(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


چهارشنبه 30  مرداد 1392 - شماره 20571

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
 آمریکا و آتشکده وهابیون در ریاض (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
خونه خودمون! (گفت و شنود)
نمایندگان و کارشناسان : حامیان فتنه 88 برای وزارت صلاحیت ندارند
برخلاف ژست مذاکره
پایگاه وابسته به کنگره آمریکا: هدف از تحریم‌ها تغییر نظام ایران است
از کی خیانت به جای امانتداری شرط وزارت شده؟!(خبر ویژه)
تقلای افراطیون اقلیت برای کودتا علیه قانون در شورای شهر(خبر ویژه)
وقتی فرصت‌طلبان به هم می‌رسند(خبر ویژه)
دندان‌ تیز افراطی‌ها برای دانشگاه‌ها(خبر ویژه)
 


منطقه ما در شرایط «بسیار حساس» تاریخی به سر می‌برد و در این میان قدرت‌ها و کشورهای مختلف درصددند تا با یک جمعبندی خاص، راهی را برای اثر‌گذاری بر این شرایط بیابند. در این شرایط برخی از کشورها در نقش «پیش‌ران» یا تقویت کننده و برخی دیگر در نقش «پس‌ران» یا تضعیف‌کننده ظاهر می‌شوند. پیش‌ران‌ها قدرت‌هایی هستند که بطور کلی تحولات را به نفع خود ارزیابی کرده و آن را در چارچوب تحلیلی خود قابل مطالعه می‌دانند و پس ران‌ها قدرت‌هایی هستند که تحولات را به ضرر خود ارزیابی کرده و در چارچوب نگرش خود قابل ارزیابی نمی‌دانند.
عربستان از جمله کشورهای «پس‌ران» به حساب می‌آید. رفتار عربستان طی 2 تا 3 سال اخیر که تحولات بزرگی در حوزه عربی- اسلامی راه افتاده، در همه موارد مبتنی به کند کردن روند تحولات و در نهایت متوقف و معکوس کردن آنها بوده است. عربستان در یمن با طرح موسوم به «تدبیر خلیجی» از یک سو علی‌عبدالله صالح دیکتاتور و خون‌آشام یمن را از محاکمه و مجازات مصون کرد و از سوی دیگر، عملاً محصول انقلاب نارس یمن را به دامن عوامل اصلی رژيم گذشته ریخت و دستاورد مردم مظلوم یمن را از بین برد.
عربستان در بحرین با دخالت نظامی، دوره به نتیجه رسیدن انقلاب مردم را طولانی کرد و این در حالی بود که در بین کشورهای عربی، بحرینی‌ها بیشترین میزان زمان حضور در صحنه را به ثبت رسانده‌اند. مردم در بحرین بیش از هر نقطه دیگری در جهان عرب روی مسالمت‌آمیز بودن حرکت اعتراضی خود تاکید کرده و از توسل به خشونت بطور جدی پرهیز کرده‌اند این در حالی است که فشار ظالمانه‌ای که رژيم بحرین به مردم این کشور وارد می‌کند از هر جای دیگر بیشتر است. حضور گسترده و حداکثری مردم در خیابان‌ها جایی برای بقاء آل‌خلیفه باقی نمی‌گذارد اما حمایت همه‌جانبه و پر شدت عربستان و مخصوصا اعزام نیرو و تجهیزات نظامی برای سرکوب مردم بحرین، رژیم آل‌خلیفه را بطور مصنوعی سرپا نگه‌داشته است. عربستان در مصر نیز به مصاف انقلاب مردم رفت و در یک سناریوی آمریکایی- صهیونیستی، اسلام‌گرایان که از حمایت بخش عمده‌ای از جامعه مصر برخوردار بودند را از قدرت برکنار کرد و به شکلی وقیحانه نقش سعودی در اقدام ارتش علیه اسلام‌گرایان را فاش نمود. در مصر مردم تا امروز بیش از 3 هزار نفر قربانی داده‌اند که حدود 2000 نفر از آنان به حوادث 50 روز اخیر یعنی پس از برکناری محمد المرسی و اقدام نظامیان تحت حمایت مالی عربستان و تحت فرماندهی آمریکا برمی‌گردد.
نقش عربستان در لیبی هم یک نقش تخریبی است. بر اساس مدارک معتبر نیروهایی که در فاصله فوریه 2011 (اسفند 89) تا سپتامبر 2011 (شهریور 90) ذیل عنوان «المقاتله الاسلامیه» فعالیت می‌کردند و زمینه‌ساز دخالت ناتو شدند، یک گروه اصالتا عربستانی بودند کما اینکه همین گروه بعدا و زمانی که تحت عنوان «مجالس العسکریه» در دوره حکومت مصطفی عبدالجلیل به آشوب و ناامنی دامن می‌زدند و در نهایت مانع استقرار نظم جدید می‌شدند هم یک جریان وهابی بودند.
نقش عربستان در تونس هم بی‌شباهت به نقش آن در لیبی و مصر نیست. عربستان در روزهای آغازین انقلاب تونس، دولت نوپا را تحت فشار قرار داد و با بذل پول زیاد یک گروه تروریست را به وجود آورد و سعی کرد با برجسته‌سازی نقش آن‌ها، مانع از به تصویب رسیدن قانون اساسی در این کشور شود. فشار شدید عربستان به دولت در تونس سبب شده که دولت‌ها بیش از دو ماه دوام نیاورند.
عربستان در سوریه نقش متفاوتی- از نظر شکلی- بعهده گرفت. در این کشور، عربستان درصدد برآمده است دولت باثبات اسد را بعنوان دولتی حامی ترور معرفی نماید. رفتار عربستان در عراق هم از این فرمول تبعیت می‌کند. عربستان در فاصله سال‌های 1384 که دولت‌های اسلامی- با اکثریت شیعه در عراق سر کار آمده‌اند سعی خود را روی اسقاط نظام سیاسی عراق تمرکز داده است. همین بازی امنیتی به نوعی دیگر در لبنان هم جریان دارد. عربستان با حمایت آشکار از افراط‌گرایان، یک جبهه ضد مقاومت را در لبنان تشکیل داده است. عربستان هر کجا که بتواند از طریق سرازیر کردن دلارهای نفتی و تحت مدیریت مستقیم و افشاء شده آمریکا، جریانات را می‌خرد و یا از طریق اقدام دخالت‌گرایانه، امید مردم آن سامان نسبت به آینده خود را کمرنگ می‌کند. عربستان به گونه‌ای دیگر همین نقش را در افغانستان ایفا می‌نماید. ریاض با یک برنامه منسجم‌ تلاش می‌کند تا به مرور زمینه به قدرت رسیدن طالبان و فروپاشی توافق پشتون- تاجیک را فراهم کند.
در پاکستان نیز عربستان تلاش می‌کند تا مانع به نتیجه رسیدن انتخابات و آرای مردم شود. حمایت آشکار ریاض از لشکر تروریستی جهنگوی و سپاه صحابه که سالانه صدها نفر از مردم این کشور را به خاک و خون می‌کشند بخشی از تلاش امنیتی عربستان در این کشور به حساب می‌آید. با این وصف می‌توانیم بگوییم از پاکستان تا لبنان و از سواحل مدیترانه تا سواحل خلیج‌فارس، عربستان تلاش می‌کند با توسل به انواع شیوه‌های ضد مردمی مانع تحقق انقلاب‌های مردمی شود. در این بین رسانه‌های غربی چشم خود را به روی فتنه‌گری سعودی‌ها بسته‌اند چرا که می‌دانند آل‌سعود دست‌نشانده آمریکاست و بدون اجازه و مدیریت آمریکا دست به هیچ اقدامی نمی‌زند.
اگر رفتار سعودی‌ها را در صحنه‌های مختلف مرور نماییم، هماهنگی کامل این کشور با غرب و رژیم صهیونیستی را می‌توانیم مشاهده نماییم. اعلام رسمی حمایت عربستان از اقدامات ناتو علیه یک کشور عرب (لیبی2011) اقدامی عجیب می‌باشد چرا که عرب‌ها چنین حمایتی را برای خود خواری به حساب می‌آورند. عربستان در مواجهه با بحران سوریه نیز چندین بار از شورای امنیت، ناتو و آمریکا خواست با حمله نظامی به سوریه شرایط را برای دگرگونی سیاسی این کشور آماده نماید. سیاست عربستان در عراق نیز بر پایه حمایت از مداخله غربی علیه این کشور عربی می‌باشد.
اما ملاحظات آمریکا در واگذاری این ماموریت به عربستان را می‌توان بدینگونه فهرست‌بندی کرد:
1- هر نوع تغییر در این منطقه که از دو عنصر «دین» و «دموکراسی» سرچشمه بگیرد و یا از آن متاثر باشد برای عربستان به عنوان پایگاه آمریکا در منطقه خطر وجودی به حساب می‌آید چرا که انقلاب دینی در جهان اسلام، آغاز رقابت جدی درون مذهبی در این منطقه است از آنجا که بجز عربستان تقریبا هیچ کشور دیگری دارای حکومتی حنبلی نیست. اگر حرکت دینی در جهان اسلام شکل بگیرد این حرکت‌ها از نظر هویتی اگر سنی هم باشند حنبلی نیستند حرکت دینی اگر در مصر یا تونس به نتیجه برسد، مالکی‌ها و شافعی‌ها که اکثریت جمعیتی را در سه استان پهناور مکه و مدینه و تبوک در اختیار دارند را برای ایفای نقش سیاسی در عربستان تحریک می‌کند و این می‌تواند بنیان حکومت آل سعود را برهم بزند. از سوی دیگر اگر در کشورهای عربی به قدرت رسیدن از طریق آراء شهروندان به یک روش عمومی تبدیل شود، عربستان نمی‌تواند یک استثنا تلقی گردد. این در حالی است که آل سعود در یک رقابت واقعی انتخاباتی از آراء لازم شهروندان برخوردار نیست. بنابراین آمریکا برای حفظ عربستان با صراحت از تغییراتی که زیربار آن کودتا یا دخالت خارجی باشد حمایت می‌کند ولی از روی کارآمدن حکومتی با آراء شهروندان جلوگیری کرده و اگر هم از این طریق به قدرت برسند، سعی در تخریب آنان دارد.
2- هرچند عربستان در ظاهر سیاست مستقلانه‌ای تعقیب می‌نماید ولی واقعیت این است که سیاست رسمی عربستان همان سیاست غیررسمی دستگاههای اطلاعاتی-امنیتی غرب است که بطور علنی اظهار می‌شود. ما می‌توانیم فهرستی از این موارد را مورد اشاره قرار بدهیم؛ مواضع عربستان درباره ایران کمترین تفاوتی با سیاست آمریکا و اسرائیل در مواجهه با ایران ندارد، مواضع عربستان درباره دولت نوری مالکی و تلاش برای سرنگونی آن، همان مواضع اسرائیل است. مواضع عربستان درباره حزب‌الله لبنان دقیقاً همان مواضع اسرائیل و آمریکا است. مواضع عربستان درباره سوریه همان مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی است کما اینکه مواضع عربستان درباره حوثی‌ها در یمن، کشمیری‌ها در هند، شیعیان بحرینی، حکومت عمرالبشیر، جهاد اسلامی و... همان موضع آمریکا و اسرائیل است. همین چند روز پیش یک روزنامه اروپایی فاش کرد که عربستان به ناتو برای آغاز حمله به سوریه فشار می‌آورد و اسناد ویکی‌لیکس حکایت از آن دارند که دستکم 240 بار عربستان- در فاصله سالهای 1383 تا 1390- از مقامات پنتاگون درخواست کرده که به ایران حمله نظامی کنند. یک سند که حدود دو هفته پیش از سوی سایت «الاوسط» منتشر شد بیانگر آن است که بندربن‌سلطان مقام ارشد امنیتی عربستان در جریان سفر به مسکو از مقامات روسیه خواسته است که با برکناری اسد از قدرت موافقت کند.
3- عربستان با نقش‌آفرینی در مصر، سوریه، یمن و... در عین حال ضریب آسیب‌پذیری خود را هم بالا می‌برد چرا که نه تنها شیعیان جعفری الشرقیه و شیعیان جنوبی عسیر، نجران و جیزان بلکه حتی شافعی‌های حجاز و مالکی‌های حجاز هم از تغییرات حمایت می‌نمایند. این موضوع کاملاً شفافی است با این وجود شدت گرفتن فعالیت‌های فرقه‌گرایانه سعودی از این حکایت دارد که آل‌سعود شرایط را برای خود بحرانی ارزیابی می‌کند و از این رو شتاب زیادی را در رفتار سعودی‌ها بخصوص در موضوع تحولات مصر و بحرین مشاهده می‌کنیم.
4- آل سعود در منطقه ما در حال حاضر به کانون بحران‌آفرینی تبدیل شده است. آنان ایجاد درگیری شیعی- سنی را بهترین راه رسیدن به اهداف خود ارزیابی می‌نمایند و بدین جهت شاهد دست زدن آل سعود به یک سلسله اقدامات جامع رسانه‌ای، فرهنگی، سیاسی و دیپلماتیک که همه همگرایی جهان اسلام را نشانه رفته‌اند، هستیم.

سعدالله زارعی

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323

* اظهارات دکتر روحانی در مراسم معارفه وزیر کشور که گفته بود؛ «افتخار می‌کنم ولایت فقیه عمود خیمه انقلاب است» در رسانه‌های فارسی‌زبان بیگانه به طور کامل سانسور شد و برخی روزنامه‌های زنجیره‌ای هم این بخش از سخنان رئیس جمهور را سانسور کردند. آیا این اقدام هماهنگ مدیریت بیرونی فتنه و رسانه‌های داخلی وابسته به آنها نشان نمی‌دهد که فتنه‌گران در کنار روحانی فقط در پی فرصت برای یک خیانت دیگر هستند؟!
اصغر سینایی
* معرفی سرپرستان وزارتخانه‌هایی که رای اعتماد مجلس را به خود جلب نکرد و به کارگیری برخی از آنها نگاه خوبی از جانب دکتر روحانی نبود انتظار آن بود که معنای تعامل بیشتر به واقعیت نزدیک باشد تا شعار.مردم افراط در رفتار در بدو شروع به کار را راه مناسبی برای همکاری دولت و مجلس نمی بینند. اینکه مجلس و مردم حقیقتاً دل‌آزرده از این عمل شوند برای همه قابل پیش‌بینی است. رای اعتماد مجلس به کابینه‌ای که در همین ابتدا حاشیه‌هایش بیشتر از رفتارش بود یعنی از خودگذشتگی مجلسیان و نشان از همکاری و همدلی ولی این انتصابات جدید در جهت خلاف آن است. ما احساس خوبی از ادامه این راه نداریم.
محمودی
* انتصاب نجفی به معاونت رئيس‌جمهور و رئيس سازمان میراث فرهنگی حق دولت آقای روحانی می‌باشد اگر چه قضاوت عجولانه‌ای است اما من را به یاد مقایسه بی‌اختیار بر سماجت‌های رئیس‌جمهور سابق می‌اندازد آیا سرانجام این دو دولت یکی خواهد شد؟
مدرس
* امیدوارم ریاست محترم جمهور با چینش وزرا و معاون رئيس‌جمهور و مشاور؛ اعتدال را به افراط ، امید را به یأس و تدبیر را به لجبازی تبدیل ننمایند. از خدا می‌خواهم که هرگز خون دل خوردن خانواده‌های شهدا را نبینم.
جانباز آزاده علیرضا والیان
* شما را به خدا درباره خدمات جهادگونه دکتر احمدی‌نژاد مطلب بنویسید؟!
1596---0938
* در روزنامه 27 مرداد پیام زیادی با مضمون تشکر از آقای احمدی‌نژاد چاپ کرده بودید. هر چند خود و خانواده‌ام هر دو دوره به ایشان رای دادیم ولی در 2 سال آخر کاری کرد که باعث رنجش حزب‌اللهی‌ها شد که فراموش نمی‌شود و قابل بخشش نیست.
8260---0918
* از آقای زاکانی که با صحبت‌های مستدل فتنه‌گران را رسوا نمودند تقدیر و تشکر می‌کنم. و خوشحالم که چنین نماینده‌ای را به مجلس فرستادیم.
مریم از تهران
* از روزنامه کیهان به خاطر روشنگری‌هایش سپاسگزارم. باور کنید هر روز صبح اولین کارم خریدن این روزنامه است به همه شما کیهانی‌ها خدا قوت می‌گویم.
4360---0912
* واقعاً جای تعجب و شگفتی دارد که آقای رئيس‌جمهور کسی را که نمایندگان مجلس به او رای اعتماد نداده‌اند در جایگاه دیگری مسئولیت بدهد. آیا منظور از اعتدال با پنبه سر بریدن است!
یک هم وطن و 7158---0913
* از وقتی که دولت جدید روی کار آمده ورشکستگان گرو‌ه‌های غیرقانونی و افراطی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب در شهرستان زنجان فعال شده و در حال تهیه لیست به منظور تصدی پست‌های مسئولیتی هستند.
ان‌شاء الله آقای روحانی ریاست محترم جمهوری در جریان این مسائل قرار دارند.
0366---0938
* از بصیرت افزایی روزنامه کیهان تشکر می‌کنم. امیدوارم دکتر روحانی از نظرات دلسوزانه کیهان استفاده کند.
7502---0937
* یادداشت روز جدید آقای شریعتمداری با عنوان «خاکسپاری فتنه» را بسیار پسندیدم و از مطالعه آن لذت بردم. بنده هم معتقدم اگر کسی اصلاح‌طلب واقعی باشد فتنه 88 را محکوم می‌کند و چنانچه انتقاد داشته باشد دلسوزانه است. درخواست دارم گفتنی‌هایتان را ادامه بدهید.
3948---0917
* برگزاری نمایشگاه مبلمان‌های 200 تا 300 میلیونی در کشور اسلامی ما چه نسبتی با سبک زندگی اسلامی می‌تواند داشته باشد؟
4813---0935
* مدت 5 ماه است که حقوق ما اورژانسی‌های اجتماعی اداره بهزیستی گیلان که حدود 200 نفریم به طور علی‌الحساب و آن هم نصف حقوق پرداخت می‌شود. از مدیر کل می‌پرسیم به استانداری ارجاع می‌‌دهد، استانداری سازمان بهزیستی را مقصر می‌داند سازمان ارجاع به ریاست جمهوری می‌دهد و سرانجام هیچ‌کس پاسخگو نیست. متاسفانه از اضافه‌کاری و مزایای قبلی نیز خبری نیست. از ریاست محترم جمهوری درخواست حل مشکل یاد شده را دارم. (حدود 200 نفر این مشکل را در گیلان داریم.)
9509---0911
* عوارض آزادراه ساوه-همدان خیلی گران است گناه مردم چیست که این آزادراه را بخش خصوصی احداث کرده است؟
4573---0915

 


گفت: چه خبر؟!
گفتم: آقای پورنجاتی در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای اعتماد گفته است من همیشه طرفدار خاتمی بوده‌ام!
گفت: ولی ایشان در انتخابات سال 76 عضو مرکزیت جمعیت دفاع از ارزش‌ها بود و با همه توان از کاندیداتوری آقای ری‌شهری حمایت می‌کرد.
گفتم: ایشان می‌گوید من تنها کسی بودم که مخالف ریاست جمهوری آقای ری‌شهری بودم!
گفت: این هم یک دروغ دیگر چون در آن هنگام مدیر مسئول کیهان از روی علاقه به آقای ری‌شهری نزد ایشان رفت و در حضور اعضای شورای مرکزی جمعیت که این آقا هم جزو آنها بود به آقای ری‌شهری توصیه کرد که نامزد نشود چون زیر یک میلیون رأی می‌آورد و برای شخصیت ایشان مناسب نیست ولی همین آقا بدجوری از این توصیه مدیر کیهان تُرش کرده بود!
گفتم: تازه اگر مخالف بود چرا تا پایان انتخابات با شدت و حرارت از نامزدی آقای ری‌شهری حمایت می‌کرد؟!
گفت: چه عرض کنم؟! اگر راست می‌گوید که طرفدار خاتمی بوده پس حتما نفوذی او در ستاد ری‌شهری بوده و اگر صادقانه در ستاد ری‌شهری بوده پس دروغ می‌گوید که طرفدار خاتمی بوده.
گفتم: دانش‌آموزی به آقا معلم گفت؛ آقا اجازه! برم دستشویی؟! معلم گفت؛ برو و یارو رفت و فردا به کلاس برگشت. معلم با عصبانیت گفت؛ مگه نگفتی می‌رم دستشویی؟ پس چرا دیگه نیومدی؟ و طرف گفت؛ آقا اجازه! منظورم دستشویی خونه خودمون بود!

 


فعالان سیاسی در واکنش به انتصاب برخی چهره‌های حامی فتنه سال 88 به‌عنوان سرپرست وزارتخانه‌هایی که وزرای پیشنهادی آن‌ها موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشدند، بر عدم مماشات مجلس با این افراد تاکید کردند.
حجت‌الاسلام «حسین سبحانی‌نیا» عضو هیئت رئيسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص برخی از اظهارنظرها مبنی بر سیاسی عمل کردن مجلس در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی اظهار داشت: مجلس وظایفی دارد و یکی از وظایف مهم مجلس رای اعتماد به وزرا برای امور اجرایی کشور است. مجلس در این مرحله به خوبی به وظیفه خود عمل کرد و تمام دقت و بررسی‌ها را به صورت شفاف انجام داد و نهایتاً در فضای عمومی به وزرای مطرح و کاندیداهای وزارتخانه‌ها رای اعتماد داد.
سبحانی‌نیا با تاکید بر اینکه برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی آینده نیز فتنه خط قرمز است، تصریح کرد: این خط قرمز برای تمام نمایندگان است و فراکسیون رهروان ولایت، اصولگرایان و تمام نمایندگان موضوع فتنه را به‌عنوان خط قرمز اعلام کرده‌اند، لذا اگر موضوع نقش داشتن کاندیداهای وزارتخانه‌ها در فتنه ثابت شود، بدون تردید نمایندگان به آنها رای اعتماد نخواهند داد، مگر اینکه ثابت شود در فتنه نقشی نداشته باشند.
«فرج‌الله عارفی» نماینده مردم جیرفت نیز در گفت‌وگو با فارس، در مورد وزرای پیشنهادی جایگزین آموزش و پرورش، علوم و ورزش، پیروی از ولایت‌فقیه را اولین ملاک مجلسی‌ها برای رای اعتماد به این وزرا دانست و گفت:‌ وزرای پیشنهادی به مجلس باید شاخص‌ها و معیارهای 15 وزیری که رای اعتماد گرفتند را داشته باشند.
وی عدم توجه به مسائل جناحی و گروهی، توجه به معیشت مردم، تلاش برای حرکت هم‌افزایی دولت و همچنین تبری از فتنه را از شاخص‌هایی برشمرد که مجلس بر آن تاکید دارد. نماینده مردم جیرفت به رئیس‌جمهور پیشنهاد داد تا وزرایی را که به مجلس معرفی می‌کند بدون حاشیه و صرفاً به فکر خدمت‌رسانی به مردم باشند.
«حمیدرضا ترقی» عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه هم معرفی «جعفر توفیقی»، سرپرست وزارت علوم به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس را ظن و گمان رسانه‌ای دانست و اظهار داشت: فکر نمی‌کنم رئیس‌جمهور، توفیقی را به مجلس معرفی کند، چرا که سوابق توفیقی نیز مانند میلی‌منفرد است که نمایندگان مجلس به وی رای اعتماد ندادند.
وی ادامه داد: روحانی حساسیت مجلس به فتنه را در عدم رای اعتماد به 3 وزیری که رای نیاوردند، کاملاً متوجه شده است و با اسنادی که در خصوص سوابق توفیقی در فتنه منتشر شده و در اختیار نمایندگان قرار گرفته، وکلای ملت نسبت به توفیقی حساسیت پیدا کرده‌اند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه معرفی توفیقی را لج‌بازی با مجلس توصیف کرد و به تسنیم گفت:‌ آقای روحانی روحیه مجلس را می‌شناسد و می‌داند که روحیه مجلس لج‌بازی‌پذیر نیست و لج‌بازی کردن با مجلس در همکاری دولت و مجلس تعارض ایجاد می‌کند. همچنین لج‌بازی نیز افراطی‌گری و به دور از اعتدال است.
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس نیز در نامه‌ای خطاب به روحانی تاکید کرد: کسانی که در سال 88 انتخاب مردم را به سخره گرفتند شایستگی سرپرستی یکی از مهمترین وزارتخانه‌ها را ندارند.
در بخشی از این نامه آمده است: متاسفانه به دلایل متعدد و مستند برخی انتخاب‌ها و انتصاب‌های اخیر صورت گرفته در مقام معاونت‌ها و سرپرستی برخی وزارتخانه‌ها رئيس‌جمهور محترم را در مظان و معرض خطر عدول از اعتدال و سوگند یاد شده قرار داده است.
چگونه می‌توان پذیرفت کسی که در فتنه 88 نقشی مهم داشته و به سخنرانی علیه جمهوریت نظام پرداخته و انتخاب مردم را به سخره گرفته و موجب خدشه وارد شدن به اساس نظام شده است، امروز در منصب سرپرستی یکی از مهمترین وزارتخانه‌ها قرار گیرد! آیا این‌گونه انتصاب‌ها با مشی اعتدال و خواست واقعی مردم و اصول قانون اساسی هم‌خوانی دارد؟ آیا نباید سرپرستی که سکان امور وزارت را به عهده می‌گیرد خود را پایبند به نظام و قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه بداند و آیا کسی که خود در مقابل این همه ایستاده است و به توهین علیه آنها پرداخته، که مستندات آنها نیز موجود است، می‌تواند شایسته تصدی چنین مسئولیت‌هایی باشد. مسلم است که پاسخ منفی است.

 


پایگاه «هیل» وابسته به کنگره آمریکا در یادداشتی هدف نمایندگان تندرو کنگره از وضع تحریم‌های جدید را تغییر نظام در ایران مطرح کرد.
پایگاه هیل در یادداشتی تحت عنوان «ریاکارانه‌ترین استدلال برای تحریم»، به انتقاد از نمایندگان جنگ‌طلب کنگره پرداخته و نوشته است افزودن بار تحریم‌ها علیه ایران، فرصت دستیابی به راه حلی دیپلماتیک در مناقشه هسته‌ای را از بین می‌برد.
به گزارش فارس، در ابتدای این یادداشت آمده است: در حالی که ایران در جهت دستیابی به مصالحه هسته‌ای مثبت‌ترین تحولات را شاهد بوده، حامیان جنگ با ایران، تلاش می‌کنند با افزایش مداوم تحریم‌ها، مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شوند.
نویسنده در پاسخ به این سوال که هدف از وضع تحریم‌های جدید بر ضد ایران چیست؟ می‌نویسد: مشکل آنها با ایران تسلیحات اتمی نیست، تندروها دنبال توافقی نیستند که عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را تضمین کند آنها به دنبال جنگ و براندازی نظام ایران هستند.
در پایان این یادداشت آمده است: برای آنها که طالب صف‌آرایی نظامی در برابر ایران هستند، دستیابی به توافق دیپلماتیک حتی از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای هم خطرناک‌تر است و تحریم‌های بیشتر، راه خوبی برای از دور خارج کردن دیپلماسی است.
از سوی دیگر؛ پایگاه خبری- تحلیلی پلیتیکال نیوز در گزارشی نوشت: تشدید تحریم‌ها تاثیر محسوسی بر آرمان هسته‌ای شدن ملت ایران نداشته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: چنانچه امروز از بسیاری از سیاستمداران آمریکایی این سوال پرسیده شود که «اگر تحریم‌های تصویب شده در کنگره آمریکا باز هم تشدید شود تا آنجا که تاثیر آن بطور محسوس در اقتصاد ایران دیده شود، می‌توان به توقف فعالیت‌های هسته‌ای این کشور امیدوار بود؟» پاسخی جز «نه» نخواهیم شنید.
در ادامه این گزارش آمده است: تغییر رئیس‌جمهور در ایران باعث شد برخی از کشورهای اروپایی و بخصوص آمریکا تصور کنند شعار «اعتدال» دکتر روحانی به معنای کنار کشیدن وی از حقوق هسته‌ای ایران و تعطیلی نیروگاه‌های این کشور- که همان خواسته واشنگتن و تل‌آویو می‌باشد- است اما روزهای نخستین آغاز به کار رئیس‌جمهور جدید و کنفرانس‌های مطبوعاتی وی نشان داد «جمهوری اسلامی ایران» در هر شرایط و با هر گونه تغییری در اهرم‌های حکومتی آن در قبال «برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای» خود اجحاف نخواهد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، در پایان این گزارش آمده است: اسناد سی ساله گذشته که تهران تحت تحریم‌های شدید غرب بوده نشان می‌دهد که این تحریم‌ها و فشارها نتوانسته نتایجی که آمریکا مد نظر داشته را محقق سازد. نیروگاه‌های هسته‌ای ایران چه تحریم وجود داشته باشد و چه نداشته باشد به فعالیت خود ادامه می‌دهند. تنها تاثیری که اعمال فشارها و تحریم‌ها از سوی غرب بر تهران دارد این است که روابط فی مابین کدرتر شده و بی‌اعتمادی با سرعت بیشتری در میان مردم و دولت ایران حرکت می‌کند. واشنگتن چنانچه حقیقتا خواستار حل و فصل اختلافات با تهران است و پیشنهاد مذاکره مستقیم آن با «جمهوری اسلامی» تنها یک بلوف تبلیغاتی و توجیه اقدامات خصمانه خود نیست باید نخستین گام را برای ایجاد اعتماد و روابط حسنه بردارد. این نخستین گام نیز چیزی نیست جز کاهش و حذف تدریجی تحریم‌هایی که به اذعان مقامات آمریکایی شدیدترین و بی‌رحمانه‌ترین تحریم‌هایی است که در طول تاریخ از سوی آمریکا علیه کشوری اعمال شده است.

 


در حالی که تصور می‌شد معرفی جعفر توفیقی صرفا برای سرپرستی وزارت علوم انجام شده، اکبر ترکان فاش کرد وی وزیر پیشنهادی به مجلس نیز خواهد بود.
به گزارش سایت‌های اصلاح‌طلب، ترکان که عنوان مشاور رئیس‌جمهور را یدک می‌کشد، گفته است: آقای توفیقی انسان توانایی هستند و تخریب‌ها روی عملکرد ایشان اثر منفی نخواهد داشت. ان‌شاءالله ایشان به زودی در مجلس به عنوان وزیر پیشنهادی علوم صحبت خواهند کرد و ما از سخنان ایشان در مجلس استفاده خواهیم کرد.
توفیقی رئیس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در انتخابات بود که پس از اعلام انصراف وی اقدام به انحلال ستادها کرد. او در دوره اصلاحات مدتی وزیر علوم بود و همچنین از حامیان فتنه سال 88 به شمار می‌رود که متاسفانه در اثر بی‌دقتی به ریاست کمیته فرهنگی- اجتماعی در مجموعه انتخاب وزرا معرفی شد. و پس از عدم رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به میلی‌منفرد، سرپرست وزارت علوم شد.
بر اساس فیلم ویدئویی موجود که در سایت‌ها قابل دسترسی است،‌ توفیقی یکی از تحریک‌کنندگان فتنه و آشوب سال 88 و از مدعیان دروغ تقلب بوده و در یک تجمع در این زمینه به القای وقوع تقلب در انتخابات 4 سال پیش پرداخته است، او در این سخنرانی ادعا می‌کند 24 میلیون رای موسوی به اسم کس دیگری رفته است.
این سخنرانی توأم با تحریک به آشوبگری است و نامبرده بایستی به عنوان یکی از عوامل آن خیانت و جنایت بزرگ مجازات شود.

 


اقلیت اصلاح‌طلب شورای شهرجدید تهران با همراهی جریان سیاسی-رسانه‌ای افراطیون سناریو چند لایه‌ای را برای کنار زدن شهردار مورد حمایت اکثریت اعضا به اجرا گذاشته در انتخابات شورای شهر تهران 16 نفر از فهرست اصولگرایان و 14 نفر از فهرست اصلاح‌طلبان به شورا راه یافتند. اما از همان آغاز تلاش‌های گسترده‌ای برای ایجاد انشقاق میان اصولگرایان آغاز شد. از القای بی‌میلی قالیباف برای تصدی شهرداری تا پیش کشیدن اسامی اصولگرایان جدید و سپس طرح این ادعا که اصولگرایان شورا چند دسته شده و با اصلاح‌طلبان معامله کرده‌اند. به موازات این امر، طیف یاد شده نام محسن هاشمی را در کنار طرح اسامی افرادی چون محسن مهرعلیزاده برای تصدی شهرداری و نام کسانی چون احمد مسجدجامعی را برای تصدی ریاست‌شورای شهر جای چمران پیش کشیده و البته همزمان به ترور شخصیت قالیباف و چمران روی آورده است.
روز گذشته محمد حقانی عضو اصلاح‌طلب شورا و از معاونین سابق کرباسچی در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص انتشار برخی اخبار مبنی بر انتخاب محسن هاشمی از سوی اصلاح‌طلبان شورای شهر برای انتخاب نهایی شهردار تهران اظهار داشت: ما گزینه خود را انتخاب کرده‌ایم اما نام وی را تا هفته آینده اعلام نمی‌کنیم.
اما سایت انتخاب از جلسه برخی اصلاح‌طلبان برای تصمیم‌گیری درباره نامزدی محسن هاشمی جهت تصدی شهرداری تهران خبر داد و ادعا کرد 20 عضو شورا از این تصمیم حمایت می‌کنند. محسن سرخو عضو شورا نیز این ادعای بی‌سند را - با رقم 17 نفر- تکرار کرده اما حاضر نشده‌اند اسامی مدعایی را منتشر کنند.
سرخو در نشست تخصصی حزب جوانان ایران اسلامی گفته است: من در مصاحبه‌ای رادیویی گفتم اگر جای آقای قالیباف بودم هشت سال پیش استعفا می‌کردم و به مردم اعلام می‌کردم به دلیل کاهش فشار مالی بر شما از شهرداری استعفا می‌دهم. شاید با این کار برای ریاست‌جمهوری رای بیشتری کسب می‌کرد. این فشار مالی به ناحق بر مردم تهران اعمال شد. لذا یکی از اصلی‌ترین مباحث برای گزینش شهردار تهران این است که حتما با دولت هماهنگی لازم داشته باشد.
ظاهرا مفهوم این تهدید آن است که پدرخوانده‌های افراطیون از حالا شهردار تهران را تهدید به قطع حمایت دولت می‌کنند! شایان ذکر است فارغ از نظر اکثریت شورای شهر چهارم به شهردار اصولگرا، محسن هاشمی نمی‌تواند به‌عنوان شهردار انتخاب شود چرا که وی در انتخابات شورای شهر تهران هم از سوی هیئت اجرایی و هم از سوی هیئت نظارت بر انتخابات شوراها رد صلاحیت شده و این عدم صلاحیت حتی در مرحله اعتراض نامبرده، به تأیید هیئت مرکزی نظارت نیز رسیده است. بنابر اعلام محسن هاشمی صلاحیت وی مشمول بند «ج» و «د» قانون انتخابات شورا‌ها- عدم اعتقاد و التزام به قانون‌اساسی- رد شده است. سوالی که در این میان وجود دارد این است که چگونه می‌توان در حالی که قانون به یک فرد به خاطر فقدان صلاحیت اجازه عضویت در یک شورای شهر 31 نفره را نمی‌دهد، همان فرد را به عنوان شهردار همان شهر (پایتخت) انتخاب کرد؟!
جریان افراطی برای ممانعت از انتخاب دوباره قالیباف به شهرداری تهران از سوی شورای شهر به دروغ دیگری نیز متوسل شده مبنی بر اینکه طبق قانون برای انتخاب یک فرد برای دوره‌های متوالی شهرداری منع‌وجود دارد. اما حجت‌الاسلام عباس‌زارع‌زاده، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درخصوص این موضوع به مشرق گفت: بنده چندین‌بار قانون شهرداری را مطالعه کرده‌ام و شهردار شدن آقای قالیباف منع قانونی ندارد. مخصوصا الان که شهردار جای دولتی ندارد و منتخب شوراها است.
همچنین مرتضی طلایی، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: «آنچه که طراحان این جنجال خبری به آن پرداخته‌اند استناد به قوانین منسوخ سال 61 و اصلاحیه سال 65 این قانون است. این در حالی است که در سال 75 قانونگذار قانون جدیدی را تحت عنوان قانون تشکیلات، نظارت و انتخاب شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران تدوین و ابلاغ می‌کند که در این قانون عدم امکان انتخاب متوالی شهردار توسط شورای شهر حذف شده است.»
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز با تایید این مسئله که حضور دوباره شهردار در شهرداری تهران منع قانونی ندارد، گفت: «مجلس در سال 1361 مصوبه‌ای تعیین کرد که براساس آن یک شهردار نمی‌تواند دو دوره به صورت متوالی مدیریت شهر را به عهده بگیرد اما قانون مذکور تغییر کرده است.
و بالاخره اینکه روزنامه اجاره‌ای آرمان که به هاشمی و خانواده وی علاقه ویژه دارد و معمولا مطالب رپرتاژگونه متعددی را منتشر می‌کند، برای تسهیل پروژه افراطیون مدعی شده قالیباف علاقمند به ریاست بنیاد شهید و در حال لابی با دولت است.

 


عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم ضمن اهانت به اکثریت نمایندگان مجلس مدعی شد مجلس ضعیف است و روی حرف اغلب نمایندگان نمی‌شود حساب کرد.
احمد شیرزاد عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم بود که هم‌زبان با رادیو اسرائیل و سازمان منافقین از پشت تریبون مجلس ادعا کرد ایران درباره برنامه هسته‌ای خود 19 سال به دنیا دروغ گفته و حالا دم خروس بیرون افتاده است. این اظهارات خیانت‌آلود شیرزاد با اعتراض رئیس و بسیاری از نمایندگان دوم‌خردادی مجلس ششم مواجه شد.
وی در مصاحبه با سایت آریا- که مدتی است به انعکاس‌دهنده نظرات افراطیون و اصحاب فتنه تبدیل شده است- مجلس را تخطئه کرده و می‌گوید: مجلس از نظر کارشناسی ضعیف است چون برخاسته از انتخابات سال 90 است که پیامد مجلس هفتم و هشتم بود و نمی‌توانیم انتظار یک مجلس قوی داشته باشیم.
وی می‌افزاید: نمایندگانی که در جلسه رأی اعتماد به عنوان موافق دولت در مجلس صحبت کردند به جز تعداد محدودی از آنها که واقعا خبره بودند و کارشناسانه سخن گفتند بسیاری از نمایندگان در نوع استدلال و دفاع از دولت ضعیف عمل کردند به هر حال افرادی که به عنوان نقاد در مجلس حضور داشته باشند و بشود روی حرف آنها حساب کرد خیلی کم است.
او این را هم گفته که «مجلس ضعیف عمل کرد» البته وی تاکید کرد: مسئولین امور انتخابات باید فضا را باز کنند تا نیروهای قوی‌تر بتوانند در عرصه انتخابات آتی ظاهر شوند و یادآور می‌شود سایت آریا توسط امیر محبیان از اعضای شورای سردبیری روزنامه رسالت اداره می‌شود و طی روزهای اخیر ضمن اظهار نزدیکی به دولت، درصدد تخطئه شهرداری قالیباف و روی کارآمدن یکی از افراد وابسته به اصلاح‌طلبان-محسن هاشمی- در ریاست شورا و شهرداری است. اتفاق مشابهی نیز در برخی سایت‌های سابقا متظاهر به حمایت از شهرداری- و نیز روزنامه‌های تأمین اجتماعی و هلال‌احمر- قابل مشاهده است.

 


با اینکه وزارت علوم، فعلاً با سرپرست اداره می‌شود و وزیر معرفی شده دولت یازدهم به دلیل همسویی با جریان فتنه، نتوانست اعتماد نمایندگان مردم را جلب کند، اما انگار افراطیون از هم‌اکنون درصدد تحمیل نظرات خود بر وزیر آتی علوم هستند. روز گذشته چند روزنامه زنجیره‌ای در تیترهایی مشابه و مشترک، یک روند معمول و جاری در همه دانشگاه‌ها را در دانشگاه‌ علامه طباطبایی مورد حمله و هجمه قرار دادند و از جذب فله‌ای هیئت علمی در آن دانشگاه خبر دادند این سخنان توهین صریح به مقام علم و استادانی است که با دارا بودن مدارج علمی و سالها تلاش و کوشش شایسته تکیه بر کرسی استادی دانشگاه و ارائه آموخته‌های خود به دانشجویان مشتاق علم هستند.
ظاهراً از همین حالا روند کند کردن حرکت پرشتاب علمی کشور در دستور کار افراطیون قرار گرفته است و جذب اساتید جوان و آماده خدمت را مانع هدف شوم خود می‌دانند. اما اصل ماجرا چیست؟
«در سالهای گذشته، همانند تمامی دانشگاه‌های کشور، جمعی از اساتید این دانشگاه هم به افتخار بازنشستگی نائل شدند. این افراد با عزت و احترام و به صورتی آبرومند و پرافتخار از دانشگاه خداحافظی کردند. البته برخی رسانه‌های زنجیره‌ای در خصوص بازنشستگی بعضی افراد هیاهو به پا کردند اما واقعیت این است که تعدادی از اساتید دانشگاه به علت عدم ارائه مقالات علمی در سال‌های متوالی مطابق با نص صریح قانون مشمول رکود علمی شده و قانوناً نمی‌توانیم در خدمتشان باشیم. همچنین متاسفانه در سال‌های گذشته برخی از آنها دارای پرونده‌های فساد اخلاقی بودند که مطابق قانون باید از دانشگاه اخراج می‌شدند اما به منظور رعایت احترام و شأن آنان برایشان حکم بازنشستگی صادر شد. دانشگاه با توجه به ظرفیت خالی ایجاد شده و با توجه به ضوابط و مقررات قانونی اقدام به جذب اساتید متعهد و توانمند با سوابق علمی درخشان و تکمیل کادر هیئت علمی دانشگاه کرده و هیچ عمل خلاف قانونی صورت نپذیرفته است.»
اینها بخش‌هایی از سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتی، رئيس دانشگاه علامه طباطبایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار کیهان است.
اکنون باید پرسید چه کسانی برای مناصب حساس سرنوشت‌ساز وزارت علوم دندان تیز کرده‌اند که این چنین برای یک اقدام معمولی و بلکه انجام یک تکلیف قانونی در یکی از خوشنام‌ترین و موفق‌ترین دانشگاه‌های کشور هیاهو و جنجال به پا می‌کنند؟!
گفتنی است چندی پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه ضمن تذکر به پرهیز از چنین رفتارهایی فرمودند:‌«البته اینجا هم دشمنانی هستند که مایلند حتی مسائل صنفی در دانشگاه‌ها به سمت مسائل سیاسی و جنجال‌های سیاسی گرایش پیدا کند» باید منتظر ماند تا بار دیگر نمایندگان محترم مجلس در رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، افراطی‌گری و فتنه‌انگیزی‌های فرصت‌طلبان را در نظر گرفته و با جلوگیری از روی کار آمدن افراد سیاست‌زده و جنجالی به استمرار حرکت پرشتاب و پرافتخار علمی کشور کمک کنند.
گفتنی است مشروح این مصاحبه خواندنی که پرده از بسیاری حقایق مورد ادعای افراطیون برمی‌دارد هفته آینده در صفحه دانشگاه کیهان منتشر خواهد شد.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10