(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 21  آبان  1391 - شماره 20354

شبكه اينترنت روز به روز چيني تر مي شود
شلوار هوشمند براي درمان زخم بستر
درمان ام اس با داروي سرطان خون
ماست هاي طعم دار مصرف نكنيد
روشهاي مراقبت از پا در بيماران ديابتي
وحشتناك ترين بيماري بشر
ويتاميني عليه عصبانيت
دخانيات دشمن يك ميليارد انسان
بهبود افسردگي با الكتروشوك


شبكه اينترنت روز به روز چيني تر مي شود

چين از نظر شمار كاربران اينترنتي در جهان، در جايگاه نخست است. حالا شبكه اينترنت هم قرار است كمي چيني تر شود و حروف لاتين در دامنه وب سايت هاي اين كشور جاي خود را به حروف چيني بدهند.
چيني ها عاشق اينترنت هستند. چين با 538 ميليون كاربر اينترنت در ماه ژوييه، بيشترين شمار كاربران را در سراسر جهان دارد. اما شبكه اينترنت اين ماه با جاي گرفتن حروف الفباي چيني در دامنه وب سايت هاي اين كشور، باز هم كمي چيني تر مي شود.
تاكنون صفحه هاي چيني با دامنه «cn» در سراسر جهان در دسترس كاربر قرار مي گرفتند. اما از اواسط اكتبر قرار است اين صفحه ها به جاي cn با معادل چيني شان در شبكه به كاربران عرضه شوند.
موسسه آيكن (Icann) كه سرپرستي و ثبت درخواست دامنه ها در جهان را برعهده دارد، سال 2010 از امكان ثبت اسامي دامنه به زبان هاي فارسي، عربي، روسي، چيني و هندي خبر داد. مسئولان آيكن اظهار اميدواري كردند كه اين قابليت به گسترش كاربري اينترنت در كشورهاي آسيايي و آفريقايي كه از حروف الفباي غيرلاتين استفاده مي كنند، منجر شود. البته اين تصميم مخالفاني هم داشت.
هنگامي كه اين تصميم گرفته شد، سرپرست وقت اين موسسه، ظهور حروفي مانند علامت هاي چيني كه 3000سال قدمت دارند، در بخش نوار آدرس مرورگرها را تغييري تاسف بار براي دنياي آنلاين خواند. برخي معتقدند استفاده از دامنه هاي غيرلاتين امكان دسترسي كاربران در سطح جهان به اين وب سايت ها را مشكل مي كند.
اما اين واقعيت را بايد پذيرفت كه ديگر شبكه اينترنت مانند گذشته قلمرو انگليسي ها يا دقيق تر بگوييم، عرصه تاخت و تاز زبان انگليسي نيست. هرچند كه هنوز 8/26درصد كاربران از زبان انگليسي براي تبادل اطلاعات در وب استفاده مي كنند اما رشد زبان چيني در فضاي وب غيرقابل انكار است به طوري كه 2/24 درصد از كاربران اينترنت به زبان چيني مي نويسند.
چين صاحب بزرگترين جامعه ميكروبلاگرها
در جهان
برپايه گزارشي كه به تازگي آكادمي علوم اجتماعي چين در آمريكا منتشر كرده، چين با 274 ميليون عضو، صاحب بزرگ ترين جامعه ميكروبلاگر جهان است. «واي بو» بزرگ ترين شبكه اجتماعي در چين قابل قياس با توييتر است. اين در حالي است كه توييتر در چين مسدود است و اين آمار كاربران شبكه هاي اجتماعي مانند توييتر، فيس بوك و يوتيوب را دربر نمي گيرد.
سرپرست پيشين موسسه آيكن، ظهور حروفي مانند علامت هاي چيني كه 3 هزار سال قدمت دارند، در بخش نوار آدرس مرورگرها را تغييري تاسف بار براي دنياي آنلاين خواند.
به گزارش عصر خبر، در همين رابطه گزارشي منتشر شد كه بسياري از كارشناسان حوزه وب را غافلگير كرد. با وجود اين كه توييتر در شبكه چين فيلتر است، اين شبكه اجتماعي بيشترين شمار كاربر در جهان را داراست. به گزارش «گلوبال وب ايندكس»، بيش از 5/35ميليون كاربر چيني در اين شبكه فعال اند كه اين رقم بيش از ايالات متحده (33ميليون) و هند با 23 ميليون كاربر است.
چين نه تنها از نظر كاربر بلكه از لحاظ سانسور در فضاي وب هم مقام اول را داراست.
شبكه هاي ملي مانند واي بو دست به خودسانسوري مي زنند و هر روزه واژه هاي تازه اي را فيلتر مي كنند. اما با وجود اين تدابير كارشناسان حوزه وب معتقدند، بازار بحث و تبادل نظر به يمن وجود همين مايكروبلاگ هاي دولتي هم تاكنون هيچ گاه اين چنين سرزنده و پويا نبوده است.
از سوي ديگر دولت چين در زمينه سانسور هنوز از كاربران پيشي نگرفته است. هر روزه هزاران مورد فساد و سوءاستفاده مالي به شبكه اينترنت چين تزريق مي شود. احزاب و دولت چين با تدابيري سعي در فرونشاندن اين حركت ها دارند. براي مقابله با بحث ها و افشاگري ها در فضاي مايكروبلاگ ملي هم اداره هاي دولتي و مسئول، خود 18هزار حساب كاربري در «واي بو» باز كرده اند و روزنامه هاي دولتي براي اين منظور نيروهاي متخصص به تحريريه خود افزوده اند.
نكته جالب توجه ديگري كه از گزارش «گلوبال وب ايندكس» مي توان به آن پي برد، اين است كه با علم به فيلتر بودن توييتر مي توان شمار كاربران چيني توييتر را با شمار كاربراني كه تلاش مي كنند با روش هاي گوناگون سانسور را دور بزنند، برابر دانست.
با وجود پيشروي سرمستانه چيني ها در وب، چه در فضاي سانسور شده و چه در سايت هاي غيرمجاز، گرايشي در ميان كاربران ديده مي شود كه نقطه اشتراك كاربران چيني با ديگر كاربران شبكه در سراسر جهان است. اين گرايش تمايل به آميختن زبان بومي با واژه هاي انگليسي است. كاربران چيني در فضاي وب بيش از هر كشور ديگري با اعداد و اختصارهايي كه با حروف لاتين درست شده اند، مي نويسند.
بي شك در ماه هاي آينده مي توان درباره تاثير چيني شدن دامنه بر سرعت رشد زبان چيني در شبكه و همچنين دسترسي كاربران در سراسر جهان به وب سايت هاي اين كشور و همين طور تاثير اين اقدام بر سانسور در اينترنت قضاوت كرد.
 


شلوار هوشمند براي درمان زخم بستر

محققان موفق به توليد شلواركي شده اند كه مي تواند به ماهيچه ها شوك الكتريكي وارد كند و زخم بستر را از بين ببرد.
به گزارش مهر، محققان شلوار هوشمند الكترونيكي توليد كرده اند كه مي تواند با كاهش فشار و افزايش سرعت گردش خون براي افرادي كه در بستر هستند و احتمال مبتلا شدن به زخم بستر دارند مؤثر باشد.
اگر اين شلواركهاي الكترونيكي هوشمند در بيمارستانها توزيع شوند، مي توانند از زخم بستر جلوگيري كرده و درمان اين زخم را بهبود بخشند، مشكلي كه سالانه حدود نيم ميليون بيمار در بريتانيا به آن مبتلا مي شوند و درمان ها هزينه هاي گزافي را بر دوش سيستم بهداشت و درمان مي گذارد.
دانشمندان دانشگاه كالگري اقدام به توليد اين شلوارك الكتريكي كرده اند تا شرايطي براي بيمار فراهم شود كه از ابتلا به زخم هاي بستر مهلك نجات پيدا كنند.
اگرچه اين مشكل در مرحله اول كوچك به نظر مي رسد، اما اين زخمها مي توانند به داخل استخوان نفوذ كرده و تبعات مهلكي داشته باشد. اين شلواركها كه شبيه زير شلواري هاي كوتاه عادي هستند داراي جيب هايي براي الكترود پدها در قسمت پشتي هستند كه مي تواند با شكل هاي الكترونيكي ماهيچه ها را به حركت درآورند.
اين حركت سرعت گردش خون را افزايش مي دهد و به اين منطقه اكسيژن و مواد مغزي مي رساند.
در آزمايش اين شلوارك، 33 بيماري كه در شرايط وخيمي قرار داشتند طي دو ماه چهار روز در هفته از اين شلوارك استفاده كرده و نتايج چشمگير آن را مشاهده كردند.
در همايش سالانه انجمن عصب شناسي اين موضوع نيز مطرح شد كه ايمني اين شلواركها ثابت شده است و نتايج استفاده از آنها به تأييد بيماران و پرستاران رسيده است.
براساس اظهارات شان دوكلو محقق دانشگاه كالگري، اگر آزمايش آن به طور گسترده نيز به همان ميزان موفقيت آميز باشد، فروش اين شلواركها طي سه سال آغاز مي شود.
 


درمان ام اس با داروي سرطان خون

دانشمندان انگليس مي گويند داروي جديدي كشف كرده اند كه نسبت به ديگر داروها در درمان حملات ام اس موثرتر است.
به گزارش مهر، در بيماري ام اس سيستم ايمني بدن عليه سيستم عصبي خودش وارد مي شود و موجب از كار افتادن ماهيچه ها مي شود.
محققان دانشگاه كمبريج مي گويند يك داروي سرطان كه سيستم ايمني را از بين برده و سپس دوباره آن را احيا مي كند، بهترين نتايج را در درمان ام اس نسبت به ديگر گزينه هاي درماني دارد.
با اين حال اين نگراني نيز وجود دارد كه شركت دارويي سازنده اين دارو هزينه هاي عرضه آن را افزايش دهد.
حدود يكصد هزار نفر در انگليس به ام اس مبتلا هستند. زماني كه اين بيماري تشخيص داده مي شود بيماران به مدت طولاني نشانه ها را مشاهده نمي كنند اما به طور ناگهاني دوباره بيماري ظهور مي كند.
اين محققان داروي سرطان خون موسوم به «آلمتوزوماب» را آزمايش كردند كه در مطالعات كوچك مقياس نتايج مطلوبي براي بيماران مبتلا به ام اس از خود نشان داد.
اين دارو در سرطان خون، توليد بيش از اندازه گلبول هاي سفيد خون را مهار مي كند. در بيماران ام اس اين دارو مي تواند كل سلول هاي ايمني را از كار بيندازد و سيستم ايمني جديد را بسازد كه ديگر به اعصاب حمله نمي كنند.
دو آزمايش كه نتايج آنها در نشريه لنست منتشر شده است، تاثير المتوزوماب را با داروي ديگري موسوم به اينترفرون بتا-1 مقايسه كرد.
هر دو آزمايش نشان دادند اين دارو حدود 50 درصد در پيشگيري از حملات ام اس موثر است و بيماران در پايان اين آزمايش ها دچار ناتواني هاي كمتري شدند.
دكتر آلاسداير كولز از دانشگاه كمبريج مي گويد اگرچه ديگر داروهاي ام اس طي سال گذشته ارائه شده اند كه خبر خوبي براي بيماران بوده اند اما هيچ يك به جز المتوزوماب تاثير بهتري در كاهش ناتواني در اين بيماران نداشته اند.
وي با هشدار در مورد عوارض جانبي اين دارو تاكيد كرد ممكن است اين دارو موجب بروز ديگر اختلالات سيستم ايمني شود.
 


ماست هاي طعم دار مصرف نكنيد

يك كارشناس ارشد صنايع غذايي به افراد توصيه كرد: از استفاده مستمر ماست هاي طعم دار به علت وجود شكر در تركيبات آنها پرهيز كنند اما مصرف آنها هر 2 يا 3 روز يك بار بلامانع دانست.
به گزارش ايسنا، دكتر سيدامير محمد مرتضويان فارساني تصريح كرد: توليد ماست هاي طعم دار تنها ايجاد تنوع در محصولات لبني كارخانه ها بوده است و اين نوع ماست ها صرفا با هدف سلامت بخشي يا دارا بودن مزيت تغذيه اي نسبت به ماست هاي معمولي تهيه نمي شوند.وي ادامه داد: ماست هاي ميوه اي و طعم دار به عنوان نوعي كالاي غذايي لوكس به شمار مي روند.
اين كارشناس ارشد صنايع غذايي با گرايش لبنيات، با اشاره به تفاوت ماست هاي ميوه اي و ماست هاي معمولي اظهار داشت: براي طعم بخشيدن به ماست ها مقداري مارمالاد ميوه، ذرات ميوه، طعم دهنده يا كنستانتره ميوه به آنها اضافه مي شود همچنين از مقداري شكر براي شيرين كردن آنها استفاده مي كنند.
وي در ادامه با توجه به شكر موجود در ماست هاي ميوه اي توصيه كرد: افراد از مصرف روزانه و مستمر اين نوع ماست ها در چندين وعده غذايي خودداري كنند ولي مصرف از ماست هاي طعم دار هر 2 يا 3 روز يك بار بلامانع است.
اين عضو هيئت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه ميوه مورد استفاده در ماست هاي طعم دار فسادپذيري را در آنها بالا مي برد، افزود: از آنجا كه در تهيه اين ماست ها از مواد نگهدارنده استفاده مي شود لذا بهتر است افراد از مصرف زياد اين نوع ماست در رژيم مستمر غذايي خودداري كنند.
دكتر مرتضويان درباره اختلاف ماست هاي كم چرب و پرچرب خاطرنشان كرد: ماست هاي پرچرب و كم چرب به جز اختلاف مقدار چربي موجود در تركيب آنها كه تنها در طعم و بافت ماست موثر است، تفاوت ديگري با هم ندارند. اما قطعا در كل فرمول و ميزان مواد خشك ساير تشكيل دهنده ها با هم متفاوتند.
 


روشهاي مراقبت از پا در بيماران ديابتي

به دليل آثار سمي قند بالا بر بافت هاي مختلف بدن، بيماران مبتلا به ديابت در معرض ابتلا به عوارض حاد و مزمن متعددي هستند، زخم پا از عوارض جدي بيماران ديابتي است.
به گزارش ايسنا، رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان گفت: زماني كه عوارض درگيري عصبي در پاهاي بيماران ايجاد مي شود بايد مراقبت هايي پا انجام شود كه جلوي زخمهاي ديابتي گرفته شود. يكي از عوارض ديابت درگيري عروق و اعصاب پاها است كه باعث مي شود كه حس پاها و خونرساني به پاها از بين برود.
شهبازيان با بيان اينكه به دنبال اين عوارض و از بين رفتن عصب پاها، بيمار متوجه زخمهاي ايجاد شده در آن ناحيه نخواهد شد، افزود: با پديدار شدن زخم و متوجه نشدن بيمار، اين زخمها پيشرفت كرده و عفونت به استخوان مي رسد كه در نهايت منجر به قطع پا خواهد شد.
وي درباره نحوه مراقبت از پا در افراد ديابتي گفت: براي اينكه اين افراد دچار اين عوارض نشوند توصيه مي شود كه مراقبت از پاها را در برنامه روزانه خود داشته باشند، مراقبت از پا در بيماران ديابتي به اين شكل است كه روزي يك بار پاهاي خود را از زانو به پايين با آب ولرم شست وشو داده و خشك كنند، مخصوصا بين انگشتان را كه رطوب باقي نماند زيرا رطوبت باعث تجمع قارچ در بين انگشتان و زخم پا مي شود.
خشكي پوست خطرناك است
رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان افزود: پوست پاي اين بيماران به دليل درگيري عصبي خشك مي شود كه لازم است به وسيله كرم هاي نرم كننده و يا روغن وازلين روزي يك بار پوست پاهاي خود را مرطوب نگه دارند زيرا خشكي و ترك پوست ممكن است تبديل به زخم شده و عفونت را به دنبال خواهد داشت.
لزوم استفاده از دمپايي در خانه
شهبازيان گفت: يكي از مهم ترين توصيه ها به اين بيماران اين است كه حتي در خانه هم دمپايي بپوشيد. وي ادامه داد: به دليل اينكه افراد ديابتي معمولا از بينايي كامل برخوردار نيستند ضروري است كه شخص ديگري روزانه كل پاي اين بيماران را بررسي كند و در صورت مشاهده كوچك ترين زخمي به پزشك اطلاع داده شود. وي افزود: موقعي كه زخم كوچك است به راحتي و به سرعت درمان مي شود و از بين مي رود ولي اگر زخم عميق شد و به استخوان رسيد درمان آن بسيار مشكل و در مواقعي غيرقابل ممكن خواهد بود و در مواردي منجر به قطع اندام بيمار مي شود.
كفش مخصوص بيماران ديابتي
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز به خصوصيات كفش بيماران ديابتي اشاره كرد و گفت: بهتر است كه كفش اين افراد از جنس چرم طبيعي و جادار باشد، نوك تيز و پاشنه بلند نباشد و توصيه مي شود كه انتخاب كفش در هنگام بعدازظهر صورت گيرد زيرا مقداري سايز پا بزرگ تر است.
شهبازيان در پايان با بيان اينكه در مواردي فرد ديابتي به دليل احساس سرما و يخ زدگي در پاهاي خود آنها را به بخاري مي چسباند و يا از كيسه آب داغ استفاده مي كند، افزود: چون اين افراد تاول زدن و يا سوختن پا را احساس نمي كنند در نتيجه پاها عفونت مي كنند، توصيه مي شود كه در صورت احساس سرما در پا فقط از پتو براي گرم كردن آنها استفاده شود.
 


وحشتناك ترين بيماري بشر

بيماري ايدز شايد مانند طاعون در قرون وسطي وحشتناك ترين بيماري بشر به حساب بيايد.
به گزارش خبر آنلاين در دهه 80 وقتي اعلام شد راك هودسن هنرپيشه آمريكايي در اثر ايدز مرده است و پس از آن علت ذات الريه «فردي مركوري» خواننده انگليسي، ايدز اعلام شد جهان غرب در بهت شوك آوري فرو رفت و در ترسي بزرگ مشترك شد كه همانا ترس از بيماري ناشناخته بود.
اما محققان گرچه با فاصله زماني زياد اما بالاخره توانستند از چند و چون اين بيماري سردرآورند.
محققان انواعي از شامپانزه هاي قاره آفريقا را يافته اند كه منبع سرشاري از ويروس ايدز است. يك نوع اين شامپانزه ها «پان گلوديت» است و داراي ويروس SIVcpz مي باشد كه ويروس HIV1 از آن بوجود آمده، نوع ديگر شامپانزه به نام «سوماتي مانگابه» است و ويروس SIVsm را در خود حمل مي كند كه ويروس ديگر ايدز با نام اختصاري HIV2 از آن بوجود مي آيد.
اينكه چگونه اين ويروس از طريق ميمون ها به انسان انتقال داده شده بحث هاي زيادي وجود دارد اما محتمل ترين آن مصرف گوشت اين حيوانات به عنوان يك منبع سرشار از پروتئين براي مردمان بومي مناطق آفريقايي بوده است. شكار اين حيوانات همواره با خونريزي همراه بوده و شكارچيان اغلب بوسيله شكارهاي خود زخمي مي شدند، سپس گوشت شكار بصورت خام يا نيم پخته مصرف مي شده است، تمامي اين عوامل موجب انتقال ويروس ايدز به انسان شده است.
دانشمندان براين عقيده هستند كه با وجودرايج بودن ويروس ايدز در آفريقاي مركزي مردم آن نواحي از بين نمي رفته اند زيرا HIV به آن درجه از كمال نرسيده بود تا بتواند سيستم دفاعي ارگانيسم انسان را نابود كند. اين توانايي مهلك با گذشت زمان در اثر جهش وراثتي (موتاسيون) حاصل شده است. بدين ترتيب اين ويروس موفق شد تا با بهره گرفتن از سلول هاي دفاعي (ايمن سازنده) به تكثير و توليد خود بپردازد.
علت اشاعه ويروس ايدز به خارج از آفريقا و توسعه آن به دنياي غرب و سپس ديگر نقاط دنيا پديد آمدن راههاي ارتباطي و سهولت رفت و آمد در بين قاره ها و كشورهاست.
در گذشته بيماري ايدز نوعي بيماري محلي يا آندمي محسوب مي شد، اما متأسفانه امروزه با انتشار وسيع آن به اقصي نقاط جهان «ايدز» مبدل به يك اپيدمي (بيماري همه گير) شده است. گرچه اين بيماري از ديرباز در آفريقا وجود داشته است و قدرت يكي از ويروس هاي هم ريشه آن به سال 1931 ميلادي (1310 هجري شمسي) برمي گردد، با اين حال نمي توان تاريخ دقيقي براي آن قائل شد. در نتيجه مبدأ آنرا تاريخي بنا مي گذاريم كه اولين بيمار شناخته شده براثر آلودگي به HIV جان سپرد، اولين مبتلاي شناخته شده در دنياي مدرن مردي آمريكايي بود كه در سال 1952 ميلادي (1331 ه.ش) درگذشت.
پزشكان ايالات متحده براي نخستين بار شيوع يك اختلال عجيب مربوط به ناكارآيي در دستگاه ايمني بدن انسان را در 1981 تشخيص دادند. سه سال بعد، محققان در انستيتو پاستور پاريس و مؤسسه ملي سرطان در واشنگتن ويروس ناتوان كننده دستگاه ايمني انسان (HIV) را جداسازي و قرنطينه كردند. HIV از هنگامي كه براي نخستين بار شناسايي شده تاكنون جان ميليون ها نفر را گرفته است هر چند علاجي براي آن يافت نشده، درمان هاي ضد چرخه ويروسي در طول سال ها پيشرفت كرده اند.
ايدز در دهه 80
مركز پيشگيري و كنترل بيماري هاي ايالات متحده (CDC) نخستين هشدار را براي شكل نادري از ذات الريه در گروه كوچكي از مردان همجنس گرا در لوس آنجلس صادر كرد كه بعداً مشخص شد با بيماري ايدز در ارتباط است.
در همين سال در آمريكا 4 مرد همجنس گرا به عفونت هاي قارچي عجيب مبتلا شدند كه باعث حيرت پزشكان شد.
دانشمندان آمريكائي با بررسي وضعيت اين 4 نفر پس از 3 سال اعلام كردند كه اين بيماري در اثر ورود ويروسي به نام «رنرو» در بدن توليد مي شود.
از آنجا كه ابتلا به اين بيماري در جهان با بيماري اين 4 همجنس گرا آغاز شد، تصور عموم اين بود كه ايدز بيماري مختص به همجنس گرايان است، ولي تحقيقات بعدي نشان داد كه همه همجنس گرايان مذكور قبل از ابتلاء به بيماري مسافرتهايي به قاره آفريقا داشته اند و در آنجا در اثر تماس با قبايلي كه خون شامپانزه مي خوردند، به اين بيماري مبتلا شدند.
تا دهه 90 هيچكس درك درستي از علائم اين بيماري نداشت و فقط محدودي پزشك و متخصص آن هم فقط در حد چند احتمال مي دانستند جريان از چه قرار است.
محققان انستيتوي ملي سلامت و ساير مراكز بيماري هاي عفوني در ايالت متحده آمريكا از آن هنگام شروع به تحقيق در مورد اين بيماري جديد نمودند. در ابتدا، پزشكان به ايدز به عنوان يك بيماري مقاربتي نگاه مي كردند زيرا اكثر موارد اين بيماري در مردان همجنس گرا ديده مي شد. زيرا اكثر موارد اين بيماري در مردان همجنس گرا ديده مي شد. طي تحقيقاتي كه در اوايل دهه 1980 ميلادي به عمل آمد.
ارتباطي بين ورود يك مرد همجنس گراي كانا دايي به آمريكا و شيوع آن در آمريكا ديده شد و محققان به اين نتيجه رسيدند كه ويروس اچ آي وي از خارج ايالت متحده آمريكا آمده است.
گرچه اين مرد كانادايي ممكن است ويروس اچ اي وي را به عده اي از مردم آمريكا منتقل كرده باشد، اما امروزه دانشمندان اعتقاد دارند كه اين ويروس در انسان از سال 1959 و يا حتي قبل از آن هم وجود داشته باشد.
در سال 1983، دانشمندان توانستند يك رتروويروس را در اين بيماران كشف كنند و نام آن را ويروس نقص ايمني انسان يا به اختصار آچ آي وي (HIV) گذاشتند. اين ويروس يكي از مرگبارترين رتروويروس هايي است كه تاكنون در انسان كشف شده است، از طريق خون و ترشحات بدن انتقال مي يابد. اين ويروس همچنين مي تواند در بعضي از گوسفندان، ميمونها و بزها، باشد.
اچ اي وي در نهايت منجر به ايدز مي شود كه مرحله آخر عفونت اچ آي وي است. دانشمندان در سال 1984 ارتباط بين اچ آي وي و ايدز را كشف كردند. شايع ترين راه اصطلاحاً به نام اچ آي وي يك (HIV-1) مي شناسند كه در سال 1984 كشف شد. شكل ديگر اين ويروس كه در سال 1986 در غرب آفريقا كشف شد را اچ آي وي 2 (HIV-2) نامگذاري كرده اند. روشهاي شناسايي اين ويروس ها، پس از مدتي ابداع و توسعه يافت.
از شواهد بدست آمده چنين به نظر مي رسد كه HIV-1 ابتدا در نوعي از شامپانزه ها به نام پان تروگلوديت ها (Pan Troglodytes) و HIV-2 در نوعي از ميمونها به نام سوتي مانگابي ها (Sooty mangabeys) وجود داشته است. و تحقيقاتي كه بر روي ساختمان شكل هاي اوليه اچ آي وي انجام مي شود ممكن است به دانشمندان كمك نمايد متوجه شوند كه چگونه اين ويروس جهش يافته و به شكل هاي امروزي تبديل شده است.
 


ويتاميني عليه عصبانيت

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: مصرف ويتامين هاي گروهB دركاهش عصبانيت و خستگي مفيد است.
به گزارش ايسنا، دكتر سيد ضياء الدين مظهري افزود: مصرف ويتامين هاي گروه B در افزايش يادگيري نيز موثر است.
وي گفت: گنجاندن مواد غذايي حاوي ويتامين گروه B در تغذيه روزمره در كاهش عصبانيت، پيشگيري ودرمان افسردگي و خستگي مفيد است.
اين متخصص تغذيه افزود: جگر، گوشت گوساله، ماهي،مرغ، تخمه آفتابگردان، تخمه كدو، جوانه گندم، حبوبات، غلات، شير و لبنيات، گوجه فرنگي، كاهو، هويج، قارچ، انواع ميوه و دانه ها و مغزهاي روغني از منابع غني ويتامين ها B هستند.
دكتر مظهري همچنين گفت: وجود 16 ماده معدني ضروري در رژيم غذايي روزمره از اهميت زيادي برخوردار است. اما مواد معدني مانند كلسيم، منيزيم، آهن، روي و سلنيوم نقش مهمتري را برعهده دارند.
وي اضافه كرد: وجود مواد معدني در غذاها موجب افزايش توان يادگيري، تقويت نيروي دفاعي و سرعت بخشيدن به روند رشد است.
اين متخصص تغذيه گفت: گردو، ماهي، مرغ، جگر، گوشت، گندم جوانه زده و محصولات تهيه شده از آردهاي سبوس دار حاوي اين مواد معدني هستند.
دكتر مظهري افزود: به دانش آموزان و داوطلبان كنكور توصيه مي شود، مصرف همبرگر، سوسيس، كالباس، كله پاچه و مواد غذايي حاوي چربي هاي اشباع شده داراي فرم ترانس را كاهش دهند.وي در پايان گفت: مصرف غذاهاي حاوي امگا-3 نظير ماهي ، روغن هاي سويا، كنجد، تخم كتان يا بذرك و گردو از اهميت زيادي برخوردار است.
 


دخانيات دشمن يك ميليارد انسان

متخصصان بيماري هاي سرطاني هشدار دادند كه هر ساله 30ميليون نفر به فهرست مصرف كنندگان دخانيات افزوده مي شود و يك ميليارد نفر در قرن 21در معرض مرگ و ميرناشي از دخانيات قرار دارند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري منا، «جان سورين» متخصص بيماري هاي سرطاني و رئيس هيئت مديره جمعيت سرطان آمريكا درباره تشديد مشكلات سلامتي ناشي از سيگار كشيدن هشدار داد و از دولت ها خواستند تا محدوديتهاي بيشتري را در زمينه صنعت تنباكو در جهان اعمال كنند.
وي در سخنراني خود در سميناري با شركت يكصد متخصص بين المللي مبارزه با بيماريهاي سرطاني اظهار داشت: دخانيات بزرگ ترين فاجعه براي سلامت عمومي در تاريخ بشري است.
سورين هشدار داد: اگر دولت ها وارد عمل نشوند و اقداماتي را براي مقابله با صنعت تنباكو در جهان اتخاذ نكنند ، سيگار كشيدن باعث مرگ نزديك به يك ميليارد نفر در قرن كنوني در جهان خواهد شد.
برپايه گزارش، دخانيات باعث مرگ دست كم نيمي از سيگاريها خصوصا به علت ابتلاي آنها به برخي تومورهاي سرطاني مي شود و سالانه نزديك به 30 ميليون نفر به فهرست مصرف كنندگان دخانيات در جهان افزوده مي شود.
اگر رويكرد كنوني شركتهاي تنباكو در تبليغ سيگار در بين افراد غيرسيگاري كشورهاي در حال رشد ادامه يابد، صدها ميليون نفر به علت ابتلا به سرطان در نيمه دوم قرن 21 جان خود را از دست خواهند داد.
سورين گفت: ما صنعت بسيار بزرگي داريم كه محصولي توليد مي كند كه باعث مرگ نيمي از مصرف كنندگان آن مي شود. اگر سياست هاي كنوني در تبليغ تنباكو ادامه يابد؛ اين محصول نزديك به يك ميليارد نفر را در قرن كنوني خواهد كشت.
وي با بيان اينكه اين محصول در قرن گذشته باعث مرگ 100ميليون نفر در جهان شده و بيشترين عامل ابتلا به بيماريهاي سرطاني است، افزود: تنباكو سالانه عامل مرگ بيش از يك ميليون و 700 هزار نفر در جهان است.
 


بهبود افسردگي با الكتروشوك

دبير علمي بيست و نهمين كنگره سالانه انجمن روانپزشكان ايران، شانس موفقيت الكتروشوك در درمان افسردگي و اختلالات دو قطبي را مؤثر دانست.
به گزارش مهر، دكتر امير شعباني با بيان اينكه الكتروشوك جزو قديمي ترين درمان هاي روانپزشكي است، گفت: با اين حال الكتروشوك از مؤثرترين راهكارهاي درمان برخي بيماريها به حساب مي آيد.
وي ادامه داد: البته الكتروشوك براي موارد خاصي تجويز مي شود كه اختلالات روانپزشكي مقاوم به درمان، نياز به دريافت پاسخ سريع به درمان، سالمنداني كه قادر به تحمل عوارض دارو نيستند يا زنان باردار كه امكان مصرف دارو برايشان وجود ندارد از جمله آنهاست.
اين روانپزشك با بيان اينكه تشخيص نيز از نقش حائز اهميتي برخوردار است، گفت: الكتروشوك در درمان افسردگي، اختلالات دو قطبي و اسكيزوفرنيا و مانند آن مؤثر است، اما در درمان اختلالات شخصيتي و روان تني جايي ندارد.
شعباني در توضيح عوارض ناشي از الكتروشوك اظهار داشت: فراموشكاري بزرگترين عارضه آن است. فراموشي نسبت به وقايع اخير، پس از انجام اين درمان اتفاق مي افتد كه پس از چند هفته به ندرت برطرف مي شود.
وي افزود: طول دوره درمان با توجه به نوع و شدت بيماري متفاوت است به عنوان مثال دوره درمان افسردگي با الكتروشوك حدود 6 جلسه است، براي بيماري هاي شديدتر چون اسكيزوفرنيا تا 10 جلسه هم ممكن است به طول بيانجامد.
وي با تأكيد بر اينكه الكتروشوك از عود مجدد بيماري جلوگيري نمي كند، گفت: لازم است پس از اتمام دوره الكتروشوك، درمان دارويي آغاز و يا از سر گرفته شود.
شعباني با بيان اينكه شانس موفقيت درماني الكتروشوك به اندازه داروهاست، افزود: RTMS و VNS از جمله روش هاي نوين درمان اختلالات روانپزشكي هستند.
وي گفت: به اين علت كه الكتروشوك نيازمند بيهوشي است، RTMS كه در آن از امواج الكترو مغناطيسي بهره گرفته مي شود، مي تواند در برخي موارد كاراتر باشد، ولي از نظر سرعت اثربخشي بايستي مطالعه بيشتري انجام شود.
 


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14