(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 16 مرداد 1391 - شماره 20275

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
سايه روشن نبرد اطلاعاتي (يادداشت روز)
زباله (گفت و شنود)
كيهان و خوانندگان
اعتراض مدافعان حقوق بشر فرانسه به ميزباني مخفيانه پاريس از امير جنايتكار بحرين
فرقاني تشريح كرد؛ تازه ترين جزئيات از برگزاري اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران
رئيس كميسيون قضايي: مجلس اجراي احكام مفسدان اقتصادي را پيگيري مي كند
دعوت پادشاه عربستان از احمدي نژاد براي شركت در اجلاس مكه
بهاءالله مهاجراني: لندن وطن من است (خبر ويژه)
وال استريت ژورنال: ايران با مهارت تحريم ها را دور مي زند (خبر ويژه)
راز مقاومت ايران در گزارش شوراي روابط خارجي آمريكا (خبر ويژه)
ابراز علاقه تحليلگر صهيونيست به تجزيه تركيه، سوريه و عراق (خبر ويژه)
عاموس يادلين: جنگ با حزب الله نابودكننده اسرائيل است (خبر ويژه)


سايه روشن نبرد اطلاعاتي (يادداشت روز)

وسعت نفوذ ايران در نبرد اطلاعاتي با حريفان تا كجاست؟ جمهوري اسلامي در زمينه مباحث استراتژيك نظير جنگ نرم، نبرد نامتقارن و جنگ اطلاعاتي تا كجا پيش رفته و متقابلا محيط داخلي ما از چه منافذي مي تواند آسيب پذير باشد؟ چه كساني با كدام رفتارها نفوذ و قدرت اطلاعاتي ما را رقم زده اند و متقابلا كدام رفتارها باعث نفوذ حريف شده است؟
1-پايگاه هوايي تمپا در ايالت فلوريدا روزهاي سوم تا ششم مردادماه جاري (24 تا 27 ژوئيه) ميزبان «بازي نفوذ رقابتي» بود كه از سوي گروه جنگ نامتقارن ارتش آمريكا -AWG- ترتيب يافت و 130نخبه سياسي و نظامي و اطلاعاتي در آن شركت جستند. هدف، درك آسيب پذيري هاي آمريكا در بحران هايي نظير سوريه بود و بازيگران كوشيدند با به حداقل رساندن «غرور»، «نفوذ» خود را حداكثري كنند. توماس گلندر افسر عملياتي گروه AWG در جريان اين برنامه 4 روزه با اشاره به حضور نافرجام نظامي در عراق و افغانستان گفت «ما با وجود 11سال زد و خورد و درگيري در مناقشات عراق و افغانستان هنوز پاسخ بسياري از مشكلات را در خاورميانه نمي دانيم.» آمريكا از سال 2006 كوشيده تا رهيافت اطلاعاتي را چاشني نظامي گري كند و به ابزار قدرت خود «دقت» و «نفوذ» بخشد. سياستمداران و نظاميان آمريكايي در عراق و افغانستان مناره دزدي كردند بدون آن كه چاله اي براي آن كنده باشند. به تعبير يوشكا فيشر در روزنامه زودويچه سايتونگ، «عراق به مدد بوش و چني و رامسفلد، دوست ايران شد و حتي شايد بتوان مجسمه آنها را در ايران نصب كرد»!
7 مرداد 1390 روزنامه گاردين گزارشي را منتشر كرد كه به هم ريختگي آمريكا را روايت مي كرد. گاردين آن روز نوشت «ژنرال پترائوس رئيس فعلي سازمان سيا علاقمند است داستان را از زماني بازگو كند كه يك ژنرال 4 ستاره در عراق بود. اوايل سال 2008 اس ام اس يك سردار ايراني به پترائوس داده شد... پترائوس به شدت نياز داشت به او گوشزد شود كه تلاش هاي نظامي و ديپلماتيك آمريكا در عراق و لبنان و ساير نقاط خاورميانه توسط سپاه قدس زير نظر ژنرال قاسم سليماني به تحليل برده مي شود... به گفته صالح مطلك، مقامات عراقي سليماني را به شكل يك فرشته مي بينند و با او رايزني دارند... اما يكي از مقامات بلندپايه آمريكايي مي گويد او هراس انگيز است، همه جا هست و هيچ جا نيست... او در هماهنگي همه گروه ها و تشكيل دولت جديد عراق نقش داشت. بسياري از مقامات آمريكايي، چند سال اخير را صرف توقف كار افراد وفادار به سپاه قدس كرده و مبهوت كارهاي آنها هستند. يك مقام بلندپايه ارتش آمريكا مي گويد من اگر سليماني را ببينم، خيلي ساده از او خواهم پرسيد كه از ما چه مي خواهد؟».
2- چهار سرويس جاسوسي و اطلاعاتي شامل سازمان سيا، ام آي6 انگلستان، موساد و استخبارات سعودي ضربات راهبردي سهمگيني از جمهوري اسلامي و قدرت اطلاعاتي آن خورده اند. از انهدام شبكه جاسوسي و سياسي- امنيتي اين سرويس ها در جريان فتنه 88 و شكار ريگي و پهپاد سازمان سيا در منطقه كاشمر بگيريد تا ضربات سنگيني كه در منطقه نصيب اين سرويس هاي جاسوسي شد. 16ماه پس از تلاش سردرگم آمريكا عليه حاكميت سوريه، روزنامه فيگارو هفته گذشته خبر داد «با شكست آمريكا در سوريه، كاخ سفيد تلاش دارد مسئوليت اين ناكامي را به گردن سازمان سيا بيندازد تا بلكه بتواند خود را از گرداب نجات دهد. كاخ سفيد سازمان سيا را در فقدان تحليل كافي از وضعيت داخلي و اپوزيسيون سوريه مقصر مي داند.» 24 تيرماه گذشته نيز روزنامه گاردين از جلسه محرمانه كميسيون اطلاعات و امنيت پارلمان انگليس خبر داد و يادآور شد «جان ساورز رئيس MI6 در اين نشست كه رئيس مقرهاي ارتباطي دولت نيز حضور داشت، از ناكامي در خاورميانه گفته است: تمركز بيش از حد روي موضوعاتي نظير القاعده موجب غفلت ما از مسائل برخي كشورهاي عربي خاورميانه شد. زماني كه خيزش هاي اسلامي در جهان عرب رخ داد، اشراف ما بر اين كشورها رو به كاهش بود.»
45 روز پيش از گزارش محرمانه ساورز كه جزئيات آن منتشر نشد، روزنامه صهيونيستي هاآرتص به طور سربسته از ناكامي موساد مقابل ايران نوشت. آريل شاويت در اين تحليل كه 10 خردادماه جاري منتشر شد، تصريح مي كند «سرويس موساد پس از 10 سال تلاش مخفيانه در برابر ايران و برنامه هسته اي آن شكست خورده است... از همان آغاز هم اين يك ماموريت بالاتر از خطر و محال براي موساد به نظر مي رسيد. اسرائيل به رغم برخي موفقيت هاي ظاهري در زمينه ترور و حملات ويروسي به سانتريفيوژها، در اين رويارويي شكست خورده است. ايراني ها توانستند در اين دوره بر همه تنگناها غلبه كرده و نشان دهند كه از طرف مقابل خود زيرك تر بوده اند. ايراني ها در اين 10سال، خط قرمز غرب و در صدر آنها اسرائيل را پشت سر گذاشتند و تا آستانه توانايي هسته اي پيشرفت كردند. ديگر خرگوشي باقي نمانده كه شعبده باز آن را براي مجازات ايران از كلاهش بيرون آورد.»
اما احتمالا گزارش هفته گذشته پايگاه ميدل ايست آن لاين، گوياتر و رساتر باشد، آن جا كه علت بركناري امير مقرن از رياست استخبارات سعودي را به 4 شكست بزرگ اين سرويس اطلاعاتي مقابل ايران نسبت داد. ميدل ايست آن لاين به گسترش نفوذ بي سابقه ايران در عرض و طول خاورميانه پرداخته و خاطرنشان مي كند «بركناري امير مقرن و جايگزيني بندربن سلطان، نشانه شكست سعودي در قضاياي عراق و لبنان و بحرين و يمن از ايران است. قضيه ايران و نفوذ روزافزون آن در منطقه و تحولات سوريه ملك عبدالله را به تكاپو واداشته است... آمريكايي ها نيز به وي توصيه كردند مقرن را بركنار كند... پرونده عراق نخستين پرونده اي بود كه رياض در آن شكست خورد. عربستان نه تنها نتوانست اياد علاوي را به قدرت برساند بلكه در برابر قدرت نوري مالكي و نفوذ ايران دست بسته نشسته و شاهد از دست دادن يك به يك جبهه هاي خود در عراق است... ايران همچنين توانست به كمك حزب الله، سعد حريري هم پيمان عربستان را در لبنان از قدرت بركنار كند و دولتي نزديك به خود را در اين كشور روي كار آورد...از طرف ديگر طي 2 سال گذشته نفوذ ايران در يمن به اندازه اي بالا رفته كه عربستان تصور مي كند ايران همسايه جنوبي اش شده است. اين نفوذ در كل منطقه جنوب يمن مشهود است... از سوي ديگر موفقيت ايران در بحرين و به طور نسبي در منطقه الشرقيه عربستان، چهارمين شكست را براي استخبارات سعودي رقم زده است... ملك عبدالله اكنون روزهاي سختي را مي گذراند.» البته دور از انصاف است همه تقصيرها به گردن شكسته سران سعودي و استخبارات آن بيفتد در حالي كه به عنوان مثال فريد زكريا از مشاوران دولت اوباما مردادماه سال گذشته اعلام كرد «ما در آمريكا سالانه 80 ميليارد دلار براي سازمان هاي اطلاعاتي خود هزينه مي كنيم ولي اين سازمان ها براي بحران هاي جهاني آمادگي ندارند و نتوانسته اند آنها را پيش بيني كنند. آيا ما 80 ميليارد دلار مي دهيم كه غافلگير شويم، چنان كه در ماجراي 11سپتامبر، نبود سلاح هاي كشتار جمعي در عراق، بحران اقتصادي جهان و انقلاب هاي عربي شديم؟!».
3- محيط سياست داخلي ما از كدام منافذ مي تواند آسيب پذير باشد؟ شايد سمينار 4 روزه گروه جنگ نامتقارن ارتش آمريكا و بازي برگزار شده با حضور 130كارشناس برجسته در اين باره قابل تامل باشد آنجا كه نتيجه گرفته مي شود تكروي و غرور به قدرت و نفوذ آمريكا آسيب زده است. نفوذ معنوي - فراتر از نفوذ اطلاعاتي- جمهوري اسلامي ايران در منطقه ره آورد شعارهاي استراتژيك، برنامه ريزي مخلصانه و تلاش هاي توأم با فروتني و مجاهدت است. و برعكس، در محيط سياست داخلي رفتارهايي روزنه رخنه و ضربه دشمن است كه معطوف به خود محوري، قدرت زدگي، غرور و اباحيگري بر سر شعارها و آرمان ها از سوي رقيبان سياسي باشد. سياست زدگي احزاب و گروه ها و چهره هاي رقيب، حكايت فيلم شطرنج باز به كارگرداني ساتيا چيت راي است. دو اشراف زاده تنبل هندي در حالي كه انگليسي ها حمله كرده اند، غرق در اعتياد خود به بازي شطرنج هستند تا آنجا كه خيانت همسر و اطرافيان را متوجه نمي شوند و حتي آن هنگام كه مهره هاي شطرنج خود را گم مي كنند، باز به هر قيمت بازي را در همان اوضاع جنگي ادامه مي دهند. برخي نقش آفرينان فتنه و آشوب سال 1388- غير از آنها كه مستقيما با سرويس هاي اطلاعاتي بيگانه مرتبط بودند- دقيقا غرق در سوداي قدرت و جاه طلبي و غرور بود كه تبديل به مهره شطرنج سرويس هاي سيا و موساد و ام آي6 و حتي استخبارات سعودي شدند انتقامي كه دشمن زخم خورده، 3 سال پيش از ملت ايران گرفت و در جشن نمايش اقتدار 40 ميليوني خدشه وارد كرد، ماحصل فربهي منيت در سياستمداراني بود كه نتوانستند مسافتي دورتر از نوك دماغ خويش را بنگرند و اين حقيقت انكارناپذير را كه جهان به پيچ خطير تاريخ رسيده، بفهمند.
قريب 10 ماه ديگر انتخابات رياست جمهوري برگزار مي شود. برخي گروه ها و چهره ها از هم اكنون به شكل پنهان و پيدا فعال شده اند تا گوي سبقت از حريفان بربايند و برخي طيف هاي ديگر تشجيع مي شوند تا بازي ضد انتخاباتي 3 سال پيش را سامان دهند. به تدريج بايد درباره اين تحركات نوشت. اما آنچه در اين مجال سزاوار يادآوري است، تقاطع محيط سياسي داخلي و فعل و انفعالات و رقابت هاي هميشگي آن با جنگ اطلاعاتي و نرم دشمن است. رصدگران سياسي و اطلاعاتي در جبهه دشمن معتقدند بدون بيرون كشيدن پنجه قدرت خود از زير پنجه اقتدار ايران، پكيج پروژه هاي آنان در مناطق گوناگون خاورميانه تهي از دستاورد خواهد ماند. آنها مي گويند گره بزرگ افتاده در كار غرب، هنگامي گشوده مي شود كه ترافيك روان سياست در ايران گره بخورد و قفل شود، شبيه كاري كه فتنه گران انجام دادند يا حلقه انحراف در راستاي ايجاد بن بست به آن تداوم بخشيدند. اما گروه هاي هدف مورد طمع دشمن به اين دو طيف محدود نمي شود. وحدت شكنان و «خود فربه گران» در هر موقعيتي كه باشند، مورد طمعند چرا كه گارد آنها نسبت به هركس كه به شركت سهامي قدرت آنها بپيوندد و ادعاي مساعدت و شراكت داشته باشد باز است. اينجاست كه مناطق نفوذ سياستمداران در عرصه هاي مديريت و رسانه و حزب و حلقه و باند، دچار آلودگي و به شدت ويروسي مي شود؛ فرقي هم نمي كند اين حوزه نفوذ مربوط به اجزايي از دولت و مجلس و مجمع تشخيص و قوه قضائيه و شهرداري باشد يا چهره ها و گروه هاي بيرون از مراكز رسمي قدرت. مهم براي دشمن رصد چهره ها و محافلي است كه حاضرند به خاطر خودشگفتي و خودشيفتگي، لوازم وحدت و منافع و امنيت ملي را زير پا بگذارند. در سال پيش رو بايد منتظر ترورهاي نرم دشمن بود. مي شود چنان مشي كرد كه دشمن نتواند در اين نبرد نرم قرباني بگيرد.
محمد ايماني
 


زباله (گفت و شنود)

گفت: روزنامه انگليسي گاردين رجزخواني هاي اسرائيل عليه ايران را مضحك دانسته و نوشته است؛ رجزهاي اسرائيل در ميان كشورهاي غربي هم طرفداري ندارد.
گفتم: خب! ديگه چي؟!
گفت: گاردين مي نويسد؛ بسياري از سردمداران كشورهاي غربي هم مي دانند كه نتيجه حمله به ايران نابودي اسرائيل است.
گفتم: پس اين مردك نتانياهو چه مي گويد؟!
گفت: چه عرض كنم؟! به قول واشنگتن پست؛ اسرائيل ممكن است طي چند سال آينده به تاريخ بپيوندد.
گفتم: حتما ً منظورش همان زباله دان تاريخ است. يارو كه از همه جا رانده و مانده بود وارد يك زباله دان شد، چند تا مگس با ديدن او بلند شدند و يارو گفت؛ خجالتم ندهيد، بفرمائيد بنشينيد! من هم دارم مي نشينم!


كيهان و خوانندگان

سامانه پيام كوتاه 33232000
¤پانزدهم مرداد سالروز شهادت شهيد موسي شمس در سر پل ذهاب مي باشد. در قسمتي از وصيت نامه اين شهيد آمده: «در هر زمان از ولايت فقيه نگهباني نماييد.» اميدوارم پيروان صادقي براي شهداي ولايت باشيم.
8909---0912
¤نشريات اصولگرا بايد حداكثر بهره برداري را از اجلاس عدم تعهد ببرند و با افشاگري بزرگ از جنايات غرب در ايران و سراسر جهان نسبت به چهره تزوير غرب كه با تهديد و تطميع و تحميق مردم مي باشد به بصيرت افزايي سران كشورهاي شركت كننده همت مضاعف نمايند.
5028---0913
¤33 سال است كه به زندگي همراه با تحريم آمريكايي ها عادت كرده ايم و خو گرفته ايم. دشمنان، ملت ايران را از چه مي ترسانند.
6091---0915
¤ضمن تشكر از آيه ا جنتي و دعاي خير براي سلامتي ايشان، به خواصي كه همه گلايه ها را از ضعف نظام مي دانند و طلبكارانه مصاحبه مي كنند تقاضا مي شود به خطبه نماز جمعه 13/5/91 ايشان توجه كنند و كار را از خود شروع كنند كه قدم اول قناعت است. تا از اين گردنه به سلامت عبور كنيم و با ميهماني هاي آنچناني ناله از گراني منطقي نيست.
نيكنام از قم
¤آقاي بهمني رئيس محترم بانك مركزي گفتند كه 1400 موسسه مالي را كه 30 درصد سود مي گرفتند تعطيل كرده اند حال سوالم از ايشان اين است كه بانك هاي خصوصي 27 درصد سود مي گيرند و با سود مركبي كه از من گرفتند مجبور شدم خانه ام را پس از 40 سال كار كردن بفروشم تا سود مركب بانك را پرداخت كنم آيا اين وجه شرعي و قانوني دارد؟
انصاري
¤چرا در استان گيلان بليط نيم بها براي جانبازان براي تمام شهرهاصادر مي شود به جز شهر مقدس مشهد ؟ مگر مشهد مقدس جزء شهرهاي كشورمان نيست؟ از مسئولين امر انتظار مي رود پاسخ روشني نسبت به اين استثنا قائل شدن بدهند.
جمعي از جانبازان گيلاني
¤آيا رواست كه در طرح پزشك خانواده، بانوان توسط آقايان معاينه شوند و با برعكس؟ خواهشمند است نسبت به اصلاح طرح اقدام نمايند كه با اعتقادات ما سازگاري ندارد.
8537---0936
¤طرح كوچك كردن تهران بزرگ با آن هياهويي كه دولت براي خارج ساختن كاركنان خود از اين كلانشهر راه انداخت با طرح ساخت مسكن مهر و مسكن ويژه براي تهراني ها در تهران هيچ تناسبي ندارد، بلكه در تضاد مي باشد.
3037---0935
¤با توجه به بسيج شبكه هاي ماهواره اي غرب براي نابودي نسل جوان، قطع بيش از ده روزه شبكه هاي خودي در استان قم و روستاهاي حومه آن هم در اوج اوقات فراغت دانش آموزان چه مفهومي مي تواند داشته باشد؟ چه كسي مسئول و متولي رسيدگي به اين موضوع است؟
صداقت از روستاي راهجرد قم
¤در برنامه ماه عسل مورخ 12/5/91 كه با حضور نفرات اول رشته هاي مختلف آزمون سراسري 91 برگزار شد تمام افراد برتر و برگزيده شده اعتقادي به كلاس هاي آموزشگاه هاي خصوصي نداشتند ولي متاسفانه مسئولين اين آموزشگاه ها دست بردار نيستند چرا كه با وعده و وعيدهاي مالي فراوان به آنها ترغيبشان مي كنند به اينكه بگويند در كلاسهاي اين موسسات شركت داشته اند.
9084---0938
¤ بيمه تكميلي ايران مبلغ دريافتي ماهيانه براي هر نفر را از 6180 تومان در سال گذشته به 14700تومان در سال جاري (يعني به ميزان 38/2 برابر) افزايش داده است از مسئولين دستگاه نظارتي انتظار برخورد مي رود.
4294---0912
¤ از بانك مسكن وام بهينه سازي روستايي گرفته ام و دولت اعلام كرده كه وام به 12ميليون و نيم افزايش يافته است ولي افزايش مزبور شامل بانك مسكن نمي شود؟ آيا اين خلاف عدالت نيست؟ از مسئولين امر درخواست رسيدگي دارم.
5531---0913
¤ چرا بايد در شهرستان شوشتر چند نفر سارق مسلح بتوانند از بانك تجارت اين شهر در فاصله 50 قدمي كلانتري مبلغ 38ميليون تومان وجه نقد به سرقت ببرند.
6224---0916
¤ آيا باز بودن مجموعه پارك آبي از ساعت 16 هر روز ماه رمضان يعني حدود 4 ساعت قبل از افطار نبايد براي مسئولين جاي سؤال و تأمل باشد؟ چرا تا اين حد نسبت به رعايت حدود شرعي در جامعه بي تفاوتي ديده مي شود.
9173---0936
¤ سازمان بهزيستي با ارسال بخشنامه به كليه اداره هاي زيرمجموعه در سراسر كشور بيماران صرع را از شمول خدمات و دريافت مستمري خارج كرده است. لطفاً در اين مورد گزارش تهيه كنيد. با اين بخشنامه خيلي از خانواده هاي ايراني كه پسر يا دختر مبتلا به اين نوع بيماري دارند مشكل جدي پيدا مي كنند.
7136---0930
¤ مسئولين شركت واحد اتوبوسراني ما رانندگان اتوبوس هاي خط ورامين- مترو پايانه جنوب را مجبور كرده اند مسافرين را در چهارراه روغن نباتي به فاصله يك كيلومتر تا ايستگاه مترو پياده بكنيم. در حالي كه قبل از اين ايستگاه پاياني ايستگاه مترو بود. با اين تصميم جديد مسافرين عصبانيت خود را سر ما رانندگان پياده مي كنند.
ميرزايي
¤ چرا با گذشت قريب به 5 ماه از سال هنوز احكام فرهنگيان صادر نشده است؟ از مسئولين امر انتظار پاسخگويي به اين مشكل را داريم.
5761---0914
 


اعتراض مدافعان حقوق بشر فرانسه به ميزباني مخفيانه پاريس از امير جنايتكار بحرين

امير جنايتكار بحرين در سفر مخفيانه به پاريس اوضاع سوريه را بررسي كرد!
افشاي اين سفر مخفيانه باعث اعتراض هايي در محافل رسانه اي و سياسي شده است.
6 نهاد غيردولتي مدافع حقوق بشر در فرانسه ضمن نامه مشتركي به فرانسوا اولاند، ملاقات مخفيانه وي با حمد بن عيسي آل خليفه در پاريس را محكوم كردند. به گزارش فيگارو، سفر حاكم جنايتكار بحرين 10 روز پيش انجام شده و رسانه ها از آن بي اطلاع بوده اند. ديد بان حقوق بشر، فدراسيون بين المللي جامعه هاي حقوق بشر، عفو بين الملل، گزارشگران بدون مرز، ليگ حقوق بشر و سازمان اقدام مسيحيان براي لغو شكنجه، در نامه خود آورده اند: ما نگران شيوه مخفي اين ديدار هستيم و مي پرسيم آيا اين به معناي ناديده گرفتن اهميت وضعيت كنوني حقوق بشر در بحرين نيست؟ اين ديدار مي توانست فرصتي براي بيان علني و مستقيم نگراني هاي فرانسه به آل خليفه، پادشاه بحرين، در مورد وضعيت حقوق بشر در اين كشور باشد.
سازمان هاي امضاكننده اين نامه از فرانسوا اولاند خواسته اند تا دولت فرانسه با انتشار بيانيه اي به طور روشن موضع گيري بيان شده خود را در ديدار با حمد بن عيسي آل خليفه اعلام كند.
يك ديپلمات بحريني در مورد اين ديدار گفت: آن ها درباره وضعيت منطقه به ويژه سوريه گفت وگو كردند.
فرانسه از جمله دولت هايي است كه از تروريست هاي مسلح عليه حاكميت سوريه حمايت مي كند.


فرقاني تشريح كرد؛ تازه ترين جزئيات از برگزاري اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران

سخنگوي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد، تازه ترين جزئيات از برگزاري اين اجلاس را در جمع خبرنگاران تشريح كرد.
محمد رضا فرقاني با اشاره به اين كه ايران براي 138 كشور عضو اصلي و ناظر اين جنبش دعوتنامه فرستاده و تاكنون 31 كشور اعلام كرده اند كه به صورت قطعي در سطح سران يعني رئيس جمهور يا نخست وزير شركت مي كنند، ادامه داد: تاكنون 10 كشور نيز اعلام كرده اند در سطح وزير خارجه و چهار كشور نيز در سطح فرستاده ويژه دولت در اين اجلاس شركت مي كنند. البته تعدادي از كشورها نيز اعلام كرده اند كه در سطح سفرا و نمايندگان خود در تهران در اين اجلاس شركت خواهند كرد.
سخنگوي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد، همچنين با اشاره به دعوت ايران از برخي از سازمان هاي بين المللي از جمله سازمان ملل متحد، سازمان همكاري هاي اقتصادي اكو و همچنين اتحاديه عرب و گفت: سازمان ملل به صورت رسمي اعلام كرده كه آقاي بان كي مون در اين اجلاس شركت خواهد كرد. در مورد اتحاديه عرب و همچنين سازمان اكو نيز هنوز به ما اعلام نكرده اند كه در چه سطحي شركت خواهند كرد.
فرقاني افزود: ما بعضا شاهد هستيم كه تلاش ها و فعاليت هايي صورت مي گيرد، تا مانع حضور مطلوب كشورها در اين اجلاس باشيم. ولي ما مطمئن هستيم كه كشورهاي عضو اجلاس استقلال واقعي خود را به نمايش خواهند گذاشت و در سطح مناسب در اين اجلاس شركت مي كنند.
فرقاني افزود: اجلاس سران به مدت دو روز در تاريخ نهم و دهم شهريور ماه و اجلاس وزراي خارجه در تاريخ هفتم و هشتم شهريور ماه برگزار مي شود و پيش از آن نيز اجلاس كارشناسان ارشد در سطح معاونين وزراي خارجه كشورهاي عضو در تاريخ پنجم و ششم شهريور ماه برگزار خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا با توجه به حجم بالاي ميهمانان شركت كننده در اجلاس غيرمتعهدها ما شاهد تعطيلي تهران در طول زمان برگزاري اين اجلاس خواهيم بود؟ گفت: اصل موضوع يعني تعطيلي تهران قطعي است و در اين ارتباط تصميم گيري شده كه به خاطر ترافيك تهران و همچنين حجم بالاي ميهمانان شركت كننده تدابيري در جهت تعطيلي تهران انديشيده شده و در روزهاي آينده در مورد تعداد روزهاي تعطيل تصميم گيري و اين موضوع اعلام خواهد شد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد اين كه با توجه به تغييرات و تحولات صورت گرفته در مصر، كشور مصر در چه سطحي در اجلاس شركت خواهد كرد گفت: در روز چهارشنبه هفته جاري از سوي معاون اجرايي رئيس جمهور (بقايي) دعوتنامه آقاي احمدي نژاد به آقاي مرسي تسليم خواهد شد و پس از تسليم اين دعوتنامه، آنها سطح حضور خود در اجلاس را مشخص خواهند كرد.
سخنگوي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد، به اهميت برگزاري اين اجلاس اشاره كرد و گفت: از هجده كشور عضو ناظر نيز براي شركت در اجلاس دعوت كرده ايم.
فرقاني همچنين با اشاره به دعوت از پوتين و عبدالله گل به عنوان ميهمانان ويژه جهت شركت در اجلاس در پاسخ به اين سوال كه آيا اين دو به تهران خواهند آمد؟ گفت: من نگفته ام كه آنها حتما مي آيند، بلكه اعلام كرده ايم از آنها به عنوان ميهمانان ويژه دعوت كرده ايم و منتظر پاسخ آنها هستيم.
سخنگوي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد با بيان اين كه تعداد اعضاي هيات هاي شركت كننده در اجلاس با هم متفاوت است، گفت: مثلا نخست وزير هند اعلام كرده كه هيات وي حدود 250 نفر است.
فرقاني همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا بشار اسد در اين اجلاس شركت خواهد كرد يا نه؟ گفت: دعوتنامه براي بشار اسد نيز ارسال شده، ولي هنوز در مورد آمدن يا نيامدن اعلام نظري نكرده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه عربستان در چه سطحي در اين اجلاس شركت مي كند و آيا ارتباطي بين اين اجلاس و اجلاس فوق العاده سازمان همكاري هاي اسلامي كه در جده برگزار خواهد شد، مي توان از نظر سطح مشاركت دو كشور در هر يك از اين كشورها برقرار كرد، گفت: كشور عربستان براي شركت در اين اجلاس دعوت شده است، ولي سطح مشاركت خود را اعلام نكرده است كه قطعا در مدت باقيمانده اين موضوع را اعلام مي كند.
سخنگوي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد، گفت: در مورد موضوعي كه شما اشاره كرديد، نمي توان ارتباطي برقرار كرد.
فرقاني همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا سخنران افتتاحيه اين اجلاس به مانند اجلاس سازمان كنفرانس اسلامي، مقام معظم رهبري خواهد بود يا نه؟ گفت: برنامه ريزي ها در اين ارتباط در دست اقدام است و ان شا ءالله در اين اجلاس از بيانات پرمحتواي مقام معظم رهبري استفاده خواهيم كرد.
 


رئيس كميسيون قضايي: مجلس اجراي احكام مفسدان اقتصادي را پيگيري مي كند

رئيس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي با تقدير از برخورد قاطع دادستان كل كشور و قاضي پرونده فساد بزرگ مالي، گفت: مجلس اجراي احكام صادره را تا مرحله اجرا، دنبال خواهد كرد.
الهيار ملك شاهي نماينده مردم كوهدشت و رئيس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با فارس، با اشاره به صدور حكم اعدام براي 4 مفسد اقتصادي فساد بزرگ مالي و جوسازي رسانه هاي ضدانقلاب در همين باره، گفت: رسانه هاي ضدانقلاب تا پيش از صدور حكم اعدام، دستگاه قضايي ايران را به مماشات در برابر مفسدان اقتصادي متهم مي كردند، اما بعد از صدور حكم شجاعانه و قاطع قاضي پرونده، رفتار خود را تغيير دادند كه اين رفتار متناقض رسانه هاي بيگانه برگرفته از سياست هاي خصمانه صاحبان اين رسانه ها عليه ملت ايران است.
وي با بيان اينكه قوه قضائيه براساس قوانين داخلي كشور براي 4 محكوم فساد بزرگ مالي حكم اعدام صادر كرده است، افزود: در احكام قضايي ما تصريح شده است كه هر فردي در سيستم اقتصادي كشور اخلال ايجاد كند محكوم به اعدام است، لذا قاضي محترم پرونده فساد بزرگ مالي تشخيص داده است كه 4 مفسد پرونده بزرگ مالي به دليل اخلال در نظام اقتصادي كشور بايد اعدام شوند.
ملك شاهي با بيان اينكه حكم دستگاه قضايي درباره پرونده فساد بزرگ مالي براي مجلس و همه ملت ايران خوشحال كننده، بود، گفت: مفسدان اقتصادي بايد بدانند در صورت عدم ترك مفاسد اقتصادي خود عاقبتي جز گرفتار شدن در دستگاه عدالت قوه قضائيه نخواهند داشت.
رئيس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس گفت: بنده به نوبه خودم و به نمايندگي از كميسيون قضائي مجلس از آقاي اژه اي و قاضي پرونده فساد مالي كه اعتماد مردمي به قوه قضائيه را بازگرداند و اقتدار دستگاه قضايي را در برخورد با مفسدان ثابت كرد، تقدير و تشكر مي كنم و انتظار دارم احكام صادره بعد از تاييد، اجرايي شود.
وي گفت: مجلس شوراي اسلامي اجراي احكام صادره درباره مفسدان اقتصادي را تا مرحله اجرا، دنبال خواهد كرد.


دعوت پادشاه عربستان از احمدي نژاد براي شركت در اجلاس مكه

پادشاه عربستان سعودي با ارسال دعوتنامه اي، رئيس جمهور اسلامي ايران را به شركت در كنفرانس همبستگي اسلامي در مكه دعوت كرد.
به گزارش خبرگزاري رسمي عربستان «واس»، ملك «عبدالله بن عبدالعزيز» با ارسال نامه مكتوب به «محمود احمدي نژاد» از وي براي شركت در كنفرانس فوق العاده همبستگي اسلامي دعوت به عمل آورد.
گفتني است، كنفرانس همبستگي اسلامي قرار است روزهاي 26 و 27 ماه مبارك رمضان در مكه مكرمه برگزار شود.
بنابراين گزارش نامه ملك عبدالله ديروز يكشنبه توسط «محمد بن عباس الكلابي» به رئيس دفتر احمدي نژاد در دفتر رياست جمهوري تسليم شد.


بهاءالله مهاجراني: لندن وطن من است (خبر ويژه)

وزير ارشاد دولت اصلاحات مي گويد لندن را به خاطر تساهل و تسامحش دوست دارد و آنجا را وطن خود محسوب مي كند.
عطاءالله مهاجراني در وبلاگ خود با اشاره به حضور دختران محجبه در دبيرستان ها و فرودگاه لندن به مراجعه خود به چشم پزشكي مي پردازد و مي نويسد: «رفته بودم بيمارستان چشم وسترن آي، نزديك ايستگاه قطار بيكر استريت، ... چهل پنجاه نفري توي نوبت بودند. رفته بودم عينك سازي، متخصص چشم گفت سريع به بيمارستان بروم. برايم معرفي نامه و شرح ماوقع چشم چپم را نوشت، كه غبارآلود مي بينم. انگار توده هاي كوچكي از ابر جلو ديدم بازي مي كنند. تا مي خواهم بر نقطه اي متمركز شوم، همان توده ابر از راه مي رسد... جمعيت منتظر از همه رنگ و نژاد و سرزمين بودند. سه خانم با حجاب هم بودند. مصري و اندونزيايي و نيجريه اي... چيني و كره اي و هندي و انگليسي و... از هر گوشه موسيقي زباني به گوش ات مي رسيد و نيز وقتي با موبايل صحبت مي كردند. خانم هندي... پيرزن آفريقايي... در اتاقكي شيشه اي كه پايين سالن بود، خانم سياه پوستي اطلاعات پزشكي ام را در رايانه وارد كرد. مرحله دوم پيش جوان كره اي رفتم..... دوباره منتظر شدم تا نوبت پزشك متخصص. پزشك خانم چيني بود. دقيق و كاردان ... تركيب جمعيتي كه در سالن انتظار بودند و تنوع مليت پزشكان، حاكي از آن بود كه در شهري زندگي مي كنم كه خلاصه دنياست».
مهاجراني مي نويسد: «در مسير با خودم فكر مي كردم، همين روزها بود كه در آغاز پنجاه سالگي از ايران خارج شدم. پنجاه سال زندگي در ايران و در شرق، بگذار نيمه دوم عمرت در غرب بگذرد! وطن همان سرزميني است كه در آن جا احساس آرامش و طمأنينه مي كني. به تعبير امام علي عليه السلام همان سرزميني كه تو را تحمل مي كند. ديدم لندن براي من ديگر يك مرحله گذار نيست. سرزميني است براي زندگي كردن.... ديدم لندن را دوست دارم، با تنوع مليت ها و تساهل و تسامحش.»
نوشته سراسر ستايش مهاجراني درباره لندن و احساس آرامش در آنجا به عنوان وطن و محيط تساهل و تسامح در حالي است كه اولاً پايتخت انگليس چند ماه پيش شاهد سركوب خشونت بار و سنگين شهروندان معترض به اوضاع اقتصادي بود و احتمالاً آقاي مهاجراني لت و پار شدن آن شهروندان را نديده است. ثانياً آقاي مهاجراني به خاطر روشنفكري و مبارزات سياسي و فرهنگي از كشور نگريخت بلكه به اعتبار كلاهبرداري از چند خانم و شكايت آنها به دادگاه و براي اينكه مجبور به تحمل مجازات و پرداخت خسارت و مهريه به آنها نگردد، از كشور خارج شد. ثالثاً وي در لندن گروهي موسوم به حلقه لندن را تشكيل داد و اين گروه را به عنوان اتاق فكر جنبش سبز در خارج كشور معرفي كرد و به همين دليل تا مدت ها مورد عنايت ويژه شبكه وابسته به وزارت خارجه و سرويس جاسوسي انگليس (بي بي سي) قرار داشت. رابعاً دولت انگليس طي همين يك دهه اخير نقش برجسته اي در قتل عام مردم افغانستان و عراق و فلسطين و بحرين ايفا كرده كه به دلايل روشن به چشم تاربين آقاي مهاجراني نيامده است.
 


وال استريت ژورنال: ايران با مهارت تحريم ها را دور مي زند (خبر ويژه)

روزنامه وال استريت ژورنال در گزارشي اعلام كرد ايران با مهارت تحريم ها را دور مي زند و راهبرد فعلي آمريكا در زمينه تحريم اين كشور كارايي خود را از دست داده است.
اين روزنامه همزمان با تلاش هاي دولت و كنگره آمريكا براي وضع تحريم هاي جديد عليه ايران نوشت: كميته مشترك كنگره در حال تصويب لايحه تحريم هاي جديد عليه ايران با هدف مسدود كردن روزنه تحريم هاي قبلي از طريق گسترش فهرست موسسه هاي ايراني مشمول تحريم است. همچنين اين لايحه دولت اوباما را موظف مي كند تا مجازات هايي را بر شركت هاي خارجي كه با شركت هاي بخش انرژي و مالي ايران همكاري مي كنند وضع كند. متاسفانه در همين زمينه، ايراني ها با مهارت صدها شركت جديد را جايگزين شركت هايي كه قبلا در فهرست تحريم ها قرار دارند مي كنند. به عنوان نمونه، شركت ملي تانكر ايران و خطوط حمل و نقل جمهوري اسلامي از قبرس به مالتا، از مالتا به تانزانيا و از تانزانيا به تووالو تغيير پرچم داده اند.
وال استريت ژورنال تصريح كرد: همچنين، تهران خلاقانه از مجاري مالي جديدي براي دور زدن تحريم ها استفاده مي كند، از جمله، از صرافي ها و شركت هاي در سايه به منظور كسب منابع ارزي يا فروش نفت در مقابل دريافت طلا از طريق تركيه. در ماه آوريل، اين نشريه به مورد «كانلون بانك» اشاره كرد. اين بانك مبادلات سريعي را با ايران انجام مي دهد و در كنترل شركت ملي نفت چين قرار دارد. از آنجايي كه اين بانك هيچگونه روابط كارگزاري يا پرداخت از طريق ايالات متحده و يا اتحاديه اروپا برقرار نمي كند نسبت به تحريم هاي غرب ايمني موثري دارد.
گزارشگر اين روزنامه مي نويسد: همه آنچه ذكر شد اين ادعا را تاييد مي كند كه رهيافت كنوني ايالات متحده آمريكا در زمينه تحريم ها كه وابسته به توانايي و تمايل دولت در رديابي شركت هاي ايراني يا خارجي است به تدريج كارايي خود را از دست داده است. از سوي ديگر، اقدامات هيئت اجرايي در زمينه اقدامات پشت صحنه به منظور مستثني كردن برخي از كشورهايي كه از ايران نفت خريداري مي كنند نيز كارآمدي تحريم ها را كاهش مي دهد. وزارت خزانه داري آمريكا نمي تواند شركت هاي ايراني را به همان سرعتي كه ايراني ها شركت هاي جديدي تاسيس مي كنند تحت تحريم قرار دهد. اما آن نهاد مي تواند از شر اين روند تكراري با اعلام اين موضع كه هر شركتي كه اقدام به خريد، مبادله يا حمل و نقل نفت ايران مي كند ناقض قوانين آمريكا است، خلاص شود.


راز مقاومت ايران در گزارش شوراي روابط خارجي آمريكا (خبر ويژه)

شوراي روابط خارجي آمريكا به بررسي ريشه هاي مقاومت ايران مقابل فشارهاي غرب پرداخت و نوشت تحريم ها در تغيير رفتار ايران مؤثر نبوده اند.
سايت رسمي اين شورا در تحليلي نوشت: تحريم ها به تنهايي كافي نيستند و بايد مذاكرات سياسي و حتي تهديد نظامي چاشني آن شود. موفقيت آزمون تحريم ها به اين نيست كه چه قدر مشكل براي حريف ايجاد مي كنند بلكه به اين است كه چه قدر توانسته رفتار مقامات ايران را تغيير دهد. ايراني ها در چنين مواقعي اصرار دارند كه ثابت كنند تحريم ها بر آنان مؤثر نيست.
مگان سوليوان نويسنده اين تحليل خاطرنشان مي كند: با توجه به نتايج نا اميد كننده مذاكرات مسكو كه به رغم درك فشارهاي اقتصادي از سوي تهران حاصل شده مي توان گفت مقامات ايران از قبل خود را براي مقابله با «شمشير داموكلس» غرب آماده كرده بودند. آنها تصميم گرفته بودند فشارهاي اقتصادي را تحمل كنند.
ارگان شوراي روابط خارجي آمريكا در تحليل ديگري نوشت: شكست مذاكرات اين سؤال را در غرب مطرح كرده كه آيا ما مقامات ايران را به درستي شناخته ايم؟ غرب از فقدان يك چهارچوب مفهومي مناسب براي پاسخ گويي رنج مي برد و چون پس از گذشت سي و سه سال از پيروزي انقلاب اسلامي از درك ريشه هاي رفتاري رهبران ايران عاجز است بنابراين شانس كمي براي تغيير رفتار ايران دارد.
نويسنده معتقد است: «رمزگشايي از منشأ رفتار رهبران ايران مي تواند طيفي از گزينه هاي واقع گرايانه را مطرح كند و راه هاي جديدي براي برخورد با تهديد ايران پيش پاي غرب بگذارد. در مورد بحث ايدئولوژي بايد گفت رهبران ايران پيش از اينكه «اصول گرا» يا «اصلاح طلب» باشند همگي (امام) خميني گرا هستند. آنها هنوز از ذخيره فكري انقلابي اوليه اي كه امام خميني به نظام تزريق كرد استفاده مي كنند. جنبه مذهبي خميني گرايي هنوز در جامعه ايران كاربرد دارد. مذهبي كه در تلاقي با آموزه هاي مكتب شيعه بحث «ولايت» را مطرح مي كند توانسته 30 سال حكومت كند.»
اين تحليل اضافه مي كند: امروزه دومين نسل خميني گراها مخالفت با غرب را در كنه جهان بيني خود حفظ كرده اند. همچنين اين آموزه كه ايران و جهان اسلام بايد از نفوذ غرب پيراسته باشند هنوز در ذهن بسياري از افراد انقلابي برجا مانده است. در برابر اين سؤال كه «چگونه با تهديد فرهنگي غرب مقابله كنيم؟» پيشنهاد شريعتي اين بود كه يك انقلاب برمبناي امامت مي تواند تا زمان ظهور موعود جوامع اسلامي را اداره كند. اين همان مفهومي بود كه پيشتر امام خميني در دكترين «ولايت فقيه» مطرح كرده بود.
تحليل گر شوراي روابط خارجي آمريكا خاطرنشان مي كند: «بعد از انقلاب نيز به شدت با فرهنگ و مؤلفه هاي غربي در داخل كشور مقابله شد همانطور كه در سطح روابط خارجي ايران زير بار سلطه غرب نرفت. حال مؤلفه هايي كه امام خميني انقلاب را براساس آن بنيان نهاد معيار سنجش مشروعيت اخلاقي و تاريخي نظام شده است. اين تفكر كه ايران همواره در مواجهه با غرب ذي حق است در سياست خارجي ايران نمود عيني دارد. برهمين اساس حل و فصل بحران هسته اي ايران تحت چنين شرايطي دشوار به نظر مي رسد. زيرا اگر بازيگري هم در ميان مقامات جمهوري اسلامي باشد كه بخواهد در مقابل غرب نرمش نشان دهد نظام كه به عنوان يك كل دشمني وجودي و هميشگي با غرب را به عنوان هويت خود تعريف كرده است مانع وي خواهد شد. جمهوري اسلامي ايران نمي تواند بعد از اين همه هزينه هايي كه استكبار جهاني بر ايرانيان تحميل كرده از مواضع خود كوتاه بيايد.»


ابراز علاقه تحليلگر صهيونيست به تجزيه تركيه، سوريه و عراق (خبر ويژه)

يك تحليلگر صهيونيست مي گويد اتفاقات منطقه به كردستان اين امكان را مي دهد كه تا درياي مديترانه امتداد يابد.
«اوورا بنگيو» رئيس برنامه مطالعات كردي در مركز مطالعات موشه دايان (وابسته به دانشگاه تل آويو)، مولف كتاب «كردستان عراق؛ تشكيل يك دولت در داخل دولت عراق» است. به گزارش العالم، وي در روزنامه هاآرتص نوشت: شايد از قبل تحولات منطقه بتوان مثلث كردي شامل كردستان عراق و تركيه و سوريه را تشكيل و تا درياي مديترانه ادامه داد.
همزمان روزنامه وطن چاپ تركيه در گزارشي خاطرنشان كرد: غرب خواستار تجزيه كشورهاي منطقه خاورميانه و ايجاد دولت هاي كوچك است كه كاري به بهره برداري و انتقال نفت خاورميانه نداشته باشند.
اين روزنامه چاپ تركيه نوشت: عراق پس از اشغال به سه منطقه تجزيه شد اما اگر آنها اعلام استقلال نكردند به دليل مهيا نبودن شرايط بود. غرب همين سناريو را در قبال سوريه دنبال مي كند و به دنبال تجزيه اين كشور براساس قوميت ها و مذاهب است.


عاموس يادلين: جنگ با حزب الله نابودكننده اسرائيل است (خبر ويژه)

رئيس سابق اطلاعات نظامي اسرائيل، اين رژيم را از درگيري با حزب الله برحذر داشت.
عاموس يادلين حزب الله را داراي قدرتي ويرانگر توصيف كرد و گفت: بي ترديد جنگ با حزب الله براي ما بسيار ويران كننده خواهد بود. من به مقام هاي ارشد اسرائيل توصيه مي كنم خطر نكرده و با حزب الله وارد جنگ نشوند. در صورت اين اتفاق، حملات به شدت ويرانگر و كوبنده اي متوجه اسرائيل خواهد شد و قطعاً هزينه هاي سنگين سياسي، نظامي و اقتصادي شديدي را تحميل خواهد كرد.
به گزارش القدس العربي، يادلين همچنين درباره احتمال اجراي مدل ليبي براي سوريه گفت: «تفاوت اين دو بسيار زياد است، اين اختلاف اين قدر روشن است كه نمي تواند به هيچ وجه آن را كتمان كرد. نظام بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه با قدرت از سوي ارتش عربي سوريه حمايت مي شود و از سوي ديگر حمايت روشن روسيه و چين را هم دركنار خود دارد. اين حداقل واقعيت هاي موجود در مورد سوريه است كه تفاوت هاي آن را با ليبي كاملاً روشن مي كند.»
وي گفت: بشار اسد مصمم است تا آخرين لحظه به جنگ ادامه دهد و كمر خم نكند. شايد او به اين نتيجه برسد كه به اسرائيل حمله كند اما اين اتفاق در صورتي رخ مي دهد كه اسرائيل بخواهد عليه سوريه تحركاتي را انجام دهد.
انتشار اظهارات اين مقام اطلاعاتي- نظامي سابق درباره نتايج ويرانگر و هزينه هاي سنگين درگيري با حزب الله لبنان در حالي است كه برخي منابع در وزارت دفاع رژيم صهيونيستي مدعي شده بودند جنگ با ايران، بيش از 300 كشته براي اسرائيل نخواهد داشت!!
در همين حال يك كارشناس امور رژيم صهيونيستي پيش بيني كرد در صورت برافروخته شدن آتش جنگ، 70 هزار صهيونيست فقط در تل آويو كشته شوند. سميح شبيب به العالم گفت: درگيري اسرائيل با ايران مي تواند به نابودي يك سوم تل آويو منجر شود. آنها مي دانند كه ايران در برابر هيچ تهديدي سكوت نمي كند.
از سوي ديگر روزنامه هاآرتص فاش كرد: ژنرال بني گانتس رئيس ستاد كل ارتش اسرائيل كه به شدت مخالف درگيري نظامي با ايران است، بي ترديد اين مخالفت خود را زماني كه تصميم به حمله در كابينه حساس وزيران پست هاي امنيتي و سياسي اسرائيل به بحث نهاده شود، مطرح خواهد كرد.
هاآرتص نوشت: از آنجا كه ژنرال گانتس براي رسيدن به رياست ستاد كل ارتش وامدار نتانياهو و ايهود باراك نيست، دستي گشاده تر در بيان مخالفت خود دارد. بنيامين نتانياهو و ايهود باراك مايل به دادن پست رياست ستاد كل ارتش به ژنرال يوآو گالانت بودند اما ماجراي زمين هايي در كيبوتص «عاميكام» كه خانه ژنرال گالانت بر آن بنا شده است، دولت را سال گذشته ناچار به منصوب كردن ژنرال گانتس به رياست ستاد كل ارتش كرد.
روزنامه اسرائيلي يديعوت آحارونوت نيز در همين زمينه نوشت: در كنار ژنرال گانتس يك دوجين ديگر از مقاماتي كه اكنون يا در گذشته از مسئولان ارشد عرصه هاي نظامي، اطلاعاتي يا امنيتي بوده اند با درگيري نظامي با ايران مخالف هستند.
به نوشته يديعوت آحارونوت، ژنرال امير اشل فرمانده جديد نيروي هوايي اسرائيل نيز در ميان بلندپايگان اسرائيلي است كه با اقدام نظامي عليه ايران مخالف است.
اين نشريه به ژنرال بني گانتس فرمانده كل ستاد ارتش رژيم صهيونيستي، تامير پاردو رئيس سازمان اطلاعاتي خارجي «موساد»، يورام كوهين رئيس دستگاه امنيت كل «شاباك»، ژنرال امير ايشل فرمانده نيروي هوايي و آوي كوخافي رئيس دستگاه اطلاعات نظامي «امان» اشاره كرد كه همه آنان با اقدام نظامي يكجانبه و بدون هماهنگي و پشتيباني از سوي آمريكا مخالفت كرده اند. روزنامه صهيونيستي نوشت ارزيابي هاي رسمي ايالات متحده نيز حاكي از آن است كه فرماندهان دستگاه امنيتي با عمليات يكجانبه اسرائيل عليه ايران مخالفند.


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14