(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 25 تير 1391 - شماره 20256

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
ترازهاي تازه در سياست خارجي پيشرو (يادداشت روز)
نامه (گفت و شنود)
رويترز گزارش داد
بي اعتنايي شركت هاي آمريكايي به تحريم ها عليه ايران
كيهان و خوانندگان
با حكم رهبر انقلاب صورت گرفت
انتصاب حجت الاسلام اراكي به دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي
باهنر تاكيد كرد
اعلام موضع در مورد فتنه 88 شرط ورود اصلاح طلبان به انتخابات
بولتون: بوش و اوباما مقابل ايران رفوزه شدند (خبر ويژه)
مي دانيم وظيفه اصلي شما فشار است ولي...! (خبر ويژه)
اسرائيل: حزب الله امنيت دريايي ما را سلب كرده است (خبر ويژه)
گزارش مؤسسه «پيو» از كاهش اعتماد مردم اروپا و آمريكا به سرمايه داري (خبر ويژه)
نشست سرنوشت ساز اجق وجق ها (خبر ويژه)


ترازهاي تازه در سياست خارجي پيشرو (يادداشت روز)

نگاه ما به سياست خارجي و دگرگوني هاي شتابان در سياست جهاني بايد ارتقا پيدا كند. پيشرفت هاي هسته اي، يكي از نمادهاي بزرگ و بي سابقه قدرت ايران است اما جفا به واقعيات خواهد بود اگر قدرت ايران جديد را صرفاً به اين سطح فرو بكاهيم. همچنين توقف و مشغول شدن محض به چالش هاي دشمن در اين عرصه، موجب مي شود در قبال ظرفيت هاي خارجي اقتدار و نفوذ جمهوري اسلامي كم بگذاريم. به نظر مي رسد بخش عمده اي از اين چالش ها در راستاي هدف مشغول سازي و انحراف ذهن سياستمداران ايراني از فرصت ها و ظرفيت هاي مهم پيش رو در حوزه قدرت و سياست خارجي تدارك شده است. البته چالش هسته اي 9 ساله به عنوان تابلوي پيروزي ايران در پيشاني تاريخ ثبت خواهد شد اما آنچه مورد تاكيد است اينكه ظرفيت هاي قدرت اثرگذار ايران به همين يك موضوع ختم نمي شود. به عبارت ديگر، جوهر مقاومت و پيشروي ايران در چالش هسته اي مهم تر از اصل پيروزي در اين آوردگاه حساس است. اين جوهره امروز مي تواند به تغييرات شتابان در سياست جهاني، شكل و رنگ و هويت و جهت بدهد. غرب- مشخصا آمريكا و انگليس و صهيونيسم بين الملل- از اين نقش آفريني مهم مي ترسند و با مسئله سازي و حاشيه پردازي مي كوشند نقش آفريني ايران را به تاخير بيندازند.
حقيقت اين است كه ايران چالش هاي چند لايه غرب براي توقف برنامه هسته اي را با موفقيت پشت سر گذاشته است. هر چند جان ساورز رئيس سرويس جاسوسي انگلستان (ام آي6) هفته گذشته ادعا كرد «ما 4 سال پيش جلوي دستيابي ايران به سلاح هسته اي را گرفتيم و ماموران بريتانيايي تلاش هاي ايران را در سال 2008 خنثي كردند»، تمام ناظران واقفند كه او به گزافه سخن مي گويد. اگر بحث توليد سلاح اتمي در ميان باشد كه اساسا ايران در پي چنين ايده اي نبوده و گزارش سرويس هاي اطلاعاتي و جاسوسي آمريكا لااقل مدعي اند ايران از سال 2003 برنامه توليد سلاح هسته اي را كنار گذاشته است. به تعبير ديگر ايران اصلا وارد زورآزمايي در اين عرصه نشده كه رئيس MI6 بخواهد قمپز در كند و مخاطبان خود را بفريبد. اما اگر مراد از اين سخنان توقف فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران باشد، گوينده آن علنا خود را به استهزاء گرفته است چه اينكه نتيجه تركيب عمليات خرابكارانه سايبري، ترور دانشمندان هسته اي و تحريم ها و تهديدها، چيزي جز دستيابي ايران به غني سازي 20 درصد، 3 برابر شدن سرعت سانتريفيوژها در كنار چند برابر شدن تعداد اين دستگاه ها و راه اندازي سايت فردو نبوده است.
البته تاريخ شهادت مي دهد كه روساي سرويس هاي جاسوسي انگليس و دولت هاي همسو طي چند دهه اخير، هرگز مانند امروز آماج سرزنش و ملامت نبوده اند و امثال آقاي ساورز مجبورند شكست هاي خود را با تغيير صورت مسئله و به عنوان پيروزي براي مخاطبان فاكتور كنند. اما اگر قرار باشد پاي صحبت سياستمداران سابق- و غيرمسئول- نظير جان بولتون سفير اسبق آمريكا در سازمان ملل بنشينيم، واقعيت هاي موجود كاملا عرصه را بر خالي بندي و بلوف تنگ كرده است. بولتون پريروز در نشريه آمريكايي «آلگماينر» نوشت «بدبختانه نه دولت بوش و نه دولت اوباما از آزمون بي ثبات كردن حكومت ايران نمره نياورده اند و حتي تيم اوباما باور ندارد كه تحريم ها برنامه اتمي ايران را متوقف كند... مشكل اساسي اين است كه امروز ديگر هيچ تحريم موثر قابل اجرايي وجود ندارد كه ايران را از تداوم آرمان هاي هسته اي خود بازدارد... تاريخچه تحريم هاي 10 ساله عليه ايران را به ياد بياوريد، تحريم هاي يكجانبه آمريكا و چند جانبه اروپا و شوراي امنيت. تحريم، گاوآهن را از دست ايران نگرفته و ايران همچنان به شخم زدن خود ادامه مي دهد. جيمز كلاپر مدير اطلاعات ملي آمريكا چند ماه پيش اعلام كرد تحريم موجب تغيير رفتار و سياست ايران نشده است... تحليل گران بر اين باورند كه آخرين دور تحريم ها نيز با شكست روبرو خواهد شد. رژيم ايران اراده اي بيش از اراده دولت اوباما دارد كه در هر قضيه اي بر اراده او مي چربد. چند ماه پس از گفته هاي آقاي كلاپر هيچ كس نتوانسته ردي از شواهدي پيدا كند كه با وجود كاربست حداكثر ممكن تحريم ها، تغييري در رفتار ايران پديد آمده باشد. تنها شواهدي كه از ايران ديده شد، آزمايش موشكي اول ژوئيه و قدرت نمايي در مذاكره با 1+5 بود... اكنون تلاش هاي هسته اي ايران از فشارها و تحريم هاي غرب به خط پايان مسابقه نزديكتر است. تمام گزينه ها، پياپي شكست خورده اند».
تحريم ها هر چند ايذايي بود ولي ايران را فلج نكرد اما همين ماجرا، به تدريج آن روي ديگر خود را در كشورهاي اروپايي نشان مي دهد. سخن بر سر اقتصاد آميخته به فاجعه ايتاليا و اسپانيا و يونان نيست. اكنون دامنه فاجعه به فرانسه- يكي از 3 قدرت بزرگ اروپايي- كشيده شده است. هنوز 3 ماه از اعلام همراهي شركت پژو با تحريم هاي ضد ايراني نگذشته كه خبر اخراج 8هزار كارگر اين كارخانه تيتر اول رسانه هاي پاريس مي شود. تيتر روز جمعه روزنامه پرتيراژ ليبراسيون اين بود «پژو مثل تايتانيك است؛ ما همچون تايتانيك غرق خواهيم شد». به نوشته ليبراسيون «اخراج 8 هزار كارگر شركت پژو مي تواند براي دولت اولاند فاجعه بار باشد كه با وعده ايجاد اشتغال جاي ساركوزي نشست. دولت ابزار محدودي در برابر از بين رفتن 8000 فرصت شغلي دارد. شوك اجتماعي و سياسي ماجرا بسيار بيشتر از آن بود كه پيش بيني مي شد. ظاهرا 12 هزار نفر بيكار خواهند شد. اين اتفاق بزرگ و بسيار هولناك در صنعت فرانسه، در خلال سال هاي طولاني گذشته ديده نشده بود. يك كارگر 50 ساله شركت پژو، مي گويد همه ما شوكه شده ايم. ما همانند كشتي تايتانيك غرق خواهيم شد». در واقع آمريكا و انگليس به بهانه فشار بر ايران، فرصت تسويه حساب با رقباي خود در فرانسه و ايتاليا و آلمان را فراهم كردند و رقيب قدرتمندي چون «يورو» را به گوشه رينگ كشاندند.
نگاه ما به ظرفيت هاي سياست خارجي و تغييرات شتابان در سياست و قدرت جهاني بايد ارتقا پيدا كند. در حالي كه تحليلگران و سياستمداران بسياري در واشنگتن و تل آويو و لندن اذعان مي كنند انقلاب هاي جديد در خاورميانه ، الهام گرفته از انقلاب اسلامي است، سران سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس و اسرائيل - ولو به اجمال- تصريح مي كنند كه از اين اتفاق مهيب غافلگير شده اند. به گزارش روزنامه گاردين جان ساورز در جلسه اي محرمانه با كميسيون اطلاعات و امنيت پارلمان انگليس و رئيس مقرهاي ارتباطي دولت انگليس (GCHQ) از ناكامي در خاورميانه خبر داده و گفته است «تمركز بيش از حد روي موضوعاتي نظير القاعده موجب غفلت ما از مسائل برخي كشورهاي عربي خاورميانه شد. زماني كه خيزش هاي اسلامي در جهان عرب رخ داد، اشراف ما بر اين كشورها رو به كاهش بود». اگر روزي مقاومت و بيداري اسلامي محدود به ايران و لبنان و فلسطين بود امروز اين خط به مصر و عربستان و بحرين و يمن و تونس كشيده شده است. قدرت امروز ايران فقط منحصر به حوزه نظامي نيست كه آخرين گزارش پنتاگون با امضاي لئون پانه تا (29ژوئن-9تير) آن را «ارتقا يافته، سهمگين و ويرانگر» قلمداد مي كند بلكه اكنون اين اتفاق نظر در دنيا وجود دارد كه ايران واجد قدرت نفوذ بي بديل در منطقه و جهان است.
هفته گذشته كوفي عنان (دبير كل سابق و فرستاده ويژه سازمان ملل در امور سوريه) پس از شكست نشست پاريس صراحتاً به روزنامه لوموند گفت «پس از 16 ماه بحران، ما در سوريه موفق نشديم و هيچ تضميني وجود ندارد كه اصلا بتوان در اين بحران موفق شد. اما آيا در پي راه حل هاي جايگزين بوده ايم؟ من اينها را به شوراي امنيت گفتم... ما بايد دنبال بديل باشيم. روسيه در سوريه نفوذ دارد اما من مطمئن نيستم كه به تنهايي بتواند بر رويدادها تاثير بگذارد. ايران بازيگر مهمي است و بايد بخشي از راه حل باشد. ما نمي توانيم نفوذ ايران را ناديده بگيريم». اعتراف كوفي عنان به شكست پروژه جنگي 16 ماهه بلوك آمريكا (شامل اتحاديه اروپا و تركيه و عربستان و قطر و اسرائيل) با همه اهميت، نمونه استثنايي و منحصر به فرد نيست. شكست بلوك استكبار و ارتجاع در مقابل نفوذ سازنده و بلامنازع ايران تنها به محور سوريه مربوط نمي شود. شبيه اين اظهارات را از قول سياستمداران غربي درباره تحولات يك دهه اخير عراق و افغانستان و لبنان و فلسطين شنيده ايم. آمريكايي ها مشخصا درباره تحولات عراق و افغانستان چندين بار از ايران «التماس» كردند و خواستار ايفاي نقش ايران در مهار بحران هاي موجود شدند. جمهوري اسلامي ايران البته با قرائت خود از اين تحولات، به كمك مردم اين كشورها شتافت كه برآيند آن، گسترش نفوذ معنوي و محبوبيت ايران به قيمت انزواي بيشتر آمريكا بود. واقعيت همان است كه چندماه پيش مدير موسسه استراتفور گفت. «نفوذ ايران از دامنه كوه هاي هيماليا در شرق خاورميانه تا سواحل مديترانه در غرب منطقه گسترش يافته است».
واقعيت اين است كه غرب چالش هسته اي را مغلوبه و پرونده آن را بسته مي داند. آنها امروز بيش از هر چيز ديگري نگران نفوذ اثرگذار، گره گشا، الهام بخش و مقاومت ساز ايران در خاورميانه بزرگ هستند. دغدغه مهم جبهه استكبار، تغيير و انحراف مسير انقلاب هاي جديد يا فرسايش و مهار آنهاست و تاكتيك لازم براي اين هدفگذاري راهبردي را سياست مشغول سازي ايران در راستاي عدم استفاده از ظرفيت هاي مهم اثرگذاري و نقش آفريني خويش تلقي مي كند. بنابراين متقابلا ضرورت دارد كه اولا عمليات ايذايي و فريب دشمن را از عمليات اصلي او متمايز كنيم. ثانيا واقعيت هاي سازنده نفوذ ايران را كه از جمله خود را در تحولات عراق و افغانستان نشان داد، تبيين نماييم. ثالثا بر ظرفيت هاي بزرگ اثرگذاري در تحولات خطير منطقه كه سرنوشت جهان جديد را رقم مي زند، متمركز شويم و زمين بازي را به دشمن تحميل كنيم.
يك دهه پس از مصاف هسته اي و توفيقات و دستاوردهاي بزرگ آن براي كشور، شايسته و بايسته است كه قدم بر پله هاي بلندتر اقتدار و نقش آفريني بين المللي بگذاريم. مشي چند سال اخير رهبر فرزانه انقلاب و اهتمام ويژه به موضوع بيداري و مقاومت اسلامي در كنار انگشت گذاشتن بر پاشنه آشيل ليبرال- دموكراسي غرب در حوزه هاي فرهنگ و سياست و اقتصاد، ضرورت ارتقاي سياست خارجي و موضع پيش رونده و بالنده آن را در كنار تدبير براي چالش ها گوشزد مي كند.
محمد ايماني


نامه (گفت و شنود)

گفت: يكي از ضد انقلابيون فراري در وبلاگ شخصي خود نوشته است؛ ادعاي تقلب دروغ بود و تاسف خورده كه چرا با طناب پوسيده اصلاح طلبان وارد چاه شده است!
گفتم: اصلاح طلبان اين طناب پوسيده را از آمريكا گرفته بودند و چه مي دانستند كه پوسيده است!
گفت: نوشته است؛ به ما گفته بودند بر اثر ناآرامي هاي داخلي رژيم كوتاه مي آيد و انتخابات باطل مي شود و بعد با فشار قدرت هاي خارجي اصلاح طلبان سر كار مي آيند ولي همه اينها خواب و خيال بود!
گفتم: خب! ديگه چي؟!
گفت: در وبلاگ نوشته؛ احساس مي كنم آن طناب پوسيده دور گردنمان پيچيده و دارد خفه مان مي كند!
گفتم: مريد ساده لوح يكي از قطب هاي دراويش نامه اي به او نوشته و از وي خواسته بود؛ ابتدا صاحب يك ماشين بشود، بعد خانه بخرد، بعد پول و ثروت فراوان به دست آورد و بعد از 120 سال بميرد. اما وقتي از خانه قطب خارج شد، تصادف كرد و در حالي كه او را با حال نزار به بيمارستان منتقل مي كردند به پسرش گفت؛ برو به قطب بگو؛ چرا نامه را از آخر مي خواني؟!


رويترز گزارش داد

بي اعتنايي شركت هاي آمريكايي به تحريم ها عليه ايران

يك خبرگزاري انگليسي در گزارشي از بي اعتنايي شركت هاي بزرگ كامپيوتري و ارتباطي آمريكا به تحريم ها عليه ايران خبر داد.
خبرگزاري رويترز در اين باره گزارش داد،علي رغم ممنوعيت صادرات به ايران شركت هاي بزرگ و مهم آمريكايي به ايران راه پيدا كرده اند و محصولات خود را به ايران صادر مي كنند.
رويترز نوشت: به عنوان مثال صدها شركت در خاورميانه محصولات شركت «اپل» را به ايران صادر مي كنند.
براساس اين گزارش، تجهيزات كامپيوتري نيز به وسيله تجار از طريق مسيرهاي زيرزميني به ايران راه مي يابند. رويترز نوشت: علي رغم تحريمهاي آمريكا و كشورهاي ديگر عليه ايران، شركتهاي آمريكايي در ايران فعال هستند. اين در حالي است كه شركت هاي آمريكايي بدون مجوز دولت حق فروش كالاها و خدمات خود به ايران را ندارند.
رويترز افزود: مقامات شركت اپل تاكنون اظهارنظري درباره اين موضوع نكرده اند.
روزنامه واشنگتن پست نيز در مقاله اي به ناكارآمدي تحريم هاي جديد عليه ايران اذعان كرد.
در اين مقاله كه به قلم مايكل سينگ نوشته شده، آمده است: «سياستگذاران غربي بيشتر تمايل دارند به جاي توجه به آنچه ايران حفظ كرده يا بدست آورده است، بر آنچه تهران از دست داده است متمركز شوند. اين موضع براي بحثي سياسي خوب است ولي براي اتخاذ سياستي منطقي مناسب نيست. درست است كه صادرات نفت ايران از روزانه 5/2 ميليون بشكه به 5/1 ميليون بشكه در روز كاهش يافته است ولي اين ميزان ناچيز است. ايران هنوز يكي از بزرگترين صادركنندگان نفت جهان محسوب مي شود و مبالغ زيادي ارز معتبر از فروش نفت بدست مي آورد».
واشنگتن پست درباره احتمال تاثير تحريم ها نيز نوشت: «شواهد تاريخي نشان مي دهد تاثير تحريم ها با گذشت زمان تشديد نمي شود. شواهد فراواني مانند ليبي معمر قذافي ، عراق زمان صدام و كره شمالي در زمان حال نشان مي دهند چنين حكومت هايي مقاوم هستند و مي توانند مدتي طولاني تحريم ها را تحمل كنند. همچنين دليل خوبي براي اين عقيده وجود دارد كه كشورهايي كه با بي ميلي از تحريم هاي نفتي تبعيت كرده اند، خريدهاي نفتي خود را به ميزان بيشتري كاهش نخواهند داد و به عنوان فعاليتي اقتصادي، واردات نفت خود را از ايران افزايش مي دهند و به اين شكل تقاضا براي نفت به وضع عادي بازمي گردد. اطلاعات اخير نشان مي دهد واردات نفت چين از ايران كه در سه ماهه نخست امسال كاهش يافته بود، اكنون افزايش يافته است».
نويسنده واشنگتن پست نتيجه گرفت: «بنابراين در حالي كه سياستگذاران ممكن است اميدوار باشند تحريم هاي نفتي همچنان سودمند خواهند بود، ما احتمالا هم اكنون با حداكثر تاثيري كه تحريم ها مي توانند داشته باشند روبرو هستيم».
 


كيهان و خوانندگان

سامانه پيام كوتاه 30002332
¤ چرا در خبر ويژه ديروز «دام صهيونيست ها براي اساتيد دانشگاه هاي ايران» اسامي اساتيدي كه از ايران براي اين كنفرانس مقاله فرستاده اند يا قصد حضور در اين كنفرانس صهيونيستي در تركيه را دارند، منتشر نكرده ايد؟
يك پيام
كيهان: با سپاس از توجه و پيگيري شما، نام بيش از 60 تن از اساتيد اين دانشگاه ها در اختيار روزنامه كيهان است، اما با توجه به اين كه ممكن است برخي از آنان از ماهيت صهيونيستي چنين كنفرانسي اطلاع يا خبر نداشته باشند، منتظريم تا چنين اساتيدي اقدام به استرداد مقالات و تكذيب حضور خود كنند؛ همچنين مسئولان ذيربط نيز پيگير جدي موضوع هستند و كيهان به زودي نتيجه اقدامات خود را منعكس خواهد كرد.
¤ از نمايندگان مجلس تقاضا داريم مطالب و يادداشت هاي كيهان را جدي بگيرند و دست دلالان را از كشور كوتاه كنند و جلوي گراني هاي اخير را بگيرند.
ميرزاخاني
¤ از قوه قضائيه تقاضا داريم همان طور كه در يادداشت مدير مسئول كيهان ذكر شده است با عوامل گرانفروشي مرغ برخورد جدي نمايد و موضوع را پيگيري نمايند.
امير معتمد
¤ اگر پادشاه عربستان به بند7 منشور سازمان ملل اعتقادي داشته است كه ندارد اين سازمان بايد 16 ماه قبل به عربستان و بحرين به خاطر نجات مردم مظلوم اين دو كشور حمله ور مي شدند كه هر روز زير گلوله هاي جنگي و زير گرفتن زنان و كودكان به وسيله خودروهاي نظامي آل خليفه و آل سعود له مي شوند نه حكومت سوريه كه مورد حمايت ملتش است.
دبير بازنشسته
¤خطاب به ملت مسلمان مصرعرض مي كنم كه مصيبت هيچ يك از شما به اندازه دشواري هاي بر سر راه ملت شهيدپرور ايران از آغاز انقلاب تاكنون نبوده است، بنابراين همچون كوهي استوار و با انسجام در برابر توطئه هاي بعدي آمريكا بايستيد و درسي فراموش ناشدني به بقاياي رژيم فرعون نامبارك بدهيد و يقين بدانيد پيروزي از آن شماست. مثل مردم ايران كه هميشه در برابر ناملايمات ايستادگي مي كند.
هموطني از سراب
¤ كشورهاي غربي براي نجات رژيم صهيونيستي به ويژه با تحولات اخير در مصر، اصرار دارند رژيم بشار اسد را به خاطر اينكه ضد صهيونيستي است و بر باز پس گيري بلندي هاي جولان و ديگر سرزمين هاي اشغالي تأكيد دارد تحت فشار قرار دهند. رژيم صهيونيستي نيز مي خواهد، ضربه هايي كه با بيداري اسلامي خورده را بر سر بشار اسد تلافي كند.
رضامنش
¤ مشاهده تصاوير مستهجن بر روي لوازم آرايشي نتيجه قاچاق 80 درصدي اين محصولات در سال توليد ملي است از مسئولان وزارت بهداشت تقاضا داريم اين مسائل را پيگيري كنند.
بلغار
¤ باتوجه به يادداشت كيهان درمورد زالوصفتان لازم است قوه قضائيه و وزارت اطلاعات نسبت به شناسايي و به كارگيري قوه قهريه در برخورد با دانه درشت ها اقدام نمايند نه چند مغازه دار جزء. در يك مورد مشاهده شد كه با مرغ فروشي برخورد و نسبت به پلمب مغازه او اقدام كردند كه چرا شما مرغ را كيلويي 6500تومان مي فروشي؟ مغازه دار فاكتور خريد شش هزار توماني را به بازرس نشان مي دهد ولي بازرس با فروشنده جزء برخورد مي كند.
ميقاني و طاهري
¤ پيشنهاد مي شود روز حجاب و عفاف به هفته حجاب تبديل شود تا در اين ايام با ذكر احاديث و روايات زنان جامعه ما آگاه تر شوند.
قاسمي
¤ از مقامات بانك مركزي تقاضا داريم موضوع بانك تات را شفاف به سمع و نظر مردم برسانند آيا فقط با عوض شدن تابلوهاي بانك مسئله حل مي شود يا فقط صورت مسئله پاك شده است؟
كاشاني
¤ يكي از متهمين فساد بزرگ مالي اعتراف كرده است كه با ارائه اسناد جعلي روزي 50ميليارد ريال از بانك ها برداشت داشته است. چرا بايد به چنين افرادي ميدان داده شود كه چنين خسارت سنگيني به نظام و انقلاب بزنند.
8516-0919
¤ با توجه به تمديد طرح بازنشستگي موضوع ماده 10 نوسازي صنايع چرا سازمان تامين اجتماعي از اجراي اين طرح خودداري مي كند؟
يك پيام
¤ داروخانه بيمارستان 15 خرداد ورامين، مدت 20 روز است كه تعطيل مي باشد و علت اين امر، تعميرات ذكر شده است. الان مجبور هستيم كه داروهايمان را آزاد تهيه كنيم اين در حالي است كه ما حق بيمه پرداخت مي كنيم. عده اي مي گويند اين داروخانه قرار است تعطيل شود اين منطقه بسيار محروم است و نبايد اين مشكلات پيش روي ما مستضعفان باشد ما مردم توان تهيه دارو به نرخ آزاد را نداريم.
يك شهروند وراميني
¤ ما مردم علاقه شديدي به اجناس ايراني داريم، اما برخي از توليدكنندگان ايراني براي توليد محصولات خود ارزشي قائل نيستند. الان 2 بار يخچال ايراني خريده ام و اصلاً از آن راضي نيستم. از توليدكنندگان مي خواهيم براي محصولات خود و ارتقاي كيفيت آنها ارزش قائل شوند.
راستگو
¤ فرزندم در آزمون كارشناسي ارشد رشته هنر مجاز شناخته و معرفي شد و پس از كلي دوندگي و هزينه زياد توانستيم او را در كلاس هاي كنكور آزمون عملي ثبت نام كنيم، اما متأسفانه پس از صرف آن همه هزينه و اتلاف وقت اسم او براي شركت در آزمون اعلام نشده است. چرا سازمان سنجش با دانشجويان اين طور برخورد مي كند؟
9635---0912
¤ گراني هاي اخير از جمله گراني فرآورده هاي لبني توطئه اي از سوي دشمنان است تا مردم را نسبت به عملكرد نظام و مسئولان بدبين كنند.
امير منفرد
¤ اغلب بزرگراه هاي تهران به دليل ازدحام خودروها در هنگام غروب به حالت مسدود درمي آيد اين وضع تا كي ادامه دارد؟ از مسئولان تقاضاي انديشيدن راه كارهاي اساسي و جدي براي معضل ترافيك را داريم.
فواد كاسب
¤ اختصاص ناحق و ناعادلانه از بودجه بيت المال به برخي ورزشكاران، خيانت آشكار به حقوق ملت است اين مبالغ هنگفت بايد در اختيار افراد بي بضاعت قرار گيرد.
يك شهروند
¤ اصرار پليس راهنمايي و رانندگي در اجراي معاينه فني خودروها جاي تقدير دارد، اما بعضاً ديده شده و مي شود كه چراغ خطر ماشين پليس خاموش است. آيا اگر همين اتفاق براي يكي از رانندگان بيفتد پليس دست بردار خواهد بود؟
6091-0915
¤ مردم هميشه حاضر در صحنه تا توانستند از آقاي احمدي نژاد رياست محترم جمهور حمايت كردند. حال سؤال مي كنم آيا حق اين مردم اين بود كه چنين آشفته بازاري بر آنان تحميل شود.
1177-0935
¤ قيمت مسكن و كرايه منزل واقعاً كمرشكن شده است. به نمايندگان محترم مجلس پيشنهادم اين است كه قانوني وضع كنند كه براساس آن، هر فرد نتواند بيش از يك منزل به نام خود در دفاتر ثبت كند شايد قيمت ها تكان بخورد و مردم تا حدودي راحت بشوند.
ثبات


با حكم رهبر انقلاب صورت گرفت

انتصاب حجت الاسلام اراكي به دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي

حضرت آيت الله خامنه اي در حكمي جناب حجت الاسلام والمسلمين محسن اراكي را به سمت دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي منصوب و جناب حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي تسخيري را نيز به عنوان مشاور عالي رهبري در امور جهان اسلام منصوب كردند.
متن حكم رهبر معظم انقلاب براي حجت الاسلام والمسلمين اراكي به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب حجت الاسلام والمسلمين آقاي حاج شيخ محسن اراكي دامت توفيقاته
اكنون كه جناب حجت الاسلام والمسلمين آقاي حاج شيخ محمدعلي تسخيري پس از يك دهه تلاش تحسين برانگيز از سمت دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي استعفا كرده اند و با توجه به پيشنهاد شوراي عالي مجمع، جناب عالي را كه بحمدالله برخوردار از تجارب علمي و عملي فراوان هستيد به دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي منصوب مي كنم.
در شرايطي كه بيداري اسلامي و تحولات خيره كننده پس از آن، جهان اسلام را در يكي از حساس ترين مقاطع تاريخ قرار داده، وحدت امت اسلامي و تقريب مذاهب اسلامي محوري اساسي براي تحصيل و حفظ پيروزي هاي اين حركت مبارك است.
از سوي ديگر دشمنان اسلام و امپراطوران كفر و نفاق به رهبري آمريكا و اسرائيل مي خواهند معادله جهاد و مقاومت را تبديل به طرح تكفير و ترور فرزندان اسلام نموده و در يك كلام جنگ شيعه- سني را به مثابه دل مشغولي ملت هاي مسلمان، بر جهان اسلام تحميل كنند و به خيال خود از اين راه بر تمامي مقدرات مادي و معنوي جهان اسلام مسلط شوند.
از مجمع تقريب مذاهب اسلامي در اين برهه خطير و حساس انتظار مي رود با بهره گيري از تجربيات ارزشمند گذشته و نيز خلاقيت و ابتكارات موردنياز شرايط كنوني، با همكاري و همدلي نخبگان جهان اسلام بويژه انديشمندان حوزه و دانشگاه «ديپلماسي وحدت اسلامي» را راهبرد خود قرار داده و پايه گذاري تشكيل امت واحد اسلامي را در مقابل اردوگاه استكبار به عنوان چشم انداز آينده ترسيم نمايد.
از خداوند متعال توفيقات جنابعالي و ديگر همكارانتان را مسئلت دارم.
سيدعلي خامنه اي
20 تيرماه 1391
رهبر انقلاب همچنين ضمن تشكر از يك دهه تلاش تحسين برانگيز و خدمات بي شائبه جناب حجت الاسلام والمسلمين آقاي محمدعلي تسخيري ايشان را به عنوان مشاور عالي خود در امور جهان اسلام منصوب كردند.


باهنر تاكيد كرد

اعلام موضع در مورد فتنه 88 شرط ورود اصلاح طلبان به انتخابات

دبيركل جامعه اسلامي مهندسين اعلام موضع در مورد فتنه 88 را شرط ورود اصلاح طلبان به عرصه انتخابات دانست.
محمدرضا باهنر درباره حضور حاميان فتنه در انتخابات سال آينده گفت: كساني كه در فتنه 88 حضور داشتند هزينه زيادي را براي نظام به بار آوردند، لذا حضور حاميان اين جريان براي انتخابات آينده هيچ معنايي ندارد.
وي افزود: جريان اصلاح طلبي كه با سران فتنه همسويي ندارد و در قالب قانون اساسي و انقلاب حركت مي كنند مي توانند در انتخابات با اعلام موضع رسمي خود نسبت به سران فتنه در انتخابات شركت كند.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به اينكه واژه اصلاح طلبي در فتنه 88 مخدوش شده است تصريح كرد: به طور حتم اين واژه در حال حاضر طرفداري ندارد اما تفكر اصلاح طلبي مي تواند با سر و سامان دادن به وضعيت خود و اعلام موضع رسمي در قبال فتنه 88 به طور رسمي وارد عرصه انتخابات شود.
همچنين به گزارش فارس، محسن كوهكن قائم مقام جبهه پيروان خط امام و رهبري نيز گفت: هدف اصلاح طلبان در طرح شعار «وحدت ملي» تنها ترميم و جهه اين جريان و بازگشت به عرصه سياسي كشور است.
وي افزود: اصلاح طلبان به اين باور رسيده اند كه در شرايط فعلي هيچ مقبوليتي در بين مردم ندارند، لذا به يك شرايط حداقلي تن مي دهند از اين رو در راستاي اينكه در عرصه سياسي كشور حضور پيدا كنند با افرادي كه در عرصه سياسي نظام حضور دارند اما از نظر فكري به اصلاح طلبان هيچ تعلق خاطري ندارند وارد مذاكره مي شوند زيرا فكر مي كنند بين اين افراد و آنها تشابهاتي وجود دارد تا بتوانند در عرصه سياسي كشور دوباره فعال شوند.


بولتون: بوش و اوباما مقابل ايران رفوزه شدند (خبر ويژه)

سفير دولت بوش در سازمان ملل اعلام كرد نه دولت بوش و نه دولت اوباما از آزمون تحريم و بي ثبات سازي جمهوري اسلامي موفق بيرون نيامده اند.
جان بولتون در رسانه آمريكايي-صهيونيستي «آلگماينه» نوشت: امروز ديگر بديهي است كه تحريمها عليه برنامه هسته اي ايران، تنها مايه خشنودي دل پيش برندگان اين برنامه است كه گمان كنند دستي جنبانده اند و كاري كرده اند. اين تحريم ها در كنار كمك هاي مادي به جبهه مخالفان رژيم ايران مي تواند به بي ثبات كردن حكومت تهران كمك كند ولي بدبختانه نه دولت بوش و نه دولت اوباما از اين آزمون نمره نياورده اند. و حتي تيم اوباما باور ندارد كه تحريم ها برنامه اتمي ايران را متوقف كند.
وي خاطر نشان كرد: مشكل اساسي اين است كه امروز ديگر هيچ تحريم موثر قابل اجرايي وجود ندارد كه حكومت ايران را از دنبال كردن آرمانهاي هسته اي اش باز دارد. يك دهه قبل يا پيش تر از آن چنين چيزي امكان داشت، ولي حتي همان هنگام هم به همكاري كامل روسيه، چين و ديگران نياز بود، با تحريم هايي جامع و با پشتوانه نه مثل تحريم هاي كذايي امروز. آن روز هم بايد تحريم هايي مي بود كه ايران را كيش و مات كند نه اينكه در دور زدن تحريم ها چنين پيروزمند باشد. به هر حال اين فرصت مدت هاست كه از دست رفته است.
بولتون خواستار مرور نتايج 10 سال تحريم ايران شد و نوشت: اگر مفسران و اهالي رسانه ها ظرفيت توجه بيشتر و طولاني تري به اين مساله نشان مي دادند تاريخچه 10 سال تحريم عليه ايران را به ياد مي آوردند. تحريم هايي يك جانبه از سوي آمريكا و ديگر كشورها و از همه گسترده تر از سوي اتحاديه اروپا و حتي گسترده تر، تحريم هاي شوراي امنيت. تحريم، گاو آهن را از دست ايران نگرفته و ايران به شخم زدن خود ادامه مي دهد. مدير سازمان اطلاعات آمريكا ژنرال جيمز كلاپر، نيز در ماه ژانويه اعلام كرد كه تحريم تاكنون موجب تغيير رفتار و سياست ايران نشده است.
وي تصريح كرد: ايران ساليان سال احتمال تحريم را در نظر گرفته و براي آن پيش بيني دارد. تحريم براي ايران داستان امروز و ديروز نيست. برخي تحريم ها با برنامه ريزي هاي پيشرفته شان، حتي پيش از آنكه به مرحله عمل برسند برايشان چاره جويي مي شود. براي مثال وكلاي تحريم يك بار تاييد كردند كه منع صادرات محصولات و مشتقات نفت پالايشي به ايران، بهره گيري از اين واقعيت است كه ايران با وجود اين كه صادركننده عمده نفت است، ظرفيت پالايشگاهي اش جوابگوي نياز داخلي نيست. در پاسخ، ايران با تامين سرمايه گذاري به تقويت ظرفيت پالايشگاهي پرداخت و به طور چشمگيري يارانه گاز سوخت خانگي را كاهش داد تا با بالا رفتن بهاي سوخت، تقاضاي جاري را كم كند. و به اين شيوه گام هاي موثري برداشت تا از ثروت هنگفت گاز خود در فراهم كردن سوخت ناوگان وسايل نقليه شهري و نظامي بهره جويد. امروز تحريم نفت پالايش شده ديگر به عنوان گزينه موثري مورد بررسي قرار نمي گيرد.
جان بولتون مي نويسد: به ما گفته اند كه آخرين دور تحريم هاي مالي و تحريم نفت، متفاوت است ولي تحليلگران بر اين باورند كه اين دور نيز تحريم ها با شكست روبرو مي شوند زيرا استثناهاي گسترده اي كه دولت اوباما براي تحريم ها قائل مي شود، سست انگاري هاي اتحاديه اروپا در اجراي تحريم و تدابير گسترده ايران نمي گذارند تحريم ها به جايي برسند. ايران از افزايش قيمت نفت كه از اوايل دهه 2000 شروع شد ذخاير بزرگ ارز خارجي خود را انباشته است. شيوه هاي جهاني تبديل پول را طراحي و به كار گرفته است و همچنين از چنان شيوه هاي قدرتمند فروش نفت بهره مي گيرد و شايد از همه مهم تر اينكه تهران اراده اي بيش از اراده دولت اوباما دارد كه در هر قضيه اي بر او مي چربد. حتي پس از گفته هاي آقاي كلاپر در ماه ژانويه نيز تاكنون هيچ كس نتوانسته ردي از شواهدي بيابد كه با وجود به كارگيري حداكثر تحريم هاي تازه، ايران تغيير رفتار داده باشد. تنها شواهدي كه از ايران ديده شد آزمايش موشكي اول ژوئيه بود و زير و رو كشيدن قدرت نمايي در گفت وگوهاي 1+5.
بولتون در پايان خاطر نشان كرد: در سابقه تحريم هاي غرب و دستيابي ايران به پيشرفت هاي هسته اي، اين تلاش هاي ايران است كه به خط پايان نزديك تر است تمام گزينه ها به صورت پياپي شكست خورده اند.


مي دانيم وظيفه اصلي شما فشار است ولي...! (خبر ويژه)

«منوچهر-م» از عوامل آشوب هاي 18 تير سال 78 و يكي از سرپل هاي سيا در آن مقطع، كه همكاري با آمريكا و اسرائيل را بخشي از مبارزه!! مي داند، گزارشي را كه براي احمد شهيد فرستاده است، منتشر كرد.
او در اين نامه داستاني جيمز باندي از مبارزات پرثمر خود در تير ماه آن سال ارائه كرده است. اما نكته جالب تر مقدمه انتقادي او خطاب به احمد شهيد است. آنجا كه مي نويسد:
«تا اينجا آنچه كه براي بسياري از مردم ايران قابل فهم است اينكه در عمل شاهدند از يكسو، سياستهاي شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد در راستاي منافع قدرتهاي نظامي و اقتصادي جهان غرب تنظيم شده است به طوري كه تنها با اراده آن كشورهاست كه سياستهاي شوراي حقوق بشر در آن سازمان قابل پيگيري و اجرا مي باشد و از ديگر سو، جهان غرب تاكنون در عمل نشان داده است كه حتي در اين عصر آگاهي يعني عصر اينترنت و ماهواره هم، چون گذشته حقوق بشر در ايران را قرباني منفعت و مصلحت خويش مي كند و شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد هم به دليل عدم استقلال كافي يعني به دليل برخورداري از استقلال نسبي در عمل چاره اي جز همراهي با آنان ندارد.
جناب احمد شهيد، اينجانب بر اين عقيده ام كه انتخاب شما به عنوان نماينده اخير از سوي شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد براي رسيدگي به امور مربوط به نقض حقوق بشر در ايران در حقيقت براي دفاع از استيفاي حقوق پايمال شده مردم ايران صورت نگرفته است بلكه آن شورا به اين منظور دست به انتخاب نماينده اي چون شما زده است تا در حقيقت نمايندگي شما در اين امور به منزله اهرم فشاري باشد براي وادار كردن رژيم ايران جهت عقب نشيني از مواضع اصرار سرسختانه توليد سلاح هاي هسته اي و كشتارهاي جمعي.»
يكي نيست بگويد تو كه اينقدر خوب مي داني مأموريت احمد شهيد فشار از سوي غرب به ايران است و نه احقاق حقوق بشر، پس اين داستان سرايي ها براي چيست؟
گفتني است بعد از انتصاب احمد شهيد به عنوان گزارشگر ويژه حقوق بشر از سوي سازمان ملل متحد، نماينده آمريكا در اين سازمان اعلام كرد؛ آقاي احمد شهيد براي ارائه گزارش خود با كارشناسان وزارت خارجه ما همكاري نزديك دارد!
نماينده آمريكا در سازمان ملل از گروههاي اپوزيسيون نيز خواسته بود، ضمن همكاري با احمد شهيد زمينه لازم براي گزارش وي از نقض حقوق بشر در ايران را فراهم آورند. بعد از اين اظهارات، روزنامه فرانسوي فيگارو نوشت؛ قرار است احمد شهيد گزارش خود را بعد از بررسي و تحقيق از نقض حقوق بشر در ايران ارائه دهد يا اين گزارش از قبل آماده شده و احمد شهيد فقط مأمور تسليم آن به كميته حقوق بشر سازمان ملل است!


اسرائيل: حزب الله امنيت دريايي ما را سلب كرده است (خبر ويژه)

«حزب الله لبنان در آينده از موشك براي محاصره دريايي اسرائيل بهره خواهد برد.»
روزنامه القدس العربي به نقل از محافل نظامي رژيم صهيونيستي نوشت: نيروي دريايي اسرائيل از تهديد موشكي در آبهاي بين المللي مي هراسد زيرا حزب الله در آينده از موشك براي محاصره آبي اسرائيل بهره خواهد برد و اين در حالي است كه 99 درصد صادرات اين رژيم از طريق دريا انجام مي شود اما متاسفانه تاكنون عواقب و خطرات محاصره دريايي در تل آويو درك نشده است.
به گفته افسر ارشد نيروي دريايي رژيم صهيونيستي پيش بيني سرويس هاي امنيتي نشان مي دهد حزب الله از موشك هايي با برد 30 مايل از سواحل لبنان براي هدف قرار دادن كشتي هاي تجاري اسرائيل و نه صرفا كشتي هاي جنگي براي جلوگيري از ورود آنها به بنادر فلسطين اشغالي استفاده خواهد كرد كه اين اقدام تبعات اقتصادي بسيار جدي براي تل آويو در پي خواهد داشت.
اين گزارش مي افزايد: بيشترين نگراني تل آويو اعلام در اختيار داشتن موشك هاي نوع ياخوت از سوي سوريه است كه بزرگترين تهديد براي ناوگان هاي غربي به شمار مي آيد علاوه بر اين نيروي دريايي اسرائيل هنوز از ياد نبرده است كه حزب الله با موشك هاي ايراني ناو جنگي (ارتش اسرائيل) را هدف قرارداد و موجب مرگ 4 نظامي و غرق ناو شد.


گزارش مؤسسه «پيو» از كاهش اعتماد مردم اروپا و آمريكا به سرمايه داري (خبر ويژه)

آخرين نظرسنجي مؤسسه «پيو» نشان مي دهد اعتماد شهروندان آمريكايي و اروپايي به سيستم سرمايه داري كاهش يافته است.
بر اساس نتايج اين نظرسنجي، 84درصد شهروندان اروپايي و بيش از دو سوم شهروندان آمريكا نسبت به اوضاع مالي و اقتصادي ابراز نارضايتي كرده اند.
به گزارش دويچه وله در مقايسه آمار سال جاري مؤسسه «پيو» با نظرسنجي سال 2008 ميلادي مي توان ديد كه بي اعتمادي جهانيان به سيستم سرمايه داري، از زمان شروع بحران مالي به مراتب بيشتر شده است. در تحقيق آن سال عنوان شده بود كه نيمي از مردم 11 كشور از 21 كشور مورد بررسي، همچنان باور دارند كه اقتصاد آزاد به رفاه بيشتر منجر مي شود. ريزش اين باور بيش از همه نزد شهروندان كشورهايي ديده مي شود كه با «بحران يورو» دست و پنجه نرم مي كنند. در تحقيق مؤسسه ياد شده آمده كه اين آمار نزد ايتاليايي ها 20درصد و نزد اسپانيايي ها 23درصد افت داشته است.
همچنين كمتر از يك سوم مردم آمريكا از اوضاع اقتصادي كشور خود ابراز رضايت كرده اند و در اروپا اين ميزان تنها 16درصد بوده است. تعداد شهروندان ژاپني خشنود از اوضاع مالي و اقتصادي فقط 7درصد اعلام شده است.
 


نشست سرنوشت ساز اجق وجق ها (خبر ويژه)

«من از سال 1994 در نشست هاي اپوزيسيون شركت كردم يا آنها را پيگيري كردم. تنها پيشرفتي كه در طي سالها در اين نشست ها به چشم مي آيد، اين بوده كه پول بيشتري براي آنها خرج مي شود، مخارج شركت كننده ها پرداخت مي شود و كيفيت هتل و شام و ناهار خيلي بهبود يافته؛ وگرنه اين نشست ها بدين گونه خلاصه مي شود: آمدند و نشستند و حرف زدند و خوردند و برخاستند و رفتند».
اين مطلب را پايگاه اينترنتي خودنويس به نقل از يكي از عناصر ضدانقلاب درباره نشست اخير اپوزيسيون (موسوم به بروكسل) عنوان كرد كه به ميزباني گروهي از عناصر سلطنت طلب و برخي چهره هاي تندرو آمريكايي برگزار شده بود. اين ضد انقلاب مقيم لندن يادآور شده است: مشكل من با تفكري است كه مي پندارد تعدادي از مخالفان خارج كشور مي توانند با شركت در نشست دوروزه، آلترناتيو جمهوري اسلامي شوند. نخستين مشكل چنين نشست هايي مشكل مشروعيت است. اگر قبول كنيم كه مشروعيت از راي مردم بوجود مي آيد، افرادي كه در اين كنفرانس ها شركت مي كنند هيچگونه اختياري از سوي مردم دريافت نكرده اند كه مشروعيتي براي آلترناتيو بودن يا مديريت دوران گذار داشته باشند. اينان نه تنها چنين مشروعيتي ندارند بلكه اكثريت قريب به اتفاق آنان حتي در بين مردم عادي، چه داخل و چه خارج، براي ايرانيان خارج از كشور هم حتي شناخته شده نيستند.
وي درباره اينكه معيار دعوت از شركت كنندگان چيست، نوشت: اين سوال را من خود از كسي كه گويا اسپانسر كنفرانس بروكسل بوده است پرسيدم. پاسخي كه از وي دريافت كردم عينا اين بود «يك تيم شش نفره، دوستان و آشنايان خود را گزينش و سپس دعوت مي كنند». اينكه اين تيم شش نفره چه كساني هستند، بماند، ولي براستي انتخاب «دوستان و آشنايان» گواه ديگري بود دال بر « در باغ نبودن» همين كساني كه اين كنفرانس ها را برپا مي كنند. البته خود اسپانسر برنامه هم اذعان داشت كه «سي سال است دست از سياست كشيده بوده و زياد در باغ نيست». درباره شيوه انتخاب دعوت شدگان به كنفرانس پرسيدم مگر مهماني هست كه دوستان و آشنايان خود را دعوت مي كنيد؟ يعني واقعا هيچ معيار ديگري به ذهنتان نمي رسد؟ اغلب شركت كننده ها اصلا نيرويي نيستند كه بتوان از نشست آنها بعنوان «اتحاد نيروها» نام برد. بر فرض اينكه آنها با هم متحد شوند هم مي شود جمع صفر به علاوه صفر به علاوه... صفر كه باز مي شود همان صفر.
وي مي افزايد: اكثر كساني كه در خارج از كشور فعال سياسي شناخته شده هستند، يا در سايت هاي اپوزيسيون مقاله مي نويسند و يا در تلويزيون هاي بي بي سي و صداي آمريكا مصاحبه انجام مي دهند. همين! بنابراين من نمي دانم چه اصراري هست كه يك گروه نويسنده كه هيچ كارنامه اجرايي يا مديريتي از خود ندارند با هم متحد شوند؟
خودنويس در پايان با اشاره به دربه دري عناصر فراري در خارج كشور نوشت: طوري شده كه جمهوري اسلامي با خوشحالي از رفتن مخالفان استقبال مي كند چرا كه مي داند در خارج از كشور نيروهاي مخالفينش به هدر خواهد رفت. يا كاملا خواهند بريد و يا همين فعالين سياسي كه خود را آلترناتيو مي نامند آنها را نابود خواهند كرد. ده سال پيش دوستي به من گفت بهترين دوست جمهوري اسلامي اپوزيسيون خارج كشور است. متاسفانه هنوز اين گفته درست است.


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14