(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 10 اسفند 1389- شماره 19876

ماهاتيرمحمد : انقلابيون در كشورهاي عربي مراقب فرصت طلب ها باشند
نظاميان جمهوري آذربايجان در خاك آمريكا آموزش مي بينند
تشكيل زنجيره انساني اطراف پارلمان بحرين خواست ما سرنگوني رژيم است
استفاده قذافي از سلاح هاي ممنوعه عليه انقلابيون ليبي
ملك عبدالله از ترس اعتراض هاي مردمي با مسئولان دولتي جلسه اضطراري تشكيل داد
نيروهاي اسرائيلي از وحشت انتقام جهاد اسلامي به حال آماده باش درآمدند
به خاطر استفاده از هواپيماي برادرزن بن علي وزيرخارجه فرانسه بركنار شد
آغاز درگيري هاي خونين در 2 شهر عمان سلطان قابوس : حاضرم گفت وگو كنم
حسني مبارك ممنوع الخروج شد
هشدار كره شمالي به رزمايش جديد واشنگتن و سئول
تشكيل دادگاه رسيدگي به تخلفات برلوسكني در ميلان
 



ماهاتيرمحمد : انقلابيون در كشورهاي عربي مراقب فرصت طلب ها باشند

نخست وزير سابق مالزي ضمن ستايش اعتراض هاي مردمي عليه ديكتاتورها در خاورميانه و شمال آفريقا تاكيدكرد كه انقلابيون مراقب فرصت طلب ها باشند.
به گزارش ايرنا، ماهاتيرمحمد نخست وزير سابق مالزي در مقاله خود نوشت، مردمي كه براي ساقط كردن رژيم هاي پيشين در مصر و تونس از خودگذشتگي نشان داده اند، براي تشكيل دولت ملي بايد مراقب فرصت طلب ها باشند.
اشاره وي به ملي گرايان و فرصت طلباني است كه پس از بركناري رژيم پيشين سعي مي كنند كه قدرت را به دست بگيرند.
وي يادآور شد كه هدف مردم انقلابي تشكيل يك دولت مردمي است ولي تشكيل چنين دولتي كارآساني نيست و عده اي ممكن است از اين شرايط پيش آمده سوءاستفاده كنند.

 



نظاميان جمهوري آذربايجان در خاك آمريكا آموزش مي بينند

براساس طرح مشترك باكو- واشنگتن، گروهي از نظاميان جمهوري آذربايجان در خاك ايالات متحده آموزش نظامي مي بينند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، وزارت دفاع جمهوري آذربايجان اعلام كرد، دولت اين كشور با طرحي موافقت كرد كه بر اساس آن، گروهي از نظاميان آذري از تاريخ 9 مارس سال جاري ميلادي (29 اسفندماه جاري) تا 22 نوامبر (يك آذر سال آينده) در آمريكا آموزش مي بينند.
رژيم حاكم بر جمهوري آذربايجان، از ديكتاتورهاي موروثي منطقه جنوب قفقاز است و منافع آمريكا را تأمين مي كند. نيروهاي مزبور در پايگاه هاي متعلق به نيروهاي دريايي و زميني آمريكا آموزش خواهند ديد. «الهام علي اف» رئيس جمهوري آذربايجان اكنون نگران سرايت خيزش مردمي و ضد آمريكايي خاورميانه به اين جمهوري است.

 



تشكيل زنجيره انساني اطراف پارلمان بحرين خواست ما سرنگوني رژيم است

سرويس خارجي-
هزاران تن از مردم بحرين با تشكيل زنجيره انساني و بستن درهاي پارلمان بحرين اين پارلمان را عملا از مشروعيت انداخته و اعلام كردند تنها هدفشان سرنگوني نظام حاكم است.
معترضان بحريني با ايجاد يك زنجيره انساني در برابر ورودي پارلمان مانع ورود نمايندگاني شدند كه از سوي پادشاه مامور مذاكره با تظاهركنندگان شده بودند و به اين ترتيب عملا پارلمان را محاصره كردند و آن را از مشروعيت انداختند.
تظاهركنندگان اين اقدام را در راستاي اعمال فشار هرچه بيشتر بر نظام حاكم اعلام كردند و اظهار داشتند تا براندازي نظام حاكم به محاصره پارلمان پايان نخواهند داد.
اين در حالي است كه «ابراهيم كمال الدين» معاون رئيس جمعيت «رعد» با اشاره به استعفاي 18نماينده شيعه در پارلمان كه عضو فراكسيون الوفاق هستند تاكيد كرد، پارلمان بحرين عملا مشروعيت خود را از دست داده است.
از سوي ديگر هزاران تن ديگر از تظاهركنندگان بحريني با حركت به سوي ميدان لؤلؤ در منامه و سردادن شعار «وحدت، وحدت تا سرنگوني رژيم حاكم» خواستار براندازي حكومت در اين كشور شدند.
تظاهركنندگان با در دست داشتن پلاكارد و سردادن شعارهايي از جمله وحدت، وحدت تا سرنگوني نظام خواستار مشاركت تمامي گروهها براي براندازي پادشاهي بحرين شدند.
شركت كنندگان در اين تظاهرات با دعوت تمامي گروهها و اقشار مردم براي مشاركت در تظاهرات گسترده امروز (سه شنبه) عليه خاندان سلطنتي شعار دادند.
جمعيت ابتكار جوانان بحرين با انتشار بيانيه اي تاكيد كردند كه شيعه و سني با يكديگر برادرند و مردم بحرين با حفظ وحدت و انسجام خود به زودي به هدف نهايي خود كه همانا سرنگوني نظام حاكم باشند خواهند رسيد.
اين جمعيت همچنين حمايت خود را از خواست مردم در زمينه بهبود وضعيت معيشتي شهروندان، ايجاد فرصت هاي شغلي براي افراد بيكار، حل مشكل مسكن، مبارزه با فساد و تاكيد بر حذف سياست ظالمانه تابعيت اعلام كرد.
از سوي ديگر، پزشكان، پرستاران، استادان، مدرسان و ديگر اقشار جامعه با پيوستن به معترضان در ميدان لؤلؤ بار ديگر حمايت خود را از تظاهركنندگان اعلام و اظهار داشتند كه براي عمل به سوگندي كه ياد كرده اند در ميدان باقي مي مانند و همچنان از مطالبات مشروع و قانوني مردم حمايت خواهند كرد.
اين در حالي است كه حسن مشيمع دبيركل جنبش آزادي ها و دموكراسي و رهبر مخالفان اين كشور كه به تازگي پس از 8 سال تبعيد به كشور بازگشته است اظهار داشت كه مردم فريب وعده هاي فريبنده مقامات را نخورند و همچنان در برابر رژيم مقاومت كنند.
وي افزود، تغيير چند تن از وزيران از نظر مردم بحرين مطلوب و كافي نيست اين اقدام ممكن بود قبل از 14فوريه و پيش از شهيد و زخمي شدن شماري از مخالفان و معترضان پذيرفته شود اما اكنون فرصت از دست رفته است.
مشيمع گفت، مردم هيچ اعتقادي به حاكميت مردم ندارند و به كمتر از سرنگوني نظام راضي نمي شوند.گفتني است پادشاه بحرين به دنبال تظاهرات مردمي دستور آزادي 100 زنداني سياسي را صادر كرد.
از سوي ديگر، باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا طي اظهاراتي حمايت خود را از پيشنهاد وليعهد بحرين براي انجام مذاكرات ملي اعلام كرد.
اوباما افزود، اين مذاكرات فرصتي ايجاد مي كند تا اصلاحاتي معنادار در بحرين ايجاد شود و مردم بحرين آينده خود را به دست خود رقم بزنند.
يمن
در يمن نيز احزاب مخالف با انتقاد از سياست هاي نظام حاكم از هواداران خود خواستند تا با برگزاري تظاهرات در روز «سه شنبه خشم» اعتراض خود را نشان دهند.
اين احزاب اعلام كردند كه مردم با برپايي تظاهرات گسترده در روز خشم اعتراض خود را نسبت به كشتار شهروندان بي گناه در سراسر يمن به ويژه شهر عدن كه تحت محاصره ارتش و خودروهاي زرهي است نشان دهند.
اين در حالي است كه تظاهرات مردم يمن در شهرهاي مختلف اين كشور عليه نظام علي عبدالله صالح همچنان ادامه دارد.
روز گذشته دهها هزار يمني در صنعا و چند شهر ديگر تظاهرات كردند و با سر دادن شعارهايي سرنگوني رژيم ديكتاتوري حاكم را خواستار شدند.
شبكه تلويزيوني الجزيره نيز در خبري فوري اعلام كرد كه در حمله مسلحانه به منطقه «ابين» دو سرباز يمني كشته و دو تن ديگر زخمي شدند.از سوي ديگر، علي عبدالله صالح برخلاف وعده پيشين خود معترضين را تهديد كرد كه نيروهاي ارتش تا آخرين قطره خون خود از رژيم اين كشور حمايت خواهند كرد.
حزب كنگره ملي يمن (حزب حاكم) نيز استعفاي برخي از اعضاي خود را كه در اعتراض به اعمال خشونت عليه تظاهركنندگان از پارلمان استعفا دادند فرصت طلبي خواند و آن را رد كرد.
¤ 6 تن ديگر از اعضاي اين كنگره اعلام كردند كه در صورت تداوم خشونت ها عليه تظاهركنندگان استعفاي خود را به پارلمان ارائه خواهند داد.
تونس
در تونس نيز رئيس جمهور موقت تونس باجي قائد السسبي را به جاي محمد الغنوشي نخست وزير كرد.
السسبي وكيل و حقوقدان تونسي است كه فعاليت هاي سياسي همچون رياست پارلمان تونس، وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت كشور و سه دوره نمايندگي را در پارلمان داشته است.
الغنوشي در پي اعتراض ها و گسترش موج خشونت ها در اين كشور استعفا كرد.
رئيس جمهور موقت تونس از مردم خواست آرامش خود را حفظ كنند و خواسته ها و نظراتشان را به دور از خشونت و آشوب بيان كنند.
مردم سوازيلند آخرين كشور پادشاهي در جنوب آفريقا نيز با پيروي از الگوي قيام هاي عربي مبارزه سراسري خود را براي بركناري پادشاهي مستبد در كشورشان آغاز كردند.
مردم فقير سوازيلند در اعتراض به ثروت نامحدود «مسواتي سوم» پادشاه اين كشور و فساد فراوان حاكم در دستگاههاي حكومتي تظاهرات كردند و خواستار اصلاحات سياسي و اقتصادي در اين كشور شدند.
مغرب
مردم مغرب نيز با برگزاري تظاهرات خواستار اصلاحات و مبارزه با فساد روزافزون در اين كشور شدند.تظاهركنندگان با سر دادن شعارهايي نظير «قانون اساسي جديد، اصلاحات سياسي»، «نه پارلمان، نه دولت» اعتراض خود را نسبت به سياست هاي نظام حاكم اعلام كردند.

 



استفاده قذافي از سلاح هاي ممنوعه عليه انقلابيون ليبي

در پي آزاد شدن شهر «الزاويه» ليبي به دست مردم، نيروهاي وابسته به ديكتاتور اين كشور از سلاح هاي ممنوعه عليه شهروندان استفاده كردند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، مردم شهر الزاويه ليبي يكشنبه پس از آنكه توانستند مزدوران معمر قذافي را از اين شهر بيرون كنند، در مراكز اين شهر اجتماع كردند. مزدوران قذافي نيز از دور شهروندان ليبيايي را در ميدان شهدا هدف گلوله هايي قرار دادند كه اين گلوله ها پس از ورود به جسم انسان، منفجر مي شود. اين تيراندازي حداقل 24 كشته برجاي گذاشت. الزاويه در 50 كيلومتري طرابلس قرار دارد و اكنون انقلابيون كنترل آن را در دست دارند.
عوامل قذافي علاوه بر آن، مناطق پرجمعيت شهر آزاد شده مذكور را با توپخانه و ديگر سلاح هاي سنگين نيز هدف قرار دادند.
يك فرمانده پليس شهر زاويه، كه به همراه 2000 تن از نيروهاي تحت امرش به مردم ملحق شده است، گفت كه وي و افراد تحت فرمانش آماده دفاع از شهر خود در برابر مزدوران قذافي هستند. هم اكنون قذافي تنها بر بخش هايي از طرابلس، پايتخت ليبي تسلط دارد.
برخي از خبرها نيز حاكي است مردم شهر الزاويه پس از تسخير انبارهاي مهمات اين شهر، شماري سلاح شيميايي متعلق به رژيم قذافي را نيز كشف كرده اند.
از شهر طرابلس نيز خبر مي رسد، لحظه به لحظه محاصره قذافي و مزدورانش توسط مردم تنگ تر مي شود و مردم سنگرهاي جديدي را در نزديكي محل استقرار قذافي ايجاد كردند. در همين حال به گزارش فارس، «فرانكو فراتيني» وزير خارجه ايتاليا، سقوط رژيم قذافي را حتمي دانست. وي گفت: زماني كه حاكم يك رژيم مردم خود را به رگبار مي بندد، جامعه بين المللي بايد واكنش نشان دهد. اين موضعگيري در حالي مطرح مي شود كه ايتاليا پيمان دوستي رم-طرابلس را به حال تعليق درآورده است. در چارچوب پيمان فوق، براي ايتاليا اين امكان فراهم مي شد كه ميلياردها يورو در ليبي سرمايه گذاري كند.
قذافي: ليبي آرام است!
ديكتاتور ليبي يكشنبه طي گفت وگوي تلفني با يك شبكه تلويزيوني صربستان مدعي شد كه اوضاع ليبي كاملا آرام است. وي طي اين گفت وگو، همچنين قول داد كه كشورش را ترك نكند. قذافي ادعا كرد كه هيچ چيز غيرعادي در اين كشور وجود ندارد و شوراي امنيت اين موضوع را نمي داند. قذافي بيگانگان و شبكه القاعده را مسئول نابساماني هاي جاري كشورش دانست. «سيف الاسلام»، فرزند قذافي نيز مدعي شد: ليبي در آرامش به سر مي برد. وي كه با شبكه «اي.بي.سي» آمريكا سخن مي گفت، در مورد دارايي هاي خانواده اش كه خبرش اين روزها توسط خبرگزاري ها پخش مي شود، گفت: ما هيچ پولي خارج از ليبي نداريم. ما خانواده خيلي افتاده و فروتني هستيم و همه اين را مي دانند!
رد اظهارات كلينتون
به گزارش ايسنا، در پي ادعاي «هيلاري كلينتون» وزير خارجه آمريكا، مبني بر اينكه وي با مخالفان قذافي در ارتباط است، «مصطفي عبدالخليل» وزير دادگستري مستعفي ليبي و رئيس دولت جديد التاسيس اسلامي در شرق اين كشور، گفت كه اين اظهارات عاري از حقيقت است. عبدالخليل گفت: مردم ليبي هرگونه دخالت نظامي خارجي را در مسائل داخلي كشورشان رد مي كنند. اين اظهارات در حالي بيان شد كه كلينتون براي حمايت از مخالفان رژيم قذافي اعلام حمايت كرده است.
بر اساس آخرين گزارشات از ليبي، شماري از نظاميان وفادار به قذافي ديروز قصد داشتند كنترل شهر «مصراته» را از دست مردم و مخالفان رژيم خارج سازند، كه به درگيري شديد ميان طرفين انجاميد. نيروهاي قذافي با هلي كوپتر بر فراز مصراته پرواز كردند و ساختمان راديوي اين شهر كه در منطقه مسكوني قرار دارد را با موشك هدف قرار دادند و منهدم كردند.به گفته شاهدان، مردم نيز توانستند با سلاح هاي به غنيمت گرفته شده، يك فروند هلي كوپتر نيروهاي قذافي را هدف قرار دهند و آن را سرنگون كنند. در پي سقوط اين هلي كوپتر، پنج تن از سرنشينان آن به اسارت مردم درآمدند. تلاش براي تسلط مجدد نيروهاي قذافي بر مصراته، تا عصر ديروز بي نتيجه ماند.

 



ملك عبدالله از ترس اعتراض هاي مردمي با مسئولان دولتي جلسه اضطراري تشكيل داد

پادشاه عربستان از ترس اعتراض هاي مردمي كه تاكنون منجر به سرنگوني دو ديكتاتور در خاورميانه شده است، با مسئولان دولتي كشورش جلسه اضطراري تشكيل داد.
به نوشته روزنامه «الرياض» چاپ عربستان، ملك «عبدالله بن عبدالعزيز» 86 ساله در كاخ «اليمامه» در ديدار با مسئولان دولتي، شاهزادگان و امراي بلندپايه خواستار اتخاذ تدابيري براي جلوگيري از بروز ناآرامي ها در شبه جزيره عربستان شد.
ملك عبدالله كه هفته گذشته پس از سه ماه، از ترس تظاهرات مردمي در عربستان خود را به رياض رسانده بود، در اين نشست، اتخاذ تدابير اقتصادي را براي جلوگيري از اعتراض ها به خصوص در ميان جوانان ناكافي دانست و دستورات ويژه اي صادر كرد.
ملك عبدالله كه دوره نقاهت خود در مغرب را نيمه كاره گذاشت و به رياض بازگشت از مسئولان خواست كه معضلات موجود كشور را دقيق تر بررسي كنند.
اين در حالي است كه جهان عرب كه از شمال آفريقا تا حاشيه خليج فارس در حال حاضر دستخوش تحولات سياسي عميقي شده است، ترس را نيز بر اين پادشاهي سنتي در شبه جزيره عرب مستولي كرده است.
مردم عربستان از دو هفته گذشته به انحاي مختلف و با تظاهرات خودجوش از خاندان سلطنتي آل سعود به دليل حيف و ميل، فساد اداري، افزايش بهاي ارزاق عمومي و گراني مسكن ابراز انزجار كرده اند.
همچنين علاوه بر شيعيان عربستان، روشنفكران و افراد اهل سنت نيز از مطالبات مردم منطقه به خصوص بحرين حمايت خود را اعلام كرده اند.در اين راستا مي توان به بيانيه 123 تن از فرهيختگان عربستاني اشاره كرد كه خطاب به ملك عبدالله پادشاه عربستان ارسال شده است.
در اين بيانيه كه به امضاي استادان دانشگاه، پژوهشگران، حقوقدانان، فعالان حقوقي و بازرگانان رسيده است، محدود شدن اختيارات پادشاه و برگزاري انتخابات در عربستان خواسته شده است.
در اين بيانيه آمده است: حكام آل سعود بايد زمينه برگزاري انتخابات عمومي مستقيم براي تشكيل شوراهاي شهر و شوراي مشورتي (پارلمان) فراهم كنند و اجازه مشاركت زنان براي نامزد شدن و شركت در انتخابات داده شود.فرهيختگان عربستاني از پادشاه اين كشور خواستند برنامه زماني مشخصي براي ايجاد اصلاحات سياسي و آزادي فوري زندانيان سياسي و رفع موانع بر سر آزادي بيان وضع كند. «خالدالدخيل» استاد جامعه شناسي سياسي در دانشگاه ملك سعود به فرانس پرس گفت: اين خواسته ها به ملك عبدالله (پادشاه عربستان) ارائه خواهد شد و اميد است كه اصلاحاتي در عربستان اتفاق بيفتد.به گفته امضاكنندگان، اين بيانيه در حال حاضر بر روي شبكه اينترنت قرار گرفته است، اما به زودي به صورت رسمي به پادشاه ارائه خواهد شد.
آگاهان مسائل عربستان بر اين باورند كه بيان خواسته هاي اين چنيني تا پيش از خيزش هاي جهان عرب در عربستان جرم محسوب و مجازات تعقيب و زندان را در پي داشت.اگر چه ملك عبدالله پس از ورود به عربستان با اعلام بسته حمايتي 36 ميليارد دلاري تلاش كرد از وقوع ناآرامي ها در شبه جزيره عرب جلوگيري كند، اما با وجود اين جوانان عربستاني با استفاده از شبكه هاي اجتماعي اينترنتي روز 13 مارس (22 اسفند) را به عنوان روز خشم عليه خاندان آل سعود اعلام كرده اند.

 



نيروهاي اسرائيلي از وحشت انتقام جهاد اسلامي به حال آماده باش درآمدند

سرويس خارجي-
جنبش جهاد اسلامي فلسطين در پاسخ به حمله هوايي رژيم صهيونيستي به نوار غزه و شهادت يك عضو اين جنبش اعلام كرد، اين جنايت ها بي پاسخ نخواهد ماند.
جنبش جهاد اسلامي فلسطين با انتشار بيانيه اي ضمن تاييد شهادت يك عضو جهاد و زخمي شدن چند تن ديگر بر اثر بمباران جنگنده هاي صهيونيستي تاكيد كرد اين جنايات و يورش هاي وحشيانه به مناطق مختلف غزه بي پاسخ نخواهد ماند و گروه هاي مقاومت فلسطين انتقام خون شهدا را خواهند گرفت. جنگنده هاي رژيم صهيونيستي يكشنبه شب شرق «حي الزيتون» واقع در شرق نوار غزه را بمباران كردند، همچنين نظاميان صهيونيست گروهي از مبارزان فلسطيني را در شرق المغازي در نوار غزه هدف قرار داده و منطقه اي در پشت قبرستان الشرقيه در غزه را بمباران كردند.
جنگنده هاي اسرائيلي در روزهاي اخير حملات بي وقفه اي را عليه فلسطيني ها به ويژه پايگاه هاي نيروهاي مقاومت و اردوگاه هاي فلسطيني آغاز كرده اند. و هدف خود را مبارزان فلسطيني اعلام كرده اند، هفته گذشته يكي ديگر از اعضاي جنبش جهاد اسلامي به شهادت رسيد و چند تن ديگر زخمي شدند.
از سوي ديگر، نيروهاي رژيم صهيونيستي از ترس حملات انتقام جويانه گروه هاي مقاومت به حالت آماده باش كامل درآمده است.
پليس رژيم صهيونيستي به دليل تحولات منطقه و ترس از شليك موشك ها به مناطق جنوب سرزمين اشغالي دستور آماده باش كامل نيروها را به مدت يك هفته صادر كرد.
اين در حالي است كه گروه هاي مقاومت فلسطين در پاسخ به حملات هوايي رژيم صهيونيستي در چند روز گذشته چند فروند موشك و تعدادي خمپاره به سوي مناطق صهيونيستي شليك كرده اند.همچنين گردان هاي مقاومت شاخه نظامي جبهه دموكراتيك براي آزادي فلسطين هدف قرار دادن يك پايگاه نظامي صهيونيست در شرق اردوگاه البريج را برعهده گرفت.در همين رابطه جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) تاكيد كرد كه انقلاب هاي مردم در كشورهاي عربي تاثيرات مثبتي بر مسئله فلسطين خواهد گذاشت و رژيم صهيونيستي بزرگ ترين بازنده اين انقلاب ها به شمار مي رود. حماس خاطرنشان ساخت، عمده ترين دستاورد اين انقلاب ها سقوط رژيم هاي حامي اسرائيل است كه اين اقدام نشان مي دهد در آينده نزديك روابط اين كشورها با رژيم صهيونيستي قطع خواهد شد.حماس تصريح كرد، اكنون وقت شكستن صد محاصره نوار غزه، گشودن گذرگاه مرزي رفح، لغو تمامي توافقنامه هاي ننگين و خفت بار، بستن دفاتر تجاري اسرائيل در برخي كشورهاي عربي و تشكيل يك جبهه عربي اسلامي براي آزادي فلسطين است.

 



به خاطر استفاده از هواپيماي برادرزن بن علي وزيرخارجه فرانسه بركنار شد

وزيرخارجه فرانسه تحت فشار افكار عمومي مجبور به استعفا شد.
به گزارش خبرگزاري ها، «ميشل آليوماري»، وزيرخارجه فرانسه بنا به آنچه «فشار افكار عمومي به دليل استفاده وي از هواپيماي برادرزن زين العابدين بن علي، رئيس جمهور مخلوع تونس» اعلام مي شود مجبور به استعفا شد.
براساس اين گزارش، «نيكلا ساركوزي» رئيس جمهور فرانسه «آلن ژوپه»، نخست وزير سابق اين كشور را جانشين وزير مستعفي كرد.
خبرگزاري «آسوشيتدپرس» نيز با انتشار اين خبر به نقل از «فرانسيس فيلون»، نخست وزير فرانسه علت استعفاي وزيرخارجه را «فشارهاي سنگين و خطرناك سياسي» دانست كه براي چهره بين المللي فرانسه خطرناك بوده و باعث تضعيف نقش كشور در مناسبات جهاني مي شود.
گفتني است، به رغم اين اظهارات مقامات فرانسه، خانم «ماري» تصريح كرد در انجام وظايف خود هيچ كوتاهي نكرده است.
يادآور مي شود، خانم «ميشل آليوماري» سه ماه پيش از سوي رئيس جمهور به عنوان وزيرخارجه فرانسه انتخاب شده بود.

 



انقلاب اسلامي به عمان رسيد
آغاز درگيري هاي خونين در 2 شهر عمان سلطان قابوس : حاضرم گفت وگو كنم

سرويس خارجي -
بر اثر درگيري بين تظاهركنندگان عماني و نيروهاي امنيتي اين كشور دست كم شش معترض كشته و ده ها تن ديگر زخمي شدند.
هزاران جوان عماني با پيروي از اعتراض هاي مردمي منطقه با برگزاري تظاهرات گسترده در شهر صنعتي «صحار» خواستار تغيير حكومت عمان شدند.
هدف نخست جوانان از اين تظاهرات انجام اصلاحات سياسي و اقتصادي بود ولي به دليل سركوب شديد نيروهاي امنيتي و به خشونت كشيده شدن اين تظاهرات از سوي پليس عمان خواسته تظاهركنندگان تغيير كرد و خواستار سرنگوني نظام حاكم شدند.
در اين تظاهرات شش نفر كشته و تعداد بي شماري بر اثر اصابت گلوله هاي پلاستيكي و گاز اشك آور زخمي شدند.
به دنبال خشونت پليس، معترضان راه هاي منتهي به بندر صادراتي و پالايشگاه شهر ساحلي صحار را مسدود كردند و با پرتاب سنگ و چوب در مقابل يورش هاي وحشيانه پليس از خود فاع كردند.
تظاهركنندگان همچنين با به آتش كشيدن چندين مغازه، اداره دولتي و خودرو خشم خود را نسبت به اقدامات نيروهاي امنيتي و پليس عمان نشان دادند.
اين تظاهرات از روز شنبه در شهر صحار آغاز شد ولي دامنه آن گسترش يافت و به شهر صلاله نيز كشانده شده است. در اين شهر نيز تظاهرات مردم به درگيري با پليس منجر شد.
«سلطان قابوس بن سعيد» در اولين واكنش به تظاهرات با صدور بخشنامه اي يك شوراي وزارتي را مسئول بررسي اعطاي صلاحيت هاي بيشتر به مجلس شورا كرد و با اعلام آمادگي براي مذاكره، نماينده اي را براي گفت وگو با معترضان به منطقه اعزام كرد.
سلطان قابوس همچنين به مردم وعده داد سريعا در پي انجام اصلاحات سياسي و اقتصادي برآيد و تغييرات اساسي در كابينه ايجاد كند.
عمان حدود سه ميليون نفر جمعيت دارد و اكثر آنها مسلمان هستند.

 



حسني مبارك ممنوع الخروج شد

دادستان مصر، حكم ممنوعيت خروج مبارك و خانواده اش را از اين كشور صادر كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، «عبدالمجيد محمود» دادستان كل مصر روز دوشنبه طي حكمي خروج «حسني مبارك» ديكتاتور مصر، همسر و فرزندان وي را از اين كشور تا اطلاع ثانوي ممنوع اعلام كرد.
بر اساس اين حكم، سفر مبارك و خانواده اش به خارج تا روشن شدن وضعيت املاك و دارايي هاي او توسط دادستاني مصر ممنوع خواهد بود.
روزنامه گاردين چندي پيش دارايي هاي ديكتاتور مصر را رقمي بالغ بر 70 ميليارد دلار عنوان كرد كه اين رقم فقط شامل دارايي هاي نقدي وي در بانك هاي خارج از مصر است.
حسني مبارك كه به مدت 30 سال با مشت آهنين و سركوب مخالفان خود در راستاي منافع آمريكا واسرائيل بر مصر حكومت كرد، با قيام مردمي 25 ژانويه سرنگون و مجبور به كناره گيري از قدرت شد.
ديكتاتور مصر، هم اكنون در شرم الشيخ به سر مي برد و احتمال كودتا و فرار وي وجود دارد.مردم مصر خواهان محاكمه و اعدام حسني مبارك به عنوان جنايتكار در كشورشان هستند.


 



هشدار كره شمالي به رزمايش جديد واشنگتن و سئول

به رغم اعتراض هاي گسترده «پيونگ يانگ»، آمريكا و كره جنوبي رزمايش نظامي مشترك خود را آغاز كردند.
به گزارش خبرگزاري ها، نيروهاي نظامي ايالات متحده آمريكا و كره جنوبي ديروز مانور زميني، دريايي و هوايي خود را در حالي آغاز كردند كه پيونگ يانگ نسبت به برگزاري آن هشدار داده است. كره شمالي تهديد كرده در صورت مشاهده هرگونه اقدام تحريك آميز در اين رزمايش «سئول را در دريايي از آتش» قرار خواهد داد.
اين رزمايش 11 روزه با مشاركت نزديك به 13 هزار نيروي آمريكايي و 200 هزار نيروي كره جنوبي در جزاير درياي زرد و با هدف «نمايش قدرت دفاعي در برابر احتمال هرگونه تنش در شبه جزيره كره» برگزار مي شود.
ارتش كره شمالي با صدور بيانيه اي اعلام كرد:«اگر متجاوزان دست به اقدامات تحريك آميز بزنند، آنگاه جامعه جهاني شاهد واكنشي تمام عيار از سوي ارتش و مردم كره شمالي عليه سئول خواهد بود.»
گفتني است، از زمان درگيري هاي مرزي نوامبر گذشته بين دو كره اين نخستين رزمايش مشترك سئول-واشنگتن است كه برگزار مي شود. به اعتقاد بسياري از تحليلگران، بي توجهي واشنگتن و سئول به هشدارهاي بين المللي و برگزاري پياپي اين گونه رزمايش ها تنش ها در شبه جزيره كره را به اوج خود رسانده است.

 



تشكيل دادگاه رسيدگي به تخلفات برلوسكني در ميلان

دادگاه ميلان بررسي اتهامات نخست وزير كنوني ايتاليا را به جرم فرار از ماليات آغاز كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دادگاهي در شهر ميلان واقع در شمال ايتاليا پس از 10ماه تحقيق و بدون حضور «سيلويو برلوسكني» نخست وزير ايتاليا، بررسي اتهامات وي را آغاز كرد. تخلفات مالياتي برلوسكني تحت پوشش شركت «ميديا ست» صورت گرفته است.
اين شركت با دستكاري در درآمدهاي خود در خارج و وانمود كردن دريافت مبالغ كم، توانسته بود از پرداخت ماليات فرار كند.
رسيدگي به اتهامات برلوسكني در ماه آوريل سال گذشته، به علت قانون مصونيت نخست وزير از پيگيري قضايي به حالت تعليق درآمده بود، اما دادگاه قانون اساسي در ژانويه سال 2011 ميلادي اين قانون را ملغي اعلام كرد.
اين در حالي است كه هم اكنون برلوسكني با سه پرونده سنگين در محاكم قضايي ايتاليا مواجه است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14