(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 3 شهريور  1389- شماره 19726


ما نتيجه رفتار اجدادمان هستيم!
آب را از من نگير!
منشأ هوشمندي
خطر در كمين دندانپزشكان
قارچ درمانگر بيماري هاي لاعلاج
مي نويسم پس درمان مي شوم!
سكوت درون واقعا موثر است



ما نتيجه رفتار اجدادمان هستيم!

تحقيقات جديد نشان مي دهد رفتار والدين مي تواند بر عملكرد دي ان اي فرزندانشان تاثيرگذار باشد.
تا پيش از اين باوري وجود داشت كه اگر فردي با رژيم غذايي غلط، سيگار كشيدن و چاق شدن به دي ان اي خودش آسيب برساند اين آسيب به نسل هاي بعدي منتقل نمي شود.
اما اكنون اين فرضيه ها بايد دوباره آزمايش شود. در قلب اين انقلاب يك ايده ساده اما جنجالي وجود دارد و آن اين است كه دي ان اي مي تواند با توجه به تجارب والدين و جد شما شكل بگيرد. طبق اين علم جديد، رژيم غذايي جد شما، سيگار كشيدن، ميزان چاقي و در معرض آلودگي هوا قرار گرفتن مي تواند بر وضعيت فعلي شما تاثيرگذار باشد. در حقيقت شيوه زندگي فرد مي تواند روي فرزندان و نوه هايش موثر باشد. در حال حاضر مداركي به دست آمده كه دلايل بيماري هايي چون ديابت، چاقي و بيماري هاي قلبي به شيوه زندگي نسل هاي قبل مربوط بوده است. به تازگي دانشگاه پزشكي هوستون تحقيقي منتشر كرده كه در آن نشان مي داد مادران با اضافه وزن، نوزادان سنگين تري به دنيا مي آورند و در نتيجه چاقي در يك نسل تداوم مي يابد.موسسه سلامت كودكان در كالج دانشگاه لندن طي تحقيقاتي روي 166 پدري كه قبل از 11 سالگي سيگار كشيدند و فرزندان شان به چاقي مبتلا بوده اند به اين نتيجه رسيده كه سيگار كشيدن بدون تغيير ژن ها روي عملكرد آنها تاثير منفي مي گذارد.
در تحقيقي ديگر روي مردهايي كه پدر بزرگان شان در كودكي براي طول عمر بيشتر كمتر غذا خورده اند مشخص شد در ژن هاي آنها هم تغييراتي ايجاد شده كه البته اين تغييرات مثبت و سازنده بوده است. براي مدت ها محققان بر اين باور بودند كه ممكن است دي ان اي تنها عامل وراثتي نباشد. آنها مي دانستند بيماري هايي چون سرطان و ديابت كه در يك خانواده موروثي است، از ژن هايي خاص ناشي مي شود. اما وسيله اي در اختيار نداشتند تا با آزمايش روي سلول ها مشخص كنند تغييرات روي آنها چگونه بوده است.

 



آب را از من نگير!

آب زندگي بخش است و سلامت بدن به شدت وابسته به آن است. به خصوص در فصل گرما كه نياز بدن به مايعات به شدت افزايش مي يابد.
مصرف منظم آب به مغز كمك مي كند تا دماي بدن را كنترل كند. براي حفظ رطوبت چشم ها، بيني و دهان، بدن به آب نياز دارد. آب علاوه بر نرمي مفاصل، از اعضاي بدن محافظت مي كند.
از كل وزن بدن 60درصد آن را آب تشكيل مي دهد كه هر روز مقداري از آن از دست مي رود. اگر چه مصرف روزي هشت ليوان آب توصيه شده است اما در واقع مقدار آب موردنياز بدن به عوامل مختلف از جمله جنسيت، سن، فعاليت بدني، آب و هوا، ابتلا به بيماري و... ارتباط دارد.
از اينرو بهتر آن است كه:
1- قبل از احساس تشنگي، آب بخوريد.
2- به هنگام فعاليت بدني آب را قبل از فعاليت، در حين آن و پس از ورزش كردن بخوريد.
3- آب را به نوشيدني هاي ديگر ترجيح دهيد.
آب بدن حتي از طريق ميوه هايي مانند گوجه فرنگي، هندوانه، طالبي و خيار تأمين مي شود اما خوب است بدانيد كه زمان دقيق مصرف آب اهميت زيادي دارد و حداكثر تأثير را روي بدن مي گذارد.
- مصرف آب بعد از صبحانه اعضاي داخلي بدن را فعال مي كند.
- مصرف يك ليوان آب نيم ساعت قبل از هر وعده غذايي، به هضم غذا كمك مي كند.
- خوردن يك ليوان آب قبل از حمام به كاهش فشار خون كمك مي كند.
- براي جلوگيري از سكته مغزي يا حمله قلبي، قبل از خواب يك ليوان آب بخوريد.
كشف هاي تازه درباره آب
خاصيت هاي تازه كشف شده آب در مركز آب درماني ورپالن فلوريدا عبارتند از:
سلامت پوست: رطوبت پوست مانع پيري مي شود و پوست سالم تر مي ماند.
سردرد: 75درصد مغز هر فرد از آب تشكيل شده است. بنابراين كمبود آب بدن، باعث سردرد مي شود.
كمردرد: اين ناراحتي براثر كمبود مايعات در بدن به وجود مي آيد. ديسك هاي موجود در قسمت كمر هر انسان پر از مايعات است و مانند كمك فنر عمل مي كند، فعاليت بدني منظم و ميزان كافي مايعات، ديسك ها را آب رساني كرده و به آنها اجازه مي دهد تا قسمت فوقاني بدن را حمايت كنند.
معمولاً مايع درون ديسك در تحمل 75درصد وزن بدن نقش دارد درحالي كه خود اسكلت ديسك تنها در تحمل 25درصد وزن بدن نقش دارد. افت مايعات، اسكلت را مجبور مي كند وزن بيشتري را تحمل كند و در نتيجه درد و ناراحتي به وجود مي آيد.
كاهش عفونت: سيستم لنفاوي موجود در بدن وظيفه دفع ضايعات را دارد. اين سيستم قبل از ورود سموم به جريان خون، آن ها را مي شكند. آب ناكافي در سيستم لنفاوي در بدن اختلال ايجاد مي كند و در نتيجه مقاومت بدن را در مقابل عفونت هاي خطرناك كاهش مي دهد.
تمركز: آب مي تواند سموم موجود در بعضي از فرآورده هاي غذايي مانند افزودني ها و مواد نگه دارنده را از كبد دفع كند و باعث فعال تر شدن فرد و افزايش تمركز مي شود.
آرتروز: آب در نرم كردن مفاصل بين استخوان ها نقش اساسي دارد. كمبود آب، سايش بين سطح غضروف ها را افزايش مي دهد و در نتيجه باعث درد و ورم مفاصل مي شود.
بوي دهان: بوي نامطبوع دهان نشانه بارز كمبود آب بدن است. آب دهان در از بين بردن باكتري هاي موجود در دهان و آب رساني به زبان نقش مؤثري دارد.
گرفتگي عضلات: اكسيژن از طريق خون به عضلات منتقل مي شود. در صورت نرسيدن اكسيژن به خون، عضلات اسيدلاكتيك ترشح مي كنند كه گرفتگي عضلاني به وجود مي آورد. آب كافي يعني تأمين اكسيژن خون.
درمان آسم: آسم، مشكل قوه هاضمه و حالت تهوع صبحگاهي را با مصرف آب كافي پيشگيري يا درمان كنيد.
فشار خون بالا: تقريباً 85درصد حجم خون از آب تشكيل شده است. بنابراين حجم خون با مصرف آب ارتباط تنگاتنگي دارد. به محض افت حجم خون، مويرگ هاي كم تر فعال بسته مي شود تا قسمت هاي فعال تر به خون كافي دسترسي داشته باشند. با بسته شدن رگ ها، به عضلات فشار وارد مي آيد و مصرف آب مي تواند فشار وارد بر عضلات را تسكين دهد.

 



منشأ هوشمندي

دانشگاه آكسفورد با هزينه اي 15ميليون پوندي مركز تحقيقاتي جديدي را به نام «مركز تحقيقات مدارهاي عصبي و رفتاري» راه اندازي كرده است تا دانشمندان در اين مركز بتوانند پاسخي براي منشأ هوشمندي در مغز انسان بيابند.
به گزارش ايندين اكسپرس، از نظر پروفسور «گرو ميسنبك» مدير مركز تحقيقاتي جديد آكسفورد، درك چگونگي تعامل دسته اي از سلولهاي عصبي براي ايجاد رفتارهاي هوشمندانه يكي از بزرگترين مشكلات و ناشناخته ها در زيست شناسي محسوب مي شود.
اگر قادر به ديدن ارتباط نورونها باشيم متوجه ساختار و عملكرد مدارهاي مغزي نيز خواهيم شد. همچنين اگر امكان كنترل خاموش و روشن شدن نورونها از راه دور وجود داشته باشد، مي توان دريافت سيگنالهاي نورونها چگونه حركات، احساسات و خاطرات ما را تحت كنترل خود دارند.
آخرين تكنيكهاي ژنتيكي و تكنولوژي عكسبرداري در علم عصب شناختي در حال آغاز است تا امكان تحقيقات بيشتر را در اين زمينه فراهم آورد و مركز تحقيقاتي جديد آكسفورد نيز يكي از پيشتازان در اين زمينه تحقيقاتي خواهد بود. در اين مركز حدود 60 محقق با پشتيباني مالي مناسب به انجام تحقيقات عصب شناختي مشغول خواهند بود.
براساس اطلاعيه اي كه دانشگاه آكسفورد منتشر كرده، مطالعات اين مركز جديد بر روي جانوراني مانند مگس ميوه، زبرافيش، موشها و تمامي مدلهاي حيواني جديدي كه با تندرستي و سلامت انسان در ارتباط باشند، متمركز خواهد بود.مطالعات جديدي كه در اين موسسه توسط «ميسنبك» انجام مي گيرد نشان دهنده نوع تحقيقاتي است كه در اين مركز انجام خواهد شد وي در ارائه و استفاده از شيوه اي متحول كننده كه مي تواند با استفاده از تابشهاي نور، سلولهاي عصبي ويژه اي در مغز مگس ميوه را به منظور فعال سازي نوعي كنترل از راه دور فعال كند، پيشقدم بوده است.
در اين شيوه براي ساخت گروه كوچكي از نورونهاي حساس به نور از مهندسي ژنتيكي استفاده شده است سپس پرتوهاي ليزري اعصاب را تحريك مي كنند تا سيگنالهاي الكتريكي را از خود تابش دهند و رفتار متعاقب حشره مي تواند عملكرد مدار مغزي كنترل از راه دور را تعيين كند.
«ميسنبك» معتقد است بخش فوق العاده چنين شيوه اي اين است كه دانشمندان ديگر مانند گذشته تنها ناظراني منفعل نيستند و مي توانند با تحريك مدارهاي عصبي اطلاعات بيشتري به دست آورند.

 



خطر در كمين دندانپزشكان

بسياري از دندانپزشكان با توجه به شغلي كه دارند دردهاي اسكلتي عضلاني را بارها احساس كرده اند و البته در صورتي كه اين دردهاي عضلاني ناديده گرفته شود و در صورتي كه بيماري پيشرفت كند ممكن است مانع فعاليت پزشكان شود.
به گزارش شيكاگو تريبون، تحقيقات متخصصان كار درماني دانشگاه بيرمنگام نشان مي دهد كه دندانپزشكي به علت همراه بودن با حركات مداوم و تكراري، فعاليت طولاني بدون وقفه در وضعيت هايي ثابت، نادرست بودن حالت هاي انجام كار، ضرورت دقت دركار و محدودبودن محيط كار، همواره ممكن است با دردهاي عضلاني اسكلتي همراه باشد.
به طور مثال حركات سر به جلو درهنگام كار به مدت طولاني براي داشتن ديد بهتر به دندان هاي بيمار، شايع ترين حركت بدن در دندانپزشكان است و انجام اين كار در طول مدت فعاليت موجب مي شود گردن و سينه براي تحمل وزن سر مرتب منقبض شوند و اين كار موجب ضعف ديسك هاي مهره اي شود. پيشگيري از اين ناراحتي ها مستلزم اصلاح نوع ديد دندانپزشك درهنگام كار و استفاده از روش درست براي ديدن دندان بيماران است.
تحقيقات اين مركز علمي نشان مي دهد كه حتي با استفاده از تجهيزات ارگونوميك، 75 درصد دندانپزشكان از درد نواحي مختلف بدن، رنج مي برند كه وضعيت هاي نامناسب و كار در شرايط بي تحرك مهمترين علت اين دردهاست. در حرفه دندانپزشكي روزانه بيش از پنج هزار حركت پيچيده انجام مي شود و با وجود اين كه در تقسيم بندي مشاغل، دندانپزشكي جزو مشاغل سبك محسوب مي شود، اما وضعيت هاي خاص شغلي بروز ناراحتي هاي ستون فقرات را دراين حرفه بيشتر مي كند.
پروفسور جان ادوارتون، دراين باره مي گويد: فعاليت هاي شغلي خطرآفرين چون بلندكردن اجسام، خم شدن، چرخيدن، درازشدن براي گرفتن اجسام، كاركردن مداوم با اجسام نه چندان سنگين، نگه داشتن بدن در وضعيت خاص و ثابت، يكنواختي و خم شدن طولاني در همه مشاغل اتفاق مي افتد، اما به نظر مي رسد تعداد و دفعات اين حركات درحرفه دندانپزشكي به مراتب بيشتر باشد و همچنين عوامل خطرناك در محل كار مثل فشارهاي غيرقابل قبول، وظايف دستي سريع و مكرر، ارتفاع نامناسب ميزكار، صندلي نامناسب، كار در جاي تنگ، ميدان ديد كم، دقت زياد درمحيط كار، درهمه مشاغل وجود دارد اما اين مشكلات درحرفه دندانپزشكي تاثيرگذارتر است.
ادوارتون معتقد است كه اگرچه تغييرات ستون فقرات مانند افزايش انحناي كمري و گردني معمولا موجب درد، ناراحتي و نشانه هايي براي فرد مبتلا نمي شود، اما وقتي اين ناهنجاري ها به مرور موجب تغيير شكل شديد و واضع ستون فقرات مي شود، درد وناراحتي و نشانه هايي براي فرد مبتلا ايجاد مي كند، بنابراين دندانپزشكان با آگاهي از نشانه هاي آرتروز مي توانند جلوي تشديد بيماري و اختلالات ستون فقرات خود را بگيرند. دراين زمينه شناخت وضعيت كاري مناسب و وسايل ارگونوميكي براي دندانپزشكان اهميت بيساري دارد و دركنار آن توجه به نشانه هاي هشداردهنده مي تواند كمك زيادي به دندانپزشكان براي پيگيري، توجه، بازنگري و اصلاح شرايط كاري خود كند.
در واقع بين علائم بيماري آرتروز گردن و نحوه ديد دندانپزشك هنگام كار، همبستگي زيادي وجود داشته و اين موضوع با شايع ترين علامت اختلالات عضلاني رابطه دارد.محققان توصيه مي كنند دندانپزشكي كه از آيينه براي دست يافتن به ديد مستقيم استفاده نمي كند، قادر به رعايت ايستگاه هاي كار مناسب نخواهد بود، در صورتي مي توان به اين مقوله به صورت مؤثر پرداخت كه دندانپزشكان عادت كنند وضعيت گردن را در موقعيت مناسب و تمركز خود را در ناحيه عمل به كمك آيينه انجام دهند تا در به كارگيري مسائل آرگونوميكي موفق شوند.
ادواردتون با توجه به گسترش اين دردها مي گويد بهتر است دندانپزشكان تا حد ممكن فاصله خود تا محل كار را حفظ كنند و براي كار در مناطقي از دهان بيمار كه در ميدان ديد مستقيم آنها نيست، به كمك آيينه و با ديد غيرمستقيم كار كنند، چرا كه به نظر مي رسد تكراري ترين وضعيت غلط زماني اتفاق مي افتد كه دندانپزشك به صورت روزمره براي تنظيم نگاه خود به محيط كار، وضعيت هاي غلط به خود مي گيرد.
در نهايت استفاده از ديد غيرمستقيم، ميدان ديد دندانپزشك را به طرز نامحسوس زياد مي كند و اگر دندانپزشكان از محاسن اين كار مطلع باشند و در اجراي آن بكوشند، حوزه بينايي خود را دو چندان مي كنند.
البته فقط اين موضوع در پيشگيري از ابتلاي دندانپزشك به اختلالات اسكلتي عضلاني اهميت ندارد، بلكه افت كمي و كيفي كار در بروز اختلالات اسكلتي عضلاني نه فقط موجب كاهش عمر كاري و بازنشستگي زودرس دندانپزشك مي شود، حتي حين فعاليت نيز موجب كاهش شديد بازده كاري شده و در نتيجه فرد مبتلا به علت درد و ناراحتي ستون فقرات سرعت و دقت لازم را نخواهد داشت.
از سوي ديگر نبود درمان قطعي براي بسياري از اختلالات اسكلتي عضلاني و روي آوردن افراد به درمان هاي علامتي و مصرف دارو در مدتي طولاني، علاوه بر ايجاد عوارض خطرناك به خصوص روي كليه، موجب تحميل هزينه هاي روزافزون نيز مي شود.
تحقيقات نشان مي دهد رعايت دستورهاي لازم از سوي دندانپزشكان، مانند قرار گرفتن در وضعيتي مناسب و حفظ آن در طول كار، تنظيم وضعيت بيمار و برقراري ارتباط مناسب به نحوي كه دسترسي و ديدي خوب براي انجام كار داشته باشد، رعايت نحوه استفاده از ابزار دندانپزشكي، استفاده از تجهيزات مناسب از نظر ارگونوميكي از جمله مهم ترين عواملي هستند كه به دندانپزشكان براي انجام كاري مناسب در وضعيتي متعادل و سالم كمك مي كنند. براي اينكه دندانپزشكي بتواند به راحتي كار خود را انجام دهد، اولين مسئله نشستن در وضعيتي صحيح است، پس از آن بايد در حفظ اين موقعيت تلاش شود براي حفظ وضعيت نشستن، دندانپزشك بايد تاحد امكان به بيمار نزديك شود و سر بيمار در نقطه اي كه دندانپزشك ترجيح مي دهد در آن كار كند، قرار گيرد همچنين تنظيم زاويه فك بالاي بيمار از مهمترين عواملي است كه دندانپزشك بايد به آن توجه كند، تنظيم نكردن صحيح اين زاويه موجب خم شدن تنه دندانپزشك به جلو مي شود.
به گفته محققان وسايل دندانپزشكي بايد در محلي ثابت و تا حد ممكن به دهان بيمار نزديك باشند در صورتي كه نياز به چرخش به سمت وسايل وجود دارد بايد چرخش بدن دندانپزشك به صورت كامل انجام شود. به علاوه صندلي دندانپزشك نيز بايد ارتفاع قابل تنظيم هيدروليك و تكيه گاه بازو براي كاهش فشار بر عضلات گردن و شانه داشته باشد.
در نهايت نحوه كنترل وسايل دستي دندانپزشك، روشنايي و ديد كافي و مناسب، ديد غيرمستقيم به وسيله آيينه، استفاده از لنز بزرگ نمايي و اهميت دادن به ورزش و استراحت هاي دوره اي از جمله عواملي هستند كه در پيشگيري از ابتلاي دندانپزشكان به اختلالات عضلاني نقش مؤثري خواهند داشت.

 



قارچ درمانگر بيماري هاي لاعلاج

قارچ ها در طبقه آغازيان جاي مي گيرند. تنها درصد كمي از قارچ ها خوراكي هستند. در قارچ هاي خوراكي نيز مقدار زيادي پروتئين، كلسيم، سديم، پتاسيم و انواع ويتامين هاي خانواده «ب» وجود دارد.
در كشورهاي مختلف در تهيه سوپ ها، سالادها و سس ها، از قارچ به عنوان نوعي پروتئين گياهي استفاده مي شود اما به خاطر داشته باشيد كه برخي انواع قارچ ها سمي هستند؛ اگرچه ممكن است كه ظاهرشان به قارچ هاي خوراكي شبيه باشد.
يكي از سمي ترين قارچ ها كلاه مرگ است كه مي تواند در كمتر از 12 ساعت باعث مرگ انسان شود گونه هاي سمي ديگر توليد بيماري شديد مي كنند اما به ندرت باعث مرگ انسان بالغ مي شوند.
بنابراين كندن قارچ هايي كه در جنگل مي رويند خطرناك است؛ چون تشخيص سمي يا خوراكي بودن قارچ كار ساده اي نيست و تنها افراد باتجربه و متخصص قادرند كه قارچ سمي را از خوراكي تشخيص دهند. چنين افرادي را شكارچيان قارچ مي نامند. شغل اين افراد بسيار سخت و حساس بوده و گاهي يك بي دقتي در تشخيص نوع قارچ، منجر به مرگ آنها مي شود.
درمانگرهاي كمياب:
¤ قارچ دنبلان نوعي قارچ خوراكي گران قيمت و كمياب است كه قيمت هر كيلو آن حداقل 10 هزار و 200 دلار است. اين قارچ در گونه هاي مختلف به رنگ هاي قرمز تيره، خاكستري، سفيد، بنفش و سياه است ولي لذيذترين نوع آن داراي پوسته سياه رنگ است.
قارچ هاي دنبلان معمولا دسته دسته در عمق 30 سانتيمتري در خاك و نزديك به ريشه هاي گياهان و درخت ها مي رويند. كاشت آنها نتيجه نداده است، ولي به حالت طبيعي در بسياري از زمين هاي معتدل ديده مي شوند و آنها را به وسيله سگ پيدا مي كنند.
دو نوع سياه و سفيد اين قارچ گران قيمت ترين قارچ هاي دنبلان زيرزميني هستند. بيشترين ميزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران ها، صنايع غذايي، تهيه انواع سس ها و روغن هاي معطر و نيز داروسازي است. قارچ دنبلان به صورت همزيستي به ريشه هاي درختان جنگلي به وجود مي آيد و در سطح تجاري در آزمايشگاه ها اقدام به توليد نهال آلوده به ميسليوم هاي قارچ دنبلان مي كنند و بعد كشت درختان را در زمين انجام مي دهند. اندازه قارچ دنبلان از يك فندق تا اندازه يك پرتقال است و شكلي شبيه سيب زميني دارد. كشت و كار اين قارچ ها در زمين هايي كه بكر است هم موجب درآمدزايي افراد بومي مي شود و هم طبيعت را دچار دستخوردگي نمي كند.
اما در ايران گونه اي از نادرترين قارچ هاي دنبلان كوهي جهان در برخي مراتع شهرستان طارم استان زنجان شناسايي و در دانشگاه زنجان بررسي شده است. قارچ دنبلان كوهي با گياهان مرتعي همزيستي دارد و در سال هاي پرباران و فصل پاييز و نيز از اول اسفند تا نيمه اول فروردين در مراتع شهرستان طارم رشد مي كند. بيش از 15 نوع پروتئين در اين قارچ ها شناسايي شده است.
¤ قارچ دارويي گائودرما: قارچ گائودرما لوسيدوم يكي از قارچ هاي بسيار ارزشمند جهان است كه با كلاهك به رنگ هاي قرمز، قرمز مايل به قهوه اي و زرد روشن يافت شده است.
اين قارچ به منظور اهداف دارويي در كشورهاي خاور دور خصوصا ژاپن، چين و كره استفاده مي شود. توليد جهاني قارچ هاي خوراكي غالبا به چيني ها اختصاص داشته كه حجمي بالغ بر 64 درصد كل توليد را شامل مي شود.
چيني ها هم به صورت توليدكننده مهم و هم به صورت مصرف كننده مهم هر دو نوع قارچ دارويي و خوراكي در آمده اند و چين بزرگترين توليدكننده قارچ دارويي غيرخوراكي است.
ارزش توليد جهاني قارچ هاي خوراكي و دارويي در سال 1997 معادل 14 ميليون دلار آمريكا اعلام شده است.
اين قارچ در طبيعت كمياب بوده، جمع آوري آن براي استفاده تجاري كافي نيست؛ لذا توليد آن توسط متخصصان توصيه شده است.
ميوه و ميسليوم اين قارچ حاوي استروئيد، لاكتون، آلكالوئيد، پلي ساكاريد، تري ترپن و پروتئين است كه اثرات دارويي آنها به اثبات رسيده است. در اين بين تركيبات پليساكاريدها، خواص ضدسرطاني آن ها بسيار مورد توجه است.
از خواص دارويي اين قارچ بسيار ارزشمند مي توان به درمان سرطان معده، هپاتيت A، B، C، نفريتيس، آرتروز، دردهاي عصبي، بي خوابي، برونشيت، آسم، زخم معده، فشارخون، كلسترول بالا اشاره نمود.
محصولا دارويي حاصل از اين قارچ به صورت شربت، قرص، كپسول، آمپول و تنتور در بازارهاي جهاني وجود دارد.
¤ تروفل: در نمايشگاهي كه در شهر اكوتالانيا در شمال ايتاليا برپا شد قارچ هاي وحشي موسوم به تروفل (truffle) در دو گونه سفيد و سياه در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفته است.
اين قارچ خوراكي معطر در فصل پاييز در مناطق كوهستاني و كوهپايه هاي شمالي ايتاليا به صورت طبيعي مي رويد و قيمت آن در هر كيلوگرم بين سه تا هشت هزار يورو است.
گرانترين قارچ هاي دنيا
¤ ترافل سفيد: گران ترين قارچ دنيا ترافل سفيد است. اين قارچ كه در اصل متعلق به مناطق شمالي ايتالياست 12 سانتي متر قطر نيم كيلو وزن دارد و قيمت آن به 4500 دلار به ازاء هر كيلوگرم مي رسد.
¤ دنبلان: اين قارچ سفيد از خانواده ميوه هاي زيرزميني است كه به خاطر قيمت بسيار بالايش در جهان معروف است. بوي آن به آجيل بوداده شباهت فراواني داشته و طعم بسيار قوي دارد به طوري كه مصرف آن باعث گيجي و آرامش عجيبي شده و اعتيادآور است. اين ماده غذايي گران قيمت كه ورق بسيار نازكي از آن در كنار غذاهاي بسيار گران بين المللي سرومي شود براي خوشمزه تر شدن در روغن خوابانده مي شود. قابل توجه صادركنندگان مواد غذايي كمياب در مورد صادرات قارچ كاملا طبيعي و كوهستاني دنبلان كه انگليسي (Truffle) گفته مي شود و سرشار از سود و سرشار از پروتئين طبيعي و كمياب است.
اين محصول در دسامبر سال هاي اخير به قيمت هر كيلو حداقل 20000 دلار آمريكا بفروش رفته است. دو نوع سياه و سفيد اين قارچ گران قيمت ترين قارچ هاي دنبلان زيرزميني هستند. بيش ترين ميزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران ها، صنايع غذايي، تهيه انواع سس ها و روغن هاي معطر و نيز داروسازي است.
¤ ماتسوتاكه: ماتسوتاكه يك نوع قارچ خوراكي ژاپني است.اين قارچ جزو گران قيمت ترين مواد خوراكي ژاپن است. برداشت سالانه اين نوع قارچ محدود و كمتر از هزار تن است. در موارد بسيار نادر اين نوع قارچ در چين، كره و كانادا رشد مي كند. كشت و برداشت اين قارچ بسيار سخت بوده و در فصل اول برداشت يا همان نوبرانه خودمان، افزون بر كيلويي دو ميليون تومان به فروش مي رسد.
¤ تارتوفو: نوعي نادر از گران قيمت ترين قارچ خوراكي جهان در نمايشگاهي در ايتاليا به نمايش گذاشته شد.
در اين نمايشگاه كه در شهر اكوتالانيا درشمال ايتاليا برپا شد قارچ هاي وحشي موسوم به تارتوفو در دو گونه سفيد و سياه در معرض ديد بازديدكنندگان قرارگرفته است.
اين قارچ خوراكي معطر در فصل پاييز در مناطق كوهستاني و كوهپايه هاي شمالي ايتاليا به صورت طبيعي مي رويد و قيمت آن در هر كيلوگرم بين 3 تا 8 هزار يورو است.
يك كارشناس تارتوفو درباره علت قيمت بالاي اين قارچ گفت اين قارچ بسيار خوش طعم كم ياب و به ويژه چاشني فوق العاده معطري براي بسياري از غذاها است و اين عوامل باعث قيمت بالاي آن شده است.
تارتوفو هرچقدر بزرگتر و سنگين تر باشد گران قيمت تر است تا حدي كه فقط افراد ثروتمند مي توانند آن را در سالن هاي حراج خريداري كنند.
در مزايده بين المللي تارتوفو در شهر رم يك قارچ وحشي يك كيلو و 80 گرمي به قيمت 200 هزار دلار به فروش رسيد.
مهندس داود احمدي
كارشناس پرورش قارچ

 



مي نويسم پس درمان مي شوم!

پژوهش ها نشان مي دهد نوشتن، حافظه و كيفيت خواب را بهبود مي بخشد، سيستم ايمني سلولي را تقويت مي كند، در بيماران مبتلا به ايدز تعداد ويروس ها را كاهش مي دهد و حتي بهبود بعد از اعمال جراحي را تسريع مي كند.
دانشمندان دانشگاه هاروارد در پژوهشي جالب متوجه فوايد درماني نوشتن در مورد تجربيات شخصي، افكار و احساسات شده اند. اما جدا از كاركردي كه نوشتن در رفع تنش ها و كنار آمدن با آن دارد، نوشتن اثرات فيزيولوژيكي هم در بدن ايجاد مي كند.
براساس تحقيقي كه نتايج آن در شماره فوريه مجله انكولوژيست به چاپ رسيده است، بيماراني كه قبل از شروع مراحل درماني شروع به نوشتن كرده بودند، نسبت به بيماراني كه نمي نوشتند به مراتب قدرت بدني و ذهني بهتري داشتند و احساس بهبودي بيشتري مي كردند.
اين تحقيق روي 71 بيمار مبتلا به لوسمي و لنفوم انجام شده بود و از بيماران خواسته شده بود در فعاليت هاي منظم نوشتاري شركت كنند.
انسان ها موجوداتي اجتماعي هستند و رفتارهاي متفاوتي نسبت به تنش ها از خود بروز مي دهند. يكي از اين واكنش ها در قبال تجربيات همراه با تنش كه بيماري هم يكي از آنهاست، شكوه و شكايت است.
«آليس فلاهرتي» دانشمند سيستم عصبي در دانشگاه هاروارد و بيمارستان ماساچوست عقيده دارد وبلاگ نويسي در مورد رنج ها و تنش ها، كاركرد مشابهي دارد. مكانيسمي كه نوشتن و وبلاگ نويسي با آن به بيماران كمك مي كند، به درستي شناخته شده نيست و تلاش هاي زيادي براي شناخت اين مكانيسم صورت مي گيرد، اما تاثير نوشتن، هر چه باشد، مسلم اين است كه در حال حاضر بسياري از بيماراني كه سرطان يا بيماري هاي وخيم ديگري را در آنها تشخيص داده اند، در وبلاگشان به دنبال تسلي مي گردند و اين تسلي را در آن پيدا مي كنند.

 



سكوت درون واقعا موثر است

سكوت درون يا مديتيشن واقعا مي تواند با تغيير مثبت ساختار مغز در بهبود بخشيدن به احساسات و رفتار ما موثر باشد.
دانشمندان متوجه شدند فقط 11 ساعت زمان گذاشتن براي يادگيري تكنيك هاي مديتيشن مي تواند تغييرات بسيار شگرفي در مغز انسان به وجود بياورد.
اسكن هاي مغزي نشان مي دهد اتصالات نوروني در قسمت هايي از مغز كه مسئول كنترل رفتارهاي احساسي و مواجه با مشكلات را دارند با انجام مديتيشن بهبود عملكرد زيادي پيدا مي كنند.
مطالعات قبلي هم نشان داده بود مديتيشن مي تواند ميزان نااميدي، افسردگي، خشونت، خستگي و افسردگي را كاهش دهد.
در آخرين تحقيقات 45 دانشجو از دانشگاه ارگون در آمريكا حضور داشتند و به آنها تكنيك هاي مديتيشن آموخته شد. دراين تحقيقات مغز داوطلبان قبل و بعداز آموختن اين تكنيك ها توسط عكس برداري بررسي شد.
پروفسور پوسنر از دانشگاه ارگون دراين باره گفت: نكته مهم در يافته هاي ما اين بود كه استفاده از تكنيك هاي مديتيشن تغييراتي در شبكه مغزي به وجود مي آورد كه به انسان ها در كنترل احساساتشان كمك مي كند.درنوع خاصي از تكنيك هاي مديتيشن ، مهارت هايي ذهني و بدني متفاوتي مانند آرامش بخشيدن به بدن، شل كردن عضلات، كنترل تنفس، كنترل ذهن، توجه لحظه لحظه به احساسات و تجربيات بدن آموزش داده مي شود.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14