقدام این رژیم در سوء استفاده و فرصت طلبی از حوادث جاری را خاطر نشان ساخته است.
 در این بیانیه تاکید شده است: تردیدی نیست که مردم مصر در مقابل هرگونه تلاش دشمنان برای به انحراف کشاندن مسیر انقلاب خویش ، هوشیار و استوار می باشند.

 


تحلیلگران گروه‌های مختلف اپوزیسیون به جای توهین به شعور مردم ایران، صادقانه اعتراف کنند که درباره پیش‌بینی تحریم انتخابات اشتباه کرده بودند.
این مطلب را یکی از عناصر ضد انقلاب مقیم خارج به نام «محسن-ن» مورد تأکید قرار داد و در وب‌سایت ملی- مذهبی نوشت: «گروه‌های مخالف سال 88 می‌گفتند تقلب شده و شاید هیچگاه در گذشته، در فاصله دو انتخابات، تا این حد از طرف رسانه‌‌های فارسی‌زبان بویژه در خارج از کشور درباره انتخابات گذشته و انتخابات پیش‌رو سخن به میان آورده نشده و هرگز جریانات سیاسی تا این حد به گمانه‌زنی درباره انتخابات نپرداخته‌اند. در چهار سال اخیر انبوهی از مباحثات، گفتگوها و مصاحبه‌ها و گزارشات در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری در ایران از رسانه‌های مختلف فارسی‌زبان پخش شد. به ویژه در هفته‌ها و روزهای پیش از انتخابات تجزیه و تحلیل جامعه و مردم ایران به اوج خود رسید. بسیاری از جریانات سیاسی و رسانه‌های خارج از کشور، ‌علناً یا تلویحاً، انتخابات را تحریم کردند و از مردم خواستند که در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند، عمدتاً با این استدلال که جمهوری اسلامی فرد مورد نظر خود برای ریاست جمهوری را از پیش در نظر گرفته و رأی مردم تأثیری در نتیجه انتخابات نخواهد داشت. با این حساب پیش‌بینی تحریم‌کنندگان انتخابات عمدتاً این بود که مشارکت مردم در این انتخابات بسیار پایین خواهد بود و انصافاً با توجه به انتخابات گذشته گمان نمی‌رفت که انتخابات از شور و هیجان زیادی برخوردار شود. اما در عمل نشان داده شد که کمتر انتخاباتی در ایران به اندازه این انتخابات پرهیجان بود.»
وی ادامه می‌دهد: «گروه بزرگی از تحلیلگران مخالف که به خاطر امکان تقلب در انتخابات و یا دلایلی از این دست از مردم خواستند تا در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند انتظار می‌رفت در تحلیل‌های خود و یا مبانی تحلیل‌های خود تجدید نظر کنند و در فرصت مناسب توضیحی عقلانی و استدلالی در باب عدم موفقیتشان در تحلیل خواستهای جامعه و مردم ایران ارائه بدهند. این کوچکترین کاری است که می‌توانند برای جلب اعتماد مخاطبان و یا ترمیم بی‌اعتمادی ناشی از تحلیل‌های امروز خود انجام دهند. اینکه یک جریان یا فرد سیاسی در تحلیل جامعه خود در مقاطعی ناموفق باشد امر بسیار غریبی نیست اما اینکه با وجود عجز و خطای فاحش در شناخت جامعه اصرار بر توجیه پیش‌بینی ‌غلط خود داشته باشد بسیار عجیب است و می‌تواند در ذهن مخاطبان بی‌صداقتی تلقی شود.»
این مخالف خارج‌نشین در ادامه می‌نویسد: «همین تحلیلگران می‌گفتند روحانی شانس پیروزی ندارد و نامزد حاکمیت مشخص است اما حال که نام آقای روحانی از صندوق بیرون آمده این بزرگواران تحلیلگر نشان داده‌اند که ابداً بازنده‌های خوبی نیستند. یک روز می‌گویند که اصلاً هدف حاکمیت از ابتدا این بوده که روحانی را از صندوق دربیاورد و همه برنامه‌ها و مناظره‌های انتخاباتی نمایشی بوده است. روز دیگر در توجیه خطای تحلیلشان می‌گویند که شورای نگهبان فقط صلاحیت هشت تن را در میان صدها داوطلب تأیید کرده است و فراموش می‌کنند که پیش‌بینی‌های اینان با آگاهی به تسویه شورای نگهبان و درست پیش از انتخابات و با فرض وجود همین هشت نفر در صحنه انتخابات ارائه شده است. بار دیگر که قافیه تنگ می‌آید اعلام می‌کنند که آقای روحانی حالا هم که انتخاب شده کاری از پیش نخواهد برد. یک توجیه دیگر هم که بسیار بعید است کمکی به درستی پیش‌بینی‌های ایشان بکند وجود آن 28درصد است که در انتخابات رأی نداده‌اند. ایشان اصرار دارند تمام این افراد را به کیسه تحلیل خود واریز کنند. این در حالی است که مشارکت هفتاد و دو درصد در انتخابات ریاست جمهوری حتی در پیشرفته‌ترین دموکراسی‌ها رقم بالایی به حساب می‌آید و در جمهوری اسلامی هم از اولین رفراندوم که بگذریم این نرخ مشارکت نسبتاً بالایی است.»
«محسن-ن» در پایان خاطرنشان می‌کند: «از این دوستان انتظار می‌رود که با رأی و نظر مردم و با عدم پاسخگویی مردم به خواست خودشان مبنی بر تحریم انتخابات به شیوه دیگری برخورد کنند. سؤال این است که آیا این نوع جرزنی‌های این تحلیلگران سیاست در ایران، با این استدلال‌های رندانه توهین به شعور مردم نیست؟ آیا بهتر نیست ایشان به دنبال دلایل عجز خود از تحلیل جامعه ایران باشند تا توجیه اشتباه محاسبات فاحش‌شان؟»

 


«حسن روحانی شخصیتی وابسته به نظام جمهوری اسلامی است و یادداشت‌های او از پایبندی‌اش به اهداف این نظام در زمینه برنامه هسته‌ای حکایت می‌کند».
ری‌تکیه ضمن تحلیلی در واشنگتن پست نوشت: مقامات غربی که تلاش می‌کنند بدانند در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی با چه نوع مدیریتی در ایران مواجه خواهند بود، یادداشت‌های دقیق وی در سال 2011 می‌تواند اطلاعات زیادی را درباره روش مدیریتی‌اش در جمهوری اسلامی آشکار کند. کتابی که در ایران و تنها به زبان فارسی منتشر شده، در دوره‌ای به رشته تحریر درآمده است که روحانی در سمت مذاکره کننده ارشد سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی خدمت می‌کرد. آنچه که از مطالب کتاب برمی‌آید، روحانی شخصیتی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی و آمال هسته‌ای آن است که برای حفظ هر چه بیشتر منافع ایران، غرب را فریب خواهد داد.
ری‌تکیه همچنین در بخش دیگری از این تحلیل خاطرنشان کرد: صرف‌نظر از برخی حامیان سیاسی که روحانی در میان اصلاح‌طلبان دارد، او یک اصلاح‌طلب نیست. به ندرت دیده شده است که آزادی سیاسی از اولویت‌های او باشد- اواخر دهه 90 میلادی، وقتی خاتمی و متحدانش به دنبال توسعه سیاسی بود، هیچ اهمیتی به این تلاش‌ها نمی‌داد- با این حال، برخلاف بسیاری شخصیت‌های متعصب روحانی به جناح میانه‌روتر نظام تعلق دارد.

 


یک روزنامه سعودی سیاست خارجی عربستان طی 3 دهه گذشته در مقابل ایران را شکست خورده توصیف کرد.
الحیات چاپ لندن نوشت: چرا سیاست خارجی عربستان از بیش از سه دهه گذشته تاکنون ناکام بوده است؟ این شکست‌ها را در عراق و سرزمین شام، حتی در بحرین و یمن شاهدیم که در هیچ کدام ریاض هیچ موفقیتی به دست نیاورده است. چند دلیل مهم برای این ناکامی وجود دارد. اول از همه ضعف نظامی، این بدان معنا نیست که توانایی‌های نظامی عربستان به معنای کلمه‌ای و حرفی آن ضعیف است، بلکه برعکس، توانایی‌های نظامی عربستان قوی‌تر از هر زمانی است، عربستان از سلاح‌های هوایی و دفاعی‌ای بهره می‌برد که در منطقه بهترین هستند. اما با این حال توانایی نظامی کلی‌اش نسبت به حجم جغرافیایی و دموگرافیک و اقتصادی آن کوچک است. همچنین نقش منطقه‌ای که این توانایی‌های نظامی می‌بایست ایفا کنند و مسئولیت‌هایی که بر عهده دارند نیز ناچیز است. به عبارت دیگر فاصله بسیار بزرگ دولت با توانایی‌های نظامی‌اش سبب شده تا سیاست خارجی عربستان توانایی مانور نداشته باشد، برای همین است که عربستان برای حل مشکلات منطقه‌ای نمی‌تواند به فکر استفاده از گزینه نظامی باشد.
الحیات با اشاره به نفوذ گسترده و پایدار ایران می‌نویسد: عربستان تاکنون در برابر این نفوذ ایران چه کاری از پیش برده است؟ چه بخواهیم چه نخواهیم باید بگوییم هیچ. ریاض نه برای کوتاه‌مدت، نه برای میان‌مدت و نه برای طولانی‌مدت هیچ سیاستی برای مهار توانایی‌ها و نفوذ ایران در منطقه نداشته است. عربستان فقط مشغول افزایش توانایی‌های نظامی خود با خرید اسلحه بوده بدون این که توجه کند چه نیازی به این سلاح‌ها دارد و قرار است از ‌آنها در کجا و چگونه استفاده کند.
این روزنامه سعودی در تحلیل دیگری با اشاره به شکست سناریوی عبری-عربی-غربی نوشت: (آیت‌الله) خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران با ایراد خطابه از بالای منبر مسجد بنی‌امیه در دمشق به آرزوی دیرین خود خواهد رسید. او اعلام خواهد کرد که به اتحاد اسلامی که از مدت‌ها پیش قولش را داده بود، جامه عمل پوشانده است. او با کبکبه از منبر پائین آمده و در کنار علمای سنی سوری خواهد ایستاد. با آنها دست داده و در مقابل دوربین‌های تلویزیون‌ها که این صحنه تاریخی را ضبط می‌کنند، دست‌هایشان را با همدیگر به هوا بلند خواهند کرد.
نشریه لوموند دیپلماتیک با اشاره به این تحلیل الحیات نوشت: در حالی که مقدمات برگزاری کنفرانس ژنو2 درباره سوریه فراهم می‌شود، پیروزی نیروهای دولتی به کمک حزب‌الله، اوضاع را تحت تاثیر قرار داده است. سرمقاله‌نویس سعودی اکنون از آینده فاجعه‌بار زیر ضربه پارسی‌ها و شیعیان می‌گوید. سوریه از زمان انقلاب 1979 ایران تنها متحد مطمئن عربی این کشور بود و در لحظات دشوار از جمله تهاجم عراق در سال 1980 از ایران حمایت کرد در حالی که برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به طرفداری از صدام بسیج شده بودند. بنابراین دخالت جمهوری اسلامی در ماجرای سوریه، گزینش استراتژیکی و عقلانی است. اکنون آمریکا هم پس از شکست‌های عراق و افغانستان، مایل به ورود در ماجراجویی جدید در خاورمیانه نیست و به قول ریچارد هاس همکار سابق جرج بوش، «باید در آمریکا نظم برقرار کرد و سیاست خارجی را از داخل کشور آغاز نمود. مشکلات داخلی از خرابی سیستم حمل و نقل تا کمبود کارگر ماهر مانع از اعمال رهبری آمریکا در سطح جهانی است».

 


یک عنصر ضدانقلاب خارج‌نشین انتخاب دکتر روحانی را نشانه مهندسی شدن انتخابات ریاست جمهوری توصیف کرد!
جمشید اسدی در گویا نیوز مدعی شد: «انتخاب حسن روحانی برای حاکمیت نه غافلگیرنده بود و نه ناخواسته. حسن روحانی یکی از گزینه‌های مورد پذیرش بود. تفاوت مهندسی و تقلب در انتخابات در همین جاست. پایوران نظام به مهندسی هوشمندانه انتخابات دست یازیدند تا مگر بدون تقلب در شمارش آرا رئیس جمهوری هماهنگ با حاکمیت نظام داشته باشد.
از همین رو، مهندسی انتخابات به گونه‌ای شد که نتیجه آن غافلگیرانه نباشد و نیازی هم به تقلب در شمارش آرا نباشد. با فرستادن هشت نفر نامزد دست چین شده به مبارزه انتخاباتی، دیگر نگرانی خواب نداشتند که کی برنده خواهد شد. چه همه آن‌ها مورد پذیرش بودند. گیرم کمی بیشتر یا کمتر. یادآور می‌شویم که او یکی از گزینه‌های نظام بود در شرایطی که حتی هاشمی رفسنجانی هم رد صلاحیت شد.»
وی می‌افزاید: حالا با این حساب جای آن است که اپوزیسیون هموند نظام کف دست بر هم بساید که دیدید که در شمارش آرا تقلب نشد؟ نظام چه نیازی به تقلب در شمارش آرا داشت؟ همه نامزدها از یاران گزیده شده نظام ولایی بودند! اصولگرایان سرسخت از این مهندسی دو سود دیگر هم بردند. یکی اینکه به مشروعیت دست یافتند و دیگر این که رهبری اصلاح‌طلبی به دست یکی از شخصیت‌های مورد اعتماد نظام سپرده شد. مگر نه این که حسن روحانی که هرگز ادعای اصلاح‌طلبی نداشت، امروز رهبر اصلاح‌طلبی است؟
وی که خود از حامیان اصلاح‌طلبان و پیوند آنها با اپوزیسیون است،‌می‌نویسد: «پیروزی حسن روحانی در انتخابات پیروزی اصلاح‌طلبی نبود و نیست. وی که اصلاح‌طلب نبود! روحانی تاکنون برای دموکراسی و گشایش جامعه چه گفته و چه کرده،‌که نشانه‌ای از اصلاح‌طلبی باشد؟ این قبول که انتخاب او بهتر از انتخاب سعید جلیلی بود. این هم قبول که مصلحت‌اندیشی و اعتدال او بهتر از تندروی محمود احمدی‌نژاد است. اما این‌ها که اصلاح‌طلبی نمی‌شود! نخستین اصلاح‌طلب برآمده از نظام محمد خاتمی بود که دست کم در گفتار مرزی برای آزادی نمی‌شناخت. رهبری نمادین اصلاح‌طلبی سپس به میرحسین موسوی و مهدی کروبی رسید که هر دو در گفتار و کردار کمتر از خاتمی در پی آزادی بودند. امروز اما، کار اصلاح‌طلبی بدان جا رسیده که درفش آن در دست حسن روحانی است! او کی و کجا گفت که اصلاح‌طلب است. نیز جای یادآوری است که حکم حصر موسوی و کروبی از همان شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران آمد که روحانی عضوش بود.»

 


«حسن روحانی 16 سال در این سیستم مسئولیت داشته و مطلقاً جدا از خواسته و نظر رهبری قدم برنمی‌دارد.»
«محمد-ن» فیلمساز فرصت‌طلبی که پس از سوءاستفاده چند میلیارد تومانی به فتنه‌گران پیوست، مطلب فوق را در مصاحبه با رادیو فرانسه عنوان کرد. او می‌گوید: موضع‌گیری‌های حسن روحانی منطبق با خواست و اشارت رهبری خواهد بود. او یک شخصیت اطلاعاتی و امنیتی است که 16 سال در این سیستم مسئولیت داشته است. او در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی قرار داشت. او اکنون یک ودیعه آسمانی برای حاکمیت است(!) و در موضوعاتی نظیر بحث هسته‌ای جدا از حاکمیت قدم برنمی‌دارد.
نامبرده پیش از این هم در مصاحبه با یکی از رسانه‌های بیگانه تصریح کرده بود: متأسفانه مردم به یک روحانی و آخوند مضاعف که از ولایت‌فقیه اطاعت می‌کند، رای دادند. او هرگز با رهبری مخالفت نخواهد کرد.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10