(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


دوشنبه 29 مهر 1392 - شماره 20621

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
اگر جای شما بودیم ! (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
وعده (گفت و شنود)
هاآرتص: آمریکا و انگلیس بسته پیشنهادی ایران را به اسرائیل دادند
به مناسبت اعیاد قربان و غدیر صورت گرفت
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف محکومیت تعدادی از محکومان
هیئت منصفه مطبوعات برای 2 سال دیگر انتخاب شد
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران پس از مذاکرات ژنو
شارلاتان‌های رسانه‌ای با نقاب تدبیر و امید(خبر ویژه)
توفیقی قرار بود بولدوزر باشد؟!(خبر ویژه)
حمله به کیهان را فاکتور بکنید
ولی ماجرای بده‌بستان چه می‌شود؟!(خبر ویژه)
دو کلمه هم از وزیر کشور اصلاحات(خبر ویژه)
جنبش سبز خودش چی هست
که سرش باشه؟!(خبر ویژه)
بی‌بخار و گشنه... مثل اپوزیسیون(خبر ویژه)
 


1- اواخر بهمن ماه 1378 در پی 61 فقره شکایت که آقای کرباسچی - شهردار تهران- علیه کیهان مطرح کرده بود به دادگاه رفته بودم. برای هریک از 61 شکایت شهرداری تهران پرونده جداگانه‌ای تشکیل شده بود و اکثر قریب به اتفاق آنها فاقد مبنا و ملاک حقوقی بود تا آنجا که تعجب دادگاه و اعضای هیئت منصفه را به دنبال داشت. انگار وکلای شهرداری طی چندماه تمامی صفحات کیهان را «تی» کشیده و هر جا نام و نشانی از شهردار و شهرداری یافته بودند، شکایتی پیوست آن کرده و به دادگاه داده بودند. در مقدمه دفاعیات خویش خطاب به آقای کرباسچی- که البته در دادگاه حضور نداشت- گفتم؛ کاش به جای استفاده از چند وکیل و هزینه‌ای که برای ردیف کردن این همه شکایت بی‌مورد کرده‌اید، از خود بنده می‌خواستید و یا دوستانه مشورت می‌گرفتید تا لااقل چند مورد قابل شکایت از کیهان را تهیه کرده و در اختیارتان می‌گذاشتم!
2- در پی انتقاد کیهان به ادعای محرمانه بودن مذاکرات هسته‌ای ژنو و تاکید بر این واقعیت که با توجه به حضور 6 هیئت مذاکره کننده از شش‌کشور عضو گروه 5+1 و رابطه ارگانیک و رسما اعلام شده آمریکا با رژیم صهیونیستی، کمترین زمینه‌ای برای محرمانه ماندن مذاکرات وجود ندارد، انبوهی از اعتراض‌های آمیخته به فحاشی و ناسزا نثار کیهان شد که هنوز هم با همان شدت و عصبانیت ادامه دارد. نگاهی هرچند گذرا به این فحاشی‌ها که از سوی مجموعه همیشه هماهنگ روزنامه‌های زنجیره‌ای، سایت‌های وابسته به اصحاب‌فتنه و رسانه‌های بیگانه علیه کیهان تدارک دیده شده است به وضوح نشان می‌دهد که این ناسزاها فقط ناسزاست و با هیچ منطق علمی، استدلال و یا درک و فهم سیاسی همراه نیست و نکته درخور توجه آن که تقریبا تمامی آنها متن مشابهی دارند و یادآور انشانویسی دانش‌آموزان چند دهه قبل از روی کتاب‌های «تعلیم انشاء» است که همه با این جمله شروع می‌شد «البته واضح و مسلم و مبرهن است که...»! و با این جمله خاتمه می‌یافت که «این بود انشای بنده تا ببینیم انشای دیگران چه باشد»؟! برای مثال به شماره دیروز روزنامه زنجیره‌ای بهار و شرق و... نگاهی بیندازید؛
چندین مقاله و گزارش با مضمون‌های مشابه علیه کیهان ردیف کرده‌اند ولی دریغ از یک کلمه حرف منطقی و یا ارائه یک استدلال خشک و خالی. درک این نکته نیازی به بررسی‌های پیچیده ندارد و برای پی بردن به آن کافی است، یادداشت‌های کیهان را با یادداشت‌ها و گزارش‌های طرف مقابل مقایسه کنید و خود به قضاوت بنشینید.
3- و اما، در این وجیزه، سخنی دوستانه و خیرخواهانه با رئیس جمهور محترم و جناب آقای دکتر ظریف در میان است و آن، این که، دوستان و هواداران یاد شده- اگر واقعا دوست باشند که بسیاری از آنها نیستند- نه‌فقط برای شما «یار شاطر» نخواهند بود، بلکه «بار خاطر» هستند و مصداق کلام سعدی که «ناخوش آوازی به بانگ بلند قرآن همی خواند، گفتمش برای چه می‌خوانی، گفت؛ برای خدا، گفتمش؛ برای خدا مخوان!» چرا که؛
«گر تو قرآن بدین نمط خوانی ببری رونق مسلمانی»
حضرات روحانی و ظریف! شما بزرگواران درباره ضرورت محرمانه ماندن مذاکرات- با عرض پوزش- دچار یک اشتباه فاحش شده و موضوع را جا به‌جا مطرح کرده‌اید. نکته‌ای که اگر به آن توجه می‌کردید، با این همه اعتراض به‌حق و دلسوزانه روبرو نمی‌شدید، از روزنامه‌های زنجیره‌ای و اصحاب فتنه و مدیران بیرونی آنها انتظار نیست که توان درک این نکات را داشته باشند ولی از شما این انتظار هست. توضیح آن که؛
4- در هر نظام حکومتی، اسرار و مسائلی هست که برای حفظ منافع ملی باید محرمانه باقی بماند و اعلام و طرح علنی آن می‌تواند برای نظام و مردم آسیب‌های جدی در پی داشته باشد. حضرت امام- رضوان‌الله تعالی علیه- در همین باره خطاب به مردم می‌فرمودند از مسائلی سؤال نکنید که اگر مسئولان محترم ناچار به بیان آن باشند، نظام و منافع آن با آسیب روبرو می‌شود. در این حالت منظور آن نیست که مردم نامحرمند، بلکه اینگونه مسائل اگر به صورت علنی مطرح شوند، در میدان دید چشم‌ها و شنود گوش‌های نامحرم دشمنان نیز قرار خواهند گرفت و دقیقاً به همین علت است که باید برای همیشه و یا در مقطعی از زمان، محرمانه و طبقه‌بندی شده باقی بمانند.
تصدیق می‌فرمایند که متن مذاکرات ژنو نمی‌تواند از نوع مسائل و موضوعات یاد شده باشد و در فهرست مسائل ناگفتنی و محرمانه به شمار آید. زیرا مذاکرات ژنو در حضور اعضای شش‌گانه هیئت‌های 5+1 صورت پذیرفته است، یعنی همان‌هایی که اگر قرار باشد نکته‌ای محرمانه بماند باید از نگاه و نظر آنها دور نگاهداشته شود. چرا که هیئت‌های مذاکره کننده کشورهای 5+1، حریف و طرف مقابل ماجرا هستند و به یقین اگر احساس کنند نفع ما در محرمانه بودن فلان نکته است، دقیقاً همان نکته را علنی خواهند کرد. که دیدیم چنین کردند و با عرض پوزش باید گفت؛ این استدلال که «محرمانه بودن مذاکرات نشانه جدی بودن آن است»! بیشتر به یک شوخی شبیه است تا نظریه‌ای منطقی، آنهم در عرصه دیپلماتیک! همین دیروز روزنامه صهیونیستی هاآرتص فاش کرد که نمایندگان آمریکا و انگلیس، بعد از مذاکرات ژنو، متن مذاکرات و محتوای بسته پیشنهادی ایران را در اختیار اسرائیل گذاشته‌اند. بنابراین به مردم و دلسوزان نظام حق بدهید که بپرسند؛ آیا متن مذاکرات فقط برای مردم ایران محرمانه است و نه برای دشمنان تابلودار نظام؟!
5- اکنون وقت بازگشت به خاطره‌ای است که در بند اول این یادداشت آمده بود و باید همان پیشنهاد نگارنده به آقای کرباسچی را، این بار خطاب به آقای ظریف تکرار کرده و عرض کنیم؛ اگر جای شما بودیم انبوه تحلیل‌ها و تفسیرهای بی‌سروته و خنده‌داری که روزنامه‌های زنجیره‌ای و سایت‌های وابسته به فتنه برای توجیه محرمانه بودن متن مذاکرات ژنو نوشته و می‌نویسند را متوقف می‌کردیم و به جای آن، از کیهان می‌خواستیم برای مردم توضیح بدهد که کدام بخش از ماجرا بایستی محرمانه باشد و کدام بخش آن نباید و نمی‌تواند محرمانه بماند. نکته‌ای که هیچکدام از روزنامه‌های زنجیره‌ای و دوست‌نمایان سینه‌چاک دولت- انشاءالله اعتدال- به آن کمترین اشاره‌ای نکرده‌اند و آن، این که؛
6- متن مذاکرات و آنچه در نشست ژنو میان هیئت ایرانی و هیئت‌ها و نمایندگان گروه 5+1 مطرح و رد و بدل شده است، به دلایلی که شرح آن گذشت نمی‌تواند محرمانه باقی بماند و نمانده است. ولی نکته دیگری در میان است که محرمانه بودن آن ضروری است. این نکته که باید محرمانه بماند، انگیزه و اهداف پشت صحنه‌ای است که از پیشنهاد و یا بسته ارائه شده جمهوری اسلامی ایران در میان بوده و هست. توضیح آن که، می‌توان فرض کرد، هیئت مذاکره کننده کشورمان، با ارائه بسته پیشنهادی و نشان دادن «در باغ سبز»! گروه 5+1 را وادار کند از لاک و پوشش دروغینی که به بهانه نظامی بودن فعالیت هسته‌ای ایران، برای خود ساخته و به دنیا پمپاژ کرده است، خارج شود. و از این طریق چهره واقعی حریف که اصرار بر مواضع غیر حقوقی و غیرفنی و در یک کلام باج‌خواهی از ایران اسلامی است، برای همگان به وضوح قابل دیدن باشد. این نکته، اگر منظور تیم هسته‌ای کشورمان بوده باشد، می‌تواند نمونه‌ای از نرمش قهرمانانه تلقی شود. فرض کنید، در جبهه جنگ یکی از گردان‌های نظامی- مثلاً گردان مقداد از لشکر محمد رسول‌الله(ص)- در نقطه‌ای روی دشمن آتش می‌ریزد و سپس با حمله متقابل دشمن اقدام به عقب‌نشینی می‌کند. این صحنه را در ذهن خود مجسم کنید. تصور اولیه آن است که گردان مقداد از مقابل دشمن گریخته است ولی واقعیت پنهان-محرمانه- این است که گردان مقداد با این ترفند نظامی، ارتش دشمن را به محل کمین نیروهای خودی می‌کشاند. بدیهی است که انگیزه و پشت صحنه این اقدام گردان مقداد بایستی «محرمانه» باشد، اما ظاهر ماجرا، یعنی تبادل آتش میان دو طرف نمی‌تواند محرمانه بماند و محرمانه ماندن آن ضرورتی هم ندارد.
7- همانگونه که حضرت آقا،‌ مانند همیشه و به درستی فرموده‌اند، در اعتماد به دولت - و از جمله هيئت ایرانی مذاکره کننده هسته‌ای- تردیدی نیست، اما علاوه بر قابل اعتماد بودن که هستند، تدبیر و درایت نیز - مخصوصاً از دولت تدبیر- مورد انتظار است ولی آقایان در اعلام این که کدام بخش از ماجرا باید محرمانه بماند، ‌درایت لازم را نداشته‌اند و به جای آن که انگیزه و اهداف پشت صحنه خود از پیشنهاد ارائه شده را محرمانه معرفی کنند که برای همگان قابل قبول است، متن مذاکرات را که با حضور چشم‌ها و گوش‌های نامحرم هیئت‌های نمایندگی کشورهای 5+1 مطرح شده است، محرمانه! اعلام کرده‌اند!
8- بار دیگر خطاب به آقایان دکتر روحانی و دکتر ظریف می‌گوئیم؛ لطفا در نوشته‌ها و تحلیل‌های جماعت مورد اشاره و روزنامه‌ها و سایت‌های آنان دقت بفرمائید، آیا در میان انبوه نوشته‌ها و اظهارنظرهای آنان می‌توانید تفاوت چندانی با آنچه رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی و اسرائیلی می‌نویسند، پیدا کنید؟ با جرأت می‌توان گفت که پاسخ این سؤال منفی است. بنابراین به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که حرکت و مواضع کنونی جماعت یاد شده از دو حال خارج نیست؛ یا این که توان درک مسئله را ندارند- که بسیاری از آنها ندارند- و یا ساز دشمن را کوک می‌کنند. از این روی نمی‌توان و نباید از توطئه برخی اصحاب فتنه که متاسفانه در دولت لانه کرده‌اند، غافل بود. این جماعت، مذاکرات هسته‌ای را بهانه‌ای برای عقب‌نشینی از منافع ملی تلقی می‌کنند. برای آنها «تاکتیک» مهم نیست بلکه استراتژی آنها وطن‌فروشی است و صد‌البته بدیهی است که با حضور همیشه هوشیار و نگاه ملکوتی رهبر بیدار انقلاب و مردم پای در رکاب آن حضرت، باز هم سر خود را به سنگ می‌کوبند.

حسین شریعتمداری

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323
* اینکه اعضای تیم مذاکره‌کننده کشورمان می‌گویند جزئیات مذاکرات محرمانه است و باید محرمانه باقی بماند باعث شده ذهنیت‌هایی در مورد عقب‌نشینی از حقوق و منافع مردم به وجود بیاید. بالاخره حقیقت قضیه چیست و در مذاکره چه گذشته است؟
4694---0913
* وقتی خانم اشتون می‌گوید پیشنهاد ایران جامع‌ترین پیشنهاد بود که تا به حال ارائه کرده است و هر دو طرف بر محرمانه بودن آن تاکید دارند حتما به نفع آنها و به ضرر ماست که نمی‌خواهند مردم مطلع شوند. لابد اگر مردم مطلع شوند عکس‌العمل از خود نشان می‌دهند.
0883---0914
* اگر قرار است مفاد نشست ژنو پیرامون پرونده هسته‌ای ایران محرمانه باقی بماند پس اخباری که از رسانه‌های خارجی در این مورد نقل می‌شود از کجا سر درآورده‌اند. از کجا معلوم غربی‌ها پایبند به امضای خویش باشند.
6091---0915
* آقای ظریف در نشست خبری در پاسخ خبرنگار سیمای جمهوری اسلامی اظهار داشت نباید به عقب نگاه کرد و باید بی‌اعتمادی به غربی‌ها را کنار گذاشت همه باید به جلو و آینده بنگریم. به عقیده من هم خوب است به فکر آینده بود ولی بدون تجربه گذشتگان راه به جایی نخواهید برد.
9782---0919
* اظهارات دکتر روحانی یک روز قبل از مذاکرات ژنو مبنی بر خالی بودن خزانه دولت ضربه سنگینی به دیپلماسی کشور زد.
4686---0915
* آقای هاشمی در سخنرانی خود در کرمانشاه از سانسور بعضی از سخنانش از صدا و سیما انتقاد کرده است. به ایشان بفرمایید این کار صدا و سیما برای حفظ احترام ایشان صورت می‌گیرد. چرا که اگر بداخلاقی‌ها و اجحاف‌های ایشان در حق امام و انقلاب در سطح عموم جامعه علنی شود آن مقدار احترام گذشته‌شان نیز از بین خواهد رفت.
نیک نام از قم
* به آقای هاشمی رفسنجانی عرض می‌کنیم بیشتر مشکلات و گرفتاری‌های انقلاب و مردم مربوط به کارگزارانی می‌شود که نسبت به امام خمینی(ره) و انقلاب دورو بودند و هیچ‌گاه چهره کامل خود را برای مردم آشکار نساختند. در ضمن شعار مرگ بر آمریکا آرزوی تمام موحدان و مسلمانان می‌باشد. امیدواریم تا زنده هستیم شاهد تحقق این شعار باشیم و با چشم خویش نابودی و مرگ شیطان بزرگ را ببینیم.
جعفرنژاد
* آن آقای دانشگاهی پرکلام که ادعا کرده است دشمنی با آمریکا به جز هزینه دستاوردی برای ما نداشته است، به این نکات توجه کند. 1- اولا اصل تنش‌زدایی در مقابل مستکبران حرف درستی نیست باید بگوییم کسانی که نمی‌خواهند باج به مستکبران بدهند کارشان درست است یا خیر. 2- مستکبران ایجاد تنش کرده‌اند و می‌کنند نه ما، چون جنگ و ترور و تحریم را به ملت ما تحمیل کردند و اکنون کسانی که خود بمب هسته‌ای دارند و از آن استفاده کرده‌اند به 70 میلیون ملت می‌گویند شما باید از ما اجازه بگیرید دنبال علم بروید مبادا منحرف شوید! 3- ما با دوری از مستکبران در علم طب و علوم هسته‌ای و هوا فضا و نظامی از زیر صفر به نزدیک رتبه دهم جهانی ارتقا یافته‌ایم.
گل‌محمد نورانی
* آقای هاشمی از سفر به برخی از شهرهای کشور چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ ستاد استقبال از آقای هاشمی در سفر به کرمانشاه چه معنی دارد؟ مگر ایشان چه نیازی به استقبال دارند که باید مردم این استان به استقبال بروند؟
علیرضا حسینی
* در خبرها آمده بود که یاسر و مهدی پسران هاشمی در سفر پدرشان به کرمانشاه همراه ایشان بودند آیا درست است کسی که باید در دادگاه جوابگوی خیانت‌های خود در فتنه 88 باشد امروز آزادانه و زیر بال پدرش به سفر برود.
9527---0913
* از قوه قضائیه توضیح می‌خواهیم، مگر مجرم نباید در زندان باشد؟ پس چرا آقای مهدی هاشمی آزاد است و به همراه پدر به سفرهای استانی می‌رود؟!
سوری از تهران
* آقای هاشمی در سفر کوتاه خود به کرمانشاه عبارت بهار عربی به جای بیداری اسلامی به کار برده است. واقعا معنی این حرف‌ها و کارهای ایشان چیست؟
علیمردانی
* یکی از هم وطنان با ارسال پیام به این ستون آمریکا را پلنگ تیزدندان مورد خطاب قرار داده و ترحم به آن را کار اشتباهی دانسته است. از قول بنده بنویسید آمریکا دیگر آمریکای چند سال گذشته نیست حسابی دندان‌هایش کند شده و ضعف او را فرا گرفته در ضمن ایران هم ایران 30 سال پیش نیست. پیشرفت‌های امروز ایران آمریکا را سخت عصبانی ساخته است.
0040---0912
* روزنامه کیهان واقعاً به مردم امید می‌دهد. تماس گرفتم تا بابت روشنگریهای این روزنامه بویژه حقایقی را که در خصوص پرونده هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند تشکر کرده باشم. برای همه بر و بچه‌های روزنامه آرزوی سلامتی دارم.
محمدی
* اگر دولت آقای احمدی‌نژاد رئیس جمهور سابق کشورمان هرچه بود یارانه‌ها را با چنگ و دندان هم که بود تأمین می‌کرد و می‌پرداخت نه مثل دولت یازدهم که در همین ابتدای کار نقشه برای حذف یارانه‌ها کشیده و مهم نیست بر سر مردم چه خواهد آمد.
6784---0935
* در دولت آقای احمدی‌نژاد کوچکترین افزایش قیمتی صورت می‌گرفت روزنامه‌های زنجیره‌ای سر و صدا راه می‌انداختند ولی امروز در دولت آقای روحانی در مغازه قیمت هیچ میوه‌ای کمتر از 4 هزار تومان نیست ولی همه این روزی‌نامه‌ها سکوت اختیار کرده‌اند. گویا خاک مرده روی آنها پاشیده شده است.
5168---0912
* متأسفانه عده‌ای فرصت‌طلب و از خدا بی‌خبر گرانی اواخر دولت آقای احمدی‌نژاد و تورم اخیر دولت آقای روحانی را بهانه کرده و به احتکار کالا روی آورده و قیمتها را خودسرانه افزایش می‌دهند و تنها بهانه واهی آنها نرخ تورم است. مسئولان باید برای جلوگیری از این نابسامانی‌ها در بازار اقتصاد با محتکران به شدت برخورد کنند.
سلیمان بلغار
* مشکل میلیونها راننده خودرو و موتورسیکلت که هزینه یک سال بیمه را پرداخت می‌کنند و مجدداً می‌بایست وجه‌الحاقی را پرداخت کنند و اکثراً هم از موضوع مطلع نیستند چه مرجعی حل خواهد کرد؟ اگر دچار سانحه شوند چه کسی جوابگوست؟
همدانی
* از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه انتظار می‌رود برای موضوع غیرقابل توجیه تداخل و اختلاط زنان و مردان در اتوبوس‌ها اقدامی بکنند. متأسفانه بارها و بارها این مشکل را شاهدیم. گاهی آقایان در قسمت خانم‌ها نشسته‌اند و خانم‌ها سرپا ایستاده‌اند و گاه برعکس. بازرسان شرکت واحد لطفاً برای نمونه به خطوط داخل شهر بویژه در ایام و ساعات اوج تردد سرکشی کنند. (از جمله خط بلوار ابوذر-سعدی جنوبی).
6960---0936، 4165---0912، 7250---0919
* چرا اقساط مسکن مهر شهرستان آبیک 12 ساله است؟ مگر قرار نبود بیست ساله باشد؟ بانک اظهار می‌دارد بخشنامه‌ای در این مورد دریافت نکرده است. این مشکل بیش از 1800 نفر است. انتظار رفع مشکل از سوی مسئولین امر را دارم.
بابایی از ساکنین شهرک بعثت آبیک
* برای گرفتن انشعاب و کنتور برق در مسکن مهر سمنان دو هفته پیش مراجعه کردم هزینه برای سه واحد یک میلیون و دویست هزار تومان بود دیروز رفتم تا اقدام کنم گفتند 5 میلیون شده است. این نتیجه تدبیر دولت جدید است؟!
0711---0935
* گوشت دام زنده هر کیلو 11 هزار تومان است چطور گوشت گوسفند به 28 هزار تومان فروخته می‌شود یعنی دو برابر و نیم. اگر مشکل کمبود گوشت است چرا صادر می‌شود؟ گوشت گرم واقعی صادر و گوشت‌های منجمد و بی‌کیفیت وارد کشور می‌شود. انتظار می‌رود تدبیری در این زمینه اتخاذ شود.
یک هموطن از تبریز

 


گفت: روزنامه شرق در صفحه اول شماره دیروز خود نوشته است، رئیس جمهور در دقیقه 90 تصمیم گرفت به جای آقای توفیقی، آقای فرجی‌دانا را به عنوان وزیر علوم معرفی کند.
گفتم: یا خبر ندارد یا اینکه دارد کلک مرغابی می‌زند. چون نزدیک به چهل روز است که آقای روحانی تصمیم خود را گرفته بود و قرار نبود توفیقی را معرفی کند.
گفت: پس بگو که چرا کیهان طی چند هفته اخیر به این ماجرا نپرداخته است.
گفتم: آقای روحانی برای دلخوشی اصلاحاتی‌ها و کارگزارانی‌ها توفیقی را سرپرست کرده بود.
گفت: پس حالا آقای روحانی با توجه به حمایت‌های جبهه اصلاحات و حزب کارگزاران از ایشان، چه جوابی برای آنها دارد؟!
گفتم: درویشی در مدح یکی از مسئولان شعری سروده و با آب و تاب خواند. مسئول مربوطه گفت؛ موقع درو کردن گندم بیا تا جایزه‌ای به تو بدهم و درویش هنگام خرمن نزد او رفت و وعده‌اش را یادآوری کرد، مسئول مربوطه گفت؛ کشک چی؟ پشم چی؟ تو یک چیزی گفتی که ما خوشمان آمد و ما هم چیزی گفتیم که تو خوشت بیاید. این به آن در!

 


در ادامه گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد مذاکرات ژنو و در حالی که طرفین بر محرمانه بودن آن تاکید دارند، یک روزنامه صهیونیستی مدعی شد که آمریکا و انگلیس رژیم اسرائیل را از جزئیات مذاکرات مطلع کرده است.
نشریه صهیونیستی هاآرتص مدعی شد تیم مذاکره‌کننده ایران در ژنو به طرف‌های مذاکره اعلام کرده است انتظار نداشته باشید ایران تمام فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند، اما خواستار گفت‌وگو درباره تمهیداتی است که غرب را از ماهیت صلح‌آمیز آن مطمئن می‌کند.
این روزنامه همچنین افزوده است پس از گفتگو‌های ژنو، آمریکا و انگلیس به اسرائیل خبر دادند ایران به دنبال کاهش غنی‌سازی اورانیوم است.
به گزارش تسنیم، از سوی دیگر وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در ژنو روز پنج‌شنبه (25مهر) با یاکوف امیدرور مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی تماس گرفت و درباره مذاکرات هسته‌ای با کشورمان با وی گفت‌وگو کرد.
هاآرتص به نقل از یک مقام اسرائیلی مدعی شد هرچند طرح پیشنهادی ایران در مذاکرات ژنو کلی بوده و به سوالات طرف‌های مقابل نیز پاسخ داد، اما تمایل ایران برای محدود کردن غنی‌سازی و نیز آمادگی برای گفتگو درباره مسائلی که پیش از این از سوی ایران رد می‌شد را نیز نشان می‌داد.
اعضای هیئت مذاکره‌کننده انگلیسی نیز در پایان مذاکرات هسته‌ای با ایران، برای گفت‌وگو با مقامات اسرائیلی مستقیما به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و با یووال اشتینتز وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات اسرائیل دیدار داشته‌اند.
این منبع اسرائیلی مدعی شده مقامات اروپایی و آمریکایی به طرف‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند گفت‌وگوها با ایران در مراحل آغازین و مقدماتی قرار دارد.
به نوشته این روزنامه، طرحی که با عنوان پیشنهاد ایران از جانب غربی‌ها به دست اسرائیلی‌ها رسیده، دو مرحله‌ای است و در آن دو طرف باید گام‌های اعتمادسازی را در جهت پایان دادن به بحران هسته‌ای بردارند. به ادعای «ها‌آرتص» نمایندگان ایران در مذاکرات ژنو برای توقف غنی‌سازی 20درصد و تعویض ذخایر اورانیوم 20 درصد با میله‌های سوختی مورد استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران، اعلام آمادگی کرده‌اند.
یک منبع اسرائیلی نیز به ها‌آرتص گفته است ایران رضایت خود برای مذاکرات در مورد میزان و ابعاد غنی‌سازی در سطح 5درصد را نیز اعلام کرده است. به ادعای وی، ایرانی‌ها اعلام کرده‌اند که حاضرند در مورد آینده نیروگاه آب سنگین اراک و سایت غنی‌سازی فردو نیز مذاکره کنند. وی می‌افزاید: ایرانی‌ها اعلام کردند که توقف کامل برنامه هسته‌ای امکان‌پذیر نیست، اما چشم‌پوشی احتمالی از برخی موارد ممکن است. آن‌ها نمی‌خواهند این سایت‌ها را به طور کامل تعطیل کنند، اما حاضرند فعالیت‌های‌ آن‌ها را به میزان زیادی محدود کنند.
به گفته این منبع اسرائیلی ایرانی‌ها احتمال امضای پروتکل الحاقی را رد نکرده‌اند. امضای این پروتکل اجازه بازرسی‌های گسترده‌تر از تاسیسات ایران را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌دهد.
این مقام اسرائیلی مدعی شده است که مقامات غربی تاکید کرده‌اند که تحریم‌ها تا زمان برداشته شدن گام‌های موثر از سوی ایران، برداشته نمی‌شود. وی ادامه می‌دهد: پیام غرب در این مذاکرات این بود که حتی اگر ایران اقدامات مشخصی را انجام دهد، کاهش تحریم‌ها محدود بوده و تحریم اروپایی بخش نفتی یا بانکداری تنها براساس توافقنامه‌ای جامع انجام می‌گیرد.
منبع اسرائیلی مطلب منتشر شده در پایگاه «المانیتور» در مورد طرح پیشنهادی ایران را نیز به صورت تلویحی تکذیب کرده و گفته است طرح ایران به آن قطعیت نیست و ضمنا جزئیات بیشتری دارد.
روزنامه الحیات چاپ لندن نیز به نقل از منابع ایرانی نوشت که مذاکره‌کنندگان شش کشور عضو دائم شورای امنیت (1+5) طی جلسات مذاکره با ایران در ژنو توافق کردند که تهران به غنی‌سازی اورانیوم در سطح پایین ادامه دهد.
این روزنامه به نقل از منابع یاد شده ادامه داد که این توافق یعنی پذیرش غرب با دستیابی ایران به چرخه کامل فناوری هسته‌ای از جمله فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی و این هدفی است که ایران از ابتدا به آن اصرار دارد چرا که منافعش را محقق می‌سازد.
به نوشته الحیات، اما موافقت غرب با غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران هر چند در سطح پایین آن، مانعی در برابر قانع کردن کنگره آمریکا درخصوص موافقت با کاهش تحریم‌ها است به ویژه این که مجلس سنا سریعا به تصویب قانونی اشاره کرد که نمایندگان تابستان گذشته در خصوص تشدید تحریم‌های بانکی و نفتی علیه تهران آن را تصویب کرده بودند.

 


به مناسبت فرا رسیدن اعیاد سعید قربان و غدیرخم، رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک‌هزار و 241 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت فرا رسیدن اعیاد قربان و غدیر، پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک‌هزار و 241 نفر از محکومانی را که در کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضائیه واجد شرایط لازم تشخیص داده شده‌اند، ارائه کرد که این پیشنهاد مورد موافقت حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.

 


نماینده رئیس قوه قضائیه در هیئت نظارت بر مطبوعات از تعیین اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات خبر داد.
ناصر سراج در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب، اظهار کرد: تعیین اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات شنبه - 27 مهر ماه - نهایی شد.
وی اسامی اعضای جدید را به شرح زیر عنوان کرد:
حبیب‌الله عسگراولادی، علی‌اکبر کسائیان، عباس شکری، یوسف غروی قوچانی، احمد مومنی‌راد، علیرضا سربخش، نصیر نیک‌نژاد، سیداحمد زرهانی، سیدمحمدرضا آقامیری، نادر قدیانی، محمود خسروی‌وفا، شهاب مرادی، پروین سلیحی، حسین میرمحمدصادقی، علی‌اکبر اشعری ،مهری سویزی، محمدمهدی حیدریان، جمال شورجه، ایرج سبقتی، عصمت شریعتی و محمدحسن رحیمیان.

 


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اولین اظهارنظر رسمی خود بعد از پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای در ژنو، در جلسه کابینه این رژیم، ایران را به فریب‌کاری متهم کرد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه ایران را به فریب‌کاری متهم کرد و گفت جهان نباید این موضوع را از یاد ببرد. این اولین اظهارنظر رسمی نتانیاهو بعد از پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان نمایندگان ایران و گروه 1+5 است.
به گزارش فارس، پایگاه صهیونیستی تایمز اسرائیل نیز نوشت: یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی به همتای اسرائیلی خود گفته است ایران در مذاکرات ژنو «هیچ طرح جدی‌ای» ارائه نکرده است. کانال 2 تلویزیون اسرائيل ضمن انتشار این خبر، به نقل از مقام آمریکایی مدعی شده است که طرفین در این دور از مذاکرات بیش از آنکه واقعا مذاکره‌ کنند، به دنبال شناسایی طرف مقابل بوده‌اند.
به نوشته تایمز اسرائیل، با این حال، مقامات اسرائیلی نگران هستند که پیشنهاد ایران بتواند کشورهای غربی را به کاهش تحریم و فشار علیه ایران، متقاعد کند. به ادعای این پایگاه، بحث توقف غنی‌سازی 20 درصد و تبدیل ذخایر اورانیوم 20 درصد به میله‌های سوختی از جمله موارد مطرح شده در طرح پیشنهادی ایران است.
«نتانیاهو» هم این هفته در سفر به ایتالیا با «جان‌کری»‌ وزیر خارجه آمریکا دیدار می‌کند. پرونده هسته‌ای ایران اصلی‌ترین موضوع مورد بحث در این دیدار خواهد بود.

 


سایت وابسته به ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف، از وقوع پدیده شارلاتانیزم رسانه‌ای تحت عنوان حامیان دولت تدبیر و امید خبر داد.
وب‌سایت «امید» در گزارشی نوشت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعدادی پایگاه خبری و وب‌سایت با بهره‌گیری از عنوان «تدبیر» و مشتقات آن سعی در منتسب کردن خود به جریانات و افراد نزدیک و درون دولت داشته و دارند. این وب‌سایت‌ها تلاش می‌کنند خود را همسو و تاثیرگذار در دولت اعلام کرده و چنین به نظر برسند که مرجع اصلی اخبار مرتبط با دولت در فضای رسانه‌ای غیررسمی هستند.
یکی از این وب‌سایت‌ها که از عنوان خبرگزاری در معرفی خود استفاده می‌کند یکی از مهمترین و بارزترین نمونه‌های این سایت‌هاست که بدون داشتن مجوز، خود را خبرگزاری معرفی کرده و با فضاسازی رسانه‌ای و برگزاری یک مراسم افتتاح پرزرق و برق و دعوت از تنی چند از چهره‌های اصلاح‌طلب خود را وابسته به لایه‌های اصلی نزدیک به دولت تدبیر و امید مطرح کرد.
سایت وابسته به حامیان عارف می‌افزاید: سایت خبری مذکور در نخستین جلسه اعلام آغاز به کار در دفتر مجری سابق صداوسیما، به خبرنگاران معرفی شد و مراسم رسمی آغاز به کار این سایت در هتل بزرگ تهران با محوریت همان مجری سابق و دعوت وی از سیاسیون و فعالین رسانه‌ای اصلاح‌طلب صورت گرفت. این مجری سابق، در گذشته چند تجربه ناموفق مطبوعاتی داشته که در مهمترین آنها چهارماه اداره غیرشفاف اقتصادی و مالی یک روزنامه به چشم می‌خورد که در نهایت منجر به تعطیلی و بیکاری تعدادی از اصحاب رسانه شد. خبرنگاران آن روزنامه بعدها اعلام کردند بخش اعظم دستمزد خود را هیچ وقت دریافت نکرده‌اند. چهره رسانه‌ای مذکور همواره مدعی است که با اصلی‌ترین چهره‌های اصلاحات و دولت تدبیر و امید در لایه‌های اول مرتبط است، در مهمترین جلسات تصمیم‌ساز سران اصلاحات حضور پررنگ دارد و حتی طرف مشورت برخی از وزراء و سران کشور است.
«امید» با تکذیب ارتباط وب‌سایت مورد اشاره با برادر رئیس‌جمهور، هدف اصلی چنین حرکت‌هایی را به دست آوردن منفعت مالی عنوان کرده است.

 


انصراف از معرفی یک فعال فتنه به عنوان نامزد تصدی وزارت علوم نمی‌تواند کارنامه کوتاه تندروی وی در دوره سرپرستی وزارت علوم را به محاق ببرد ضمن اینکه مسئله اصلی همچنان به جای خود باقی است و آن این که فارغ از بازی مهره‌ها، سکان وزارت علوم نباید به طیفی سپرده شود که بارها دانشگاه را تبدیل به اتاق توطئه و جنگ علیه نظام کردند.
جعفر توفیقی در دوره کوتاه سرپرستی وزارت علوم و به رغم داشتن اختیار قانونی مبادرت به رفتارهایی در زمینه عزل و نصب معاونین وزیر و برخی رؤسای دانشگاه‌ها کرد که نامی جز رفتار بولدوزری و جاده صاف‌کنی برای افراطیون نمی‌توان بر این رفتار نهاد. او همچنین آلت دست جریان فتنه در زمینه کودتای نرم در دانشگاه آزاد بود. ضمن این که وی دارای سوابق فعالیت در فتنه سال 88 است و از ابتدا معلوم بود مجلس به چنین چهره‌ای رای نخواهد داد.
رفتارهای تند توفیقی با اعتراض برخی علما و مراجع مواجه شد و نگرانی آن است که تداوم آن رفتارهای افراطی دانشگاه و وزارت علوم را به میدان جولان محافل افراطی و ساختارشکن تبدیل کند. در این میان چنین القا می‌شود فرد معرفی شده به جای توفیقی (فرجی دانا) یک بار در مجلس ششم رأی نیاورده و بنابراین نشانه صلاحیت نامبرده است اما کنکاش در ماجرای رأی نیاوردن فرجی دانا نشان می‌دهد نامبرده در اصل نامزد خاتمی بود اما چون افراطیون می‌خواستند از رفتار ساختارشکنانه وزیر مستعفی (معین) اعلام حمایت کنند، به نامبرده رأی ندادند ضمن اینکه مرزبندی صریح با فتنه‌گران سال‌های 78 و 88 همچنان به عنوان مطالبه مجلس و نظام سر جای خود باقی است. در واقع خط قرمز اشخاصی مانند توفیقی نیستند بلکه هویت و رفتارهای فتنه‌گرانه است.
سایت بالاترین که در فتنه 88 ایفای نقش می‌کرد، درباره عدم معرفی توفیقی نوشت: بعد از رای نیاوردن میلی‌منفرد، دولت تاکتیک جالبی را در پیش گرفت. روحانی با استفاده از تجربه خاتمی و احمدی‌نژاد سرپرستی تندتر از وزیر پیشنهادی انتخاب کرد تا به اصولگرایان همین اول کار هشدار بدهد که خطوط قرمزی دارد و حاضر به کوتاه آمدن در مقابل پیشروی آنها نیست. توفیقی خوب شروع کرد. از هیئت امنایی شدن دانشگاه‌ها گفت، تغییر رؤسای دانشگاه‌ها را آغاز کرد، برنامه بازگشت اساتید اخراجی و دانشجویان ستاره‌دار را در پیش گرفت.

 


یک سایت اینترنتی که از بده‌بستان یک مقام دولتی با یک متهم فساد اقتصادی 3 هزار میلیارد تومانی و یک عضو حلقه انحرافی خبر داده بود، به خاطر بازنشر همین مطلب از سوی کیهان، به کیهان حمله کرد.
سایت آینده پیش از این خبر داده بود که «م-ن» به خاطر برخی ارتباطات گذشته‌اش با حمید پورمحمدی متهم فساد اقتصادی او را به شورای گفت‌وگو دعوت کرده و همچنین به آقای «ط» از استانداران وابسته به حلقه انحرافی، وعده استانداری مجدد با پست دیگر در جوار خود داده است. آینده تصریح کرده بود دولت در حال کرم‌خوردگی به واسطه همین دوستان و نزدیکان است. اما بازنشر همین خبر از سوی کیهان موجب شد گردانندگان آینده به فحاشی و ناسزاگویی به کیهان برای پاک کردن اصل صورت مسئله بپردازند.
نویسنده با ادعای اینکه آینده سطری از نقشه کیهان را پر کرده، نوشت: کیهان روزنامه‌ای است که مدیر مسئول آن خود را به مقدس‌‌ترین فرد مملکت منصوب می‌بیند و در همان حال توّابانی که از اصلاح‌طلبی عهد قجری گرفته را به خدمت می‌گیرد. وی آنگاه مدعی شد کیهان تمام سطورش را در خدمت قدرت‌طلبی گذاشته و سپس به نویسنده خبر «آینده» - مدیر سایت بازتاب امروز - نیز رحم نکرد و با کنایه و اشاره به وی فهماند که نامه او را مبنی بر گرفتاری به دولت رسانده است (و بنابراین باید با زبان خوش ساکت شود!)
نویسنده که همکار روزنامه زنجیره‌ای شرق است در مطلب طولانی و پر شاخ و برگ خود به اصل خبر اشاره نکرده و متعرض این ماجرا نشده که بالاخره بعد از کلی بد و بیراه گفتن به کیهان، با مسئله کرم‌خوردگی دولت و مراودات بودار یک مقام مهم دولتی با عناصر آلوده و فرصت‌طلب چه باید کرد و چرا وی از افشای این مسئله نگران است. البته خبرها حاکی از آن است که فشارها پس از انتشار آن مطلب از سوی کیهان کم نبوده است و نیز می‌دانیم که غالبا حمله به کیهان، برای مراکز خاص فاکتور می‌شود و سفارش‌دهندگان از خجالت نویسنده درمی‌آیند.

 


پس از تعیین تکلیف خاتمی برای دولت و تاکید هاشمی به رئیس جمهور برای تغییر استانداران، اکنون نوبت به وزیر کشور دولت اصلاحات رسید تا برای کابینه تصمیم‌گیری کند!
به گزارش جهان، عبدالواحد موسوی‌لاری در گفت‌وگو با ایران خبر، توصیه هاشمی برای انتخاب سریعتر استانداران را بجا دانست و در عین حال درباره علت کندی روند انتخاب استانداران گفت: حق این است که معرفی‌ها با سرعت بیشتری انجام گیرد.
وی مدعی شد: باید مدیریت منطقه‌ای کشور، سریعتر خط خود را پیدا کند، اکنون حالت انتظاری‌ای در استانها وجود دارد و بسیاری از استانداری‌ها با مشکل کم‌کاری و بیکاری مواجهند، به ویژه استاندارانی که فکر می‌کنند در دولت جدید جایی ندارند هیچ کاری از پیش نمی‌برند. برخی استانداران فعلی، مشکل دارند و مردم انتظار دارند با سرعت بیشتری در مورد آنها تصمیم‌گیری شود.

 


یک سایت وابسته به اپوزیسیون و حامی فتنه سبز با ناراحتی نوشت جنبش سبزی باقی نمانده که موسوی و کروبی بخواهند سران آن باشند.
خودنویس - وابسته به شماری از همکاران فراری نشریات زنجیره‌ای - در این زمینه نوشت: صحبت‌های محسنی اژه‌ای مبنی بر عدم لغو حصر خانگی موسوی و کروبی و رهنورد مگر آنکه توبه نمایند آب پاکی را روی دست اصلاح‌طلبان ریخت. اژه‌ای شایعاتی را که مطرح شده بود تکذیب کرد و گفت تا اینها توبه نکنند، خبری نیست.
نویسنده آنگاه می‌نویسد. حتی در صورت آزادی این 3 نفر، دو مسئله باید روشن شود اول این که آیا اصلا جنبش سبزی باقی مانده است که این‌ها سرانش باشند؟ با خاموش شدن شعله تظاهرات خیابانی این پرسش پیش می‌آید که وقتی مخالفان در همان انتخاباتی که به نتایجش اعتراض داشتند شرکت می‌کنند پس دیگر چه دلیلی برای اعتراض وجود دارد؟ به چه چیزی باید اعتراض کنیم وقتی خودمان با حکومت در ادامه مسیرش هم‌ساز می‌شویم؟
خودنویس افزود: مسئله دوم این است که حقیقتا طرفداران جنبش سبز که زمانی بانگ سبز و سبزاندیشی‌شان در همه جا گسترده بود کجا هستند و چه می‌کنند؟ آیا به بنفش تغییر رنگ داده‌اند یا آمیزه‌ای از سبز و بنفش را انتخاب کرده‌اند و یا اصلا بی‌رنگ هستند؟ وقتی قرار باشد حکومت به خواسته خود در آوردن مردم پای صندوق‌ها و نشان دادن مشروعیت به دنیا از مقابل دوربین‌های تلویزیون برسد بنابراین بودن یا نبودن موسوی، کروبی و رهنورد در حبس مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند چون اساسا جنبشی باقی نمانده که این‌ها قرار باشد سرانش باشند.
نویسنده تاکید می‌کند: اگرچه جامعه مجازی هنوز هم جسته و گریخته یادی از این سه تن می‌کند ولی جامعه واقعی بنظر می رسد دیگر به این مسئله اهمیت نمی‌دهد یا اصلا آن را به باد فراموشی سپرده است.

 


«اپوزیسیون جمهوری اسلامی هرگز نتوانسته وزن و اعتباری پیدا کند.»
به نوشته سایت ضد انقلابی خودنویس «واقعیت مسلم در روزگار حاضر نشان می‌دهد آنچه به نام اپوزیسیون جمهوری اسلامی مطرح است چیزی جز افراد و گروه‌های پراکنده نیست، که هیچ‌گاه نتوانسته و نخواهند توانست وزن و اعتباری در جهان برای خود کسب کنند. انکار واقعیتی به‌نام «جمهوری اسلامی» همان خطای استراتژیک و توهمی است که اغلب مخالفین نظام کم و بیش دچار آن بوده و بر اساس این داده نادرست اشتباهات بزرگ در روش و علم مبارزه مرتکب آن شده‌اند؛ این خطاها به مثابه واکسنی عمل کرده که نهایتاً به ایمنی و بقای بیشتر نظام منجر شده.»
نویسنده خاطرنشان کرد: تجربه 33 سال گذشته مؤید این نکته هست که اشتباه فاجعه‌بار مجاهدین [منافقین] در اعلام جنگ مسلحانه در سال 1360 عامل اساسی ایجاد انسداد در روند رفتارهای دموکراتیک طرفین بود. نگاهی ساده به آشفته بازاری به‌نام «اپوزیسیون» ایرانی در خارج از کشور نشانگر این واقعیت است که افراد و گروه‌های فعال مخالف جمهوری اسلامی هنوز نتوانسته‌اند از دام خود‌محوری و انحصارطلبی رها شوند و با این شرایط هرگز نخواهند توانست برای یک روز هم که شده همدیگر را تحمل کنند.
خودنویس در نوشته دیگری اپوزیسیون را به انواع بی‌بخار، گشنه و تشنه و نرم تقسیم‌بندی کرد و نوشت: اپوزیسیون 35 ساله داره با جمهوری اسلامی و خودش و ما و همه مبارزه می‌کنه و هیچ دستاوردی نداشته یا ما رو سر کار گذاشته یا خودشو. البته اپوزیسیون هم برا خودش انواع و اقسامی داره به عنوان نمونه اپوزیسیون گشنه. این جماعت چون مال و منالی داشتن اون قدیم‌مدیم‌ها و با انقلاب قطع شده برا همین شدن اپوزیسیون گشنه.
خودنویس می‌افزاید: اپوزیسیون نرم که این دستمال را هی می‌ذارن تو چمدون هی برش می‌دارن، یعنی چمدونه هم بسته شده و آماده سفرند. نظام چراغ سبز‌و نشون بده، این‌ها همشون با سرعت در حد فرمول یک...، نفهمیدین کیو می‌گم؟ بی‌بی‌سی فارسی مگه نگاه نمی‌کنید شما؟
این سایت در ادامه از اپوزیسیون بی‌بخار خبر می‌دهد و می‌نویسد: این دسته فقط هنگام راهپیمایی‌ها مقابل سفارت‌های جمهوری اسلامی ایران فعال می‌شن اون هم با ماسک و عینک دودی. از بس ترسناک می‌شه اینا قیافه‌هاشون که آدم می‌خواد بپره تو سفارت. این جماعت خب، دوست دارن برن ایران و بیان و فک و فامیلو ببینن و لابد بابایی و مامانی و داداشی و آبجی چیزی دارن که اونور مریضه. باهاشون هم که صحبت می‌کنی همچین می‌گن خب ما گرفتاریم و خانواده ایران فلان و بهمان که هر کی ندونه خیال می‌کنه بقیه ما از زیر بوته به عمل اومدیم. و بالاخره اپوزیسیون خوب، که اپوزیسیون مرده است.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10