(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


پنجشنبه 07 شهریور 1392 - شماره 20578

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
دشمن را آرام نگذارید ! (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
فروشی نیست! (گفت و شنود)
آملی لاریجانی: خط قرمزی در رسیدگی به پرونده‌های قضایی وجود ندارد
با حکم رئیس‌جمهور محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت شد
انتقاد نماینده مجلس از اظهارات آخوندی درباره مسکن مهر
تلویزیون اسرائیل: اوباما از سقوط در ورطه جدید می‌ترسد (خبر ویژه)
رادیو اسرائیل از جنتی شاکی شد (خبر ویژه)
سخنگوی دولت از نقد کیهان استقبال کرد (خبر ویژه)
4 گروهک نظر کرده شبکه دولتی انگلیس (خبر ویژه)
خارج‌خوانی افراطیون در همایش تبیین اعتدال (خبر ویژه)
نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی اقامه می‌شود
 


امروز آنگونه که برخی از مراکز غیررسمی ولی نزدیک به کاخ سفید اعلام کرده‌اند، ساعت «س» فرا رسیده است و چنانچه آمریکا و متحدان اروپایی و پادوهای منطقه‌ای آن تصمیم به حمله داشته باشند و جار و جنجال چند روز اخیر آنها از نوع عملیات روانی برای امتیازگیری نباشد، حمله نظامی آمریکا به سوریه آغاز خواهد شد. منابع غیر رسمی این حمله احتمالی را حداکثر 3 روزه و اهداف از قبل تعیین شده آن را برخی از مراکز نظامی و استراتژیک سوریه اعلام کرده‌اند و خبرگزاری‌ها به نقل از یک مسئول بلندپایه در وزارت دفاع آمریکا که نخواسته است نامش فاش شود، از فرودگاه دمشق، پایگاه هوایی «مزه» و پایگاه‌های موشکی سوریه به عنوان برخی از این اهداف یاد کرده‌اند. دولت سوریه نیز این تهدید را با تأکید بر مقابله و حمله به اسرائیل و منافع آمریکا در منطقه پاسخ داده و مقامات نظامی در دمشق اعلام کرده‌اند که سوریه را به گورستان نیروهای مهاجم تبدیل خواهند کرد. این هشدار که در صورت حمله آمریکا به سوریه بایستی بدون کمترین تردیدی به اجرا درآمده و عملیاتی شود، اگرچه کارآمد و درخور تحسین است ولی سقف امکانات، تجهیزات و اهداف در دسترس ارتش سوریه برای عملیات تلافی‌جویانه، بسیار بالاتر از آن است که مقامات سوری اعلام کرده‌اند و سوریه نباید این امکانات و اهداف را که به برخی از آنها اشاره خواهد شد، نادیده بگیرد. حمله به این اهداف که به آسانی در تیررس موشک‌های دوربرد و سایر تجهیزات نظامی سوریه قرار دارند می‌تواند حریف را در همان ساعات اولیه پس از حمله، با فاجعه‌ای بزرگ روبرو سازد. قبل از اشاره به این اهداف استراتژیک که حمله به آنها در جنگ احتمالی پیش روی نقش تعیین‌کننده دارد، باید به ماده 51 از فصل هفتم منشور ملل متحد که موضوع آن «دفاع مشروع» -LEGITIMATE DEFENCE- است اشاره کرد. این ماده از منشور ملل متحد به کشوری که مورد حمله نظامی قرار گرفته است حق می‌دهد با رعایت مفاد «کنوانسیون 4 گانه ژنو» علیه کشور یا کشورهای متخاصم دست به حمله متقابل بزند. موضوع کنوانسیون 4گانه ژنو رعایت اصول انسان‌دوستانه در عملیات نظامی است، مانند آن که از حمله به غیرنظامیان خودداری شود، قواعد و مقررات بین‌المللی درباره اسرا و برخی حقوق انسانی مشابه آن رعایت شود. اما بدیهی است که مراکز نظامی، تسلیحاتی، منابع اقتصادی و مراکز مؤثر در بالا بردن توان نظامی حریف می‌تواند از اهداف مورد تهاجم کشوری باشد که به آن حمله نظامی شده است.
در جنگ احتمالی پیش روی، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و تعدادی از کشورهای منطقه مشارکت خواهند داشت بنابراین علاوه بر آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی، چند کشور دیگر منطقه که در ائتلاف نظامی یاد شده علیه دولت و مردم سوریه مشارکت دارند نیز از دایره کشورهای «متخاصم» خارج شده و «متحارب» -BELLIGERENT- یعنی درگیر و دخالت‌کننده در جنگ تلقی می‌شوند و به همین علت با استناد به ماده 51 یاد شده از فصل هفتم منشور ملل متحد، حمله نظامی سوریه به مراکز نظامی، اقتصادی و تمامی مراکز و تأسیسات این کشورها که به توان نظامی آنها در حمله به سوریه منضم شده و نقش داشته و دارند، مجاز بوده و مصداق غیرقابل ابهام «دفاع مشروع» خواهد بود.
و اما، کشورهای عربستان سعودی، ترکیه، اردن و قطر از جمله کشورهایی هستند که به طور رسمی حضور خود در ائتلاف نظامی علیه سوریه را اعلام کرده‌اند بنابراین، مراکز نظامی و استراتژیک این کشورها نیز می‌تواند در صورت وقوع جنگ، در فهرست اهداف حمله نظامی سوریه قرار گیرد و بدیهی است که رژیم اشغالگر قدس به عنوان پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جایگاه ویژه‌ای در فهرست مورد اشاره خواهد داشت و دولت سوریه پیشاپیش اعلام کرده است موشک‌های دوربرد و میان‌برد خود را که خرج انفجاری سنگین و ویرانگری دارند به سوی اسرائیل نشانه رفته است و خبرها حاکی از آن است که پایگاه هسته‌ای «دیمونا»، تل‌آویو، چند فرودگاه و برخی دیگر از مراکز استراتژیک رژیم اشغالگر قدس از جمله اهداف از قبل تعیین شده برای حملات موشکی سوریه هستند.
و اکنون با توجه به مفاد ماده 51 منشور ملل متحد، مراکز و تاسیسات نظامی، پادگان‌ها، فرودگاه‌ها و سایر نقاط استراتژیک چند کشور منطقه‌ای و متحد آمریکا در جنگ احتمالی نیز می‌توانند و باید مورد حمله قرار گیرند و در این میان حمله به تاسیسات نفتی و بنادر عربستان سعودی و نفتکش‌های حامل نفت این کشور در خلیج فارس از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و نقش فلج‌کننده‌ای خواهد داشت. تاکید فرماندهان نظامی سوریه که خاک این کشور را به قتلگاه مهاجمان تبدیل خواهند کرد، اگرچه در صورت وقوع جنگ، به عنوان یکی از اهداف دفاع مشروع جایگاه ویژه و ضرورت غیرقابل تردیدی دارد ولی با اهمیت‌تر و تعیین‌کننده‌تر از آن، کشاندن دامنه دفاع به خارج از خاک سوریه است و این اقدام با توجه به توان نظامی و مخصوصا موشکی سوریه و نزدیک بودن و در دسترس بودن اهداف مورد اشاره، به آسانی امکان‌پذیر خواهد بود. سوریه می‌تواند با استفاده از موشک‌های مافوق صوت و برد بلند «یاخونت» که کاربرد ضد کشتی دارد، ناوهای آمریکایی و انگلیسی مستقر در دریای مدیترانه را هدف حملات خود قرار دهد. حزب‌الله لبنان با بهره‌گیری از موشک‌های مشابه در جریان جنگ 33روزه ناو اسرائیلی ساعر را در دریای مدیترانه نابود کرد.
این موشک‌ها و موشک‌های بالستیک دیگری که سوریه در حجم انبوه از آن برخوردار است می‌توانند به سوی مراکز استراتژیک کشورهای دست‌نشانده آمریکا در منطقه که به ائتلاف اخیر برای حمله به سوریه پیوسته‌اند نیز، شلیک شود. سوریه در حمله به مراکز نظامی و تاسیسات نفتی عربستان نیازی به کسب مجوز برای استفاده از آسمان کشور حد‌فاصل خود با عربستان ندارد، زیرا این کشور حد‌فاصل «اردن» است که خود یکی از شرکت‌کنندگان در ائتلاف حمله نظامی احتمالی به سوریه است و مراکز استراتژیک این کشور نیز می‌تواند هدف حملات سوریه باشد.
سوریه باید به این نکته با اهمیت که دیروز سناتور «جک رید» عضو کمیته نیروهای مسلح سنا در مصاحبه با روزنامه آمریکایی
«یو‌.اس.ای.‌تودی» به آن اشاره کرده است توجه ویژه داشته باشد. «جک‌رید» می‌گوید «موشک کروز را می‌توان از سطح کشتی و یا زیردریایی‌ها شلیک کرد و هواپیماهای جنگی می‌توانند موشک‌های دورایستای «استندآف» هوا به زمین را خارج از حیطه دفاع هوایی سوریه شلیک کنند و موشک‌های کروز این قابلیت را دارند که صدها مایل دورتر از هدف شلیک شوند». اشاره این عضو کمیته نیروهای مسلح سنا به آن است که آمریکا برای در امان بودن از حملات متقابل سوریه باید تا آنجا که ممکن است به حریم دریایی و فضایی این کشور نزدیک نشود. البته این تاکتیک نمی‌تواند ناوهای جنگی آمریکا را از اصابت موشک‌های دوربرد سوریه مصون بدارد و به گفته کارشناسان آمریکایی در مصاحبه با همان روزنامه، سوریه می‌تواند با استفاده از موشک‌های ضدکشتی‌خود به ناوهای جنگی آمریکا حمله کند ولی باید توجه داشت که آمریکا اصرار دارد در صورت بروز جنگ، به تاکتیک شلیک از راه دور متوسل شود. بنابراین برای سوریه علاوه بر حمله به ناوهای آمریکایی و سایر منافع آمریکا و انگلیس در منطقه، حمله به تاسیسات و مراکز نظامی و اقتصادی و استراتژیک کشورهای منطقه‌ای حاضر در ائتلاف یاد شده، ضرورت حیاتی دارد و می‌تواند دست بالای سوریه در جنگ احتمالی را به دنبال داشته باشد.
و بالاخره، علاوه بر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی که با بحران مالی شدیدی روبرو هستند و به نوشته واشنگتن‌پست، در صورت آغاز جنگ از یکسو با بحران نارضایتی گسترده مردم روبرو خواهند شد و از سوی دیگر، توان هزینه چند ده میلیارد دلاری آن را ندارند، کشورهای منطقه نیز در میان مردم خود با بحران مشروعیت روبرو هستند و شرایط جنگی زمینه مناسبی برای تضعیف نزدیک به فروپاشی آنها فراهم خواهد آورد و سوریه به عنوان یکی از کشورهای نقش‌آفرین در محور مقاومت نباید و شایسته نیست که این فرصت تاریخی را از دست بدهد.
... و خدا بر درجات امام راحل(ره) ما بیفزاید که می‌فرمود «با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر لحظه‌ای آرام گذارید، لحظه‌ای آرامتان نمی‌گذارند.»

حسین شریعتمداری

 


سامانه پیام کوتاه 30002323
33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
* تهدید نظامی سوریه توسط غربی‌ها نشان داد که آنها پشت پرده حقیقی حوادث 5/2 ساله سوریه هستند. جبهه سه ضلعی سلفی، صلیبی و صهیونی این نقشه را برای سوریه از مدتها قبل آماده کرده بودند. صهیونیست‌ها امروز در یک سرخوردگی تاریخی ناشی از جنگ‌های 33روزه، 22 روزه و هفت روزه گرفتار شده‌اند و می‌خواهند اوضاع را با به هم زدن قواعد بازی به هم بریزند و یکی از این کارها این است که غربی‌ها را دیوانه‌وار به جان سوریه بیندازند ولی سوریه یک تفاوتی با افغانستان و عراق دارد و باید از یک نقطه قوت استفاده کند و آن اینکه رژیم صهیونیستی که مایه اتحاد دول صلیبی شده است را به مرحله نابودی بکشاند. اکنون صهیونیسم برای ما به نوعی گروگان است، ضمن آنکه خودش تهدید می‌کند به راحتی می‌توان با یک موشک‌باران دقیق و سنگین روند مهاجرت معکوس را در اسرائیل تشدید کرد.
رضا مقدسی
* رو سیاهی آمریکا و برخی دول ‌غربی در حمایت و تجهیز صدام در حمله شیمیایی به ایران برای همیشه در تاریخ ضبط و ثبت است و روزی ‌خواهد رسید که تاوان این جنایت را بدهند حال با شکست‌هایی که در منطقه، خاصه در سوریه متحمل شده‌اند و دسترسی به برنامه‌هایشان ناممکن شده قتل‌عام مردم سوری توسط تروریست‌ها که از عوامل خودشان هستند با همان تجهیزات شیمیایی را مستمسک حمله به سوریه قرار داده‌اند تا سرپوشی بر شکست‌هایشان باشد ولی همان قدر که در عراق، افغانستان و پاکستان و دیگر نقاط موفق بودند در اینجا نیز قادر به جمع کردن موضوع خواهند شد. این‌گونه دیوانگی و بدمستی‌ها تاوان سنگینی برایشان خواهد داشت و هر کشور دیگر در منطقه هم در این دام بیفتد به قعر آن فرو خواهد رفت.
محمودی
* براساس خیال‌بافی‌های رژیم غاصب اسرائیل که با کمک آمریکا، غرب و کشورهای مرتجع منطقه مثل عربستان و قطر به دنبال تنبیه و تجزیه سوریه می‌باشد، می‌خواستیم بدانیم دولت تدبیر و امید برای مهار وحشی‌گری این رژیم چه برنامه‌ای دارد.
حسینی
* تاریخ همیشه صحنه مبارزه حق و باطل بوده، باید از تاریخ یاد بگیریم و بدانیم که جبهه باطل یعنی صهیونیسم و آمریکا هیچ‌گاه دست از توطئه علیه کشورمان و ستون انقلابمان یعنی ولایت فقیه بر نخواهند داشت. نباید در دام شیطان گرفتار شویم و فریب دست چدنی مخفی شده در دستکش مخملی امثال اوباما را بخوریم.
آرش ملک‌زاده از یاسوج
* هنوز زخم قرارداد کرسنت خوب نشده می‌گویند می‌خواهیم از طریق دادن امتیاز دو برابر گذشته نفت‌خام ارزان بفروشیم. کجای این ‌کار هنر مدیریتی می‌باشد که مسئولین جدید آن را به رخ دیگران می‌کشند.
8853---0912
* از مسئولین همه رسانه‌ها انتظار می‌رود برای بصیرت‌افزایی نسل جوان دهه چهارم انقلاب و ثبت در تاریخ نسبت به موشکافی جریان فتنه آمریکایی، اسرائیلی، انگلیسی منافقین در سال 78 و 88 و معرفی عوامل داخلی همچون موسوی، کروبی، خاتمی، برخی نمایندگان مجلس ششم، وزرا، استانداران و نیز فراریان خارج‌نشین اقدام نمایند و از صداوسیما می‌خواهم با ساخت‌ مستندهای متقن با وجود ابعاد فتنه که رهبر معظم انقلاب طی 4 سال اخیر شاید بیش از 300 بار کلمه فتنه را به کار برده‌اند به آگاهی نسل جوان اهتمام ورزند.
خانم احمدی
* آقای روحانی در سخنرانی خود ولایت‌فقیه را ستون محکم انقلاب می‌نامد و به آن افتخار می‌کند، اما از طرفی شخصی افراطی به نام «سریع‌القلم» را که تمامی افتخارات جنگ و انقلاب و حماسه‌های انقلاب را برخلاف اعتدال می‌داند، مشاور ویژه خود قرار می‌دهد. این افراد حکم موریانه را برای یک ستون مستحکم دارند.
یک شهروند
* آقای خاتمی از سران فتنه 88 با حمایت از مواضع ضدارزش مرحوم منتظری در حقیقت فتنه‌گر بودن خود و خیانت‌هایی که در حق انقلاب و اسلام کرده بود را تایید کرد. آیا با این تأییدیه جایز است که عده‌ای عامدا و عالما به توجیه رفتار امثال خاتمی بپردازند؟
بلغار
* وقتی غرور و تکبر بعضی از مدیران اجرائی دولت جدید را در هنگام مصاحبه مشاهده می‌کنم بی‌اختیار دلم برای تواضع و فرهنگ خاکساری مثال‌زدنی که پس از سال 1384 در بین مدیران اجرایی رواج یافت، تنگ می‌شود.
6769---0912
* از دولت انتظار می‌رود دست دلالان و محتکران را از بخش مسکن و خودرو کوتاه کند و ارزش پول ملی را طبق وعده‌هایش افزایش دهد. آیا افزایش ارزش پول ملی به رسمیت شناختن قیمت کاذب بازار آزاد ارز بود؟
4832---0938 و یک شهروند دیگر
* به وزیر محترم راه و شهرسازی بفرمایید مسکن مهر موجب تورم نشده است بلکه وام مسکن و بساز و بفروش‌ها و بنگاه‌داران با اغفال مالکان باعث تورم لحظه‌ای قیمت مسکن و اجاره‌بها می‌شوند. در محل سکونت ما به فاصله یک چهارراه فقط دو آپارتمان نوساز و یک منزل ویلایی 10 ماه است که خالی از سکنه است.
8826---0937
* آیا درست است که دولت شعار اعتدال و افزایش ارزش پول ملی را سر زبان‌ها بیندازد ولی تخم‌مرغ را شانه‌ای 9 هزار تومان بکند؟
6654---0914
* سرچشمه این همه هجمه به کیهان کجا است. جالب اینکه افراد نگران از شنیده شدن نظرات کیهان، شعار اعتدال نیز سر می‌دهند!
6986---0916
* مطبوعات در نظام جمهوری اسلامی تا کجا آزادند؟ آیا حقیقتا نقش برخی مطبوعات در کشور ما نقش آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی است یا نقش تخریبی و همکاری برای بیگانگان؟ اگر روزنامه‌های زنجیره‌ای و اجاره‌ای را رصد کنید خواهید دید که گویا آنها اجاره‌ای اوباما هستند و از آن طرف تغذیه می‌شوند. مایه تعجب است که وزارت ارشاد و دستگاه امنیتی و قضایی ما به راحتی از کنار آنها عبور می‌کنند.
علیمردانی
* کار تبدیل سندهای عادی به سندهای رسمی در اهواز خیلی کند صورت می‌گیرد شهروندانی که سال‌ها برای گرفتن سند رسمی اقدام و هزینه کرده‌اند در حال حاضر بلاتکلیف هستند. انتظار داشتیم با طرح سراسری تبدیل سندهای عادی به رسمی مشکل ما خیلی زود حل بشود ولی چنین نشد چرا؟
4751---0916
* از هیئت دولت درخواست می‌شود تکلیف دانشگاه علوم پزشکی ایران را روشن کند.
7628---0912
* از گزارش روز کیهان در مورد مشکلات و گرانی دارو تشکر می‌کنم. امیدوارم با چاپ این گزارش مشکلات دارو هرچه زودتر از طریق مساعدت مسئولان حل شود.
دکتر طوسی‌زاده

 


گفت: روزنامه «یو.اس.ای.تودی» نوشته است، اوباما حاضر به جنگ نیست و لابی صهیونیستی در آمریکا- آیپک- و بندر بن‌سلطان، رئیس سازمان اطلاعاتی آل سعود او را برای شروع جنگ تحریک کرده‌اند.
گفتم: اوباما، چرا به این تحریکات تن داده است؟!
گفت: شبکه تلویزیونی سی.ان.ان در این باره با او مصاحبه کرده و می‌گوید؛ به نظر می‌رسد، اعلام موافقت اوباما برای جنگ، واقعی نیست.
گفتم: چه عرض کنم؟! پس حتما می‌خواهد چهره واقعی آل‌سعود و صهیونیست‌ها را به مردم دنیا نشان بدهد!... شخصی الاغش را برای فروش برده بود ولی حیوان، هرکس که از جلو می‌آمد را گاز می‌گرفت و اگر مشتری از عقب نزدیک می‌شد به او لگد می‌زد. دلال گفت؛ عمو جان! با این وضعیت، هیچ‌کس حاضر نیست این الاغ را بخرد. و صاحب الاغ گفت؛ من هم نمی‌خواهم بفروشم. فقط می‌خواستم مردم بدانند که من از دست این الاغ چموش چه‌ می‌کشم؟!

 


آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه عزم دستگاه قضایی را رسیدگی به مفاسد اقتصادی و سایر مفاسد اعلام کرد و گفت: هیچ خط قرمز توهمی در رسیدگی به پرونده‌های قضایی وجود ندارد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضائیه، آملی لاریجانی در جلسه روز چهارشنبه مسئولان عالی قضایی ضمن تسلیت فرا رسیدن شهادت امام جعفر صادق(ع) با اشاره به اعلام تعدادی از احکام قضایی مربوط به پرونده‌های اقتصادی به ویژه پرونده بیمه، برخی تحلیل‌های رسانه‌ای درباره نحوه رسیدگی به این پرونده‌ها و وجود خط قرمز در رسیدگی‌ها را نادرست خواند و گفت: این پرونده در طی بیش از 2 سال در قوه قضائیه مورد رسیدگی قرار گرفته و اخیراً احکام قطعی برخی متهمان آن اعلام شده و رسیدگی‌ها همچنان ادامه دارد. وی افزود: اینکه عده‌ای معنا کنند برخی خط قرمزها در نحوه رسیدگی به این پرونده وجود دارد، صحیح نیست و به طور قاطع اعلام می‌کنیم که هیچ نوع خط قرمز توهمی در رسیدگی‌ها را قبول نداریم.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: در همین پرونده تمامی افراد مرتبط پای میز بازپرسی قرار گرفتند اما به لحاظ ممنوعیت قانونی موضوع رسانه‌ای نشد و اکنون نیز پرونده در حال رسیدگی است و تمام متهمین که برای آنان کیفرخواست صادر شده باشد محاکمه خواهند شد، البته نباید پیش از رسیدگی و محاکمه قضاوت کرد.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه ستاد رسمی مباحث حقوق بشری کشور، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه است، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، ستاد حقوق بشر مسئول نظارت بر دیپلماسی حقوق بشری در کشور است و مسائل رسمی مرتبط با حقوق بشر باید در این ستاد متمرکز شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به نامه اخیر گزارشگر ویژه حقوق بشر به رئیس جمهور کشورمان و ابراز خوشحالی از انتخابات اخیر ایران گفت: البته همه ما از انتخاب اخیر خوشحالیم ولی خوشحالی گزارشگر ویژه حقوق بشر وجهی ندارد چرا که ارزش‌های دینی و بنیان‌های قانون اساسی ما و قوانین حقوقی و قضایی نظام اسلامی ما، با آمدن و رفتن رئیس جمهور تغییر نمی‌کند.
آملی لاریجانی تأکید کرد: گزارشگر حقوق بشر دائماً با ضدانقلاب ایران همکاری دارد و گزارش‌هایش را از گروهک‌های الحادی و معاند امثال گروهک منافقین تهیه می‌کند و طبیعی است که افراد ضد‌انقلاب نمی‌توانند بی‌طرف باشند.
وی به مسئله سوریه اشاره کرد و گفت: آمریکا با یک سناریوی از قبل طراحی شده و به بهانه به کارگیری سلاح‌های شیمیایی که البته هنوز نحوه و منبع به کارگیری آن از سوی بازرسان سازمان ملل مشخص نشده، می‌خواهد به سوریه حمله کند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه آتش‌افروزی در منطقه به نفع هیچ کس نیست گفت: دود آتش‌افروزی در منطقه به چشم خود غربی‌ها و مرتجعان منطقه خواهد رفت و چنین شیوه‌هایی که برخی کشورهای زورگو خودشان طرف دعوا و در عین حال قاضی و اجرا کننده حکم باشند راه به جایی نمی‌برد و در عقلانیت امروز جهان خریدار ندارد و قطعاً دولت و ملت سوریه همچنان در مقابل زورگویی‌های غربی مقابله خواهد کرد.

 


محمدباقر نوبخت طی حکمی از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به سمت سخنگوی دولت منصوب شد.
محمدباقر نوبخت که صبح دیروز در جلسه هیئت دولت به عنوان سخنگوی دولت انتخاب شد در جمع خبرنگاران گفت: دولت در روز سیزدهم آذرماه لایحه بودجه 1393 را تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌کند.
وی با اشاره به رویکرد دولت در راستای تعامل هرچه بیشتر با مجلس و هماهنگی با آن در راستای پیشبرد برنامه‌ها افزود: روز گذشته بنده با کمیسیون برنامه و بودجه برنامه‌ای داشتم و خوشبختانه در این جلسه پنج نفر از اعضای کمیسیون انتخاب شدند که در جلسات مشترک با معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی حضور پیدا کنند تا بتوانیم با هماهنگی پیش‌‌نویس اصلاحیه قانون بودجه سال 92 را ان‌شاءالله تا روز یکشنبه قطعی کنیم و ان‌شاءالله هیئت وزیران در تاریخ دهم شهریور این اصلاحیه را برای ارائه به مجلس شورای اسلامی خواهد داد. البته ما پیش از این گفته بودیم تا 20 شهریور این کار را انجام می‌دهیم ولی تا دهم شهریور این اصلاحیه ارائه خواهد شد.
نوبخت همچنین درباره تهیه لایحه بودجه سال 1393 اظهار کرد: لایحه بودجه سال 1393 که بحث‌های مهمی چون یارانه‌ها در آن قرار داد، ان‌شاءالله 13 آذرماه تقدیم مجلس می‌شود.
سخنگوی دولت همچنین در مورد سفر رئیس‌جمهور به نیویورک گفت: هر تصمیمی که در این ارتباط گرفته شود متعاقبا اعلام می‌کنیم.
نوبخت در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره مسائل سوریه و پیگیری‌های ایران در این ارتباط با توجه به تهدید غرب جهت حمله به این کشور تصریح کرد: رخدادهای منطقه‌ای برای جمهوری اسلامی بسیار با اهمیت است و تصمیمات مناسب در ارتباط با این تحولات از سوی مراجع ذی‌صلاح اتخاذ شده است.
وی همچنین درباره معرفی انتصاب دیگر معاونان رئیس‌جمهور که هنوز مشخص نشده‌اند، خاطرنشان کرد: طی روزهای آینده در این ارتباط تصمیم‌گیری می‌شود و ما آن را به رسانه‌ها اعلام می‌کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره رفع مشکل نقدینگی تولیدکنندگان و تاکیدات رئیس‌جمهور در این راستا گفت: در راستای تاکید رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه موانع تولید، احصا، شناسایی و رفع شود، اقداماتی از سوی کمیسیون اقتصادی دولت در حال صورت گرفتن است و دولت وظایفی را برعهده این کمیسیون قرار داده و تاکنون دو جلسه برگزار شده است.
نوبخت همچنین به تشکیل کارگروه ویژه‌ای که روز یکشنبه در این ارتباط در جلسه هیئت دولت تشکیل شد اشاره کرد و افزود: تلاش بر این است که زودتر از 15 روزی که آقای رئیس‌جمهور به همکاران خود در این ارتباط وقت داده بودند این موانع را شناسایی و دسته‌بندی کنیم و هر دستگاه بر حسب مسئولیت‌های خود فعالیت‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

 


یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از اظهارات آخوندی وزیر راه و شهرسازی درباره نقدینگی مسکن مهر انتقاد کرد.
مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با فارس، در مورد اظهارات وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه حدود 50 درصد تورم به دلیل پروژه‌های مسکن مهر ایجاد شده، گفت: نیاز مسکن کشور 1 تا 1/5 میلیون واحد مسکونی در سال است، اما این نیاز می‌تواند از راه‌های دیگر هم تامین شود و ما اصراری برای ادامه مسکن مهر نداریم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته یکی از برنامه‌های وزیر جدید راه و شهرسازی، تولید مسکن اجتماعی بود که خودشان اعلام کردند، همان مسکن مهر است، اما اظهارات اخیر وی شبیه صحبت‌های وزیر اقتصاد بود. وی گفت: وزیر راه و شهرسازی نباید این صحبت را مطرح می‌کرد و باید از حوزه خود همانند وزیر سابق راه و شهرسازی دفاع می‌کرد، زیرا مردم از وی در مورد تورم سوال نمی‌کنند، اما از او می‌خواهند که بگوید در مورد مسکن چه کار کرده است. لاهوتی با بیان اینکه اعتقادی به تاثیر 50 درصدی مسکن مهر در افزایش تورم ندارم، گفت: پولی که به بخش مسکن تزریق شده تنها 3 درصد نقدینگی موجود در کشور است و این حرف وزیر یک صحبت غیرکارشناسی است. این نماینده مجلس با اشاره به صحبت وزیر راه و شهرسازی که مردم از بین کاهش تورم و مسکن مهر یکی را انتخاب کنند، گفت: طبیعی است که مردم هر دو را می‌خواهند و خواستار حل شدن هر دو معضل هستند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش قیمت مسکن در سال 90 گفت: تحلیل ما این است که با این وجود، قیمت مسکن تا 4 یا 5 سال آینده نباید افزایشی باشد و باید اصلاح شود، اما برخی اظهارات ناامیدکننده موجب می‌شود، این اتفاق رخ ندهد.

 


«گزینه‌های اوباما در حمله به سوریه محدود هستند زیرا کاخ سفید از گرفتار شدن در جنگی وسیع‌تر از جنگ‌های گذشته اجتناب دارد».
روزنامه یو.‌اس.ای. تودی ضمن انتشار این تحلیل به گزارش ماه گذشته رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا استناد کرد. ژنرال مارتین دمپسی در این گزارش که به کارل لوین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا ارسال کرده اعلام می‌کند: حتی اجرای حملات از راه دور نیز خالی از خطر نیست و موشک‌های شلیک شده ممکن است باعث حملات انتقام‌جویانه شود.
به گزارش یو.اس.ای. تودی طبق نظر کارشناسان نظامی، اعضای کنگره و دیگر صاحب‌نظران آمریکایی، استفاده از موشک کروز را محتمل‌ترین گزینه می‌دانند.
به گفته «جک رید» عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، موشک کروز را می‌توان از سطح کشتی و یا زیر دریایی‌ها شلیک کرد و محتمل‌ترین واکنش به حساب می‌آید.
این روزنامه افزود: هواپیماهای جنگی می‌توانند موشک‌های دور ایستای (استندآف) هوا به زمین را از خارج از حیطه دفاع هوایی سوریه شلیک کنند و موشک‌های کروز این قابلیت را دارند که از صدها مایل دورتر از هدف شلیک شوند.
در همین حال خبرگزاری رویتر با بیان اینکه حمله احتمالی به سوریه ممکن است از روی کشتی‌های جنگی آمریکا یا با شلیک موشک از داخل هواپیماها بدون ورود به حریم هوایی سوریه آغاز شود، نوشت: آمریکا اعلام کرده که تعداد ناوشکن‌های حامل موشک‌های کروز را در دریای مدیترانه به 4 فروند افزایش داده است.
رویتر در عین حال تأکید کرد: کارشناسان می‌گویند توان متعارف سوریه می‌تواند ضربه سختی وارد کند که از جمله آن موشک‌های ضد کشتی است و می‌تواند به کشتی‌ها در دریای مدیترانه برخورد کند و همچنین موشک‌های متعارفی که می‌تواند از جمله اسرائیل را هدف قرار دهد.
در همین حال صدای آمریکا گزارش داد: مداخله نظامی احتمالی در سوریه با مخالفت شدید برخی از اعضای کنگره روبروشده و شمار فزاینده‌ای از قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات از او می‌خواهند مجوز کنگره را برای هر حمله‌ای علیه سوریه کسب کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، اسکات ریگل نماینده جمهوریخواه ایالت ویرجینیا از همتایان خود خواسته است، نامه‌ای را امضا کنند که رئیس جمهوری برای مداخله نظامی در سوریه به تصویب کنگره نیازمند است.
در نامه ریگل گفته می‌شود «درگیر ساختن ارتش در سوریه زمانی که هیچ تهدید مستقیمی علیه آمریکا وجود ندارد و بدون تصویب قبلی کنگره، نقض اصل جدایی قوا خواهد بود که آشکارا در قانون اساسی مشخص شده است.»
آسوشیتدپرس نوشت: پس از یک دهه نبردهای پرهزینه و مرگبار در جهان اسلام، آمریکاییان بشدت با هر جنگ جدید آمریکا در منطقه مخالف هستند.
از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی همزمان با موج انتقادات گسترده از عملکرد رئیس جمهور آمریکا در قبال سوریه، با ابراز تردید در زمینه تصمیم واشنگتن در حمله نظامی به سوریه، از فشارهای تل‌آویو بر واشنگتن در زمینه اقدام نظامی علیه سوریه خبر دادند.
به گزارش العالم، «رونی دانیل» تحلیلگر مسائل نظامی و راهبردی کانال دو تلویزیون رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت: رفتار اوباما در قبال سوریه بدتر از رسوایی اخلاقی است. این مرد از خط قرمز سخن می‌گوید و در عین حال هیچ اقدامی را در برابر عبور دمشق از خط قرمز اتخاذ نکرده است.
«اودی سیگل» تحلیلگر صهیونیست در این راستا گفت: اوباما هیچ حرکتی از خود نشان نمی‌دهد. وی از سقوط در ورطه جدید در هراس است و از واکنش انتقام جویانه برخی طرف‌ها و بحران در قبال واشنگتن واهمه دارد.
غیر از مقامات رژیم صهیونیستی و مشخصاً نتانیاهو که گفت «غرب باید هر چه زودتر جنایت شیمیایی دولت سوریه را با اقدام نظامی متوقف کند»، برخی مقامات رژیم سعودی به ویژه رئیس استخبارات این رژیم نیز در تحریک آمریکا به جنگ‌افروزی تازه علیه سوریه فعالند. به نوشته وال‌استریت ژورنال، بندر بن سلطان آتش بیار معرکه شده و آمریکا را به جنگ در سوریه ترغیب می‌کند. او چندی پیش سفری به مسکو داشت اما موفق به جلب نظر پوتین- با وجود پیشنهاد رشوه هنگفت- نشد.
وال‌استریت ژورنال به نقل از مسئولان آمریکایی که با شاهزاده بندر و عادل الجبیر سفیر سعودی در آمریکا دیدار کرده بودند، نوشت: بندر و عادل به علت برتری ارتش سوریه، پیروزی گروه‌های مسلح را پیش‌بینی نمی‌کنند.
این گزارش حاکی است شاه عربستان آوریل (اردیبهشت و خرداد) امسال با ارسال نامه‌ای به اوباما نوشت که اعتبار آمریکا در صورت باقی ماندن بشار اسد بر سر قدرت پس از دو سال جنگ و به کنترل درآوردن اوضاع از سوی اسد زیر سؤال خواهد رفت.

 


رادیو اسرائیل از مواضع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاکی شد.
این رادیو با بیان اینکه «دولت ایران عوض شده اما در فرهنگ و هنر بر روی همان پاشنه سابق می‌چرخد»، اظهارات علی جنتی در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر را از آن جهت که به واقعیت تهاجم فرهنگی اشاره کرده مورد تخطئه قرار داد و گفت: اظهارات وزیرجدید فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در این دیدار به مقدار زیادی موجب دلسردی شد و در واقع گفت که با روی کار آمدن دولت جدید چیز زیادی تغییر نخواهد کرد. او ترجیح داد دوباره از تهاجم فرهنگی غرب سخن بگوید و آب پاکی را روی دست برخی هنرمندان بریزد. او تازه این رفتار را «سر دادن ترانه وحدت» نامیده است.
رادیو رژیم صهیونیستی می‌افزاید: انتظار این بود که ممیزی و رفتارهایی که موجب خارج‌نشین شدن هنرمندانی نظیر بهرام بیضایی شد، برچیده شود اما اظهارات و رفتار علی جنتی دلسردی زیادی ایجاد کرده است. او سیاست‌زدگی را آفت بزرگ هنر دانسته و گفته که هنر عرصه سیاسی‌کاری و حزبی کاری نیست. او همچنین می‌گوید «از اصحاب فرهنگ و هنر می‌خواهم منافع ملی (بخوانید جمهوری اسلامی) را بر منافع شخصی مقدم بدانند چون همه مدیون خون شهیدان هستیم».

 


سخنگوی دولت با استقبال از انتقاد کیهان و برخی رسانه‌های دیگر درباره پیام‌های پرهزینه «تبریک انتصاب»، خواستار توقف این کارهای پرخرج شده.
انتشار پیام‌ها و آگهی‌های تبریک گران‌قیمت متأسفانه طی یک ماه اخیر در رسانه‌ها رو به فزونی گذاشته و همزمان این کار به نصب بیلبوردهای تبریک بزرگ در ورودی و خروجی برخی شهرها کشیده شده بود. کیهان و برخی دیگر از رسانه‌ها در این باره به اقدامات عجیب و غریب و افراط‌گر، در این زمینه از جمله در ورودی و خروجی‌های شهر رشت اشاره کرده بودند.
محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خود یکی از مخاطبان این تبریک‌های بیلبوردی بود. وی که به تازگی به سخنگویی دولت نیز منصوب شد، در واکنش به انتقاد رسانه‌ها بیانیه‌ای منتشر کرد. به گزارش سایت آفتاب «دکتر نوبخت با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن تشکر از عزیزانی که با ارسال پیام‌های تبریک از ایشان اعلام حمایت داشتند به ویژه با تواضع و تقدیر از عواطف عمیق مردم گیلان، درخواست کرد تا انعکاس این تبریک‌ها متوقف گردد.»
وی افزود: به انتقادات چند رسانه محترم در مورد عدم لزوم چنین تبریک‌هایی احترام می‌گذارم.
یادآور می‌شود کیهان ضمن هشدار در این‌باره که هزینه‌های گزاف موجب گشودن باب تملق‌گویی و هدر رفت منابع مالی می شود (و البته هزینه کنندگان معمولاً این هزینه را به انحاء مختلف از بیت‌المال جبران می‌کنند)، خواستار متوقف شدن روند مذکور شده بود.
کیهان امیدوار است که هزینه‌کنندگان مورد بحث نیز به نظر سخنگوی دولت احترام بگذارند و درج آگهی‌های پرهزینه و علم کردن بیلبوردهای کذایی را متوقف کنند.

 


یک عضو گروهک ملی- مذهبی با انتقاد از سخنان رئیس جمهور درباره عملکرد احزاب، خواستار امکان تجدید حیات گروهک نهضت آزادی و احزاب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) شد.
حسن روحانی در مراسم معارفه وزیر جدید کشور تصریح کرده بود که بحث‌های حزبی، بیشتر بحث‌های قبیله‌ای و انتخاباتی است و غیر از آن، معمولاً کرکره احزاب پایین است. به گفته روحانی «ما تحزب واقعی در کشور نداریم».
وبسایت بی‌بی‌سی فارسی در واکنش به این سخنان از قول مرتضی -ک مدعی شد گروه‌هایی نظیر نهضت آزادی، ملی- مذهبی، حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب ملتزم به قانون اساسی بوده اما سرکوب و از فعالیت منع شده‌اند.
عضو متواری گروهک ملی- مذهبی که در پاریس اقامت دارد مدعی شده نگاه اخیر روحانی موجب رنجش طیفی از حامیان وی خواهد شد و انتخاب رحمانی فضلی برای وزارت کشور بازتاب‌دهنده همین نگاه وی است.
یادآور می‌شود گروه‌های احزاب منحله مورد اشاره هر کدام در مقاطع مختلف به اعتبار تحرکات ساختارشکنانه و توسل به آشوبگری، خشونت خیابانی و همکاری با گروه‌های برانداز خارج‌نشین از فعالیت محروم شده‌اند.
احزاب و گروهک‌های منحله یاد شده نقش پررنگی در فتنه‌انگیزی 4سال پیش و همچنین تلاش برای ممانعت از برگزاری انتخابات در دهه گذشته داشتند و از سوی مراجع قانونی ذی‌ربط منحل شده‌اند. فشار بر دولت و وزارت کشور برای از سرگیری فعالیت این گروهک‌ها در جهت سربازگیری دوباره، از اهداف افراطیون مدعی اصلاحات به شمار می‌رود.

 


مدیر روزنامه زنجیره‌ای و توقیف شده جامعه گفت چالش اعتدال‌گرایی، زنده شدن دوباره افراط‌گرایی است.
در «همایش ملی تبیین و مفهوم اعتدال» که از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک برگزار شد برخی عناصر افراطی و تجدیدنظر طلب نظیر جلایی‌پور، لیلاز، خانیکی و... به سخنرانی پرداختند و از اعتدال سخن گفتند! جلایی‌پور در این نشست گفته است: اعتدال‌گراها با افرادی که مخالف نظر آنها باشند کنار می‌آیند و نمی‌خواهند که ریشه آنان را بزنند.
وی با بیان اینکه اعتدال‌گرایی در سایر زمینه‌ها پیش خواهد رفت اما چالش اساسی آن زنده شدن دوباره افراطی‌گرایی است، افزود: کار روحانی این است که افراطی‌گرایی را مهار کند. در غیر این صورت نمی‌تواند و کارها پیش نمی‌رود.
یادآور می‌شود روزنامه‌های زنجیره‌ای-اجاره‌ای که با روزنامه‌های جامعه و توس آغاز و به روزنامه‌هایی نظیر عصر آزادگان، نشاط، صبح امروز و... ختم شدند، از عوامل اصلی تشنج و آشوب‌افکنی دوره‌ای در دوره اصلاحات و از جمله آشوب تیر 78 بودند. این طیف در رسانه‌های خود از ختم انقلاب سخن می‌گفتند. عطاءالله مهاجرانی وزیر ارشاد دولت مذکور درباره روزنامه‌های جامعه و توس به صراحت اعلام کرد که آنها به پایگاه گروهک‌های ضد دین و ضد انقلاب تبدیل شده و قصد براندازی داشته‌اند. با این وصف جای تأمل است که عناصر افراطی دخیل در آشوبگری سال‌های 78 و 88 با چه رویی دم از اعتدال می‌زنند و کدام حلقه‌های آلوده آنان را به مرکزی نظیر مرکز تحقیقات استراتژیک وصل می‌کند؟!
اظهارنگرانی عناصر افراطی نسبت به احیای افراطی‌گری تداعی همان حکایت مولوی از معرکه‌گیری رندانی است که مرکب رهگذر بی‌خبر از همه جا را دزدیده و فروخته و برای خود سور و سات دست و پا کرده بودند و همزمان «خر برفت و خر برفت» را با صاحب بی‌خبر مرکب همخوانی می‌کردند.

 


مراسم نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد نماز جمعه تهران مراسم نماز جمعه این هفته از ساعت 40/11 دقیقه آغاز می‌شود و پیش از خطبه‌ها محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص هفته دولت و چگونگی تحقق حماسه اقتصادی سخنرانی خواهد کرد.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10