(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 15  آبان  1391 - شماره 20349

5 دليل خوب براي مصرف بيشتر پياز
وقتي گوش ها زنگ مي زنند!
پاييزي بدون زكام
فردا خيلي دير است اين 5 خوردني را از همين امروز ترك كنيد
عادتي كه دندان ها را خراب مي كند
آنچه درباره فريزر بايد بدانيد


5 دليل خوب براي مصرف بيشتر پياز

پياز يكي از پرمصرف ترين و پرطرفدارترين مواد غذايي موجود در هر آشپزخانه اي است. بي خود نيست وقتي كودكي را پشت سر مي گذاريم يكي از طرفداران پر و پا قرص اين ماده غذايي مي شويم.
چون همين پياز خودمان ضدسرطان و ضد ديابت است، باعث جريان بهتر خون مي شود، با كلسترول بالا مقابله مي كند و غيره. با ما همراه باشيد تا بگوييم اين ماده غذايي چه خواصي دارد و چگونه بايد از آن استفاده كنيد تا خواص بيشتري عايدتان شود.
پياز خواص ضدسرطاني دارد
پياز از ابتلا به برخي از سرطان ها پيشگيري مي كند و حتي مي تواند جلوي رشد سلول هاي سرطاني را بگيرد. نتايج پژوهش هاي متعدد نشان مي دهد كه پياز مي تواند باعث پيشگيري از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.
مي پرسيد چرا؟ به خاطر اين كه پياز حاوي آنتي اكسيدان هايي مثل آنتوسيانين و كرستين است كه خواص ضدسرطاني دارند. نتايج يك پژوهش فرانسوي كه روي موش هاي مبتلا به سرطان كولون انجام شده نشان مي دهد عصاره پياز مي تواند جلوي تكثير سلول هاي سرطاني را بگيرد.
روش مصرف
البته كه نمي شود مثلا يك قابلمه پياز بار بگذاريد و ميل كنيد. هميشه پياز براي طعم دار كردن خوراكي ها استفاده مي شود. بهتر است بدانيد كه پياز سفيد در مقايسه با پياز قرمز يا زرد حاوي آنتي اكسيدان هاي كمتري است. پياز را با مواد غذايي ديگري كه سرشار از آنتي اكسيدان است مصرف كنيد مثل سبزي هاي رنگي.
پياز را به صورت خام يا پخته وارد برنامه غذايي تان بكنيد؛ اما توجه داشته باشيد كه در پخت آن از روغن بيش از اندازه استفاده نكنيد.
پياز با كلسترول مقابله مي كند
پياز خواص ضدكلسترولي دارد. اين خاصيت پياز مديون خواص آنتي اكسيداني و امگا 3هاي موجود در آن است. در واقع پياز به كمك امگا 3هاي خود به كاهش ميزان تري كليسيريد خون كمك مي كند. تري گليسيريدها چربي هايي هستند كه بدن به عنوان انرژي از آنها استفاده مي كند.
پياز از ابتلا به برخي از سرطان ها پيشگيري مي كند و حتي مي تواند جلوي رشد سلول هاي سرطاني را بگيرد. نتايج پژوهش هاي متعدد نشان مي دهد كه پياز مي تواند باعث پيشگيري از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.
هنوز به طور دقيق ارتباط بين تري گليسيريد و كلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر اين باورند زماني كه ميزان تري گليسيريد بالا مي رود ميزان كلسترول خوب كاهش مي يابد و به اين ترتيب كلسترول بد خطرناك تر شده منجر به بسته شدن رگ هاي خوني مي شود.
روش مصرف
براي استفاده بيشتر از آنتي اكسيدان ها از پياز قرمز يا زرد استفاده كنيد. مي توانيد از پياز خام براي تهيه انواع سالادها استفاده كنيد. زماني كه مي خواهيد پياز را بپزيد و يا سرخ كنيد از روغن زياد استفاده نكنيد. پياز خام آنتي اكسيدان هاي بيشتري دارد. پخت وپز ميزان آنتي اكسيدان هاي اين ماده غذايي را به ميزان كم كاهش مي دهد. توجه داشته باشيد كه پياز به تنهايي معجزه نمي كند. زماني خواص اين ماده غذايي بيشتر مي شود كه در چهارچوب يك تغذيه سالم و متنوع حاوي ميوه و سبزي هاي سرشار از آنتي اكسيدان مصرف شود.
آيا پياز براي رگ هاي خوني مفيد است؟
اگر چه اين خاصيت پياز به پاي سير نمي رسد اما بايد بدانيد كه پياز به گردش خون كمك زيادي مي كند. نتايج يك پژوهش انگليسي نشان مي دهد افرادي كه روزانه سوپ پياز مي خورند كمتر دچار انباشتگي جرم در رگ هاي خوني شان مي شوند. البته مطالعات دراين زمينه همچنان ادامه دارد.
در واقع پياز حاوي آنتي اكسيدان ها و تركيبات سولفيدي(گوگرددار) است و براي همين براي رگ ها مفيد است. همچنين بايد بدانيد كه اين ماده غذايي مفيد حاوي امگا3 نيز هست كه ميزان كلسترول خون را پايين مي آورد. پتاسيم موجود در آن، نمك بيش از اندازه بدن را دفع مي كند و براي همين قلب و رگ هاي خوني را در سلامت نگه مي دارد.
روش مصرف
حتما سر سفره پياز خام داشته باشيد. در تهيه سالادهايتان از اين ماده غذايي غافل نشويد. توجه داشته باشيد پياز خام حاوي آنتي اكسيدان هاي بيشتري است.
پياز هميار لاغري
اصلا هر ماده غذايي كه باعث لاغري شود عزيزتر است. اگر مي خواهيد لاغر شويد پياز را وارد برنامه غذايي تان بكنيد. اول به خاطر اين كه پياز حاوي فيبر است. فرقي نمي كند كه خام باشد يا پخته! فيبرهاي موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجيم مي شود و براي همين احساس گرسنگي را كاهش مي دهد. اين ماده غذايي همچنين ادرارآور است و به دفع سموم بدن كمك مي كند.در نهايت بايد بگوييم كه پياز ميزان تري گليسيريد خون را كاهش مي دهد. تري گليسيريدها چربي هاي انباشته شده در بافت هاي چربي بدن هستند كه در شكم، ران ها و غيره انباشته مي شوند.
روش مصرف
فرقي نمي كند چه پيازي باشد! اگر مي خواهيد لاغر شويد پياز سفيد، قرمز، زرد، خام و پخته ميل كنيد. توجه داشته باشيد كه در پخت آن از روغن بيش از حد استفاده نكنيد.
پياز خواص ضدديابتي دارد
پياز يك ماده غذايي مفيد براي بيماران مبتلا به ديابت است. به عقيده برخي از متخصصان نبايد در مصرف آن زياده روي كرد زيرا حاوي ميزان قابل ملاحظه اي گلوسيد است. اما همين پياز تري گليسيريد خون را كاهش مي دهد. همان كاري كه انسولين به ويژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمي دهد. واقعيت اين است كه پياز حاوي ماده اي به نام گلوكوكينين است كه حرف و حديث زيادي در مورد آن وجود دارد. به عقيده برخي از متخصصان اين ماده ميزان قند خون را كاهش مي دهد.
نتايج يك پژوهش انگليسي نشان مي دهد افرادي كه روزانه سوپ پياز مي خورند كمتر دچار انباشتگي جرم در رگ هاي خوني شان مي شوند
به عقيده برخي ديگر گلوكوكينين باعث تحريك پانكراس مي شود كه وظيفه كنترل ميزان گلوكز را دارد. در هر حال تاثيري كه پياز در مقابله با مشكلات قلبي عروقي دارد براي افرادي كه از ديابت نوع دو رنج مي برند و يا پتانسيل ابتلا به آن را دارند مفيد است.
روش مصرف
بهتر است در اين مورد نظر پزشك معالج خود را جويا شويد. در واقع پزشك شما بهتر مي تواند تشخيص دهد كه شما مي توانيد از پياز استفاده كنيد يا نه.
با بوي بد دهان بعد از مصرف پياز چه كنيم؟
خيلي ها از ترس بوي دهان از مصرف پياز خام خودداري مي كنند. با اين حال مقابله با بوي بد دهان بعد از خوردن پياز خام كار چندان سختي نيست. كافي است مقداري جعفري، موز يا كيوي ميل كنيد. بعد از مصرف سير يا پياز مقداري جعفري خام بجويد. خواهيد ديد كه موثر واقع مي شود.
 


وقتي گوش ها زنگ مي زنند!

«اكويين» (Akouein/ Acouphene) يا «وزوز گوش» پديده اي است ناشناخته كه علل زيادي در بروز آن دخيل بوده و علائم آن در افراد مختلف، متفاوت است.
در اين حالت، بيمار صداهايي را مي شنود كه هيچ علت خارجي ندارند. به طور كلي اين صداها تيز و آهسته هستند كه مرتبا توليد شده و تنها خود بيمار آنها را مي شنود. اين صداها به آساني در محيط هاي مختلف مابين صداهاي عادي گم مي شوند، اما ممكن است در سكوت مطلق بسيار آزاردهنده باشند. به علاوه صداهاي بلند نيز مشكل را تشديد مي كند. بيماران مبتلا به «وزوز گوش» نبايد خودسرانه به فكر درمان باشند و حتماً لازم است در مراحل ابتدايي بيماري با پزشك مشورت كنند. اما در حال حاضر معمولا افراد بسيار دير، به طور متوسط پس از 7 سال نزد پزشك مي روند.
پزشك اطلاعات مهم را بررسي كرده و براي بيمار آزمايش كامل تجويز مي كند. در صورت نياز تست شنوايي نيز براي ارزيابي قدرت شنوايي انجام مي شود. در اكثر موارد نخستين بيلان براي تشخيص بيماري كفايت مي كند.
نكته شايان ذكر ديگر اين است كه اين بيماري كاملا دروني است و فقط براي خود بيمار قابل درك است و به همين دليل پزشك نيز نمي تواند حالت آن را به طور مشخص توصيف كند.
اين صداها به دو دسته صداهاي ذهني و واقعي تقسيم مي شوند. گروه اول احساسات (تخيلات) فرد هستند كه واقعيتي ندارند، اما دسته دوم صداهايي حقيقي هستند كه بدن آنها را توليد مي كند.
صدا ممكن است در يك يا هر دو گوش شنيده شود. اما در اغلب موارد بيمار نمي تواند به طور دقيق تشخيص دهد كه صدا در كدام گوش است و احساس مي كند كه صدا در سرش مي پيچد.
به نظر مي رسد مشكلات مربوط به «وزوز گوش» در نتيجه واكنش نامناسب ناقل هاي عصبي به وجود مي آيد. اين پيام ها كه ناقل موج هاي عصبي در طول عصب شنيداري هستند، مي توانند به هر دليلي نارسايي و عملكرد نامناسب پيدا كنند.گرچه به ندرت ممكن است اين مشكل غيرقابل تحمل شود، اما بايد گفت كه كيفيت مطلوب زندگي را كاهش مي دهد، به طور مستقيم برخلق و خو تاثير مي گذارد و گاه رابطه فرد با اطرافيان را دچار مشكل مي كند. علاوه بر اين، سرگيجه، از دست دادن تعادل و كاهش قدرت شنوايي از ديگر عوارض بيماري است.
مطلب ديگر اين كه تنها 25 درصد بيماران به طور منظم به پزشك مراجعه مي كنند و بقيه موفق مي شوند با مشكل خود كنار آمده و بي توجه به آن به زندگي عادي خود ادامه دهند.
كنار آمدن با بيماري اهميت بالايي دارد و در عمل چندان نيازي به مصرف دارو نيست. در اينجا وظيفه پزشك آموزش به بيمار، كمك به او در جهت تغيير رفتارهاي ناسازگار، پيش بيني مشكلات آينده و متقاعد كردن بيمار براي استفاده از سمعك در صورت از دست دادن شنوايي است. از هر دو نفر، يكي در دوره اي از زندگي دچار اين مشكل مي شود و 5 درصد سالمندان هميشه با آن دست به گريبان هستند.
انواع صداهايي كه بيمار مي شوند
صداهاي ذهني: زنگ زدن، صداي افراد، همهمه و پچ پچ، جز جز و جلز و ولز، وز وز، صداي سوت.
صداهاي واقعي: صداي جريان خون يا انقباض عضلات
علت بيماري
مشكلات گوش داخلي:
1-سن: با بالا رفتن سن و سخت شدن شريان ها، معمولا تغييراتي در گوش به وجود مي آيد كه به آن «پيرگوشي» گفته مي شود. پيرگوشي با كاهش شنوايي در فركانس هاي بالا و معمولا با «وزوزگوش» همراه است.
2-آترواسكلروز (Atherosclerose): تنگ شدن شريان ها به علت رسوب كلسترول.
3-بيماري منير (Meniere): اين بيماري با افزايش ناگهاني و مداوم سرگيجه ها بروز مي كند و با وزوز گوش و ناشنوايي همراه است و در نتيجه فشار آندولنف؛ مايع طبيعي موجود در گوش داخلي، ايجاد مي شود.
4-آسيب ديدگي شنوايي: قرار گرفتن در معرض صداهاي شديد مي تواند به گوش داخلي صدمه بزند. گوش دادن به واكمن با صداي بلند، شركت در كنسرت ها و جشن هاي شبانه از جمله علل ابتلا افراد كمتر از 40 سال به بيماري است. در حالي كه منشا بيماري سالمندان، زمينه شغلي آنها (كار با چوب، فلزات و...) است. به همين دليل از دوران جواني بايد به پيشگيري هاي لازم توجه داشت.
5- داروها: بعضي داروها مانند آسپرين موجب حساس شدن عصب شنوايي مي شوند.
6- عارضه عروق مغزي
7- تومور عصب شنوايي
8- شكستگي جمجمه
مشكلات گوش مياني
1- اوتيت گوش مياني: اين التهاب تا اندازه اي مسير شنوايي را مسدود مي كند.
2- سوراخ شدن پرده گوش: صداي بسيار شديد، اوتيت گوش مياني و يا حتي ضربه به گوش مي تواند موجب پاره شدن پرده گوش شود.
3- اتواسپونژيوز (otospongiose): اين بيماري كه به آن اتواسكروز (تصلب گوش) نيز گفته مي شود، ارثي است كه طي آن استخوان اسفنجي در لابيرنت استخواني گوش تشكيل مي شود و قدرت تحرك استخوان ركابي؛ يكي از استخوان هاي كوچك گوش مياني را كم مي كند. نقش استخوان ركابي انتقال لرزش هاي صوتي به گوش مياني است. درماني براي اين بيماري شناخته نشده است و ممكن است به ناشنوايي بيانجامد.
مشكلات گوش خارجي
انسداد مسير خروج موم گوش: موم گوش مي تواند مسير شنوايي را مسدود كند.
درمان
علل مربوط به گوش دروني
منشا «وزوز گوش» مزمن معمولا كهولت سن، آسيب ديدگي شنوايي، عارضه عروق مغزي، تومور و شكستگي جمجمه است. در درجه اول بيمار مي بايست خود را با مشكل وفق داده و روش هاي كسب آرامش مانند موسيقي ملايم و تمدد اعصاب را فرابگيرد. داروهاي اتساع دهنده رگ هاي مي توانند براي غلبه بر نشانه هايي از بيماري موثر باشد. با وجود اين، تاثير آنها محدود باقي مي ماند. در برخي موارد بسيار حاد، پزشك داروهاي كورتيزون تجويز مي كند.
كاهش كلسترول بالا با تغيير بعضي عادات غذايي و مصرف دارو، مي تواند به كاهش علائم بيماري كمك كند.
در مورد بيماري منير نيز كه يك بيماري مزمن است، گاه برخي داروها مؤثر هستند. رژيم كم نمك و داروهاي زيادكننده ادرار به خاطر تنظيم فشار آندولنف توصيه مي شود.
اگر اين روش ها نتيجه بخش نباشند، ممكن است پزشك از ميان پرده گوش، جنتامايسين تزريق كند. جذب اين آنتي بيوتيك در مايع آندولنف در اغلب موارد باعث بهبود بيماري مي شود. اين روش درمان بسيار رايج، با بي حسي موضعي انجام مي شود و بيمار به راحتي مي تواند آن را تحمل كند.
علل مربوط به گوش مياني
«وزوز گوش» با درمان مناسب بهبود مي يابد. در صورتي كه علت بيماري اوتيت گوش مياني باشد، با مصرف آنتي بيوتيك به سرعت درمان مي شود.
سوراخ شدن پرده گوش نيز غالبا خود بخود خوب مي شود، اما گاه نياز به عمل جراحي است. طي عمل، روي سوراخ پرده گوش يك كاغذ استريل گذاشته مي شود كه باعث مي شود پوست به هم بچسبد و لايه جديدي ساخته شود.
اتواسپونژيوز نيز به كمك عمل جراحي درمان مي شود. در اين عمل جزئي، ليگمان استخوان ركابي بريده مي شود تا تغييرپذيري و تحرك استخوان مجددا به حالت اول بازگردد.
علل مربوط به گوش خارجي
در اين مورد پزشك به راحتي جرم هايي كه مسيرشنوايي را مسدود كرده، برمي دارد. اين عمل ممكن است به روش ساكشن يا شست و شو با سرنگ آب انجام مي شود.
توصيه هاي لازم و مفيد براي غلبه بر بيماري
- دوري كردن از صداهاي فوق العاده بلند: حتما از صداهاي بسيار شديد كه باعث «وزوز گوش» شده يا آن را تشديد مي كند، دوري كنيد. واكمن را با صداي معمولي گوش دهيد. اگر در محيط هاي پرسروصدا كار مي كنيد و يا به شكار مي رويد، از محافظ هاي گوش استفاده كنيد.
- مراقبت در خواب: در سكوت ، شنيدن صداها محسوس تر مي شود. اگر اين صداها در خواب شما اختلال ايجاد مي كند، موزيك ملايم و آرام بخش گوش دهيد تا بر اين صداها غلبه كند.
- اهميت به روش هاي تمدد اعصاب: گرچه استرس عامل «وزوز گوش» محسوب نمي شود، اما به نظر مي رسد كه بين اين دو رابطه وجود دارد. روش هاي كسب آرامش را به كار بريد زيرا آرامش مي تواند در كاهش شنيدن صداهاي آزاردهنده مؤثر باشد. به كمك قرار دادن سنسورهاي الكتروني روي بدن، واكنش قلب، عضلات و تنفس به استرس اندازه گيري مي شود. سپس روان درمانگر تكنيك هاي كسب آرامش را متناسب با نياز فرد به وي آموزش مي دهد. پزشك معالج مي تواند متخصص اين امر را به بيمار معرفي كند.
- امتحان كردن وسايل الكتروني: تكنسين هاي پروتز، دستگاه هايي در اختيار بيمار قرار مي دهند كه توليد صداي خنثي مي كنند (صدايي كه تا حد بالايي فركانس صدا را پوشش مي دهد). استفاده از اين وسايل در اغلب موارد راحت و قابل تحمل است، شدت پاييني دارند و صداهايي را كه فرد مي شود، ناپديد مي كند. به هر حال اين شيوه براي همه توصيه نمي شود و بايد با پزشك مشورت شود.
- تغيير داروها: مصرف آسپرين را كه عصب شنوايي را حساس مي كند، به حداقل برسانيد. اگر علت بيماري آسپرين باشد، قطع دارو، شدت بيماري را كاهش داده و يا حتي باعث بهبودي كامل مي شود. سعي كنيد بيشتر داروهاي تب بر، مسكن يا داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي مصرف كنيد.
- پيشگيري از تجمع جرم گوش: بد نيست بدانيد كه گوش پاك كن، فقط موم هاي لاله گوش را به بخش هاي عمقي تر گوش خارجي منتقل مي كند كه تجمع جرم ها تسهيل مي كند، براي تميز كردن گوش از يك تكه پارچه مرطوب استفاده كنيد و هرگز پارچه را به قسمت داخلي گوش فرو نبريد. اگر غده هاي مترشحه گوش شما، موم زيادي ترشح مي كنند، گاهي اوقات روي گوش ها كيسه آب گرم و نه خيلي داغ بگذاريد. اين كار باعث مي شوم موم ها نرم تر شده و در نتيجه راحت تر خارج مي شود. همچنين در داروخانه، قطره هاي مخصوص نرم شدن جرم گوش به طور آزاد به فروش مي رسد.
مترجم: مريم سادات كاظمي


پاييزي بدون زكام

زكام به آبريزش بيني به طرف خارج حلق و سينه گفته مي شود و مي تواند در نتيجه سرماخوردگي ساده ايجاد شود و يا دنباله يك بيماري مهم تر مانند سرخك و آنفلوآنزا باشد. اين بيماري در فصل پاييز بسيار متداول است ولي مي توان با رعايت نكات خاص از اين بيماري پيشگيري كرد.
-براي كاهش احتمال سرماخوردگي از تماس دست ها با بيني و صورت خود، حتي المقدور پرهيز كنيد و به طور مداوم دست هاي خود را با آب گرم و صابون بشوييد. اين كار بويژه پس از قرار گرفتن در اماكن عمومي مثل فروشگاه ها، ايستگاه هاي اتوبوس و مترو، مدرسه و اداره، ضروري است.
-با مشورت پزشك، واكسن آنفلوآنزاي فصلي را در زمان مناسب تزريق كنيد. اما اگر پس از واكسن دچار علائم آنفلوآنزا شديد، با پزشك مشورت كرده و از داروي مناسب براي كاهش علائم استفاده كنيد.
-همچنين توصيه مي شود كه احتمال ابتلا به آلرژي هاي فصلي را با محدود كردن تماس خود با مواد آلرژي زا و پرهيز از قرار گرفتن در معرض هواي حساسيت زا كاهش دهيد. براي اين منظور، درها و پنجره ها را در طول ساعات صبح و قبل از ظهر ببنديد چون در اين ساعات ميزان گرده هاي آلرژي زا در هوا به بالاترين حد مي رسد.
-اين روزها ممكن است با بالا و پايين شدن دماي هوا بدن شما عرق كند و در مواقع خنك شدن آن احتمال سرماخوردگي بسيار بالا خواهد رفت. هميشه به اندازه اي لباس بپوشيد كه از به وجود آمدن اين مشكلات جلوگيري شود.
-مصرف ويتامين هاي A و C كه در انواع ميوه ها و سبزيجات به وفور يافت مي شوند و از جمله آنتي اكسيدان ها به شمار مي آيند، مي تواند براي پيشگيري و درمان سرماخوردگي مؤثر باشد. ميوه هاي ترش مزه مانند ليموترش و كيوي سرشار از ويتامين C هستند و براي درمان سرماخوردگي توصيه مي شوند.
¤از سوناي استخرها استفاده كنيد چرا كه وقتي به سونا مي رويد هوايي كه استنشاق مي كنيد بالاتر از 80درجه است و اين درجه حرارت باعث از بين رفتن ويروس هاي سرماخوردگي مي شود.


فردا خيلي دير است اين 5 خوردني را از همين امروز ترك كنيد

اكثر ما در تمام روز تلاش مي كنيم در رژيم غذايي خود تعادل را رعايت كنيم اما اگر اين رژيم غذايي متعادل حاوي غذاهاي مختلف فرآوري شده تصفيه شده و حاوي قند فراوان باشند آيا باز هم رعايت تعادل كافي و مؤثر خواهد بود؟
اين نوع از خوردني ها در واقع مواد سمي را به تدريج وارد بدن شما مي كنند. اگر رژيم غذايي شما حاوي مقاديري از فست فودها، مرغ سرخ كرده، شكلات و تنقلات بسته بندي و صنعتي باشد در مسير چاقي يا ابتلا به بيماري قلبي قرار گرفته ايد.
به گزارش سايت اينترنتي ارگانيك، براي جلوگيري از اين روند ورود مواد سمي به داخل بدن در اين مقاله 5نمونه از ناسالم ترين اين مواد غذايي عنوان شده كه تأكيد مي شود از همين امروز آنها را از رژيم غذايي خود حذف كنيد. اين خوردني ها عبارتند از:
سودا
شايد تاكنون درباره اين نوشيدني مطالب زيادي مطرح نشده است. سودا حاوي ماده نگهدارنده اي موسوم به سديم بنزوئات است كه در نوشابه هاي بدون گاز يافت مي شود و يك عامل محرك بسيار قوي در بروز آلرژي ها، آسم و اگزما است. اسيد فسفريك نيز كه طعم تند و تيز مطلوبي سودا مي دهد موجب پوكي استخوان و پوسيدگي دندان ها مي شود. برخي كارشناسان ادعا مي كنند آسيبي كه از اين اسيد به استخوان ها وارد مي شود شديدتر از اسيد باتري است. اين اسيد كلسيم و ساير املاح معدني را از بدن دفع مي كند و به استخوان ها و دندان ها آسيب جدي وارد مي كند. اسيد فسفريك همچنين در بروز مشكلات كليوي نقش دارد. بعلاوه اكثر سوداها حاوي غلظت بالايي از شيرين كننده هاي قندي هستند كه به نوبه خود خطر بروز سندرم متابوليك، چاقي، ديابت و امراض قلبي را تشديد مي كند.
غذاهاي سرخ كرده
تاكنون آزمايش هاي زيادي به منظور بررسي تأثير مصرف غذاهاي سرخ كرده روي سلامتي انجام گرفته اند. در مطالعات مختلف از سراسر جهان رابطه بين مصرف اين نوع غذاها بويژه گوشت سرخ شده با ابتلا به سرطان ها شناسايي شده است. يك مطالعه اخير نشان داده است كه مصرف گوشت سرخ شده خطر ابتلا به سرطان مثانه را تا دو برابر افزايش مي دهد.
فست فود
فست فودها در واقع حاوي مقدار بسيار ناچيزي غذاي واقعي هستند. غذا بايد بدن را تغذيه كند درحالي كه فست فودها به جز خورده شدن خاصيت ديگري ندارند و فاقد مواد و املاح موردنياز براي بدن هستند. به علاوه فست فودها حاوي مقادير زيادي چربي، كالري و نمك هستند كه همگي آنها به بدن آسيب مي رسانند. اين غذاها فقط مانع از رسيدن ريزمغذي هاي ضروري به بدن مي شوند.
مواد خوراكي حاوي آرد سفيد و تصفيه شده
اكثر ما با وجودي كه مي دانيم بايد از غلات سبوس دار استفاده كنيم اما باز هم همبرگر، پاستا و نان و شيريني تهيه شده از آرد سفيد مصرف مي كنيم. آرد سفيد يكي از خطرناك ترين غذاهاي فرآوري شده در نسل ما است. وقتي گندم فرآوري مي شود بيشتر فيبر املاح معدني و ريزمغذي هاي ضروري خود را از دست مي دهد. مصرف آرد سفيد و تصفيه شده موجب آزادسازي سريع انسولين شده و بار زيادي را بر غده پانكراس يا لوزالمعده كه وظيفه ترشح انسولين را برعهده دارد، وارد مي كند. همچنين در طول روند فرآوري مواد شيميايي به آن افزوده مي شود كه قطعاً براي بدن مضر است و در نهايت منجر به بروز ديابت نوع دوم مي شود.
محصولات تنوري
بيشتر موادغذايي كه به شيوه صنعتي تنوري و آماده مي شوند به همان اندازه 4 خوردني فوق الذكر خطرناك هستند چون اغلب داراي همان مواد سمي و مضر مي باشند. اغلب غذاهاي تنوري با آرد سفيد تهيه مي شوند و بعلاوه حاوي مقادير زيادي قند هستند. كارشناسان معتقدند كه قند از هر نوعي كه باشد براي بدن سم است.
با بيان مضرات و خطرات مصرف اين غذاها، باز هم انتخاب با خود شما است آيا باز هم راضي مي شويد به دست خود مواد سمي را وارد بدنتان كنيد؟
هميشه اين شعار را به ياد داشته باشيد كه خوب بخوريد، خوب زندگي كنيد.


عادتي كه دندان ها را خراب مي كند

عادت هايي كه موجب خرابي دندان تان مي شود را بشناسيد و انجام ندهيد.
شايد شما هم يك سري عادت هايي داشته باشيد كه به مرور زمان موجب خرابي دندانتان شود؛ پس بهتر است كه آنها را بشناسيد و هر چه سريع تر ترك شان كنيد.
دندان قروچه
ساييدن دندان ها به هم يا دندان قروچه در اثر فشار عصبي و مشكل بد خوابيدن ايجاد مي شود؛ كنترل دندان قروچه بسيار سخت است؛ خودداري از جويدن غذاهاي سفت در طول روز، درد دندان و آسيب ناشي از دندان قروچه را كم مي كند.
در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده كنيد تا در حين خوابيدن از آسيب دندان در اثر دندان قروچه جلوگيري كنيد.
جويدن يخ
يخ ماده اي بدون قند است و ممكن است فكر كنيد براي دندان ضرري ندارد؛ اما جويدن يخ مي تواند باعث شكستن و يا از بين رفتن قسمتي از ميناي دندان شود؛ اگر يخ را سفت بجويد، باعث تحريك بافت نرم داخل دندان و بروز حساسيت و درد دندان مي شود.
خوردن غذاهاي داغ و يا غذاهاي سرد ممكن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جاي جويدن يخ، آدامس بدون قند بجويد.
جويدن مداد
آيا موقع تمركز روي يك مسئله، مداد خود را مي جويد؟؛ اثر جويدن مداد همانند جويدن يخ است و باعث شكستن و يا خرد شدن دندان ها مي شود.
هنگامي كه مي خواهيد چيزي را بجويد، آدامس هاي بدون قند را انتخاب كنيد؛ آدامس هاي بدون قند باعث ترشح زياد بزاق مي شوند و از بوي بد دهان و پوسيدگي دندان ها جلوگيري مي كنند.
مكيدن انگشت
معمولا كودكان بعد از پديدار شدن دندان هاي دائمي خود، انگشتان خود را مي مكند؛ اين انگشت مكيدن در سن 5 تا 6 سالگي ظاهر مي شود و باعث تغييرات دائمي در ساختار دندان و لثه مي شود؛ مكيدن انگشت شست مي تواند باعث لق شدن و انحراف دندان هاي كودك از جاي خود شود؛ اين انحراف دندان ها مي تواند مشكلات تنفسي و جويدني را براي كودك به وجود آورد.
مكيدن ليموترش
افرادي كه ليموترش را مي مكند، خود را در خطر مشكلات دهاني و دنداني قرار مي دهند؛ ليمو داراي مقدار زيادي اسيد است؛ اين اسيد، باعث تضعيف شدن ميناي دندان و زبري سطح دندان ها مي شود.
جويدن ناخن
جويدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت مي كند، بلكه به دندان ها نيز آسيب مي رساند و باعث مشكلات دهاني مي شود؛ جويدن ناخن باعث بيرون آمدن دندان از محل خود، شكستن دندان و تخريب ميناي دندان مي شود.
با شيشه شير خوابيدن
اگر موقع خواب، به كودك خود يك شيشه آب ميوه، شير و يا شير خشك بدهيد و در حين خوردن آن بخوابد، باعث خواهيد شد كه دندان هاي جديد پوسيده شوند؛ پس، بهتر است قبل از خوابيدن كودك، شيشه شير را از او بگيريد و او را به اين كار عادت دهيد.
سوراخ كردن (پيرسينگ) زبان
در برخي كشورها، سوراخ كردن زبان و آويزان كردن و زيورآلات فلزي از آن (پيرسينگ) مرسوم است؛ اگر به طور ناخودآگاه اين قطعه فلزي را گاز بگيريد، دندانتان مي شكند؛ هنگامي كه فلز با لثه برخورد مي كند، باعث آسيب لثه و لق شدن دندان ها مي شود.
دهان ما پر از باكتري است، بنابراين سوراخ كردن زبان، خطر عفونت و زخم زبان را زياد مي كند؛ بهتر است قبل از اين كار، با يك دندان پزشك مشورت كنيد.
سخت مسواك زدن
مسواك زدن بخشي از بهداشت دهان و دندان است اما نبايد سفت و محكم مسواك بزنيد؛ اين نوع مسواك زدن باعث از بين رفتن ميناي دندان، تحريك لثه ها، حساس شدن دندان ها نسبت به سرما و گرما و حتي ايجاد سوراخ هايي در دندان مي شود.
باز كردن چيزي با دندان
باز كردن درب قوطي و يا بسته پلاستيكي با دندان ممكن است راحت باشد، اما دندان ابزاري براي خرد كردن و يا باز كردن وسايل نيست؛ به جاي دندان مي توانيد از قيچي و يا درب بازكن استفاده كنيد؛ از دندان ها بايد فقط براي خوردن غذا استفاده كرد.
ورزش كردن بدون محافظ دهان
موقع انجام ورزش هايي مثل بوكس،هاكي و ورزش هايي كه با صورت شما در تماس هستند بايد از محافظ دهان و دندان استفاده كرد؛ اين محافظ دهان يك قطعه پلاستيكي است و از دندان هاي بالايي محافظت مي كند؛ بدون اين محافظ زماني كه ضربه سنگيني به صورت شما وارد شود، مي تواند دندان ها را خرد كند؛ اين محافظ دندان را مي توانيد از دندان پزشك بگيريد.
آب نبات سفت
قند موجود در آب نبات باعث به وجود آمدن پلاك هاي چسبنده بر روي دندان ها مي شود؛ سپس باكتري هاي موجود در پلاك دندان، قند را تبديل به اسيد مي كند و اين اسيد باعث از بين رفتن ميناي دندان مي شود؛ بنابراين بعد از مصرف شكلات، آب نبات وشيريني، حتما دندان هاي خود را مسواك بزنيد.
شيريني چسبنده
همه مواد شيرين باعث پوسيدگي ميناي دندان مي شوند، اما برخي از آنها بيشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستيل و آب نبات شل؛ وقتي شيريني به دندان بچسبد و قند تبديل به اسيد مي شود، اين اسيد براي ساعت ها در تماس با ميناي دندان است.
اگر بعد از خوردن اين نوع شيريني ها، چيزي مثل كرفس يا آدامس بدون قند بجويد، مقدار زيادي بزاق ترشح مي شود و اين بزاق اسيد را از بين مي برد.
نوشابه گازدار
فقط شيريني مسبب خرابي دندان نيست؛ اگر يك ليوان نوشابه گازدار بنوشيد، بيشتر از 11 قاشق چايخوري قند مصرف كرده ايد؛ همچنين نوشابه ها حاوي اسيد فسفريك و اسيد سيتريك است كه اين دو اسيد، باعث از بين رفتن ميناي دندان ها مي شوند.
نوشابه هاي رژيمي هرچند بدون قند هستند، ولي مقدار زيادي شيرين كننده مصنوعي دارند كه اين شيرين كننده ها، داراي اسيد هستند و براي دندان ها مضرند.
نوشابه هاي ورزشي
معمولا اين نوشابه ها داراي مقدار زيادي قند هستند؛ نوشابه هاي ورزشي هم در دهان، اسيد به وجود مي آورند كه اين اسيد به ميناي دندان حمله مي كند؛ اگر زياد از اين نوشيدني ها استفاده مي كنيد، اين را بدانيد كه در معرض پوسيدگي دندان خواهيد بود؛ درحين ورزش و براي جلوگيري از كم آبي بدن، مي توانيد از آب داراي املاح استفاده كنيد.
آب ميوه صنعتي
آب ميوه هاي صنعتي داراي ويتامين و آنتي اكسيدان هستند، ولي بيشتر آنها قند زيادي دارند؛ ميوه ها خودشان شيرين هستند، بنابراين اگر آب ميوه اي مي خريد توجه كنيد كه قندي به آن افزوده نشده باشد؛ همچنين مي توانيد آب ميوه خريداري شده را با مقداري آب رقيق كنيد.
چيپس سيب زميني
غذاهاي نشاسته اي مثل چيپس، توسط باكتري هاي موجود در پلاك دندان ، شكسته شده و به اسيد تبديل مي شوند؛ اين اسيد به مدت 20 دقيقه به دندان ها حمله مي كند؛ اگر غذا بين دندان ها باقي بماند، اين مدت زمان بيشتر مي شود؛ بنابر اين بهتر است بعد از خوردن چيپس سيب زميني و يا ديگر غذاهاي نشاسته اي، حتما بين دندان هاي خود را با نخ دندان تميز كنيد.
مصرف دائمي ميان وعده
ميان وعده ها نسبت به وعده هاي اصلي غذا، كمتر موجب ترشح بزاق دهان مي شوند؛ پس بهتر است از مصرف ميان وعده هاي شيرين و چسبنده خودداري كنيد و به جاي آن مي توانيد از ميوه و سبزي هاي مثل هويج استفاده كنيد؛ همچنين شكستن زياد موادي مثل تخمه و آجيل در ميان وعده ها براي دندان ها مضر است.
نوشيدن قهوه
اگر زياد قهوه بنوشيد، به مرور زمان، در اثر تيرگي قهوه و اسيد موجود در آن، دندان هايتان زرد رنگ مي شوند؛ خوشبختانه، لكه هاي زرد ناشي از مصرف قهوه، به سادگي با استفاده از مواد سفيد كننده دندان از بين مي روند؛ از يك دندانپزشك درباره نوع و نحوه استفاده از اين سفيد كننده ها سؤال كنيد.
كشيدن سيگار
سيگار و ديگر محصولات دخاني، لكه هايي را بر روي دندان ها به جاي مي گذارند و موجب بيماري هاي لثه و افتادن دندان ها مي شوند؛ تنباكوي موجود در دخانيات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نيز مي شود.
زياد خوردن
خوردن بيش از حد در عارضه پرخوري عصبي باعث افزايش پوسيدگي دندان ها مي شود؛ اسيدهاي قوي كه در اثر استفراغ كردن از دهان خارج مي شوند، مي توانند دندان ها را ضعيف و شكننده كنند؛ اين اسيدها همچنين باعث بوي بد دهان مي شوند؛ در بيماري پرخوري عصبي (بوليميا)فرد ابتدا مقدار زيادي غذا مي خورد و سپس عمدا غذاي خورده شده را بالا مي آورد.
 


آنچه درباره فريزر بايد بدانيد

درباره فريزر نيز مانند بسياري موارد ديگر تصورات اشتباهي وجود دارد كه به برخي نكات براي رفع اين اشتباه ها اشاره مي كنيم.
1- همه سبزي ها براي فريزكردن مناسب نيستند؛ سبزي ها نرم و لطيفي مانند كاهو هنگامي كه فريز شوند خراب شده و خواص غذايي خود را از دست مي دهند.
2- سس هاي كرمي نيز داخل فريزر به اصطلاح بريده شده و غيرقابل استفاده مي شوند.
3- قهوه هم نبايد در فريزر گذاشته شود؛ به ويژه قهوه تيره.
4- يكي ديگر از مواد غذايي كه نبايد در فريزر نگهداري شود تخم مرغ است.
5- غذاها نبايد براي مدت نامحدود داخل فريزر نگهداري شوند؛ به ويژه انواع سوپ، غذاهاي آب پز، گوشت پخته، غذاهاي استيكي و سرانجام برشته شده ها.
6- فريز كردن، تمام باكتري ها را نمي كشد غذاهاي فريز شده باكتري ها را غيرفعال مي كند اما آنها را از بين نمي برد. اين سخن به معني آن است كه اگر غذاي آلوده داخل فريزر قرار بگيرد، به همان ميزان مضر خواهد بود و باكتري هاي آن فقط غيرفعال مي شوند. با گرم كردن دوباره آن، باكتري ها فعال شده و غذاي شما سالم نخواهد بود.
7- اگر گوشتي كه طبخ نشده بارها بيرون از فريزر قرار بگيرد و يخ آن باز شود خاصيت خود را به كلي از دست مي دهد. بهترين راه براي نگهداري گوشت اين است است كه آن را تازه مصرف كنيد.
8- فريزر بهترين جا براي نگهداري طولاني مدت غذا نيست.
9- دما در فريزر نيز هر زمان كه در آن باز و بسته مي شود تغيير مي كند. ممكن است غذا يخ زده باقي بماند اما روند فريز شدن آن كند پيش برود و كريستال هاي يخي يا به اصطلاح برفك نيز داخل فريزر ايجاد شود، بنابراين تا مي توانيد درهاي فريزر را فقط در مواقع لزوم باز كنيد.


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14